Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.01.2020.

14:30

Nadal "preskočio" Delbonisa

Rafael Nadal, prvi teniser sveta, savladao je Argentinca Federika Delbonisa sa 6:3, 7:6, 6:1 i plasirao se u treće kolo otvorenog prvenstva Australije.

Izvor: SN

Autor: SN

Nadal
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Nadal je "rešio" 76. igrača sveta za nešto više od dva sata i trideset minuta i na dominantan način "zakoračio" u treće kolo turnira.

On je meč počeo veoma dobro i do prvog brejka stigao već u četvrtom gemu, pa je tu prednost od 3:1 pretvorio u osvojen prvi set i već se lakše disalo.

Delbonis je pružio dosta jači otpor u drugom setu, u kom nije bilo brejkova i posle velike borbe se otišlo u taj-brejk koji je Rafael Nadal rešio u svoju korist, pa je preostalo da osvoji još 6 gemova u 3. setu za prolazak dalje.

On je to učinio za nekih pola sata tenisa i sa ubedljivih 6:1 krunisao sjajnu igru protiv argentinskog tenisera.

"Bio je težak meč, propustio sam dosta brejk prilika, ali pronašao sam način da pobedim. Mislim da sam u trećem setu bio dosta opušteniji i agresivniji", rekao je Nadal nakon meča.

Nadal će u narednom kolu igrati protiv zemljaka Pabla Karenje Buste.

U treće kolo plasirao se i Švajcarac Stan Vavrinka koji je bio bolji od Italijana Andreasa Sepija posle pet setova - 4:6, 7:5, 6:3, 3:6, 6:4.

On će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Džona Iznera.

Amerikanac Tejlor Fric je slavio protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 4:6, 6:7, 7:6, 6:2, 6:2, a protivnik u trećem kolu biće mu Austrijanac Dominik Tim.

Ruski teniser Karen Hačanov pobedio je Šveđanina Mikaela Imera, takođe, posle velike borbe u pet setova - 6:2, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6.

Njegov naredni protivnik biće Nik Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve