Đoković – Šapovalov 3-1

Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim, posle četiri odigrana seta.

Dobrodošli
Dobrodošli na lajv blog mečeva srpskih tenisera u trećem kolu Australijan opena. Novak Đoković igraće protiv Denisa Šapovalova, dok se Filip Krajinović sastaje sa Bornom Ćorićem.
Novakov "krompir" u 4. setu za osminu finala!
Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim, posle četiri odigrana seta.
5:0 i tri meč lopte za Novaka
4:0 – "Raspala" se igra Šapovalova
Novak nastavlja da "melje" rivala u četvrtom setu, verovatno iznerviran što je ovaj meč otišao uopšte u taj deo igre. Šapovalov dosta greši, neuporedivo više nego krajem trećeg seta, a ovo je prednost duplog brejka posle nove neiznuđene greške Šapovalova.
3:0 – Odličan nastavak seta, velika prednost
Krenulo je dobro, kao što je krenulo i u prethodnim setovima za Novaka. Prednost od 3:0 i Šapovalov je opet onaj "stari", iz prva dva seta, kao i Đoković.
2:0 – Brejk Novaka!
1:0 – Solidan uvodni gem
Šapovalov je i dalje u naletu, ali Novak to odbija ovog puta. Imao je Kanađanin 30 oba, ali nije uspeo dodatno da ugrozi srpskog tenisera koji ponovo vodi.
6:3, 6:4, 4:6 – Đoković se "raspao", Šapovalov smanjio na 2-1!
Izuzetno loš set završen je negativno po srpskog igrača koji je i u ovom gemu imao priliku da vrati brejk. Na set lopti Kanađanin je odservirao duplu grešku, onda forhend izbacio u aut za brejk loptu, ali je uspeo da je neutrališe. Hrabra igra mu se isplatila i zasluženo je smanjio u setovima.
6:3, 6:4, 4:5 – Neverovatan pad i novi brejk Kanađanina
Izuzetno je nervozan srpski igrač i ne uspeva da veže dva dobra poena. Katastrofalno je počeo gem i greškama omogućio protivniku 0:40. Nekako je spasao dve brejk šanse, ali je kod treće napravio duplu servis grešku i omogućio mu da servira za 2-1 u setovima.
6:3, 6:4, 4:3 – Novak ispustio brejk u trećem setu!
Konačno se i to dogodilo da je Đoković izgubio servis, ali se dogodilo u najgorem mogućem trenutku, kada je bio veoma blizu trijumfa. Međutim, u sedmom gemu je počeo mnogo da greši, Šapovalov mu je slao duboke loptice, a on žurio da rešava poene. To mu se obilo o glavu i izgubio je stečenu prednost.
6:3, 6:4, 4:2 – Šapovalov se ne predaje
Mladi kanadski igrač uhvatio je ritam posle katastrofalnog početka trećeg seta. Nije želeo da se preda i dobio je sledeća svoja dva gema. Za njega je problem što nikako nije mogao da zapreti protivniku.
6:3, 6:4, 3:0 – Novak materijalizovao stečeno vođstvo
Sve ide kao po loju – siguran i treći gem i sada je cilj veoma blizu.
6:3, 6:4, 2:0 – Novi brejk Đokovića!
Sa "nulom" je Novak napravio brejk. Doduše, u prva tri poena je trebalo samo da vrati servis jer je posle riterna išla Denisova greška. Na 0:40 je odigrao lep drop šot i sada je blizu trijumfa.
6:3, 6:4, 1:0 – Sigurno Novak počinje treći set
Opet srpski teniser igra koliko mu je dovoljno. Šapovalov je osvojio jedan poen i to je bilo sve na servis našeg asa.
6:3, 6:4 – Đoković brejkom do 2-0 u setovima!
Kada se činilo da nas možda čeka i taj brejk ovog seta, kada su obojica bila nemoćna na servis rivala, Đoković pravi brejk. Fantastičnim riternom je došao do 15:30, Kanađanin uzvratio, ali je onda Novak "razvukao" rivala po terenu i dođe do brejk lopte. Bilo je potrebno samo da sačeka grešku Šapovalova i kada se to desilo dobio je i drugi set.
6:4, 4:3 – Zatišje pred završnicu seta
Kvalitet nije visok, uzbuđenja za sada nema, videćemo da li nas posle nove razmene lakih gemova čeka dramatičan finiš drugog seta.
6:3, 3:2 – Sve ide kao po scenariju
I dalje je sve dosta "jednosmerno" na terenu "Rod Lejver arene" i nema mnogo uzbuđenja jer igrači koji primaju servis ne uspevaju da priprete. Razmenili su obojica po jedan gem i za sada sve ide kao po scenariju.
6:3, 2:1 – Đoković nezadovoljan, ali vodi
Nije bio zadovoljan šestostruki šampion Australijan opena svojom igrom u ovim trenucima. Slajs ga nije slušao, nekoliko takvih udaraca je izbacio van terena, ali je zato servis bio na visokom nivou. I u sledećem gemu mu je bilo potrebno samo da pogađa početni udarac i njime osvaja poene.
6:3, 1:0 – Siguran gem na startu drugog seta
Servis je funkcionisao odlično po dobijanju prvog dela, prvi igrač sveta je izgubio jedan poen i sjajnom bekhend dijagonalom došao do uvodnog gema u drugom setu.
6:3 – Novak novim brejkom do prvog seta!
Ponovila se situacija iz prethodnog gema kada je imao problem sa suncem, pa je Denis i sada pri rezultatu odservirao 30:30 odservirao duplu servis grešku. Đoković je sačekao svoju priliku, iskoristio je i novim brejkom došao do 1-0 u setovima.

Photo by Michael Dodge/Getty Images
4:2 – Šapovalov vratio jedan brejk
Pala je koncentracija Đokoviću po dobijanju drugog brejka, a sada je on bio na toj nezgodnijoj strani za servere. Napravio je dve greške i na 30:30 je Kanađanin lepo napao za prvu brejk šansu. Posle riterna, Novak je ubacio lopticu u mrežu i ispustio jedan od dva brejka viška.
4:1 – Dupli brejk za Srbina!
Nikako Kanađanin ne uspeva da uhvati ritam i sada mu je smetalo i sunce prilikom servisa. Kod 30:30 je napravio duplu servis grešku, ali je neutralisao dobrim napadom. Međutim, onda je ekspresno izgubio dva poena greškama i oprostio se od prvog seta.
3:1 – Novak potvrdio brejk
Iako je Denis pročitao i dobro uzvratio na dva Novakova servisa, nije bilo problema i stečeni brejk je lako materijalizovan.
2:1 – Đoković pravi brejk na startu
Potpuno van tajminga bio je Kanađanin na početku meča, a kada mu je stao servis, stigli su i prvi problemi. Mnogo je grešio, lopticu često zahvatao ramom i Novak je to koristio. Držao je lopticu u igri, došao do dve vezane brejk lopte i već prvu iskoristio da povede.
1:1 – Đoković jednako uzvratio
Siguran gem i na drugoj strani – Đoković je uprkos nešto slabijem servisu na početku dobio sva četiri poena i na najbolji mogući način krenuo u ovaj duel.
0:1 – Šapovalov sigurno odservirao na startu
Đoković je otvorio meč izuzetnim pasing šotom iz bekhenda, ali je Šapovalov pogodio sledeća tri prva servisa i bez problema došao do uvodnog gema.
6:3, 6:4, 4:6, 6:0
  Đoković   Šapovalov  
  3 : 1  

Možda vas zanima

Podeli: