Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.01.2019.

00:45

I dan AO: Ispala trojica Srba, Troicki spasao čast

Srpski teniser Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Janko Tipsarević eliminisani su u prvom kolu Australijan opena, dalje je prošao samo Viktor Troicki.

Izvor: PT

Autor: PT

I dan AO: Ispala trojica Srba, Troicki spasao čast
Foto: Getty Images

Prvi je na teren izašao najmlađi srpski takmičar Miomir Kecmanović, koji je u tri seta poražen od Fernanda Verdaska. Kecmanović, koji ima svega 19 godina, nije uspeo da iznenadi iskusnog Španca, a izveštaj sa meča pročitajte OVDE.

Dušan Lajović takođe nije uspeo da se plasira u naredno kolu, pošto je od njega bolji bio Pablo Kuevas. "Duci" je odigrao slab meč, a izveštaj možete naći OVDE.

Janko Tipsarević je imao najteži posao u prvoj rundi takmičenja, ali je ostavio najbolji utisak. Janko je igrao protiv Grigora Dimitrova i uspeo je da osvoji set, što je veliki uspeh kada se kaže da Tipsarević uopšte nema plasman na ATP listi jer je 2018. godinu propustio zbog povrede. Ovo mu je bio prvi turnir još od US opena i 2017. godine. Izveštaj sa njegovog meča pogledajte OVDE.

Poslednji, ali i ne najmanje važan, na teren je izašao Viktor Troicki. Dobio je prvi set protiv Roberta Karbaljesa Baene, nakon čega je Španac preuzeo kontrolu, ali Srbin uzvraća impresivnom igrom u četvrtom setu za 6:1, a onda strpljivom igrom koristi prvu situaciju za brejk u petom setu i odnosi pobedu sa 3-2. Izveštaj pogledajte OVDE.

Lako do drugog kola je stigao Rafael Nadal, a ubedljiva u ženskoj konkurenciji bila je Marija Šarapova.

Nastupe srpskih igrača pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve