Nova vest
Tenis

Utorak, 04.02.2020.

11:58

Serenin trener: Ona mora da suoči sa stvarnošću

Američka teniserka Serena Vilijams mora da promeni strategiju i da se suoči sa stvarnošću nakon što nije uspela da osvoji titulu otkako se vratila takmičenjima.

Izvor: SN

Autor: SN

Serenin trener: Ona mora da suoči sa stvarnošću
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Serena Vilijams, osvajačica 23 grend slem titule, izgubila je četiri grend slem finala otkako se vratila na teren posle porođaja u septembru 2017. godine.

Ona je prošlog meseca izgubila u trećem kolu Australijan opena.

"Moramo da prihvatimo činjenicu da nešto ne ide. Možda da pogledamo iz drugog ugla, drugačije strategije i drugačijih ciljeva kako bi uspela. Ona se oseća pozitivno, ali i negativno, pošto je neuspeh kada ne osvoji grend slem. Moramo da se suočimo sa stvarnošću, ali ona veruje da može do grend slema, inače verovatno ne bi ni bila na terenu. Ona veruje da to može i ja verujem u to. Nije toliko daleko, ali moramo da promenimo nekoliko stvari", rekao je Muratoglu za Bi-Bi-Si (BBC).

Vilijams (38) je rekla da je "napravila previše grešaka za profesionalnog sportistu", nakon što je izgubila od Kineskinje Cjan Vong u trećem kolu Melburna.

Ona sarađuje sa Muratogluom od 2012. godine i sa njim je osvojila 10 grend slem titula.

Vilijams se vratila na teren četiri meseca otkako je rodila ćerku Olimpiju, kako bi pokušala da obori rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule u singlu.

U januaru u Oklandu osvojila je prvu titulu posle tri godine, ukupno 73. u karijeri. Muratoglu je rekao da je njen nastup u Melburnu bio razočaravajući.

"Uopšte nismo očekivali da će tako rano izgubiti, ili da će uopšte izgubiti", naveo je on.

"Imala je sve za završetak karijere, 23 grend slem titule. Ali, odlučila je da se vrati, da uloži sav napor fizički i psihički, da se vrati u igru sa ciljem da osvoji još grend slem titula i obori rekord. Teško je znati koliko će šansi imati, ne znam koliko dugo će moći da igra, ali to što je stigla do četiri grend slem finala po povratku, mnogo govori o njenom nivou i nije daleko. Njen nivo je dovoljno dobar, ali moramo da razumemo šta se dešava i zašto nije mogla da osvoji još jedan grend slem. Velika je razlika plasirati se u finale i osvojiti turnir",
dodao je Muratoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d