Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.01.2020.

13:35

"Jak kao medved, ušetao se u finale"

Nemački mediji u prvim reakcijama primećuju veliku nadmoć Novaka Đokovića nad indisponiranim Rodžerom Federerom, prenosi Dojče vele (DW).

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Reuters/Edgar Su

"Jak kao medved, Đoković ulazi finale Otvorenog prvenstva Australije", tvitovao je Skaj sport odmah posle meča u kojem je srpski teniser oduvao sa terena legendarnog Rodžera Federera.

"Đoković je ušetao u finale", piše Zidojče cajtung, "Bez ikakvih problema savladao je Federera".

"Federer je počeo izvanredno i poveo sa 5:2, ali posle toga mu je Đoković dao još samo minimalne šanse, pa i u taj-brejku koji je ubedljivo dobio".

Nemački list piše i da je Bazelac morao da se obrati lekaru za vreme meča, te da je Đoković posle meča rekao da je pun poštovanja za to što je Federer, koji očito ima zdravstvene probleme, uopšte izašao da igra.

Informativni portal Der vesten objavio je veliki naslov: "Đoković počistio Federera", dok je Ojrošport na svom internet-portalu u sličnoj rečenici umesto "počistio" upotrebio reč "zaustavio".

Glatko – u tri seta!

Javni servis ARD piše da je Đoković pobedio i prošao u finale, ali da je pritom "doduše profitirao od povrede svog protivnika. Federer je morao da dobije lekarsku pomoć i nije bio sasvim na visini kada je reč o trčanju".

I taj portal pominje da je Đoković iskazao poštovanje za Federera zbog toga što je ovaj igrao povređen.

"Đoković ubedjivo pobedio u duelu superstarova", naslov je objavljen u Špigelu onlajn, "Oko sat vremena je trajao spektakl, a onda je poljujani Švajcarac izgubio liniju. Đoković će se sada boriti za svoju osmu titulu u Melburnu".

"Glatko u tri seta! Đoković dominirao u duelu giganata!", piše sportski portal sport.de.

"Đoković nije dao Federeru nikakvu šansu"
, naslov je u Frankfurter algemajne cajtungu koji primećuje da će "Đoković u finalu čekati još jednog igrača koji govori nemački!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve