- Australian Open 2020 -

Rafter: Novak je prokleto dobar

Dvostriki šampion US Opena, Australijanac Patrik Rafter jedan je od retkih koji se usudio da prognozira pobednika finala.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Jason McCawley/Getty Images
Photo by Jason McCawley/Getty Images

Na svečanom ručku u “Grand Hajat” hotelu u Melburnu, u čast velikog australijskog šampiona Tonija Rouša, Rafter je smelo prognozirao novi trijumf Novaka Đokovića.

Australijanca, koji se povukao sa terena 2002. godine, pitali smo šta bi Novak, a šta Tim trebalo da rade u nedelju od 9.30 da bi stigli do trofeja.

Tim udara loptu jako dobro u ovom trenutku. Posle meča sa Zverevom rekao je da u finalu mora da rizikuje i da bude malo agresivniji, to jednostavno mora da uradi. Biće interesantno videti u kom izdanju će se pojaviti na terenu, na početku je bio malo 'ravan' u duelu sa Zverevom. Za Đokovića mora da bude fizički spreman i da ima snage. Biće teško, Novak je za mene definitivno favorit”, kaže Rafter.

Što se tiče Novaka, kaže da je njemu jako dobro poznat put do trofeja i da je u tome najbolji.

Kada je reč o Đokoviću, on mora da igra svoju igru, ništa više od toga. Ako Tim izađe na teren i počne da igra sjajno, Novak će morati svojom igrom da ode na još viši nivo. U tom slučaju će morati da se prilagodi u toku meča, moguće je da do toga dođe, sve zavisi od toga kakav će Tim biti, a Novak će onda odgovoriti. Zato je i najbolji na svetu, zna kako da odgovori ”.

Na pitanje da li smo na ovom turniru videli najbolje Đokovićevo izdanje, odgovorio je da je zadovoljan viđenim.

Bio je prilično dobar, nemam šta da mu zamerim. Uslovi su u odnosu na prošlu godinu malo drugačiji, malo sporiji, tome su se i igrači prilagodili. Jednostavno je prokleto dobar, to je to”.

Imao je i kratak odgovor na pitanje može li Novak još bolje od ovoga.

Može li da postane još bolji? Ne znam, to je teško”, a onda je imao duhovit odgovor na pitanje, da li će neki igrač ubuduće osvojiti Australijan opena koliko i Novak.

“Mogao sam ja, ali nisam imao sreće!

Na kraju, dao je i tu specijalnu prognozu:

Đoković u četiri seta, ali možda grešim, videćemo”, poručio je jedan od najvećih majstora servis-volej igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.