Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.01.2019.

17:55

Maratonac Kei na Novakovoj stanici

Teniska magija ne posustaje u Melburnu. Osmog dana takmičenja dobili smo još jedan veliki meč čiji su akteri bili Kei Nišikori i Pablo Karenjo Busta.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Maratonac Kei na Novakovoj stanici
(Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Pet sati i pet minuta maratona za poene, konačno slavio je Japanac sa 6:7 (8), 4:6, 7:6 (4), 6:4, 7:6 (8). Neverotavno uzbudljivo, od prvog do poslednjeg poena.

Malo je nedostajalo pa da ovaj meč stigne do onih Novakovih i Rafinih 5 sati i 53 minuta finalne bitke iz koje je Novak 2012. izašao kao pobednik.

Pablo Karenjo Busta će sigurno još dugo osećati gorčinu u ustima bog ovog susreta u kojem su ga bukvalno dva milimetra delila od velikog trijumfa.

Španac, koji je pre dve godine na US Openu stigao do polufinala, vodio je sa 2:0 u setovima, ali onda je na scenu stupio neverovatni Japanac koji se pokazao kao specijalista za mečeve u pet setova.

Već je jedno na ovom turniru morao da igra super taj-brejk petog seta. Tada je pobedio Ivu Karlovića, sada je bio bolji od Karenja Buste. Ali kako! Španac je u novo uvedenom super taj-brejku vodio sa 8:5 kada je Kei načinio seriju od pet poena zaredom i stigao do neverovatne pobede.

Impresivno deluje podstak da je Kei u prva četiri kola turnira na terenu proveo ukupno 13sati i 47 minuta.

"Ne znam šta da kažem, težak meč, veliki, zaista. Ko zna, možda mi ovih 13 i nešto sati nije dovoljno! Nije lako, ali oporaviću se do narednog meča, Ovo je ipak bio najduži duel koji sam igrao u skorije vreme", izjavio je Japanac.

Kei - maratonac. Otrčao je još jedan počasni krug u Melburnu. Sada je na redu meč sa Đokovićem za plasman u polufinale. Da li ima dovoljno baterija za novi maraton, teško je reći. Novak će, svakako, biti favorit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve