Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.02.2021.

12:40

"Nisam kao Lebron, ne prepoznaju me svuda"

Naomi Osaka, šampionka Australijan opena, poručila je da nema nameru da stane sa osvajanjem velikih titula.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Japanka je u Melburnu slavila po drugi put u karijeri, osvojila je četvrtu grend slem titulu do sada i nastavila sjajan niz rezultata.

Ona je neporažena 21 meč uzastopno, treća je teniserka posle 2010. koja ima niz od 20 i više pobeda. Samo su Serena Vilijams iz 2014/15 sa 27 i Vikorija Azarenka sa 26 pobeda iz 2012. godinem uspešnije od nje.

"Karantin je uticao na mene u tom smislu što sam morala da potražim dodatnu snagu u sebi. Zatvoreni ste u sobi, sami ste sa svojim mislima. Za mene je to ispalo i dobro jer je bilo mnogo stvari o kojim sam razmišljala, a dolazak ovde mi je pomogao jer sam dobila više samopouzdanja", kaže Osaka.

Stekla je veliki popularnost, posebno kod mlađih generacija, ali kaže da je to neće promeniti.

"Ne osećam da me nešto posebno propoznaju sve dok se ne dogodi ovakva stvar. Volim da šetam, sa te strane imam sreće jer nisam poput Lebrona Džejmsa kog prepoznaju svuda. Ja sam prilično opuštena, tako da je to dobro".

Kaže da će se sada koncentrisati na dva naredna grend slema.

"Najveći cilj sada su mi Vimbldon i Rolan Garos. Svi znaju da sam dobra na betonu, ali želim jednako da budem dobra i na drugim podlogama", poručila je šampionka Melburna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve