Ponedeljak, 03.02.2020.

13:52

"Federer ima samo još jednu šansu da osvoji Grend slem titulu"

Nakon pobede Novaka Đokovića u Melburnu, priče o broju Grend slem titula članova "velike trojke" ponovo su postale aktuelne.

Izvor: MT

"Federer ima samo još jednu šansu da osvoji Grend slem titulu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

sempervivum

pre 4 godine

Можда ће Федерер играти ове (2020) и још следеће године (2021). После тога - не верујем, може само да поквари своју репутацију.
На Ролан Гаросу су фаворити: Надал, Тим и Ђоковић (и нико други), а Федерер вероватно тамо неће ни играти. Не би ни имао шансе.
Вимблдон има гомилу фаворита, али Федерер ипак ту има још 2 шансе. Има шансе и у Њујорку још 2 пута, и још један АО (2021). Дакле, има још укупно 5 шанси. Додуше - те шансе су врло мале...

lolko

pre 4 godine

Nadal uzme RG, Djokovic W i UO. I onda sledece godine, na omiljenom mu AO dodje do 20 GS titule i izjednace se sva trojica. Navijam za to. Epski!

Optimista pripravnik

pre 4 godine

Надал ће бити недостижан. Није проблем Федерер.
(СЕНОВИЋ, 03. februar 2020 18:26)

Nadal moze samo RG da osvoji, ali vise nece moci ni to jer je postavljen krov na centralnom stadionu
(Oliver, 3. februar 2020 18:57)

Pa, znas, krov nema tu bas mnogo uticaja, to je bilo samo jednom kad je Nole zbog kise i odlaganja izgubio. Igra se jos uvek na istoj Pariskoj sljaci i tu je Rafa uvek bio CAR. Ne kralj, nego CAR. Krov moze da pomogne kako Noletu, tako i Rafi.
Ipak, imam neki blagi predosecaj da ce ove godine ili Nole ili Tim da podignu pehar.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Kes je u pravu sa tom jos jednom sansom za Federera.
Mislim da ce Novaku na toj trci za osvojenim GS veci problem biti Rafa nego Federer. Rafa nekako uvek ima 50% sanse da osvoji RG ako se ne povredi bas kao i Nole na AO i Wimbldonu.
Ako osvoji jos jedan onda je nedostizan.
Takodje je prakticno isto godiste kao Novak i moze da igra koliko i on.
Tako da ako recimo uzme dva RG u ovoj i sledecoj godini je na 21 a tu stasavaju i mladi lavovi zeljni skalpa trojce najboljih.

Milan_PT

pre 4 godine

Rodzer ima da pobedjuje jos.Godine su samo broj.Tako da tesko da ce Djokovic da stigne Federera.
(Kralj, 3. februar 2020 21:21)

Apsolutno si u pravu. Trebalo je i da nevernicima objasniš kako će to da se desi. Evo, ja ću. Dakle, deco, u zadnje 2 godine, Federer je uzeo 0 GSova, a Novak 5. A i godine rade u korist Kralja Rodžera, tako da će on samo povećavati svoju prednost. Rafa nema nikakve šanse da ove godine osvoji svoj 20-i GS, a ni Novak neće ove ili sledeće godine stići milog Rožijea u broju nedelja kao No1, jer Novak ni sada nije prvi na listi.
Nadam se da sam uspeo da pobrojim Tvoje najjače argumente u korist Tvoje veoma realne tvrdnje...

neko normalan

pre 4 godine

Koliko nepristrasnih komentare kao ovaj neće ili gotov kraj za njega i td..

Sve neki proroci koji unapred znaju da neće niko više osvajat GS pogotovo Federer. To se nikad ne zna u sportu i da bude tako ništa strašno ne bi se dogodilo. Nadal je uvek favorit na RG bez obzira što ovde pojedinci pričaju. Slično sa Novakom na AO Openu. Na ostala dva GS će se vodit lavovska bitka.

Mozete me zvati Vime

pre 4 godine

Fed vise nema sanse da osvoji GS. Sve da mu nameste zreb kao ove godine na AO, izgubice u polufinalu.
Samo je pitanje koliko ce Nole osvojiti, i da li Nadal moze da uzme jos neki GS.
Licno bih voleo da Nadal stigne do 20, a Nole zavrsi na 22, ako vec ne bude na 24.
A mene ako se sete na Dan bezbednosti, sete se...

sakupljac minusa

pre 4 godine

Jedna stvar mi nije jasna.Zašto se uopšte igra 9 mastersa 1000 i završni turnir kad to niko ne broji u konačnom skoru ko će biti GOAT?
(Srba, 3. februar 2020 22:14
Broji se to druze moj. Samo dok Nadal ima najvise mastersa, za ljude koji prate tenis od 2011. godine to nije bitno. Videces ako se promeni redosled osvajaca ATP 1000 titula, kako ce poceti i o tome da se prica.

Srba

pre 4 godine

Jedna stvar mi nije jasna.Zašto se uopšte igra 9 mastersa 1000 i završni turnir kad to niko ne broji u konačnom skoru ko će biti GOAT?

Mucak

pre 4 godine

Vrlo vazna informacija , posto zivim u SVAJCARSKOJ u BAZELU , danasnji BLICK objavijo moze da se provjeri do sutra a to je. Zadnjih 40 GREN SLEMOVA osvojenih. DJOKOVIC — 17 , NADAL — 13 , FEDERER — 4 , WARVINKA , MAREJ — 3 , CILIC — 1 . A to znaci da FEDERER od svoje dvadeset i osme godine osvoijo samo cetri gren slema , STRASNO , a zadnja tri kad NOVAK bijo povredjen i NADAL. Svakom normalnom covjeku treba da zna o cemu se ovde radi.

alan ford

pre 4 godine

tako je i do tog finala ko se seca Novakovih protivnika? Ja odmoran, on umoran kao i protiv Tima a opet jedva. Kao sto je Srdjan govorio tenis je sport namestenog zreba.....receno pre 10 i vise godina....sada to ne prica-ne ide mu vec dugo u prilog. Nismo magarci.

reflektor

pre 4 godine

U eri Federera i Nadala,Djokovic je najbolji.Jel moze tako? ;) Ajde,kazite,recite sta god,cinjenice svih statistika i parametara govore to!Covek je preko njih i u njihovoj eri zabelezio nestvrne stvari!Car,mlatio je kralja sljake 6 puta u nizu,Federera 3 puta na WB...Najveci je,svidjalo se to nekome ili ne.Elo rating je sve ucinjeno u tenisu,sad vidite sta je to pa ce vam biti jasnije.

Oliver

pre 4 godine

Надал ће бити недостижан. Није проблем Федерер.
(СЕНОВИЋ, 03. februar 2020 18:26)

Nadal moze samo RG da osvoji, ali vise nece moci ni to jer je postavljen krov na centralnom stadionu

Saša

pre 4 godine

ma koja 5 decenija života?? To svarno treba izbaciti iz " upotrebe" Ionako niko ne koristi u svakodnevnom razgovoru, nije mi jasno zasto novinari forsiraju.

Damjanov

pre 4 godine

Djokovica do GOATA (nedaj boze) moze da spreci samo neki slicni bolesnik koji je sprecio Moniku Seles...tako da, za 1-2 godine i zvanicno postaje GOAT.
(djomla, 3. februar 2020 16:21)

Znači, Novak još nije goat, a da li znaš ko je? Hvala unapred.

Djone

pre 4 godine

Auuu komleksasa od Novaka hahaha.Kralj tenisa.Da nije Federer poceo uzimati silne GS kad nije imao konkurenciju u Noletu sad bi ih imao desetak.A Novak je GOAT to je realnost!!!

Bizon

pre 4 godine

Treba uvesti pravilo ako Djokovica ne izbacis titule nema, onda Federer ne bi mogao da se kočoperi kao sto se kočoperio onaj period dok je Novak imao problema sa ramenom

m

pre 4 godine

Da li je postavljen rok za proglašenje najboljeg svih vremena? Pa to ne može da se zamrzne-živi smo ljudi, doći će novi rekorderi ( tačno u tenisu ovu trojicu uskoro niko neće prevazići), ali ipak... Nadam se da Nole ne čita ovo maltretiranje njegovog imena i toliko napornog rada...Oni bi bili u stanju sve da obezvrede ako Nole bude taj i suprotno-da druge vinu u nebo!!!

Lobi

pre 4 godine

Djokovic - Federer 27-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

11-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Veljko

pre 4 godine

Zna li neko koliko je Marej pokupio tacni na Australijan openu od Noleta?
inače da se zna veliki sam poštovalac Mareja i ima moj "respekt".

Iiii

pre 4 godine

Federer igra finale Vimbdlona 2019, dodje na poen od titule protiv Djokovica i onda samo nekoliko meseci kasnije pojedini idioti kazu kako on nema sta da trazi na Vimbldonu ove godine, kazu Medvedev i Zverev imaju vece sanse. Pa zaista ljudska glupost nema granice.

Igra bez granica

pre 4 godine

@tako znači
aj ti polako na praćenje ritmičke gimnastike, ne ide ti baš ovaj sport. Tamo ima dinamike o kojoj ti pričaš

vladimir

pre 4 godine

Prosle godine Federer je igrom rasturio Novaka i na Vimbldonu i na zavrsnom mastersu u Londonu.
Na AO u prvom setu ga isto razbio i videlo se da bi i ovde bilo povuci potegni da Federer nije imao probleme sa telom.
Tako da,ne treba njega otpisivati nikada,posebno sada kada moze da igra opusteno.

Iiii

pre 4 godine

@Nebojša
Nema veze, bar si pokusao...
Federer na 3 od 4 GS ima 5 ili vise titula. A Nolo bote? Nolo bi hteo da bude "kralj betona", a ima manje titula na US Openu od Nadala, za koga vi imbecili tvrdite da samo na sljaci zna da igra.

Nebojša

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smehotres, 3. februar 2020 16:06)

Po toj logici onda ni Federer nikako ne može biti goat njemu je Australian open drugi najuspešniji grenslem ima tamo više titula nego na us openu i Rolland garrosu kombinovano.

rodny

pre 4 godine

Ako nije uspeo osvojiti GS sa dve mec lopte na svoj servis, nece više nikad.Beker,Edberg,Konors,Ledndl,Mekinro nemaju po 10 GS a koje su to veličine kad ih ceo svet zna.Naš Srbin Djoković osvojio 17 GS.Jedan da je osvojio bio bi najveći srpski teniser.Sad kada je dosao blizu da bude GOAT sto da ne. Treba imati podršku svakog srbina,jer juce je ceo svet,na svim meridijanima objavio Novak Djokovic srpski teniser osvojio Australia open.Ja sam ponosan sto sam srbin i imam ić kao i on.

haren

pre 4 godine

Da iznesem svoje nestrucno misljenje. Federer ima mogucnost da uzme W ali su te sanse veoma male. Ne zato sto on nema igru vec zato sto nema tijelo koje moze izdrzati turnir u 5 setova. Pa sad smo vidjeli da je pokleklo tjelo nakon dva jaca meca, protiv Novaka je bio blago receno mlak. Prema tome nema vise sanse izuzev da ga posreci i da dobija sve meceve u tri seta sa maksimalno 30 gemova po partiji.
(t67, 03. februar 2020 16:32)

To nisu dva jača meča, već dva uzastopna meča u 5 setova. To utiče i na mlade, a da ne utiče na starije tenisere.

dule

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smehotres, 3. februar 2020 16:06)

Ne postoji manje vredan grend slem. Svaki je važan. Da je samo vredan recimo Vimbldon onda se ne bi igrala preostala tri turnira.

Mirko

pre 4 godine

Jasno je da Fedi najmanje ima šanse za bilo koji GS. Tu su Novak Nadal mlađi igrači. Nadal ima realne šanse da prvi stige i obori Rodzereov rekord od 20 GS titula ali i to će biti teško pored Novaka i ostalih. Novak da nije morao da pusti Mareja na Winbldonu imao bi još jednu titulu u vitrini

Monden

pre 4 godine

Federeru je potrebno isto što i Đokoviću i Nadalu da bi osvojio GS - sreća sa žrebom. Đoković je sva tri turnira na kojima je trijumfovao u 2019. i 2020. godini, osvojio zahvaljujući povoljnom žrebu. Ako mu se potrefe tri teška protivnika za redom (na RG-u je imao Zvereva, Tima i Nadala, na USO-u Vavrinku, Medvedeva i Nadala), to apsolutno nema šanse da prođe. Sasvim je jasno da se njegovi navijači danas ne bi radovali da su kojim slučajem Nadal i on bili u obrnutim polovinama žreba.

Semjon

pre 4 godine

Federer je treći na ATP listi. Ne vidim zašto ne bi mogao da osvoji neki GS; svakako ima veće šanse od čitave plejade tenisera koji mu gledaju u leđa na ATP listi i pored njegovih godina.

kele®

pre 4 godine

Nolo celu karijeru gleda Nadalu i Federeru u ledja i ostaje vecno treci.
(BB, 03. februar 2020 15:23)
Zavisi šta su tebi leđa. Ako gledamo međusobni skor, biće da je ipak malo drugačije.

Tako znači

pre 4 godine

Ne znam zašto se i dalje forsira priča o goatu kad je Novak u Srbiji proglašen za goata još 2015. godine, sa 12 GS titula, jer niko nikome ne može da zabrani koga će da naziva goatom. Misim, goat ne postoji, to je novinarska dosetka da se navijači lože, i uveren da će se u svetu uvek više govoriti o Federeru, nego o Novaku. On je protiv Tima davio i sa 29 razmenjenih udaraca, dok Tim ne bi pogrešio, tako da... Novak nikada nije bio teniser koji je impresionirao igrom. U svetu radije gledaju čak i jednog Kiru, jer je zanimljiv i ima brilijantne poteze, Novak je samo čvrst, siguran ziheraš, kao nekada Lendl, koga niko više ne pominje.

Vera

pre 4 godine

Ono što Novak zacrta u svome životu i karijeri,to će sigurno ostvariti.Veselim se jako budućim uspjesima i rekordima.Kakva je on legenda,neki će shvatiti tek kad se jednog dana povuče iz aktivnog natjecanja.Za mene je on legenda već sada,ne treba ništa više osvojiti.

Vladimir

pre 4 godine

Zanimljivo da Novak zaostaje baš onoliko za obojicom, koliko je on bio loš zbog zasićenja, povreda i čega sve ne u periodu od juna 2016. godine pa sve do juna 2018.godine.Baš u tom periodu Nadal i Federer su osvojili po 3. slema.Federer je sve stariji i teško da će uspeti, ali je jasno da čeka neki kiks Nadala i Djokovića da bi uzeo bar jedan.Verujem da priželjkuje finale na Rolan Garosu izmedju Novaka i Rafe i pobedu Novaka posle maratona u pet setova.Tu bi video svoju šansu i sve dao na Vimbldon, pa makar se posle toga povukao iz tenisa.

Topnik

pre 4 godine

Uzet će on još jednu titulu, imam osjećaj da će mu se negdje otvoriti. Slabiji je od Đokovića i Nadala trenutno, ali može ih dobiti u jednom meču. Od ostalih je bolji još uvijek po meni.

djomla

pre 4 godine

Djokovica do GOATA (nedaj boze) moze da spreci samo neki slicni bolesnik koji je sprecio Moniku Seles...tako da, za 1-2 godine i zvanicno postaje GOAT.

jasnok'o dan

pre 4 godine

Federer ne mora više nijedan GS osvojiti ostaće upamćen kao teniser sa najljepšim stilom igre u istoriji bijelog sporta,kao najomiljeniji teniser širom svijeta u istoriji ovog sporta,te kao teniser koji je u svojoj karijeri zaradio milijardu dolara,što je za ostale tenisere mislena imenica.

Panta SD

pre 4 godine

Po govoru tela Federera i pogledu njegove supruge iz lože rekao bih da on ne moze vise ni Bazel da osvoji ako ne plate Novaku da ne dodje na to igraliste. Dobar je bio ali mu treba sve vise vremena za odmor i tvrdoglavosti da trči za loptom tako da i tih 20 titula je iz neke perspektive * puna * kapa..

brka

pre 4 godine

Realno 16 je osvojio dok Novak jos nije zavrsio sa pubertetom. A i pitanje za 19 i 20u sta bi bilo da se ovaj nas nije glupirao sa ishranom i onim Pepe La tvorom.

.

pre 4 godine

Marej, Conga, Anderson, Tim, Del Potro... To su ti strasni Djokovicevi protivnici u finalima. E, da ne zaboravimo i Federera sa 35-38 godina, povredjenog Nadala i eto dominacije.

Marko

pre 4 godine

U 39.oj godini? Kako? Jedino ako sve bude namešteno. Ne znam zašto nekad njega ne zovu na doping kontrolu? Kraj prvog seta u polufinalu AO, pre par dana, Novak u majica mokra od znoja, a Vavrinec suv kao barut. I to je normalno

igor

pre 4 godine

Sve oči su uprte u Federera, a u suštini je Nadal problem.
Sva trojica će imati 20 i kusur GS, to je neminovno (Federer 99% ostaje na 20), ali je pitanje samo Nole i Nadal koliko će još uzeti, jedan dominantan na RG, drugi na OZIju i Vimbldonu. Noletov jedini problem u GOAT trci je Nadal, ne Federer...

pooptroop

pre 4 godine

pa taj anderson i taj conga kako su stigli do finala? nisu ga cekali u finalu sigurno nego su preko nadala federera i mareja stigli tu. Mrzi me da tazim zreb ali i ako je neko bio povredjen nisu svi sigurno. To sto su oni "slabiji" sto se tice titula to ne znaci da tad u tom trenutku nisu to zasluzili. Anderson je te godine napravio cudo nad cudima. A peta decenija je smesna prica. Koliko fudbalera,kik boksera, kosarkasa igra i u 40toj. Te price kod coveka koji je rodjeni pobednik sa svitom od 10 15 lekara oko sebe jednostavno ne pale... lista najvecih koji su igrali i posle 40 je dugacka. Doticni meni licno anonimus je englez 1/1. Tim je zverina odigrao je ceo turnir sampionski, samo ne rastu m u teretani a samo mu je to falilo da postane sampion.

Ernesto ce

pre 4 godine

ovo su sve gluposti koje trtljaju svakog dana , federer nije medju favoritima ali ako mu se pruze dve tri prilike ,usled izostanka djokovica i nadala ,on ce ih iskotistiti ,uostalom on zato i dalje ucestruje na turnirima , on je svestan da treba da vreba priliku i da poveca broj osvojenih GS a samim tim oteza drugoj dvojici da ga prestignu .

Samo je Novak goat, zato što je Srbin

pre 4 godine

Novak je, čitam na ovom sajtu, već nekoliko godina goat. Imam samo jedno pitanje: ko je bio goat pre njega? Kako se postaje goat? Da nije to možda ipak priča koju forsiraju mediji i sportski novinari, a srbski navijači prihvataju. Ko je goat u futbalu, ili košarci, ili tekvondu, i kako se do imena dolazi?

Kun' fu - Panda

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)

Hoce, ja navijam za njega, ali u konkurenciji veterana. Bez obzira na sve, kraju sala, ti si neozbiljan i rekao bih bezobrazan. Prvo ajde sto omalovazavas jednu legendu kakav je Novak, to smo navikli od tebe, nego i samog Federera ovim posprdnim komentarima, jer Rodzer je ipak sampion i nije to zasluzio. I na kraju bez obzira na godine, covjek je uvjek u krugu favorita jer je uz Novaka i Rafu najbolji u ovom sportu....

t67

pre 4 godine

Da iznesem svoje nestrucno misljenje. Federer ima mogucnost da uzme W ali su te sanse veoma male. Ne zato sto on nema igru vec zato sto nema tijelo koje moze izdrzati turnir u 5 setova. Pa sad smo vidjeli da je pokleklo tjelo nakon dva jaca meca, protiv Novaka je bio blago receno mlak. Prema tome nema vise sanse izuzev da ga posreci i da dobija sve meceve u tri seta sa maksimalno 30 gemova po partiji.

Proka

pre 4 godine

Kada Zverev ukapira kako se igra na travi ima da ga i osvoji. Medvedev je favorit takodje. Novak, Tim i Rafa vrebaju dok Federer nema nista, ama bas nista da trazi tamo. Mogao bi eventualno Raonic da iznenadi na primer ali Federer...

Ivan

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 03. februar 2020 15:30

da dodam.. Federer od ta 4 GS sto je osvojio 3 osvojio dok je Đoković bio povređen. ispada da je samo 1gs osvojio a da su zajedno bili na turniru.

Majkl

pre 4 godine

Koliko su puta trojica najboljih pobedjivali jedno drugog na putu do TITULE na Grend slemovina, pa da krenemo:

(Roger Federer)

Federer pobedio Nadala 2006.(W)
Federer pobedio Nadala 2007.(W)
Federer pobedio Djokovica 2012.(W)
Federer pobedio Djokovica 2007. (USO)
Federer pobedio Djokovica 2008. (USO)
Federer pobedio Djokovica 2007. (AO)
Federer pobedio Nadala 2019.(AO)


Od 20GS u karijeri Federer je na putu do titule pobedio 3x Nadala i 4x Djokovica


(Rafael Nadal)

Nadal pobedio Federera 2008. (W)
Nadal pobedio Federera 2005. (RG)
Nadal pobedio Federera 2006. (RG)
Nadal pobedio Federera i Djokovica 2007. (RG)
Nadal pobedio Federera i Djokovica 2008. (RG)
Nadal pobedio Federera 2011. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2012. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2013. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2014. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2010. (USO)
Nadal pobedio Djokovica 2013. (USO)


Od 19GS u karijeri Nadal je na putu do titule pobedio 6x Federera i 7x Djokovica


(Novak Djokovic)

Djokovic pobedio Federera 2008. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2011. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2012. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2016. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2019. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2020. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2011. (W)
Djokovic pobedio Federera 2014. (W)
Djokovic pobedio Federera 2015. (W)
Djokovic pobedio Nadala 2018. (W)
Djokovic pobedio Federera 2019. (W)
Djokovic pobedio Federera i Nadala 2011. (USO)
Djokovic pobedio Federera 2015. (USO)


Od 17GS u karijeri Djokovic je na putu do titule pobedio 9x Federera i 5x Nadala


Kao sto mozemo videti Federer je smesan u ovoj prici, ostaju Djokovic i Nadal, mada je Nadal 80% pobeda ostvario na Garosu, Djokovic ih je pobedjivao svuda i najvise a ima 2 i 3 slema manje. Tako da slobodno mozemo reci je Djokovic najveci ikada!

Smehotres

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!

ja

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)

Ma osvojiće u rasponu 40:15 titula...

aca

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 03. februar 2020 15:30)
i jos par kad je Nole bio u autu.

Milan_PT

pre 4 godine

Dosta je realna procena. Nije problem u znanju, Federer je sad u stanju da odigra neke poene bolje nego ikad, ali je problem u godinama. Čovek kad pređe 35 više nije mlad, postaje sporiji, a brojne povrede iz mladosti se ponovo javljaju. A onda počne da dolaziš na turnire gde neki novi mladi lavovi grizu kao što je on pre 20 godina, a tu je i srednja generacija, a i ova dvojica stalnih pratilaca. Treba imati izdržljivosti za sve te mečeve od 3 seta svaki dan, ili 4-5 setova svaki drugi dan. Jednostavno, telo više nije isto, a možda mora biti i bolji nego što je bio pre 10 godina.
U zadnje 2 godine RF nije uzeo nijedan GS, a uzeo je samo 1 Masters 1000. Pitanje je samo trenutka kad će odustati, jer neće dopustiti da gubi od nekih Fučoviča i Tenisa, koji zamalo da nije u prvih 100 igrača.
Moja je procena da će probati još ovogodišnji WB i OI. Ako mu se tu posreći, možda produži još jednu godinu. A ako ne, verovatno će se povući krajem godine...

matori

pre 4 godine

@"Pogledajte koga je Đoković pobedio u finalima, slavio je protiv Conge i Andersona, ali je ipak većina bila protiv Mareja, Nadala i Federera. U većini slučajeva je pobeđivao trojicu najboljih igrača", zaključio je Keš.

do Conge je stigao preko Federera, a do Andersona preko Nadala...

Vlad Rad

pre 4 godine

Ne bih da omalovažavam Federera, svojim igrama to nikako nije zaslužio... Al mislim da on više nema nikakvu šansu da uzme neki GS trofej.
Prošle godine je imao priliku, nije je iskoristio i to je to.

no name

pre 4 godine

Dok.je god Novak bio na takmicarskom nivou slabo se federer naosvajao koliko ja znam .Cim njega nije bilo sa 17 je podigao na 20 . a tako i nadal .Po tri komada uzeli dok noleta nije bilo.A zna se koji je to bio period kad Novak nije mogao da se sastavi.Nole se vraca i uzima pet komada ....o cemu pricamo decko je GOAT. ..

DokHoliday

pre 4 godine

Ovaj Kes je glup kao k....
U Australiji prica jednu pricu a u Londonu drugu i tako po potrebi. Integritet 0( zirou) jedino Mek iz ove starije generacije koji zaista ima svoj stav.

Marko

pre 4 godine

Pa Federera će preći i Nadal i Nole, to je neminovno, jedino bi neka povreda mogla to da spreči, njih dvojica mogu još 2-3 godine na ovom nivou da igraju dok Federer već ove godine se vidi osetan pad i to će da se nastavi i sledeće. On je i po međusobnom skoru slabiji od njih dvojice i realno je treći među velikom trojkom. Onih 100+ trofeja sa atp250 i ostalih slabijih turnira su beznačajni jer Nole ima najviše atp1000 turnira koji su suštinski po kvalitetu u rangu Grend slemova, a imaće ubrzo i više Slemova.

срле

pre 4 godine

Тако му сваке године дају шансу само на Вимблдону, поготово задњих пар година и никако да освоји. Јесте победио у Аустралији 2017, али када није Новак био потпуно спреман због повреде. Свака њему част како има воље још увек да игра, вероватно да испоштује велике спонзорске уговоре, али и да покуша нешто. Био је близу прошле године, ајде да узмемо да је нормално да га побеђују Ноле и Рафа, али ови млађи још увек немају решење за Федерера. Онај меч Сандгрена је доказ да им је ушао у главу, заиста ми није јасно како је могуће да имаш 7 меч лопти и ниједну не искористиш против већ начетог противника. Зато ће и даље имати успеха, а добро је за тенис да велика тројка што дуже траје.

Ivan

pre 4 godine

Federer je imao dovoljno srece da igra punih 6-7 godina u smesnoj eri tenisa u kojoj nije imao konkurenciju. Tu je pokupio vecinu svojih gs titula. U eri Djokovica i Nadala ih ima samo 6, pa uradite sami matematiku.

South Park

pre 4 godine

Roger trenutno ima najvise slemova i nedelja kao br 1.Obe stvari su mu upitne koliko je narednih 6 meseci,Novak nedelje a Nadal ako uzme RG.Onda on vise nista nema,ova dvojica ga deru u medjusobnim duelima,imaju puno vise masters turnira od njega rekorderi su,Novak jedini ima sve masterse osvojene.Federeru se ljulja presto realno već sada a ova dvojica su mladji i igrace jos par godina samo da ih zdravlje posluži.

Simke

pre 4 godine

Najveci paradoks od svega je taj da Novak na primer nije bio u mogucnosti da igra poslednje dvije godine,Federer bi se naosvajao jos gren slemova....Osvojio bi Vimbldon,Australiju bar po nekoliko puta...Ako bude sve u redu,Novak ce ga opet dobiti na Vimbldonu,i pitanje je da li ce Federer uopste zeljeti vise da se susretne sa Novakom na Vimbldonu,jer bi mu to bio eventualno 4 poraz u njogovoj kuci.Poslednjih godina ga prakticno stalno Novak sprecava da dodje do titule.Pa ja mislim da bi Federer stavio Novaka u Top da moze.:DNocna mu je mora,bukvalno.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...

John

pre 4 godine

A koga je Federer pobedjivao u vecini finala gs?
(gusan, 3. februar 2020 15:20)

Endija Rodika i Endija Mareja po tri puta.
A gubio od Nadala šest puta i od Đokovića četiri.

Lik

pre 4 godine

Federerov problem više nije Novak već igrači koje će morati da prođe da bi uopšte stigao do njega. Ako mu se na tom putu nađu Tim, Cicipas ili Medvedev teško da će proći.

dragan nj

pre 4 godine

2006-2010

Djokovic - Federer 6-13
Djokovic - Nadal 7-16

Djokovic - Federer & Nadal 13-29

2011-2020

Djokovic - Federer 20-10
Djokovic - Nadal 22-10

Djokovic - Federer & Nadal 42-20

$$$

pre 4 godine

A koga je Federer pobedjivao u vecini finala gs?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gusan, 3. februar 2020 15:20)

Neku boraniju...I to uz namesten zreb i dozvolu teniske federacije da se konstantno dopinguje...Cak se prica de je nudio mito svojim protivnicima u finalu da ga puste da pobede...

petar

pre 4 godine

ne pratim tenis niti me generalno zanima. ali eto ponekad procitam vest kao ovu sad. realno gledano je da djokovic a i nadal imaju sansu da uzmu po jos koji gs i presisaju federera. pri cemu se apsolutno slazem da je djokovic zver jer je najvise puta uzimao titule upravo tako sto je usput pobedio nadala i federera. moze neko da ga voli ili ne ali stvarno je strasan sportista. komentare o porezu, novcu, kulturi i ostalom treba ostaviti za neke druge rubrike koje nemaju veze sa sportom.

BB

pre 4 godine

Tako su pricali za Federera i pre 7-8 godina da je za penziju, da nece vise ni jedan GS uzeti. Nolo celu karijeru gleda Nadalu i Federeru u ledja i ostaje vecno treci.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...

Simke

pre 4 godine

Najveci paradoks od svega je taj da Novak na primer nije bio u mogucnosti da igra poslednje dvije godine,Federer bi se naosvajao jos gren slemova....Osvojio bi Vimbldon,Australiju bar po nekoliko puta...Ako bude sve u redu,Novak ce ga opet dobiti na Vimbldonu,i pitanje je da li ce Federer uopste zeljeti vise da se susretne sa Novakom na Vimbldonu,jer bi mu to bio eventualno 4 poraz u njogovoj kuci.Poslednjih godina ga prakticno stalno Novak sprecava da dodje do titule.Pa ja mislim da bi Federer stavio Novaka u Top da moze.:DNocna mu je mora,bukvalno.

Vlad Rad

pre 4 godine

Ne bih da omalovažavam Federera, svojim igrama to nikako nije zaslužio... Al mislim da on više nema nikakvu šansu da uzme neki GS trofej.
Prošle godine je imao priliku, nije je iskoristio i to je to.

DokHoliday

pre 4 godine

Ovaj Kes je glup kao k....
U Australiji prica jednu pricu a u Londonu drugu i tako po potrebi. Integritet 0( zirou) jedino Mek iz ove starije generacije koji zaista ima svoj stav.

Majkl

pre 4 godine

Koliko su puta trojica najboljih pobedjivali jedno drugog na putu do TITULE na Grend slemovina, pa da krenemo:

(Roger Federer)

Federer pobedio Nadala 2006.(W)
Federer pobedio Nadala 2007.(W)
Federer pobedio Djokovica 2012.(W)
Federer pobedio Djokovica 2007. (USO)
Federer pobedio Djokovica 2008. (USO)
Federer pobedio Djokovica 2007. (AO)
Federer pobedio Nadala 2019.(AO)


Od 20GS u karijeri Federer je na putu do titule pobedio 3x Nadala i 4x Djokovica


(Rafael Nadal)

Nadal pobedio Federera 2008. (W)
Nadal pobedio Federera 2005. (RG)
Nadal pobedio Federera 2006. (RG)
Nadal pobedio Federera i Djokovica 2007. (RG)
Nadal pobedio Federera i Djokovica 2008. (RG)
Nadal pobedio Federera 2011. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2012. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2013. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2014. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2010. (USO)
Nadal pobedio Djokovica 2013. (USO)


Od 19GS u karijeri Nadal je na putu do titule pobedio 6x Federera i 7x Djokovica


(Novak Djokovic)

Djokovic pobedio Federera 2008. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2011. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2012. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2016. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2019. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2020. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2011. (W)
Djokovic pobedio Federera 2014. (W)
Djokovic pobedio Federera 2015. (W)
Djokovic pobedio Nadala 2018. (W)
Djokovic pobedio Federera 2019. (W)
Djokovic pobedio Federera i Nadala 2011. (USO)
Djokovic pobedio Federera 2015. (USO)


Od 17GS u karijeri Djokovic je na putu do titule pobedio 9x Federera i 5x Nadala


Kao sto mozemo videti Federer je smesan u ovoj prici, ostaju Djokovic i Nadal, mada je Nadal 80% pobeda ostvario na Garosu, Djokovic ih je pobedjivao svuda i najvise a ima 2 i 3 slema manje. Tako da slobodno mozemo reci je Djokovic najveci ikada!

Ivan

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 03. februar 2020 15:30

da dodam.. Federer od ta 4 GS sto je osvojio 3 osvojio dok je Đoković bio povređen. ispada da je samo 1gs osvojio a da su zajedno bili na turniru.

Lobi

pre 4 godine

Djokovic - Federer 27-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

11-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Mucak

pre 4 godine

Vrlo vazna informacija , posto zivim u SVAJCARSKOJ u BAZELU , danasnji BLICK objavijo moze da se provjeri do sutra a to je. Zadnjih 40 GREN SLEMOVA osvojenih. DJOKOVIC — 17 , NADAL — 13 , FEDERER — 4 , WARVINKA , MAREJ — 3 , CILIC — 1 . A to znaci da FEDERER od svoje dvadeset i osme godine osvoijo samo cetri gren slema , STRASNO , a zadnja tri kad NOVAK bijo povredjen i NADAL. Svakom normalnom covjeku treba da zna o cemu se ovde radi.

dragan nj

pre 4 godine

2006-2010

Djokovic - Federer 6-13
Djokovic - Nadal 7-16

Djokovic - Federer & Nadal 13-29

2011-2020

Djokovic - Federer 20-10
Djokovic - Nadal 22-10

Djokovic - Federer & Nadal 42-20

matori

pre 4 godine

@"Pogledajte koga je Đoković pobedio u finalima, slavio je protiv Conge i Andersona, ali je ipak većina bila protiv Mareja, Nadala i Federera. U većini slučajeva je pobeđivao trojicu najboljih igrača", zaključio je Keš.

do Conge je stigao preko Federera, a do Andersona preko Nadala...

dule

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smehotres, 3. februar 2020 16:06)

Ne postoji manje vredan grend slem. Svaki je važan. Da je samo vredan recimo Vimbldon onda se ne bi igrala preostala tri turnira.

kele®

pre 4 godine

Nolo celu karijeru gleda Nadalu i Federeru u ledja i ostaje vecno treci.
(BB, 03. februar 2020 15:23)
Zavisi šta su tebi leđa. Ako gledamo međusobni skor, biće da je ipak malo drugačije.

igor

pre 4 godine

Sve oči su uprte u Federera, a u suštini je Nadal problem.
Sva trojica će imati 20 i kusur GS, to je neminovno (Federer 99% ostaje na 20), ali je pitanje samo Nole i Nadal koliko će još uzeti, jedan dominantan na RG, drugi na OZIju i Vimbldonu. Noletov jedini problem u GOAT trci je Nadal, ne Federer...

ja

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)

Ma osvojiće u rasponu 40:15 titula...

Ivan

pre 4 godine

Federer je imao dovoljno srece da igra punih 6-7 godina u smesnoj eri tenisa u kojoj nije imao konkurenciju. Tu je pokupio vecinu svojih gs titula. U eri Djokovica i Nadala ih ima samo 6, pa uradite sami matematiku.

Nebojša

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smehotres, 3. februar 2020 16:06)

Po toj logici onda ni Federer nikako ne može biti goat njemu je Australian open drugi najuspešniji grenslem ima tamo više titula nego na us openu i Rolland garrosu kombinovano.

South Park

pre 4 godine

Roger trenutno ima najvise slemova i nedelja kao br 1.Obe stvari su mu upitne koliko je narednih 6 meseci,Novak nedelje a Nadal ako uzme RG.Onda on vise nista nema,ova dvojica ga deru u medjusobnim duelima,imaju puno vise masters turnira od njega rekorderi su,Novak jedini ima sve masterse osvojene.Federeru se ljulja presto realno već sada a ova dvojica su mladji i igrace jos par godina samo da ih zdravlje posluži.

Veljko

pre 4 godine

Zna li neko koliko je Marej pokupio tacni na Australijan openu od Noleta?
inače da se zna veliki sam poštovalac Mareja i ima moj "respekt".

Djone

pre 4 godine

Auuu komleksasa od Novaka hahaha.Kralj tenisa.Da nije Federer poceo uzimati silne GS kad nije imao konkurenciju u Noletu sad bi ih imao desetak.A Novak je GOAT to je realnost!!!

t67

pre 4 godine

Da iznesem svoje nestrucno misljenje. Federer ima mogucnost da uzme W ali su te sanse veoma male. Ne zato sto on nema igru vec zato sto nema tijelo koje moze izdrzati turnir u 5 setova. Pa sad smo vidjeli da je pokleklo tjelo nakon dva jaca meca, protiv Novaka je bio blago receno mlak. Prema tome nema vise sanse izuzev da ga posreci i da dobija sve meceve u tri seta sa maksimalno 30 gemova po partiji.

rodny

pre 4 godine

Ako nije uspeo osvojiti GS sa dve mec lopte na svoj servis, nece više nikad.Beker,Edberg,Konors,Ledndl,Mekinro nemaju po 10 GS a koje su to veličine kad ih ceo svet zna.Naš Srbin Djoković osvojio 17 GS.Jedan da je osvojio bio bi najveći srpski teniser.Sad kada je dosao blizu da bude GOAT sto da ne. Treba imati podršku svakog srbina,jer juce je ceo svet,na svim meridijanima objavio Novak Djokovic srpski teniser osvojio Australia open.Ja sam ponosan sto sam srbin i imam ić kao i on.

Ernesto ce

pre 4 godine

ovo su sve gluposti koje trtljaju svakog dana , federer nije medju favoritima ali ako mu se pruze dve tri prilike ,usled izostanka djokovica i nadala ,on ce ih iskotistiti ,uostalom on zato i dalje ucestruje na turnirima , on je svestan da treba da vreba priliku i da poveca broj osvojenih GS a samim tim oteza drugoj dvojici da ga prestignu .

Mozete me zvati Vime

pre 4 godine

Fed vise nema sanse da osvoji GS. Sve da mu nameste zreb kao ove godine na AO, izgubice u polufinalu.
Samo je pitanje koliko ce Nole osvojiti, i da li Nadal moze da uzme jos neki GS.
Licno bih voleo da Nadal stigne do 20, a Nole zavrsi na 22, ako vec ne bude na 24.
A mene ako se sete na Dan bezbednosti, sete se...

reflektor

pre 4 godine

U eri Federera i Nadala,Djokovic je najbolji.Jel moze tako? ;) Ajde,kazite,recite sta god,cinjenice svih statistika i parametara govore to!Covek je preko njih i u njihovoj eri zabelezio nestvrne stvari!Car,mlatio je kralja sljake 6 puta u nizu,Federera 3 puta na WB...Najveci je,svidjalo se to nekome ili ne.Elo rating je sve ucinjeno u tenisu,sad vidite sta je to pa ce vam biti jasnije.

Marko

pre 4 godine

U 39.oj godini? Kako? Jedino ako sve bude namešteno. Ne znam zašto nekad njega ne zovu na doping kontrolu? Kraj prvog seta u polufinalu AO, pre par dana, Novak u majica mokra od znoja, a Vavrinec suv kao barut. I to je normalno

Iiii

pre 4 godine

Federer igra finale Vimbdlona 2019, dodje na poen od titule protiv Djokovica i onda samo nekoliko meseci kasnije pojedini idioti kazu kako on nema sta da trazi na Vimbldonu ove godine, kazu Medvedev i Zverev imaju vece sanse. Pa zaista ljudska glupost nema granice.

djomla

pre 4 godine

Djokovica do GOATA (nedaj boze) moze da spreci samo neki slicni bolesnik koji je sprecio Moniku Seles...tako da, za 1-2 godine i zvanicno postaje GOAT.

Lik

pre 4 godine

Federerov problem više nije Novak već igrači koje će morati da prođe da bi uopšte stigao do njega. Ako mu se na tom putu nađu Tim, Cicipas ili Medvedev teško da će proći.

John

pre 4 godine

A koga je Federer pobedjivao u vecini finala gs?
(gusan, 3. februar 2020 15:20)

Endija Rodika i Endija Mareja po tri puta.
A gubio od Nadala šest puta i od Đokovića četiri.

Milan_PT

pre 4 godine

Dosta je realna procena. Nije problem u znanju, Federer je sad u stanju da odigra neke poene bolje nego ikad, ali je problem u godinama. Čovek kad pređe 35 više nije mlad, postaje sporiji, a brojne povrede iz mladosti se ponovo javljaju. A onda počne da dolaziš na turnire gde neki novi mladi lavovi grizu kao što je on pre 20 godina, a tu je i srednja generacija, a i ova dvojica stalnih pratilaca. Treba imati izdržljivosti za sve te mečeve od 3 seta svaki dan, ili 4-5 setova svaki drugi dan. Jednostavno, telo više nije isto, a možda mora biti i bolji nego što je bio pre 10 godina.
U zadnje 2 godine RF nije uzeo nijedan GS, a uzeo je samo 1 Masters 1000. Pitanje je samo trenutka kad će odustati, jer neće dopustiti da gubi od nekih Fučoviča i Tenisa, koji zamalo da nije u prvih 100 igrača.
Moja je procena da će probati još ovogodišnji WB i OI. Ako mu se tu posreći, možda produži još jednu godinu. A ako ne, verovatno će se povući krajem godine...

Vladimir

pre 4 godine

Zanimljivo da Novak zaostaje baš onoliko za obojicom, koliko je on bio loš zbog zasićenja, povreda i čega sve ne u periodu od juna 2016. godine pa sve do juna 2018.godine.Baš u tom periodu Nadal i Federer su osvojili po 3. slema.Federer je sve stariji i teško da će uspeti, ali je jasno da čeka neki kiks Nadala i Djokovića da bi uzeo bar jedan.Verujem da priželjkuje finale na Rolan Garosu izmedju Novaka i Rafe i pobedu Novaka posle maratona u pet setova.Tu bi video svoju šansu i sve dao na Vimbldon, pa makar se posle toga povukao iz tenisa.

no name

pre 4 godine

Dok.je god Novak bio na takmicarskom nivou slabo se federer naosvajao koliko ja znam .Cim njega nije bilo sa 17 je podigao na 20 . a tako i nadal .Po tri komada uzeli dok noleta nije bilo.A zna se koji je to bio period kad Novak nije mogao da se sastavi.Nole se vraca i uzima pet komada ....o cemu pricamo decko je GOAT. ..

aca

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 03. februar 2020 15:30)
i jos par kad je Nole bio u autu.

Bizon

pre 4 godine

Treba uvesti pravilo ako Djokovica ne izbacis titule nema, onda Federer ne bi mogao da se kočoperi kao sto se kočoperio onaj period dok je Novak imao problema sa ramenom

petar

pre 4 godine

ne pratim tenis niti me generalno zanima. ali eto ponekad procitam vest kao ovu sad. realno gledano je da djokovic a i nadal imaju sansu da uzmu po jos koji gs i presisaju federera. pri cemu se apsolutno slazem da je djokovic zver jer je najvise puta uzimao titule upravo tako sto je usput pobedio nadala i federera. moze neko da ga voli ili ne ali stvarno je strasan sportista. komentare o porezu, novcu, kulturi i ostalom treba ostaviti za neke druge rubrike koje nemaju veze sa sportom.

Oliver

pre 4 godine

Надал ће бити недостижан. Није проблем Федерер.
(СЕНОВИЋ, 03. februar 2020 18:26)

Nadal moze samo RG da osvoji, ali vise nece moci ni to jer je postavljen krov na centralnom stadionu

brka

pre 4 godine

Realno 16 je osvojio dok Novak jos nije zavrsio sa pubertetom. A i pitanje za 19 i 20u sta bi bilo da se ovaj nas nije glupirao sa ishranom i onim Pepe La tvorom.

BB

pre 4 godine

Tako su pricali za Federera i pre 7-8 godina da je za penziju, da nece vise ni jedan GS uzeti. Nolo celu karijeru gleda Nadalu i Federeru u ledja i ostaje vecno treci.

Kun' fu - Panda

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)

Hoce, ja navijam za njega, ali u konkurenciji veterana. Bez obzira na sve, kraju sala, ti si neozbiljan i rekao bih bezobrazan. Prvo ajde sto omalovazavas jednu legendu kakav je Novak, to smo navikli od tebe, nego i samog Federera ovim posprdnim komentarima, jer Rodzer je ipak sampion i nije to zasluzio. I na kraju bez obzira na godine, covjek je uvjek u krugu favorita jer je uz Novaka i Rafu najbolji u ovom sportu....

срле

pre 4 godine

Тако му сваке године дају шансу само на Вимблдону, поготово задњих пар година и никако да освоји. Јесте победио у Аустралији 2017, али када није Новак био потпуно спреман због повреде. Свака њему част како има воље још увек да игра, вероватно да испоштује велике спонзорске уговоре, али и да покуша нешто. Био је близу прошле године, ајде да узмемо да је нормално да га побеђују Ноле и Рафа, али ови млађи још увек немају решење за Федерера. Онај меч Сандгрена је доказ да им је ушао у главу, заиста ми није јасно како је могуће да имаш 7 меч лопти и ниједну не искористиш против већ начетог противника. Зато ће и даље имати успеха, а добро је за тенис да велика тројка што дуже траје.

Marko

pre 4 godine

Pa Federera će preći i Nadal i Nole, to je neminovno, jedino bi neka povreda mogla to da spreči, njih dvojica mogu još 2-3 godine na ovom nivou da igraju dok Federer već ove godine se vidi osetan pad i to će da se nastavi i sledeće. On je i po međusobnom skoru slabiji od njih dvojice i realno je treći među velikom trojkom. Onih 100+ trofeja sa atp250 i ostalih slabijih turnira su beznačajni jer Nole ima najviše atp1000 turnira koji su suštinski po kvalitetu u rangu Grend slemova, a imaće ubrzo i više Slemova.

Vera

pre 4 godine

Ono što Novak zacrta u svome životu i karijeri,to će sigurno ostvariti.Veselim se jako budućim uspjesima i rekordima.Kakva je on legenda,neki će shvatiti tek kad se jednog dana povuče iz aktivnog natjecanja.Za mene je on legenda već sada,ne treba ništa više osvojiti.

m

pre 4 godine

Da li je postavljen rok za proglašenje najboljeg svih vremena? Pa to ne može da se zamrzne-živi smo ljudi, doći će novi rekorderi ( tačno u tenisu ovu trojicu uskoro niko neće prevazići), ali ipak... Nadam se da Nole ne čita ovo maltretiranje njegovog imena i toliko napornog rada...Oni bi bili u stanju sve da obezvrede ako Nole bude taj i suprotno-da druge vinu u nebo!!!

haren

pre 4 godine

Da iznesem svoje nestrucno misljenje. Federer ima mogucnost da uzme W ali su te sanse veoma male. Ne zato sto on nema igru vec zato sto nema tijelo koje moze izdrzati turnir u 5 setova. Pa sad smo vidjeli da je pokleklo tjelo nakon dva jaca meca, protiv Novaka je bio blago receno mlak. Prema tome nema vise sanse izuzev da ga posreci i da dobija sve meceve u tri seta sa maksimalno 30 gemova po partiji.
(t67, 03. februar 2020 16:32)

To nisu dva jača meča, već dva uzastopna meča u 5 setova. To utiče i na mlade, a da ne utiče na starije tenisere.

Saša

pre 4 godine

ma koja 5 decenija života?? To svarno treba izbaciti iz " upotrebe" Ionako niko ne koristi u svakodnevnom razgovoru, nije mi jasno zasto novinari forsiraju.

Panta SD

pre 4 godine

Po govoru tela Federera i pogledu njegove supruge iz lože rekao bih da on ne moze vise ni Bazel da osvoji ako ne plate Novaku da ne dodje na to igraliste. Dobar je bio ali mu treba sve vise vremena za odmor i tvrdoglavosti da trči za loptom tako da i tih 20 titula je iz neke perspektive * puna * kapa..

Milan_PT

pre 4 godine

Rodzer ima da pobedjuje jos.Godine su samo broj.Tako da tesko da ce Djokovic da stigne Federera.
(Kralj, 3. februar 2020 21:21)

Apsolutno si u pravu. Trebalo je i da nevernicima objasniš kako će to da se desi. Evo, ja ću. Dakle, deco, u zadnje 2 godine, Federer je uzeo 0 GSova, a Novak 5. A i godine rade u korist Kralja Rodžera, tako da će on samo povećavati svoju prednost. Rafa nema nikakve šanse da ove godine osvoji svoj 20-i GS, a ni Novak neće ove ili sledeće godine stići milog Rožijea u broju nedelja kao No1, jer Novak ni sada nije prvi na listi.
Nadam se da sam uspeo da pobrojim Tvoje najjače argumente u korist Tvoje veoma realne tvrdnje...

Mirko

pre 4 godine

Jasno je da Fedi najmanje ima šanse za bilo koji GS. Tu su Novak Nadal mlađi igrači. Nadal ima realne šanse da prvi stige i obori Rodzereov rekord od 20 GS titula ali i to će biti teško pored Novaka i ostalih. Novak da nije morao da pusti Mareja na Winbldonu imao bi još jednu titulu u vitrini

pooptroop

pre 4 godine

pa taj anderson i taj conga kako su stigli do finala? nisu ga cekali u finalu sigurno nego su preko nadala federera i mareja stigli tu. Mrzi me da tazim zreb ali i ako je neko bio povredjen nisu svi sigurno. To sto su oni "slabiji" sto se tice titula to ne znaci da tad u tom trenutku nisu to zasluzili. Anderson je te godine napravio cudo nad cudima. A peta decenija je smesna prica. Koliko fudbalera,kik boksera, kosarkasa igra i u 40toj. Te price kod coveka koji je rodjeni pobednik sa svitom od 10 15 lekara oko sebe jednostavno ne pale... lista najvecih koji su igrali i posle 40 je dugacka. Doticni meni licno anonimus je englez 1/1. Tim je zverina odigrao je ceo turnir sampionski, samo ne rastu m u teretani a samo mu je to falilo da postane sampion.

$$$

pre 4 godine

A koga je Federer pobedjivao u vecini finala gs?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gusan, 3. februar 2020 15:20)

Neku boraniju...I to uz namesten zreb i dozvolu teniske federacije da se konstantno dopinguje...Cak se prica de je nudio mito svojim protivnicima u finalu da ga puste da pobede...

vladimir

pre 4 godine

Prosle godine Federer je igrom rasturio Novaka i na Vimbldonu i na zavrsnom mastersu u Londonu.
Na AO u prvom setu ga isto razbio i videlo se da bi i ovde bilo povuci potegni da Federer nije imao probleme sa telom.
Tako da,ne treba njega otpisivati nikada,posebno sada kada moze da igra opusteno.

sakupljac minusa

pre 4 godine

Jedna stvar mi nije jasna.Zašto se uopšte igra 9 mastersa 1000 i završni turnir kad to niko ne broji u konačnom skoru ko će biti GOAT?
(Srba, 3. februar 2020 22:14
Broji se to druze moj. Samo dok Nadal ima najvise mastersa, za ljude koji prate tenis od 2011. godine to nije bitno. Videces ako se promeni redosled osvajaca ATP 1000 titula, kako ce poceti i o tome da se prica.

jasnok'o dan

pre 4 godine

Federer ne mora više nijedan GS osvojiti ostaće upamćen kao teniser sa najljepšim stilom igre u istoriji bijelog sporta,kao najomiljeniji teniser širom svijeta u istoriji ovog sporta,te kao teniser koji je u svojoj karijeri zaradio milijardu dolara,što je za ostale tenisere mislena imenica.

Proka

pre 4 godine

Kada Zverev ukapira kako se igra na travi ima da ga i osvoji. Medvedev je favorit takodje. Novak, Tim i Rafa vrebaju dok Federer nema nista, ama bas nista da trazi tamo. Mogao bi eventualno Raonic da iznenadi na primer ali Federer...

Semjon

pre 4 godine

Federer je treći na ATP listi. Ne vidim zašto ne bi mogao da osvoji neki GS; svakako ima veće šanse od čitave plejade tenisera koji mu gledaju u leđa na ATP listi i pored njegovih godina.

Tako znači

pre 4 godine

Ne znam zašto se i dalje forsira priča o goatu kad je Novak u Srbiji proglašen za goata još 2015. godine, sa 12 GS titula, jer niko nikome ne može da zabrani koga će da naziva goatom. Misim, goat ne postoji, to je novinarska dosetka da se navijači lože, i uveren da će se u svetu uvek više govoriti o Federeru, nego o Novaku. On je protiv Tima davio i sa 29 razmenjenih udaraca, dok Tim ne bi pogrešio, tako da... Novak nikada nije bio teniser koji je impresionirao igrom. U svetu radije gledaju čak i jednog Kiru, jer je zanimljiv i ima brilijantne poteze, Novak je samo čvrst, siguran ziheraš, kao nekada Lendl, koga niko više ne pominje.

Srba

pre 4 godine

Jedna stvar mi nije jasna.Zašto se uopšte igra 9 mastersa 1000 i završni turnir kad to niko ne broji u konačnom skoru ko će biti GOAT?

neko normalan

pre 4 godine

Koliko nepristrasnih komentare kao ovaj neće ili gotov kraj za njega i td..

Sve neki proroci koji unapred znaju da neće niko više osvajat GS pogotovo Federer. To se nikad ne zna u sportu i da bude tako ništa strašno ne bi se dogodilo. Nadal je uvek favorit na RG bez obzira što ovde pojedinci pričaju. Slično sa Novakom na AO Openu. Na ostala dva GS će se vodit lavovska bitka.

Optimista pripravnik

pre 4 godine

Надал ће бити недостижан. Није проблем Федерер.
(СЕНОВИЋ, 03. februar 2020 18:26)

Nadal moze samo RG da osvoji, ali vise nece moci ni to jer je postavljen krov na centralnom stadionu
(Oliver, 3. februar 2020 18:57)

Pa, znas, krov nema tu bas mnogo uticaja, to je bilo samo jednom kad je Nole zbog kise i odlaganja izgubio. Igra se jos uvek na istoj Pariskoj sljaci i tu je Rafa uvek bio CAR. Ne kralj, nego CAR. Krov moze da pomogne kako Noletu, tako i Rafi.
Ipak, imam neki blagi predosecaj da ce ove godine ili Nole ili Tim da podignu pehar.

Topnik

pre 4 godine

Uzet će on još jednu titulu, imam osjećaj da će mu se negdje otvoriti. Slabiji je od Đokovića i Nadala trenutno, ali može ih dobiti u jednom meču. Od ostalih je bolji još uvijek po meni.

Monden

pre 4 godine

Federeru je potrebno isto što i Đokoviću i Nadalu da bi osvojio GS - sreća sa žrebom. Đoković je sva tri turnira na kojima je trijumfovao u 2019. i 2020. godini, osvojio zahvaljujući povoljnom žrebu. Ako mu se potrefe tri teška protivnika za redom (na RG-u je imao Zvereva, Tima i Nadala, na USO-u Vavrinku, Medvedeva i Nadala), to apsolutno nema šanse da prođe. Sasvim je jasno da se njegovi navijači danas ne bi radovali da su kojim slučajem Nadal i on bili u obrnutim polovinama žreba.

lolko

pre 4 godine

Nadal uzme RG, Djokovic W i UO. I onda sledece godine, na omiljenom mu AO dodje do 20 GS titule i izjednace se sva trojica. Navijam za to. Epski!

Iiii

pre 4 godine

@Nebojša
Nema veze, bar si pokusao...
Federer na 3 od 4 GS ima 5 ili vise titula. A Nolo bote? Nolo bi hteo da bude "kralj betona", a ima manje titula na US Openu od Nadala, za koga vi imbecili tvrdite da samo na sljaci zna da igra.

Damjanov

pre 4 godine

Djokovica do GOATA (nedaj boze) moze da spreci samo neki slicni bolesnik koji je sprecio Moniku Seles...tako da, za 1-2 godine i zvanicno postaje GOAT.
(djomla, 3. februar 2020 16:21)

Znači, Novak još nije goat, a da li znaš ko je? Hvala unapred.

.

pre 4 godine

Marej, Conga, Anderson, Tim, Del Potro... To su ti strasni Djokovicevi protivnici u finalima. E, da ne zaboravimo i Federera sa 35-38 godina, povredjenog Nadala i eto dominacije.

Igra bez granica

pre 4 godine

@tako znači
aj ti polako na praćenje ritmičke gimnastike, ne ide ti baš ovaj sport. Tamo ima dinamike o kojoj ti pričaš

Smehotres

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!

alan ford

pre 4 godine

tako je i do tog finala ko se seca Novakovih protivnika? Ja odmoran, on umoran kao i protiv Tima a opet jedva. Kao sto je Srdjan govorio tenis je sport namestenog zreba.....receno pre 10 i vise godina....sada to ne prica-ne ide mu vec dugo u prilog. Nismo magarci.

Samo je Novak goat, zato što je Srbin

pre 4 godine

Novak je, čitam na ovom sajtu, već nekoliko godina goat. Imam samo jedno pitanje: ko je bio goat pre njega? Kako se postaje goat? Da nije to možda ipak priča koju forsiraju mediji i sportski novinari, a srbski navijači prihvataju. Ko je goat u futbalu, ili košarci, ili tekvondu, i kako se do imena dolazi?

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Kes je u pravu sa tom jos jednom sansom za Federera.
Mislim da ce Novaku na toj trci za osvojenim GS veci problem biti Rafa nego Federer. Rafa nekako uvek ima 50% sanse da osvoji RG ako se ne povredi bas kao i Nole na AO i Wimbldonu.
Ako osvoji jos jedan onda je nedostizan.
Takodje je prakticno isto godiste kao Novak i moze da igra koliko i on.
Tako da ako recimo uzme dva RG u ovoj i sledecoj godini je na 21 a tu stasavaju i mladi lavovi zeljni skalpa trojce najboljih.

sempervivum

pre 4 godine

Можда ће Федерер играти ове (2020) и још следеће године (2021). После тога - не верујем, може само да поквари своју репутацију.
На Ролан Гаросу су фаворити: Надал, Тим и Ђоковић (и нико други), а Федерер вероватно тамо неће ни играти. Не би ни имао шансе.
Вимблдон има гомилу фаворита, али Федерер ипак ту има још 2 шансе. Има шансе и у Њујорку још 2 пута, и још један АО (2021). Дакле, има још укупно 5 шанси. Додуше - те шансе су врло мале...

BB

pre 4 godine

Tako su pricali za Federera i pre 7-8 godina da je za penziju, da nece vise ni jedan GS uzeti. Nolo celu karijeru gleda Nadalu i Federeru u ledja i ostaje vecno treci.

Tako znači

pre 4 godine

Ne znam zašto se i dalje forsira priča o goatu kad je Novak u Srbiji proglašen za goata još 2015. godine, sa 12 GS titula, jer niko nikome ne može da zabrani koga će da naziva goatom. Misim, goat ne postoji, to je novinarska dosetka da se navijači lože, i uveren da će se u svetu uvek više govoriti o Federeru, nego o Novaku. On je protiv Tima davio i sa 29 razmenjenih udaraca, dok Tim ne bi pogrešio, tako da... Novak nikada nije bio teniser koji je impresionirao igrom. U svetu radije gledaju čak i jednog Kiru, jer je zanimljiv i ima brilijantne poteze, Novak je samo čvrst, siguran ziheraš, kao nekada Lendl, koga niko više ne pominje.

.

pre 4 godine

Marej, Conga, Anderson, Tim, Del Potro... To su ti strasni Djokovicevi protivnici u finalima. E, da ne zaboravimo i Federera sa 35-38 godina, povredjenog Nadala i eto dominacije.

Monden

pre 4 godine

Federeru je potrebno isto što i Đokoviću i Nadalu da bi osvojio GS - sreća sa žrebom. Đoković je sva tri turnira na kojima je trijumfovao u 2019. i 2020. godini, osvojio zahvaljujući povoljnom žrebu. Ako mu se potrefe tri teška protivnika za redom (na RG-u je imao Zvereva, Tima i Nadala, na USO-u Vavrinku, Medvedeva i Nadala), to apsolutno nema šanse da prođe. Sasvim je jasno da se njegovi navijači danas ne bi radovali da su kojim slučajem Nadal i on bili u obrnutim polovinama žreba.

vladimir

pre 4 godine

Prosle godine Federer je igrom rasturio Novaka i na Vimbldonu i na zavrsnom mastersu u Londonu.
Na AO u prvom setu ga isto razbio i videlo se da bi i ovde bilo povuci potegni da Federer nije imao probleme sa telom.
Tako da,ne treba njega otpisivati nikada,posebno sada kada moze da igra opusteno.

Smehotres

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!

jasnok'o dan

pre 4 godine

Federer ne mora više nijedan GS osvojiti ostaće upamćen kao teniser sa najljepšim stilom igre u istoriji bijelog sporta,kao najomiljeniji teniser širom svijeta u istoriji ovog sporta,te kao teniser koji je u svojoj karijeri zaradio milijardu dolara,što je za ostale tenisere mislena imenica.

alan ford

pre 4 godine

tako je i do tog finala ko se seca Novakovih protivnika? Ja odmoran, on umoran kao i protiv Tima a opet jedva. Kao sto je Srdjan govorio tenis je sport namestenog zreba.....receno pre 10 i vise godina....sada to ne prica-ne ide mu vec dugo u prilog. Nismo magarci.

Samo je Novak goat, zato što je Srbin

pre 4 godine

Novak je, čitam na ovom sajtu, već nekoliko godina goat. Imam samo jedno pitanje: ko je bio goat pre njega? Kako se postaje goat? Da nije to možda ipak priča koju forsiraju mediji i sportski novinari, a srbski navijači prihvataju. Ko je goat u futbalu, ili košarci, ili tekvondu, i kako se do imena dolazi?

Iiii

pre 4 godine

@Nebojša
Nema veze, bar si pokusao...
Federer na 3 od 4 GS ima 5 ili vise titula. A Nolo bote? Nolo bi hteo da bude "kralj betona", a ima manje titula na US Openu od Nadala, za koga vi imbecili tvrdite da samo na sljaci zna da igra.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...

Vlad Rad

pre 4 godine

Ne bih da omalovažavam Federera, svojim igrama to nikako nije zaslužio... Al mislim da on više nema nikakvu šansu da uzme neki GS trofej.
Prošle godine je imao priliku, nije je iskoristio i to je to.

Proka

pre 4 godine

Kada Zverev ukapira kako se igra na travi ima da ga i osvoji. Medvedev je favorit takodje. Novak, Tim i Rafa vrebaju dok Federer nema nista, ama bas nista da trazi tamo. Mogao bi eventualno Raonic da iznenadi na primer ali Federer...

Damjanov

pre 4 godine

Djokovica do GOATA (nedaj boze) moze da spreci samo neki slicni bolesnik koji je sprecio Moniku Seles...tako da, za 1-2 godine i zvanicno postaje GOAT.
(djomla, 3. februar 2020 16:21)

Znači, Novak još nije goat, a da li znaš ko je? Hvala unapred.

DokHoliday

pre 4 godine

Ovaj Kes je glup kao k....
U Australiji prica jednu pricu a u Londonu drugu i tako po potrebi. Integritet 0( zirou) jedino Mek iz ove starije generacije koji zaista ima svoj stav.

Iiii

pre 4 godine

Federer igra finale Vimbdlona 2019, dodje na poen od titule protiv Djokovica i onda samo nekoliko meseci kasnije pojedini idioti kazu kako on nema sta da trazi na Vimbldonu ove godine, kazu Medvedev i Zverev imaju vece sanse. Pa zaista ljudska glupost nema granice.

sakupljac minusa

pre 4 godine

Jedna stvar mi nije jasna.Zašto se uopšte igra 9 mastersa 1000 i završni turnir kad to niko ne broji u konačnom skoru ko će biti GOAT?
(Srba, 3. februar 2020 22:14
Broji se to druze moj. Samo dok Nadal ima najvise mastersa, za ljude koji prate tenis od 2011. godine to nije bitno. Videces ako se promeni redosled osvajaca ATP 1000 titula, kako ce poceti i o tome da se prica.

Marko

pre 4 godine

U 39.oj godini? Kako? Jedino ako sve bude namešteno. Ne znam zašto nekad njega ne zovu na doping kontrolu? Kraj prvog seta u polufinalu AO, pre par dana, Novak u majica mokra od znoja, a Vavrinec suv kao barut. I to je normalno

Mucak

pre 4 godine

Vrlo vazna informacija , posto zivim u SVAJCARSKOJ u BAZELU , danasnji BLICK objavijo moze da se provjeri do sutra a to je. Zadnjih 40 GREN SLEMOVA osvojenih. DJOKOVIC — 17 , NADAL — 13 , FEDERER — 4 , WARVINKA , MAREJ — 3 , CILIC — 1 . A to znaci da FEDERER od svoje dvadeset i osme godine osvoijo samo cetri gren slema , STRASNO , a zadnja tri kad NOVAK bijo povredjen i NADAL. Svakom normalnom covjeku treba da zna o cemu se ovde radi.

Topnik

pre 4 godine

Uzet će on još jednu titulu, imam osjećaj da će mu se negdje otvoriti. Slabiji je od Đokovića i Nadala trenutno, ali može ih dobiti u jednom meču. Od ostalih je bolji još uvijek po meni.

Oliver

pre 4 godine

Надал ће бити недостижан. Није проблем Федерер.
(СЕНОВИЋ, 03. februar 2020 18:26)

Nadal moze samo RG da osvoji, ali vise nece moci ni to jer je postavljen krov na centralnom stadionu

Simke

pre 4 godine

Najveci paradoks od svega je taj da Novak na primer nije bio u mogucnosti da igra poslednje dvije godine,Federer bi se naosvajao jos gren slemova....Osvojio bi Vimbldon,Australiju bar po nekoliko puta...Ako bude sve u redu,Novak ce ga opet dobiti na Vimbldonu,i pitanje je da li ce Federer uopste zeljeti vise da se susretne sa Novakom na Vimbldonu,jer bi mu to bio eventualno 4 poraz u njogovoj kuci.Poslednjih godina ga prakticno stalno Novak sprecava da dodje do titule.Pa ja mislim da bi Federer stavio Novaka u Top da moze.:DNocna mu je mora,bukvalno.

djomla

pre 4 godine

Djokovica do GOATA (nedaj boze) moze da spreci samo neki slicni bolesnik koji je sprecio Moniku Seles...tako da, za 1-2 godine i zvanicno postaje GOAT.

ja

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)

Ma osvojiće u rasponu 40:15 titula...

Majkl

pre 4 godine

Koliko su puta trojica najboljih pobedjivali jedno drugog na putu do TITULE na Grend slemovina, pa da krenemo:

(Roger Federer)

Federer pobedio Nadala 2006.(W)
Federer pobedio Nadala 2007.(W)
Federer pobedio Djokovica 2012.(W)
Federer pobedio Djokovica 2007. (USO)
Federer pobedio Djokovica 2008. (USO)
Federer pobedio Djokovica 2007. (AO)
Federer pobedio Nadala 2019.(AO)


Od 20GS u karijeri Federer je na putu do titule pobedio 3x Nadala i 4x Djokovica


(Rafael Nadal)

Nadal pobedio Federera 2008. (W)
Nadal pobedio Federera 2005. (RG)
Nadal pobedio Federera 2006. (RG)
Nadal pobedio Federera i Djokovica 2007. (RG)
Nadal pobedio Federera i Djokovica 2008. (RG)
Nadal pobedio Federera 2011. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2012. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2013. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2014. (RG)
Nadal pobedio Djokovica 2010. (USO)
Nadal pobedio Djokovica 2013. (USO)


Od 19GS u karijeri Nadal je na putu do titule pobedio 6x Federera i 7x Djokovica


(Novak Djokovic)

Djokovic pobedio Federera 2008. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2011. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2012. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2016. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2019. (AO)
Djokovic pobedio Federera 2020. (AO)
Djokovic pobedio Nadala 2011. (W)
Djokovic pobedio Federera 2014. (W)
Djokovic pobedio Federera 2015. (W)
Djokovic pobedio Nadala 2018. (W)
Djokovic pobedio Federera 2019. (W)
Djokovic pobedio Federera i Nadala 2011. (USO)
Djokovic pobedio Federera 2015. (USO)


Od 17GS u karijeri Djokovic je na putu do titule pobedio 9x Federera i 5x Nadala


Kao sto mozemo videti Federer je smesan u ovoj prici, ostaju Djokovic i Nadal, mada je Nadal 80% pobeda ostvario na Garosu, Djokovic ih je pobedjivao svuda i najvise a ima 2 i 3 slema manje. Tako da slobodno mozemo reci je Djokovic najveci ikada!

Ivan

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 03. februar 2020 15:30

da dodam.. Federer od ta 4 GS sto je osvojio 3 osvojio dok je Đoković bio povređen. ispada da je samo 1gs osvojio a da su zajedno bili na turniru.

$$$

pre 4 godine

A koga je Federer pobedjivao u vecini finala gs?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gusan, 3. februar 2020 15:20)

Neku boraniju...I to uz namesten zreb i dozvolu teniske federacije da se konstantno dopinguje...Cak se prica de je nudio mito svojim protivnicima u finalu da ga puste da pobede...

Djone

pre 4 godine

Auuu komleksasa od Novaka hahaha.Kralj tenisa.Da nije Federer poceo uzimati silne GS kad nije imao konkurenciju u Noletu sad bi ih imao desetak.A Novak je GOAT to je realnost!!!

Veljko

pre 4 godine

Zna li neko koliko je Marej pokupio tacni na Australijan openu od Noleta?
inače da se zna veliki sam poštovalac Mareja i ima moj "respekt".

Bizon

pre 4 godine

Treba uvesti pravilo ako Djokovica ne izbacis titule nema, onda Federer ne bi mogao da se kočoperi kao sto se kočoperio onaj period dok je Novak imao problema sa ramenom

kele®

pre 4 godine

Nolo celu karijeru gleda Nadalu i Federeru u ledja i ostaje vecno treci.
(BB, 03. februar 2020 15:23)
Zavisi šta su tebi leđa. Ako gledamo međusobni skor, biće da je ipak malo drugačije.

Saša

pre 4 godine

ma koja 5 decenija života?? To svarno treba izbaciti iz " upotrebe" Ionako niko ne koristi u svakodnevnom razgovoru, nije mi jasno zasto novinari forsiraju.

reflektor

pre 4 godine

U eri Federera i Nadala,Djokovic je najbolji.Jel moze tako? ;) Ajde,kazite,recite sta god,cinjenice svih statistika i parametara govore to!Covek je preko njih i u njihovoj eri zabelezio nestvrne stvari!Car,mlatio je kralja sljake 6 puta u nizu,Federera 3 puta na WB...Najveci je,svidjalo se to nekome ili ne.Elo rating je sve ucinjeno u tenisu,sad vidite sta je to pa ce vam biti jasnije.

Srba

pre 4 godine

Jedna stvar mi nije jasna.Zašto se uopšte igra 9 mastersa 1000 i završni turnir kad to niko ne broji u konačnom skoru ko će biti GOAT?

Semjon

pre 4 godine

Federer je treći na ATP listi. Ne vidim zašto ne bi mogao da osvoji neki GS; svakako ima veće šanse od čitave plejade tenisera koji mu gledaju u leđa na ATP listi i pored njegovih godina.

brka

pre 4 godine

Realno 16 je osvojio dok Novak jos nije zavrsio sa pubertetom. A i pitanje za 19 i 20u sta bi bilo da se ovaj nas nije glupirao sa ishranom i onim Pepe La tvorom.

aca

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)
Tvoj kralj je osvojio 16 GS od 20 pre Novakove decenije...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 03. februar 2020 15:30)
i jos par kad je Nole bio u autu.

matori

pre 4 godine

@"Pogledajte koga je Đoković pobedio u finalima, slavio je protiv Conge i Andersona, ali je ipak većina bila protiv Mareja, Nadala i Federera. U većini slučajeva je pobeđivao trojicu najboljih igrača", zaključio je Keš.

do Conge je stigao preko Federera, a do Andersona preko Nadala...

rodny

pre 4 godine

Ako nije uspeo osvojiti GS sa dve mec lopte na svoj servis, nece više nikad.Beker,Edberg,Konors,Ledndl,Mekinro nemaju po 10 GS a koje su to veličine kad ih ceo svet zna.Naš Srbin Djoković osvojio 17 GS.Jedan da je osvojio bio bi najveći srpski teniser.Sad kada je dosao blizu da bude GOAT sto da ne. Treba imati podršku svakog srbina,jer juce je ceo svet,na svim meridijanima objavio Novak Djokovic srpski teniser osvojio Australia open.Ja sam ponosan sto sam srbin i imam ić kao i on.

t67

pre 4 godine

Da iznesem svoje nestrucno misljenje. Federer ima mogucnost da uzme W ali su te sanse veoma male. Ne zato sto on nema igru vec zato sto nema tijelo koje moze izdrzati turnir u 5 setova. Pa sad smo vidjeli da je pokleklo tjelo nakon dva jaca meca, protiv Novaka je bio blago receno mlak. Prema tome nema vise sanse izuzev da ga posreci i da dobija sve meceve u tri seta sa maksimalno 30 gemova po partiji.

Ernesto ce

pre 4 godine

ovo su sve gluposti koje trtljaju svakog dana , federer nije medju favoritima ali ako mu se pruze dve tri prilike ,usled izostanka djokovica i nadala ,on ce ih iskotistiti ,uostalom on zato i dalje ucestruje na turnirima , on je svestan da treba da vreba priliku i da poveca broj osvojenih GS a samim tim oteza drugoj dvojici da ga prestignu .

haren

pre 4 godine

Da iznesem svoje nestrucno misljenje. Federer ima mogucnost da uzme W ali su te sanse veoma male. Ne zato sto on nema igru vec zato sto nema tijelo koje moze izdrzati turnir u 5 setova. Pa sad smo vidjeli da je pokleklo tjelo nakon dva jaca meca, protiv Novaka je bio blago receno mlak. Prema tome nema vise sanse izuzev da ga posreci i da dobija sve meceve u tri seta sa maksimalno 30 gemova po partiji.
(t67, 03. februar 2020 16:32)

To nisu dva jača meča, već dva uzastopna meča u 5 setova. To utiče i na mlade, a da ne utiče na starije tenisere.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Kes je u pravu sa tom jos jednom sansom za Federera.
Mislim da ce Novaku na toj trci za osvojenim GS veci problem biti Rafa nego Federer. Rafa nekako uvek ima 50% sanse da osvoji RG ako se ne povredi bas kao i Nole na AO i Wimbldonu.
Ako osvoji jos jedan onda je nedostizan.
Takodje je prakticno isto godiste kao Novak i moze da igra koliko i on.
Tako da ako recimo uzme dva RG u ovoj i sledecoj godini je na 21 a tu stasavaju i mladi lavovi zeljni skalpa trojce najboljih.

Optimista pripravnik

pre 4 godine

Надал ће бити недостижан. Није проблем Федерер.
(СЕНОВИЋ, 03. februar 2020 18:26)

Nadal moze samo RG da osvoji, ali vise nece moci ni to jer je postavljen krov na centralnom stadionu
(Oliver, 3. februar 2020 18:57)

Pa, znas, krov nema tu bas mnogo uticaja, to je bilo samo jednom kad je Nole zbog kise i odlaganja izgubio. Igra se jos uvek na istoj Pariskoj sljaci i tu je Rafa uvek bio CAR. Ne kralj, nego CAR. Krov moze da pomogne kako Noletu, tako i Rafi.
Ipak, imam neki blagi predosecaj da ce ove godine ili Nole ili Tim da podignu pehar.

Ivan

pre 4 godine

Federer je imao dovoljno srece da igra punih 6-7 godina u smesnoj eri tenisa u kojoj nije imao konkurenciju. Tu je pokupio vecinu svojih gs titula. U eri Djokovica i Nadala ih ima samo 6, pa uradite sami matematiku.

no name

pre 4 godine

Dok.je god Novak bio na takmicarskom nivou slabo se federer naosvajao koliko ja znam .Cim njega nije bilo sa 17 je podigao na 20 . a tako i nadal .Po tri komada uzeli dok noleta nije bilo.A zna se koji je to bio period kad Novak nije mogao da se sastavi.Nole se vraca i uzima pet komada ....o cemu pricamo decko je GOAT. ..

срле

pre 4 godine

Тако му сваке године дају шансу само на Вимблдону, поготово задњих пар година и никако да освоји. Јесте победио у Аустралији 2017, али када није Новак био потпуно спреман због повреде. Свака њему част како има воље још увек да игра, вероватно да испоштује велике спонзорске уговоре, али и да покуша нешто. Био је близу прошле године, ајде да узмемо да је нормално да га побеђују Ноле и Рафа, али ови млађи још увек немају решење за Федерера. Онај меч Сандгрена је доказ да им је ушао у главу, заиста ми није јасно како је могуће да имаш 7 меч лопти и ниједну не искористиш против већ начетог противника. Зато ће и даље имати успеха, а добро је за тенис да велика тројка што дуже траје.

Kun' fu - Panda

pre 4 godine

Kralj Federer ce osvojiti W i uzeti 21 GS nece zavraiti karijeru dok ne osvoji jos 2 GS.Wimbldon je nas.Napred Rodzo.
(King Roger., 03. februar 2020 15:16)

Hoce, ja navijam za njega, ali u konkurenciji veterana. Bez obzira na sve, kraju sala, ti si neozbiljan i rekao bih bezobrazan. Prvo ajde sto omalovazavas jednu legendu kakav je Novak, to smo navikli od tebe, nego i samog Federera ovim posprdnim komentarima, jer Rodzer je ipak sampion i nije to zasluzio. I na kraju bez obzira na godine, covjek je uvjek u krugu favorita jer je uz Novaka i Rafu najbolji u ovom sportu....

pooptroop

pre 4 godine

pa taj anderson i taj conga kako su stigli do finala? nisu ga cekali u finalu sigurno nego su preko nadala federera i mareja stigli tu. Mrzi me da tazim zreb ali i ako je neko bio povredjen nisu svi sigurno. To sto su oni "slabiji" sto se tice titula to ne znaci da tad u tom trenutku nisu to zasluzili. Anderson je te godine napravio cudo nad cudima. A peta decenija je smesna prica. Koliko fudbalera,kik boksera, kosarkasa igra i u 40toj. Te price kod coveka koji je rodjeni pobednik sa svitom od 10 15 lekara oko sebe jednostavno ne pale... lista najvecih koji su igrali i posle 40 je dugacka. Doticni meni licno anonimus je englez 1/1. Tim je zverina odigrao je ceo turnir sampionski, samo ne rastu m u teretani a samo mu je to falilo da postane sampion.

Igra bez granica

pre 4 godine

@tako znači
aj ti polako na praćenje ritmičke gimnastike, ne ide ti baš ovaj sport. Tamo ima dinamike o kojoj ti pričaš

Lobi

pre 4 godine

Djokovic - Federer 27-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

11-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Nebojša

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smehotres, 3. februar 2020 16:06)

Po toj logici onda ni Federer nikako ne može biti goat njemu je Australian open drugi najuspešniji grenslem ima tamo više titula nego na us openu i Rolland garrosu kombinovano.

Mozete me zvati Vime

pre 4 godine

Fed vise nema sanse da osvoji GS. Sve da mu nameste zreb kao ove godine na AO, izgubice u polufinalu.
Samo je pitanje koliko ce Nole osvojiti, i da li Nadal moze da uzme jos neki GS.
Licno bih voleo da Nadal stigne do 20, a Nole zavrsi na 22, ako vec ne bude na 24.
A mene ako se sete na Dan bezbednosti, sete se...

Milan_PT

pre 4 godine

Rodzer ima da pobedjuje jos.Godine su samo broj.Tako da tesko da ce Djokovic da stigne Federera.
(Kralj, 3. februar 2020 21:21)

Apsolutno si u pravu. Trebalo je i da nevernicima objasniš kako će to da se desi. Evo, ja ću. Dakle, deco, u zadnje 2 godine, Federer je uzeo 0 GSova, a Novak 5. A i godine rade u korist Kralja Rodžera, tako da će on samo povećavati svoju prednost. Rafa nema nikakve šanse da ove godine osvoji svoj 20-i GS, a ni Novak neće ove ili sledeće godine stići milog Rožijea u broju nedelja kao No1, jer Novak ni sada nije prvi na listi.
Nadam se da sam uspeo da pobrojim Tvoje najjače argumente u korist Tvoje veoma realne tvrdnje...

Lik

pre 4 godine

Federerov problem više nije Novak već igrači koje će morati da prođe da bi uopšte stigao do njega. Ako mu se na tom putu nađu Tim, Cicipas ili Medvedev teško da će proći.

dragan nj

pre 4 godine

2006-2010

Djokovic - Federer 6-13
Djokovic - Nadal 7-16

Djokovic - Federer & Nadal 13-29

2011-2020

Djokovic - Federer 20-10
Djokovic - Nadal 22-10

Djokovic - Federer & Nadal 42-20

Marko

pre 4 godine

Pa Federera će preći i Nadal i Nole, to je neminovno, jedino bi neka povreda mogla to da spreči, njih dvojica mogu još 2-3 godine na ovom nivou da igraju dok Federer već ove godine se vidi osetan pad i to će da se nastavi i sledeće. On je i po međusobnom skoru slabiji od njih dvojice i realno je treći među velikom trojkom. Onih 100+ trofeja sa atp250 i ostalih slabijih turnira su beznačajni jer Nole ima najviše atp1000 turnira koji su suštinski po kvalitetu u rangu Grend slemova, a imaće ubrzo i više Slemova.

Mirko

pre 4 godine

Jasno je da Fedi najmanje ima šanse za bilo koji GS. Tu su Novak Nadal mlađi igrači. Nadal ima realne šanse da prvi stige i obori Rodzereov rekord od 20 GS titula ali i to će biti teško pored Novaka i ostalih. Novak da nije morao da pusti Mareja na Winbldonu imao bi još jednu titulu u vitrini

John

pre 4 godine

A koga je Federer pobedjivao u vecini finala gs?
(gusan, 3. februar 2020 15:20)

Endija Rodika i Endija Mareja po tri puta.
A gubio od Nadala šest puta i od Đokovića četiri.

petar

pre 4 godine

ne pratim tenis niti me generalno zanima. ali eto ponekad procitam vest kao ovu sad. realno gledano je da djokovic a i nadal imaju sansu da uzmu po jos koji gs i presisaju federera. pri cemu se apsolutno slazem da je djokovic zver jer je najvise puta uzimao titule upravo tako sto je usput pobedio nadala i federera. moze neko da ga voli ili ne ali stvarno je strasan sportista. komentare o porezu, novcu, kulturi i ostalom treba ostaviti za neke druge rubrike koje nemaju veze sa sportom.

Panta SD

pre 4 godine

Po govoru tela Federera i pogledu njegove supruge iz lože rekao bih da on ne moze vise ni Bazel da osvoji ako ne plate Novaku da ne dodje na to igraliste. Dobar je bio ali mu treba sve vise vremena za odmor i tvrdoglavosti da trči za loptom tako da i tih 20 titula je iz neke perspektive * puna * kapa..

Vera

pre 4 godine

Ono što Novak zacrta u svome životu i karijeri,to će sigurno ostvariti.Veselim se jako budućim uspjesima i rekordima.Kakva je on legenda,neki će shvatiti tek kad se jednog dana povuče iz aktivnog natjecanja.Za mene je on legenda već sada,ne treba ništa više osvojiti.

igor

pre 4 godine

Sve oči su uprte u Federera, a u suštini je Nadal problem.
Sva trojica će imati 20 i kusur GS, to je neminovno (Federer 99% ostaje na 20), ali je pitanje samo Nole i Nadal koliko će još uzeti, jedan dominantan na RG, drugi na OZIju i Vimbldonu. Noletov jedini problem u GOAT trci je Nadal, ne Federer...

Vladimir

pre 4 godine

Zanimljivo da Novak zaostaje baš onoliko za obojicom, koliko je on bio loš zbog zasićenja, povreda i čega sve ne u periodu od juna 2016. godine pa sve do juna 2018.godine.Baš u tom periodu Nadal i Federer su osvojili po 3. slema.Federer je sve stariji i teško da će uspeti, ali je jasno da čeka neki kiks Nadala i Djokovića da bi uzeo bar jedan.Verujem da priželjkuje finale na Rolan Garosu izmedju Novaka i Rafe i pobedu Novaka posle maratona u pet setova.Tu bi video svoju šansu i sve dao na Vimbldon, pa makar se posle toga povukao iz tenisa.

dule

pre 4 godine

Novak je Vavrinku načinio slavni jer ke od njega izgubio 2 grenslem finala, a pobeđivao je Congu, Delpotra, Tima, povređenog mareja više puta... uz to je najviše puta osvojio najmanje vredan slem Australija open. Nikad Novak neće biti GOAT!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Smehotres, 3. februar 2020 16:06)

Ne postoji manje vredan grend slem. Svaki je važan. Da je samo vredan recimo Vimbldon onda se ne bi igrala preostala tri turnira.

South Park

pre 4 godine

Roger trenutno ima najvise slemova i nedelja kao br 1.Obe stvari su mu upitne koliko je narednih 6 meseci,Novak nedelje a Nadal ako uzme RG.Onda on vise nista nema,ova dvojica ga deru u medjusobnim duelima,imaju puno vise masters turnira od njega rekorderi su,Novak jedini ima sve masterse osvojene.Federeru se ljulja presto realno već sada a ova dvojica su mladji i igrace jos par godina samo da ih zdravlje posluži.

Milan_PT

pre 4 godine

Dosta je realna procena. Nije problem u znanju, Federer je sad u stanju da odigra neke poene bolje nego ikad, ali je problem u godinama. Čovek kad pređe 35 više nije mlad, postaje sporiji, a brojne povrede iz mladosti se ponovo javljaju. A onda počne da dolaziš na turnire gde neki novi mladi lavovi grizu kao što je on pre 20 godina, a tu je i srednja generacija, a i ova dvojica stalnih pratilaca. Treba imati izdržljivosti za sve te mečeve od 3 seta svaki dan, ili 4-5 setova svaki drugi dan. Jednostavno, telo više nije isto, a možda mora biti i bolji nego što je bio pre 10 godina.
U zadnje 2 godine RF nije uzeo nijedan GS, a uzeo je samo 1 Masters 1000. Pitanje je samo trenutka kad će odustati, jer neće dopustiti da gubi od nekih Fučoviča i Tenisa, koji zamalo da nije u prvih 100 igrača.
Moja je procena da će probati još ovogodišnji WB i OI. Ako mu se tu posreći, možda produži još jednu godinu. A ako ne, verovatno će se povući krajem godine...

m

pre 4 godine

Da li je postavljen rok za proglašenje najboljeg svih vremena? Pa to ne može da se zamrzne-živi smo ljudi, doći će novi rekorderi ( tačno u tenisu ovu trojicu uskoro niko neće prevazići), ali ipak... Nadam se da Nole ne čita ovo maltretiranje njegovog imena i toliko napornog rada...Oni bi bili u stanju sve da obezvrede ako Nole bude taj i suprotno-da druge vinu u nebo!!!

neko normalan

pre 4 godine

Koliko nepristrasnih komentare kao ovaj neće ili gotov kraj za njega i td..

Sve neki proroci koji unapred znaju da neće niko više osvajat GS pogotovo Federer. To se nikad ne zna u sportu i da bude tako ništa strašno ne bi se dogodilo. Nadal je uvek favorit na RG bez obzira što ovde pojedinci pričaju. Slično sa Novakom na AO Openu. Na ostala dva GS će se vodit lavovska bitka.

sempervivum

pre 4 godine

Можда ће Федерер играти ове (2020) и још следеће године (2021). После тога - не верујем, може само да поквари своју репутацију.
На Ролан Гаросу су фаворити: Надал, Тим и Ђоковић (и нико други), а Федерер вероватно тамо неће ни играти. Не би ни имао шансе.
Вимблдон има гомилу фаворита, али Федерер ипак ту има још 2 шансе. Има шансе и у Њујорку још 2 пута, и још један АО (2021). Дакле, има још укупно 5 шанси. Додуше - те шансе су врло мале...

lolko

pre 4 godine

Nadal uzme RG, Djokovic W i UO. I onda sledece godine, na omiljenom mu AO dodje do 20 GS titule i izjednace se sva trojica. Navijam za to. Epski!