Vesti - Australian Open 2022 -

Nadal: Svakoga dana bih pomislio da se nikada neću vratiti

Španski teniser Rafael Nadal nije krio zadovoljstvo nakon eliminacije Karen Hačanova na Australijan openu.

Izvor: B92
Podeli
EPA/DAVE HUNT
EPA/DAVE HUNT

Ipak, svestan je da je bilo i grešaka.

"Zadovoljan sam zbog svog nastupa. Svakako moj najbolji meč od kako sam se vratio tenisu. Sve je dobro radilo, ali eto u trećem setu sam pravio neke greške. Mislim da je najveća ta što sam pokušao da riterniram sa osnovne linije. Ipak, promenio sam dinamiku u četvrtom. Stvari ne mogu uvek da budu savršene", izjavio je Nadal.

"Nisam mnogo razmišljao o protivniku. Osetio sam u prva dva meča da sam predaleko. Nisam mogao da pokrivam čitav teren, da gurnem protivnika, Rekao sam sebi da moram da probam da riterniram sa osnovne linije i tada se osećam življe i dinamičnije", dodao je Španac.

Upitan je i da li je nekad pomislio da se neće vratiti profesionalnom tenisu.

"Svakoga dana. Mnogo meseci bio sam na terenu, pokušavao sam da izlazim svakog jutra, pričao bih sa timom i ne bih mogao da treniram ni 20 minuta. A onda bih trenirao po dva sata. Pokušavao sam različite stvari. Teško je iako sam mnogo puta tokom karijere bio u toj poziciji. Sa povredom stopala je drugačije. Ideš svaki dan u teretanu bez napretka i ne znaš šta će biti. Mentalno je jako teško", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.