Troicki – Cicipas 3:6, 6:2, 2:6, 5:7

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je od Stefanosa Cicipasa u drugom kolu Australijan opena, rezultatom 6:3, 2:6, 6:2, 7:5.

 3:6, 6:2, 2:6, 5:7
  Troicki   Cicipas  
  1 : 3  
3:6, 6:2, 2:6, 5:7 – Kraj! Poraz Troickog u drugom kolu!
Prethodni gem značio je i definitivni kraj meča jer je Cicipas lako dobio sledeća četiri poena i postao prvi grčki igrač koji se plasirao u treće kolo Australijan opena.
3:6, 6:2, 2:6, 5:6 – Troicki pretrpeo brejk u najgorem trenutku!
U najgorem mogućem trenutku je Troicki pretrpeo brejk. Ipak, mora se priznati da je Cicipas zasluženo došao u šansu da servira za meč jer je konstantno napadao. Izlazio je na mrežu, a svoju 19. priliku je realizovao posle greške Viktora iz forhena.
3:6, 6:2, 2:6, 5:5 – Troicki propustio dobru situaciju
Činilo se da bi ovo mogao da bude trenutak kada će Troicki doći do izjednačenja jer je dva puta bio na dva poena do seta. Međutim, kod 0:30 je Cicipas dobro odservirao, onda dobio nadmudrivanje na mreži i nekako izjednačio u finišu čevrtog seta.
3:6, 6:2, 2:6, 5:4 – Zatišje pred novu buru
Nakon veoma napetog gema u kojem se jedva iščupao naš igrač, usledila su dva poprilično mirna i sada nas čeka zanimljiva završnica četvrtog seta.
3:6, 6:2, 2:6, 4:3 – Viktor spasao nove tri brejk šanse
Nastavlja srpski teniser da igra na ivici, kao što je to činio u prethodna dva seta. Cicipas je odličnim pasing šotom došao do dve brejk prilike, ali je obe Troicki eliminisao servis vinerima. I treću je srušio početnim udarcem i došao do novog vođstva.
3:6, 6:2, 2:6, 3:2 – I dalje bez brejka
Nakon tri veoma uzbudljiva seta, malo je opao ritam početkom četvrtog i teniseri se za sada ne odlučuju da napadaju servis protivnika. Troicki je u prva tri gema bio siguran i nije dozvolio da ga Cicipas ugrozi.
3:6, 6:2, 2:6, 1:1 – Miran početak četvrtog seta
Obojica tenisera lagano osvajaju po gem na startu četvrtog seta.
3:6, 6:2, 2:6 – Troicki u padu, Cicipas osvojio treći set!
U velikom padu nalazi se srpski igrač koji ne uspeva da parira protivniku. Stefanos sjajno pokriva teren i novim laganim gemom dolazi do vođstva od 2-1 u setovima.
3:6, 6:2, 2:5 – Stefanos ponovo oduzeo servis Viktoru
Sada se igra Troickog potpuno raspala i nizao je greške u serijama. Cicipas je sa "nulom" napravio novi brejk i došao na korak do drugog vođstva u setovima.
3:6, 6:2, 2:4 – Grk potvrdio brejk
Savršeno je odservirao momak iz Atine i overio stečeno vođstvo.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
3:6, 6:2, 2:3 – Cicipas ipak oduzeo servis protivniku
Ono što nije uspeo u prethodnih nekoliko navrata, Grk je učinio u petom gemu trećeg seta. Greškama Troickog Cicipas je došao do 15:40, a posle propuštene prve prilike, morao je na razgovor sa glavnim sudijom jer mu je pukla leva patika. Kraću pauzu je iskoristio na najbolji način, dobio sledeći gem i konačno napravio brejk.
3:6, 6:2, 2:1 – Troicki majstorijama neutralisao 4 brejk lopte!
Pošto je ne baš angažovano dozvolio rivalu da se upiše u trećem setu, naš reprezentativac je sebe uveo u veliki problem greškama u trećem gemu. Cicipas je imao tri vezane brejk lopte, ali je sve tri Troicki spasao – dve servisima, a treću maestralnim poluvolejom. Suočio se i sa četvrtom, nju neutralisao divnim lobom i na kraju došao do gema.
3:6, 6:2, 1:0 – Siguran gem na otvaranju trećeg seta
Dva asa bila su dovoljna da se sigurno otvori treći set – Troicki izgleda sve sigurnije na terenu.
3:6, 6:2 – Troicki novim brejkom osvojio drugi set!
Potpuno se raspala igra 15. igrača sveta nakon propuštenih prilika. Imao je 40:0 u sledećem gemu, ali se potpuno isključio i izgubio sledećih nekoliko gemova. Troicki sjajnom igrom dolazi do izjednačenja u setovima.
3:6, 5:2 – Srbin spasao pet brejk šansi!
Možda i prelomni gem u drugom setu – Troicki je spasao pet brejk lopti! Cicipas je odmah po gubitku brejka mogao da se vrati jer je Srbin nekoliko loptica izbacio u aut i bilo je 15:40. Obe šanse je neutralisao servisima, posle čega je mladi Grk imao još tri odvojene. Međutim, Viktor je zahvaljujući dobrom početnom udarcu uspevao da se izvlači i na kraju uveća stečenu prednost.
3:6, 4:2 – Sjajan gem i brejk Viktora u drugom setu!
Kakav gem je odigrao srpski igrač! Sa dva izuzetna vinera bekhendom po paraleli izborio je tri vezane brejk lopte i prvi put unervozio protivnika. Dve je Cicipas neutralisao servisima, ali treću nije mogao i to je brejk za Troickog.
3:6, 2:2 – Troicki propustio polušansu
Srpski igrač uspeo je da se izvuče zahvaljujući nekim lošim procenama Cicipasa i povede, pre nego što je propustio šansu da barem zapreti u sledećem gemu. Morao je da odvede gem na razliku, ali je promašio lagan volej.
3:6, 1:1 – Cicipas neumoljivo odgovara
Ako je Viktorov gem bio dobar, ovaj je odličan. Cicipas lako dobija četiri poena i vraća egal na startu drugog dela igre.
3:6, 1:0 – Dobar gem na startu drugog seta
Dekoncentrisano je Troicki ušao i u drugi set, što se može videti kod voleja za 15:30, ali ovoga puta nije dozvolio da pretrpi brejk. Malo mu je i rival pomogao pogrešnim čelendžom, da bi se onda servisom izvukao i dobio gem.
3:6 – Troicki izgubio prvi set
Krenuo je Grk po svoje poene i lako došao do prvog seta. Servis-volej, pa as za siguran početak gema. Viner forhendom po dijagonali doneo mu je tri set lopte i već prvu je iskoristio.
3:5 – Lakši deo posla je odrađen
I sledeća dva gema su išla “uz servis”. Troicki je lepim poenom na mreži dobio svoj gem i uradio lakši deo posla. Sada Cicipas servira za vođstvo u setovima.
2:4 – Srbin spasao brejk loptu
Posle još jednog laganog gema za Stefanosa, lako je moglo da se desi da već u sledećem prelomi prvi set. Imao je brejk šansu, ali je Troicki uspeo da se izvuče servisima i smanji na dva razlike.
1:3 – Viktor se upisao na semafor
Pretio je Cicipas ponovo i posle prvog osvojenog poena, činilo se da će pokušati do novog brejka. Međutim, Troicki je mnogo bolje servirao nego na početku, izbegao brejk lopte i došao do prvog brejka.
0:3 – Grk materijalizovao stečenu prednost
Nešto više grešaka napravio je Stefanos u trećem gemu, ali je kod 30:30 sjajno napao i završio poen na mreži, posle čega je dobio još jedan poen za potvrdu brejka.
0:2 – Troicki odmah pretrpeo brejk
Uzeo je srpski teniser prvi poen na svoj servis, ali je onda odigrao veoma loš gem. Napravio je nekoliko neiznuđenih grešaka, Cicipas je bio agresivan, pa je posle jednog bekhenda koji je završio u mreži Troicki pretrpeo brejk.
0:1 – Cicipas sigurno otvorio meč
Grčki igrač je meč otvorio svojim servisom i krenuo je dobro jer se lako upisao na semafor. Troicki je imao jedan sjajan napad bekhendom po paraleli, ali više od toga nije mogao.
Dobrodošli
Dobrodošli na lajv blog meča između Viktora Troickog i Stefanosa Cicipasa u drugom kolu Australijan opena.

Možda vas zanima

Podeli: