Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.01.2022.

17:15

Rafael Nadal: Najbolji ikada? Ne zanima me to

Rafael Nadal, španski teniser, govorio je na konferenciji za medije nakon osvojenog 21. Grend slema u karijeri.

Izvor: SN

Autor: SN

Rafael Nadal: Najbolji ikada? Ne zanima me to
Foto: Tanjug/AP Photo/Simon Baker

Nadal je sa 3-2 u setovima bio bolji od Danila Medvedeva i po drugi put u karijeri osvojio Australijan open.

Verovali ili ne, Medvedev je sjajno počeo meč i poveo sa 2-0 u setovima, a onda je Nadal uspeo da napravi neverovatan preokret i pobedi sa 3-2.

Odmah je upitan da li je ovo najveći preokret u njegovoj karijeri.

"Kada sve uzmemo u obzir... jeste. Ovo je nezaboravna noć, trenutno sam van sebe i podrška od publike je bila neverovatna tokom čitavog meča. Bio sam jako umoran, ali sam osetio da me podržavaju. One tri brejk lopte, to je bio krucijalan momenat, a sport je kao što ste videli nepredvidiv. Moraš da se boriš do kraja. Tokom čitavog meča sam ponavljao sebi da sam ovde više puta gubio i da sada moram da pobedim i to sam uradio", rekao je Nadal.

Ovo je njegov 21. Grend slem i upitan je da li misli da je zbog toga najbolji svih vremena.

"Znam šta znači osvojiti Grend slem 21 put, danas je bilo neverovatno. Nikada neću zaboraviti koliko sam se borio tokom prethodnih šest meseci da se vratim na teren i uspeo sam. Bilo je jako teško, često sam razgovarao sa ljudima iz svog tima i nisam znao da li ću moći da igram. Vrlo sam srećan što sam došao ovde, ali najbolji ikada? Ne zanima me to. Zanima me samo da imam noći kao što je ova",
kaže Nadal na konferenciji za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve