Nova vest
Tenis

Petak, 05.02.2021.

02:10

Lajović dobro krenuo, pa stao – na kraju izgubio

Dušan Lajović poražen je sa 2-1 u setovima (3:6, 6:3, 6:4) od Jana Lenarda Štrufa u prvom singlu duela Srbije i Nemačke.

Izvor: MT

Autor: MT

Lajović dobro krenuo, pa stao – na kraju izgubio
Foto: Profimedia

Naš igrač je vodio, bio nadomak brejka u drugom setu, koji bi značio i pobedu, ali nije uspeo.

U odlučujućem setu pojavili su se i problemi sa žuljevima, Štruf je održavao visok nivo igre i na kraju slavio, stoga će Novak Đoković u duelu sa Aleksandrom Zverevim pokušati da obezbedi novu priliku našoj reprezentaciji u borbi za polufinale.

Uvodni deo prvog seta bio je veoma izjednačen i igrači su rutinski čuvali svoj servis.

Prvi je poklekao Štruf, u šestom gemu, kada je Lajović prvo odličnim bekhend pasing-šotom obezbedio brejk loptu, a onda i sačekao grešku iz istog udarca svog rivala.

Lajović je brejk potvrdio uz dosta muke, suočavajući se sa brejk loptom.

Štruf je potom uspešno rešio gem u kojem je servirao za ostanak u prvom setu, da bi u narednom stigao do nove brejk lopte za povratak.

Međutim, Lajović je rizikovao sa bekhend paralelom – i isplatilo se. Usledio je as, a onda i nova neiznuđena greška Štrufa i posle 34 minuta na semaforu je pisalo 6:3.

Lajović je prvi zapretio i u drugom setu, ali je Štruf, u trećem gemu, na volšeban način spasao tri brejk lopte zaredom i rešio ga u svoju korist.

Imao je Lajović i u sedmom gemu brejk loptu, nije je realizovao, ali zato jeste Štruf u osmom – stigao je do tri vezane i svoju šansu iskoristio, 3:6.

Naš igrač je pred start trećeg seta zatražio i medicinski tajm-aut zbog problema sa žuljevima na desnom stopalu.

Primetan je bio pad, ali je nekako uspevao da izdrži na startu odlučujućeg seta i spasi brejk loptu.

U završnici je ipak došlo do razmene brejkova, a kao uspešniji iz dvoboja je izašao Štruf, koji je slavio posle dva časa igre i velike borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu