Nova vest
Tenis

Utorak, 21.01.2020.

08:41

Fonjini došao do "Grend slema", Opelka se ljutio na sudiju

Fabio Fonjini uspeo je da zabeleži još jednu neverovatnu pobedu na najvećim turnirima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fonjini došao do
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Italijan je još jednom preokrenuo rezultat sa 0:2 na 3:2 i tako sada na svakom od Grend slem turnira ima barem po jednu takvu pobedu.

Dvanaesti nosilac turnira je posle velike borbe pobedio Amerikanca Rejlija Opelku sa 3:6, 6:7 (7), 6:4, 6:3, 7:6 (5).

Samo je Australijan Open nedostajao da Fonjini upotpuni svoju neobičnu kolekciju preokreta. Jednom mu je to uspelo na Rolan Garosu, dva puta na Vimbldonu i tri puta na US Openu, posebno se pamti meč sa Nadalom iz 2015. na Flašing medouzu.

"Osvojio sam Gren slem", našalio se Italijan posle meča sa Opelkom.

"Ne na način na koji to rade Rafa ili Rodžer... Ovo je drugačije, ali je sasvim u redu", poručio je Italijan.

Meč je imao sve - ukupno 46 as servisa (35 Opelke), 101 viner, a bilo je i verbalnih okršaja, sve to u dva dana, jednom kišnom, drugom sunčanom.

Italijan je u ponedeljak iskalio bes na reketu i zbog toga je opomenut, dok je Opelka takođe zaradio opomenu zbog kršenja pravila o 25 sekundi između dva servisa. Žalio se sudiji i što Fonjinija nije kaznio kako treba.

"Koliko j...no puta ćeš mu dozviliti da se izvuče sa tim. Ti si j...no patetičan. Uradio je to četiti puta!", besneo je Opelka.

I Fonjinio je posle meča imao zamerke.

"Takav je sport, nisam bio zadfovoljan igrom prvog dana, jer nisam osećao lopticu. Baš ih ne volim, jer kada su nove, zaista su brze ali posle deset minuta igre su kao pomorandže", izjavio je Italijan.

Kako je izgledala njegova šaka, posebno srednji prst, posle njegovog "boksovanja" sa reketom u ponedeljak, delovalo je kao da je izašao iz bokserskog ringa, a ne sa teniskog terena.

Ali to je, Fonjini. Kod njega uvek možete očekivati mnogo incidenata i mnogo latinske strasti...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve