Nova vest
Tenis

Utorak, 04.02.2020.

16:00

"Đoković je živa legenda, kad izgubite od njega to morate da prihvatite"

Dominik Tim, mladi austrijski teniser, poražen je od Novaka Đokovića u finalu Australian Opena i to posle velike borbe u pet setova.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Dvadesetšestogodišnji Dominik Tim je igrao sjajno na čitavom turniru i čak imao prednost od 2:1 u setovima, ali je na kraju ipak posustao i izgubio od Novaka Đokovića.

On je sleteo u Beč i na aerodromu održao konferenciju za medije gde je govorio o svojoj budućnosti i otkazanom učešću na turniru u Buenos Airesu naredne nedelje.

Tim takođe neće igrati na Dejvis kupu 6. i 7. marta, kada se Austrija bude sastala sa Urugvajem u Gracu.

"Usponi i padovi bi trebalo da se uskoro u potpunosti smanje, a idealno bi bilo da iščeznu. Povrh svega, želja mi je da budem još bolji teniser, a to ću uspeti ako unapredim svoj servis i ritern, ali mi je cilj i da fizički budem snažniji. Važno je da uvek budem svestan šta mi je potrebno da budem sjajan teniser i da se na terenu osećam dobro",
rekao je Tim.

Dominik se takođe osvrnuo na to finale Australian Opena i bolan poraz od srpskog tenisera Novaka Đokovića rezultatom 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

"Kada izgubite od žive legende kakva je Đoković i to sa 4:6 u petom setu, to jednostavno morate da prihvatite. Vrlo je važno da nastavljam da učim iz svojih poraza, a nikada neću imati garanciju da neki Gren Slem mogu da osvojim, najvažnije je da uvek dam sve od sebe", rekao je Dominik Tim na konferenciji za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d