Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.02.2020.

13:52

"Federer ima samo još jednu šansu da osvoji Grend slem titulu"

Nakon pobede Novaka Đokovića u Melburnu, priče o broju Grend slem titula članova "velike trojke" ponovo su postale aktuelne.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Trenutno vodi Rodžer Federer sa 20, Rafael Nadal ima jednu manje, a Novak Đoković je na brojci od 17 titula na najvećim turnirima.

Ipak, Švajcarac, iako vodeći, polako se približava petoj deceniji života, a bivši australijski teniser Pet Keš ističe da Federer ima još samo jednu šansu da stigne do GS trofeja i to na njegovom omiljenom Vimbldonu.

"Federer ima šansu, verovatno još samo jednu, da osvoji Grend slem i to je Vimbldon. Mislim da je još uvek među najboljim igračima na travi", rekao je Keš za BBC.

Keš ističe da se Federer zbog godina susreće sa sve većim problemima sa povredama.

"Ostali momci takođe žele da nastave da pružaju dobre partije. Svaki turnir je drugačiji zbog povreda i ostalih stvari. U ovom trenutku svaka povreda je problem za starije momke koji bi zbog toga mogli da odsustvuju", dodao je Keš.

Keš je prokomentarisao i Novakov put do osam trofeja u Melburnu.

"Pogledajte koga je Đoković pobedio u finalima, slavio je protiv Conge i Andersona, ali je ipak većina bila protiv Mareja, Nadala i Federera. U većini slučajeva je pobeđivao trojicu najboljih igrača", zaključio je Keš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d