Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.02.2020.

16:29

Vilander misli da Đoković može da ispiše nove stranice istorije u 2020.

Mats Vilander, nekadašnji najbolji teniser sveta, smatra da su "vrata prilično otvorena za Novaka" kada je u pitanju trka za najboljeg tenisera svih vremena.

Izvor: PT

Autor: PT

Vilander misli da Đoković može da ispiše nove stranice istorije u 2020.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Đoković je titulom u Australijan openu došao do 17. na najvećim turnirima i sada ima samo dve manje od Nadala i tri od Federera.

Njih trojica su bez sumnje najveći teniseri u istoriji, a Vilander kaže da Novak može da se izdvoji i bude sam u vrhu.

"Đoković je sve bliže i bliže, i kada osvoji Australijan open uglavnom ima dobru godinu. Pobedio je ovde i sada se postavlja pitanje da li će biti glavni favorit na Vimbldonu? Moj odgovor je da, to je već 18. A to ga čini i favoritom na US openu, što je 19 Grend slem titula", rekao je Vilander.

Vilander očekivano daje prednost Nadalu na Rolan Garosu, međutim ne bi ga čudilo kada bi srpski teniser osvojio sva četiri Grend slema.

"Na kraju godine možemo lako da imamo dva igrača sa 20 Grend slemova (Nadala i Federera) i jednog sa 19 (Đokovića). Novak bi mogao da ime i više zato što može da osvoji sva četiri turnira u godini".

Niko nikada u Open eri u muškom tenisu nije uspeo da osvoji sva četiri Grend slema u istoj godini, a Đoković je jedini teniser koji je držao sva četiri u istom trenutku, ali ne i u istoj godini – takozvani "Đoker slem".

Vilander u zaključku kaže da Novak ima veliku šansu da bude GOAT.

"Ovo je velika pobeda za njega za sve ono što sledi. Da je izgubio bilo bi mu teško da povrati sampouzdanje", i dodaje:

"Vrata su prilično otvorena za Novaka kada je u pitanje titula "najbolji teniser svih vremena" (GOAT).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d