Utorak, 23.02.2021.

10:30

"Kad igraš protiv Đokovića to je zastrašujuće"

Britanski teniser Endi Mari ocenio je da igrači nove generacije ne mogu posebno da ugroze Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera u borbi za trofeje.

Izvor: SN

"Kad igraš protiv Ðokoviæa to je zastrašujuæe" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

VASKEZ

pre 3 godine

Mladi ne mogu da ugroze Novaka, Rafu mogu da ugroze, a Federera bi izbacivali u 1/8 ili 1/4 finalu sigurno, njih trojica, četvorica. Tako je trebao da izjavi. NOVAK the GOAT.

nolomanija

pre 3 godine

Fric je tek bio zatrašen. Mlad i neiskusan mislio je da je pobedio.
Ali taj 5 set kad se gazela pretvorila u Lava. Tu ti spasa nije bilo mladi Frizu. Kako ne zatraži taj medicinski? Da spašeš šta se spasti može. Da dobiješ neku informaciju šta se dešava. I na kraju si platio danak neiskustvu. Crvc.

P.s Inače ovo sve ćemo da gledamo u dokumentarcu. Podnaslov "Zastrašeni Friz u čudu". Na kraju godine, ko će dočekati. Ha,ha,ha ili jadni mi :)

rango

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
(Vedad, 23. februar 2021 11:21)
E bas zato će taj rekord od 20+ grand titula biti jos i sladji kad bude No.1.

Ilija

pre 3 godine

I ja se slažem sa Stefanom,Endi je bio strasan teniser.Za mene bolji nego sad Medvedeva koji je jako slican Endiju ali nema njegov ritern koji je uz Noletov za mene bio najbolji što sam ja gledao.Egal je igrao sa velikom trojkom ali nije imao njihovu glavu posebno ne Noletovu i Nadalovu.

Rac

pre 3 godine

Endi je dobar momak ali zavidan.
Alcohol je nešto GS titula I sjajno igrao defanzivu.
Došao je na br.1. pod čudnim okolnostima-Raonić mu bez borbe press meč I on postao br 1. Nešto čudno,zar ne?
Ali u trci za povrijeđenim Novakom nije birao sredstva. To be je koštalo karijere. Judit, njegova majka je tada igrala ulogu njegovog šefa, a on slušao nju, a ne svoje tijelo.
Dobar je on momak, šteta što još ne igra, a bio je strah I trepet za sve na turu. I tenis je dosta izgubio njegovim odlaskom, a imao je potencijal velikog šampiona.

Јабучило

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
(Vedad, 23. februar 2021 11:21)

Вероватно, али нећемо знати док Надал неког тако несмотрено не погоди. А Новак им се сам наместио. Само су применили правила.

Todor

pre 3 godine

To sto Federer uziva ogromnu i nepravednu protekciju je potpuno druga tema a i ne znamo, jer se nije desilo. I pored toga, Djokovic pokazuje koliki je sampion jer je uspeo da se vrati jos jaci. Opustite se i smanjite pristrasnost.
(papaja, 23. februar 2021 12:06

Nema potrebe da "ne znamo" kada vrlo dobro znamo, taj vrli "gentleman" je ne samo pogodio skupljača loptica u nezgodno mesto nego je to pretvorio i u "šalu" onako kako to samo on ume, nadmeno i folirantski. Naravno da nije isključen sa turnira već je i sudija našao za shodno da se smeje. I da, prema pravilima igrač se isključuje ako pogodi van igre bilo koga na stadionu...osim ako si Federer naravno
https://youtu.be/7z4-VoxQ-LE

sye

pre 3 godine

"Ono sto ovi momci rade je prilicno zastrasujuce"

Naslov "Igrati protiv djokovica je zastrasujuce".

Sta reci.
(Mislim, 23. februar 2021 11:28)

Sta reci, dobro si se zapitao druze. Ali logicno je i nista cudno jer doslo takvo poremeceno vrijeme gdje zamisli novinarstvo se bavi klikom vise bez obzira na sve. Nekad si morao biti toliki seljo da namjenski odes do trafike i kupis sund novine a danas ti na kliku misa ili tel. Oni profitiraju evo od tebe i mene koji im klikamo vijesti pa smo cak tolike budaletine da im dajemo klik i pisanjem komentara. A naslovi sluze da namame jer realno 70% vijesti ne bi se procitalo da nema pomoeznog naslova, meni su hit oni gdje pise tipa; Sokantno, Srbija u soku i sl...e toliki papan nisam ipak da tu udjem i dajem im klik...

samo jako

pre 3 godine

Nije Nole zakinut samo za jedan slem prošle godine ,U.S open ...nego i za Wimbldon ,jer Federer ne bi igrao zbog povrede a mislim da je zato i otkazan iskreno...jer kako drugačije objasniti da su drugi mogli da se organizuju bez publike samo oni nisu???zakinut je za 2 realno,ali idemo dalje ....

Bumerang

pre 3 godine

@HanSolo
Federer kad se vrati na tur mozda ce da osvoji po koji ATP turnir i eventualno Masters. Sto se tice GS, tu mu je maksimalni domet polufinale. Finale je misaona imenica, a da osvoji nemoguca misija. Po meni, on vise nije konkurent Djokovicu u trci za GOAT. Ostaje na 20 slemova sto ce Nole preskociti gotovo sigurno. Nadal je svakako veci problem. On ce osvajati French Open dokle god je aktivan. Po svoj prilici, 25 slemova je neka cifra koja bi Novaku obezbedila mesto u istoriji. To znaci jos 7 slemova do kraja karijere. Mislim da to nece biti nimalo lako. Ovi klinci, ma sta Nole pricao, su vec konkurentni i pocece da otkidaju po 1-2 slema godisnje. Videcemo, ja mu svakako zelim da ostvari svoj san.

Legend

pre 3 godine

Mari kaže da je je zastrašujuće da da je od 16 zadnjih GS velika trojka uzela 15 titula.
Više zastrašujuće zvuči da je Nole od 2011. godine do danas uzeo 17. GS titula, a svi drugi zajedno 16 titula.
To je zastrašujuće I nedostižno. Za istoriju!!!!
(milutin, 23. februar 2021 13:14)

To nije tačno. Nisam čak morao ni da proveravam. Za 10 godina se igra 40 grandslamova (prošlogodišnji wimbledon otkazan znači 39) a 16+17 je 33. Nisam hejter,navijam za Novaka,ali nemam potrebu da izmišljam činjenice da bih dokazao ljudima da je Novak najveći svih vremena.

Beobrad

pre 3 godine

Tako je Endi, tesko da bi Tim osvojio Us open da je imao Novaka u finalu i sada bi Novak imao 19 Gs titula, ali nema veze, ocigledno je to Novakov put do G.o.a.t. titule!

milutin

pre 3 godine

Mari kaže da je je zastrašujuće da da je od 16 zadnjih GS velika trojka uzela 15 titula.
Više zastrašujuće zvuči da je Nole od 2011. godine do danas uzeo 17. GS titula, a svi drugi zajedno 16 titula.
To je zastrašujuće I nedostižno. Za istoriju!!!!

Stefan94

pre 3 godine

Endijeva najveca nesreca u karijeri je sto je igrao u eri trojica vanzemaljaca. Da je igrao u bilo kojoj drugoj eri siguran sam da bi osvojio 10+ GS. Covek je fantastican teniser, ali kad igras sa ovakve tri masine ne mozes da dodjes do potpunog izrazaja. Daleko od toga da Endi nema karijeru za svako postovanje, cak sta vise. Svakako meni je Endi nekako uvek manje vise bio gotivan. Licno mislim da su No1e i on uvek imali manje vise korektan odnos.

Tema

pre 3 godine

Endijev peh je sto je igrao u eri ove velike najuspesnije trojke ikada. Bio je dobar teniser velika nada ali opet nije to to da bi ostao u vrhu. Pokusavali su Englezi sa teorijom zavere da ga uvrste u veliku cetvorku. Ali bezuspesno sve je to bilo vestacki i lazljivo sa njihove strane.Sa tri GS u karijeri to je mrsavo i ispod svakog renomea u odnosu na veliku trojku.

Ferrari

pre 3 godine

Endi Mari najgori broj jedan u istoriji.Najgori zato jer od momenta kada je dotakao br 1 za njega je to bio kraj tenisa i tu se zadrzao samo dok se bodovi nisu istopili.Nikakve pobede kao br1 nije imao.

A igra suva, kao i on sam

pre 3 godine

Specijalnim tretmanom Đoković je od sebe napravio fakira, njegovo telo nije telo normalnog čoveka nego tenisera robota, i kao što fakir može da šeta po ekserima tako i Novak kad mu pukne mišič može da igra još jače.

Najiskrenije

pre 3 godine

"Velika trojka" je i dalje velika i bice zauvek velika,ali... za Noleta i Rafu ajde da kazemo da su nepobedivi,ali da li neko misli da ce Federer da se nosi sa recimo Medvedevom i Timom!?

Delije Čikago

pre 3 godine

Jednom davno se pojavio jedan mali dečak, tad je na tv-u uživo na pitanje šta želiš biti kad porasteš, rekao je: Želim biti najbolji na svetu, imao je samo 5 godina, e, to je zastrašujuće, a tek će biti...

manuginobili

pre 3 godine

Ta nextgen generacija je ista kao Rodney i Dell iz "Mucki","this time next year we'll be millionaires"...i tako stalno zadnjih 4-5 godina slusamo da dolazi smjena generacija i svake godine isto...nikada necu prezaliti USO prosle godine,nikada laksi GS za Noleta,prosetao bi se do titule,cak je igrao i bolje nego sada na AO (osim finala,ono je bila perfekcija)...Thiem i Zverev u finalu-ono je bilo smijesno za gledati-prepali se obojica titule i grijesili kao pocetnici,nula posto sansi bi imali protiv Noleta...Iznenadio me a i odusevio Novak sa onom izjavom pred finale da ovi novi moraju sve krvavo zaraditi,da im on nece nista pokloniti,nije to bilo u njegovom stilu jer on je uvijek "politicki korektan" ali ovo im je bila jasna poruka da ce morati sacekati jos koju godinu sto se lijepo vidjelo u finalu,finale kao preslikano od prije dvije godine i Rafa i Medvedev pomeli sve do finala a u finalu Nadal osvojio osam a Medvedev cak devet ;)...Zna Andy dobro sta prica Novak je bukvalno monstrum kada dodje u finale AO.

papaja

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
@Vedad

Ono sto cesto citam je ovakav nacin spinovanja. Mislim da postoji veliki broj igraca koji bi bili diskvalifikovani u ovoj situaciji, verovatno ogromna vecina. To govori da je odluka u tom momentu bila potpuno ispravna i to je jedino sto je bitno. To sto Federer uziva ogromnu i nepravednu protekciju je potpuno druga tema a i ne znamo, jer se nije desilo. I pored toga, Djokovic pokazuje koliki je sampion jer je uspeo da se vrati jos jaci. Opustite se i smanjite pristrasnost.

Petar

pre 3 godine

Federerovo vreme je proslo,padanje njegovih najznacajnijih rekorda je postalo stvarnost
Broj Grand slam titula i nedelja na prvom mestu su ta dva njegova najznacajnija rekorda

HanSolo

pre 3 godine

"Velika trojka" je i dalje velika i bice zauvek velika,ali... za Noleta i Rafu ajde da kazemo da su nepobedivi,ali da li neko misli da ce Federer da se nosi sa recimo Medvedevom i Timom!?
(Najiskrenije, 23. februar 2021 12:11)

Na Wimbledonu.. Absolutno.. On je jedini koji igra na mreži a to je dobra igra na tom terenu.. Tim i Medvedev su mediokriteti u takvoj igri..

Aron

pre 3 godine

U pravu je jer je sam vodio teške ratove protiv njega dok se nije teško povredio pre četiri godine. Fizički je bio potpuno ravnopravan velikoj trojci ali psihički ni približno. Mislim da je on izgubio protiv Đokovića čak četiri finala ovog takmičenja.

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Sećam se onog meča u Rimu između Mareja i Noleta.
Marej je igrao kao lud. Trčao je kao munja i sve stizao.
Procenjujem da on od toga i ne može bolje. I ne treba - rekao bi čovek.
Ipak, izgubio je.
Nije moguće da takvi ishodi ne ostave posledice na psihu. Jedino, baš ako imate karakter od granita kakav imaju samo retki heroji u istoriji. I Novak Đoković.
To jeste zastrašujuće za svakog običnog čoveka pa makar bio i veliki šampion kao Endi Marej.
Svaki sledeći izlazak će sadržati tu dilemu:
Možda ću igrati kao nikad u životu ....i opet izgubiti.....

Lazar

pre 3 godine

Nole moze postati jedini teniser u istoriji koji je u dve decenije(2010ih i 2020ih) osvojio najvise slemova i najduze bio broj 1 na ATP listi
Razlog je sto je konkurencija i sto su nadolazece mlade buduce generacije potpuno ocajne

gde je klovn?

pre 3 godine

Primirili se kriticari, pa i Mari koji je u poslednje vreme prilicno "kacio" Noleta.
Ali nije strasno za Marija, i dalje mislim da je on generalno korektan, nego mi strasno nedostaje Kirjos - nesto ga nisam cuo od nedelje ;-)

srle

pre 3 godine

Đoković ima trenutno 18 osvojenih GS titula, od toga na betonu najviše, čak 12 titula. Definitivno najbolji igrač na tvrdim podlogama. Već 8. marta obara rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. To je jak i legitiman argument u borbi za najboljeg tenisera svih vremena. I sve je to Đoković uradio pod neviđenim napadima zapadnih medija, raznih tviteraša poput Kirjosa, nameštanja žrebova gde su mu na putu uvek po pravilu bili Federer ili Nadal kao i u tom trenutku najbolji na šljaci recimo Dominik Tim. Kada dodamo činjenicu da je publika u zapadnim zemljama uvek protiv njega bez obzira protiv koga igra, svaka mu čast, kapa dole za sve što je Novak Đoković ostvario u karijeri.

Vedad

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..

Vedad

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..

srle

pre 3 godine

Đoković ima trenutno 18 osvojenih GS titula, od toga na betonu najviše, čak 12 titula. Definitivno najbolji igrač na tvrdim podlogama. Već 8. marta obara rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. To je jak i legitiman argument u borbi za najboljeg tenisera svih vremena. I sve je to Đoković uradio pod neviđenim napadima zapadnih medija, raznih tviteraša poput Kirjosa, nameštanja žrebova gde su mu na putu uvek po pravilu bili Federer ili Nadal kao i u tom trenutku najbolji na šljaci recimo Dominik Tim. Kada dodamo činjenicu da je publika u zapadnim zemljama uvek protiv njega bez obzira protiv koga igra, svaka mu čast, kapa dole za sve što je Novak Đoković ostvario u karijeri.

Delije Čikago

pre 3 godine

Jednom davno se pojavio jedan mali dečak, tad je na tv-u uživo na pitanje šta želiš biti kad porasteš, rekao je: Želim biti najbolji na svetu, imao je samo 5 godina, e, to je zastrašujuće, a tek će biti...

milutin

pre 3 godine

Mari kaže da je je zastrašujuće da da je od 16 zadnjih GS velika trojka uzela 15 titula.
Više zastrašujuće zvuči da je Nole od 2011. godine do danas uzeo 17. GS titula, a svi drugi zajedno 16 titula.
To je zastrašujuće I nedostižno. Za istoriju!!!!

gde je klovn?

pre 3 godine

Primirili se kriticari, pa i Mari koji je u poslednje vreme prilicno "kacio" Noleta.
Ali nije strasno za Marija, i dalje mislim da je on generalno korektan, nego mi strasno nedostaje Kirjos - nesto ga nisam cuo od nedelje ;-)

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Sećam se onog meča u Rimu između Mareja i Noleta.
Marej je igrao kao lud. Trčao je kao munja i sve stizao.
Procenjujem da on od toga i ne može bolje. I ne treba - rekao bi čovek.
Ipak, izgubio je.
Nije moguće da takvi ishodi ne ostave posledice na psihu. Jedino, baš ako imate karakter od granita kakav imaju samo retki heroji u istoriji. I Novak Đoković.
To jeste zastrašujuće za svakog običnog čoveka pa makar bio i veliki šampion kao Endi Marej.
Svaki sledeći izlazak će sadržati tu dilemu:
Možda ću igrati kao nikad u životu ....i opet izgubiti.....

manuginobili

pre 3 godine

Ta nextgen generacija je ista kao Rodney i Dell iz "Mucki","this time next year we'll be millionaires"...i tako stalno zadnjih 4-5 godina slusamo da dolazi smjena generacija i svake godine isto...nikada necu prezaliti USO prosle godine,nikada laksi GS za Noleta,prosetao bi se do titule,cak je igrao i bolje nego sada na AO (osim finala,ono je bila perfekcija)...Thiem i Zverev u finalu-ono je bilo smijesno za gledati-prepali se obojica titule i grijesili kao pocetnici,nula posto sansi bi imali protiv Noleta...Iznenadio me a i odusevio Novak sa onom izjavom pred finale da ovi novi moraju sve krvavo zaraditi,da im on nece nista pokloniti,nije to bilo u njegovom stilu jer on je uvijek "politicki korektan" ali ovo im je bila jasna poruka da ce morati sacekati jos koju godinu sto se lijepo vidjelo u finalu,finale kao preslikano od prije dvije godine i Rafa i Medvedev pomeli sve do finala a u finalu Nadal osvojio osam a Medvedev cak devet ;)...Zna Andy dobro sta prica Novak je bukvalno monstrum kada dodje u finale AO.

Najiskrenije

pre 3 godine

"Velika trojka" je i dalje velika i bice zauvek velika,ali... za Noleta i Rafu ajde da kazemo da su nepobedivi,ali da li neko misli da ce Federer da se nosi sa recimo Medvedevom i Timom!?

Stefan94

pre 3 godine

Endijeva najveca nesreca u karijeri je sto je igrao u eri trojica vanzemaljaca. Da je igrao u bilo kojoj drugoj eri siguran sam da bi osvojio 10+ GS. Covek je fantastican teniser, ali kad igras sa ovakve tri masine ne mozes da dodjes do potpunog izrazaja. Daleko od toga da Endi nema karijeru za svako postovanje, cak sta vise. Svakako meni je Endi nekako uvek manje vise bio gotivan. Licno mislim da su No1e i on uvek imali manje vise korektan odnos.

Aron

pre 3 godine

U pravu je jer je sam vodio teške ratove protiv njega dok se nije teško povredio pre četiri godine. Fizički je bio potpuno ravnopravan velikoj trojci ali psihički ni približno. Mislim da je on izgubio protiv Đokovića čak četiri finala ovog takmičenja.

Petar

pre 3 godine

Federerovo vreme je proslo,padanje njegovih najznacajnijih rekorda je postalo stvarnost
Broj Grand slam titula i nedelja na prvom mestu su ta dva njegova najznacajnija rekorda

A igra suva, kao i on sam

pre 3 godine

Specijalnim tretmanom Đoković je od sebe napravio fakira, njegovo telo nije telo normalnog čoveka nego tenisera robota, i kao što fakir može da šeta po ekserima tako i Novak kad mu pukne mišič može da igra još jače.

Ferrari

pre 3 godine

Endi Mari najgori broj jedan u istoriji.Najgori zato jer od momenta kada je dotakao br 1 za njega je to bio kraj tenisa i tu se zadrzao samo dok se bodovi nisu istopili.Nikakve pobede kao br1 nije imao.

papaja

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
@Vedad

Ono sto cesto citam je ovakav nacin spinovanja. Mislim da postoji veliki broj igraca koji bi bili diskvalifikovani u ovoj situaciji, verovatno ogromna vecina. To govori da je odluka u tom momentu bila potpuno ispravna i to je jedino sto je bitno. To sto Federer uziva ogromnu i nepravednu protekciju je potpuno druga tema a i ne znamo, jer se nije desilo. I pored toga, Djokovic pokazuje koliki je sampion jer je uspeo da se vrati jos jaci. Opustite se i smanjite pristrasnost.

Beobrad

pre 3 godine

Tako je Endi, tesko da bi Tim osvojio Us open da je imao Novaka u finalu i sada bi Novak imao 19 Gs titula, ali nema veze, ocigledno je to Novakov put do G.o.a.t. titule!

Tema

pre 3 godine

Endijev peh je sto je igrao u eri ove velike najuspesnije trojke ikada. Bio je dobar teniser velika nada ali opet nije to to da bi ostao u vrhu. Pokusavali su Englezi sa teorijom zavere da ga uvrste u veliku cetvorku. Ali bezuspesno sve je to bilo vestacki i lazljivo sa njihove strane.Sa tri GS u karijeri to je mrsavo i ispod svakog renomea u odnosu na veliku trojku.

Bumerang

pre 3 godine

@HanSolo
Federer kad se vrati na tur mozda ce da osvoji po koji ATP turnir i eventualno Masters. Sto se tice GS, tu mu je maksimalni domet polufinale. Finale je misaona imenica, a da osvoji nemoguca misija. Po meni, on vise nije konkurent Djokovicu u trci za GOAT. Ostaje na 20 slemova sto ce Nole preskociti gotovo sigurno. Nadal je svakako veci problem. On ce osvajati French Open dokle god je aktivan. Po svoj prilici, 25 slemova je neka cifra koja bi Novaku obezbedila mesto u istoriji. To znaci jos 7 slemova do kraja karijere. Mislim da to nece biti nimalo lako. Ovi klinci, ma sta Nole pricao, su vec konkurentni i pocece da otkidaju po 1-2 slema godisnje. Videcemo, ja mu svakako zelim da ostvari svoj san.

samo jako

pre 3 godine

Nije Nole zakinut samo za jedan slem prošle godine ,U.S open ...nego i za Wimbldon ,jer Federer ne bi igrao zbog povrede a mislim da je zato i otkazan iskreno...jer kako drugačije objasniti da su drugi mogli da se organizuju bez publike samo oni nisu???zakinut je za 2 realno,ali idemo dalje ....

rango

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
(Vedad, 23. februar 2021 11:21)
E bas zato će taj rekord od 20+ grand titula biti jos i sladji kad bude No.1.

Legend

pre 3 godine

Mari kaže da je je zastrašujuće da da je od 16 zadnjih GS velika trojka uzela 15 titula.
Više zastrašujuće zvuči da je Nole od 2011. godine do danas uzeo 17. GS titula, a svi drugi zajedno 16 titula.
To je zastrašujuće I nedostižno. Za istoriju!!!!
(milutin, 23. februar 2021 13:14)

To nije tačno. Nisam čak morao ni da proveravam. Za 10 godina se igra 40 grandslamova (prošlogodišnji wimbledon otkazan znači 39) a 16+17 je 33. Nisam hejter,navijam za Novaka,ali nemam potrebu da izmišljam činjenice da bih dokazao ljudima da je Novak najveći svih vremena.

HanSolo

pre 3 godine

"Velika trojka" je i dalje velika i bice zauvek velika,ali... za Noleta i Rafu ajde da kazemo da su nepobedivi,ali da li neko misli da ce Federer da se nosi sa recimo Medvedevom i Timom!?
(Najiskrenije, 23. februar 2021 12:11)

Na Wimbledonu.. Absolutno.. On je jedini koji igra na mreži a to je dobra igra na tom terenu.. Tim i Medvedev su mediokriteti u takvoj igri..

Todor

pre 3 godine

To sto Federer uziva ogromnu i nepravednu protekciju je potpuno druga tema a i ne znamo, jer se nije desilo. I pored toga, Djokovic pokazuje koliki je sampion jer je uspeo da se vrati jos jaci. Opustite se i smanjite pristrasnost.
(papaja, 23. februar 2021 12:06

Nema potrebe da "ne znamo" kada vrlo dobro znamo, taj vrli "gentleman" je ne samo pogodio skupljača loptica u nezgodno mesto nego je to pretvorio i u "šalu" onako kako to samo on ume, nadmeno i folirantski. Naravno da nije isključen sa turnira već je i sudija našao za shodno da se smeje. I da, prema pravilima igrač se isključuje ako pogodi van igre bilo koga na stadionu...osim ako si Federer naravno
https://youtu.be/7z4-VoxQ-LE

Rac

pre 3 godine

Endi je dobar momak ali zavidan.
Alcohol je nešto GS titula I sjajno igrao defanzivu.
Došao je na br.1. pod čudnim okolnostima-Raonić mu bez borbe press meč I on postao br 1. Nešto čudno,zar ne?
Ali u trci za povrijeđenim Novakom nije birao sredstva. To be je koštalo karijere. Judit, njegova majka je tada igrala ulogu njegovog šefa, a on slušao nju, a ne svoje tijelo.
Dobar je on momak, šteta što još ne igra, a bio je strah I trepet za sve na turu. I tenis je dosta izgubio njegovim odlaskom, a imao je potencijal velikog šampiona.

Ilija

pre 3 godine

I ja se slažem sa Stefanom,Endi je bio strasan teniser.Za mene bolji nego sad Medvedeva koji je jako slican Endiju ali nema njegov ritern koji je uz Noletov za mene bio najbolji što sam ja gledao.Egal je igrao sa velikom trojkom ali nije imao njihovu glavu posebno ne Noletovu i Nadalovu.

Јабучило

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
(Vedad, 23. februar 2021 11:21)

Вероватно, али нећемо знати док Надал неког тако несмотрено не погоди. А Новак им се сам наместио. Само су применили правила.

sye

pre 3 godine

"Ono sto ovi momci rade je prilicno zastrasujuce"

Naslov "Igrati protiv djokovica je zastrasujuce".

Sta reci.
(Mislim, 23. februar 2021 11:28)

Sta reci, dobro si se zapitao druze. Ali logicno je i nista cudno jer doslo takvo poremeceno vrijeme gdje zamisli novinarstvo se bavi klikom vise bez obzira na sve. Nekad si morao biti toliki seljo da namjenski odes do trafike i kupis sund novine a danas ti na kliku misa ili tel. Oni profitiraju evo od tebe i mene koji im klikamo vijesti pa smo cak tolike budaletine da im dajemo klik i pisanjem komentara. A naslovi sluze da namame jer realno 70% vijesti ne bi se procitalo da nema pomoeznog naslova, meni su hit oni gdje pise tipa; Sokantno, Srbija u soku i sl...e toliki papan nisam ipak da tu udjem i dajem im klik...

Lazar

pre 3 godine

Nole moze postati jedini teniser u istoriji koji je u dve decenije(2010ih i 2020ih) osvojio najvise slemova i najduze bio broj 1 na ATP listi
Razlog je sto je konkurencija i sto su nadolazece mlade buduce generacije potpuno ocajne

VASKEZ

pre 3 godine

Mladi ne mogu da ugroze Novaka, Rafu mogu da ugroze, a Federera bi izbacivali u 1/8 ili 1/4 finalu sigurno, njih trojica, četvorica. Tako je trebao da izjavi. NOVAK the GOAT.

nolomanija

pre 3 godine

Fric je tek bio zatrašen. Mlad i neiskusan mislio je da je pobedio.
Ali taj 5 set kad se gazela pretvorila u Lava. Tu ti spasa nije bilo mladi Frizu. Kako ne zatraži taj medicinski? Da spašeš šta se spasti može. Da dobiješ neku informaciju šta se dešava. I na kraju si platio danak neiskustvu. Crvc.

P.s Inače ovo sve ćemo da gledamo u dokumentarcu. Podnaslov "Zastrašeni Friz u čudu". Na kraju godine, ko će dočekati. Ha,ha,ha ili jadni mi :)

Ferrari

pre 3 godine

Endi Mari najgori broj jedan u istoriji.Najgori zato jer od momenta kada je dotakao br 1 za njega je to bio kraj tenisa i tu se zadrzao samo dok se bodovi nisu istopili.Nikakve pobede kao br1 nije imao.

nolomanija

pre 3 godine

Fric je tek bio zatrašen. Mlad i neiskusan mislio je da je pobedio.
Ali taj 5 set kad se gazela pretvorila u Lava. Tu ti spasa nije bilo mladi Frizu. Kako ne zatraži taj medicinski? Da spašeš šta se spasti može. Da dobiješ neku informaciju šta se dešava. I na kraju si platio danak neiskustvu. Crvc.

P.s Inače ovo sve ćemo da gledamo u dokumentarcu. Podnaslov "Zastrašeni Friz u čudu". Na kraju godine, ko će dočekati. Ha,ha,ha ili jadni mi :)

Vedad

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..

Lazar

pre 3 godine

Nole moze postati jedini teniser u istoriji koji je u dve decenije(2010ih i 2020ih) osvojio najvise slemova i najduze bio broj 1 na ATP listi
Razlog je sto je konkurencija i sto su nadolazece mlade buduce generacije potpuno ocajne

A igra suva, kao i on sam

pre 3 godine

Specijalnim tretmanom Đoković je od sebe napravio fakira, njegovo telo nije telo normalnog čoveka nego tenisera robota, i kao što fakir može da šeta po ekserima tako i Novak kad mu pukne mišič može da igra još jače.

papaja

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
@Vedad

Ono sto cesto citam je ovakav nacin spinovanja. Mislim da postoji veliki broj igraca koji bi bili diskvalifikovani u ovoj situaciji, verovatno ogromna vecina. To govori da je odluka u tom momentu bila potpuno ispravna i to je jedino sto je bitno. To sto Federer uziva ogromnu i nepravednu protekciju je potpuno druga tema a i ne znamo, jer se nije desilo. I pored toga, Djokovic pokazuje koliki je sampion jer je uspeo da se vrati jos jaci. Opustite se i smanjite pristrasnost.

HanSolo

pre 3 godine

"Velika trojka" je i dalje velika i bice zauvek velika,ali... za Noleta i Rafu ajde da kazemo da su nepobedivi,ali da li neko misli da ce Federer da se nosi sa recimo Medvedevom i Timom!?
(Najiskrenije, 23. februar 2021 12:11)

Na Wimbledonu.. Absolutno.. On je jedini koji igra na mreži a to je dobra igra na tom terenu.. Tim i Medvedev su mediokriteti u takvoj igri..

srle

pre 3 godine

Đoković ima trenutno 18 osvojenih GS titula, od toga na betonu najviše, čak 12 titula. Definitivno najbolji igrač na tvrdim podlogama. Već 8. marta obara rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. To je jak i legitiman argument u borbi za najboljeg tenisera svih vremena. I sve je to Đoković uradio pod neviđenim napadima zapadnih medija, raznih tviteraša poput Kirjosa, nameštanja žrebova gde su mu na putu uvek po pravilu bili Federer ili Nadal kao i u tom trenutku najbolji na šljaci recimo Dominik Tim. Kada dodamo činjenicu da je publika u zapadnim zemljama uvek protiv njega bez obzira protiv koga igra, svaka mu čast, kapa dole za sve što je Novak Đoković ostvario u karijeri.

milutin

pre 3 godine

Mari kaže da je je zastrašujuće da da je od 16 zadnjih GS velika trojka uzela 15 titula.
Više zastrašujuće zvuči da je Nole od 2011. godine do danas uzeo 17. GS titula, a svi drugi zajedno 16 titula.
To je zastrašujuće I nedostižno. Za istoriju!!!!

Legend

pre 3 godine

Mari kaže da je je zastrašujuće da da je od 16 zadnjih GS velika trojka uzela 15 titula.
Više zastrašujuće zvuči da je Nole od 2011. godine do danas uzeo 17. GS titula, a svi drugi zajedno 16 titula.
To je zastrašujuće I nedostižno. Za istoriju!!!!
(milutin, 23. februar 2021 13:14)

To nije tačno. Nisam čak morao ni da proveravam. Za 10 godina se igra 40 grandslamova (prošlogodišnji wimbledon otkazan znači 39) a 16+17 je 33. Nisam hejter,navijam za Novaka,ali nemam potrebu da izmišljam činjenice da bih dokazao ljudima da je Novak najveći svih vremena.

gde je klovn?

pre 3 godine

Primirili se kriticari, pa i Mari koji je u poslednje vreme prilicno "kacio" Noleta.
Ali nije strasno za Marija, i dalje mislim da je on generalno korektan, nego mi strasno nedostaje Kirjos - nesto ga nisam cuo od nedelje ;-)

Najiskrenije

pre 3 godine

"Velika trojka" je i dalje velika i bice zauvek velika,ali... za Noleta i Rafu ajde da kazemo da su nepobedivi,ali da li neko misli da ce Federer da se nosi sa recimo Medvedevom i Timom!?

Delije Čikago

pre 3 godine

Jednom davno se pojavio jedan mali dečak, tad je na tv-u uživo na pitanje šta želiš biti kad porasteš, rekao je: Želim biti najbolji na svetu, imao je samo 5 godina, e, to je zastrašujuće, a tek će biti...

Bumerang

pre 3 godine

@HanSolo
Federer kad se vrati na tur mozda ce da osvoji po koji ATP turnir i eventualno Masters. Sto se tice GS, tu mu je maksimalni domet polufinale. Finale je misaona imenica, a da osvoji nemoguca misija. Po meni, on vise nije konkurent Djokovicu u trci za GOAT. Ostaje na 20 slemova sto ce Nole preskociti gotovo sigurno. Nadal je svakako veci problem. On ce osvajati French Open dokle god je aktivan. Po svoj prilici, 25 slemova je neka cifra koja bi Novaku obezbedila mesto u istoriji. To znaci jos 7 slemova do kraja karijere. Mislim da to nece biti nimalo lako. Ovi klinci, ma sta Nole pricao, su vec konkurentni i pocece da otkidaju po 1-2 slema godisnje. Videcemo, ja mu svakako zelim da ostvari svoj san.

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Sećam se onog meča u Rimu između Mareja i Noleta.
Marej je igrao kao lud. Trčao je kao munja i sve stizao.
Procenjujem da on od toga i ne može bolje. I ne treba - rekao bi čovek.
Ipak, izgubio je.
Nije moguće da takvi ishodi ne ostave posledice na psihu. Jedino, baš ako imate karakter od granita kakav imaju samo retki heroji u istoriji. I Novak Đoković.
To jeste zastrašujuće za svakog običnog čoveka pa makar bio i veliki šampion kao Endi Marej.
Svaki sledeći izlazak će sadržati tu dilemu:
Možda ću igrati kao nikad u životu ....i opet izgubiti.....

Aron

pre 3 godine

U pravu je jer je sam vodio teške ratove protiv njega dok se nije teško povredio pre četiri godine. Fizički je bio potpuno ravnopravan velikoj trojci ali psihički ni približno. Mislim da je on izgubio protiv Đokovića čak četiri finala ovog takmičenja.

manuginobili

pre 3 godine

Ta nextgen generacija je ista kao Rodney i Dell iz "Mucki","this time next year we'll be millionaires"...i tako stalno zadnjih 4-5 godina slusamo da dolazi smjena generacija i svake godine isto...nikada necu prezaliti USO prosle godine,nikada laksi GS za Noleta,prosetao bi se do titule,cak je igrao i bolje nego sada na AO (osim finala,ono je bila perfekcija)...Thiem i Zverev u finalu-ono je bilo smijesno za gledati-prepali se obojica titule i grijesili kao pocetnici,nula posto sansi bi imali protiv Noleta...Iznenadio me a i odusevio Novak sa onom izjavom pred finale da ovi novi moraju sve krvavo zaraditi,da im on nece nista pokloniti,nije to bilo u njegovom stilu jer on je uvijek "politicki korektan" ali ovo im je bila jasna poruka da ce morati sacekati jos koju godinu sto se lijepo vidjelo u finalu,finale kao preslikano od prije dvije godine i Rafa i Medvedev pomeli sve do finala a u finalu Nadal osvojio osam a Medvedev cak devet ;)...Zna Andy dobro sta prica Novak je bukvalno monstrum kada dodje u finale AO.

Petar

pre 3 godine

Federerovo vreme je proslo,padanje njegovih najznacajnijih rekorda je postalo stvarnost
Broj Grand slam titula i nedelja na prvom mestu su ta dva njegova najznacajnija rekorda

Stefan94

pre 3 godine

Endijeva najveca nesreca u karijeri je sto je igrao u eri trojica vanzemaljaca. Da je igrao u bilo kojoj drugoj eri siguran sam da bi osvojio 10+ GS. Covek je fantastican teniser, ali kad igras sa ovakve tri masine ne mozes da dodjes do potpunog izrazaja. Daleko od toga da Endi nema karijeru za svako postovanje, cak sta vise. Svakako meni je Endi nekako uvek manje vise bio gotivan. Licno mislim da su No1e i on uvek imali manje vise korektan odnos.

Tema

pre 3 godine

Endijev peh je sto je igrao u eri ove velike najuspesnije trojke ikada. Bio je dobar teniser velika nada ali opet nije to to da bi ostao u vrhu. Pokusavali su Englezi sa teorijom zavere da ga uvrste u veliku cetvorku. Ali bezuspesno sve je to bilo vestacki i lazljivo sa njihove strane.Sa tri GS u karijeri to je mrsavo i ispod svakog renomea u odnosu na veliku trojku.

VASKEZ

pre 3 godine

Mladi ne mogu da ugroze Novaka, Rafu mogu da ugroze, a Federera bi izbacivali u 1/8 ili 1/4 finalu sigurno, njih trojica, četvorica. Tako je trebao da izjavi. NOVAK the GOAT.

Beobrad

pre 3 godine

Tako je Endi, tesko da bi Tim osvojio Us open da je imao Novaka u finalu i sada bi Novak imao 19 Gs titula, ali nema veze, ocigledno je to Novakov put do G.o.a.t. titule!

samo jako

pre 3 godine

Nije Nole zakinut samo za jedan slem prošle godine ,U.S open ...nego i za Wimbldon ,jer Federer ne bi igrao zbog povrede a mislim da je zato i otkazan iskreno...jer kako drugačije objasniti da su drugi mogli da se organizuju bez publike samo oni nisu???zakinut je za 2 realno,ali idemo dalje ....

Rac

pre 3 godine

Endi je dobar momak ali zavidan.
Alcohol je nešto GS titula I sjajno igrao defanzivu.
Došao je na br.1. pod čudnim okolnostima-Raonić mu bez borbe press meč I on postao br 1. Nešto čudno,zar ne?
Ali u trci za povrijeđenim Novakom nije birao sredstva. To be je koštalo karijere. Judit, njegova majka je tada igrala ulogu njegovog šefa, a on slušao nju, a ne svoje tijelo.
Dobar je on momak, šteta što još ne igra, a bio je strah I trepet za sve na turu. I tenis je dosta izgubio njegovim odlaskom, a imao je potencijal velikog šampiona.

Јабучило

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
(Vedad, 23. februar 2021 11:21)

Вероватно, али нећемо знати док Надал неког тако несмотрено не погоди. А Новак им се сам наместио. Само су применили правила.

sye

pre 3 godine

"Ono sto ovi momci rade je prilicno zastrasujuce"

Naslov "Igrati protiv djokovica je zastrasujuce".

Sta reci.
(Mislim, 23. februar 2021 11:28)

Sta reci, dobro si se zapitao druze. Ali logicno je i nista cudno jer doslo takvo poremeceno vrijeme gdje zamisli novinarstvo se bavi klikom vise bez obzira na sve. Nekad si morao biti toliki seljo da namjenski odes do trafike i kupis sund novine a danas ti na kliku misa ili tel. Oni profitiraju evo od tebe i mene koji im klikamo vijesti pa smo cak tolike budaletine da im dajemo klik i pisanjem komentara. A naslovi sluze da namame jer realno 70% vijesti ne bi se procitalo da nema pomoeznog naslova, meni su hit oni gdje pise tipa; Sokantno, Srbija u soku i sl...e toliki papan nisam ipak da tu udjem i dajem im klik...

Ilija

pre 3 godine

I ja se slažem sa Stefanom,Endi je bio strasan teniser.Za mene bolji nego sad Medvedeva koji je jako slican Endiju ali nema njegov ritern koji je uz Noletov za mene bio najbolji što sam ja gledao.Egal je igrao sa velikom trojkom ali nije imao njihovu glavu posebno ne Noletovu i Nadalovu.

Todor

pre 3 godine

To sto Federer uziva ogromnu i nepravednu protekciju je potpuno druga tema a i ne znamo, jer se nije desilo. I pored toga, Djokovic pokazuje koliki je sampion jer je uspeo da se vrati jos jaci. Opustite se i smanjite pristrasnost.
(papaja, 23. februar 2021 12:06

Nema potrebe da "ne znamo" kada vrlo dobro znamo, taj vrli "gentleman" je ne samo pogodio skupljača loptica u nezgodno mesto nego je to pretvorio i u "šalu" onako kako to samo on ume, nadmeno i folirantski. Naravno da nije isključen sa turnira već je i sudija našao za shodno da se smeje. I da, prema pravilima igrač se isključuje ako pogodi van igre bilo koga na stadionu...osim ako si Federer naravno
https://youtu.be/7z4-VoxQ-LE

rango

pre 3 godine

Kako su samo ukrali titulu Djokovicu u Njujorku, sada bi imao 19.. kao sto rece Nikola Pilic - Da je Federer uradio isto, nikad ga ne diskvalifikovali. Svako ko nije zlonamjeran dobro zna da niko drugi ne bi bio diskvalifikovan osim Novaka..
(Vedad, 23. februar 2021 11:21)
E bas zato će taj rekord od 20+ grand titula biti jos i sladji kad bude No.1.