Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.01.2022.

15:00

"Rekordi velike trojke su neverovatni"

Greg Rusedski, bivši Dejvis kup reprezentativac Velike Britanije, smatra da velika trojka i dalje ima šta da kaže.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia/PRIME Media Images/Alamy Live News

Britanac je u kolumni za "Dejli Telegraf" analizirao dešavanja na Australijan openu, rekavši kako je titula u Melburnu najveće Nadalovo dostignuće.

"Bilo je ovo neverovatno finale, jedno od najboljih ikada, ne samo zbog istorijskog značaja, veći kvaliteta i intenziteta više od pet sati. Sa svim ulogom, a Nadal je išao na 21. slem, a Danil pokušavao da postane broj jedan i imao je 2:0 u setovima, niste mogli da imate bolju priču. Imala je sve u sebi", smatra Greg.

On je rekao da je Nadal pre turnira bio van kruga favorita.

"Ipak, ako ste želeli da birate nekog da se bori za vaš život, Rafael Nadal bi bio taj momak. On nikad ne odustaje. On je superčovek sa mentalne tačke gledišta".

Rusedski se prisetio dana kada je upoznao mladog Rafaela Nadala i kada je rekao da je video pravo tenisko čudo.

"Imao je 15 godina, trenirao na šljaci i delovao zastrašujuće. To je kao da ste videli Kristijana Ronalda ili Džordža Besta kako igraju fudbal prvi put. Rekao sam sebi, 'ne želim da igram protiv ovog klinca'. Nikad nisam video ništa slično. Imao je izvanredan forhend i vrtoglavo jak nivo intenziteta", dodao je Rusedski.

Zanimljivo je kako Rusedski vidi nastavk sezone, pre svega na najvećim turnirima.

"Za Rodžera, jedino mesto gde će biti pretnja je Vimbldon i to ako mu telo dozvoli da se vrati, tako da sada imamo trku u dvoje za najviše slemova. Rafi će ići voda na usta i pomisliće, 'broj 22 će doći u Parizu', ali će Novak reći, 'OK, želim da te vidim u Parizu', jer će Vimbldon i US Open biti njegove šanse. Ova 2022. lako može da se završi sa njima dvojicom na po 22 titule, ali opet, mislio sam prošle godine da će Novak biti najveći. I da ako ostane zdrav, može da uzima dva do tri slema naredne tri godine. I dalje mislim da može do 23, 24, 25. Ima takođe i bolji skor sa Rodžerom i Rafom kao i najviše nedelja na vrhu", dodao je Rusedski.

Britanac je izbegao da se upusti u ocenu toga ko je zaista najveći, insistirajući da sve zavisi od podloge na kojoj se igra.

"Teško je definisati stil. Federer je najbolji za gledanje, igrač je koji pravi sjajne udarce. Ne znoji se i čini da sve deluje tako lako. Svi bismo da izgledamo kao Federer, ali na kraju, morate da gledate brojke. Imati ih svu trojicu zajedno je kao da imate savršenu oluju. Svi su želeli isto i inspirisali jedan drugoga. Da li bi Federer i Rafa igrali tako dugo jedan bez drugog? Da li bi Novak išao na sve te rekorde bez da ga ova dvojica guraju i postavljaju standarde? Svi su napredovali svake godine i njihov teniski IQ je van domašaja", piše Rusedski.

Iako hvali novu generaciju i posebno Danila Medvedeva, Rusedski se i dalje divi "velikoj trojci".

"Velika trojka i dalje ima tu magičnu auru. Ono što su zajedno uradili u ove dve dekade je gotovo nemoguće. Fenomenalno. Njihovi rekordi su neverovatni", zaključio je Rusedski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d