Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.01.2022.

11:23

Evert: Ako neko može do sva četiri slema, to je Barti

Kris Evert, nekada prva igračica sveta, uverena je da Ešli Barti može da osvoji sve četiri grend slem titule u karijeri.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Evert: Ako neko može do sva četiri slema, to je Barti
Foto: Profimedia

Australijanka je po prvi put u subotu osvojila turnir u Melburnu i tako stigla do trećeg slema u karijeri.

Pre tri godine osvojila je Rolan Garos, a prošle godine Vimbldon, nedostaje joj jedino još US Open.

"Ako bih morala da stavim novac na to koja će od sadašnjih igračica uspeti da kompletira sve titule, to je Ešli Barti. Ona ima sve na terenu, sjajnu odbranu i još bolji napad. Osvajanje Vimbldona je pokazalo da je sjajna igračica na svim podlogama, i sporim i brzim. Ona će biti dobra i na srednje brzim podlogama. Istina je da je danas mnogo teže ostvariti takav uspeh, jaka je konkurencija, u moje vreme, samo igračice iz Top 4 su uspevale da osvajaju velike turnire. Danas svako iz Top 30 je to u stanju. Bilo bi sjajno ako neko to uspe", kaže Kris.

Amerikanka je poručila Bartijevoj šta je potrebno da uradi da bi slavila i u Njujorku.

"Osvojiti karijerni grend slem je postalo jako teško, ali nemate ni taj pritisak. Možete da uzmete recimo dva i onda idete na treći. U tom smislu frustrirajuće je završiti karijeru sa tri slema, a ne dodati i onaj koji vam nedostaje. Morate da se fokusirate na taj koji vam nedostaje. Jedino tako ćete ući u istoriju", zaključila je Kris Evert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve