Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.01.2019.

05:22

Lavovska borba Tipsarevića, Dimitrov sprečio iznenađenje

Janko Tipsarević, nekada top 10 teniser sveta, vratio se na teren posle više od godinu dana pauze i nažalost je poražen u prvom kolu Australijan opena.

Izvor: PT

Autor: PT

Lavovska borba Tipsarevića, Dimitrov sprečio iznenađenje
Foto: Getty Images

Srpski teniser je poslednji turnir odigrao u septembru 2017. godine kada je morao da preda meč na US openu.

Od tada su usledile brojne komplikacije na njegovom stopalu i zbog toga je propustio kompletnu sezonu 2018. Tipsarević nema plasman na ATP listi, ali je dobio specijalnu pozivnicu i apsolutno ju je opravdao.

Janko je poražen posle velike borbe i četiri seta od bugarskog tenisera Grigora Dimitrova – 4:6, 6:3, 6:1, 6:4. Srpski igrač uspeo je da dobije prvi set i činilo se da bi mogao do veliko iznenađenja, međutim desilo se ono što je većina očekivala.

Dimitrov je podigao nivo igre, a Tipsarević jednostavno nije imao dovoljno svežine da izvuče ceo meč. To je potpuno razumno i važno je da nije došlo do neke nove povrede.

Sve u svemu Janko je ostavio dobar utisak i nadamo se da će ga povrede zaobići i da ćemo ga gledati na još mnogo turnira ove sezone. Grigor Dimitrov će u narednom kolu igrati protiv Pabla Kuevasa, koji je u tri seta savladao Dušana Lajovića.

Sve rezultate možete pronaći OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve