Vesti - Australian Open 2022 -

I država je priznala: "Novak Đoković nije opasan" FOTO

U zvaničnim dokumentima podnetim sudu, mišljenje stručnjaka je da Novak Đoković ne predstavlja opasnost po Australiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Imigracioni ministar Aleks Houk je u petak rekao da Novak Đoković predstavlja opasnost po Australiju i da zbog toga ne može da dobije vizu.

Ipak, mišljenje stručnjaka iz MInistarstva zdravlja govori drugačije, a sve je navedeno u zvaničnoj sudskoj dokumentaciji.

Na pretpostavku da je Novak Đoković dobio pozitivan test 16. decembra 2021. godine, a negativan 22. decembra i bio asimptomatičan od najmanje 27. decembra, pritom je nevakcinisan, koliko zapravo predstavlja opasnost za ostale?

"Koristeći gore navedene pretpostavke možemo da potvrdimo da je Novak Đoković bio zaražen koronavirusom, pa iako je nevakcinisan, ovo znači da je zaštićen od koronavirusa tokom narednih nekolko meseci. Njegov negativan test koji je dobio 22. decembra takođe govori da je preležao virus i da ima antitela. Nije velika verovatnoća da bude opasan, tako da cenimo da on nije rizik po stanovnike Australije",
stoji u zvaničnoj sudskoj dokumentaciji.

Sledeće bitno pitanje je koliko je rizično pustiti Novaka Đokovića u Australiju i da li može da zarazi nekog drugog igrača?

"Koristeći gore navedene pretpostavke reći ćemo da nije velika verovatnoća da nekoga zarazi i da ne spada u rizičnu grupu ljudi koji bi virus preneli na drugu osobu"

Sudska dokumentacija
Sudska dokumentacija

Sudska dokumentacija
Sudska dokumentacija

Sudska dokumentacija
Sudska dokumentacija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.