Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.01.2022.

10:40

Trener Bartijeve: Još može da napreduje

Kreg Tajzer, trener Ešli Barti, kaže da šampionka Australijan opena može još mnogo da napreduje.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Trener Bartijeve: Još može da napreduje
Foto: Profimedia

Bartijeva je posle 44 godine donela Australiji pehar na ovom turniru i tako stigla do trećeg slema u karijeri.

Tajzer, koji dugi niz godina radi sa teniserkom iz Kvinslenda, kaže da ona sa 26 godina još nije dostigla vrhunac.

"Ima još oblasti u igri na kojima radimo i koje može da popravi. Neću reći koje jer bi to otkrilo mnoge tajne, ali svakako da postoji prostor za napredak. Ono što je sigurno jeste da ona uživa u svemu. Znači smo kakav će izazov biti Danijel Kolins. Radovala se meču. Pitanje je bilo kako pobediti igračicu koja pogađa same uglove i kažnjava vas na svaku kraću loptu? To je za nju bilo najzanimljivije. Igrati i rešavati te izazove. Na servisu nema potrebe mnogo raditi, ali na nekim drugim stvarima je neophodno", kaže Tajzer.

On dodaje da je Ešli morala da napravi pauzu posle titule na Vimbldonu prošle godine jer je osetila mentalni zamor. Smatra i da je napredovala na svim podlogama.

"Mislim da je sada bolja i na tvrdim podlogama. Eš voli da igra na travi, ali Vimbldon sada je drugačiji, kao da je spora podloga. Mnogi su se mučili protiv nje, jer voli nizak odskok i sporiju travu. Oduvek sam mislio da će prvi grend slem osvojiti na travi, ali sam pogrešio. Impresivno je sve što je do sada uradila".

Jedini slem koji joj nedostaje je onaj sa US Opena.

"Mislim da bi za nju najviše odgovaralo da turnir promeni loptice kojima se igra. Za nju je to užasno. Veoma su lagane. To je bio jedini turnir gde je koristila poliesterske žice, tako je imala bolju kontrolu lopte. Ako tamo zadrže ove sadašnje loptice, niko kao što je Eš neće pobeđivati tamo. Dakle, ne promene li ih, neće osvojiti trofej", jasan je trener prve igračice sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve