Nova vest
Tenis

Petak, 18.01.2019.

08:10

Marinov preokret protiv Verdaska zasenio Mašinu pobedu

Marin Čilić i Fernando Verdasko odigrali su izvanredan meč u trećem kolu Australijan Opena.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Marinov preokret protiv Verdaska zasenio Mašinu pobedu
Photo by Julian Finney/Getty Images

Hrvatski teniser je gubio sa 0-2 u setovima ali je na kraju ipak uspeo da slavi sa 4:6, 3:6, 6:1, 7:6 (8), 6:3 u susretu koji je oduševio publiku.

Nema dileme da smo gledali jedan od boljih mečeva na ovogodišnjem Australijan Openu, ali imponuje način na koji je Čilić napravio preokret.

Prošlogodišnji finalista bio je dva puta suočen sa meč loptom za protivnika. Na toj drugoj, španski teniser je napravio dvostruku servis grešku.U neverici se uhvatio glavu, počeo je da čupa kosu od frustracije, ali nije ništa pomoglo.

Uhvatio je Čilić silan zalet, opustio ruku i počeo sve da pogađa. Snažnim udarcima je prosto razbijao odbranu protivnika, ali nije bilo tako jednostavno, na 4:2 u setu odluke,morao je da spasava tri brejk-lopte, što mu je konačno pošlo za rukom.

Na kraju posle četiri sata i 18 minuta igre, spuštena je zavesa na ovaj sjajan meč.

"Bio je to žestok susret. Prepun emotivnih uspona i padova. Posle 0:2 u setovima bila je predamnom planina, tako mi se barem činilo", rekao je teniser iz Međugorja.

Njegovi dobri rezultati nisu neobični. U pitanju je vlasnik jedne grend slem titule (US Open 2014.), a dva puta je igrao i finala "četvorke", Vimbldon 2017. i ovde u Melburnu 2018.

Ovaj duel je na neki način pomalo i zasenio veliku pobedu Marije Šarapove nad prošlogodišnjom šampionkom, Karolinom Voznjacki iz Danske. Maša je slavila sa 6:4, 4:6, 6:3 i tako najavila da bi ove godine mogla da igra značajnu ulogu, jer ne treba smetnuti sa uma da je turnir osvojila 2008.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve