Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.01.2019.

08:51

Amerikanka hit u Melburnu, Kerber počišćena za sat vremena

Američka teniserka Danijel Rouz Kolins plasirala se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad nekadašnjom šampionkom Anđelik Kerber.

Izvor: LN

Autor: LN

Amerikanka hit u Melburnu, Kerber počišćena za sat vremena
AP Photo/Andy Brownbill

Kolins, najprijatnije iznenađenje turnira, eliminisala je Kerber posle samo 58 minuta igre, rezultatom 6:0, 6:2 nanevši Nemici jedan od najubedljvijih poraza u karijeri.

Amerikanki, 35. teniserki sveta, ovo nije prva velika pobeda na turniru, pošto je do sada izbacila već Juliju Gerges i Karolin Garsiju.

Protiv pomenute Gerges u prvom kolu bila je u maltene bezizlaznoj situaciji – gubila je 1-0 i 6:6, a Gerges je servirala za meč i imala 30:0. Ipak, Kolins se vratila u taj meč, a sada je u četvrtfinalu.

Kerber, nekada prva igračica sveta, osvojila je nestvarno malih 11/37 poena u svojim servis gemovima, a prilikom protivnicinih stvorila tek dve brejk šanse i zasluženo ispala sa turnira.

Kolins se u narednoj rundi sastaje sa boljom iz duela između Ruskinje Anastasje Pavljučenkove i teniserke iz SAD Sloun Stivens.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu