Krajinović – Ćorić 1-3

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je sa 3-1 od Hrvata Borne Ćorića u trećem kolu Australijan opena.

6:2, 3:6, 4:6, 3:6
  KRAJINOVIĆ   ĆORIĆ  
  1 : 3  
Kraj! - Filip poražen, Borna ide dalje
Ćorić je došao do prve meč lopte na riternu, jer to nije uspeo da uradi tokom servisa. Krajinović je tada odservirao as, Borna tražio čelendž i to je bio drugi servis. Posle jednog dugog poena ipak nije bilo spasa za Srbina i meč je završen.
Brejk Krajinovića!
Konačno brejk, ali verovatno kasno... Filip koristi drugu brejk priliku staloženom igrom bez previše rizika, čekajući grešku rivala. Smanjio je na 5:3, ali je još uvek daleko od osvajanja seta, a kamoli meča.

AP Photo/Aaron Favila
2:5 – Borna na gem od pobede
Kao što je to često viđeno tokom ovog duela, posle jedne pauze i promene strana ekspresno je usledila druga. Filip je na riternu prišao na 15:30 ali su usledili odlični servisi Hrvata za novi gem. Krajinović je istom merom uzvratio u svoj gemu, ali tek za smanjenje velikog vođstva protivnika.
1:4
Dobar gem za Filipa, ali tek na 4:0 za Ćorića. Izgleda da nema šansi više za proekret, barem bi se tako reklo po igri, ali Krajinović sigurno neće odustati.
0:3 – "Raspad" Krajinovića, dupli brejk za Bornu
Ćorić je iskoristio nalet i snagu koju je dobio potvrdom brejka i osvajanjem jako teškog prošlog gema. Došao je do dve vezane brejk prilike, Filip je dobrim forhendom spasao prvu, ali je kod druge isti udarac poslao u aut.
0:2 – Iznervirani Krajinović propustio dve brejk šanse
Izgledalo je kao još jedan rutinski gem za Ćorića, ali tri poena kasnije Filip je imao brejk loptu. Ipak, novi as Ćorića neutralisao je priliku srpskog tenisera, došao do gem lopte, da bi onda Srbin opet došao do brejk lopte. Ni tada nije bilo šanse usled dobrog servisa Hrvata. Filip se nešto kasnije iznervirao, bacio reket o teren, a zatim izgubio gem.
Četvrti set, brejk za 0:1
Katastrofa za Filipa na samom startu. Ćorić četvrti set otvara brejkom posle slabe igre Krajinovića. Borna pogađa dosta vinera, a Filip dosta greši.
4:6 – Bez šansi za Filipa
Krajinović ovoga ptua nije uspeo da pripreti rivalu prilikom servisa za osvajanje seta. Rutinski Borna dolazi do gema, a samim tim i do trećeg seta.
4:5 – Poslednja šansa srpskog tenisera
Dolazimo do poslednje šanse da vrati brejk za Krajinovića. U prethodnom setu bio je na istom zadatku i tada je ispustio dve brejk prilike, nadamo se da će sada biti uspešniji.
Kako je Borna proslavio drugi set
3:5 – Nova propuštena šansa za Filipa
Krajinović je opet imao priliku da ozbiljno zapreti na servis Ćorića, ali je od 0:30 izgubio tri naredna poena. Osvoji je sledeći, ali su usledile dve greške srpskog tenisera i Ćorić je na gem od dobijanja trećeg seta.
3:4 – Brejk Ćorića
Filipovi servisi su postali slabiji, što nije dovoljno da se savlada odlični riterner kao što je Borna. Posle greške Hrvata srpski teniser je spasao prvu brejk priliku, a onda je usledio pravi trenutak za šesti as. U narednom poenu Ćorić je jedva pogodio liniju, a zatim sjajnim vinerom završio gem.
3:2 – Kao Izner i Karlović
Toliko su sigurno pri servisu teniseru da izgleda kao da igraju dva "bombardera". Filip i Borna ne popuštaju, ali je dovoljan samo najmanji pad koncentracije i protivnik će to sigurno iskoristiti i napraviti brejk. Ipak, za sada je sve mirno.
III set, 1:1
Siguran start za oboijcu u trećem setu. Borna pogađa svoj 19. viner i sigurno rešava novi gem, za razliku od prethodnog kada je morao da spasi dve brejk prilike. Veoma izjednačen meč za sada igraju, iako to mnogi nisu očekivali.
Hrvat ima podršku na tribinama

AP Photo/Aaron Favila
3:6 – Filip prokockao veliku šansu da vrati brejk
Posle nesmotrene greške Hrvata imao je Filip priliku, tačnije dve vezane, da napravi brejk i vrati se u set. Igrao je pasivno, jednog pogrešio i jednom sačekao da izgubi poen, pa je Ćorić spasao obe FIlipove prilike. Hrvat taj nalet nije propustio, a iznervirani Krajinović je ipak izgubio set.
3:5 – Filip preživeo, za sada
Ćorić će morati da odservira za set, iako je bio blizu da dođe do set lopte i možda završi set brejkom.
2:5 – Bez ikakvih promena
Isto kao što je bilo posle prethodne pauze, tako je i posle ove najskorije. Siguran je bio Filip, ali siguran i Borna, pa i dalje nema ribrejka kojeg se svi nadamo. Ćorić sigurno do 5:2 i prilike da izjednači na 1-1.
1:4 – Borna čuva servis u 2. setu
Teniseru si sigurni u svojim gemovima, izuzev tog jednog gde je Filip napravio brejk. Borna mnogo bolje servira nego u prvom setu, što goviri i rezultat. Ovo sve više liči da će se u naredni set otići sa 1-1, ali još nije kasno da se Srbin "probudi" i u ovom setu.
0:2 – Brejk Ćorića, greške Krajinovića
Dosta grešaka srpskog tenisera. Borna je dobio malo na sigurnosti na početku drugog seta i to je i iskoristio. Filip je par puta pogrešio, a u poslednjem poenu je njegova loptica završila tek nekoliko centimetara od linije. Dovoljno za brejk.
0:1 – Ćorić se izvukao na startu II seta
Filip je ponovo napao Bornin servis i to je ponovo umalo urodilo pokldom. Imao je 15:30, ali nije uspeo dodatno da pritisne servis ranjivog rivala, pa mu je prepustio uvodni gem drugog seta.
6:2 – Majstorije Krajinovića, gem sa 0 za vođstvo
Fantastični Krajinović se "razmahao" u prvom setu i razbio favorizovanog Bornu Ćorića, 11. nosioca turnira. Gem bez izgubljenog poena za kraj prvog seta i dobru uvertiru za nastavak.
4:1 – Dupli brejk, prvi set je tako blizu
Filip dominira na Bornin servis. Hrvatski teniser ne može da uđe u ritam i Krajinović to koristi, osvojivši sve poene na drugi servis rivala do sada.
2:1 – Brejk za Srbina!
Odličan ritern gem srpskog igrača! Borni nije prepustio nijedan jedini poen na riternu i sada ima prednost brejka, pomalo neočekivano.
1:1 – Filip spasao brejk loptu
Dobar početak za Krajinovića, ali pomalo nesiguran. Dopustio je rivalu brejk priliku na samom startu meča, ali vezao neke dobre poene i osvojio svoj uvodni gem.
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 lajv blog! Filip Krajinović može da napravi ogroman uspeh ako pobedi Bornu Ćorića u trećem kolu Australijan opena.

Možda vas zanima

Podeli: