- Komentari -
 1. Big Farma lobi i $$$

  Vreme će pokazati šta se sve iza ovoga krije
  (D, 18. januar 2022 00:12)

  # Link komentara

 2. Ja nisam ANTIVAKSER ali se po cijenu zivota necu vakcinisati! Pitam se onda sta sam ja u stvari???
  (Goran, 17. januar 2022 14:49)

  Pa antivakser po definiciji
  (wiener, 17. januar 2022 20:25)

  # Link komentara

 3. @Objavite ako smete

  Pričaš gluposti. Hajde daj link na neki od tih tvojih spiskova vrhunskih sportista koji imaju posledice od vakcine. Samo nemoj neki link koji je lokalna čistačica u tvojoj zgradi napravila, daj link na renomiranu ustanovu.
  (Saša, 17. januar 2022 19:49)

  # Link komentara

 4. To sam rekao pre 6 meseci. Ponekad se divim samom sebi koliko sam pametan. Srbija ima retko pametne ljude poput mene. Sada kazem: Djokovic vise nece nikad ucestvovati ni na jednom GS bez vakcine! Zivi bili pa videli!
  (Oliver, 17. januar 2022 19:05)

  # Link komentara

 5. Cinjenica da se Omikron prenosi bez obzira da li je neko vakcinisan jednom, dva ili tri puta se ignorise.
  Logika je prestala da vazi.

  Nije logika prestala da vazi.

  Omikron se prenosi, al vakcinisani ga lakše podnose, i upravo postoji korelacija između simptoma i toga da li su dobili jednu, dve, ili tri doze.

  Znaci, verovatnoca da se završi sa teškim oblikom bolesti opada sa vakcinama i kod Omikrona sto je odlična stvar jer u kombinaciji sa njegovom i inače blazom prirodom može konačno da napravi kolektivni imunitet.
  (Daniel, 17. januar 2022 12:42

  Ti si lekar, virusolog, pa znaš da je tako?!
  (@Daniel, 17. januar 2022 18:32)

  # Link komentara

 6. A šta ako ga postavimo za ambasadora Srbije u Francuskoj?
  (Sibirac, 17. januar 2022 17:59)

  # Link komentara

 7. @sabre

  Milionima "kojima se apsolutno nista nije desilo" zbog vakcine.
  Samo neki tricavi srcani udar nasred terena, neki kolapsic usred treninga, neka banalna smrt itd.itd. postoje citavi spiskovi vrhunskih zdravih atleta sirom sveta sa trajnim posledicama, tekstovi sa imenima onih koji su preminuli a prethodno bili zdravi kao dren i na vrhuncu sportske karijere, ali ti zivis u svojoj paralelnoj realnosti.
  (Objavite ako smete, 17. januar 2022 17:37)

  # Link komentara

 8. 2020 imao koronu bez ikakvih simptoma ali ipak sam se kasnije morao vakcinisati zbog posla,jbga nisam imao opcije, ko ima svaka čast
  (Steva, 17. januar 2022 16:57)

  # Link komentara

 9. Jao ovih Orwellovaca, svaka država ograničava sve jer se bazira na vlasti naoružanih ljudi, a njena valuta je tiskani novac od banke. Isto je i sa Srbijom, a Đoković je isti drek drugo pakiranje u drugoj državi gdje svi Srbi nose oružje a Hrvatima uzimaju oružje i stavljaju ih u tamnicu. Hm, gdje li je to viđeno. Nema poretka bez robova, a nema ni reda bez robova, jer žene hoće pare neće red, čovjek je stoga instinktivno i zbog žene uvjetovan stvarati države i sustave kontrole, jer to može a ona hoće da on to uradi i uraditi će.
  Izborite se za pravo nošenja oružja, nosite Križ i čitajte Bibliju, ženite žene koj služe vama ne vi njima. To je jedina alternativa. jedini bijeg od prokletstva izgubljenog raja, kakav mrtvi Đoković
  (skripta, 17. januar 2022 16:32)

  # Link komentara

 10. Na Novaku je da izvaga sta mu je bitnije u zivotu, karijera ili principi.
  (sasa the king, 17. januar 2022 10:47)

  Pogresno postavljas stvari :

  -Bez vakcine mu ne dozvoljvaju da igra iako je zdrav i spreman
  -Sa vakcinom ce mu dozvoliti, ali je vrlo diskutabilna rakcija njegovog organizma na vakcinu, bas zbog onog sindroma vezanog za gluten. Sa vakcinom moze da dodje u stanje sa pocetka karijere kada je na terenu maltene trebala pumpica.
  (ultrasrbin, 17. januar 2022 16:28)

  # Link komentara

 11. Novak će se sada vakcinisati, bez velike pompe i bez da o tome bilo koga obaveštava, pokazaće svoj QR kod kad bude prelazio granice da učestvuje na turnirima i to je to. Novak nije glup, niti iracionalan, i mislim da vrlo dobro zna šta radi, bez obzira što se ovaj put završilo loše. Njegova motivacija nije ni novac, ni slava, golim okom je vidljivo da vrlo jasno sledi svoj cilj da ima najveći broj GS. Naravno da će se vakcinisati, uverena sam da on nikada ne bi ugrozio svoj cilj zbog vakcine. Kada bude doslo vreme za RG samo cemo čuti da je otputovao u Francusku i bez problema ušao u zemlju, bez objavljivanja bilo kakvih ličnih zdravstvenih podataka i vakcinalnog statusa.
  (Moje ime, 17. januar 2022 15:22)

  Neka postave barem onda na njegovom sajtu koje planira turnire da igra ove godine. Ne zanima mene toliko jel se on vakcinisao koliko gde mogu da ga očekujem u obaranju rekorda. Pošto to nije postavljeno onda je suludo da mi čekamo gde će on naprasno "samo" da se pojavi i većamo gde može a gde ne može. On je javna ličnost i sportista mi navijači imamo pravo da znamo gde će naš miljenik da igra. Umeo je da nas informiše o svojoj ishrani, zdravom načinu života, svojim povredama a o ovome će da ćuti a mi da ga čekamo kao neku pojavu? Cela Srbija okolne zemlje su isčekivali mesecima nejgovov nastup u Melburnu, ispratili smo kompletno suđenje i napisali milion komentara. Jel treba svaki put tako da mi ovde prolazimo kroz to?
  (Goksi, 17. januar 2022 16:03)

  # Link komentara

 12. iz nekog razloga niste hteli da mi pustite komentar...

  Novak je preležao najjači oblik kovida bez ikakvih posledica...

  sad razmislite logično - zašto bi se vakcinisao ako po njega, iz ličnog iskustva, nema opasnosti, naročito kad i pored vakcinacije može da se razboli i prenese dalje virus?

  ima li neko od vas rezonski odgovor zašto on i dalje MORA da se vakciniše i koja j svrha vakcinacije, u njegovom i sličnim slučajevima?
  (možda mi nekad i propustite komentar na info delu, 17. januar 2022 15:54)

  # Link komentara

 13. Novače, obezbedi sebi potvrdu da si vakcinisan, testovima ne moze da se dokaze da li jesi ili nisi.....win win opcija
  (xyz, 17. januar 2022 15:44)

  # Link komentara

 14. Ne mora da se vakcinise pred publikom.
  Potrebno je, kao i ovaj put, da ima potvrdu o izvrsenoj vakcinaciji.
  Gde, kako...
  Ne moze se traziti titar antitela kao provera verodostojnosti vakcinacije, to je sve vec regulisano.
  (Ako traze potvrdu, daj im bas to, 17. januar 2022 15:43)

  # Link komentara

 15. Narod Srbije da organizuje peticiju, ili Vlada da raspise referendum jer po meni Goat trka je pitanje od nacionalnog znacaja za Srbiju. Ili da drzava organizuje anketu i potpise po kucama. Sa tekstom, Narod trazi "molimo Novaka da se vakcinise, da bi mogao da nastavi Goat trku". Ako bude veliki odziv, Novak to nece moci odbiti, politicare je mogao da odbije, ali narod nece.
  (Srbija, 17. januar 2022 15:39)

  # Link komentara

 16. Može da je “kao” primi i promeni stav, ili da stavi tenis na stranu i da ostane pri svojim stavovima i čeka neka bolja vremena, ali sobzirom da puni 35 godina nema bas vremena za bacanje… moraće dobro da vaga u narednom periodu…šta god da odluci ja ga podržavam i da fedali osvoje još 100gs Novak ostaje GOAT jer jedini ima kičmu i svoje stavove i plus je najbolji teniser
  (Mikiiii, 17. januar 2022 15:37)

  # Link komentara

 17. I šta sada mi njegovi navijači ćemo da isčekujemo jel on ulazi u države sa izuzećem? Da moramo da pratimo zdravstvene propise zemalja kako bi mogli da ga gledamo? Doveo sam sebe u stanje da juče gledam koje mere važe u Indijan Velsu i Majamiju. Šteta na korak od svih rekorda on završi karijeru zbog vakcinisanja. Ovo je mučno dalje i pratiti.
  (Zuja, 17. januar 2022 15:35)

  # Link komentara

 18. Bar je sad jasno. Ispravno ili ne - druga tema.
  (Djorgo, 17. januar 2022 15:32)

  # Link komentara

 19. Novak kao ja zavrsava karijeru kao broj jedan, i to je super osecaj, iskustvo mi kaze. Jedino je razlika sto sam ja imao samo jedan nastup u prodesionalnom sportu... Novace uzmi Novavax i kraj price, i samo ime vakcine indicira da je to prava stvar za tebe.
  (geza, 17. januar 2022 15:31)

  # Link komentara

 20. Novak može da se vakciniše samo Fajzerom. Uz to samo sa tom vakcinom neće imati ni zdravstvenih ni graničnih problema.
  (Sasa, 17. januar 2022 15:31)

  # Link komentara

 21. Nista novo …valjda nije iznanedjenje. Francuska sluša ameriku i Pfijzera
  (MrMagooFr, 17. januar 2022 15:30)

  # Link komentara

 22. Bar posteno kazu.
  (021, 17. januar 2022 15:30)

  # Link komentara

 23. Podržavam ga 100% šta god da odluči i nadam se da će Lakost da ga stisne da se izjasni za ostatak sezone da se ova drama završi.
  (Amerikanac, 17. januar 2022 15:29)

  # Link komentara

 24. Ne otežava mu ništa , reket o klin i da se posveti porodici .
  Pare mu nisu problem slaca jd potrošna roba a djeca samo jednom odrastaju i kada to propustiš nema ponavljanja .
  Djeca , suoruga , drugari , pecanje i druga sitna zadovoljstva . . . .
  (47304, 17. januar 2022 15:28)

  # Link komentara

 25. normalno
  (Saša, 17. januar 2022 15:26)

  # Link komentara

 26. Ako hoćeš da budeš deo igre, moraš se naći na kraju igle.
  (Vanja LFC, 17. januar 2022 15:25)

  # Link komentara

 27. Samo bih postavio jedno pitanje ovim našim Srbima "savetnicima" iz "civilizovanog" inostranstva: Da li to znači da i vi planirate da primate buster doze na svaka 4 meseca do kraja vaših života?
  (samo pitam, 17. januar 2022 15:23)

  # Link komentara

 28. Novak će se sada vakcinisati, bez velike pompe i bez da o tome bilo koga obaveštava, pokazaće svoj QR kod kad bude prelazio granice da učestvuje na turnirima i to je to. Novak nije glup, niti iracionalan, i mislim da vrlo dobro zna šta radi, bez obzira što se ovaj put završilo loše. Njegova motivacija nije ni novac, ni slava, golim okom je vidljivo da vrlo jasno sledi svoj cilj da ima najveći broj GS. Naravno da će se vakcinisati, uverena sam da on nikada ne bi ugrozio svoj cilj zbog vakcine. Kada bude doslo vreme za RG samo cemo čuti da je otputovao u Francusku i bez problema ušao u zemlju, bez objavljivanja bilo kakvih ličnih zdravstvenih podataka i vakcinalnog statusa.
  (Moje ime, 17. januar 2022 15:22)

  # Link komentara

 29. Novace zelim da ti saopstim da se ni pod tacku razno ne vakcinises. Imas 20 Slemova, dosta...imas najvise Mastersa, dosta...imas njavise nedelja na 1 mestu, dosta. I da ne budes sa najvise Slemova jaka stvar, imas ih 20 tako da si svakako medju 3 najveca u tom sportu sto je ogroman uspeh. Sto se mene tice, zavrsi karijeru sad I to je to. Para imas koliko zelis,obezbedio si I sebe I decu, tako da ne treba da dozvolis da zbog jos 2 ili 3 Slema se vakcinises, TO NIKAKO. Izadji u penziju I uzivaj LEGENDO.
  (Scania R500, 17. januar 2022 15:18)

  # Link komentara

 30. Šalila se. Nije znala da ne treba tako da misli pa joj objasnili kako treba. Inače neće više biti ministarka,prosto ko pasulj.
  (brainstorm, 17. januar 2022 15:17)

  # Link komentara

 31. Ipak bi bilo previše razmišljati na način da je to zbog Novaka. Mera je sveobuhvatna: niti posetioci niti učesnici tj. zaposleni neće moći bez potvrde o vakcinisanju na stadione, u dvorane, pozorišta, bioskope. Nije to zbog Novaka. Ali da je u problemu, jeste.
  (Grga, 17. januar 2022 15:16)

  # Link komentara

 32. da vidimo sada fvdbal,kosarku,atletiku . . .
  (nesa, 17. januar 2022 15:12)

  # Link komentara

 33. Zapravo moze da ucestvuje, posto je u zakon uvrsten i dokaz o prelezanom kovidu. Djokovicev sertifikat vazi do 16. juna i to ce mu biti dovoljno da pokrije ucesce na RG.
  (Neki lik, 17. januar 2022 15:11)

  # Link komentara

 34. Kao sto sam i pricao to ga ocekuje na svim turnirima i umesto da je izvadio potvrdu da je alergican na bilo sta iz vakcine on ili neko njegov ga je lose saveto sad cak i da izvadi potvrdu niko mu vise nece verovati. Na zalost sam je sebi zakuvao corbu pametujuci
  (Dejan, 17. januar 2022 15:07)

  # Link komentara

 35. Moramo objaviti rat svima koji nas ovako prisiljavaju! Ovo je napad na Srbiju!
  (elemnatar, 17. januar 2022 15:07)

  # Link komentara

 36. Bio jednom jedan teniser iz Srbije, najbolji na svetu , najbolji SVIH VREMENA!. NIKO GA NIJE MOGAO POBEDITI PA SU MU ZABRANIKI DA IGRA BEZ VAKCINE OD KOJE SU DECA DOBIJALA MIOKARDITIS. Biće upamćen po tome da je sišao sa prve pozicije iako nije izgubio meč već pravo da se takmiči.
  (Sava, 17. januar 2022 15:05)

  # Link komentara

 37. U slučaju virusa, samo imuni sistem može da te zaštiti. Vakcina te ne štiti direktno, vakcina ne blokira virus, vakcina se ne bori protiv virusa niti protiv zaraženih ćelija, vakcina samo inicira odgovor tvog imunog sistema, da napravi antitela i da bude spreman kad i ako ti u organizam uđe virus. Neće vakcina da spreči da uđe virus i da se zaraziš, neće ni imuni sistem to da spreči, ali će imuni sistem koji je napravio antitela kao odgovor na vakcinu da bude spreman kad uđe virus i da odmah počne da se bori protiv njega i da ga brzo savlada.
  ...
  (Saša, 17. januar 2022 14:20)

  Sve je to tačno, pa se postavlja pitanje zašto bi vakcinacija bila obavezna za ljude koji su preležali bolest.
  (nema logike, 17. januar 2022 15:03)

  # Link komentara

 38. Kako Korona završava svoje dvogodišnje putovanje do kraja marta, sve države ukidaju mere protiv epidemije COVID-19, znači nošenje maski, zabrana okupljanja, držanje distance, pa i obaveznu vakcinaciju. Novak putuje u Pariz i London, tu osvaja bar 1 GS i prestaje sa iganjem tenisa kao GOAT, van svake sumnje. Zvi koji ga mrze patiće decenijama,jer Nadal neće pobediti više ni jadnom Grend slemu, a Rodžera da ni ne pominjem.
  (krastavčević bole, bgd, 17. januar 2022 15:03)

  # Link komentara

 39. Koje zlo su ovi antivaxeri, neće vakcinu ok, ali kidišu tamo gde je ona obavezna. Meni je letos došla rodjaka iz Francuske, 15g se nije setila da me poseti i baš sad zapela, i to samo da bi držala predavanje kako je onabpametna, kako misli abojom glavim, hoće slijode, neće sotonin žig jer korona i ne postoji bla bla bla. I sve bi to imalo smiala kad bi to zadržala za sebe i posluša me da ne dodje i lično mi to saopšti. Praktično na silu mi je ušla u kuću i uz podsmešljiv ton priča ove antivaxerske gluposti. Par dana posle toga čujem da je pozitivna, ali ne lezi vraže i meni je prenela, nakon toga da je zaglavila bolnicu, pa respirator...I na kraju krivo mi je što nisam imao priliku da jebpitam da li još uvek ne veruje u koronu, ne vweuje u vakciju (ona je preminula a ja sam preležao lakše nego grip). Tako vi gospodo, nemojte da se vakcinišete ali ne insistirajte da vas ljudi prime u svoje kuće (zemlje)..
  (eh, 17. januar 2022 14:59)

  # Link komentara

 40. hahaha a rekose moze bek vakcine.. znao sam, Nole je zavrsio karijeru na grand slamovima nazalost
  (velika farska ostrva, 17. januar 2022 14:58)

  # Link komentara

 41. Australija je samo pocetak za njega ili tenis ili vakcina
  (Mark, 17. januar 2022 14:54)

  # Link komentara

 42. Ocekivano!
  (gigantic mega car, 17. januar 2022 14:53)

  # Link komentara

 43. I u čemu je sad toliki problem i tragedija da se vakciniše, ne samo on nego bilo ko?Da se bavio onim što najbolje zna(tenis) a ne glupostima, do svega ovoga ne bi ni došlo.
  (Ne treba mnogo filozofirati, 17. januar 2022 14:52)

  # Link komentara

 44. kakva bi fora bila da iz solidarnosti nadal i federer objave kraj karijera … i lepo ostanu svi na 20 gs i prepucavanje ko je najbolji svih vremena u muškom tenisu može da se nastavi zauvek …
  (rum koktel, 17. januar 2022 14:52)

  # Link komentara

 45. Ja nisam ANTIVAKSER ali se po cijenu zivota necu vakcinisati! Pitam se onda sta sam ja u stvari???
  (Goran, 17. januar 2022 14:49)

  # Link komentara

 46. Meni nije jasno kako niko od njegovih bliznjih, porodice, rodbine, trenera, agenata itd ne moze da mu utuvi u glavu da je nazalost vakcina jedino resenje. Kapiram da on sve njih izdrzava ali kako ne mogu majka ili braca da mu kazu Novace vakcinisi se, to je jedino resenje. Boli njega uvo za novac, jasno je da jos igra zbog rekorda a tako je blizu. Da je u padu forme ili stariji pa da kaze OK nije vazno, zavrsicu karijeru ali on je jos pun snage i ima sanse da igra jos 2 ili 3 godine.
  (Cccccc, 17. januar 2022 14:49)

  # Link komentara

 47. Значи сви фудбалери, којих је верујем највише као спортиста у ФРА морају да буду вакцинисани да би играли на тлу ФРА? Хах како да нису!
  (atlet1c0m, 17. januar 2022 14:48)

  # Link komentara

 48. Ni ne mora se u biti vakcinirati, nikome to nije bitno, bitno je samo da kaže da se vakcinirao i javnost će biti zadovoljena. Potvrdu lako dobije svakako...
  (Nikola, 17. januar 2022 14:47)

  # Link komentara

 49. Samo ostro
  (Haris, 17. januar 2022 14:47)

  # Link komentara

 50. Cujem da je podloga ove godine dosta sporija na AO?? Bas se mislim zasto i kome to odgovara?
  (ccc, 17. januar 2022 14:46)

  # Link komentara

 51. E ovo što rade francuzi je NORMALNO!Najave 4 meseca ranije da NE može bez vakcine i nema rasprave.Ovi australijanci su ga izigrali i rekli mu da može da dođe bez vakcine,on se spakovao i došao,kad ono, NE MOŽE.To nije logično.Ako su već hteli da se vakcinište,trebalo je jasno da mu kažu da neće dobiti vizu bez ozbira na neka medicinska izuzeća.Nole ako neće da se vakciniše, slobodno, ali bi to moglo da poptpuno uništi njegovu karijeru i njegov 15-godišnji trud da postane broj 1.To je idalje ponavljam njegov izbor.Ja za novaka navijam veoma jako i ne volim nepravdu protiv njega.Ali ako u francuskoj bude pokušao da dođe bez vakcine,onda će on sam biti kriv i niko više!
  (Lazar, 17. januar 2022 14:45)

  # Link komentara

 52. Bio jednom jedan teniser iz Srbije, najbolji na svetu. Voljom drugih je okačio patike o klin. Biće upamćen po tome da je sišao sa prve pozicije iako nije izgubio meč već pravo da se takmiči.
  (Neša, 17. januar 2022 14:40)

  # Link komentara

 53. Zbogom zauvek okrutni svete, zbogom zauvek sport, zbogom zauvek normalni zivote
  (Sasa, 17. januar 2022 14:38)

  # Link komentara

 54. Ovo vec postaje medjunarodni udruzeni zlocinacki poduhvat. Nasa drzava bi morala da reaguje tako sto bi podelila Covid potvrde o vakcinisanju svim zainteresovanim gradjanima da bi mogli bez prepreka da putuju i rade svoj posao. Dajte svakome zainteresovankm potvrdu da je primio po 3 kineske, ruske, britanske, kubanske, americke i moldavske vakcine pa neka svaka drzava odabere koja joj od njih najvise odgovara. Bice i vuk sit i ovce na broju na obostrano zadovoljstvo.
  (Gane, 17. januar 2022 14:37)

  # Link komentara

 55. Kao vatreni navijac svecano izjavljujem da ovaj pakao vise nisam spreman da prolazim . Emotivno i cak fizicki sam skrhan zbog drame u Australiji . Sada najava novih zabrana ...Novace , izgubio sam brata koji je bio tvoje godiste ( saobracajna nesreca ) i u ime svih nas te molim da resis taj problem da bi definitivno brojkama usao kao najveci osvajac svih vremena. Nagib Mahfuz u romaanu " Deca nase Ulice " gde u jednom poglavlju opisuje mladog Isusa koji ne moze da nadje svoj put kroz glas boga na njegovu opasku da je slab - kaze - " Ti nisi slab . Ali jos nisi spoznao tajnu svoje snage .Idi i misli jer ja ne volim da imam posla sa glupacima !" Vakcinisi se Novace jer su ovi zli spoznali tajnu tvoje slabosti . Tajnu svoje snage vec poznajes . Pozdrav u nadi da ce nas jednog jutra sacekati lepe vesti .
  (Aleksandar, 17. januar 2022 14:36)

  # Link komentara

 56. "Ima dva uslova pod kojim ti važi Pass vaccinale: jedan je da je od druge doze vakcine prošlo manje od 4 meseca ili da si vakcinisan sa 3 doze. Drugi je da je od poslednje potvrđene infekcije kovidom prošlo manje od 6 meseci."

  Na osnovu ovoga on može unutra bez vakcinacije i da odigra ceo turnir.

  Njemu ovih 6 meseci ističe 16.06.2022. a turnir traje od 22 Maja do 5 Juna.

  Toliko o tome.
  (Nikola, 17. januar 2022 14:34)

  # Link komentara

 57. @toliko o tome

  I upravo po ovim Clanovima Zakona RS, drzava treba da reaguje i pokrene krivicni postupak protiv Novaka.
  (Zbunjen, 17. januar 2022 14:33)

  # Link komentara

 58. I ne samo tamo. Ako hoće bilo gde ove godine da igra, mislim da će morati da se suoči sa stravičnim prestrašnim užasnim konceptom dobijanja male boce u ručicu kao i milioni drugih ljudi širom sveta kojima se takođe od toga apsolutno ništa nije desilo sem što su postali odgovorni građani koji primaju tu malu žrtvicu zarad opšteg a i svog zdravlja.
  (Sabre, 17. januar 2022 14:33)

  # Link komentara

 59. Jel’ to znači da će samo vakcinisani igrači Čelsija moći da igraju protiv Lila? U Premijer Ligi je trenutno samo nekih 65% igrača vakcinisano (ne znam koji je procenat specifično za Čelsi).
  (milos, 17. januar 2022 14:32)

  # Link komentara

 60. Vidim ja morace da se sprica, nek se spuca kineskom i kraj price!
  (Gile, 17. januar 2022 14:27)

  # Link komentara

 61. Dakle vakcina ili penzija. Nema treće.
  (kele®, 17. januar 2022 14:27)

  # Link komentara

 62. šta mu tačno predlažeš: da reketom okopava baštu i seje lukac, krastavac, i paradajz?
  (kimi, 17. januar 2022 14:26)

  # Link komentara

 63. Obzirom da su na sudu u Australiji tuziocu koristili stare BBC izvestaje, ocigledno je da sad mora pred kamerama da se vakcinise da nebi posle rekli da je lagao. Lepo uzivo na nacionalnoj televiziji sa sve svedocima i pokaze da je jedna od priznatih vakcina na zapadu i da se resi tih briga.
  (Vakcinisani, 17. januar 2022 14:24)

  # Link komentara

 64. Daniel: da ispitane su, 2 meseca!! Inače znaš li koliko traje ispitivanje vakcine?! Od 7-10 godina!!
  (SAŠA FRANKFURT, 17. januar 2022 14:23)

  # Link komentara

 65. Човек прележао корону претпрошле године без икаквих проблема и стекао природни имунитет. Зашто би морао да се вакцинише због себе? Кажеш због других, а и вакцинисани шире вирус само лично лакше подносе заразу у највећој могућој мери, не баш сви. А ту се враћамо на чињеницу да Ђоковић има природни имунитет јер је без икаквих последица прележао заразу.


  Imunitet vremenom opada.
  To je do sada već stara vest, mogao bi malo da obnovis znanje.
  (Daniel, 17. januar 2022 14:23)

  # Link komentara

 66. @Slavin Balen

  To je zato što ne razumeš razliku između vakcine i antibiotika, na primer. antibiotik je lek protiv bakterija koji se aktivno bori protiv bakterija i štiti te bez obzira kakav je tvoj imuni sistem. Čim ga popiješ on počne da radi svoj posao, ali samo protiv bakterija.

  U slučaju virusa, samo imuni sistem može da te zaštiti. Vakcina te ne štiti direktno, vakcina ne blokira virus, vakcina se ne bori protiv virusa niti protiv zaraženih ćelija, vakcina samo inicira odgovor tvog imunog sistema, da napravi antitela i da bude spreman kad i ako ti u organizam uđe virus. Neće vakcina da spreči da uđe virus i da se zaraziš, neće ni imuni sistem to da spreči, ali će imuni sistem koji je napravio antitela kao odgovor na vakcinu da bude spreman kad uđe virus i da odmah počne da se bori protiv njega i da ga brzo savlada.

  Ako ti je loš imuni sistem, nećeš napraviti antitela ili ih nećeš dovoljno napraviti i zaražavaćeš se bez obzira na broj vakcina/bustera. Ako si star, slab ti je imuni sistem. Ako si alkoholičar, slab ti je imuni sistem, ako patiš od nekih teških bolesti tvoj imuni sistem je iscrpljen i takođe neće moći da napravi antitela.

  Bez vakcine, ako ti dođe virus, imuni sistem prvih 5-7 dana ne zna šta ga je snašlo, virus se nekontrolisano širi po organizmu, multiplicira, zaražava organa, zaražava osobe u okruženju do kojih su došle kapljice kada dišeš ili kijaš. Tek posle nedelju dana počinje da se bori, ako preživiš. Za neke tada bude kasno.
  (Saša, 17. januar 2022 14:20)

  # Link komentara

 67. Pa,dobro.Znači da je vreme zs godinu dana posvećivanja porodici i učenju i daljem treniranju, pa kad prođe pandemija, u nove pohode.Kako god da odluči, uz njega smo.Svako ima pravo da bira.
  (Eli, 17. januar 2022 14:17)

  # Link komentara

 68. KRIVIČNI ZAKONIK, REPUBLIKE SRBIJE

  Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme
  epidemije
  Član 248.
  Ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po
  propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

  Prenošenje zarazne bolesti
  Član 249.
  Ko ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama za suzbijanje ili
  sprečavanje zaraznih bolesti, pa usled toga dođe do prenošenja zarazne bolesti, kazniće se zatvorom do tri godine.
  (Toliko o tome, 17. januar 2022 14:15)

  # Link komentara

 69. Postoje oni koji kontinuirano govore da vakcine nisu ispitane, a jesu. Poznata su i nezeljena dejstva, nacini na koji se manifestuju kao i procenat u kom se javljaju. Ovde drzava Srbija mora da intervenise i nadlezne institucije sprovedu istragu protiv Novaka Djokovica, njegovog tima i porodice/familije, a sve radi ugrozavanja javnog zdravlja usled zanemarivanja cinjenice da je sumnjao na Kovid i sa njim, iako je saznao da je zarazen, nastavio da bude u interakciji sa drugima. Sramotno ponasanje i nadasve neodgovorno, bahato.
  (Sasa, 17. januar 2022 14:15)

  # Link komentara

 70. Iako iritirajuca, ova vest je dobra, jer sprecava mogucnost da se Nole trosi na borbe van terena.
  Neka razmisli, i odluci.
  Voleo bih da tenis bude i dalje njegov prioritet.
  Nek nam je ziv i zdrav!
  (Ludilo 21. veka, 17. januar 2022 14:13)

  # Link komentara

 71. Reket o klin ako nećeš vakcinu , povuci se dok si No1 . Dosta si dao sebe svima , za mnoge istinske ljubitelje sporta si najbolji svih vremena .
  (exex, 17. januar 2022 14:12)

  # Link komentara

 72. Crni Nole.
  Umjesto da ga sada gledamo na AO.
  Vakcinu trebao odavno zbog sebe i drugih.
  Mnogo zivota je tako spaseno.
  A kao javna licnost ima jos vecu odgovornost.
  Ovako je skroz zabrljao.
  Napravio blamazu i gnjavazu.
  A da ne sppominjemo lazne pariote i "podrsku".
  Kolektivno ludilo bez vlastite glave.
  (Dragon

  Човек прележао корону претпрошле године без икаквих проблема и стекао природни имунитет. Зашто би морао да се вакцинише због себе? Кажеш због других, а и вакцинисани шире вирус само лично лакше подносе заразу у највећој могућој мери, не баш сви. А ту се враћамо на чињеницу да Ђоковић има природни имунитет јер је без икаквих последица прележао заразу.

  И кажеш колективно лудило без властите главе, а ти напамет понављаш неке мантре које немају везе с његовим случајем.
  (всн, 17. januar 2022 14:12)

  # Link komentara

 73. to sve rade zbog našeg noleta :'(
  (plačljivac, 17. januar 2022 14:10)

  # Link komentara

 74. Švedjani su hteli imunizacija krda. Da li to znači da ni jedan Švedjanin ne bi mogao nigde iz Švedske?
  (NY, 17. januar 2022 14:08)

  # Link komentara

 75. Mislim da ce Novak sada sigurno obaviti vakcinaciju. On je do Melburna mislio da moze da prodje sa izuzecem. Velika greska u proceni. Sada po prvi put zna da je vakcinacija obavezna na svim slemovima i nema drugog izbora. Mislim da ce sa vakcinacijom lako dobiti uzuzece iduce godine u Melburnu. Nije red da zavrsi tako blistavu karijeru u Australiji deportovanjem kao sto ne verujem da ce zbog vakcinacije ostati zakovan na 20 slemova, da ce sve sto je postigao do sada zrtvovati zbog toga. Sam je rekao da nije antivakser ali borio se za slobodu izbora. Sada te slobode izbora nema i samim tim bespredmetno je da se bori za nesto sto ne postoji.
  (Goran, 17. januar 2022 14:04)

  # Link komentara

 76. Zasto bi se vakcinisao i rizikovao svoje zdravlje sa neispitanim vakcinama? Prelezao je koronu dva puta, ima antitela.
  (Tel, 17. januar 2022 13:31)

  Vakcine su ISPITANE.
  (Daniel, 17. januar 2022 14:04)

  # Link komentara

 77. Bojim se da ako se vakcinise, da ne zabrane ulaz u zemlju vakcinisanima?
  (sasa the king, 17. januar 2022 14:03)

  # Link komentara

 78. Protiv podmuklog licemerja i diktature mora[ koristiti sva sredstva.

  Da je Novak to odmah prihvatio , poštedeo bi sebe ove dvonedeljne torture,borio se za 10. AO a za sebe ostao principijalan. A mnogo ksanije im kaže kako su u stvari budale.

  Kao što je bio "pozitivan" , još lakše je mogao da bude "vakcinisan".

  Ali se po ko zna koji put u karijeri zeznuo.
  (Dr House, 17. januar 2022 13:59)

  # Link komentara

 79. Ova posast nece otici, vec cemo se vakcinisati jos godinama. Ove godine se nece nista promeniti i vakcina ce biti svuda obavezna. Nole tera inat sa nekim potvrdama o prelezanom virusu, dok to isto ne vazi za milione drugih ljudi koji su u istoj situaciji. Nema nikakvo opravdanje za to sto radi celom svetu u inat!
  (Bojsa, 17. januar 2022 13:55)

  # Link komentara

 80. Zemlje se solidarišu oko nekih pravila i to je to
  (vukica, 17. januar 2022 13:52)

  # Link komentara

 81. Covece kako ne vidis da nije stvar u oduzimanju osnovnog ljudskog prava neprikosnovenog raspolaganja sopstvenim telom? Stvar je u tome sto postoji uslov da bi mogao da igras. Imas izbor. Mozes da kazes "Necu da se vakcinisem i samim tim necu igrati ni na jednom GS i ostalim turnirima u zemljama gde je vakcinacija neophodna. Tako je trebalo i sada, pred AO, a ne da prvi cirkuzanta od sebe. Smehotresno je da se zarazis mesec dana pred turnir da bi imao bar nesto od dokumentacije da prilozis, misleci da ce ti to biti dovoljno Svi igraci su vakcinisani i nemoguce je da ti budes jedini koji ucestvuje a nije vakcinisan.
  (Mojt Egadjo, 17. januar 2022 12:21)

  Pa upravo to ti je i napisano, prisiliće ljude da odustanu od svoijih prava baš takvim uslovljavanjima, gubitkom posla, ukidanjem socijalnog života, ograničavanjem slobode kretanja i izražavanja, raznim vrstama diskrimincaije i šikaniranja, upravo ono što se sada radi potpuno zdravim ljudima. Ono što su Osmanlije radile kako bi preveli stanovništvo u Islam.
  Inače ja da sam na Noletovom mestu, sazvao bih konferenciju za štampu i pozvao sve velike svetske medije i pred gomilom svedoka bih se cepnuo jednostrukim Džonson & Džonsonom i dao izjavu: "Evo ja se sada vakcinišem iz samo jednog razloga, a to je što me je ova mafija prisilila i uslovila da se vakcinišem protivno mojoj volji i ubeđenjima, a vi, dragi gledaoci, dobro razmislite da li vama sve to treba i kuda ovaj svet ide!"
  (Gadjaj Simater, 17. januar 2022 13:51)

  # Link komentara

 82. Puna podrska Noletu. Ja sam se vratio kuci iz Njemacke, bavicu se poljoprivredom dok sve ovo oko korone ne prodje.
  (Frodo, 17. januar 2022 13:50)

  # Link komentara

 83. Mene ovo sa Novakom podseća na sve naše prethodne priče, počev od 1990-te, gde smo mi navodno u pravu, a ceo razvijeni svet nas mrzi. Zato smo i tu gde smo, a Novak deli sudbinu prpadanju našem narodu. Ko ne plati na mostu, platiće na čupriji.
  (Raptor, 17. januar 2022 13:50)

  # Link komentara

 84. 1. Da li se prihvataju samo zapadne vakcine?
  2. Ako se neko tek sada oporavio od kovida, kazu da nardenih sest meseci nije preporucljivo da se prima vakcinu, ima li izuzetaka?
  3. Hoce biti nastavka serije i u francuskoj reziji ili ostaje samo australijska?
  (pi, 17. januar 2022 13:49)

  # Link komentara

 85. Колико је заправо тужно бити светски човек, неко коме су информације на дохват руке, коме су врата отворена свуда, неко ко може да се информише и консултује са најбољим стручњацима из било које животне и друштвене области, а опет живети у страху и веровати теоретичарима завере, лажним гуруима и разноразним мирољубима петровићима фазон. Тужно је што један од најбољих дозвољава себи да се спушта на ниво славице. Тужно је…
  (бартендер, 17. januar 2022 13:49)

  # Link komentara

 86. Ne razumem. 2020 i 21 Covid19 je bio dosta jači i ljudi su više umirali. Tada je Novak mogao igrati bez vakcine. Ove godine Covid19 je više kao prolazni grip a oni teraju ljude da se vakcinišu po svaku cenu umesto da proglase kraj pandemiji.
  (Antusa, 17. januar 2022 13:48)

  # Link komentara

 87. Novakov izbor je sasvim jednostavan:
  Prvu dozu vakcine treba da primi što pre, sada u januaru...
  Druga doza može krajem aprila, ili početkom maja.
  Bitno je da vakcina bude takva, koju priznaju svuda...
  Biće mu otvorena svaka vrata, bilo gde!
  U suprotnom, može da najavi kraj karijere i da igra tenis kao hobby.
  (Abrakadabra, 17. januar 2022 13:46)

  # Link komentara

 88. Vakcinisan sam tri puta ali ovo ne mogu da prihvatim kako medicinsku meru. OK mi je da za starije od 50 i rizične grupe bude obavezna vakcina jer bi trebalo da ih zaštiti od teške bolesti, ali ucenjivati zdrave sportiste i mlađe sa vakcinom koji retko kad imaju teži oblik bolesti? To je već nešto drugo. To je represivna mera koja nas uvodi u neofašizam ili nešto još gore od toga. Vakcina je odavno izgubila smisao kod mlađih jer ne sprečava zaražavanje.
  (Rimtu Tituki, 17. januar 2022 12:36)

  Sa najvecim delom vaseg komentara se slazem, jedino mi starosna granica smeta. Godine nemaju veze, treba gledati pojedinacnu zdravstvenu situaciju.
  Pre dve nedelje sam sa 59 godina radio kompletnu biohemiju - tumor markere, sve, sve. Apsolutno nijedan rezultat nije izvan propisanog, holesterol na minimumu (!), glukoza ispod 5, vitamin D preko 140 (!). Bogu hvala da je tako. Kilaza mi je 93kg, visina 193cm.
  I sada zasto bih ja bio ugrozeniji od nekoga ko ima 35 godina i gojazan je, kada je gojaznost utvrdjena kao jedan od najjasnijih faktora rizika (uz dijabetes). Ili moj kum, moj vrsnjak, pre tri godine je na trci na 10000m na roterdamskom maratonu bio u 25-30% najbrzih u totalnoj konkurenciji (znaci sa svim onim profesionalcima, amaterima, Etiopljanima itt). Tada je imao 56 godina.
  Inace, i kum i ja smo vakcinisani, svrha mog komentara nije da se protivim vakcinaciji u principu, nego sam protiv nerazumnog insistiranja u situacijama kada to nije smisleno.
  (uglavnom se slazem, osim..., 17. januar 2022 13:46)

  # Link komentara

 89. Ovde gomila ljudi Novaka smatra antivakserom a on to nikada nije izjavio već je rekao da je njegovo pravo da li će da primi vakcinu ili ne
  (Johny Walker, 17. januar 2022 13:44)

  # Link komentara

 90. Zest

  Samo toliko, pa nema od Rafe nista...
  (mich, 17. januar 2022 13:43)

  # Link komentara

 91. Miskosuit

  Bolje oriuci zakon, i ti mozes da prekrsis samo izolaciju i ako te uhvate dizni su samo "opet" da te vrate u istu, tako kaze zakon, hapse te samo za vreme "vanrednog" stanja, a to je bilo pre godinu dana...
  Posto ces sigurno reci pa ovo je vanredno stanje, kazem ti NE, NIJE zakonski nije...
  (mich, 17. januar 2022 13:43)

  # Link komentara

 92. O vakcinaciji sve najgore mislim, o njenoj efektivnosi, o tome kako je stvorena vakcina protiv kovida-19 , o komercijalizaciji, o njemom krajnjem cilju, ali ovo je u Novakom slucaju dobro. Morace da resi taj problem na bilo koji nacin, cak i ako je u pitanju kraj. Glupo , ali moram da napisem zbog onih koji su slepi kod ociju- VAKCINISAN SAM I NISAM ANTI VAKSER.
  (miodrag, 17. januar 2022 13:41)

  # Link komentara

 93. Dobro je što se Novaku ovo desilo u januaru na početku sezone, jer valjda mu je sada jasno šta ga čeka na svim GS turnirima i ne samo na njima. Ima mogućnost da bira vakcinacija i nastavak karijere i druga opcija reket o klin i borba sa vetrenjačama kao Don Kihot. Šta god da odluči ne može da krivi nikoga. deseti put da napišem da je Beker u pravu. I da dodam sve što Novak danas ima i što jeste ostvario je zahvaljujući tenisu, svom radu i talentu, a naš narod kaže ne pljuj u bunar iz kog piješ vodu.
  (PSL, 17. januar 2022 13:40)

  # Link komentara

 94. Čitajuči komentare dolazim do zaključka da su Novaka opravdano deportirali iz Australije. Naime, u svom tom navijačkom raspoloženju čini se da je većina navijača zauzela antivakserski stav. Pozivi Novaku da se cijepi dobivaju više minusa nego pluseva, dok bilo kakva relativizacija cijepiva i zapravo svega vezanog za covid-19 dobiva više pluseva nego minusa. Uticaj Novaka kao apologeta antivakserstva je više nego evidentan. Već samo zbog svoje propagande Novak predstavlja opasnost po javno zdravlje, ne samo za Australiju nego za svaku državu i zajednicu. Pri tom i ne upuštajući se u falsificiranje PCR testa i još nekoliko drugih kriminalnih radnji.
  (Vladimir, 17. januar 2022 13:40)

  # Link komentara

 95. Ovo je kraj Korone, kada ustane Francuska zbog sebe ne zbog Novaka, videce oni sta je"strajk" oduvek sam pricao da se prica zavrsava kada se pobune francuzi, kao i do sada mnogo puta, zivi bili pa videli...
  (mich, 17. januar 2022 13:40)

  # Link komentara

 96. @wu
  Idi na sajt Francuske ambasade pa ces da vidis da mogu da udju oni koji imaju dve doze Sinofarma i booster Pfizer-a.
  Ja imam tri doze Sinofarma i ne mogu da udjem kao vakcinisan.
  Ovde je mnogo toga u igri. Ne gledajte stvari olako i crno belo.
  Da Novak primi Sinfofamovu vakcinu opet ne bi mogao da igra. Ili bi morao da trazi izuzetke, a to sa druge strane znaci mogucnoat reprize Melburna i administrativnog izivljavanja.
  (Mango, 17. januar 2022 13:39)

  # Link komentara

 97. Hvala Francuska, "uvek ste bili sa nama, a sada i sa Novakom".
  (Mito, 17. januar 2022 13:39)

  # Link komentara

 98. Onda veliki vodja mora i sa Francuskom prekinuti diplomatske odnose i protjerati francuskog ambasadora! Kao što se Slobo nije dao slomiti pred NATO-om, tako ni njegov Crnogorac- Nole- neće nad nadobudnim Australijancima i Francuzima!
  (ANTE BAN, 17. januar 2022 13:39)

  # Link komentara

 99. to je taj srpski inat Novace kad proradi,za nas srbe ces uvek biti najbolji sportista u istoriji a za njih neces biti ni medju prva 3 tenisera u istoriji.
  (boki89, 17. januar 2022 13:37)

  # Link komentara

 100. Ekstra.
  (alek čićvu, 17. januar 2022 13:35)

  # Link komentara

 101. Pa ok, ljudi su postavili pravila, ili si primio cjepivo pa igraš, ili nisi pa ne igraš... A na igračima je da odluče hoće ili neće. Mislim da ne može poštenije.
  (hm, 17. januar 2022 13:35)

  # Link komentara

 102. Prelezao je 2 puta koronu, zar to nije isto kao vakcina?
  (rozal, 17. januar 2022 13:35)

  # Link komentara

 103. Mene vise brine moja plata, a njemu sve najbolje !
  (Crven Cvet, 17. januar 2022 13:33)

  # Link komentara

 104. Moj jako dobar prijatelj (naravno ne navodim ime) se cjepio dva puta u 2021.
  Ponavljam jer je bitno. Dva puta.
  Onda je dobio booster pa se može reći tri puta.
  U 2021. je NAKON cjepljenja dva puta bio pozitivan tj. dobio je koronu.
  U nedelju, jučer, dobio je treći put koronu.
  Dakle, da je on tenisač ili neki drugi sportista, mogao je vakcinisan izaći na teren.
  I možda zaraziti još nekog.
  Poanta: potvrda nije dokaz.
  (Slavin Balen, 17. januar 2022 13:32)

  # Link komentara

 105. Nazalost, od pocetka se pokazalo da vakcine ni izbliza nisu delotvorne kao sto je najavljivano, pa je prvi problem sto u sred pandemije nemamo pouzdanu zastitu kao ni pouzdane lekove. Drugi nista manji problem je uvodjenje na mala vrata restrikcija kretanja kojima mogu vremenom biti pridodavani novi i novi razlozi ne samo medicinski, kao i to sto vlasti u svetu teze potpunoj zavisnosti zakonodavne i sudske vlasti u odnosu na izvrsnu vlast (citaj pojedinca na vlasti) sto je uvod u represiju i rusenje sistema podele vlasti kao tekovine francuske revolucije. Ne pise nam se dobro sto zbog pandemije, sto zbog nenmoci medicine i farmacije sto zbog moci bez kontrole neodgvornih pojeidnaca na vlasti, osim ako...
  (andrejin krst, 17. januar 2022 13:31)

  # Link komentara

 106. Zasto bi se vakcinisao i rizikovao svoje zdravlje sa neispitanim vakcinama? Prelezao je koronu dva puta, ima antitela.
  (Tel, 17. januar 2022 13:31)

  # Link komentara

 107. Pre nego što totalno uništite Novakovu karijeru hvaleći ga kako je on zvezda vodilja, zapitajte se da li je u redu da jedan korak pred istorijski rezultat od 21 GS završi karijeru? Korona neće nestati ostaće tu među nama i tražiće se potvrda o vakcinisati. Ne mogu da zamislim da Novak prekine karijeru. Juče sam napisao da se čuva Francuza i evo jutros kao hladan tuš i na RG će morati ići vakcinisan. Da je imao tu inf vakcinisao bi se.
  (Gonzo, 17. januar 2022 13:31)

  # Link komentara

 108. Prije nego sto su se pojavile vakcine Novak je rekao da ce primiti vakcinu ukoliko od toga bude zavisio njegov posao. Sad vidi da mora,a sto se mora,nije ni tesko.
  U gotovo svim zemljama pronalaze razne nacine na koje bi primorali stanovnistvo(ne samo Noleta)da se vakcinise.
  p.s. ja primila 3 doze fajzera i nista mi nije bilo
  (Æøy, 17. januar 2022 13:30)

  # Link komentara

 109. Naravno da ce dobiti laznu potvrdu kod nas. I mogu da mu popuse. A onda ce se osvetiti najstrasnije..
  (orban, 17. januar 2022 13:30)

  # Link komentara

 110. Ako Novak odluci da se vakcinise, to niposto ne znaci da bi time prekrsio svoje principe!
  Covek je pre skoro dve godine (aprila 2020) dao sledecu izvaju:

  „Ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon, šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću tome da se podvrgnem ili ne. Imam svoje mišljenje o tome, a da li će se promeniti u nekom trenutku, ne znam“, rekao je Đoković u aprilu 2020. godine.

  Nole se dakle jasno opredilio gde stoji. Zauzeo je stav da “ne bi voleo” (!) da bude primoravan da uzima vakcinu. Istovremeno on najavljuje mogucu PROMENU u svom stavu ako se situacija promeni. Dugim recima covek sebi daje pravo da se prilagodi promenama kada do takvih dodje.
  Do promene je sada doslo sa zvanicnom izjavom francuske ministarke. Tako nesto definitivno nije bio slucaj sa Australijskom vladom.
  Ono sto ova ministrka nije navela su vakcine koje ce Francuska smatrati validnim. Jedna ruska teniserka je bila vakcinisana u vezi GS-a u Melburnu. Ali nije mogla da nastupi jer Australijske vlasti rusku vakcinu nisu smatrali validnom! Dakle nije u pitanju samo vakcina nego i cija je!
  (Evropljanin, 17. januar 2022 13:28)

  # Link komentara

 111. Uskoro je kraj pandemije i Nole će opet igrati.
  (vanja, 17. januar 2022 13:28)

  # Link komentara

 112. Mislim da je ovo logična odluka svih zemalja u kojim se igraju GS. U prvih 100 igrača samo trojica nisu vakcinisani među kojima je i Novak. Ako su drugi morali to da urade možda i protiv svoje volje ( Nadal, Medvedev, Cicipas, Zverev itd.) ne znam zašto Novak ne bi to uradio? Nije fer prema svim ostalim teniserima. I oni rizikuju možda manju fizičku spremnost zavisi kako im utiče na organizam. Svi moraju biti jednaki kada se takmiče. Takva su pravila. To što neće da primi su isključivo njegova uverenja povezana da ne jede ništa životinjskog porekla ništa hermetički obrađeno znači samo sirovo, biljke i ostalo. A to je da bi bio "superiorno" zdraviji od svih. Čak su i deci u razvoju nametnuli trave i to sve.
  (KillBill, 17. januar 2022 13:24)

  # Link komentara

 113. Pa svi smo o ovome pisali.Da li je moguće, da smo mi znali a Novak nije, šta će se desiti u nastavku sezone.Izbor je sa jedne strane vrlo prost,primi vakcinu i onda može da se posveti tenisu.Sa druge strane,koliko god to čudno izgledalo, njemu nije ni malo lako da se odluči na vakcinaciju.Takav mu je životni princip,plus je prošao svu onu torturu u Australiji i pljuvanje po medijima.Ako misli da nastavi karijeru, treba da proguta ogromnu knedlu i primi vakcinu.
  (Stanje stvari, 17. januar 2022 13:22)

  # Link komentara

 114. Svi ovi koji se u komentarima pitaju da li je ovo fašizam, koji misle da je sve ovo da bi uništili Novakovu karijeru, koji ponavljaju da se vakcinisani zaražavaju, mogu da nastave sa tim. To je ovde sasvim normalno, mi nećemo nikad imati više vakcinisanih nego sada, nema šanse. Ali, danas na AO igraju samo vakcinisani i taj princip će slediti i ostali organizatori, tako da možemo da pametujemo još 10 godina, a Novak će ipak igrati samo u slučaju da reši da se vakciniše, kao i bukvalno svi njegovi rivali.
  (Woah, 17. januar 2022 13:22)

  # Link komentara

 115. Ako se ova pošast do proleća ne završi, očekujte veliki rat u svetu odmah nakon toga... Nema šanse da Bog dopusti barabama ovako da se iživljavaju sa ljudima, da uzimaju ulogu Boga u svoje ruke! Ne može čovek biti Bog, niti će to ikada biti.
  Nole ne daj na sebe, ako treba završi karijeru i legenda ćeš postati već odmah.
  Zdravlje je jedno, život je samo jedan! Uživaj u njemu i bez loptice, postigao si nešto što niko nije, niti će! Ovaj svet i ovako ide u propast, i ovo dugo trajati sigurno neće!
  (Neo@, 17. januar 2022 13:21)

  # Link komentara

 116. Joj muke, ne daju mu da igra u Framcuskoj. Namerno. Dajte se već jednom trgnite. Ne vrti se svet oko Novaka i oko Srba. On da hoće srušiti rekord, on bi se vakcinisao. A i briga me za njegove pare. Važna je meni samo moja porodica i niko više, a vi samo gledajte njega.
  (Djoks, 17. januar 2022 13:21)

  # Link komentara

 117. momci poznajući Francuze i Francusku, neće ovo tako lako proći kod njih .
  Verujte mi ...
  To su blesavi Francuzi i revolucija, samo čekaju na ovakve poteze vlade ...
  (wait what, 17. januar 2022 13:21)

  # Link komentara

 118. Daj Novače vakciniši se više, ne inati se bez potrebe, ceo svet je vakvinisan i nikome ništa ne fali. Hoćemo GOAT po svaku cenu. Ako neko u istoriji vakcine treba da se vakciniše onda si to ti.
  (4k4.Dex, 17. januar 2022 13:21)

  # Link komentara

 119. Mislim da Novak svejedno moze na RG, jer mu ta potvrda o prelezanom kovidu vazi 6 meseci (tj. do polovine juna), a RG se zavrsava pre toga. Englezi ce do leta verovatno bataliti sve anti-korona mere, a za Amere cemo videti.
  (Ja, 17. januar 2022 13:21)

  # Link komentara

 120. Nisi ti Novače neki ludi naučnik ili genijalac pa da se upuštaš u proglematiku oko vakcina.Ti se bavi tenisom,a vakcinu prepusti stručnjacima.Predlažem ti da se upišeš na neki fax i da malo učiš u penziji.
  (Malo sutra !, 17. januar 2022 12:43)

  Brale, prvo treba srednja škola da se završi. Me može iz osnovne odmah na fakultet. Mislim, u Srbiji sve može, ali u normalnim uskovima ne može.
  (La la iz Banata, 17. januar 2022 13:20)

  # Link komentara

 121. Kako se mogu usvajati zakoni na osnovu eksperimentalnog leka, proguranog kroz FDA na osnovu lažnih studija o medicinskim sredstvima koji su u upotrebi već 50 godina, a zabranjeni za upotrebu? Protokoli za preventino i rano lečenje sa ovim zabranjenim lekovima su namerno potisnuti, a moglo je biti spaseno na stotine hiljada života. Gura se neko neispitano medicinsko sredstvo, ja ne razumem kako ljudi ne vide šumu od drveća, dokle više ove centrifuge mozga.
  (Naučnik, 17. januar 2022 13:19)

  # Link komentara

 122. Danima pišem da je završio karijeru a minusi samo pršte... A možda ipak pogazi svoja uverenja i primi vakcinu?
  (Liberty, 17. januar 2022 12:34)

  Svi mi sazrevamo, menjamo mišljenje... kako starimo spremni smo da prihvatimo stvari koje mladi ne bismo prihvatili. Na kraju krajeva da nije medicine ne bismo živeli 80 godina, mnogi sportisti ne bi mogli da se bave sportom nakon prve ozbiljnije povrede. Zbog toga ja ne bih koristio teške reči kao "pogazio svoja uverenja". Šta god da uradi njegov je izbor, ali složićemo se da ono što on najbolje radi je igranje tenisa i ako želi time da nastavi da se bavi, postoji samo jedan jednostavan način.
  (РоР, 17. januar 2022 13:19)

  # Link komentara

 123. Sve sami naucnici.

  Ako je Novak prelezao dva puta koronu, poslednji put verovatno omikron u Decembru, on bi trebalo da ima bolju zastitu cak i od mene koji sam primio tri Fajzera. Jos jednom- ne postoji bolja zastita od prirodnog imuniteta na virusnu zarazu, a postoje dva tipa odgovora na infekciju- humoralni i memorija kroz T i B celija (plazma B celije i citotoksicne T celije)

  Vakcina ne stiti od infekcije, nego smanjuje sansu za pojavu najtezih simptoma i intubaciju. Onaj ko je prelezao COVID ima istu zastitu kao i vakcinisan.

  Ne postoji niti jedan razlog da Novak ne moze da putuje ako ima antitela u serumu, to je prosto krsenje ljudskih prava na slobodu kretanja.

  Ljudi koji su prelezali COVID zasluzuju taj "covid passport" isto kao i svi mi koji smo se vakcinisali.

  Sve ostalo je politika i cist idiotizam.
  (kentaur, 17. januar 2022 13:18)

  # Link komentara

 124. Nadam se da ce sada da ga uhapse posto je probio samoizolaciju. Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije clan 248 i clan 249. Ukoliko se to ne desi mislim da ni jedan drzavljanin Srbije ne treba da postuje mere samoizolacije. Posto nas prvi i jedini kaze da smo pravna drzava,ja ocekujem da se reaguje na osnovu zakona koji je donet.
  (miskosuit, 17. januar 2022 13:17)

  # Link komentara

 125. Očekivali smo da se dotični penzioniše sa 24-25 titula a kad ono... I dalje ne mogu da verujem, sve zbog jedne vakcine. Koje je to stanje svesti kod njega ?? Neverovatno !?
  Elem, čestitke Rafi na GOAT jer mu treba samo još jedna.
  (зест, 17. januar 2022 13:15)

  # Link komentara

 126. Novače primi tu vakcinu ništa ti neće biti i onda se takmiči kao i drugi teniseri.
  (Mile Vojvodina, 17. januar 2022 13:14)

  # Link komentara

 127. Reket o klin dok ne prodje korona ili se vakcinisi.
  (The Who, 17. januar 2022 13:13)

  # Link komentara

 128. Znaci, pocelo je. Samo se nadam da ce Francuzi srusiti ovo...
  (Pocelo je..., 17. januar 2022 13:12)

  # Link komentara

 129. Nole treba da bude primer svima pa i u vskcinisanju protiv kovidbi. Ne razumem njegovo uporno odbijanje da se vakciniše. Ako ovako nastavi sam će sebe uništiti na sportskom planu kao be .1 u tenisu s i šire.
  (Profesor, 17. januar 2022 13:11)

  # Link komentara

 130. posle 2 godine represivnih mera, maske izolacije, vakcinisano preko 68% svetskog stanovnistva, preko 93% Australijanaca, sta smo dobili, dobili smo to da epidemija umesto da jenjava iz dana u dan i prolazi, mi svaki dan zapravo imamo nove negativne rekorde, U Australiji koja je vakcinisana sa preko 93% populacije za samo 16 dana 2022 godine ima oko 1.200.000 zarazenih, duplo vise nego za celu 2020 (kada nije ni postojala vakcina) i 2021 godinu zajedno.. na osnovu svih ovih cinjenica vidimo koliki je besmisao svih ovih reperesija a tek vakcina, apsolutno ne postoji jedna stvar koja ukazuje na suprotno, ja sam se vakcinisao iz jednog razloga, jer nemam snagu ko NOvak(koji uz to rizikuje i svoju zaostavstinu, vise nego bilo ko ovde) pa sam isao linijom manjeg otpora kao i vecina, zato treba da podrzimo ovakve ljude, oni se bore za nas, ne protiv nas, ne mozes ici logikom kao dete od 3 godine "ako sam se ja vakcinisao moze i on", ti si se vakcinisao jer sebe smatras malim da bilo sta promenis, verovao si da politika sta ti prica da je to tako, da ce sve proci, ovakvi ljudi se bore umesto tebe, treba da ga podrzis a ne da kukas i osudjujes, podele su napravljene, armija vakcinisanih botova druge smatra glupima i da se prave pametni, pre godinu dana i ja bih to pomislio, sada posle svega vidjenog shvatam da su ti ljudi bili nazalost u pravu i da je sve ovo represija poslusnosti a ne zdravlja!
  (NIKI, 17. januar 2022 13:11)

  # Link komentara

 131. Tako to rade ozbiljne zemlje, a s druge strane ima nekih koji se prave pametni pa za Novu godinu organizuju koncerte jedini u Evropi, da narod vidi pevaljke i vatromet, a to što će posle da se razboli narod i potencijalno neki od njih umru nikom ništa.
  (AX, 17. januar 2022 13:11)

  # Link komentara

 132. Sanja- uveden je pass vakcina. Znači to je kao da je obavezna vakcinacija, inače bez toga ne možeš nigde. 90 posto vakcinisanih, onih 10 tak sigurno neće u pozorište, bioskop, restorane pa im ne treba. Odpad društva. Nadam se da Nole neće igrati u Parizu. Ne nevakcinisanima!
  (Aleksa 78, 17. januar 2022 13:11)

  # Link komentara

 133. samo 1% zarazenih omikronom je za hospitalizaciju, i zasto onda da se vakcinisem?
  (majk, 17. januar 2022 13:09)

  # Link komentara

 134. Ili reket o klin ili Sinofarm vakcina nikako Fajzer !
  (wu, 17. januar 2022 13:09)

  # Link komentara

 135. Na Novaku je da izabere: princip ili lova! E sad, npr. Irving iz Netsa ako se ne varam, po slicnim pravilima (npr. drzave Njujork ili Kalifornija u USA imaju zakone prema kojima je dozvoljeno da samo igraju vakcinisani igraci) odbija da se vakcinise i ako zna npr. da od plate koja je 37 miliona godisnje gubi otrpilike pola, jer nece moci da igra te utakmice i drzi se svog principa, ne zanima ga lova. E, i jos jedno pitanje, ako neko zna, cime su vakcinisani rusi koji igraju na AO. Poznato je da ce Medvedev da preuzme prvu poziciju ako dobije AO u Melburnu. Mislim da je od danas i Sputnik V priznat u Australiji (kineska vakcina je odavno priznata)...Jesu li i Putin i kineski pa i kubanski predsjednik takodjer dio globalne price sa vakcinama, jer ispade tako...
  (stone called crazy, 17. januar 2022 13:08)

  # Link komentara

 136. Slobodan- specijalista si, znaš??
  (Aleksa 78, 17. januar 2022 13:08)

  # Link komentara

 137. Jasno ko dan i .
  (Dejan, 17. januar 2022 13:08)

  # Link komentara

 138. Daleko je RG...
  (Ducilica, 17. januar 2022 13:07)

  # Link komentara

 139. Ljudi da li iko zna šta je tačno? Da li je Novak medicinski kontraindikovan za vakcinaciju ili nije? Ja sam čuo da je njegov advokat na suđenju rekao u jednoj rečenici da jeste. Ako je tako to znači da on ne može da primi vakcinu. Zna li bilo ko išta o tome ili će se čekati na to da Novak da svoj odgovor o tome ako bude želeo. Dakle da li je on prvobitno dobio medicinsko izuzeće na osnovu kontraindikacije ili na osnovu preležanog virusa ili oba?
  (Moderator, 17. januar 2022 13:05)

  # Link komentara

 140. Nole vakcinisi se i zavrsi tu pricu upisan zlatnim slovima. Ne vredi terati inat ovde, vreme ti izmice polako, posle ces se samo kajati. Svi iz tvog okruzenja su vakcinisani, zar ne? Mislim na tim, u porodicu ne zalazim. To su vec trebali da te posavetuju tvoji ljudi iz okruzenja i od poverenja.
  (serUm, 17. januar 2022 13:04)

  # Link komentara

 141. NY
  Tek na granici ti odredjuju trajanje vize za USA, u ambasadi ti samo daju vizu, nista vise od toga. To ti nije garancija da ces uci.
  (Hmmm, 17. januar 2022 13:03)

  # Link komentara

 142. Ma nemoj da se vakcinises nikad brate.
  Idi u Monako i uzivaj.
  (Mace, 17. januar 2022 13:02)

  # Link komentara

 143. uji;
  Pa čekajući mnogi bi umrli,da nije bilo svetskog rata sa penicilinom bi se kasnilo 10-15god.dok ga ne ispitaju.Od dva zla biraš manje.
  (Bruks 021, 17. januar 2022 13:02)

  # Link komentara

 144. Ima dva uslova pod kojim ti važi Pass vaccinale: jedan je da je od druge doze vakcine prošlo manje od 4 meseca ili da si vakcinisan sa 3 doze. Drugi je da je od poslednje potvrđene infekcije kovidom prošlo manje od 6 meseci. Pass sanitaire je imao i mogućnost negativnog PCR/antigenskog testa u poslednjih 48/24 sata i to je sada ukinuto.
  Dakle, po važećim pravilima ako si preležao kovid u poslednjih 6 meseci možeš da prisustvuješ i učestvuješ sportskim događajima.
  (Sofronije, 17. januar 2022 12:18)

  Molim te daj link za ovu informaciju. Evo citam deset francuskih sajtova i svi kazu da je jedina mogucnost da se dobije Pass vaccinal jeste puna vakcinacija.
  (Iggy, 17. januar 2022 13:02)

  # Link komentara

 145. mr.wolf, 17. januar 2022 12:34)
  Sta pricas? Koja drzava je donela propis o ovaveznoj vakcini? Da je dobra doneli bi to odavno.
  (Zoran, 17. januar 2022 13:00)

  # Link komentara

 146. Politicari najvece zlo koje postoji...
  (Mace, 17. januar 2022 13:00)

  # Link komentara

 147. U redu su misljenja pro i kontra pelcovanju. Svako meri izmedju osecaja ugrozenosti licnog integriteta i ugrozenosti zdravlja. A sada jedan licni izbor sasvim ok lika preti da ga pridruzi imidzu naseg nacionalnog identiteta.Zao mi je sto ce Novaka priberu u onaj kos istorije zajedno sa ostalim kocopernim inadzijama srpskog porekla. Verovala sam je mudriji, zbog sebe, ne zbog nas. A ne verujem da ima jos komentara o cipovanju! Ako ti je drzava izdala maticni broj i ma koji dokument sa fotografijom cipovan si samo tako!
  (Prasina, 17. januar 2022 12:59)

  # Link komentara

 148. I oni nas mrze. Auuu.
  (Ha, 17. januar 2022 12:59)

  # Link komentara

 149. Očekivano. Jasno je kao dan da se Novak mora vakcinisati ako želi da nastavi karijeru. Nema to veze ni sa Nadalom, ni ko će biti najbolji, nema veze ni sa tenisom ni uopšte sa sportom sve je u Novakovim rukama. Novak sam odlučuje šta će dalje biti sa njegovom karijerom.
  (PSL, 17. januar 2022 12:58)

  # Link komentara

 150. Preležana bolest je efikasnija od vakcina, jer je po definiciji vakcinacija u suštini unošenje virusa u organizam i izazivanje imunog sistema.

  Možete koliko god hoćete da uvodite restrikcije,
  prirodu da prevarite NE MOŽETE.

  Evo, objavite koliko ljudi je umrlo od onih koji su drugi put dobili koronu?

  Kakva crna vakcinacija posle bolesti, čista glupost.
  (džabe se ložite, 17. januar 2022 12:58)

  # Link komentara

 151. I bolje da ne igra nego da pristaje na ucjene i pretnje. Dokazao se i kao igrač i kao čovjek. Nisu mu potrebne ove lakrdije da on predstavlja nekakvu pretnju.
  (Drenko, 17. januar 2022 12:56)

  # Link komentara

 152. Novi svetski poredak...nova pravila....Pristanu ili odustani...
  (Mia, 17. januar 2022 12:56)

  # Link komentara

 153. Malo su požurili sa odlukom.Verovatno imaju neki motiv.(?)
  Do tada pandemija može biti gotova.A publika?Oni ne moraju biti vakcinisani?Ne vidim da se to pominje.
  (Saša, 17. januar 2022 12:55)

  # Link komentara

 154. Pa normalno. Nije to Srbija da ti ne treba ni vakcina, ni test, da ulazi ko hoce bez provere.
  (Apatrid, 17. januar 2022 12:54)

  # Link komentara

 155. Ja radim u najvećoj online kompaniji u Italiji. Morali smo da se bocnemo ako smo hteli da nastavimo sa poslom. Ili posao ili kući ( bez 100 000 000 na računu kao Novak). Mnogo je jednostavno:ili se vakciniše i nastavi da osvaja ili kući pa investiranje. Nema treće
  (gigi, 17. januar 2022 12:54)

  # Link komentara

 156. Djole žao mi je ali Il ćeš se vakcinisati ili da kupiš pecaljke pa na kanal,da se nečim zanimaš.Veliki pozdrav.????
  (nik, 17. januar 2022 12:53)

  # Link komentara

 157. Ministarka u petak izjavi jedno, za vikend primi poziv, i u ponedeljak potpisuje nešto sasvim drugo, demokratski mrak.
  (H2H, 17. januar 2022 10:46)

  Nije demokratski mrak, već politika. Političari će da prodaju i rođenu majku ako im neko obeća neku korist.
  (brm, 17. januar 2022 12:53)

  # Link komentara

 158. Ljudi da li iko zna šta je tačno? Da li je Novak medicinski kontraindikovan za vakcinaciju ili nije? Ja sam čuo da je njegov advokat na suđenju rekao u jednoj rečenici da jeste. Ako je tako to znači da on ne može da primi vakcinu. Zna li bilo ko išta o tome ili će se čekati na to da Novak da svoj odgovor o tome ako bude želeo. Dakle da li je on prvobitno dobio medicinsko izuzeće na osnovu kontraindikacije ili na osnovu preležanog virusa ili oba?
  (Moderator, 17. januar 2022 12:52)

  # Link komentara

 159. Ja ne znam kako neko ne kapira, a pogotovu on, da ako jedna pravila za ulazak u zemlju vaze za njegovog oca, majku, mene, bilo koga, vaze i za njega. I to nema veze sa turnirom. Jednostavno, ako neka zemlja u sadasnjoj situaciji zahteva vakcinu odobrenu od strane EU ili SZO za ulaz u istu, tu je kraj. I za mene i njega i bilo koga. Stvarno ne razumem sta pokusava da postigne.
  (Max, 17. januar 2022 12:52)

  # Link komentara

 160. Nisi dobro obavjesten, nema veze viza sa vakcinom. Otvori stranicu ambasade SAD ili State Department, vidjeces da fino pise da je uslov za ulazak stranca u SAD vakcinacija i negativan test, ne stariji od 24 sata od pocetka putovanja. U principu, ti mozes doci na aerodrom nevakcinisan, ali na avion za SAD se neces ukrcati bez potvrde o vakcinaciji.
  (@NY, 17. januar 2022 12:52)

  # Link komentara

 161. Kratko i jasno. A ne: " može biti,al ne mora" ...
  Ovako je sve jednostavnije.
  (hypatija, 17. januar 2022 12:52)

  # Link komentara

 162. Sad će raja iz regiona: “Hajde ba, nisi lud da se vakcinišeš!” Hahahaa…kako ste providni! Brinu oni fol za principijelnost i Novakov integritet!
  (Myrthos, 17. januar 2022 12:51)

  # Link komentara

 163. Ajde onda, fudbalere i kosarkase i ostale kolektivne sportove prvo.
  Englezi isto. Dosetili se Vimbldona, a vakcinisano im jedva 68% Premijer Lige, svako kolo odlazu po pet utakmica jer im kovid bukti kao sumski pozar kroz nevakcinisane kolektive.
  (ProkopijeElGrande, 17. januar 2022 12:49)

  # Link komentara

 164. 1.5.2022 Još se ne zna da li će Novak da učestvuje na RG. Nije vakcinisan.
  10.5.2002 je datum do kada se mora predati medicinska dokumentacija za RG.
  11/12.5.2022 Novak dobija još jedan orden za zasluge. Mnogobrojne TV kuće propratile događaj. Slika se sa decom koja kliču njegovo ime.
  17.5.2022 Novak će ipak učestvovati na RG.
  20.5.2022 Novak zaustavljen na granici i dopušta mu se ulazak u Francusku. Ali samo do pritvora na aerodromu.
  21.5.2023 Novak obaveštava javnost da je bio zaražen koronom 9.5.2022 i da se iz tog razloga nije mogao vakcinisati. Isti dan se organizuju protesti porodice Đoković. Zaseda Vlada Srbije koja poziva narod na referendum na kome bi se odlučivalo o objavi rata Francuskoj.
  22.5.2022 Novak ipak ne učestvuje na RG. Organizuje se svečani doček u Beogradu. Novak leti kući, tj za Monako.
  Deja vu?
  (Nadrealista, 17. januar 2022 12:48)

  # Link komentara

 165. Novak i da hoce da lažira potvrdu o vakcinaciji u Srbiji, mislim da mu to neće proći na RG. Francuski graničari, posle svega što se desilo, imaju legitiman razlog da posumnjaju u bilo koji zvaničan dokument izdat Novaku Djokovicu u Srbiji.

  Ja razumem sve argumente protiv sramne odluke australijskog suda da se Novak deportuje zbog nezamislivog pravnog presedana vezanog za pretpostavljani negativan uticaj na raspolozenje u zemlji. To je jedna stvar. Sasvim druga stvar je cinjenica da je Novak ocigledno muljao sa datumima prijave i trazenja medicinskog izuzeca/testiranja/kretanjem u Srbiji kao inficiran, da je datum njegovog drugog testa bio mladji od datuma prvog itd.

  Stoga verujem u to da ce Novak imati problema sa potvrdama izdatim u Srbiji, odnosno, ako ce da lazira potvrdu o vakcinaciji, neka to uradi negde u inostranstvu.
  (Godine sirotinjske zabave, 17. januar 2022 12:19)


  Nije morao da lazira potvrdu, mogao je mnogo ranije da lazira da je primio vakcinu? Nemoj reci da ta potvrda koju bi dobio u Srbiji, nebi bila prihvacena? Doktor iz kriznog staba je rekao da je validan dokument da je Novak imao virus. I to se ne vazi? Ja se vakcinisem fajzerom i odem u Grcku na more i to nece da vazi? Pa vazilo je..Znaci dosli smo dotle jer neko SUMNJA i ne moze? Tako su vlasti u Aus. sumnjali i predvidjali pa je Novak deportovan?
  (fifi, 17. januar 2022 12:47)

  # Link komentara

 166. Kubansku vakcinu primi, Nole. Pa da vidimo kako te neće pustiti vakcinisanog...
  (commie, 17. januar 2022 12:47)

  # Link komentara

 167. Cemu sada sluzi ova vakcina kad je efikasnost protiv omicrona mizerna? Sam Pfizer je najavio posebnu vakcinu protiv omicrona za mart mesec, jer ova ne radi to sto treba da radi. Zvanicno postoje podaci da ko prelezi grip ima dobre sanse da njegov imunitet pregazi omciron! Dakle zbog kijavice se i dalje ljudi prisiljavaju da prime sada vec 3 doze dokazano neefikasne vakcine, ovoga puta samo kao primer poslusnosti, a ne kao bilo kakav vid zastite.
  Konacno je otvorneo poslata poruka celom svetu "klekni ili ne postojis" i to je to, jer ovo vise nema nikakve veze sa zdravljem, sto pokazuje ogroman broj novozarazenih omicronom u celom svetu, pa i u zemljama kao sto je Australija gde je vakcinisano preko 90% stanovnistva.
  (Apsurdno logicno, 17. januar 2022 12:46)

  # Link komentara

 168. Ratforde zato što je on u cvetu starosti
  (Spartak vodja slobodarskog sveta, 17. januar 2022 12:45)

  # Link komentara

 169. Nole, povuci se. Ostani dosledan i istorija će biti na tvojoj strani.
  (strobilus, 17. januar 2022 12:45)

  # Link komentara

 170. Da Novak naruči od proizvođača po izboru light varijantu vakcine. On bar može.
  (dejan76, 17. januar 2022 12:44)

  # Link komentara

 171. Nisi ti Novače neki ludi naučnik ili genijalac pa da se upuštaš u proglematiku oko vakcina.Ti se bavi tenisom,a vakcinu prepusti stručnjacima.Predlažem ti da se upišeš na neki fax i da malo učiš u penziji.
  (Malo sutra !, 17. januar 2022 12:43)

  # Link komentara

 172. Cinjenica da se Omikron prenosi bez obzira da li je neko vakcinisan jednom, dva ili tri puta se ignorise.
  Logika je prestala da vazi.

  Nije logika prestala da vazi.

  Omikron se prenosi, al vakcinisani ga lakše podnose, i upravo postoji korelacija između simptoma i toga da li su dobili jednu, dve, ili tri doze.

  Znaci, verovatnoca da se završi sa teškim oblikom bolesti opada sa vakcinama i kod Omikrona sto je odlična stvar jer u kombinaciji sa njegovom i inače blazom prirodom može konačno da napravi kolektivni imunitet.
  (Daniel, 17. januar 2022 12:42)

  # Link komentara

 173. A kako ce npr. Da igraju ruske ekipe u evro kupovima u fudbalu i kosarci?
  (ejs…, 17. januar 2022 12:42)

  # Link komentara

 174. @Krivi što smo živi - srećom, pa Nole nije dete, a nije ni Kanađanin, tako da ne treba da se brine oko miokarditisa... možeš misliti... priča se... mislim priča se da je i Zemlja ravna ploča... priča se...
  (sreća, 17. januar 2022 12:40)

  # Link komentara

 175. O kojem inatu pricate,to sto se ne vakcinise nije inat to je odluka o kojoj je razmislio i tako odlucio,u cemu je problem...pandemija prolazi a ono zatezu mere,o cemu je rec,i recimo samo zapadne vakcine prolaze na slemovima pa ko koga ovde za....va...Ne moras Nole da se vakcinises.. tako i izjavi pa ko dozvoli da se igra tamo igraj...aman vise dosta sa ovim glupostima ..prelezao je covek i tacka,da si nam ziv i zdrav o ti Nole i tvoja porodica
  (Minja, 17. januar 2022 12:39)

  # Link komentara

 176. Grof
  Medicinska istorija da, ali ti na granici to i ne traze. Traze samo sertifikat, prelezao ili vakcinisan. Tacnije, to je ono sto su teoreticari zavrre pricali da ce se desiti...
  (Uf, 17. januar 2022 12:37)

  # Link komentara

 177. Vakcinisan sam tri puta ali ovo ne mogu da prihvatim kako medicinsku meru. OK mi je da za starije od 50 i rizične grupe bude obavezna vakcina jer bi trebalo da ih zaštiti od teške bolesti, ali ucenjivati zdrave sportiste i mlađe sa vakcinom koji retko kad imaju teži oblik bolesti? To je već nešto drugo. To je represivna mera koja nas uvodi u neofašizam ili nešto još gore od toga. Vakcina je odavno izgubila smisao kod mlađih jer ne sprečava zaražavanje. Trebalo bi da budemo slepi pored očiju da vidimo da u ovim odlukama nema elementarne logike. Plašim se da smo na pragu najvećeg zla u istoriji. Više nije ni bitno šta će Novak uraditi već šta ćemo mi uraditi.
  (Rimtu Tituki, 17. januar 2022 12:36)

  # Link komentara

 178. Evo šta stoji za putovanje u Ameriku a slično je i za sve članice EU i Veliku Britaniju

  "Pored dokaza o potpunoj vakcinaciji, svi vakcinisani putnici su i dalje u obavezi da imaju negativan test ne stariji od 3 dana u trenutku poletanja ka SAD-u. Nevakcinisani putnici koji spadaju u izuzetak od pravila moraju imati negativan test koji nije stariji od jednog dana.

  Izuzeci od novih prospisa su deca mlađa od 18 godina, lica koja iz medicinskih razloga ne mogu da se vakcinišu i putnici koji putuju iz izuzetno urgentnih razloga i vreme im ne dozvoljava da ispune uslov potpune vakcinacije."
  (Hijavata, 17. januar 2022 12:36)

  # Link komentara

 179. Ok. Ne vidim obavezu fajzera. Nek primi kineza pa da vidimo sa li je politika ista.
  (Miloš, 17. januar 2022 12:35)

  # Link komentara

 180. I kao, Novak nije antivakserska ikona, pogledajre samo komentare. Biti nevakcinisan ne znači biti Srbin, a još manje znači biti slobodan. Sloboda je odgovornost za druge ljude a ne samoživi individualizam.
  (Sputnjik V, 17. januar 2022 11:42

  Smešno. Kakve veze ima Novak sa nečijim izborom vakcinacije? Onda ta osoba nije u stanju donositi sopstvene odluke niti može biti uračunljiva.
  Nije samo reč o vakcini, već određenoj vakcini. Nameće se vakcinacija, pa još da ti određuju koju tačnu možeš, odnosno ne možeš, već moraš primiti.
  Šta mu vredi Sinofarm ili Sputnjik V kada se opet smatra da je "nevakcinisan".
  Nema ovo veze sa vakcinama, već isključivo nametanjem izbora od strane onih koji upravljaju svetom. O diskriminaciji i grubom kršenju osnovnih ljudskih prava da ne pričamo.
  (don, 17. januar 2022 12:35)

  # Link komentara

 181. Ako hoće da igra dalje očigledno će morati da se vakciniše. Ako neće, neka završi karijeru, biće najbolji igrač u istoriji ( ili jedan od dvojice,Nadal samo može to da ugrozi) i onda neka im kaže sve šta misli bez posledica. To je samo moje mišljenje, verovatno nerealno zbog svega i svačega...
  (vlada82, 17. januar 2022 12:35)

  # Link komentara

 182. Neka neko objasni. Drzava donese zakon da je obavezno vezivanje pojasom u kolima, moras da se vezes, u suprotnom placas kaznu. Ja ne zelim da se vezujem, da li sam slobodan covek ili ne ?
  (mr.wolf, 17. januar 2022 12:34)

  # Link komentara

 183. Danima pišem da je završio karijeru a minusi samo pršte... A možda ipak pogazi svoja uverenja i primi vakcinu?
  (Liberty, 17. januar 2022 12:34)

  # Link komentara

 184. Ako sada pristane na vakcinu više nikada neću gledati njegov meč
  (ExRadex, 17. januar 2022 12:32)

  # Link komentara

 185. Nole treba u tenisu da postigne sve što može i da ne gubi vreme u borbi s vetrenjačama. Trebalo bi svemu da pristupi brzo, pragmatično i bez mnogo komentara koji bi ga samo sve dublje kanali.
  (Dugoprugaš, 17. januar 2022 12:32)

  # Link komentara

 186. Koliko ćudi, toliko ljudi. Pa to je da se vakciniosani ne poludi. Nole, daj molim te boc.
  (Sporedni provincijalac, 17. januar 2022 12:32)

  # Link komentara

 187. Nedostatak formalnog obrazovanja uvek dodje na naplatu. A sto manje znaš, to si arogantniji i ubedjeniji da si u pravu. I to je to. Srbi, birajte bolje idole - manje sportista i zabavljaca, više pametnih obrazovanih ljudi.
  (ende, 17. januar 2022 12:28)

  # Link komentara

 188. Ne pratis.Sinofarm je priznata odavno. Sa Sputnjikom su bili problemi. I tek poslednjih dana pocinju i nju da priznaju ovi arogantni sa Zapada kad su videli da njihove mRNK ama bas nista ne rade posao sa omikronom.
  (dejan, 17. januar 2022 12:02)

  Netacno. Sinofarm je priznata, sa njom se moze uci, ali se ne moze igrati u Aus. Samo fajzer, moderna, dzonson. A Sputnjik nije uopste priznata.
  (proverite, 17. januar 2022 12:27)

  # Link komentara

 189. Ljudi, u Francuskoj su izbori 10 Aprila prvi krug 24 aprila drugi krug. Makron za sada loše stoji a RG je početkom juna. Svašta može da se desi
  (Stadt France, 17. januar 2022 12:26)

  # Link komentara

 190. prirodno je da navijamo za Noleta i da nas iritira sve što je protiv njega. Ali trebalo bi imati u vidu i da smo mnogo napaljeni svet (sa časnim izuzecima). Sve je ovo toliko jednostavnmo da ne može biti jednostavnije. Farmaceutski lobi (ili mafija) zasrađuje ogromne pare od vakcije. Zaustavili su Rusku i Kinesku. Svako antivaksersko ponašanje poznatih ličnosti biće sankcionisano. Uz to naš Nole je Srbin, što stvara odličnu kombinaciju, gde su svi na Zapadu zadovoljni. Nole mora da odluči: ili da se vakciniše ili da sam napusti karijeru. Mislim da će izabrati ovo prvo. Ne možemo očekivati od, recimo Nadala, da izjavljuje nešto drugo jer se on vakcinisao, a Novak ide na varijantu izuzeća. Mnogo naivno od strane Novaka i njegovog tima. Vakcinacijom Novaka bi trebalo ovu priču zatvoriti, a Novak je taj koji mora da proguta.
  (Baki, 17. januar 2022 12:26)

  # Link komentara

 191. Veze ovo nema sa virusom, ovo je krsenje ljudskih prava i prisiljavanje na poslusnost.
  U australiji je 90% vakcinisanih, eno bukti korona. Cemu sluze te vakcine ?

  Ovi koji laju, vakcinisi se, nista ti nece biti, a sta je sa onima koji su umrlu zbog vakcine ili imaju nezelkene efekte. Cinimi se da je Erik Klepton pricao o svojim problemima posle vakcinisanja. Koliko jos ima ali o tome ne sme da se prica.
  U Slovackoj je zvanicno cetvoro umrlo zbog vakcine, to je samo ono sto su priznali.
  Zasto bi rizikovao da se srusi negde ili navuce neke probleme sa zdravljem ?

  Ja je ne bih primio, u mom slucaju svakako necu, a Nole kako hoce.
  (Vatrogasac, 17. januar 2022 12:25)

  # Link komentara

 192. Da li to sad ispada da su Novaka izbacili iz GOAT trke jer znaju da se nece vakcinisati i da mu samim tim nece dozvoliti da igra na GS. Otvorili su put Nadalu za GOAT posto je Federer posustao.. I sta reci uspeli su u nameri da im Jedan Novak ne bude nqjbolji svih vremena. E SAD DA LI JE OVO CINJENUCA ILI SAMO JEDNA UMISLJENA TEORIJA ZAVERE? Sta mislite drugari?
  (Bojan, 17. januar 2022 12:25)

  # Link komentara

 193. Vakcinacija je bez sumnje najveće humano dostignuće, koje je spaslo bezbroj života. Antivakseri to negiraju i zato ih nigde ne puštaju. Vakcina ili doviđenja!
  (Miki, 17. januar 2022 12:01)

  Tako je, ali proverena vakcina. To znači da pratiš dugoročno kakve efekte i nuspojave može da ima. Šta su mogli da ispitaju za samo dve godine?
  I vakcinisani prenose virus i mogu da se zaraze. Mnogo je efikasnije puštati samo one koji imaju negativne testove, ali sad se vidi da očuvanje zdravlja nije primarni cilj, već obavezno pelcovanje. Zašto? Videće se uskoro. Inače, vakcinisan sam.
  (uji, 17. januar 2022 12:24)

  # Link komentara

 194. Lobi je nasao nacin preko Novaka da obznani i sve od reda ucenjuje vakcinisanjem. Nije to samo u sportu vec i celom vaskolikom zivotu.
  (wolf30, 17. januar 2022 12:24)

  # Link komentara

 195. Mogao je Nole da sredi taj papir nego nije znao da ce ovako daleko da ide ovo maltretiranje. Sredice ga za Roland Garos kao sto su ga i drugi sredili. Ovo je samo bio deo marketinga oko obavezne vakcinacije(naravno marketing SZO)
  (miki, 17. januar 2022 11:29)

  niko nije sredio nista, normalni ljudi sirom sveta su se odavno vakcinisali. naravno, u svakoj zemlji ima budala koje veruju svemu sto procitaju na internetu, samo sto je na zapadu procenat takvih mnogo manji, pa imaju tek po 20ak posto nevakcinisanih medju odraslima. nekakva verovanja u svetsku revoluciju i novaka koji je simbol nekakvog otpora... ne znam ni sam cemu, postoji samo u glavama srba. niko se oko ovog cirkusa sa djokovicem nije nigde uzbudjivao, ovo je bila klasicna vest iz rubrike sport za kraj vesti; cak, vecina ljudi na zapadu je zadovoljna sto je jedan poynati antivakser konacno doziveo da iskusi posledice svoje gluposti i teranja inata nauci i pravilima koje drzave uvode da bi sto pre zavrsile sa koronom i vratile zivot u normalu. to sto vecina srba vec 30 godina zivi u nekom svom svetu u kome smo mnogo bitni, te misli da ostatak planete treba da se prilagodjava nama, je naravno veliki problem - upravo ova situacija je posledica takvog stava. i prestanite da pravite od novaka djokovica, polu-obrazovanog tenisera, nekakvog filozofa. decko je ono sto se kaze, lako stivo. zato je i okruzen gomilom prevaranata koji ga iskoriscavaju, a on sam se zaglavio negde izmedju srBskog domacina i svetskog dzeka.
  (andreas kisser, 17. januar 2022 12:24)

  # Link komentara

 196. Nema ovo nikakve veze ni sa Novakom, ni sa Francuskom... Ima veze sa ljudskim pravima i slobodama, teror totalitarnih društava nad pojedincem. Posle se čudimo kako je svojevremeno nacizam uhvatio koren. Pa, lepo, isprani mozgovi i samo sve po zakonu, pa kakav god da je.
  (msl, 17. januar 2022 12:23)

  # Link komentara

 197. Srbi i kult licnosti… nikako da se opametimo. Svaka čast Novaku na teniskim uspesima ali način na koji njegovi fanovi i kvazi mediji pišu o njemu poslednjih par nedelja je duboko zabrinjavajući. Da, mnogi zakoni i pravila vezana za pandemiju su nelogična, kontraproduktivna, politički motivisana itd. ali nije bas da nema nimalo Novakove krivice u svemu ovome. Ali Novaku fali samo-kritike kao uostalom vecini ljudi u ovoj naciji… uvek neko drugi kriv za sve, uvek neke belosvetske zavere, teranje inata, kukanje, izigravanje zrtve.
  Ako ne želi vakcinu to njegovo pravo ali prava povlače i odredjene posledice. I sve to nekako ali poredjenje s Isusom, protesti, konferencije za štampu porodice koja svojom arogancijom prelazi sve mere ukusa…sve mu je to više nastetilo nego sama činjenica da se nije vakcinisao.
  (sagan, 17. januar 2022 12:23)

  # Link komentara

 198. Ovog puta novak pobedio novaka 6-0 6-0 6-0
  (goni, 17. januar 2022 12:23)

  # Link komentara

 199. Kraj karijere.
  (Smuleco, 17. januar 2022 12:22)

  # Link komentara

 200. Pošteno, pravila su postavljena i svi su sa time upoznati. Nema izuzetaka i nema problema.
  (Miljenko, 17. januar 2022 11:57)

  Kako nema problema, sad mora da se vakciniše ako želi titulu.
  A onda se postavlja pitanje, što sve to nije već obavio i sada bi mirno igrao na AO.
  Ovako će morati javno da pogazi svoje principe i da se vakciniše, ali šteta je već napravljena i to poprilična.
  (Zvonko, 17. januar 2022 12:22)

  # Link komentara

 201. Ja sam se vakcinisao (3 puta sa Fajzerom) kao i milijarde drugih ljudi i nije mi izrasla druga glava ili nešto slično :) Vakcinacija traje sekund-dva i više ne razmišljaš o tome.
  Nadam se da će se Nole prosto vakcinisati. Nema potrebe da od mrav-problema pravimo slona i cirkus.
  (NN, 17. januar 2022 12:22)

  # Link komentara

 202. Srpske poslovice, koje Srbima ništa ne vrede...: Kud svi Turci, tu i mali Mujo..., Ne može šut sa rogatim, Ne može glavom kroz zid, Sila boga ne moli...
  (Vlada, 17. januar 2022 12:21)

  # Link komentara

 203. @Baunty
  Covece kako ne vidis da nije stvar u oduzimanju osnovnog ljudskog prava neprikosnovenog raspolaganja sopstvenim telom? Stvar je u tome sto postoji uslov da bi mogao da igras. Imas izbor. Mozes da kazes "Necu da se vakcinisem i samim tim necu igrati ni na jednom GS i ostalim turnirima u zemljama gde je vakcinacija neophodna. Tako je trebalo i sada, pred AO, a ne da prvi cirkuzanta od sebe. Smehotresno je da se zarazis mesec dana pred turnir da bi imao bar nesto od dokumentacije da prilozis, misleci da ce ti to biti dovoljno Svi igraci su vakcinisani i nemoguce je da ti budes jedini koji ucestvuje a nije vakcinisan.
  (Mojt Egadjo, 17. januar 2022 12:21)

  # Link komentara

 204. Ja sam prvo imao uzasno tesku klinicku sliku tokom prvog talasa. Onda sam se vakcinisao fajzerom 3x, da bih danas opet bio pozitivan, ali sa jako slabim simptomima. Nakon prvog puta primio bih vakcinu u oko ako treba, ali sada vise to nema nikakvog smisla. Bolje za sportiste da se stalno testiraju i idu u karantin ako treba nego da ih uslovljavaju obaveznom vakcinacijom. Sve je otislo dodjavola!
  (ekolog, 17. januar 2022 12:20)

  # Link komentara

 205. Nole, slobodno se penzioniši, baš te briga, osvojio si sve što se osvojiti može, ne treba ti više niti jedan turnir niti dolar. Ne odustaj od svojih principa, da ovi što te mrze puknu od muke što nisi bedni miš kao oni! Kako s uživaju dok govore o pravnoj državi, bla, bla, a kad im pomeneš Džulijana Asanža, maca im jezik pojede.
  (Maxima, 17. januar 2022 12:20)

  # Link komentara

 206. Može i da se Vakciniše ako bude morao.To je već njegov izbor.
  (Dr.Milorad Vlajković Barajevo, 17. januar 2022 12:20)

  # Link komentara

 207. Novak i da hoce da lažira potvrdu o vakcinaciji u Srbiji, mislim da mu to neće proći na RG. Francuski graničari, posle svega što se desilo, imaju legitiman razlog da posumnjaju u bilo koji zvaničan dokument izdat Novaku Djokovicu u Srbiji.

  Ja razumem sve argumente protiv sramne odluke australijskog suda da se Novak deportuje zbog nezamislivog pravnog presedana vezanog za pretpostavljani negativan uticaj na raspolozenje u zemlji. To je jedna stvar. Sasvim druga stvar je cinjenica da je Novak ocigledno muljao sa datumima prijave i trazenja medicinskog izuzeca/testiranja/kretanjem u Srbiji kao inficiran, da je datum njegovog drugog testa bio mladji od datuma prvog itd.

  Stoga verujem u to da ce Novak imati problema sa potvrdama izdatim u Srbiji, odnosno, ako ce da lazira potvrdu o vakcinaciji, neka to uradi negde u inostranstvu.
  (Godine sirotinjske zabave, 17. januar 2022 12:19)

  # Link komentara

 208. Ovo je velika zavera kapitalističkih ala protiv slobodarskog i mirnodopskog sveta na čijem je čelu srbski rod! E pa neće moći. Pozivam sve Srbe i slobodarska narode da se okupe i da zapevaju “Veseli se srbski rode” od Danice Crnogorčević
  (Rastko, 17. januar 2022 12:19)

  # Link komentara

 209. Pravo na Pravo, imam/o svi pravo da mislimo svojom glavom. Opšta histerija oko vakcinisanja je dovela do toga da svet postane stado. NISAM protiv vakcina, nisam antivakser, već samo ostavljam svakom pravo da misli i radi kako želi. Na pitanje da li ugrožava druge? Ja pitam Čime? Čovek koji vodi 200% zdrav život i koji je jak ko konj, ugrožava koga? Ja nisam primio vakcinu, tu i tamo sam imao neku malaksalost, prespavao i ujutru kao nov, a imam 44 godine, pušač, pomalo treniram. Čime ugrožavam druge ljude, kako sam to opasan po okolinu? Ne moramo se povesti za svakog odlukom svetskih vlastodržaca, već ponekad treba uključiti mozak....
  (drogirani žabac, 17. januar 2022 12:18)

  # Link komentara

 210. Francuska je do daljnjeg uvela u primenu Pass vaccinale umesto dosadašnjeg Pass sanitaire. To su uslovi za posete muzejima, kafićima, restoranima, međugradskom transportu i sportskim takmičenjima ( kao gledalac ili kao učesnik, važi i za sve sportske treninge starijih od 12 godina). Važe za sve građane, na kompletnih teritoriji Francuske.

  Ima dva uslova pod kojim ti važi Pass vaccinale: jedan je da je od druge doze vakcine prošlo manje od 4 meseca ili da si vakcinisan sa 3 doze. Drugi je da je od poslednje potvrđene infekcije kovidom prošlo manje od 6 meseci. Pass sanitaire je imao i mogućnost negativnog PCR/antigenskog testa u poslednjih 48/24 sata i to je sada ukinuto.
  Dakle, po važećim pravilima ako si preležao kovid u poslednjih 6 meseci možeš da prisustvuješ i učestvuješ sportskim događajima.
  (Sofronije, 17. januar 2022 12:18)

  # Link komentara

 211. Novace iako nisam vakcinisan i nisam za to ja bih se umesto tebe vakcinisao
  (bojannnn, 17. januar 2022 12:18)

  # Link komentara

 212. Новакова неспретност и немар крајем прошле године на страну, мене ипак брине како лако се распламсава антисрпска хистерија на Западу. Пре неко време је бивши "Високи представник" Кристијан Шварц-Шилинг у немачком листу Der Spiegel наведен као специјалиста или добар познавалац босанских прилика - а човек је деведесетих ширио причу да српски лекари у Босни муслиманским женама имплантирују псеће фетусе. Нешто се као исправио после неког времена, наводно је био под штресом, што, ето, није сметало да постане "Високи представник". А Новака гоне скоро па као неког терористу. Мислим да су шансе мале да ће се после свега вакцинисати. А требао је.
  (Дилен, 17. januar 2022 12:18)

  # Link komentara

 213. Ja rekoh pre AO da se neće vakcinisati, sad mislim da hoće, inače penzija, sila boga ne moli
  (g, 17. januar 2022 12:17)

  # Link komentara

 214. Momak se neće vakcinisati jer ne zna kako bi se vakcina složila s dopingom koji uzima. Moglo bi da bude veoma opasno. Ali, njegovo telo, njegova sloboda. Niko ga ne tera.
  (aca, 17. januar 2022 12:17)

  # Link komentara

 215. Valjda ce Djokovic sada da shvati, ili da prihvati vakcinu ili da nastavi da se inati i zavrsi karijeru. Izbor je na njemu.
  (Nikola, 17. januar 2022 12:17)

  # Link komentara

 216. Pošteno. Pravila su definisana da se jedan igrač spreči da osvoji još gren slemova i moraju se poštovati, jer važe podjednako za sve. Nema izuzetaka.
  (Predrag, 17. januar 2022 12:17)

  # Link komentara

 217. U Americi nije prošao Bajdenov zakon da svi koji rade u javnoj upravi moraju da budu vakcinisani. Prema tome do USO ima devet meseci

  To se odnosi na Američke građane a ne za strance, naročito ne za one koji trebaju vizu.
  (Amerikanac, 17. januar 2022 11:40)

  Evo ja sam pre neki dan dobio Američku vizu. Popunjavao formular od cca 30 pitanja. Onda išao na razgovor. I ni jedno jedino pitanje o kovidu i vakcini. Ćerka mi živi u NY ona uputila poziv/garanciju i dobio vizu na 5 godina. Valjda službenik ambasade zna šta je potrebno za ulazak u Ameriku
  (NY, 17. januar 2022 12:17)

  # Link komentara

 218. Nema problema. Novak, njegov tim na čelu sa ocem će naći neki način da zaobiđu te agresivne i nehumane intervencije (vakcinacija). Živela Srbija
  (Sergije Jovanovic, 17. januar 2022 12:17)

  # Link komentara

 219. Mislim da Novak treba da se vakcinise vektorskom vakcinom i zavrsi posao. Strah od mRnk vakcina jos uvek je veliki kod mnogih ljudi. Razumem da je njegov sistem vrednosti i pogled na svet ugrozen nametanjem obavezne vakcinacije. Ali obaveze te vrste uvek su postojale. Takodje, veoma je problematicna odluka SZO i EU da ne prizna ruske i kineske vakcine. Iako je kineska vakcina slabijeg zastitnog nivoa od Fajzera, Moderne i Astra Zenece, ipak zastita postoji. O ruskoj i da ne pricamo, mali ju je broj ljudi primio zbog ogranicenja putovanja u Evropu.
  Ova godina ce biti izuzetno teska za Novaka, ali nije poslednja u njegovoj karijeri!
  (Mik, 17. januar 2022 12:16)

  # Link komentara

 220. U Ontariju javna tajna da mozes da ispazaris potvrdu o "potpunoj vakcinaciji" za 4000 dolara.
  Ima se nadje i tamo negde, pa razmisli brate moj.
  (Nauka, 17. januar 2022 12:14)

  # Link komentara

 221. Kad ono medjutim. A delovao je kao da zna shta radi.
  (Panurgije, 17. januar 2022 12:13)

  # Link komentara

 222. ma nek mu daju papir u zdravstvenom pro forme. bar je on zasluzio
  (Zappex, 17. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 223. Bravo, sada ce svi sportisti morati da budu vakcinisani da bi igrali, i kosarkasi i fudbaleri i svi ostali. Ako ima ko u Zvezdi i Partizanu da nije vakcinisan, odmah im smanjiti platu, jer ce biti beskorisni za dalja takmicenja u evropi. Tako to rade normalne i uredjene drzave, a ne ko kod nas u Srbiji, da ulica odredjuje sta je medicinski ispravno...
  (ispravno, 17. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 224. Vakcine su samo priprema za čip. Uskoro ćete dobiti ultimatum, ili čip ili ne može nigde da se izađe iz kuće!
  Antihrist hoće da obeleži svoje "verno stado"!
  Pred nama su odlučujuće bitke!
  Nole bi trebalo da kupi jednu ili dve planine u Srbiji jer to jedino može da učini za spas svoje duše i svojih bližnjih.
  On to može a teško nama koji ne možemo...
  Došli smo do samoga kraja
  (Dejan, 17. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 225. tooo samo čvrsto!!!
  (jaca iz mreže, 17. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 226. Nole batali tenis! Dokazao si da si najbolji! Posveti se necem drugom, pokazao si da si dobar u svemu!
  (Tijana, 17. januar 2022 11:36)

  Zašto bi batalio tenis? Epidemija neće večno trajati, iz Svetske zdravstvene organizacije najavljuju da se na proleće možemo nadati i prestanku, sve više se spominje da će to biti endemska bolest, Britanci ukidaju sve mere itd...Da sam na njegovom mestu ja bi uporno trenirao, i onda ih za osvetu sledeće godine pokidao na svim najvažnijim turnirima. A onda može razmišljati da ostavi reket, obuče kupaće gaće, i uživanje na Azurnoj obali.
  (Radford, 17. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 227. U Americi su otpustili sve nevkcinisane zdravstvene radnike. Od skoro, zbog manjka ljudi, zdravstveni radnici KOJI IMAJU KOVID, rade (ako nemaju simptome), pod uslovom da su vakcinisani.
  Tako je npr u Kaliforniji a od pre par dana I ovde gde zivim, New England.
  I opet su nevakcinisani krivi jer se “razboljevaju i opterecuju bolnice”.
  Cinjenica da se Omikron prenosi bez obzira da li je neko vakcinisan jednom, dva ili tri puta se ignorise.
  Logika je prestala da vazi.
  (Bambala, 17. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 228. @
  Ako nece da se vakcinise nemora, neka mu drzava da papir da je vakcinisan i kraj price, ko moze da dokaze da nije? Djokovic mora da shvati da je on teniser, a svoje stavove da ostavi kuci. Sad su mu nasli slabost i sad ce je maksimalno koristiti.
  (vuk, 17. januar 2022 11:08)

  Da.. i ja sam na prvu loptu zakljucio da Nole nece hteti da se vakcinise, niti "vakcinise" - jer se to kosi sa njim. Njegovim imenom. Njegovom licnoscu i obrazom. Ali pravila su prljava, i odredjene strukture igraju na tu loptu. Mislimda je najizgledniji scenario da Nole prolongira odluku o vakcinaciji, ili. "vakcinaciji" do trenutka (a najkasnije kraja ove god.) kad ce biti jasno sta nam sledi u 2023.
  Ukratko: najvece sanse su da ce obavezno bockanje vaziti i sl. godine. E u tom slucaju najrealniji scenario je "vakcinacija". A ideali.. pa ideali ce ostati - i vazice sve dok Nole ne izgovori te reci: svojevoljno sam primio vax. Vax je super. Podrzavam. - a to da se desi..hahaha -t.e.s.k.o.
  Na kompromitujuca pitanja novinara, i placenih novinara tj 'novinara' o vakcinaciji - Noletov komentar ce biti: "na ta pitanja ne odgovaram. Vi znate i sami pod kojim uslovima je moguce ucestvovati na turniru.." Dakle - svako sa malo mozga ce skapirati sta i kako, pa na taj nacin to "vakcinisanje" kao poruka ne drxi vodu. Nole ce ostati dosledan samom sebi.
  (djosa, 17. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 229. Prosto je resenje
  (Drax, 17. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 230. Da li je Jelena vakcinisana? Ako nije kako može i u Španiju kada gotovo sve zemlje EU traže Green certificate. Ja sam se nedavno vratio iz Barcelone.išao kolima. Tražili mi Italijani, Francuzi, Španci
  (Pitam, 17. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 231. @Aleksej
  Cekaj jos dok otkrijes da te dve pomenute stvari nisu suprotnosti, vec komplementarne, gde ce ti kraj biti
  (bolje skole ucite, 17. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 232. Bolesno. Vakcina ne deluje na Omikron ali to nije bitno. Vakciniši se hteo/ne hteo.
  (Slobodan, 17. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 233. Nole be pa nemoj se brukas brate moj.
  Lepo sad izadjes malo u par emisija uživo i krenes da pričaš kako si mlad da okacis reket o klin i da ces ozbiljno razmotriti opciju da se vakcinises.
  Pa lepo jedan dan pozoves reportere da te malo slikaju kako ti pred kamerama ubrizgavaju nesto providno sto lici na vakcinu. I tako lepo ponovis dva puta, potvrda izdata legalno i ti odes da dereš one pajsere na turnirima.
  (Ficko80, 17. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 234. Pitanje za ove što su da se vakciniše
  Ako se vakciniše jel to garancija da će osvojiti turnire koji mu trebaju?
  (Kako ko? Dragan brate iz Novog Sada.., 17. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 235. Ni mi ne mozemo nigde bez vakcine
  (m.nessa, 17. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 236. Vi sto ga savetujete da primi vakcinu verovatno mislite na rusku i kinesku pa i ja ga savetujem isto kao i vi da primi rusku i kinesku i da sedi sa nama u kaficu i da gledamo svi zajedno RG i svi sreci vakcinisani zasticeni hahahaha
  (DS, 17. januar 2022 12:10)

  # Link komentara

 237. Balkanski mentalitet - svako malo komentar da mu samo treba potvrda o vakcinaciji, da može da ju dobije, da netko zna nekog tko ju je za nešto eura dobio... i to je mišljenje koje prevladava u društvu kao da je falsificiranje o vakcinaciji ili lažiranje testa sasvim normalno i opravdano, a ne bi smjelo biti.
  Novakova potvrda o pcr rezultatima testa je isto upitna i između ostalog je zbog toga tu gdje je...
  Zapad je za Balkan sasvim druga planeta!
  (ribica, 17. januar 2022 12:09)

  # Link komentara

 238. @RadomirVR U pravu si za ovaj virus, ali šta da radimo kada se pojavi sledeći? Da sedimo po kućama i da čekamo svi, i mi relativno nepodložni, kao i oni, koji su ogromna manjina - podložni. Evo ide 55., prođoše ratovi, sankcije, ratovi, prođe život u čekanju. Da mi je neko pre 30 godina pričao da će biti obavezna vakcinacija za prehladu, što Omikron trenutno jeste,
  (654, 17. januar 2022 11:56)

  Prethodne vakcinacije i jesu učinile da vakcinisani bolje prime Omikron (sa slabijim simptomima), ne radi se samo o tome da je on sam slabija varijanta.

  Ne mislim da svi samo treba da sede po kućama al ti se bolje nadaj da ne dodje virus sa 20% smrtnosti pa kad uvedu vojni zakon i počnu da dele hranu po kućama, svima će nedostajati ove restrikcije.

  Ljudi izgleda nisu svesni potencijala opasnosti jednog virusa.
  (Daniel, 17. januar 2022 12:09)

  # Link komentara

 239. Vakcinacija je samo test inteligencije.Ljude koji ga nisu prošli ne žalim ali žalim njihovu decu.U Kanadi otvoreno pričaju o smtnim slučajevima i masovnoj pojavi miokarditisa kod dece.Da li stvarno iko normalan veruje da su ovi koji su pustili veštački virus vakcinisali sebe i svoju decu.
  Novak će ostati više upamćen u slobodarskom svetu zbog svog stava i što uvek može sebe da pogleda u ogledalo a ne samo zbog sportskih rezultata.
  (Krivi što smo živi, 17. januar 2022 12:08)

  # Link komentara

 240. Zivim u Francuskoj. KOje su tokukavice. Pazi nemaju herca da uvedu obaveznu vakcinaciju, a sad traze od sporista koji u tu zemlju dolaze da budu vakcnisani?
  Koja farsa...
  Inace, apsolutno sam za vakcinaciju ismatram da su svi koji je odbiju bez lekarske potvrde jako sebicni. Ti nevakcinisani zive normalno, bez maski, druze se, kao da se nista ne desava i racunaju da cemo ih mi stititi.
  Ali ovo s Novakom veze sa vakcinacijom nema.
  (Sanja, 17. januar 2022 12:08)

  # Link komentara

 241. Stav zapadnoevropskih država i SAD je da je vakcinacija OBAVEZNA, ali samo njihovim vakcinama. Ruske i kineske ne prolaze. Valjda takav stav govori o čitavom ovom cirkusu oko vakcinacije. Gospodari svijeta indirektno govore ko treba da izvuče finansijsku korist iz ove situacije. Nije njima stalo do ljudi. Oni su uvijek bilo topovsko meso za njih.
  (Nexus, 17. januar 2022 12:08)

  # Link komentara

 242. Још да Срби схвате да ће бити како Запад каже. Они не знају да смо ми због ината изгубили милионе становника. Уједињени у глупости.
  (Коколо, 17. januar 2022 11:29)

  Sto je najgore neki smatraju da je taj inat vrlina.
  A istorijski gledano,svaki inat nas je unakazio.
  (mr.wolf, 17. januar 2022 12:08)

  # Link komentara

 243. Da mogu, primio bih 50 umesto Noleta. Ne daju mu dusmani da igra.
  (Hoody, 17. januar 2022 12:07)

  # Link komentara

 244. Znaci ako primi rusku ili kinesku ide na takmicenje al malo sutra hahahah
  E moji vi, Nole nikad nemoj to da radis, u penziju idi a oni nek uslovljavaju nekog drugog.
  (Ivan, 17. januar 2022 12:07)

  # Link komentara

 245. nije pošteno, a još manje zakonski. po kojoj logici ovo uopšte može biti važeće, s obzirom da je lična medicinska istorija isključivo privatna?
  (Grof, 17. januar 2022 12:06)

  # Link komentara

 246. Trenutnov vakcinalna propusnica u Francuskoj se dobija i ako se redovno radi PCR test. I takva propusnica vazi 72 sata.
  (vax, 17. januar 2022 12:06)

  # Link komentara

 247. I ja treba da se sekiram zato što on ne želi da se vakciniše?
  (Nebojša, 17. januar 2022 12:06)

  # Link komentara

 248. Novače, Novače... ili vakcina ili penzija. Baš želim da vidim da li si pametan?
  (Vladan, 17. januar 2022 12:06)

  # Link komentara

 249. Zašto sada niko ne pita onoga od jučer i onu žensku pre neki dan što su izjavili da mogu nevakcinisani igrati.Ako oni ne odlučuju zašto onda lažu i šire dezinformacije.Zašto Đoković ne održi konferenciju za novinare i lepo kaže vakcinisati ću se ili neću se vakcinisati i stvar je rešena ovako samo će biti nagađanja kao i pred ovaj turnir.On ne može opet da ćuti,reci iskreno i nema laži nema prevare.
  (Ljubo, 17. januar 2022 12:06)

  # Link komentara

 250. Ovi sto pozivaju Novaka na vakcinu jel ga pozivate da se bocne ruskom ili kineskom pa da igra u Francuskoj, e moji vi pa samo na tome se vidi sta je sve ovo, ni pod tackom raznom ne treba da se vakcinise ako se ne prihvataju sve vakcine, bez obzira sto se nisam vakcinisao podrzao bi Novaka da se vakcinse da moze da udje u bilo koju zemlju sa bilo kojom vakcinom a ovo da se deli americka, ruska, kineska tamo moze sa ovom, vamo ne moze sa onom, ma bezite bre, OSTANI SLOBODAN NOLE!
  Cista politika i fasizam a ko hoce da ucestvuje u tome slobodno, ima svoj izbor.
  (Delija, 17. januar 2022 12:05)

  # Link komentara

 251. Upravo mi je prijatelj javio da ne možemo kuvati pihtije kod njega jer mu je sin(18god.) pozitivan na testu. Doduše vakcinisan redovno,baš kao i još nekoliko prijatelja s kim se družim. Prosudite sami o delotvornosti "vakcine".
  (Nebojša, 17. januar 2022 12:05)

  # Link komentara

 252. Adria tur ,a sad cirkus zivi oko AO i ostalih Gs...Ako ne zbog sebe onda cijepi se zbog tvojih navijaca koji te zélé gledati na Roland Garrosu, Wimbledonu i US openu,jos imas za sto se boriti na terenu.Bilo bi katastrofalno da onako odes sad u penziji.
  (Dmitar Zvonimir, 17. januar 2022 12:04)

  # Link komentara

 253. Djokovicu, ne pristaj na ucene. Sloboda nema cenu. Nazalost vecina ljudi to ne razume.
  (majk, 17. januar 2022 11:26)

  Izgleda da ima, završi on karijeru ako se ne vakciniše.
  (Pravi stari Čačanin, 17. januar 2022 12:03)

  # Link komentara

 254. Uvek sam govorio da antivakserski stav ima mnogo slicnosti sa religijskim fanatizmom. To je jednostavno jace od njih. Obrazlozenja tipa "nisu proverene" i "ja odlucujem sta primam u svoje telo" su samo izgovori. Novak rizikuje karijeru. Mogu misliti sta ce sad sponzori da kazu. Ali ne, taj fanatizam je jaci od svega. Zamislite da nekom talibanu kazu: mozes da udjes u Australiju ali da se tri puta prekrstis. E, to je to.
  (Nikon SEvast, 17. januar 2022 12:02)

  # Link komentara

 255. novak odavno ne slusa savete svoje porodice, pogotovo ne oca. pritom kolikp sam ispratio oni jesu vakcinisani, kada je organizavana vakcinacija u njegovom teniskom centru prosle godine, neko je tada rekao ds i jelena jeste, i da su uzimali kinesku, sta znam. ja verujem ds bi novak isto kinesku ali sta mu znaci onda kad sa njom nigde nije priznat kao vakcinisan...
  (..., 17. januar 2022 11:43)
  Ne pratis.Sinofarm je priznata odavno. Sa Sputnjikom su bili problemi. I tek poslednjih dana pocinju i nju da priznaju ovi arogantni sa Zapada kad su videli da njihove mRNK ama bas nista ne rade posao sa omikronom.
  (dejan, 17. januar 2022 12:02)

  # Link komentara

 256. Šta je osvojio, osvojio je!
  Možda samo Serbia open, kad on organizuje. Bez vakcinacije, bez maske i bez distance. Neka šire virus!
  (Milorad, 17. januar 2022 12:02)

  # Link komentara

 257. GOAT!!
  (Šou Biznis, 17. januar 2022 12:01)

  # Link komentara

 258. Bravo Francuska,bravo svete,idemo dalje, vakcina da bude uslov za svako radno mesto.Socijalnu pomoc ukinuti svakom ko nije vakcinisan.Svet se da vrlo brzo urediti.
  (pragmaticni konsultant, 17. januar 2022 12:01)

  # Link komentara

 259. Kako bre? Pa jel to nije ona ministarka koja je srdacno zvala Novaka na RG? Pa jel kolko juce direktor RG polagao crveni tepih ispred Novaka samo da se pojavi? Salu na stranu, ja sam u jednom komentaru rekao da ce reakcija svih vlada u svetu koji su domacini vaznijih turnira na ceo ovaj cirkus u Australiji biti da se sva pravila vezana za ulazak na turnire dotegnu, da se ne bi stvarala sitiuacija nejasnoca, tipa turnir rekao ovo, grad Pariz daje ovu mogucnost a drzava onu. Sad se sve zna, i na Novaku je da donese odluku. Mislim da ne bi trebalo da bude puno premisljanja. Pre nekoliko godina bio je u ambisu zbog ruke, cini mi se teniski lakat, i opirao se operaciji, nadao se da ce da kojekakvi travari izleciti. Na kraju je morao pod noz i od tad je nepobediva masina.
  Novace, ne slusaj pogresne savete, znas sta ti je ciniti u ovom slucaju. I ne, nemojte pisati kako Novak ima bolest zbog koje ne moze da se vakcinise. Sad se sve razotkrilo i sve znamo.
  (Iggy, 17. januar 2022 12:01)

  # Link komentara

 260. Kovid 19 nije izolovan po Kohovim Postulatima i to Nole zna. A vi se samo bodite i ne brinite o njegovom zdravlju.
  (Bojan, 17. januar 2022 12:01)

  # Link komentara

 261. Vakcinacija je bez sumnje najveće humano dostignuće, koje je spaslo bezbroj života. Antivakseri to negiraju i zato ih nigde ne puštaju. Vakcina ili doviđenja!
  (Miki, 17. januar 2022 12:01)

  # Link komentara

 262. @
  ...Sebičluk, samoživost, zatucanost, manjak znanja i obrazovanja, nedostatak situacione i kulturološke svesnosti, a na sve to se kalemi strah.
  (Dragoslav, 17. januar 2022 10:54)

  Svi mi znamo da čovek najbolje poznaje samog sebe, ali retko se sreće ovakav primer javne samokritike. Bravo Dragoslave!
  (Leo, 17. januar 2022 12:00)

  # Link komentara

 263. Demoratija. Kada bi kod nas doneli bar 10% zakona kao u "demokratskim" zemljama svi mi koji sad pljujemo Đokovića bi pljuvali naš sistem vlasti, bez obzira ko je na njenom čelu. A to bi prvi uradili predstavnici "demokratskih" zemalja jer, bože moj, mi na te " demokratske" mere nemamo pravo jer su one ekskluzivno namenjene samo za izabrane nacije.
  (England, 17. januar 2022 12:00)

  # Link komentara

 264. Sitne duse ne shvataju ljude poput Novaka. Nisu titule, slava i novac iznad svega. Sve sto je potrebno je jasno iznosenje uslova za takmicenje ako je to vakcina onda Djokovic nece igrati. Ne mora vise nista da osvoji i ne mora nista da zaradjuje. On je slobodan covek.
  (Licnost, 17. januar 2022 12:00)

  # Link komentara

 265. Cekaj sta je problem? Ok, jasna su pravila i cao. Hoces neces…
  (Maximus, 17. januar 2022 11:59)

  # Link komentara

 266. Pa ja mogu završiti da sam primio vakcinu iako nisam, a ne Novak. Cilj svega ovoga je da se priča da i najbolji sportisti primaju vakcine, a ne da bi se stvarno oni zaštitili.
  (Coa, 17. januar 2022 11:59)

  # Link komentara

 267. Cekaj, neko stvarno misli da je jedna Francuska promenila svoj zakon da bi napakostila jednom prebacivacu lopte?? Stvarno ljudi, dokle to kolektivno ludilo ide!? Vi stvarno verujete da su Srbi nekome vazni i da se ceo svet urotio protiv njih?
  (ludilo, 17. januar 2022 11:30)

  Ne nego, zamisli kakav bi poraz bio te njihove politike vakcinisanja da Novak kao dokazan protivnik vakcine osvoji RG i prakticno bude po svim parametrima najveci ikada? Mislis stvarno da ce to dozvoliti? Nece naravno. Nego ce zbog 2% nevakcinisanih da promene pravilo, logicno. To bi uradili i da se radi o Medvedevu. Zamisli Medvedev se nije vakcinisao sa ruskom vakcinom…
  (Straight Outta München, 17. januar 2022 11:59)

  # Link komentara

 268. Neće Nole da primi vakcinu....
  (Čitač, 17. januar 2022 11:59)

  # Link komentara

 269. Da li vam je sada jasno o cemu se radi? Da se ne radi o zdravlju vec poslusnosti i kontroli
  (Aha, 17. januar 2022 11:50)

  Ipak, i dalje se upravo radi o zdravlju.

  Bilo je i u prošlosti epidemija i vakcina, pa su se ljudi vakcinisali bez mnogo nepotrebnih priča.

  Nisi ništa poseban pa da te neko “kontrolise”.
  Ne izvodi.
  (Daniel, 17. januar 2022 11:58)

  # Link komentara

 270. Nole ne treba više ni da igra jer će se do kraja godine svi vakcinisani pretvoriti u zombije, pa tenis neće biti važan. Mi nevakcinisani ćemo bežati od zombija i pokušati da sačuvamo ljudsku rasu od izumiranja...
  (Hulk, 17. januar 2022 11:39)

  The Last of Us je video-igra. Nije realnost. Obicna video igra.
  (Dejan, 17. januar 2022 11:58)

  # Link komentara

 271. И учини све, мале и велике, БОГАТЕ и сиромашне, слободњаке и робове, да им даду жиг на десној руци њиховој или на челу њиховом, Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, име звијери или број имена њезина...Откровење 13(16-18)
  (Мелхиседек, 17. januar 2022 11:58)

  # Link komentara

 272. Ima jedna stvar koja ide Novaku u prilog. A to vrlo dobro znaju i lords of the world i to ih izludjuje: Novak je, sem izjednacenog broja GS, u SVEMU drugom ispred ove dvojice, u svemu. Ako mu sada zabrane ucestvovanje to ce zanavek zacementirati ovu cinjenicu i od njega ce jos stvoriti najveceg sportistu sveta kome je politika oduzela mogucnost da osvoji jos vise. Nema te sile koja koja to moze posle da promeni. E to ce omoguciti Novaku da igrana na buducim turnirima.
  (vido je, 17. januar 2022 11:58)

  # Link komentara

 273. Апсолутно се слажем са увођењем обавезне вакцине, али под условом да признају руске и кинеске. Ја бих тако поступио на његовом месту.
  (Да се мене пита,

  Razmotrićemo Vaš predlog u najkraćem roku.
  Hvala što ste se javili.
  (Vlada, 17. januar 2022 11:58)

  # Link komentara

 274. Pošteno, pravila su postavljena i svi su sa time upoznati. Nema izuzetaka i nema problema.
  (Miljenko, 17. januar 2022 11:57)

  # Link komentara

 275. Ljudi, kako ne vidite da nije stvar u vakcini nego u stvaranju presedana oduzimanja osnovnog ljudskog prava neprikosnovenog raspolaganja sopstvenim telom? I ja sam cepnuo dve doze Pfizera, sve OK, ali nije TO problem, nego ZAKON O OBAVEZNOJ VAKCINACIJI koji svakom građaninu to osnovno ljudsko pravo oduzima! Sutra će vlade kao po dogovoru taj novostvoreni presedan i zakon (zlo)upotrebiti za nešto mnogo gore. Očigledno je da postoji agenda iznad brige o zdravlju stanovništva, a ona je da se stvori presedan za buduća delovanja u pogledu smanjivanja sloboda i ljudskih prava. Presedan da više nećete moći samostalno i neotuđivo da raspolažete sopstvenim telom, presedan da vlada ili grupa koja upravlja teritorijom može da vam ograničava kretanje i slobodu kad i kako to bude našla za shodno po sopstvenom nahođenju itd.
  Nije više nikakva TEORIJA zavere, jer postaje očigledno da od 9/11 sva nova pravila koja se uspostavljaju na globalnom nivou vode ka individualnom i kolektivnom smanjivanju prava i sloboda, prvo pod firmom borbe protiv terorizma, pa onda borbe za životnu sredinu i protiv globalnog otopljavanja, borbe protiv pandemije itd. Postalo je očigledno da više nije cilj sprečavanje pandemije i poboljšanje opšteg zdravlja, zaštita i očuvanje planete, suzbijanje terorizma, već uspostavljanje kontrole nad stanovništvom, ukidanje ljudskih prava i sloboda, pa čak i onih podrazumevanih u svakom društvu, koji su vam dati samim rođenjem.
  (Baunty, 17. januar 2022 11:56)

  # Link komentara

 276. a i treba da se vakcinise kao primer
  (reklama, 17. januar 2022 11:56)

  # Link komentara

 277. @RadomirVR U pravu si za ovaj virus, ali šta da radimo kada se pojavi sledeći? Da sedimo po kućama i da čekamo svi, i mi relativno nepodložni, kao i oni, koji su ogromna manjina - podložni. Evo ide 55., prođoše ratovi, sankcije, ratovi, prođe život u čekanju. Da mi je neko pre 30 godina pričao da će biti obavezna vakcinacija za prehladu, što Omikron trenutno jeste,
  (654, 17. januar 2022 11:56)

  # Link komentara

 278. Crni Nole.
  Umjesto da ga sada gledamo na AO.
  Vakcinu trebao odavno zbog sebe i drugih.
  Mnogo zivota je tako spaseno.
  A kao javna licnost ima jos vecu odgovornost.
  Ovako je skroz zabrljao.
  Napravio blamazu i gnjavazu.
  A da ne sppominjemo lazne pariote i "podrsku".
  Kolektivno ludilo bez vlastite glave.
  (Dragon, 17. januar 2022 11:55)

  # Link komentara

 279. Nole , daj se cijepi molim te da te opet gledamo kako igraš.

  Budi razuman.

  Pozdrav iz Hrvatske
  (Jakša, 17. januar 2022 11:55)

  # Link komentara

 280. jel samo fajzer?
  (mikac74, 17. januar 2022 11:29)

  Ne, nije. Ako te bas zanima imas informacije na relevantnijim mestima od teniskih komentara.
  (@mikac74, 17. januar 2022 11:54)

  # Link komentara

 281. Ovi vakseri su gori od pušača !!
  (Bobi, 17. januar 2022 11:54)

  # Link komentara

 282. Da li ja moram primiti sve vakcine ako bih želeo obići veći broj zemalja.
  (srdjan, 17. januar 2022 11:54)

  # Link komentara

 283. Ostavite čoveka na miru!!!
  (!!!, 17. januar 2022 11:54)

  # Link komentara

 284. Čovek je sam birao.... e sad sto se toga izbora toliko grcevito drzi ?! Po meni je karijera vaznija od vakcine... ali eto ....
  (jasam, 17. januar 2022 11:54)

  # Link komentara

 285. penzija, šta naš narod radi da zaradi par evra dnevno, ali zato Djole ne mora ako mi moramk
  (seljadin, 17. januar 2022 11:53)

  # Link komentara

 286. Momak je na potezu da vidimo jel stvarno želi da obara rekorde.
  (Ja, lično, 17. januar 2022 11:53)

  # Link komentara

 287. Novak treba da preskoci sve turnire u 2022 dok ovo ludilo od vakcinacije ne prodje.Sledece godine niko nece ni pominjari ni virus ni vakcinu.
  A ti Novace do tada vezbaj, odrzavaj kondiciju i uzivaj sa porodicom!
  (VesnaA, 17. januar 2022 11:53)

  # Link komentara

 288. Makron reko da ce zagircati zivot nevakcinisanima, ali i nevakcinisani su glasaci, a izgleda kako je krenulo neces smeti ni glasati
  (sportdetective, 17. januar 2022 11:52)

  # Link komentara

 289. "Cekaj, neko stvarno misli da je jedna Francuska promenila svoj zakon da bi napakostila jednom prebacivacu lopte??" Ne, nego je slucajno promenjena odluka samo 1 dan nakon sto je Novak proteran. E, sada ti proceni kolika je sansa da se uslovi igranja na Rolan Garosu promene samo jedan dan nakon odluke suda u Australiji a istovremeno do turnira ima 6 meseci. Naravno da su zbog Novaka promenili odluku jer juce je vazilo drugo pravilo. Ako se secas Bosmanovog pravila onda ti je jasno da slucaj jednog sportiste moze promeniti sve.
  (Goran, 17. januar 2022 11:52)

  # Link komentara

 290. Znaci kači reket o klin
  (nn, 17. januar 2022 11:52)

  # Link komentara

 291. Aleksej- ja sam zdrav sa tri doze. moja deca sa dve takođe. Nećemo " vas" nigde! Ne trebate nikome!
  (Aleksa 78, 17. januar 2022 11:51)

  # Link komentara

 292. Odlicno, imace vremena da se vakcinise i revakcinise dok ne pocne turnir...a moze i da nabavi potvrdu da jeste.
  (KonPetar, 17. januar 2022 11:50)

  # Link komentara

 293. @Aleksej
  Valjda,ako si vakcinisan u ovakvoj situaciji virusa,onda je i veca sansa da si zdrav,nego obrnuto?
  (Mita, 17. januar 2022 11:50)

  # Link komentara

 294. Da li vam je sada jasno o cemu se radi? Da se ne radi o zdravlju vec poslusnosti i kontroli
  (Aha, 17. januar 2022 11:50)

  # Link komentara

 295. Nema veze može da igra u Srbiji, Brazilu i ostalim zemljama gde ne priznaju da postoji pandemija i vakcina koja može da zaustavi pandemiju.
  (Pedro, 17. januar 2022 11:50)

  # Link komentara

 296. nek uzme johnson and johnson (jahnsen) jedna doza dovoljna i ne mora da ceka revakcinaciju. Ako bi i imao neke nezeljene efekte npr temperaturu i sl nek prebrodi to sada i onda spreman za sledeci turnir. Ne mora da pravi spektakl od toga kao sto niko od ovih vakcinisanih tenisera nije ni radio. 97% top 100 tenisera se vakcinisalo ukljucujuci i sve nase koji sad igraju u Australiji , i nema nikakvog razloga da to ne uradi ni on. Ovo kazem kao navijac Noleta . Vakcinisi se bez pompe i pocisti ih na sledecem turniru.
  (Baron Minhauzen, 17. januar 2022 11:50)

  # Link komentara

 297. Ne vidim razlog zašto bi ljudi komentarisali odluku neke države o ovim preparatima koje (iz meni nepoznatog razloga) nazivaju vakcinama. Da su vakcine, štitili bi od nečega u potpunosti, ili smrtnog ishoda ili inficiranja a oni samo smanjuju mogućnost istih te se ne mogu svrstati u kategoriju VAKCINA.
  Ovo je bilo za očekivati i nije na nama nego na Djokovicu da odluči šta mu je važnije: njegov stav/mišljenje o ovim preparatima ili produženje karijere, osvajanje turnira, novac od turnira i sponzora.
  Uopšte nije komplikovano.
  Ili ugraš po pravilima zapada ako hoćeš njihov novac i počasti ili odeš kući da grliš drveće.
  (Vladimir, 17. januar 2022 11:49)

  # Link komentara

 298. Pa ljudi moji,na lageru ima stotine miliona vakcina.

  Pa neće se to valjda baciti.
  (Vakcina is business and business is good, 17. januar 2022 11:49)

  # Link komentara

 299. Kako se zeznuo. E moj Novače sa pokvarenjacima moras na pokvareno još si zelen. Sve je trebalo drugačije da uradiš.
  (Miloš Obilić, 17. januar 2022 11:49)

  # Link komentara

 300. PSG je u ligi sampiona, znaci li sad da timovi koji budu igrali u Parizu protiv njih potpuno moraju biti vakcinisani? Oce li zabranit nevakcinisanim fudbalerima da igraju?
  (Boka, 17. januar 2022 11:48)

  # Link komentara

 301. Bravo antivakseru broj 1.
  Posle 5 GS poraza od Mareja,Vavrinke i Medvedeva pogotovo kada si ispustio kalendarski GS, posle lečenja lakta meditacijom Pepea Imaza i time si izgubio pola godine,a poklonio GS titule Nadalu i Federeru, na kraju se operisao, kada si "mentalna snago" pogodio u vrat onu babu pa te izbacili i sada kada su te u lancima vodali po Australiji i na kraju oterali, jer nećeš da se vakcinišeš kao 99% tvojih kolega, e zato si omražen u celom svetu,ne zato što si Srbin već zbog svojih odluka,ko li te savetuje ukanalio te je za navek!!
  (M., 17. januar 2022 11:48)

  # Link komentara

 302. Kako ljudi ne shvataju vec nekoliko meseci da ce vakcina biti obavezna na svim Grand Slamovima. I uporno lupaju minuse na svako misljenje koje na ovo upucuje . Novak ce opet pokusati da ovo zaobidje i ponovo ce doziveti blamazu . Dok to bude shvatio bice vec kasno .
  (Mirko, 17. januar 2022 11:48)

  # Link komentara

 303. Najzalosnije u celoj ovoj prici je videti koliko ljudi bez svog stava sada nakon svega zele videti coveka sa stavom kako gubi stav jer oni vise nikada ne mogu imati stav pa im je jedini izlaza da i drugi izgube isti.
  Sve u svemu mi ih je zao :(
  (Pantani40, 17. januar 2022 11:48)

  # Link komentara

 304. Пошто је ФИФА правило да политика и спорт не могу да се мешају, шта ће бити кад француски тим треба да игра са белоруским тимом где је спутњик преовлађујућа вакцина или са тимом из БиХ где је вакцинација необавезна и ретка?

  Ко ће да изгуби за зеленим столом (питам се зашто зелен и одакле ова фраза?)
  (Алекса, 17. januar

  To je Aleksa pravo pitanje... Treba organizovati svetski referendum, ili bar postaviti pred Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Dok se to ne reši, ne možemo dalje!
  (Vlada, 17. januar 2022 11:47)

  # Link komentara

 305. Postoje medicinska izuzeća. Na svakom vakcionom punktu lekar može da odbije da potpiše da neko može da primi vakcinu. U proglasu SZO stoji da ima izuzetaka ko ne može ili kome se ne preporučuje vakcina. Medju njima imuno illnes. Kao i svaki lek tako i vakcina bilo koja ima nuspojave, kontra indikacije. Svaka osoba je individua. Ovaj proglas francuske vlade je široke narodne mase koje ulaze u Francusku ali sigurno da postoje izuzetci
  (Istina, 17. januar 2022 11:12)

  A Novak je taj izuzetak. To je za tesko bolesne ljude. On volu rep moze da iscupa.
  (Sele, 17. januar 2022 11:47)

  # Link komentara

 306. Ko njemu ispira mozak, to mi nije jasno! (Dragon, 17. januar 2022 11:29)

  A sta tu moze biti nejasno!? (Doduse, mozda bi se moglo postaviti pitanje ko mu *sve* ispira mozak.)
  (X=iks, 17. januar 2022 11:47)

  # Link komentara

 307. Treba svima javno da kaže da neće da se vakciniše a na svaki turnir da odnese potvrdu o vakcinaciji...ako ne može da se snadje evo ja ću da mu sredim potvrdu gratis !!!
  (Gavrilo Princip, 17. januar 2022 11:47)

  # Link komentara

 308. Znaci bitnije je biti vakcinisan nego zdrav. Dotle je stigao svet ljudi moji.
  (Aleksej, 17. januar 2022 11:46)

  # Link komentara

 309. vreme je za penziju...
  (max, 17. januar 2022 11:46)

  # Link komentara

 310. muka mi je od antivaksera, pa zivi ste zahvaljujici vakcinama. vasi su roditelji vakcinisani. pitajte babe, dede koliko su vasi direktni preci izgubili dece od bolesti za koje sada postoje vakcine. necete bocu? sedite u svoja 4 zida i umuknite
  (muka mi je bre, 17. januar 2022 11:45)

  # Link komentara

 311. Do tada ce morati svi ovi sto su sada vakcinisani da prime vec cetvrtu dozu. Bas me zanima
  (sportdetective, 17. januar 2022 11:45)

  # Link komentara

 312. Znao sam, tako će biti na svim turnirima, znači ili da se vakciniše ili penzija, treće ne postoji!
  (Brana, 17. januar 2022 11:45)

  # Link komentara

 313. Citam komentare i ne mogu da verujem. Pa ljudi ne vrti se svet oko DJokovica i Francuska uvela ove mere zbog DJokovica. Ima ona svoje DJokovice medju fudbalerima,kosarkasima,rukometasima itd. A sto se DJokovica tice svi znamo da on u Srbiji moze da ima potvrdu o vakcinaciji bez vakcine. Tako da jedino mora da rascisti sam sa sobom ili ta potvrda ili bolje da se penzionise.
  (POPE, 17. januar 2022 11:44)

  # Link komentara

 314. Jasno. Ako nastavi da insistira na nekim svojim teorijama, neće biti u mogućnosti da učestvuje u javnim aktivnostima. Tako svet funkcioniše. I ako učestvujete na amaterskim sportskim takmičenjima, morate da prođete lekarski pregled da biste dobili knjižicu i dozvolu da se takmičite. Ako nećete - nema takmičenja. Najbolji je teniser svih vremena, uradio je mnogo dobrog za sebe, sport i svoju zemlju. Ali ako hoće da ide van sveta - svet će ga odbaciti. I onda može da se bavi zdravom ishranom, bosanskim piramidama, meditacijom,...
  (dragan, 17. januar 2022 11:44)

  # Link komentara

 315. Na zalost to su pravila igre..prihvatio Nole to ili ne..i to je to..nema tu mnogo mudrosti..ili ce ih prihvatiti ili kraj..Pitanje i ako se kod nas vakcinise da li ce nekom tamo da dune i ne prizna vakcinaciju kod nas jer smo cirkus od drzave..Bolje negde u inostranstvu da se vakcinise..i da se koncentrise posle samo na igru..ovo nicemu ne vodi..osim kraju..
  (Pera Perica, 17. januar 2022 11:43)

  # Link komentara

 316. Novak (AO, RG) i Korona su kao skener pokazali pogled na svet, norme, etiku, empatiju. Komentatori pokazuje da znaju sve o sportu ali o životu planete Zemlja - 0% Ovo što nam se događa poslednjih 70 g "bujanje virusa" i klimatske promene je za Homo sapijens "jedinstven" nepoznati fenomen. Niko sa tim nema iskustvo, oni koji o tome najviše znaju (biolozi) ne vladaju svetom. Razne vlade država razne institucije (UN i tsl) pokušavaju da ponude neka rešenja. Nažalost na Zemlji je 5 minuta prošlo 12h. Da li će Homo sapijens preživeti ako se umesto da se bavi stvarnim problemima bavi klanjanjem novim totemima? Nije više moguće da zabava i sport prežive u starim formama. Za 70 g. od 735 000 (građana) do 4.5 milijardi ljudi u gradovima - uništena je prirodna ekološka ravnoteza na Zemlji koja je stvarana milionima godina? A za 200 g broj stanovnika je od 1 došao na 7.8 milijardi. Već 1900. broj stanovnika planete je bio 3 milijardi, tada se desio PRVI UDAR "španska groznica" koja je 1918. odnela više života nego I svetski rat. Svet iz toga nije naučio lekciju, inercija animističko/totemske kulture je nastavila po starom, umesto spašavanja Zemlje dobili smo II svetski rat i dalje uništenje eko sistema. Već 70 g bujaju virusi po Kini i Aziji i Zemlji. SARS (iz Guangdong zahvatile 37 zemalje), ptičji grip,...,Corona RNA virusi koji su sa sisara i ptica već prešli na ljude kao i ovaj sadašnji - vuku korene iz nedopustivih poteza koji su se dogodili u poslednjih 70 g (200g).
  (zoran stokic, 17. januar 2022 11:43)

  # Link komentara

 317. Ko jos od poznatih sportista u Svetu , u bilo kom sportu nije vakcinisan osim Novaka . Dzabe odes iz sela , selo i luk uvek ostave traga :)
  (Alo, 17. januar 2022 11:43)

  # Link komentara

 318. Nece moci ni na vimbldon ni us opet sigurno,u prevodu nece moci nigde ni na turnir serije 500,moce jedino svoj beograd open da igra ako se ne sprica.
  (Kisna Glista, 17. januar 2022 11:43)

  # Link komentara

 319. Ovo samo pokazuje da svi imaju istog gospodara.
  (Miki, 17. januar 2022 11:43)

  # Link komentara

 320. Kao sto vidite, vlada svake drzave, pa i jedne Francuske govori isto.

  Iznad njih su mnogo mocniji ljudi i porodice koji diktiraju sta da kazu i kada.

  Uopste im nije bitno da li si zdrav, testiran negativno vec samo i iskljucivo da imas vakcinu. Ta vakcina je jako problematicna i verovatno povezana sa zdravstvenim problemima i sada i u buducnosti.

  Znam da je zagovaracima korona vakcine lakse da veruju da neko brine o njima i slicno. Ali, skoro sve sto smo mi govorili "teoreticari zavera", a u stvari istina, se obistinilo.

  Novak je samo neko na kome se pokazuje moc. Zapamtite ovo, a daj Boze da u ovome gresimo:

  doci ce vreme kada ce vas vakcinisati na svakih 6 meseci, ljudi ce padati kao pokoseni jos cesce od problema sa srcem i ostalih zdravstvenih problema.

  Opcija ce biti karantini, nemogucnost rada itd.

  Molim Boga da gresimo i da se ovo ne desi.
  (Kontras, 17. januar 2022 11:43)

  # Link komentara

 321. Ako tim koji brine o njegovoj karijeri (i naravno ako mu je stalo do nastavka karijere) nije mogao da predvidi ovakav rasplet događaja,onda treba da ih odma otpusti.
  Ukoliko mu je ovo predočeno i on nije hteo da prihvati savet , onda neka lepo i pošteno okači reket o klin i završi karijeru
  Najgora opcija je da je slušao savete svoje porodice koja je sve samo ne objektivna i realna.
  (Gomila ne oprašta, 17. januar 2022 11:31)

  novak odavno ne slusa savete svoje porodice, pogotovo ne oca. pritom kolikp sam ispratio oni jesu vakcinisani, kada je organizavana vakcinacija u njegovom teniskom centru prosle godine, neko je tada rekao ds i jelena jeste, i da su uzimali kinesku, sta znam. ja verujem ds bi novak isto kinesku ali sta mu znaci onda kad sa njom nigde nije priznat kao vakcinisan...
  (..., 17. januar 2022 11:43)

  # Link komentara

 322. Ali on ne veruje u vakcinu, to je njegov LiCnI IzBoR !!!111
  (hiasd, 17. januar 2022 11:42)

  # Link komentara

 323. I kao, Novak nije antivakserska ikona, pogledajre samo komentare. Biti nevakcinisan ne znači biti Srbin, a još manje znači biti slobodan. Sloboda je odgovornost za druge ljude a ne samoživi individualizam.
  (Sputnjik V, 17. januar 2022 11:42)

  # Link komentara

 324. Polako, seko, čekajte prvo da vidite da li će vam prvo i sami Francuzi polupati glave zbog tog zakona, pa onda tek da vidite da li možete da ga primenjujete na građane drugih zemalja. A i vi imate izbore u Aprilu, što je na vašu žalost pre RG, tako da to ne možete koristiti u političke svrhe kao oni u Kenguristanu.
  (Prvo skoči, pa reci hop, 17. januar 2022 11:42)

  # Link komentara

 325. Sve sportiste testirati na antigene, jer će biti crnih ovaca koje će da falsifikuju vakcinu.
  (Sale, 17. januar 2022 11:41)

  # Link komentara

 326. Ako nakon svega ovoga pribavi uverenje o vakcinisanju il se vakciniše,pokazat će da je nekarakteran čovek!
  (Matori, 17. januar 2022 11:41)

  # Link komentara

 327. Niko nas ne mrzi, sami smo krivi za te iracionilna razmisljanja. Samo kod nas krizni stab ne zna sta radi, samo kod nas se ne nose maske, nema obavezne vakcinacije. Naravno da ce mu biti zabranjeno da igra bilo koji ozbiljniji turnir.
  (yo_dorro, 17. januar 2022 11:40)

  # Link komentara

 328. Nije sporno ako se zna unapred. Problem bi bio da mu kazu da moze nevakcinisan da dodje da bi ga onda priveli u Parizu. Ovako je korektno, par meseci unapred su rekli pa neka sam odluci.
  (Proka, 17. januar 2022 11:40)

  # Link komentara

 329. U Americi nije prošao Bajdenov zakon da svi koji rade u javnoj upravi moraju da budu vakcinisani. Prema tome do USO ima devet meseci

  To se odnosi na Američke građane a ne za strance, naročito ne za one koji trebaju vizu.
  (Amerikanac, 17. januar 2022 11:40)

  # Link komentara

 330. Joshua Kimmich, igrač Bajerna i nemačke reprezentacije je slično prošao zbog svog stava - sličnog Đokovićevom. I "priznao" je grešku i vakcinisao se. Time se završava priča i novinari i političari prestaju njime da se bave. Ovako samo čekaju, svi domaći i svi strani političari skupljaju jeftine poene. Novinari čekaju takve teme, da konačno imaju o čemu da pišu.
  (РоР, 17. januar 2022 11:40)

  # Link komentara

 331. Nole ne treba više ni da igra jer će se do kraja godine svi vakcinisani pretvoriti u zombije, pa tenis neće biti važan. Mi nevakcinisani ćemo bežati od zombija i pokušati da sačuvamo ljudsku rasu od izumiranja...
  (Hulk, 17. januar 2022 11:39)

  # Link komentara

 332. Kada će ovaj svet shvatiti da nas drndaju u "zdrav" mozak.
  Pobuni se narode jer je ovo jedan svetski cirkus.
  Političari mogu putovati svudq sa medicinski izuzećima a ostale ne, razmislite, mućnite glavom.
  Sve ove gluposti su napravljene za pojedince i da se ne mešaju sa 99% običnog sveta i neisto mišljenjima pa ako vam to odgovara, budite potlačeni.
  Nije džaba rečeno odavno "BOLJE RAT NEGO PAKT"
  (Dejan, 17. januar 2022 11:39)

  # Link komentara

 333. Obavezno Novak da nabavi potvrdu o vakcinaciji. Nismo ni mi Srbi mutavi. Ko kaze da se mora vakcinisati da bi dobio potvrdu, moze i vodu da primi, i niko nista ne moze. Nadal i Federer kao zveri sa strane gledaju ovo i samo im je jedno u glavi, nemoj Novace da imas potvrdu o vakcini, da nebi osvoji jos neki GS. Kad se Novak pojavi na turniru, bice im lose. A Novak nikad javno ne mora da kaze jeli vakcinisan ili ne, nek crknu razmisljajuci. Evo za 2 meseca Real Madrid igra u Francuskoj protiv PSZ, mislite da ce svi igraci i uprava biti vakcinisani ? Nece pola, ali svi ce imati potvrdu da su vakcinisani, i igrace. Hocu reci, imamo mi Srbi metode za ove hostaplere, potvrda o vakcini i cao.
  (Obavezno potvrdu, 17. januar 2022 11:39)

  # Link komentara

 334. Vakcinisali smo se pre kazu neki bez problema za vreme Jugoslavije...pa jesmo,ali te vakcine su imale efekat...primis vakcinu i zasticen si od bolesti za koju ju primis ...a koji je efekat ovih sto ih primas svaka tri meseca ? jel manje smrtnih slucajeva u vakcinisanim zemljama nego u Africkim zemljama gde niko nije vakcinisan ? ili u Srbiji gde je manje od 50% vakcinisano ?
  (mladeeen, 17. januar 2022 11:39)

  # Link komentara

 335. Kraj.Verujem da će se ozbiljno baviti politikom u tenisu i naravno humanitarnim radom kao i do sada.Živ i zdrav bio.Najbolji teniser svih vremena
  (dejan, 17. januar 2022 11:39)

  # Link komentara

 336. Na vreme je receno i za AO. Novine su brujale mesec dana o tome da ce samo vakcinisani moci da igraju. Na kraju su preko organizatora turnira pokusali nesto da "smuljaju" da ipak dodje, ali nisu uspeli. Kraj price i kraj karijere.
  (SP, 17. januar 2022 11:39)

  # Link komentara

 337. Ptanje za sve kritičare vakcinacije. Koliko je Nole dobio u životu "vakcina" kada je išao(ili bio na turnirima? Protiv ukočenosti leđa npr, bolova u mišićima...razne blokade koje se daju inekcijom....I nikad se nije postavljalo pitanje "vjeruje li doktorima i medicini"?...Sad odjednom "belosvetska zavera" radi Covid vakcinacije?...da su vas željeli "naprašiti" sa nekim smećem, postojala je i jeftinija i manje uočljiva varijanta...A o "čipiranjima" neću niti da govorim sve dok se "kritičari vakcinacije" ne riješe svih mobitela i googleovih apolikacija (google maps itd...itd).
  (Realnost, 17. januar 2022 11:39)

  # Link komentara

 338. Čovek je nedavno pred AO na jednom zatvorenom treningu izjavio,da će pre završiti karijeru nego se vakcinisati !?! Ubeđen sam da će održati reč i završiti karijeru !?!
  (NS, 17. januar 2022 11:39)

  # Link komentara

 339. Čovek je nedavno pred AO na jednom zatvorenom treningu izjavio,da će pre završiti karijeru nego se vakcinisati !?! Ubeđen sam da će održati reč i završiti karijeru !?!
  (NS, 17. januar 2022 11:38)

  # Link komentara

 340. Prosao je golgotu...Sada je to njegov izbor.Bira li kaijeru ili stav...
  (beba, 17. januar 2022 11:38)

  # Link komentara

 341. dok dodje ROLAN GAROS....NECE VISE BITI NI OVOG VIRUSA
  (varga stevan, 17. januar 2022 11:38)

  # Link komentara

 342. A gde piše da Novak Djoković mora da igra tenis...
  Bavljenje sportom je individualni izbor svakog pojedinca ...
  Za bi recimo Mesiju ili Ronaldu dozvolili da igraju zvaničnu utakmicu u patikama, jer ih, božemoj, žulje kopačke i zbig toga traže izuzeće...!
  Ili da teniseri na Vimbldonu igraju u crnim majicama...
  (Vlada, 17. januar 2022 11:38)

  # Link komentara

 343. Čovek je nedavno pred AO na jednom zatvorenom treningu izjavio,da će pre završiti karijeru nego se vakcinisati !?! Ubeđen sam da će održati reč i završiti karijeru !?!
  (NS, 17. januar 2022 11:38)

  # Link komentara

 344. ok,nek se vakciniše i problem rešen.
  (ja sam, 17. januar 2022 11:37)

  # Link komentara

 345. Da li u vakcinisanim zemljama ima manje slucajeva korone i smrtnih slucajeva nego kod nas u Srbiji gde nije vakcinisano ni 50% naroda ? Da li ?
  (mladeeen, 17. januar 2022 11:37)

  # Link komentara

 346. To vakseri ne razumeju, ja nikog od njih nisam terao da se vakcinise, a oni bi nas sve, koji mislimo da to je to pravo pojedinaca i njegova/njena odluka, pobili koji odbijemo prisilnu vakcinaciju. (Srbin, 17. januar 2022 10:57)

  Mozete vi misliti sta god hocete, ali, to NIJE pravo pojedinaca i njihova odluka. To sto biste vi sebi da uzmete to pravo, jos ne znaci i da ga imate. (Da, imate ga, ali, nemate pravo da takvi idete medju svet.)
  (automatski generisan komentar, 17. januar 2022 11:37)

  # Link komentara

 347. Ako nece da se vakcinise nemora, neka mu drzava da papir da je vakcinisan i kraj price, ko moze da dokaze da nije? Djokovic mora da shvati da je on teniser, a svoje stavove da ostavi kuci. Sad su mu nasli slabost i sad ce je maksimalno koristiti.
  (vuk, 17. januar 2022 11:08)

  Evo dokle nas je doveo naš sistem izbegavanja propisa i zakona i nejednake pravde za sve. Da mu izdaju potvdu, jel (ko će da dokaže)? Ma ne treba da ideš u vojsku, nađi nekog da ti napiše da imaš psihičke smetnje, ko će da dokaže? Ma nema veze što si pijan ubio čoveka na pešačkom, neko drugi će da dâ krv umesto tebe, ko će da dokaže. Gurnućemo sve pod tepih i zaboravićemo tužbu u fioci.
  Učite malo iz primera Skandinavije, ne možeš samo da uzimaš, moraš i da daješ, kako država, tako i pojedinac.
  Novak je naš najveći sportista, najpoznatiji Srbin u savremenom svetu, uvek je na radaru. Odnos Australijanaca prema njemu je bio duboko nekorektan, ali ovo je svet u kojem živimo. Ukoliko ga religijski i drugi duhovni motivi sprečavaju da koristi vakcinaciju, onda neka prekine karijeru ili neka učestvuje na turnirima na kojima je takav dobrodošao! Ja mu sigurno neću zameriti ništa!
  (Jogi, 17. januar 2022 11:37)

  # Link komentara

 348. Nole batali tenis! Dokazao si da si najbolji! Posveti se necem drugom, pokazao si da si dobar u svemu!
  (Tijana, 17. januar 2022 11:36)

  # Link komentara

 349. Zdravlje na prvom mestu,ne moze se kupiti!
  Novače istraj do konačne pobede!!!
  (kikirikisemenke, 17. januar 2022 11:36)

  # Link komentara

 350. Апсолутно се слажем са увођењем обавезне вакцине, али под условом да признају руске и кинеске. Ја бих тако поступио на његовом месту.
  (Да се мене пита, 17. januar 2022 11:35)

  # Link komentara

 351. Ne mora da bude dilema za kraj karijere.
  Ima turnir 250 u Beogradu i neki serije 80 u BIH, a možda bude i u CG.
  (patriot, 17. januar 2022 11:35)

  # Link komentara

 352. Treba da se bocne, zalud ova borba ako ne može da radi ono što voli. Neka bude pobednik, a ne kao Srbi vazda: moralni pobednik ili žrtva.
  (darko, 17. januar 2022 11:35)

  # Link komentara

 353. Kako? Lakost nista?
  Toma
  Oni su vakcinisani,kao i prvih 97 tenisača ATP liste
  (pierre, 17. januar 2022 11:35)

  # Link komentara

 354. Pa vi i dalje mislite da je ovo za nase dobro...
  (The Advocate, 17. januar 2022 11:35)

  # Link komentara

 355. Najsmesniji su ovi komentari "unistio sebi karijeru". Pa on je prije 3god. razmisljao da zavrsi sa igranjem tenisa. Za mene licno je presao igricu 2015 kad je osvojio RG a sve ostalo je bonus nad bonusima. Oborio sve rekorde i dostigao najveci nivo tenisa u istoriji.
  Mogu oni stelati sta god hoce al uvjek ce ostati zabiljezeno da ga nisu mogli pobediti na terenu vec da su ga morali naslino skloniti.
  Nema on vise kome sta dokazivati i pokazivati jer vi mislite da bi ga priznali za GOAT-a i da osvoji 30GS titula? Ma dajte molim vas probudite se.
  (Borky, 17. januar 2022 11:33)

  # Link komentara

 356. Sa ovim postupcima Novaka dižu kao najboljeg zauvjek. Politika je spriječila sportistu da postigne rezultat. Kako sad odrediti koliko bi Novak uzeo turnira. Polituka ga je spriječila ne natjecanje. Znači možda je mogao uzeti 20, 21, 25, 30 GS, kako da se zna kad ga je politika spriječila. Ako Medo uzme recimo 21 GS kako bi to bilo objašnjivo, da je Nole igrao AO bilo bi 20:21 za Novaka. Ako Zverko uzme 22GS možda bi Nole uzeo 23 otvorili su mu neograničen broj. Jednom rečenicom, uništili su tenis.
  (T67, 17. januar 2022 11:33)

  # Link komentara

 357. Elementrno vaspitanje svakom Srbinu nalaze da ako mu zapad nesto kaze da treba da uradi i zarad njegovog dobrog ucini sve sto oni nalazu, da uradi potpuno suprotno jer to su nacije koje su kroz istoriju pokusale da nas uniste ali nisu uspeli a nece ni sad.
  (Delija, 17. januar 2022 11:33)

  # Link komentara

 358. Ja bih na njegovom mestu završio karijeru, ne bih više ni igrao tenis pod tim uslovima. Inače ja jesam vakcinisan, ali vakcinom koju ne priznaju na Zapadu, a sad ispada da sam ja antivakser, a oni nisu.
  (expert, 17. januar 2022 11:33)

  # Link komentara

 359. Prosto neverovatno zvuči da nikom u njegovom štabu nije palo na pamet da će vakcina u budućnosti biti prvi uslov igranja ?!Jer ,kad si znao da igraš po njihovim pravilima dugi niz godina(sponzori,ugovori..),igraj i sad...ali ne ,proradila budističko -komunistička ubeđenja sa punim džepovima !?! Ne ide to sa krupnim kapitalom !?!Želim mu svako dobro,ali mislim da se preračunao i ugrozio karijeru !?!
  (Lepota poroka, 17. januar 2022 11:33)

  # Link komentara

 360. Po komentarima bih rekao da je opste misljenje u Srbiji da se cijeli svijet udruzio da upropasti Novakovu tenisku karijeru!! Nikoga nije briga sto je vec vise miliona umrlo od korone ili sto je svjetska ekonomija na rubu kolapsa ali nas "sveti" Novak je vazniji od nekoliko milijardi ljudi na svijetu!!! Pa ovo moze samo u Srbiji!!!
  (Goran, 17. januar 2022 11:32)

  # Link komentara

 361. Na RG svakako nema šansi pored živog Nadala, osvajača 11 titula na RG.
  (mg, 17. januar 2022 11:32)

  # Link komentara

 362. Mislim da je vakcina naprosto rutinska stvar, glupo je toliko mistifikovati i plašiti se, toliko je stvari štetno po ljude ali zivimo sa tim i organizam se adaptira, neka se Novak vakcinise ili neka okaci reket na zid
  (vukica, 17. januar 2022 11:19)

  Bas tako. Meni je smesno da su neki ljudi u Srbiji sada toliko protiv vakcine ali ti isti bi zapalili cigaretu i zagadjivali okolinu gde su im deca.
  (Malina, 17. januar 2022 11:32)

  # Link komentara

 363. Budalastina, u martu istice vazenje kovid propusnica u FR, a produzavanja nece biti.
  Pritisak na Noleta ocito po necijoj direktivi, obzirom da su preko noci promenili plocu.
  (bob, 17. januar 2022 11:32)

  # Link komentara

 364. Vakciniši se majstore, mani se gluposti.
  (Alan Ford, 17. januar 2022 11:32)

  # Link komentara

 365. Zlo neko vreme došlo.
  (Miloš, 17. januar 2022 11:31)

  # Link komentara

 366. Vakcinisan sam tri puta i uvek sam osudjivao one sto se ne vakcinusu, i u mojoj porodici su svi vakcinisani, ali ovo sto je pocelo sa Djokovicem u Australiji i evo nastavlja se dan posle na Rolan Garosu me vec plasi i lici na uvod u fasizam. A vi se samo smejte. Ocigledno je da je odluceno da se slomi pojedinac koji je protiv sistema (bez obzira da li je on u pravu ili ne). Postavlja se logicno pitanje, kako to da sportista ne moze da radiu svoj posao nevakcinisan, ali eto cistaci ulica mogu ici na posao nevakcinisani? Drugo pitanje, da li ce priznavati rusku vakcinu? Ovako ce uskoro izgledati mikrocipovanje, ovo je samo uvod.
  (dragaN, 17. januar 2022 11:11)

  bravo. uopste nema smisla da se zakon primenjuje samo na odredjene, ali oni to rade jer njih je lakse prisiliti nego ljude koji ciste ulice ili rade u kiosku.
  pritom politika se toliko umesala da vise ne ppstoji ni odabir vakcine, jer ako uzmes bilo sta osim zapadne svuda si tretiran kao da je nisi ni uzeo.
  (..., 17. januar 2022 11:31)

  # Link komentara

 367. Ako tim koji brine o njegovoj karijeri (i naravno ako mu je stalo do nastavka karijere) nije mogao da predvidi ovakav rasplet događaja,onda treba da ih odma otpusti.
  Ukoliko mu je ovo predočeno i on nije hteo da prihvati savet , onda neka lepo i pošteno okači reket o klin i završi karijeru
  Najgora opcija je da je slušao savete svoje porodice koja je sve samo ne objektivna i realna.
  (Gomila ne oprašta, 17. januar 2022 11:31)

  # Link komentara

 368. Postoje važnije stvari u životu od tenisa, a ako je Novak toga svestan, nije mi jasno kako ovdašnji navijači-komentatori nisu.
  (654, 17. januar 2022 11:31)

  # Link komentara

 369. Zar nisu rekli da je pandemija ubrzo gotova? Omikron se turbo brzo širi a izaziva blaže simptome, ne napada pluća nego samo gornji repiratorni sistem. A vakcine nisu toliko djelotvorne za omikron posebno one zapadne mRna. I šta onda treba? Nole ako mora da se vakciniše najbolje da uzme Sputnjik ili Sinofarm, ili ako ih ne priznaju onda AstraZenecu,
  (Ag, 17. januar 2022 11:31)

  # Link komentara

 370. Vakcinisao se i igrao ili ne i otišao u penziju,Nole ti si kralj.
  (Idi begaj, 17. januar 2022 11:30)

  # Link komentara

 371. е сад Ноле, севни руску вакцину, или кинеску или кубанску па да не можеш опет на Западу да наступаш :)
  (e sad ovako, 17. januar 2022 11:30)

  # Link komentara

 372. Cekaj, neko stvarno misli da je jedna Francuska promenila svoj zakon da bi napakostila jednom prebacivacu lopte?? Stvarno ljudi, dokle to kolektivno ludilo ide!? Vi stvarno verujete da su Srbi nekome vazni i da se ceo svet urotio protiv njih?
  (ludilo, 17. januar 2022 11:30)

  # Link komentara

 373. Uveli su to Francuzi za sve sportove, ne samo za tenis. Dijete mi ima 13 god i idemo na turnir u mačevanju u Pariz, a pravila su bila jasna još od prije 40 dana - vakcinacija SVIH natjectelja. Mala se cijepila 2 x Pfizerom i idemo, tako da ne vidim čemu histerija oko Đokovića koji ima bar 2 x više godina a bježi od cjepiva kao klinac od 6 godina.
  (samo konstatiram, 17. januar 2022 11:30)

  # Link komentara

 374. jel samo fajzer?
  (mikac74, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 375. Ajmo bre Nole sibni neku vakcinu. Ako se bojis nekih nuspojava sibni je na foru,barem kod nas to moze.
  (Online, 17. januar 2022 10:41)

  Taj koji bi mu "sibn'o" vakcinu na foru drzao bi ga u saci do kraja zivota i mogao bi da ga ucenjuje, tj. reketira kako mu se cefne jer mu se eto tako moze.
  (Harry, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 376. Mogao je Nole da sredi taj papir nego nije znao da ce ovako daleko da ide ovo maltretiranje. Sredice ga za Roland Garos kao sto su ga i drugi sredili. Ovo je samo bio deo marketinga oko obavezne vakcinacije(naravno marketing SZO)
  (miki, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 377. pa zar nije juce receno suprotno?
  (nebojsa, 17. januar 2022 10:39)

  Jeste rečeno je, ali je i francuski predsednik Makron rekao da "želi raspi**iti necepljene, da im je to strategija, i da idu do kraja jer nevakcinisani nisu građani" pa mi je teško poverovati da bi u slučaju Novaka napravili izuzetak. Da li se mi s tim slažemo ili ne drugo je pitanje.
  (Vot iss yo nem, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 378. Komentar od pre nekokliko dana:

  "Stvar je prosta. Postoji na žalost % ljudi koji su zbog neke genetske predispozije podložni težem obliku kovida i smrtnom ishodu. To što omikron ima manju smrtnost ne znači da je slabiji već da su predhodni sojevi "uzeli" podložne.
  Vakcine kupuju vreme, par meseci po dozi ali virus je strpljiv, postaje endemski i "čeka" podložne. Toga su svesni i to izluđuje vlasti u državama koje su navodno merama sačuvale živote ljudi.
  Svaka epidemija u istoriji je uzela manji ili veći % podložnih ljudi i onda se ugasila."

  Dakle, sačekajmo još malo, najviše godinu dana, i skloniće sve zabrane i ograničenja. Ako hoće, ali ako ne žele, onda je to već nešto drugo, nema veze sa medicinom.
  (RadomirVR, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 379. Evo po ko zna koji put nam nas ponosni Srpski mentalitet dokazuje da se ne moze glavom kroz zid, ali mi i dalje ne priznajemo vec probamo, mislimo, verujemo, nadamo se... da je greska u zidu a ne u nama.
  (Zoran, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 380. Izgleda da je dugorovni plan da nam zamene dorucak dnevnom dozom vakcine.
  (Singidunum, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 381. Ko njemu ispira mozak, to mi nije jasno! Ja sam takođe bio suzdržan na početku, ali sam ipak raspalio dve kad su se malo više proučile, treća mi se ne da ... Vakcinisali smo se za života ne znam ni sam sve zbog čega, ali znam da je tako "moralo". Sada, ista priča ... nova bolest-nova vakcina.
  Naravno, na njemu je da odluči ... i ništa nije iznad zdravlja, valjda zato i ta vakcina.
  Pa ni AO, koji je realno mogao da prođe bez ove pompe, a sve bi se svelo na sportsku neizvesnost, iščekivanje da li će najbolji uzeti 10. ili ne, a ovako ...
  Njegov stav o vakcini je od pre godinu i po dana, tada to još nije ni postojalo ... danas je to sasvim druga priča i nadam se da se taj stav olabavio.
  Samo napred!
  (Dragon, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 382. Још да Срби схвате да ће бити како Запад каже. Они не знају да смо ми због ината изгубили милионе становника. Уједињени у глупости.
  (Коколо, 17. januar 2022 11:29)

  # Link komentara

 383. "Na Novaku je da izvaga sta mu je bitnije u zivotu, karijera ili principi."

  Naravno principi. On ne zeli da ga neko tera da primi nesto u sebe i nije poklekao na prvom koraku, a nece, nadam se, ni u buduce. Kazu, mogao je da "kao" primi. Nije mogao, ne plasi se on ni parave vakcine, nego ne zeli da bude rob. Ukoliko ne bude mogao da igra, sto je rasplet koji se svakako ocekivao, sa 35 godina zavrsice karijeru (mnogi uspesni su zavrsili oko 30-te) i ostace najveci igrac u istoriji ove igre, bez obzira da li ce Nadal doci do 21. Uz to postedece sebe napora i bolova u godinama koje dolaze posle tenisa. Sasa Djordjevic je pre nekoliko godina rekao "Sve bih dao za jedan dan bez bola". I to Djordjevic koji se bavio kolektivnim sportom i sigurno nije ulazio u kadu sa ledom.
  (Slavisa V., 17. januar 2022 11:28)

  # Link komentara

 384. Ljudi treba da razumeju da sve sto napisu javno moze biti nekad iskorisceno protiv njih. Svaka objava, status, slika, "like" pa i komentar ovde, moze nekad biti iskorisceno protiv autora. To se desilo i sa Novakom. Da nije bilo tog nevinog Instagram posta da je dobio izuzece, nista od ovog se ne bi desilo - niko ne bi znao da li je Novak vakcinisan ili ne. Ali neki ljudi jednostavno imaju potrebu da napisu i podele stvari sa drugima. Slicno i sa Novakovom porodicom. Ja razumem njihovu ljubav prema sinu, ali moraju da nauce da se ne mesaju previse u nesto sto im nije posao. Novak, nazalost, ima i sam ovu karakternu osobinu. Zasto mnogi teniseri nece da pruze podrsku Novaku? Upravo zbog ovoga, nece da dovode sebe u situaciju da ih neko sutra povezuje sa Novakovim stavovima i slicno. Siguran sam da Novak ima mnogo vecu podrsku nego sto smo to videli po njihovim objavama.
  Zato ljudi, pazite sta pisete - nikad ne znate da li ce vam se to obiti o glavu.
  (Josko, 17. januar 2022 11:28)

  # Link komentara

 385. Završi karijeru ako treba, ali ostani pri svom principu. I ovako si veći i od Nadala i Federera, zajedno ili pojedinačno, veći si od samog tenisa. Stop vakcini koja ne deluje!!!
  (Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 17. januar 2022 11:28)

  # Link komentara

 386. Ostaje mu još ATP Šumadija.
  (Nemanja, 17. januar 2022 11:28)

  # Link komentara

 387. Nije mi baš najjasnije da li ovo važi za sve sportove. Ako važi onda znači da da svi timovi i pojedinci koji gostuju u Francuskoj moraju da budu vakcinisani (evroliga, liga šampiona...). A ako ne važi za sve sportove odnosno samo za tenis, onda je to teška diskrimincija, mada je ionako sve po principu...može nam se.
  (Shurda, 17. januar 2022 11:28)

  # Link komentara

 388. Najveci teniser ikada survao celu karijeru u kanal na najgluplji moguci nacin! Tuzno. Prosto fascinantno! Toliki autizam i neosetljivost na trenutak u kome se nalazi svet, ignorisanje cinjenica, inat radi inata. I to glupi inat sa fatalnim posledicama. Pretuzno.
  (dejan, 17. januar 2022 11:26)

  # Link komentara

 389. Djokovicu, ne pristaj na ucene. Sloboda nema cenu. Nazalost vecina ljudi to ne razume.
  (majk, 17. januar 2022 11:26)

  # Link komentara

 390. Svi znaju da vakcine ne rade,svi to vide,ali im je stalo da svi to prime,zato?To je ono što stvara otpor.
  (фићо, 17. januar 2022 11:25)

  # Link komentara

 391. Kako juče neko dobro napisao " Istorijsko sudjenje nad Novakom", kako otvaraju se vrata propisa mnogo radikalnih mera ne samo po vakcinaciji a i šire. Maske su pale, mi živimo u "novoj realnosti" koje su nam propisali ljudi iza visokih, visokih zidova....
  (Maske su pale, 17. januar 2022 11:25)

  # Link komentara

 392. Da su Australijanci bili ovako jasni, Nole bi možda vec tada primio vakcinu i ne bi propustio svoj omiljeni i najtrofejniji turnir. ZA ove što bez rezerve podržavaju princip: "Samo se idijot nikada ne predomisli" stara Grčka izreka. Razmislite samo koliko ste puta sami u životu pogazili neke svoje principe, ovde su u pitanju zaista ogromne pare, šta od sponzora šta od turnira.
  (brle, 17. januar 2022 11:25)

  # Link komentara

 393. GOAT.

  Sta ce mu sve ovo, turniri i tenis vise?
  S kim se vise bori, takmici...?

  Nepotrebno.
  (xyz, 17. januar 2022 11:24)

  # Link komentara

 394. On dobro zna da bez inekcije nema igranja,ako ne uzme tenisu ce reci cao.
  (lemi, 17. januar 2022 11:24)

  # Link komentara

 395. Longue vie à la France !!!
  (Raymond, 17. januar 2022 11:24)

  # Link komentara

 396. Yes baby!!!
  (Pedja, 17. januar 2022 11:24)

  # Link komentara

 397. Teniski turniri u 2022. godini:


  Australia Vaxxed, Roland-Garros Vaxxed, Wimbledon Vaxxed, US Vaxxed, Bubanj Potok Open ...
  (Krimsky, 17. januar 2022 11:24)

  # Link komentara

 398. Sada se jasno vidi da nije u pitanju Novak nego Mi narod koga treba prinudno naterati na obaveznu vakcinaciju.
  (vlasnik fabrike vakcina, 17. januar 2022 11:23)

  # Link komentara

 399. Ja se nikad ne bih vakcinisao da nisam imao do pre 5 meseci caleta slogiranog koga sam morao da kupam i da ga prebosim iz sobe do kupatila. Nikad
  Novace uzi je i odvali ih sve, Bog ce da te sacuva
  (Mag, 17. januar 2022 11:23)

  # Link komentara

 400. Za sve vas koji ne mozete i necete da razumete Novaka:
  - imao je ozbiljan zdravstveni problem(gluten) i da ga nije resio, verovatno bi bio u nivou Marija ili Vavrinke(3,4 GS, nekoliko Mastersa,...).
  Dakle, alternativna medicina mu je otvorila vrata uspeha!
  Posto je vec imunokompromitovan, potpuno je razuman strah od vakcine, tj. da ona moze da mu napravi neki problem u organizmu, sto bi ga definitivno sprecilo da i matematicki bude najbolji svih vremena!
  Iako je vrlo mala verovatnoca da bi mu se nesto desilo, ona ipak postoji!
  Jednom je vec dobio kovid(prosle godine,u to smo sigurni) i nije imao nikakav problem, sto ga je jos vise ucvrstilo u stavu o vakcini.

  Sto se vakcina tice, prvo i osnovno pitanje svih pitanja je:
  - zasto se priznaju iskljucivo Fajzer, Astra, Moderna i Dzonson, a ostale ne?
  Sledece pitanje je:
  - svi smo u skoli ucili o prirodnom imunitetu(bez da budemo naucnici), sta je onda sa osobama koje su prelezale kovid i dobile prirodni imunitet?

  P.S. Za info, vakcinisan sam
  (Politika, 17. januar 2022 11:23)

  # Link komentara

 401. Sujetnom narcisu i prevarantu u pokusaju toplo preporucujem 2 x Fajzer u nejako rame.
  (Stevan Steva Stevanovic, 17. januar 2022 11:22)

  # Link komentara

 402. Kraj karijere!Oduvek je bio sebi najveći protivnik uz obilatu pomoć porodice !
  (Šteta, 17. januar 2022 11:22)

  # Link komentara

 403. Vimbldon ce sigurno traziti vakcinu kako stvari stoje, vec pominju tu mogucnost. US Open isto verovatno. Znaci, nista od G Slemova, a i velik broj mastersa.
  A ako se vakcinise sad, to je mogao i pre mesec dana pa da igra Australiju.
  (PP, 17. januar 2022 10:58)

  Neće Novak uopće dobiti vize za SAD i UK. One zajedno sa Australijom čine sigurnosnu mrežu tzv. Five Eyes, a odbijanje vize u jednoj znači vjerojatno odbijanje i u drugima. Pogotovo zbog laganja državnim službenicima. Novak sada pored svog imena u sustavu ima tzv. red flag.
  (ludi splico, 17. januar 2022 11:22)

  # Link komentara

 404. Bravo, kratko i jasno bez nekih navlačenja tipa medicinsko izuzeće koje su neki i dobili, pa na kraju svi deportovani, od čehinje, hrvata i Noleta.
  (Toliko o tome, 17. januar 2022 11:22)

  # Link komentara

 405. Grudva snega koju je sam stvorio i koja je bila mala u pocetku nastavlja da se kotrlja i uvecava. Sada je vec toliko velika da ima samo dve opcije, da se vakcinise ili da se penzionise. Jasno je da je u Melburnu napravio neiznudjenu gresku na mec loptu. Sada ima novu mec loptu na Rolan Garosu. Videcemo da li ce napraviti novu neiznudjenu gresku ili pobediti vinerom.
  (Goran, 17. januar 2022 11:21)

  # Link komentara

 406. Јел то сад важи и за сва њихова првенства, фудбал, кошарка, рукомет... и за све екипе које гостују у Француској... Или само за тенисере.
  (zex69, 17. januar 2022 10:50)

  Za sve. Lepo piše.
  Samo ne davati izuzeća.
  (Konačno rešenje bez izuzeća, 17. januar 2022 11:21)

  # Link komentara

 407. Pa onda mora da ima vakcine i za NEradnike..!!!
  (Danko, 17. januar 2022 11:21)

  # Link komentara

 408. Niko nije protiv njega niti želi da ga spreči da prestigne Nadala i Federera. Da je tako, mogli su da ga “sprece” prosle godine na USO.

  Meni je zao sto čovek ugrozava karijeru i reputaciju i baca u vodu sve sto je velikim trudom ostvario zbog nekih suludih ideja koje su mu je u glavu usadili Pepe i njemu slični.
  (City Girl, 17. januar 2022 11:21)

  # Link komentara

 409. pa zar nije juce receno suprotno?
  (nebojsa, 17. januar 2022 10:39)

  Receno juce. Danas promenjeno zbog pogorsane situacije od juce.
  (Slobodni zid, 17. januar 2022 11:21)

  # Link komentara

 410. Pa samo ako je lud ce primiti vakcinu ili jos gore uzeti potvrdu. Slobodan covek je nesto najbolje sto postoji!
  (Delija, 17. januar 2022 11:20)

  # Link komentara

 411. Što pre Novak shvati da je ovo 21 a ne 17 vek biće bolje za njega i Srbiju.
  (Mile, 17. januar 2022 10:50)

  Ono sto je meni cudno je to sto je Novak mogao lako da izbegne vakcinaciju, a dobije od vlasti iz Srbije sertifikat o tome da se vakcinisao (kao sto je mozda tako uradio i za test). No, izgleda da Novak ne samo da nece da se vakcinise, vec mu je i bitno da se zna i promovise nevakcinisanje. Pao mi je u ocima bas zesce. Mislio sam da je uspeo nekako da predje preko tih gluposti i vrednosti svog oca, medjutim...
  (Djordje P, 17. januar 2022 11:20)

  # Link komentara

 412. (Алекса, 17. januar 2022 11:03)

  Australija je pocela da priznaje Sputnjik vakcinu pre neki dan, ako ne i juce. Ocekuje se da ce i druge zemlje poceti da priznaju tu vakcinu.
  (HermanCainAward, 17. januar 2022 11:20)

  # Link komentara

 413. Imao je neverovatno lošu procenu i još lošiji tim savetnika (ko god to bio).Morao je da pretpostavi da će do ovoga svega doći i da će vakcina u budućnosti biti prvi i jedini uslov igranja.Nažalost,mislim da mu je sa svim tim, dalja karijera pod velikim znakom pitanja,a poznajući njegova ubeđenja i završena.Velika šteta što je autogolom praktično sam sebe izbacio iz igre...?!?!
  (NS, 17. januar 2022 11:20)

  # Link komentara

 414. Mislim da je vakcina naprosto rutinska stvar, glupo je toliko mistifikovati i plašiti se, toliko je stvari štetno po ljude ali zivimo sa tim i organizam se adaptira, neka se Novak vakcinise ili neka okaci reket na zid
  (vukica, 17. januar 2022 11:19)

  # Link komentara

 415. Ne treba da podlegne pritisku, ova lazna pandemija se zavrsava za par meseci. Vise nigde nece biti ovakvih uslovljavanja.
  (Ivan, 17. januar 2022 11:19)

  # Link komentara

 416. kad god sam to pisao u prethotne dve nedelje nadobijao sam brdo minusa. Obavezna ce biti i na wimb i na uso. Ako ne zeli da se vakcinise moci ce da igra turnire gde se samo meri temperatura pri ulasku na teren. Neverovatno da postoje ljudi koji ga podrzavaju u tome da se ne vakcinise. I neko ovde pita kako to kad su juce rekli da nece biti obavezna? Da se pitaju organizatori turnira verovatno ne bi, ali ne pitaju se oni.
  (aca, 17. januar 2022 11:19)

  # Link komentara

 417. Znaci pauza , sad ce svi da se naprave pametni kako ce Djokovic da ih zarazi I da je pretnja po njihovu zemlju. Bog sve vidi,postarace se on da Djokovic bude the Goat , vec i jeste. Po svemu.
  (Andrea, 17. januar 2022 11:18)

  # Link komentara

 418. Neka se vakcinise nece umrijeti
  (Zoran, 17. januar 2022 11:18)

  # Link komentara

 419. Kada se pročita odluka u celosti vidi se ili vakcina ili prelžani virus. Drugo. Ova odluka mora da prodje parlament
  (Nole fan, 17. januar 2022 11:18)

  # Link komentara

 420. Novak nece sigurno primiti niti ce vise igrsti tenis pod tim uslovima.
  (Delija, 17. januar 2022 11:18)

  # Link komentara

 421. Novax-no game!
  (istina, 17. januar 2022 11:18)

  # Link komentara

 422. @vakcinacija je besmislena, kao i sve mere represije, u suprotnom bi sada imali sve bolje rezultate iz dana u dan nakon visegodisnje mera i vakcinacije preko 60% svetskog stanovnistva, ovako konstantno svaki dan imamo nove negativne rekorde, brojevi samo skacu... 

  Zaraženih da, ali hospitalizivanih i unrlih drastično padaju. Npr u francuskoj je prosle godine bilo po 30.000 slucajena dnevno, intenzivne nege su bile prepune, umrlih po 300 na dan. Danas oko 350.000 zarazenuh svaki dan, intenzivne nege poluprazne, 60ak umrlih na dan. Među hospitalizovanim i umrlim je 80% nevakcinisanih. Tako da, zao mi je teoreticari zavera, mozete se lagati jos između sebe i to je to.
  (Ja, 17. januar 2022 11:17)

  # Link komentara

 423. Niz turnira na kojima neće moći da igra se samo nastavlja.
  (motamkablove, 17. januar 2022 11:17)

  # Link komentara

 424. Mozda je i najbolje da ostane na tih 20 granslemova, jel ne bi valjalo za buducnost Srpske nacije da postane najbolji svih vrtemena, to bi mnogi nacionalisti uobrazili kao velikoSrpstvo da su iznad svih drugih nacija na ovoj planeti jednoga i istoga ljudskoga roda.
  (Ponos samo moze da boli., 17. januar 2022 11:17)

  # Link komentara

 425. Neće on da pogazi svoje JA i vakciniše se. Bolje časno u penziju nego obraz da izgubi. Dobro došao šampione!
  (Plastičar, 17. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 426. ne razumem ushićenje nekih komentatora, koji primoravanje ljudi da prime eksperimentalnu genetsku terapiju vide kao "pravnu državu", ili kao "moderno", "21.vek"...ljudi, pitate li se ŠTA je u tim terapijama? pitate li se koje su posledice? jeste li tolike ovce!? samo da dodam, primoravanje kompletnog stanovništva na neku aktivnost je odlika totalitarnih sistema, a ne demokratskih, u kojima se poštuju ljudska prava, pa i pravo da se ne primi medicinsko sredstvo (UN rezolucija o ljudskim pravima i bioetici iz 2006.)
  (Goran, 17. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 427. A od cega ono ta tkz vakcina stiti?! Od slobode izbora, zasto zdrav covek predstavlja pretnju, ovo je pitanje licnih sloboda jer oni stvaraju armiju poslusnika, danas su to vakcine a sutra organi, otimanje dece
  (djidji, 17. januar 2022 11:03)

  Stiti samo od umiranja. Imaju slobodu izbora, ali nemaju pravo da idu medju ljude. Njihovo pravo ugrozava prava drugih.
  (Jasno i razumno, 17. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 428. Naravno. Ali KOJE vakcine? Besmislene mRNK koja ama bas nista ne stiti od Omikrona (kao sto vidimo po kataklizmi po Zapadnoj Evropi, USA, Kanadi, Americi) ili Sputnjik koja se jos nekako bori ili Sinofarm koji je kao klasicna mrtva vakcina superioran protiv omikrona? Dakle koja? A naravno da treba da se vakcinise svako ko sme.
  (dejan, 17. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 429. To znaci da se ukida sport u FRA. Ko zna koliko ih je evakcinisano, svaki fudbalski klb ima 30ak igraca, 20 klubova, nize lige... gde su ostali sportovi.
  (geto, 17. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 430. Bravo!

  Uskoro i Srbija da se opameti, pa da vidimo kome ce da se inati.
  (anon, 17. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 431. Odjednom nije vise bitno da li imas koronu ili ne, vec da li si pelcovan ili ne...., znaci nije najbitnije da li imas hiv, vec da li nosis kondom, ako nosis onda uredu
  (qq, 17. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 432. Izgleda da je odluka izemdju vakcine ili kraja karijere. Cudna vremena. Mozda nam se ne svidja ali ovakve odluke se prave sirom sveta, ne moze on sam da se izbori protiv toga.
  (Malina, 17. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 433. u bolnici u Smederevo za bombonjeru doktore promase ruku, a dobijes green pass.. snadji se, budi najbolji na svetu!
  (jer da?, 17. januar 2022 11:15)

  # Link komentara

 434. Potpuno očekivano.Ili vakcina ili ne igraš. Takav izbor imaju svi sportisti u Americi, na primer... Šta sve ovde ljudi pišu, pominju US Open... Pa zar vi stvarno mislite da će Amerikanci pustiti da u Njujorku Novak igra tenis dok njihov državljanin Kajri Irving sedi kod kuće i ne može da igra košarku.O kom Vimbldonu pričate? Pa Engleski tabloidi(oni iz Australije su "mala deca" za njih što se tiče brutalnosti) već prave histeriju da mu se zabrani da dođe u London, nema šanse da njihov premijer ne popusti pod tim pritiskom. Žao mi je Novaka, ali će morati da promeni svoja ubeđenja, ako želi da bude GOAT na kraju, jer ako njega nema na turu Nadal će probiti broj 20.Ja zaista ne vidim ko može osim Novaka da zaustavi Nadala u Parizu, a kako je konkurencija na travi slaba uopšte me ne bi iznenadilo da Nadal osvoji i Vimbldon.
  (goblin, 17. januar 2022 11:08)

  U Americi nije prošao Bajdenov zakon da svi koji rade u javnoj upravi moraju da budu vakcinisani. Prema tome do USO ima devet meseci
  (NY, 17. januar 2022 11:15)

  # Link komentara

 435. Jel moze meni neko da objasni zašto se ne donese zakon o obaveznom vakcinisanju i cao djaci? Onda svi moraju i onda su bolje definisana izuzeca. Ovako, ne mozemo sve ljude naterati da misle isto, nisu nam iste kulture, kuce iz kojih smo uceni ili nismo da budemo odgovorni...i ovo isto sto "zveckaju" zakonom i ne donose ga...dok god zakona nema, niko od nas nema pravo da bude Ilija Cvorovic.
  (Dara, 17. januar 2022 11:15)

  # Link komentara

 436. O zakone menjaju samo da ga zaustave! Samo zato što je Srbin!
  (Milan, 17. januar 2022 11:15)

  # Link komentara

 437. "Pravimo tenis open za sve koji žele bez obzira da li su vax ili non vax u Beogradu.
  Reseno
  (PiPiCarapica, 17. januar 2022 11:05)"

  Adria Tour?
  (mnogo dobro je prosao prosli put, 17. januar 2022 11:14)

  # Link komentara

 438. Sada bi svi preko Novaka da isteruju pitanje principa i karaktera. A ko zna koliko takvih se vakcinisalo samo zbog nekog putovanja, ili, još gore, zbog odlaska u kafanu.
  (Gagonja, 17. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 439. Kako? Lakost nista?
  (Toma, 17. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 440. Cirkus Kolorado !
  (JPR24, 17. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 441. Hoćeš da igraš tenis vakciniši se(Pfaizer, Astra, Moderna), nećeš da igraš tenis spakuj reket i u penziju. Na žalost došlo neko vreme zla. Zapad je poludeo skroz, a Istok nereaguje, povlači se pred zapadom dok ljudi ispaštaju.
  (sasho, 17. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 442. Sertifikat sa sve vodenom vakcinom 400e u Fr cisto da ostane rupica,bice to sve u redu...
  (DnK (°~°), 17. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 443. Ja lepo kažem da će ga inat oterati u penziju. Ako tako želi, meni je to ok jer ja stvarno smatram da je najveći u tenisu svih vremena, ali bila bi šteta jer je na jedan korak od toga da te i “na papiru” bude tako.
  (Craftman, 17. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 444. Postoje medicinska izuzeća. Na svakom vakcionom punktu lekar može da odbije da potpiše da neko može da primi vakcinu. U proglasu SZO stoji da ima izuzetaka ko ne može ili kome se ne preporučuje vakcina. Medju njima imuno illnes. Kao i svaki lek tako i vakcina bilo koja ima nuspojave, kontra indikacije. Svaka osoba je individua. Ovaj proglas francuske vlade je široke narodne mase koje ulaze u Francusku ali sigurno da postoje izuzetci
  (Istina, 17. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 445. Nadal i ti ste uspijeli doping sakriti a sada nemozete krivotvoriti vakcine, ali kada se nema podrska ATP u razbijanju monolitnog Rogera izgleda ide teze, opameti se i vakciniši
  (tt, 17. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 446. Полако, далеко је до турнира.
  Можда се грип врати до тад.
  (Цане, 17. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 447. Jel za svaki turnir ide druga vakcina? Moraju biti precizni. Koja je vakcina za RG?
  (bla bla, 17. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 448. Pre pola godine su obavestili djokovica da nece moci igrati na AO ako nije vakcinisan. Nemoj da bude opet nisam znao..
  (Dzoni, 17. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 449. nole, nek ti napisu tu potvrdu. antitijela imas. a kada te pitaju da li si vakcinisan samo govori no comment, a prijeti tuzbom ko otkrije tvoje medicinske podatke.
  eto, to je rjesenje da igras, a opet da ih zezas malo. nek se pitaju. bitan je crv sumnje.
  win win
  (dado, 17. januar 2022 11:01
  Pa kad ga sutnu napolje kao iz AU bice zato sto je Srbin. Vakcinisi se i kraj price,sta vam nije jasno vise?
  (Sumilex, 17. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 450. Pre deset dana druga priča. Političari najgora vrsta.
  (Ghoul, 17. januar 2022 10:49)

  Ма којих 10 дана, јуче, можда у суботу. Био сам изненађен тим њеним излетом, пошто занјући да је Макрон председник и какве идеје он заступа то је било чудно. Сва срећа па су Французи велика нација, и спремна на сталне демонстрације, иначе би њима Макрон одавно увео 6-ти бустер. На жалост спортисти зависе искључиво од машинерије, и њима је лако наредити да се вакцинишу. Него би помислио да би се они први побунили јер су млади, здрави и најачи, али лова је лова, ломи кичму. Да ли Новак треба да буде такав, мислим да не. Проћи ће ова хистерија и онда ће се као и увек сабирати резултати, и увек храбри појединци буду слављени. Наравно сада ће неко рећи Надал и 21 ГС, па шта? Новак је тог Надала који је од њега старији једну годину, и који је био пројекат, за његовог тениског живота тукао и престигао и доказао да је бољи тенисер од њега. И не само то.
  (mr, 17. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 451. Da je bilo pameti, obaveznu vakcinaciju je trebalo uvesti svuda jos pre dve godine. To nema veze sa brukom na Australijan openu gde su ga navukli da dodje, pa ga maltretirali.
  (Razumna odluka, 17. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 452. Vakcinisan sam tri puta i uvek sam osudjivao one sto se ne vakcinusu, i u mojoj porodici su svi vakcinisani, ali ovo sto je pocelo sa Djokovicem u Australiji i evo nastavlja se dan posle na Rolan Garosu me vec plasi i lici na uvod u fasizam. A vi se samo smejte. Ocigledno je da je odluceno da se slomi pojedinac koji je protiv sistema (bez obzira da li je on u pravu ili ne). Postavlja se logicno pitanje, kako to da sportista ne moze da radiu svoj posao nevakcinisan, ali eto cistaci ulica mogu ici na posao nevakcinisani? Drugo pitanje, da li ce priznavati rusku vakcinu? Ovako ce uskoro izgledati mikrocipovanje, ovo je samo uvod.
  (dragaN, 17. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 453. Zar ste mislili da “zapad” ne misli isto i ne radi koordinirano.
  (maximus, 17. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 454. Dakle i ako završe pandemiju, mora vakcina? Ovde nisu čista posla.
  (Fox, 17. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 455. Zakon da je obavezan eksperimentalni lek (vakcina)!?
  Svet je samo jedno veće selo gde vlada apsolutna tiranija. Kraj!
  (UŠATI i stoka, 17. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 456. Ja sam vakcinisan i nisam nikakav antivakser ali mi neke stvari nisu nikako jasne.Prvo kaka je moguce da neko u 6 mjeseci primi 3 doze neke vakcine i onda se opet zarazi od te bolesti protiv koje te vakcina navodno stiti?Sta ce biti kad se izgube antitijela nakon trece doze?Da li onda ide cetvrta pa peta...Sta ako se ovo produzi u narednih 10 godina?Da li to znaci da cemo morati primiti 20 doza?Ili kako je moguce da je Australija cijele 2020 god.kad vakcina nije postojala imala 200 000 zarazenih a u prvih 15 dana 2022.sa 93 posto vakcinisanih imaju 1,2 miliona zarazenih?!?
  (Zeljko, 17. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 457. Ja bih onda uveo obaveznu vakcinu i za grip, prehladu, ukocenost, nocno mokrenje, nadutost... Resili su nazalost da menjaju svet i to je to.
  (drzi se dobri covece, 17. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 458. Pogledaj bagru andjele njihova dusa je prokleta.
  (Podigni mac andjele, 17. januar 2022 11:10)

  # Link komentara

 459. Kako juče neko dobro napisao " Istorijsko sudjenje nad Novakom", kako otvaraju se vrata propisa mnogo radikalnih mera ne samo po vakcinaciji a i šire. Maske su pale, mi živimo u "novoj realnosti" koje su nam propisali ljudi iza visokih, visokih zidova....
  (Maske su pale, 17. januar 2022 11:10)

  # Link komentara

 460. Ispade da je bila uzaludna ova borba u Australiji.....Nazalost,sada vidimo da je Novak trebao da se vakcinise,zavrsi to brzo,i sada bio jurio titulu u Australiji....Nazalost,vece sile se pitaju...
  (Sinke, 17. januar 2022 11:10)

  # Link komentara

 461. Zabrinjavajući broj funkcionalno nepismenih. Nije ovo protiv Đokovića i ne odnosi se samo na RG. Lepo piše za sva sportska dešavanja. Dakle, i RG i Tour i Paris-Roubaix...
  (Kolja, 17. januar 2022 11:10)

  # Link komentara

 462. fasciniran sam da ijekavica preovlađuje u komentarima. Msm, da se ne razumemo pogresno, bukvalno nemam nista protiv nego cudno izgleda kad kitas a znas da si u srb..
  (malisa, 17. januar 2022 11:09)

  # Link komentara

 463. Mislim da je ovo povezano sa Srdjanovom izjavom ("Vidimo se u Parizu") i generalno sa uverenjem javnosti da ce Djokovic moci da igra tamo bez problema. Ovim su zeleli da se unapred ograde i zastite sebe ukoliko tamo pred Rolan Garos neko odluci da je vakcina opet obavezna, sto je svakako moguce. Realno, u danasnje vreme se ne zna sta ce biti sutra, a kamoli za 3-4 meseca.
  (Josko, 17. januar 2022 11:09)

  # Link komentara

 464. Na kraju ce morati da se vakcinise, ili da zavrsi karijeru pa u penziju...
  Steta svet je postao debilan i nema zaustavljanja...Idemo ka Orvelu i Idiocracy (film)...
  (Bivsi Gastarbajter, 17. januar 2022 11:09)

  # Link komentara

 465. Neka napise knjigu 'kako sebi uništiti karijeru i ugled na najgluplji mogući nacin'
  (Mina, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 466. Bez brige, ova histerija zavrsava do proleca.
  (keyboard, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 467. Ako nece da se vakcinise nemora, neka mu drzava da papir da je vakcinisan i kraj price, ko moze da dokaze da nije? Djokovic mora da shvati da je on teniser, a svoje stavove da ostavi kuci. Sad su mu nasli slabost i sad ce je maksimalno koristiti.
  (vuk, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 468. Potpuno očekivano.Ili vakcina ili ne igraš. Takav izbor imaju svi sportisti u Americi, na primer... Šta sve ovde ljudi pišu, pominju US Open... Pa zar vi stvarno mislite da će Amerikanci pustiti da u Njujorku Novak igra tenis dok njihov državljanin Kajri Irving sedi kod kuće i ne može da igra košarku.O kom Vimbldonu pričate? Pa Engleski tabloidi(oni iz Australije su "mala deca" za njih što se tiče brutalnosti) već prave histeriju da mu se zabrani da dođe u London, nema šanse da njihov premijer ne popusti pod tim pritiskom. Žao mi je Novaka, ali će morati da promeni svoja ubeđenja, ako želi da bude GOAT na kraju, jer ako njega nema na turu Nadal će probiti broj 20.Ja zaista ne vidim ko može osim Novaka da zaustavi Nadala u Parizu, a kako je konkurencija na travi slaba uopšte me ne bi iznenadilo da Nadal osvoji i Vimbldon.
  (goblin, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 469. Sve vam je objašnjeno u filmu Rollerball iz 1975. Pogledajte
  (weeks@#1, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 470. Znaci lagano se na nase oci ozvanicava pravilo da je vazna vakcinacija, a zdravlje.. koje zdravlje?
  (Zvezda iznad doprvaka sveta, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 471. Nevakcinisani sportista mogao bi da se takmiči jer postoje protokoli i zdravstveni mehuri za velike događaje“

  Vrlo verovatno da je opomenuta da ovaj tvit moze da utice na ne-vakcinaciju ostalih sportista koji dodju u zemlju.
  (Nalbandian, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 472. Bravo FR!
  I za Vimbldon treba da bude obavezna vakcina.
  ATP bi trebao da donese propis da sva teniska takmičenja zahtevaju validnu vakcinu. Bez izuzetaka.
  Ko ne želi da se vakciniše iz bilo kojih razloga neka sedi kući.
  (Samo bez tetošenja, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 473. Sada će stručnjaci da nam objasne da država Srbija treba da falsifikuje dokumenta da je Novak dobio vakcinu i da prevarimo ceo svet. Jel mi smo pametni i dobri a svet je loš i nije human. Mislim Zapad je nehuman a Rusi i Kinezi su dobre čike. Neće da može
  (Mile, 17. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 474. Ne vredi , Nole , jači su.
  (Slobodan Stojanović, 17. januar 2022 11:07)

  # Link komentara

 475. Pa ipak su bolji od kengura koji donose zakon dok je Nole bio u avionu.Ovo je ipak na vreme objavljeno.
  (Džejmi, 17. januar 2022 11:07)

  # Link komentara

 476. Kineska vakcina ( koja nije RNA) je priznata u Francuskoj! Da sam na Noletovom mestu, ja bih tako, inace sam vakcinisana Fajzerom.
  (Aleks, 17. januar 2022 11:07)

  # Link komentara

 477. Svi oni tacno zele da ga oetraju pre vremena u penziju da ne bi uzeo jos koji gren slem i ostao na 20 kao Federer i Nadal, koji ce pored svega imati sansu teoretski da uzmu i koji vise. Sve se radi da srbin ne bude najbolji u istoriji ovog sporta.
  (Maki, 17. januar 2022 10:47)
  _---…--

  Da, sigurno. Cela sportska Francuska razmišlja samo o Novaku. Svi fudbaleri, košarkaši se moraju vakcinisat samo da se Novaka spreči da osvoji 21 GS.
  Ne verujem šta se sve može pročitati na temu Novaka.
  (Marko, 17. januar 2022 11:06)

  # Link komentara

 478. Dečko je pričao protiv vakcine dok vakcina nije ni postojala, to pokazuje njegov intelekt.
  (eda, 17. januar 2022 11:06)

  # Link komentara

 479. Novak je 2 puta preležao koronu i sada je ZDRAV. Stvorio je jak imunitet. Bolje da Novak zdrav učestvuje na turniru nego Kirjos i Nadal koji su pozitivni na koronu (Ne znam da li su vakcinisani). Važno je da zdravi sportisti učestvuju a ne da li su vakcinisani ili ne.
  (Dera, 17. januar 2022 11:06)

  # Link komentara

 480. Ookeeej.. Hmm ok Francuzi su bili iskreni i rekli da će biti organizovan balon za velika takmičenja, ali u međuvremenu je usvojen taj zakon i sad ne mogu protiv toga. Sad je bar jasno i nema zabune kao u AO.

  I da budem iskren drago mi je. Zbog Novaka. Sad će morati brže da e odlučnu bez rezervnih varijanti o izuzećima. Ili patike o klin ili igla.

  Novače molim te, bocni se kinezom, ali u najvećoj tajnoosti i molim te nemoj ništa objavljivati na instagramu, i idi bre po te titule...bre i pošalju razglednicu Krejgu Tajleru.
  (Svetolik, 17. januar 2022 11:06)

  # Link komentara

 481. Ne slušaj porodicu i navijače. Vakciniši se.
  (РоР, 17. januar 2022 11:06)

  # Link komentara

 482. Novak je 2 puta preležao koronu i sada je ZDRAV. Stvorio je jak imunitet. Bolje da Novak zdrav učestvuje na turniru nego Kirjos i Nadal koji su pozitivni na koronu (Ne znam da li su vakcinisani). Važno je da zdravi sportisti učestvuju a ne da li su vakcinisani ili ne.
  (Dera, 17. januar 2022 11:06)

  # Link komentara

 483. Bar su mu otvoreno rekli i bez uvijanja.
  (Nenad, 17. januar 2022 11:06)

  # Link komentara

 484. Ne znam zasto mu ne zavrse sertifikat i cao, pa ja znam ljude koji mogu da ti zavrse sertifikat iako nisi vakcinisan, a on ne moze, jeste...
  (milosh, 17. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 485. Da se razumemo, njemu je potrebna potvrda da je vakcinisan...
  (Stratus, 17. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 486. Novax,no game!!!
  (istina, 17. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 487. Hoce li snimati kamere kako prima americku vakcinu? Sta savetuje tata Srle?
  (Tako se to radi, 17. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 488. I javno da se vakciniše, pred kamerama i ne u Srbiji. Njemu više niko ništa ne veruje.
  (pop, 17. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 489. to je to, pauza godinu dana, a mozda i sledecu. Valjda ce se vratiti nakon toga...
  (Nemanja, 17. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 490. Bice tu jos promene.
  jer ima veliki broj fubalera i drugih sportista u francusku koji nisu vakcinisani ako se to postuje vise ne bi imlalo nijedne utakmice.
  ajde da vidimo
  (Aca, 17. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 491. Pravimo tenis open za sve koji žele bez obzira da li su vax ili non vax u Beogradu.
  Reseno
  (PiPiCarapica, 17. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 492. Važno je da Novak sada zna sta da očekuje u nastavku sezone.
  (savamala, 17. januar 2022 11:04)

  # Link komentara

 493. Ako je to zakon i bude donesen on ce da vazi od sad pa na dalje, dok se ne ukine? Znaci svu u Francuskoj bice neko na ulazu da kontrolise kovid propusnice?
  (Djole, 17. januar 2022 11:04)

  # Link komentara

 494. Stručnjaci kažu da se nazire kraj "pandemije". Sa druge strane političari kažu da mora svo stanovništvo da se vakciniše. Izgleda da politika i biznis imaju svoju agendu. Na kraju će se proglasiti prestanak "pandemije" ali svaki čovek mora da bude vakcinisan. Zašto? Za svaki slučaj! To nam je svetla budućnost.
  (Sale, 17. januar 2022 11:04)

  # Link komentara

 495. Znači, vakcina ili kraj.
  (Bocko, 17. januar 2022 11:04)

  # Link komentara

 496. Tako je bre. Civilizacija!
  (mile, 17. januar 2022 11:04)

  # Link komentara

 497. Ili kraj - ili ce morati da se povuce sa mesta glavnog antivaksera i "borca za slobodu" (kog su deportovali jer i Australija ima pravo na izbor koga pusta) i tako navuce gnev pola Srbije koja ga gleda kao boga i nekakvog osvetnika protiv zlog Zapada. Inace, poznato je da je Nolo sve svoje pare zaradio na Istoku, nikako na zlom Zapadu...
  (Au, 17. januar 2022 11:03)

  # Link komentara

 498. A od cega ono ta tkz vakcina stiti?! Od slobode izbora, zasto zdrav covek predstavlja pretnju, ovo je pitanje licnih sloboda jer oni stvaraju armiju poslusnika, danas su to vakcine a sutra organi, otimanje dece
  (djidji, 17. januar 2022 11:03)

  # Link komentara

 499. Ej, dečaci, a šta vama znači reč "demokratija"? Mislim da ste je pomešali sa rečima samovolja ili anarhija ...
  (Stavra, 17. januar 2022 11:03)

  # Link komentara

 500. vakcinacija je besmislena, kao i sve mere represije, u suprotnom bi sada imali sve bolje rezultate iz dana u dan nakon visegodisnje mera i vakcinacije preko 60% svetskog stanovnistva, ovako konstantno svaki dan imamo nove negativne rekorde, brojevi samo skacu... to je sustina cele price, ne tenis, niti bilo sta drugo, svako ko tvrdi drugacije na osnovu svega vidjenog do sada, ima koeficijent inteligencije manji od sobne temperature, neka nastavi da gleda Pink i zadrugu..
  (realno, 17. januar 2022 11:03)

  # Link komentara

 501. Može Novak sada u Beogradu da organizuje novinare i da ode da "primi" vakcinu i da mu izdaju potvrdu. I stavi tačku. Ne može niko da mu to proveri jer ima dosta onih koji su primili buster dozu a nemaju antitela. Na primer ja.
  (Istina, 17. januar 2022 11:03)

  # Link komentara

 502. Preskoči ovu godinu, sledeće neće tražiti ništa. Uzmeš 3 GS, i boli te uvo.
  (saša, 17. januar 2022 11:03)

  # Link komentara

 503. Пошто је ФИФА правило да политика и спорт не могу да се мешају, шта ће бити кад француски тим треба да игра са белоруским тимом где је спутњик преовлађујућа вакцина или са тимом из БиХ где је вакцинација необавезна и ретка?

  Ко ће да изгуби за зеленим столом (питам се зашто зелен и одакле ова фраза?)
  (Алекса, 17. januar 2022 11:03)

  # Link komentara

 504. Koga briga za taj Rolan garos? Nole- kao kralj tenisa- može bezbjedno da igra i natječe se na turnirima npr.- u Kazahstanu, u Rusiji, u Kirgiziji, u Bjelorusiji! A to je već gotovo- pola planete!
  (ANTE BAN, 17. januar 2022 11:03)

  # Link komentara

 505. Čak i ako se ne natječe više Nole je GOAT. Rafa i Federer više neče ništa da osvoje. A svi znaju da bi Novak da se natječe osvojio još bar 3-4-5 minimalno. Novak je u takvoj kondiciji i zdravlju da bi mogao sa lakocom da osvoji. Nole praktično nikad nije bio ozbiljnije ozleđen. Vjerujem da če Nole još igrati i još osvojiti ali ako i ne bi želio svejedno je GOAT.
  (džaba sve, 17. januar 2022 11:02)

  # Link komentara

 506. "Zakon se odnosi na obaveznu vakcinaciju za društvene događaje, gde spadaju i sportski poput Rolan Garosa, što dodatno otežava situaciju najboljem teniseru sveta."

  Koliko ste vi kratkovidi - ovo dodatno otezava situaciju velikom broju sportista a ne samo Novaku! Da li smete da prihvatite opkladu da do RG taj zakon nece opstati. Pre ce pasti vlada Francuske.
  (vido je, 17. januar 2022 11:02)

  # Link komentara

 507. Sve na vrijeme receno, posteno. Samo da ne bude posle da je teorija zavjere u pitanju. Na vrijeme je Novak da se smisli sto ce da radi u buducnosti.
  (delboj, 17. januar 2022 11:02)

  # Link komentara

 508. No1e, uzmi potvrdu i onda ih sve redom nagazi!!! Nek placu jos jace!!!
  (idemooo, 17. januar 2022 11:01)

  # Link komentara

 509. Ili vakcina ili kraj karijere, to je sad jasno.
  (XXX, 17. januar 2022 11:01)

  # Link komentara

 510. nole, nek ti napisu tu potvrdu. antitijela imas. a kada te pitaju da li si vakcinisan samo govori no comment, a prijeti tuzbom ko otkrije tvoje medicinske podatke.
  eto, to je rjesenje da igras, a opet da ih zezas malo. nek se pitaju. bitan je crv sumnje.
  win win
  (dado, 17. januar 2022 11:01)

  # Link komentara

 511. Bravo! Tako je! Samo jako protiv iracionalnih i bahatih.
  (Krsta, 17. januar 2022 11:01)

  # Link komentara

 512. Ovih dana su svi pisali na B92 kako je Francuska normalna i bratska zemlja, cak je i tatko Sedjan rekao ,,vidimo se u Parizu,,
  Medjutim, katanac. hahaaha
  (Lolek i Bolek., 17. januar 2022 11:01)

  # Link komentara

 513. A šta je bilo sa onim savetima da “zaboravi na kengure i koncentriše se na RG”?
  Da li ćete bar 1 minut razmisliti o sopstvenoj gluposti?
  (AO, 17. januar 2022 11:01)

  # Link komentara

 514. Može slobodno da okači reket o klin ako svi ovo uvedu kao obavezu,sto mislim jos uvek da nije tako ,ali ako uvedu ćao…on se sigurno neće vakcinisati jer je to protiv njegovih ubedjenja i niko na to ga ne može naterati,neće on da se bavi prevarama tipa da falsifikuje tako nešto jer je i to protiv njegovih ubedjenja…vi pričate kao sa ortakom ispred zgrade,čovek je preveliki u sveti da bi se time bavio ,ne želi takvi mrlju pre svega zbog sebe jer je pošten u sebi pre svega …nadam se da to neće biti uslov za ostale GS i da je ovo samo novinarska patka ,kad dođje maj sve će se znati bolje i više …kakva šteta za Novaka da ne ispuni svoj pun potencijal zbog ovakve gluposti ,jer je realno najbolji svih vremena…ovo može samo Nadal da iskoristi sad na RG ,užas
  (bla bla, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 515. (Zika)
  Svaka ti je na mestu!. Mora da so velemajstor u onome sto jedi!
  Sigurno si medju prve 2 mld na svetu!
  (sin lovca na medvede, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 516. Vakcinisi se, sastav vakcine je poznat i ne postoje nezeljene nuzpojave.
  (pera genije, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 517. Ovo ce postati pravilo, smanjivace se krug turnira na kojima ce nevakcinisani teniseri moci da ucestvuju. Morace da se vakcinise ako misli da igra
  (NS, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 518. Ovaj ce stvarno zavrsiti karijeru neverovatno
  (Sremac, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 519. novace shvati da oni koji te savetuju ili podrzavaju da se ne vakcinises su oni koji ti ne zele dobro i koji su u pravoj zaveri protiv tebe, svesno ili nesvesno, i sabotiraju te da postanas najbolji teniser i jedan od najboljih sportista svih vremena! vakcinisi se i osvoji sva 3 preostala grend slema, ne dozvoli sada na cilju da te sapetu! ako ti je potrebna psiholoska pomoc za prevazilazenje straha od vakcine ti to mozes sebi da prisustis. resi se te fobije i mentalne blokoade, i pocepaj majstore!!! srecno!
  (Prometej, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 520. Apsolutno podrzavam!!!
  (dragan, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 521. I to bas jedan dan posle ovog cirkusa u australiji. Ne ne ne niste na istom izvoru(vlasniku).
  (Borky, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 522. Juče jedno,danas drugo oravilo.Za par nedelja treće.Pa četvrto.
  Dresiraju nas očigledno.
  I kako normalan čovek da funkcioniše?
  Teraju te da se "snalaziš",dovijaš.
  Znaš Nole šta je u igri.
  Pa lepo i ti se "snađi"!
  I naredne Slemove im uzmi,a možeš.I jedno i drugo.
  "Napravi" papir da si izdobijao sve moguće,zapuši im usta,i reket u ruke i razvaljuj.
  (Legolas, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 523. Najmračnije je pred zoru.
  (gox, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 524. Vakcinisi se covece! Prve dve doze Phizera nisam ni osetio, treca me malo osamutila dan nakon vakcine i to je sve. Sta i da umres? Ti si bar imao rasta ziveti.
  (Cabron, 17. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 525. Vama vakcinisanima kao da su mozak zatupeli sa istim! Pa valjda vam je jasno da vakcine ne rade onako kako su oni obecavali, pogledajte brojke, jeste li toliko slepi? Ovo je fasizam i represija u svakom mogucem obliku a bi ste nazalost postali samo ovce u taboru koje idu linijom manjeg otpora. Meni pravo na zivot uskratiti nece, danas je izgleda zdrav covek najveci problem postao.
  (slobi, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 526. Dragi Novace,
  Budi svestan ako vec nisi, da te istorija nece mnogo pamtiti kao “nevakcinisanog coveka sa principom” u ovom ludom vremenu koje ce proci jednog dana… Istorija ce te pamtiti kao osvajaca najveceg broja GS titula, a ti si na korak da je ispises i zapecatiras zauvek! Molim te, koliko god da je tesko; idi ka tome!
  (Marki, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 527. Ja i suvise volim srpski narod da bi licemerno podrzao Noleta u ovom anticivilizacijskom ratu protiv nauke i zdravlja ljudi. Jer samo jedno nase dete da umre od posledica kovida19 oponasajuci po ovom pitanju Noleta kao uzora bila bi to nacionalna tragedija.
  (DAVOR, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 528. Novak je baš tipičan predstavnik anti vaks pokreta, mogao je lagano da sredi vakcinu, ali on želi da svi čuju da nije vakcinisan.
  (Petar, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 529. Dragi Novace,
  Budi svestan ako vec nisi, da te istorija nece mnogo pamtiti kao “nevakcinisanog coveka sa principom” u ovom ludom vremenu koje ce proci jednog dana… Istorija ce te pamtiti kao osvajaca najveceg broja GS titula, a ti si na korak da je ispises i zapecatiras zauvek! Molim te, koliko god da je tesko; idi ka tome!
  (Marki, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 530. Kad bolje razmislim, biće mu žao za 10 godina da ovako propusti 2022. Care, nisi antivakser. Neka svako odluči o vakcini, zar ne?
  Makar u Srbiji možeš dobiti dokaz da si vakcinisan... Onda ih deri i uživaaaaaaaaaaj!
  (Pavlet iz Kline, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 531. Kao sto su mu sredili za Australiju tako ce mu ubrizgati vodicu i napisati setifikat. Ako ne, onda penzija i gluposti. Sad ne moze niko da se zali, Francuzi su na vreme i posteno najavili. Ne znam za ostale turnire. Ako je na drugim turnirima isto inda moze slobodno na pecanje.
  (Ante Portas, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 532. kako lazu u subotu kazu moci ce nevakcinisani,jutros nece moći.Pa kad su donijeli odluku u nedjelju izgleda...
  (boro, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 533. Šta će sad? Da li je pred ultimativnim izborom?
  (Djordje, 17. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 534. Bilo je za ocekivati. Mislim da je Djokovic dosta i tvrdoglava osoba, toliko ljudi oko njega jel moguce da mu niko nije mogao sugerisati sta ce se desiti i da je najbolje da se vakcinise.

  Cemu onda uzalud toliki trud za GOATA da se uprosti sve sto se napravilo. Da je prsojecan teniser bilo bi i nama svima svejedno neka se drzi svog stava ali ovako mnogo boli.

  Mnogi dusmani se jos uvijek nadaju da ce Djokovic ostati na 20 GS kad vec jos ne mogu igracki daj psihicki da ga unistimo.
  (Dragan RS, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 535. Bolje i sad da se zna kakvi su uslovi, nego da krenu deportacije i razvlačenje po raznim Sudovima. Nole se neće vakcinisati. To znači i verovatno kraj karijere. Hvala za sve Nole, da si ti živ i zdrav, mnogo radosti si doneo Srbiji i srpskom narodu.
  (srle, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 536. Pu majku mu, a taman smo poceli da velicamo Francusku. Zavera protiv Srba... Bez obzira sto je odavno bilo jasno da ce do ovoga doci. Sada ostaje, hoce li ostati pri svom stavu ili ce ipak igrati...
  (Hmmm, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 537. Kako samo djokovic? Svaki tenisac koji nije vakcinisan. Nadal se vakcinisao, šta mu fali?
  (Lol, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 538. Ili vakcina ili penzija…
  (nemanja, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 539. Diktatura.
  (orweii84, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 540. Novak je jedan od ljudi koji je sklon teorijama zavere. Nazalost u kombinaciji sa velikim egom dolazimo do situacije gde ce da upropasti celu karijeru zarad nekog stava koji je vrlo verovatno pogresan. Sada nakon Australije je doveo sebe u mat poziciju. Ako se ne vakcinise propade najbitniji rekord, ako se vakcinise ispasce da nema svoje Ja.
  (Nalbandian, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 541. Iskreno, sad bih se vakcinisao da sam na njegovom mestu... Ja razumem da ne želiš da se pogneš i pređeš preko svoje reči i svog uverenja, ali se čini da će teniseri koji se ne budu vakcinisali, zahvaljujući državnim vlastima, faktički okončati svpje karijere... Želim da Novak nastavi da igra, pobeđuje i dominira. Srećno bilo Novače, a državama koje uvode obavezne vakcine, polako ali sigurno priželjkujem Bastilju.
  (Aleksis Sanco Panco, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 542. A sta ako SZO 15.03.2022. proglasi kraj pandemije? Sta ce onda biti obavazno za RG, Wimbldon i US Open?. Vestacki kukovi?
  Elektricni automobili?
  (sin lovca na medvede, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 543. Очекивано. Ово је изненађење само за људе који не прате спољну политику и не знају да је Макрон у предизборној кампањи за поновни избор на дужност председника (у априлу). У тој кампањи он покушава да придобије гласове 90% грађана Француске који су се до сада вакцинисали, тако што ће показати минималну или никакву толеранција према оних 10% који још увек нису вакцинисани. Пре неколико дана је дао изјаву за медије која је изазвала много буке, јер је буквално рекао да ће се унередити у живот невакцинисанима, да би их бројним забранама и ограничењима приморао да и они приме вакцину. Рекао је и да људи који својом неодговорношћу и себичношћу угрожавају друге у заједници не заслужују да више буду сматрани грађанима и самим тим да се могу суспендовати њихова грађанска права. Ова одлука о обавезној вакцинацији за спортисте се потпуно уклапа у тај његов наратив.
  (Pantagruel, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 544. Vimbldon ce sigurno traziti vakcinu kako stvari stoje, vec pominju tu mogucnost. US Open isto verovatno. Znaci, nista od G Slemova, a i velik broj mastersa.
  A ako se vakcinise sad, to je mogao i pre mesec dana pa da igra Australiju.
  (PP, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 545. Gresku je napravio sto je dozvolio svakakvom olosu i sibicarima da mu se priblize, da ga okruze i napricaju mu razne gluposti i price za malu djecu u koje je povjerovao. Da bi sada ti isti ljudi profitirali od njegovih nevolja. Taj predmet nije imao kod Pilica.
  (Amos Dundee, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 546. I sad ce to progutati i kukati kako ga je zli zapad naterao na to, jer drukcije ne moze zaraditi milione. Smrc.
  (gargleblaster, 17. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 547. Ima neki lik u Sloveniji, das mu 150e i Licnu kartu i on se vakcinise umesto tebe :D.
  (Perica, 17. januar 2022 10:57)

  # Link komentara

 548. Jeste australijska vlada postupila idiotski, ali ovi koji Novaka podržavaju u tome da istraje u odbijanju vakcinacije, i time se liši istorijskih rekorda, se zaista ne mogu nazvati njegovim navijačima
  (ja, 17. januar 2022 10:57)

  # Link komentara

 549. Nasli su mu slabu tacku i sada samo udri... Pitanje vakcinisanja ostaje pitanje svakog pojedinca, na njemu je da li hoce bocku ili ne.

  Ovo prelazi granicu normalnog...

  I tako od turnira do turnira, dok mu ne uniste karijeru. Mozda covek ne zeli da uzme vakcinu iz nekih njegovih razloga, mozda iz zdravstvenih ili ko zna kojih, ali to je njegova stvar.

  To vakseri ne razumeju, ja nikog od njih nisam terao da se vakcinise, a oni bi nas sve, koji mislimo da to je to pravo pojedinaca i njegova/njena odluka, pobili koji odbijemo prisilnu vakcinaciju.
  Bili bi ste vi vakseri, kao i ova ministarka i kenguri odlicni za neke nove Ausvice...
  (Srbin, 17. januar 2022 10:57)

  # Link komentara

 550. To je ocekivano i normalno. Nole se moze penzionisati ako zaista ne sme da primi vakcinu. Ne treba puno ni da zali ako je tako. Globalna je pandemija jednom u 100 godina. Bitnije je zaustaviti umiranje i zarazavanje. Pa i sam Marej je izgubio mnogo zbog 2 operacije kukova.Marej bi imao makar jos 5 GS. Zdravlje ume da zaustavi coveka kao nista drugo. A ako je samo njegova odluka da ne primi neka je promeni ako zeli da se takmici. Ako ne opet se moze penzionisati. Malo je stvari u zivotu obavezno. Samo da se rodis i da umres. Ostalo je izborno.
  (BG, 17. januar 2022 10:57)

  # Link komentara

 551. Svako zna svoje zivotne prioritete.
  Ne znam cemu ovolika frka oko svega ovoga.
  (BV, 17. januar 2022 10:57)

  # Link komentara

 552. Ovo je perfidniji način da se uradi isto ono što je svojevremeno uradjeno Moniki Seleš.
  (Bozidar Radovic, 17. januar 2022 10:56)

  # Link komentara

 553. Ovo je pošteno! Lepo kažu odmah da mora vakcina i da nema izuzetaka i čist račun, duga ljubav!

  A ne kao ovi dole, kažu da uz izuzetak može, čovek dobavi izuzetak, preleti pola sveta, a oni ga onda izvrgnu ruglu samo da bi pokazali kako su moćni!
  (Vlada, 17. januar 2022 10:56)

  # Link komentara

 554. Izdrži Novače u inaćenju! Ostani Srbin do kraja!
  (Aki, 17. januar 2022 10:56)

  # Link komentara

 555. Ako je dosledan neka iskulira jednu godinu, da prođe ludilo, pa da opet krene da igra tenis.
  (Bumbar, 17. januar 2022 10:56)

  # Link komentara

 556. Nole,prekini karijeru,zna se šta hoće!I tebi ne gine nož!To je ta “demokratija”koju šire vaske bjelosvjetske.Imaju dnevno po 300000 oboljelih i treba im vjerovati!Olos
  (Miki, 17. januar 2022 10:56)

  # Link komentara

 557. Ne mogu ovo da razumem. Po celoj Evropi se igraju prvenstva u svim ekipnim sportovima (fudbal, kosarka, odbojka, rukomet, vaterpolo) sa sve publikom, a teniseri koji igraju bezkontaktni sport, gde ne moraju da se priblize bilo kome na 5 metara moraju da se vakcinisu, neverovatno! Sada bar zna na cemu je, ako se ne vakcinise nece igrati nijedan slem ove godine i to je to.
  (aaa, 17. januar 2022 10:56)

  # Link komentara

 558. Pa jasni jeto bilo odavno vec da se nece moci nigde bez vakcine i znajuci novaka i njegove stavove ne bi me cudilo da zavrsi karijeru
  (Kisna Glista, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 559. Prosto da prostije ne moze biti ili se vakcinisi ili stavi tacku na profesionalnu karijeru ako ti ovo drugo dozvole sponzopri...
  (aca, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 560. Tako i treba, odmah unapred da se znaju uslovi, a ne ona tragi-komedija u Australiji. Pa 'o''š-ne''š, ne moraš.
  (Patak, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 561. Зар је неко очекивао другачију вест?
  (Питфолио, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 562. Welcome to 1984...
  (Terza, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 563. nazdravlje :)
  (OgiBG, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 564. Nole, reket na zid....i uživaj u životu, jebeš sve! i bez da odigras vise i jedan mec, najbolji si igrac kojeg je svet video! a oni neka se nose sa sve vakcinama, kad su budale...
  (građanin opasnih namera, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 565. nikakvo iznenađenje
  naredba došla sa više instance
  (zoran, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 566. Znaci nema nista i od RG, Nadal najverovatnije uzima taj turnir onda. Dokovic najbolje da razmisli sta ce dalje sa karijerom , ili na pauzu ove godine , da igra samo turnire gde moze da nastupa i da se nada da sledece godine vakcinacija nece biti potrebna. Ja mislim da ove godine ce moci samo na Wimb da nastupa. ili da se vakcinise, ili da lazira da se vakcinisao sto verovano nece uraditi a kad bi hteo to bi bio veliki rizik sada posle ovolike saga oko AO.
  (Nemo, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 567. U Srbiji se proizvode Sputnjik V i Sinofarm, eto Novaku prilike da podrži domaće zdravstvo, i zaradi na reklamiranju ruskih i kineskih proizvoda. Ima ovi zapadni imperijalisti da pocrkaju od muke ako Nole primi kinesku i rusku vakcinu.
  (Armata, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 568. SaĆe dr Nestor da napiše opravdanje
  "Učiteljice, Nolo ne može da primi vakcinu - ukovrdžaće mu se kosa".
  (genius, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 569. Sta rade pare to nije realno!
  (Sasa, 17. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 570. Nole ima 2 izbora.Prvi je da se vakcinise i da nastavi karijeru a drugi je da ostane dosledan da se ne vakcinise ali u tom slucaju vise nece moci igrati tenis.I nemojte biti u zabludi kako ce korona brzo proci pa ce se sve vratiti u normalu.I kad korona prodje te zapadne zemlje ce zadrzati vakcinaciju i opet ce traziti kovid potvrde za ulazak.
  (Zeljko, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 571. E ovo sad postaje problem. Iz ovog se vidi da je pitanje vakcinacije evropsko i svetsko pitanje. Zato ne vidim razlog zašto su ljudi toliko napadali i dalje napadaju Australiju. Organizatori su zaista hteli da on igra i uveli medicinski izuzetak. Vlada je to prihvatila, dala mu vizu i planiraka da ga malo drži u izolaciji zbog javnog mnjenja u medija. Oko toga se digla prevelika buka. Naravno na kraju tu se umešao i sud a pošto je to zemlja u kojoj je to ozbiljna i nezavisna grana vlasti oni su ga deportivali.
  (Aron, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 572. Cek da vidimo sta ce na ovo reci La costa i Pezo.
  (BojanNS, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 573. Bila bi fora da se odluči za Sinofarm
  (party, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 574. U redu.Da ne bude posle da ga maltretiraju,hapse i slicno.
  Četiri meseca unapred se zna koja su pravila.
  Molim lepo
  (Milan, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 575. Jos Vimbldon i US Open i to je kraj njegove karijere.
  (Vladimir, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 576. sad cemo da vidimo te principe velikog srbina.
  (mnemonic, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 577. Ni kod mene kući ne može Nole da uđe, a i ne družim se sa nevakcinisanima.
  Sebičluk, samoživost, zatucanost, manjak znanja i obrazovanja, nedostatak situacione i kulturološke svesnosti, a na sve to se kalemi strah.
  (Dragoslav, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 578. Ok sada bar zna mnogo ranije šta treba da uradi da bi igrao na turniru. Naravno, možda ponovo bude moguće izuzeće ali ipak ko zna. Ima dovoljno vremena za sve da se organizuje, jer ako se ponovo desi ovo kao na AO, Novak ispada MOŽDA iz top 10...
  (Frozen Throne 123, 17. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 579. Kraj karijere.
  (Pero, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 580. Na kraju nece igrati vise nigde i nece vise nista osvojiti.
  Kraj karijere zbog svojih glupih uverenja.
  (Che, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 581. Jahahahahahaahahah a juce se ovde raspisali kako je Francuska gospodska zemlja za Australiju. Da ce da ispostuju Novaka jer su zemlja sa tradicijom.
  A srki rece vidimo se u Pariz hahahah.
  (Ivan M, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 582. Sad je svima jasno da ovo nema veze sa pandemijom, nego sa Novakom Djokovicem.
  Zagrizli su mamac, pokazuju pravo lice.
  (Aca Pantljičara, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 583. Ovako je najbolje za sve. Ili ili.

  Novaka kapiram kao frika po pitanju ishrane, neviđene posvećenosti telu, međutim pitanje vakcine je posebna priča. Ne sme da padne pod uticaj raznih alternativnih likova, samozvanih prirodnjaka i slično. Sećamo se kako je bezveze odlagao najobičniju lasersku operaciju lakta, koja je trajala jedno 6 min. Sve zbog nekih priča kako je hirurgija prevaziđena, prirodna medicina je spas itd.

  Ne mora javno da se vakciniše i pospe pepelom, dovoljno je da dođe tamo gde su pravila jasna i biće svima drago što je tu. Inaćenje u ovom smislu nije dobro po njega. Brate Novače, slušaj pametnije.
  (zvezdale, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 584. ma vidite, ceo svet se urotio bas protiv Noleta...oce da ga skinu...zlikovci...odmah sankcije da im uvedemo...odmah!
  (dr mr, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 585. Boleštija. Zdrav čovek ne može da igra, veze sa virusom nema.
  (Ghoul, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 586. Ako ništa, barem su lepo rekli to sada i izbegli bilo kakve peripetije. Novak sad ima dosta vremena da se odluči hoće li se vakcinisati ili ne. Ja se lično protivim obaveznoj vakcinaciji, ali šta ćeš, njihova zemlja, njihov turnir, njihova pravila, a Novak njihov gost.
  (Oki, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 587. Ovo je vec sasvim posteno. Moras se vakcinisati ako hoces da igras, i kraj price, jasna pravila.
  (Zhol, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 588. Neka dobro razmisli !
  (BG, 17. januar 2022 10:53)

  # Link komentara

 589. Možda je rešenje “Džonson & Džonson”
  (braka, 17. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 590. Vakcinacija će svuda biti obavezna ove godine. Možda sledeće već bude bilo drugačije. Novak će morati da se vakciniše ili da propusti sve najveće turnire do kraja ove godine.
  (Pera, 17. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 591. Čoveče, ili se vakciniši ili se penzioniši. Nema ti treće.
  (Cikvana, 17. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 592. naravno da je potrebna vakcina sada kad je omikron protiv kojeg nije efikasna, a i da jeste ne sprijecava prenosenje bolesti.
  potrebna je narocito za lica koja su prelezala kovid par puta, imaju imunitet i koja su zdrava.
  sve je jasno.
  (dado, 17. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 593. Bravo, ispravna odluka.
  (Stefan, 17. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 594. Ne bi me čudilo da se sad vakciniše, i da samo potvrdi da je čovek koji gazi preko svega i bez stava samo da bi se uvukao. Ali ako se vakcinise to dokazuje da je Australija bila u pravu. I da je on to shvatio.
  (hahah, 17. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 595. Penzija ili vakcina.
  (Dexx, 17. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 596. Sad u prazan bazen pa neka igra sam sa sobom.
  (Trt, 17. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 597. Bolje spreciti nego leciti.
  Bolest se zove Djokovic sindrom,kako izbegavati vakcinisanje a uzeti pare .
  (db sa sela, 17. januar 2022 10:51)

  # Link komentara

 598. Dan posle, kako su ljigavi!!!!
  (kopenhagen, 17. januar 2022 10:51)

  # Link komentara

 599. Njima je više ne bitno da li je čovek zdrav, već vakcinisan? I vakcinisani mogu da budu infektivni! Gde se izgubila logika ili samo mu ne daju da osvoji još jedan slem zbog njegovog stava?
  (era s' onog sveta, 17. januar 2022 10:51)

  # Link komentara

 600. Radujem se njegovoj vakcinaciji.
  (Mefi Sto, 17. januar 2022 10:51)

  # Link komentara

 601. E onda Nole u zasluženu penziju i to je to...
  (s, 17. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 602. Ovo je očekivana odluka, na Đokoviću je da odluči da li želi da se vakciniše i nastavi da igra ili da završi karijeru.
  (rex, 17. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 603. Prvo su javno rekli da dođe kod njih, i da problema kao što je bilo u Australiji neće moći kod njih da bude, a sada ipak mora vakcina.
  Znači iz dana u dan se ljudi prisiljavaju na vakcinaciju.
  (The_Dejan, 17. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 604. Najbolje da se dostojanstveno penzionise.
  (Zika, 17. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 605. mislim da ce novak u narednih mesec dana morati da donese odluku da li zeli da promeni svoja uverenja zbog sporta mada je evo vec jedan turnir izgubio, i ako se vakcinise dzabe je protracen, ili nece. Ako nece to znaci penzija, e sad moze da se desi da odluci da ove godine nigde ne igra u nadi da ce zakon biti drugaciji sledece godine ali to je gubljenje vremena i nepotrebno treniranje na stand by. videcemo, sta god da odluci ja ga podrzavam. kao neko ko je primio 3 vakcine ocigledno je da ne rade posao koji su svi mislili da ce raditi, i ovo prisiljavanje i ucena je nesto sto ne podrzavam.
  (nebojsa, 17. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 606. Nek se vakciniše i onda narednih 5 godina neka im uzme gren slemove da ga niko nikad ne stigne. Šta 22 - 42 i ćao djaci!
  (Sirotinja, 17. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 607. Јел то сад важи и за сва њихова првенства, фудбал, кошарка, рукомет... и за све екипе које гостују у Француској... Или само за тенисере.
  (zex69, 17. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 608. Što pre Novak shvati da je ovo 21 a ne 17 vek biće bolje za njega i Srbiju.
  (Mile, 17. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 609. Ako Djokovic ima stvarno cvrst stav i karakter moze ladno da zavrsi karijeru...
  (Dare, 17. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 610. Nazalost tako je, morace da bira izmedju tenisa i vakcine! Sve samo ne demokratija! Nece moci da igra nigde,nazalost to je realnost.
  (mmmm, 17. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 611. Pre deset dana druga priča. Političari najgora vrsta.
  (Ghoul, 17. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 612. Pošteno, na vreme su naglasili, pe neka Novak sada razmisli i vidi šta mu je dalje činiti i koliko to nevakcinisanje izgubljenih miliona i titula vredi. Da ne spominjemo sponzore koji će svi raskinuti ugovore, u pitanju su desetine miliona godišnje. Shvatam ja da on verovatno ima stotine i da mu jurenje za novcem nije primarno nego za GS trofejima, ali opet, ne verujem da će se tako lako odvojiti i od novca.
  (Milan, 17. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 613. Dovoljan je jedan poziv
  (Licemeri zapada, 17. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 614. Očekivano, sad je na njemu da odluči. Karijera ili ubeđenja.
  (me myself and i, 17. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 615. The end my friend, nažalost
  (Comviq, 17. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 616. Kakav debilizam,SZO objavi da vakcina ne sme biti uslov za putovanja jer i vakcinisani sire virus a oni ovako nesto postavljaju kao uslov.
  (Blaza, 17. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 617. Dobro sad barem ima jasnu situaciju. Ili vakcina ili penzija. Neka uzme kinesku i nek tera. A ako bas nece neka se povuce i to je to, od njega dovoljno, obrnuo je igricu oni neka igraju bez najboljeg. Cak i da Rafa dodje do 22 slema dzabe mu.
  (D, 17. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 618. Bravo za pravnu državu Francusku.
  (Bg, 17. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 619. ako, i treba da bude obavezno.ko nece neka igra igrice on line
  (bravo, 17. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 620. Sredite mu certifikat pa neka ih tamburi sve redom
  (bb king, 17. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 621. Svi oni tacno zele da ga oetraju pre vremena u penziju da ne bi uzeo jos koji gren slem i ostao na 20 kao Federer i Nadal, koji ce pored svega imati sansu teoretski da uzmu i koji vise. Sve se radi da srbin ne bude najbolji u istoriji ovog sporta.
  (Maki, 17. januar 2022 10:47)

  # Link komentara

 622. Na Novaku je da izvaga sta mu je bitnije u zivotu, karijera ili principi.
  (sasa the king, 17. januar 2022 10:47)

  # Link komentara

 623. Znaci zakovano na 20 i ni 1 dalje...
  (Rounder, 17. januar 2022 10:47)

  # Link komentara

 624. On ce na kraju zavrsiti karijeru. I Vimbldon i US open ce traziti vakcinu.
  (bvb, 17. januar 2022 10:47)

  # Link komentara

 625. Evo sad su ga na vreme obavestili.
  (Blaster, 17. januar 2022 10:46)

  # Link komentara

 626. Ovo ako se ovako nastavi, Đoković će završiti karijeru ove godine a mogao je biti GOAT. Ovako je jedan od trojice najboljih u istoriji, pod uslovom da Nadal ne uzme još neki GS. Šteta, velika šteta.
  (Miloš_NS, 17. januar 2022 10:46)

  # Link komentara

 627. preko feminizma i korporatizna su oduzeli ljudima integritet i uveli ih u kolo licemerstva sada sa njima mogu da rade sta zele .

  promenio sam 6 firmi u 5 su sefovi psihopate i radnici cute .. Sve je to pokazna vezba..a ovi iznad sefova su 3 puta hladnokrvniji i gori od njih ..

  jednostavno sistem je tako postavljen da bi napredovao i bio "uspesan" moras da lazea ,manipulises budes bezosecajan jer te crte licnosti za firmu izvlace maksimum profita ..
  (ivan, 17. januar 2022 10:46)

  # Link komentara

 628. Okaci reket o klin, a oni nek upadaju po terenima.
  (Slavisa, 17. januar 2022 10:46)

  # Link komentara

 629. Bravo za odluku. Ako gospodin ne zeli, onda neka zavrsi karijeru.
  (AC/DC, 17. januar 2022 10:46)

  # Link komentara

 630. Ministarka u petak izjavi jedno, za vikend primi poziv, i u ponedeljak potpisuje nešto sasvim drugo, demokratski mrak.
  (H2H, 17. januar 2022 10:46)

  # Link komentara

 631. Bog je slobodu dao za čovjeka, važnija je sloboda od udaranja loptice reketom.
  (darko, 17. januar 2022 10:45)

  # Link komentara

 632. Aj u 100 marki da će isto uraditi i Wimbledon i USO.
  (Bil, 17. januar 2022 10:42)

  # Link komentara

 633. Ajmo bre Nole sibni neku vakcinu. Ako se bojis nekih nuspojava sibni je na foru,barem kod nas to moze.
  (Online, 17. januar 2022 10:41)

  # Link komentara

 634. Znaci i tamo ce moci samo sa vkacinom da nastupa. Lepo je znati. Ipak bolje je sada da se zna unapred,a ne onako kao u Australiji.
  (obican gradjanin, 17. januar 2022 10:41)

  # Link komentara

 635. pa zar nije juce receno suprotno?
  (nebojsa, 17. januar 2022 10:39)

  # Link komentara