Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2019.

08:50

Obuzdao Raonićeve "projektile" – Puj prvi put u polufinalu Grend slema

Francuski teniser Luka Puj plasirao se prvi put u karijeri u polufinale nekog Grend slem turnira.

Izvor: AK

Autor: AK

Obuzdao Raonićeve
Foto: Getty Images

Puj je do rezultata karijere stigao pobedom nad Milošem Raonićem 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4 u četvrtfinalu Australijan opena.

Francuz je iznenadio 16. favorita turnira u Melburnu, gde će se za plasman u finale boriti sa boljim iz duela između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija.

Raoniću nije mnogo pomogao moćan servis ni 25 as udaraca, štaviše, izgubio je prvi set iako je odservirao deset aseva.

Puj je svejedno uspevao da stigne do brejk šansi i da nadjača Kanađanina u taj-brejku, a s druge strane onemogući rivala da ugrozi njegov servis.

To je odlučilo i drugi set u kojem je Francuz iskoristio prvu brejk priliku za 3:1, a potom sigurnim servisom održao prednost.

Mogao je Puj da reši meč u tri seta, ali Raonić uspeva da spasi sve četiri brejk šanse rivala u trećem setu, a onda da ga konačno dobije u taj-brejku.

Usledila je žestoka borba u četvrtom, Puj propušta novu brejk priliku na 1:0, da bi nakon serije gemova u kojima su teniseri bez većih problema čuvali svoj servis, Raoniću pala koncentracija u desetom i Francuz to odmah kažnjava, koristi treću meč loptu za pobedu karijere.

Puj, koga trenira bivša svetska broj 1 Ameli Moretmo, ime sledećeg rivala će saznati za nekoliko sati, jer duel Đokovića i Nišikorija počinje u 9.30 na Rod Lejver Areni.

Drugi polufinalni par je već poznat, u četvrtak se sastaju Rafael Nadal i senzacija turnira Stefanos Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d