Nova vest
Tenis

Utorak, 14.01.2020.

15:10

Novak "Skajvoker" Đoković FOTO

Srbija će ponovo bdeti pored malih ekrana od 20. januara, jer tada kreće prvi grend slem u godini, Australijan open.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak
Photo by Matt King/Getty Images

Jedan od najboljih tenisera sveta juriša na svoj osmi trofej u singlu u Melburnu, u gradu u kom ga publika iz cele Australije očekuje u još jačem ritmu u odnosu na nedavno osvojeni ATP Kup, koji je odigrao izuzetno i u kom je pomogao našoj zemlji da se domogne vrednog pehara.

Uostalom, od maksimalnih 750 bodova, Đoković je osvojio 665, što je više od svih igrača na turniru.

Dres u kome će nastupati biće zelene boje, kao i poznati krokodil koji je zaštitni znak sponzora, što se jako dopalo navijačima.

Već su krenuli komentari na koga ih podseća Đoković u novoj boji, a najviše "lajkova" dobio je natpis da je Novak poput svetlosnog mača Luka Skajvokera iz serijala filmova "Ratovi zvezda".

Tek, dok se na terenu sve svetluca od ambicija i sjajne opreme, nebo iznad "Rod Lejver" arene je daleko mutnije.

Naime, zbog požara i strašnih nepogoda koje su zadesile ovaj kontinent, vazduh u Melburnu je izuzetno zagađen, ogromne su količine dima, a igrači koji treniraju i spremaju se za start takmičenja prinuđeni su da nose maske preko lica.

Novak Djokovic's outfit for Australian Open 2020 from r/tennis

Mnogi su, pak, bili prinuđeni da otkažu treninge jer nisu mogli da dišu. Situacija je najavljena da će nastaviti da se pogoršava u narednim danima, što je dodatna otežavajuća okolnost. Ipak, organizatori čine sve što je u njihovoj moći da turnir protekne u što boljim uslovima.

Celokupan ambijent, sa svim dobrim stvarima, ali i brojnim izazovima, doprineće da ovogodišnji Australijan open bude jedan od najpraćenijih sportskih takmičenja u poslednje vreme.

Za sve koji budu uživali u tenisu putem malih ekrana, odnosno na kanalima Eurosporta, pripremljeno je mnoštvo direktnih prenosa, snimaka, ali i zanimljivih emisija i dokumentaraca.

Prava ekskluziva je "Insajder", Patrika Muratoglua, trenera Serene Vilijams, osnivača teniske akademije na jugu Francuske, i jednog od najpriznatijih svetskih analitičara u svetu belog sporta.

U pitanju je dokumentarni film koji će po prvi put pokazati dešavanja iza kulisa u radu i životu Muratoglua sa brojnim igračima i igračicama, a samim tim i pokrenuti niz reportaža na Eurosportu tokom Australijan Opena 2020. godine.

Dokumentarac od 30 minutna biće premijerno prikazan u sredu, 15. januara u 22:30 po srednjeevropskom vremenu i biće dostupna na zahtev putem Eurosport Player-a, čime će Eurosport pokrenuti ekskluzivno pokrivanje Australian opena širom Evrope, s mnoštvom novih formata, kao i velikim brojem uglednih imena koja nude ekspertizu ljubiteljima tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu