Četvrtak, 24.01.2019.

17:38

Neki drugi tenis ili brutalni Nadal

U rubrici meč dana najčešće završavaju susreti koji su po svojoj dramatici bili nešto posebno, ali ovog puta vredi izdvojiti majstorstvo nad borbom.

Izvor: Zoran Kecman

Neki drugi tenis ili brutalni Nadal IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Muamer

pre 5 godina

A tek kako ce igrati u nedjelju, bolje da mu niko ne izlazi na megdan, bice pociscen. IdemoRafa jos samo jedan I postajes najveci svih vremena. RAFA18

srdjan

pre 5 godina

Osim Cicipasa koji je 15ti na rang listi, Nadal nije odigrao ni jedan meč protiv tenisera iz prvih 20 na rang listi...i zato polako sa zaključcima....

VASKEZ

pre 5 godina

Ako bude sreće, pa Novak dobije u nedjelju, onda se nema šta više pričati. Dobiti ovakvog Nadala je vrh. Dugo godina Nadal nije bio na ovakvom nivou. NOVAK, NOVAK, NOVAK.........!!!!!!!!!!!!!!!!

.

pre 5 godina

jednostavno Nadal. njegov sam navijac od 2002. godine, i uvek sam u moralnoj dilemi kada igra sa Djokovicem, ali ipak mislim da u tim mecevima duboko u sebi navijam za kralja sljake

Mare

pre 5 godina

Zasto su Federer (bar do skoro je mogao) i Djokovic jedini teniseri koji mogu da se nadigravaju i sa ovakvim Nadalom? Zato sto igraju na inteligenciju mnogo vise nego ostali teniseri. Znaju Nadala i njegove mane, koje drugi teniser mozda i ne vide. Zato verujem da Novak ako prodje u finale moze da ga dobije.

Strateg

pre 5 godina

Jedini čovek koji zna sa Nadalom je Djokovic tako da ako Novaku bude dan Nadal neće imati šta da traži u tom projektovanom finalu.
(Delija, 24. januar 2019 19:42)
Nije jedini tu je bio i Nikolaj Davidenko. Razlog jasan razorni dvorucni bekhend koji ukucava top spin forhend Rafe Nadala dok je jos u penjanju i iz terena. To se jednostavno ne moze sprovesti sa jednorucnim bekhendom jer on nema moc da presretne top spin u penjanju. Rafa je decko iz epruvete strica Tonija ta njegova taktika i sistem koji je izgradio u Nadalu je neresiva Enigma za devedestposto tenisera.

cvele

pre 5 godina

Nadal igra kao masina i da bi ga neko pobedio treba da se zove Novak Djokovic.Jedino on i Federer imaju recept za njegovu igru. Ja mislim jedno, dok su Federer i Nadal tu da ciste Noletu put, Nole ce osvajati slemove. Kada se njih dvojica povuku, Nole je zavrsio karijeru.

¡Vamos Rafa!

pre 5 godina

Ma, kakav crni meč epskih razmera! Nadal pobeđuje za sat i po, Nole ako ne preda Pouilleu, osvojiće u finalu 5 gemova max. Budimo realni, iako smo Srbi.

Zuja

pre 5 godina

Igra glavom. Odličan "novi" servis. Završava poen u dva tri poteza a ne juri za izgubljenim loptama. Ostao je stari bik sa novim finesama. Svaka mu čast. 
Noletu neće biti lako protiv njega ako prebrodi okršaj sa Puiem.
(gologuzov, 24. januar 2019 21:03

Sve se menja kada mu loptu vracas na crtu i ond trcanje na mrezu nema wfekta.Bacas mu lopticu pid noge.Zna Novak sa takvima.Tamos Vamos Patos.Novak je teniser sa najboljim riterenom ikada.Naravno treba da udje u finale.Laksi protivnik nego da je grk u finalu

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Finale ce biti spektakl kao one godine kada su jedva stajali na proglasenju pobednika.Ne sumljam da ce Novak uzeti pehar a ne tanjir.

buzdovan

pre 5 godina

Svaka cast Nadalu, ali je Djole bolji, narvno mec ce biti ubitacan. Ali nas Djole nosi titulu. pozdrav svim prijateljuma dobrog tenisa, uzivat cemo.

biće bolje

pre 5 godina

dobro je dok svetski tenis ima Novaka i Rafu ovi trenutni klinci nemaju kapacitet da unesu makar i malo neizvesnosti. Australija je po tradiciji Novakov turnir, ova sezona je jako bitna za oba tenisera ako misle da sustignu king Rodzera, biće neizvesno ali ako Novak uđe u ritam onda je nepobediv. Ako neko poznaje Novaka onda je to Rafa, biće zanimljivo videti ih obojcu u velikom finalu.

gologuzov

pre 5 godina

Igra glavom. Odličan "novi" servis. Završava poen u dva tri poteza a ne juri za izgubljenim loptama. Ostao je stari bik sa novim finesama. Svaka mu čast.
Noletu neće biti lako protiv njega ako prebrodi okršaj sa Puiem.

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Prognoza vremena za nedelju je oblačno, velika vlažnost vazduha I temperatura 16-24. Rafini forhendi sa top spinom neće biti mnogo ubitacni znaći Nole bi mogao da dobije u 4 seta.

Matrix Neo

pre 5 godina

Prognoza vremena za nedelju je oblačno, velika vlažnost vazduha I temperatura 16-24. Rafini forhendi sa top spinom neće biti mnogo ubitacni znaći Nole bi mogao da dobije u 4 seta.
(polupripitomljeni texasanin, 24. januar 2019 21:16)

Uz svo dužno poštovanje prema Novaku Djokoviću. I ja bi gotivio vise da igraju Nadala-Novak u finalu, kao i ceo svet sto očekuje. Ali sutra se tek igra polufinale. Ima vremena za pričanje o finalu. Pozdrav

dragi

pre 5 godina

Nadal je fenomenalan...Ali Zver ce da mu nadje leka...zamisli kako ce Zver biti motivisan...Idem odmah sada da kupim neki dobar viski....

krajisnik

pre 5 godina

Nadal igra fenomenalno, ali Djokovic mu izuzetno nezgodan rival.
Reklo bi se da je Novak igrač koji mu ne leži, pogotovo ako se vidi da ga Rafa nije dobio na betonu od 2013.

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Plasi me igra Nadala, ali opet znam koliko Novak podigne nivo igre kad igra protiv njega i to me s druge strane ohrabruje a i to da Novak ima vise ozbiljnijih meceva zadnjih meseci, Nadal nije imao pravi test

Mihael

pre 5 godina

Ja se vise bojim sutra za Novaka nego eventualne nedelje. Kakav ljudi Nadal pa nemojte se lozit na igru danasnju i to sto radi drugim protivnicima pa to je uvjek tako bilo, niko mu nije ni blizu jel pojma nemaju kako da se nose sa spin udarcima a Novaku bas to odgovara. Plus Nadal psiholoski totalno drugacije deuje kad igra protiv Novaka

Milos

pre 5 godina

Samo malo umerenije sa komentarima, ako je ikako moguće. Od opisa Rafine igre, pa sve do eventualnog novog meča sa Novakom, "epskih razmera"!

Petar

pre 5 godina

Ako dođe do finala Rafa - Nole, nisam siguran kao mnogi da će Novak tek tako lako pobediti.
Nadal je menjao servis, bekend, i uopšte kretanje i izbor udaraca samo zbog Novaka.
On sa starom igrom nije imao problema ni sa jednim teniserom osim protiv Novaka.
Da li Novak ima odgovor na te izmene, male korekcije, koje mogu puno da znače,
videćemo; ali me mnogo više brine Novakova kondicija i samopouzdanje jer jeste on igrao dobar tenis, ali nije pokazao onaj s' kojim je osvojio prošle god. Wim i USopen.
Da li se štekao za Finale, ko to zna, ali mora pokazati bolju igru, ne samo što Rafa igra odlično i digao je igru na bolji nivo, već zato što ovo pokazano do sad od Novaka nije dovoljno ni za Rafu iz 2011-te, kad ga je Nole tukao uzastopno toliko puta.
Moraš biti baš Bot level PRO da kažeš kako Novak igra isto kao od sredine prošle godine.
Plaši me i to što će štekati snagu u 1/2 finalu, da ne zagine u maraton od pet setova.
Ali, ako si br 1, onda nema izgovora. Mora pokazati zašto je najbolji teniser sveta.

AO

pre 5 godina

Djokovic je bio dominantniji na zavrsnom mastersu igrao se sa svima i kad u finalu moša, finale je posebna prica prethodno sto se desilo nema nikakve veze sa finalom!

DovlAa

pre 5 godina

Problem je sto je Nadal promjenio svoju igru za nijansu,Nole se odlicno nosio sa njegovim spinom ali izgleda da je Nadal smanjio spin vise udara ravno,izuzetno jako, nema dugih razmjena sto Nole voli, servis nevjerovatan, morace Nole brzo da se restartuje i odigra najbolji mec na turniru, mislim da ako mu bude dobro vracao te jake udarce da ce Rafa da se frustrira i pravi dosta gresaka.

Вељко

pre 5 godina

Ovako stoje stvari:Nadal zaista igra dosta dobro,možda najbolje u karijeri.Popravio je servis,bekhend(pogotovo cross-court),forhend radi kao nekada,dobro se kreće(po meni je ipak malo sporiji u situacijama kada ga protivnik razvuče po terenu).
Međutim,treba biti realan i reći da zapravo nije imao pravi test,nije imao protivnika koji bi mogao da ga ugrozi.Tu pre svega mislim na kvalitetan ritern i bekhend.,
Đoković to ima,ima glavu da bude koncentrisan sve vreme,ima samopouzdanja jer ga je mnogo puta pobeđivao.Po meni je pravi ključ koji otključava vrata pobede-kondicija! Bude li Novak mogao fizički da parira Nadalu,kao recimo 2011,ne sumnjam u njegovu pobedu!
Naravno,prvo treba pobediti nezgodnog Francuza.

gradjanin

pre 5 godina

Novakov forhend je cvrst kao stena a ako mu proradi i bekhend protiv Nadala onda ce to biti igra macke i misa. Kratke dijagonale i terorisanje Rafinog forhenda. Ocekujem duge, iscrpljujuce razmene koje ce na kraju "ubiti" Rafu

slaviša šmigič

pre 5 godina

cak mu je i egzekucija voleja na mrezi bila maestralna"?! Pa Nadal ima jedan od najboljih voleja na turu, kada pitaju dtuge igrace ciji bi udarac voleli da preslikaju, mnogi navedu Nadalov volej. To sto on retko izlazi na mrezu je fruga prica,, ali kad izadje, njegova egzekucija je gotovo savrsena, uvek. Pitajte uostalom Djokovica sta misli o Rafinim volejima, tu je Spanac daleko bolji od njega... Ali verujem da, uprkos svemu Djokovic osvaja ako udje u finale.
nepricaj gluposti federer je doktor za voleje nadal nezna da odigra niske voleje a nole visoke ovde su obojica slabiji zato i neizlaze na mrezu.i molim te ko,da pita novaka da odemo u monte karlo ili ce cilic da nas obavesti komentar o voleju ti je bila totalna truba.volej nadala je nula.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Rafa igra najofanzivnije u karijeri, poene na svoj servis rešava u 2 do 3 udarca, servis po uspehu ko u Iznera (80% prvog, 60% drugog osvaja, bekend veliko oružje,
kad mi neko govori o tim brojkama onda sam siguran da se nadalu salju uglavnom kratke lopte koje on resava 1 udarcem iz forhenda ali kad se nadje neko poput novaka i salje dugacke lopte gotovo na crtu ti sa tim loptama nemozes ama totalno nista.jeste popravio bekend ali novak moze,da se izbori sa ovakvim bekendom.ja gledam ovako nadalov forhend je jednak novakovom bekendu a novakov forhend je za nijansu bolji od nadalovog bekenda.

Joe

pre 5 godina

Nadal je davno trebao da se zahvali Toniju sto ga je odveo na teniski teren i stavio mu reket u lijevu ruku i pronadje ozbiljnijeg trenera koji će da ga nauči da tenis nije forehand dijagonala i trčanje.
Mogao je da ima mnogo laksu i vjerovatno uspješniju karijeru da je pronašao čovjeka koji je mogao da ga usmjeri/nauči kako da iskoristi svoj ofanzivni potencijal , bolje servira, lakše osvaja poene...
Nadal danas igra mnogo pametnije nego prije 10 godina ali rudarenje kojem ga je naučio Toni je uzelo danak, fizički je na 80% u odnosu na početak karijere a sa 80% ne možeš na Djokovica koji je na 90% ili više.
Svaki drugi teniser, uključujući i Djokovica, danas bi bio penzioner ili igrao celendzera da je u svojoj karijeri prošao ono što je Nadal a Spanac za 2 dana igra finale GS.

Grumen

pre 5 godina

Evo da pokusam da budem u pravu. Mozda se neki secaju da je Nadal drasticno smanjio misicnu masu pre dve tri sezone da bi cuvao kolena. Sada, Nadal kapira da mu je ostalo jos dve tri sezone i opet je nabildovan i udara jako, kao kad je onomad poceo svoju nestvarnu seriju, posebno protiv Federera na svim podlogama. Mislim da to objasnjava njegov trenutni superiorni tenis. Uz takvu masu ide i veci zamor misica, tako da je pitanje kako ce protiv Novaka.

Eh

pre 5 godina

Filizof
Pa i Novak ima 32 godine, a ne 24. Video si i sam da se umara. Osim toga Rafa odmarao dugo, svakako fizicki nije inferioran u odnosu na Novaka. Ako Novak krene na izdrzljivost, moze se lako desiti da upadne u sopatvenu zamku.

xyd

pre 5 godina

nadal je nametnuo svoju igru i cicipas je mogao samo da gleda i da se divi, novak mu nikad ne da da se ovoliko raspuca zato ga i dobija ali cicipas nema taj nivo da obuzda bika sa majorke i ne verujem da ce ikad imati, pre ce nadal u penziju nego da cicipas dostigne njegov i noletov nivo.

Uplakan

pre 5 godina

Najduza razmena sa Cicipasom 9 udaraca ukupno sa obe strane, pa nece Djokovic da nabija u mrezu i aut kao ovaj, nego ce biti standardno zid, a i setnja Nadala do iznemoglosti.
(Filozof, 24. januar 2019 19:38)

Djokovic osvaja

Back in Black

pre 5 godina

Da li je brutalan moze samo protiv Novaka da se vidi.Nema Mareja,Vavrinke,Del Potra,Federera godine stizu, kada Nole i Nadal ne budu vise pravi muski tenis ce polako da se pretvori u zenski koji je nikada gori.Zenski tenis vec duze vreme nema neku veliku tenisku zvezdu i dalje one koje privlace publiku su Marija Sarapova i Serena ove druge nisu im ni blizu.

DRAGAN

pre 5 godina

Da se ne lazemo.Rafa
nikada nije imao laksi zreb
do finala.Da je dobio Rodzera u polufinalu, sasvim druga prica.A posto
niko nezna da parira Rafi
sem kralja belog sporta,
NOLE, uzivajmo u velikom
finalu.Neka pobedi NOLE,
kao i 2011 na istom terenu.
Sretno NOLE u epskom
FINALU.

Marshmello

pre 5 godina

Da se razumemo, podigao je nivo forme, igra odličan tenis. Ali ništa posebno nije uradio, zato što ni jedan protivnik nije mu dorastao.

Psycho

pre 5 godina

Povratak u stilu Federera 2017. Imao je mnogo vremena, preskočio je neke turnire, nije imao protivnike prave... Očigledno je trenutno nadmoćan. E sada. Jedino ga Novak može spriječiti, to je sigurno. Ako kompletira sve Slemove 2 puta, ozbiljno ističe kandidaturu za GOAT-a..

Filozof

pre 5 godina

Najduza razmena sa Cicipasom 9 udaraca ukupno sa obe strane, pa nece Djokovic da nabija u mrezu i aut kao ovaj, nego ce biti standardno zid, a i setnja Nadala do iznemoglosti.

King Roger

pre 5 godina

Imao lake protivnike i nista vise.Tako je i bilo na AO 2017 pa ga je Kralj Federer nadigrao a ne izmorio fizicki kao Nolo 2012 Zato je i Kralj Federer najbolji.Nego mislim da Nolo moze da pobedi Nadala jer imam osecaj da kada Nadal igra protiv Nola i Federera nekako najmanje veruje da moze da pobedi.Nekako izgubi samopouzdanje.To se videlo 2017 protiv Federera.Trebalo je Federeru da slomi Nadala u 5 setu posle brejka i tada ga je psihicki slomio da ga je posle 3 puta lagano pobedio da ovaj nije imao ni sanse.A Nole mu to redovno radi taki da itekako moze da ga pobedi.Jer ovaj jedino sto moze i sto zna jeste fizicka snaga.A posle Kralaj Federera Nole je najbolji tako da itekako ima sanse i mislim da ce da pobedi.Nadal jos moze da se nada na RG jos ove godine i to mu je to ako ovo ne uzme naravno.

Scania 164l 580v

pre 5 godina

Svaki mec je za sebe. Mozda se desi da mu se igra rasturi u finalu i da glatko izgubi... A s obzirom da Nole zna kako da igra sa njim, nista nije nemoguce da ga Nole dobije u 3 seta.

South Park

pre 5 godina

Jedini čovek koji zna sa Nadalom je Djokovic tako da ako Novaku bude dan Nadal neće imati šta da traži u tom projektovanom finalu.
(Delija, 24. januar 2019 19:42)
Naravno da je projektovano ili bi ti voleo da se prva dvojica sa atp liste sastanu u prvom kolu.

Robert

pre 5 godina

Da je dobio ovog Cicipasa u prvom kolu niko o ovoj pobedi ne bi ni pricao. Malo realnosti nije na odmet.
(Kasper, 24. januar 2019 19:33)

Realnost cesto izostaje i kada se pise o Novaku, pa sta da se radi.

terza

pre 5 godina

"... cak mu je i egzekucija voleja na mrezi bila maestralna"?! Pa Nadal ima jedan od najboljih voleja na turu, kada pitaju dtuge igrace ciji bi udarac voleli da preslikaju, mnogi navedu Nadalov volej. To sto on retko izlazi na mrezu je fruga prica,, ali kad izadje, njegova egzekucija je gotovo savrsena, uvek. Pitajte uostalom Djokovica sta misli o Rafinim volejima, tu je Spanac daleko bolji od njega... Ali verujem da, uprkos svemu Djokovic osvaja ako udje u finale.

Cune

pre 5 godina

Ako kompletira sve Slemove 2 puta, ozbiljno ističe kandidaturu za GOAT-a..
(Psycho, 24. januar 2019 19:18)
On je vać sada najuspešniji i najveći teniser ikada. Interesantno je da se olimpijska zlatna u svim drugim sportovima ceni više od svega drugog, a samo u tenisu se tretira kao titula na "Zanzibar Open", Bazel ili slično.

Cicko

pre 5 godina

Rafa ne igra nista specijalno. kakve je protivnike imao do finala, to je smijurija. Bez Vavrinke, Andersona, Mareja, Del Potra ,Federera,Cilica, i mnogo drugih dobrih tenisera.Novak je imao daleko tezu grupu. Mislim da ce ga Novak razvaliti u finalu. Nece mu Nvak dozvoliti da postane teniser koji je bar dva puta uzeo svaki Grem Slem . Zivi bili pa vidjeli.

Jumko

pre 5 godina

Moguce je! Zato sto ne to Rafa Nadal, talentovan, radan, uporan, ne skrece okolo, stvarno povredjen ratnik... A ne kao neki koji se "traze" 2. godine. I po ovome se vidi koliko je bolji teniser od Djokovica! Da nije i povredjen isao na megdan Djokovicu, a ovaj bezao 2. godine od njega, i skor bi bio drugaciji, pored ovih titula, mastersa, Gs kojih ima vise od Djokovica!

srle

pre 5 godina

Gde god se pojavi Rafa je uvek favorit, tako će biti u nedelju. Ako mu protivnik bude Novak, šanse su 50:50. Verujem da će Novak pobediti. Setite se polufinala Vimbldona prošle godine, Rafa Nadal je odigrao maestralno i to na podlozi koja mu najmanje odgovara. Da nije bio Novak sa druge strane mreže, Rafa bi lagano osvojio vimbldonski pehar.

sale

pre 5 godina

Dobro igra Rafa, vidi se da je spreman. Mladi Cicipas uopste nije bezazlen protivnik, pocistiti ga ovako bez i malo problema je za svaku pohvalu, posebno sto grk uopste nije lose igrao.

Mislim da je u ovom trenutku spremniji i bolji od Noleta, ocigledno njegov tim zeli da on bude taj koji ce da preskoci Federera po broju GS, i da su tako tempirali formu.

Nadam se da ce Nole da ode u finale a tamo ne bi bilo prvi put da pobedu boljeg od sebe.

Prosto par Noletovih nemogucih poteza i Rafi ce krenuti da radi crv u glavi, krenuti da se seca mnogih poraza do sad.

Jahač

pre 5 godina

Svo to njegovo savršenstvo igre se raspada kao kula od karata kad naleti na Noleta. Lako je biti savršen kad nemaš dostojnog protivnika. Kad je sa druge strane zid, kreće nervoza, opada igra i na kraju tropa. Sačekajmo nedelju pa da vidimo to "savršenstvo".

milwood

pre 5 godina

Rafa igra najofanzivnije u karijeri, poene na svoj servis rešava u 2 do 3 udarca, servis po uspehu ko u Iznera (80% prvog, 60% drugog osvaja, bekend veliko oružje, forhend, ne treba trošiti reči, odlično kretanje, dosta ravnih udaraca za promenu, uz zaštitni spin i slajz. U 6 mečeva 2 brejka pretrpeo(oba u 1.meču, bez izgubljenog seta, u proseku 8 gemova po meču gubi (skoro ko na RG-u).Protivnici, Cicipas, Tiafo, De Minaur imaju najbolje renkinge u svojim karijerama, Ebden top 50 igrač, Berdih ove sezone igra odlično, izgubio od Aguta (koji je pobedio prethodno Đokovića) u finalu Dohe.
Hoćemo punoletnu 18. titulu u nedelju, napred Rafa.

Nikola

pre 5 godina

Nole je po mnogočemu moj idol, ali nestvarno mi deluje onih 11 Rolan Garosa u vitrinama Nadala - za to ide duboki naklon ovom neverovatnom Špancu.

Psycho

pre 5 godina

Povratak u stilu Federera 2017. Imao je mnogo vremena, preskočio je neke turnire, nije imao protivnike prave... Očigledno je trenutno nadmoćan. E sada. Jedino ga Novak može spriječiti, to je sigurno. Ako kompletira sve Slemove 2 puta, ozbiljno ističe kandidaturu za GOAT-a..

Nikola

pre 5 godina

Nole je po mnogočemu moj idol, ali nestvarno mi deluje onih 11 Rolan Garosa u vitrinama Nadala - za to ide duboki naklon ovom neverovatnom Špancu.

srle

pre 5 godina

Gde god se pojavi Rafa je uvek favorit, tako će biti u nedelju. Ako mu protivnik bude Novak, šanse su 50:50. Verujem da će Novak pobediti. Setite se polufinala Vimbldona prošle godine, Rafa Nadal je odigrao maestralno i to na podlozi koja mu najmanje odgovara. Da nije bio Novak sa druge strane mreže, Rafa bi lagano osvojio vimbldonski pehar.

Filozof

pre 5 godina

Najduza razmena sa Cicipasom 9 udaraca ukupno sa obe strane, pa nece Djokovic da nabija u mrezu i aut kao ovaj, nego ce biti standardno zid, a i setnja Nadala do iznemoglosti.

Mihael

pre 5 godina

Ja se vise bojim sutra za Novaka nego eventualne nedelje. Kakav ljudi Nadal pa nemojte se lozit na igru danasnju i to sto radi drugim protivnicima pa to je uvjek tako bilo, niko mu nije ni blizu jel pojma nemaju kako da se nose sa spin udarcima a Novaku bas to odgovara. Plus Nadal psiholoski totalno drugacije deuje kad igra protiv Novaka

Вељко

pre 5 godina

Ovako stoje stvari:Nadal zaista igra dosta dobro,možda najbolje u karijeri.Popravio je servis,bekhend(pogotovo cross-court),forhend radi kao nekada,dobro se kreće(po meni je ipak malo sporiji u situacijama kada ga protivnik razvuče po terenu).
Međutim,treba biti realan i reći da zapravo nije imao pravi test,nije imao protivnika koji bi mogao da ga ugrozi.Tu pre svega mislim na kvalitetan ritern i bekhend.,
Đoković to ima,ima glavu da bude koncentrisan sve vreme,ima samopouzdanja jer ga je mnogo puta pobeđivao.Po meni je pravi ključ koji otključava vrata pobede-kondicija! Bude li Novak mogao fizički da parira Nadalu,kao recimo 2011,ne sumnjam u njegovu pobedu!
Naravno,prvo treba pobediti nezgodnog Francuza.

Jahač

pre 5 godina

Svo to njegovo savršenstvo igre se raspada kao kula od karata kad naleti na Noleta. Lako je biti savršen kad nemaš dostojnog protivnika. Kad je sa druge strane zid, kreće nervoza, opada igra i na kraju tropa. Sačekajmo nedelju pa da vidimo to "savršenstvo".

Marshmello

pre 5 godina

Da se razumemo, podigao je nivo forme, igra odličan tenis. Ali ništa posebno nije uradio, zato što ni jedan protivnik nije mu dorastao.

sale

pre 5 godina

Dobro igra Rafa, vidi se da je spreman. Mladi Cicipas uopste nije bezazlen protivnik, pocistiti ga ovako bez i malo problema je za svaku pohvalu, posebno sto grk uopste nije lose igrao.

Mislim da je u ovom trenutku spremniji i bolji od Noleta, ocigledno njegov tim zeli da on bude taj koji ce da preskoci Federera po broju GS, i da su tako tempirali formu.

Nadam se da ce Nole da ode u finale a tamo ne bi bilo prvi put da pobedu boljeg od sebe.

Prosto par Noletovih nemogucih poteza i Rafi ce krenuti da radi crv u glavi, krenuti da se seca mnogih poraza do sad.

krajisnik

pre 5 godina

Nadal igra fenomenalno, ali Djokovic mu izuzetno nezgodan rival.
Reklo bi se da je Novak igrač koji mu ne leži, pogotovo ako se vidi da ga Rafa nije dobio na betonu od 2013.

Uplakan

pre 5 godina

Najduza razmena sa Cicipasom 9 udaraca ukupno sa obe strane, pa nece Djokovic da nabija u mrezu i aut kao ovaj, nego ce biti standardno zid, a i setnja Nadala do iznemoglosti.
(Filozof, 24. januar 2019 19:38)

Djokovic osvaja

Petar

pre 5 godina

Ako dođe do finala Rafa - Nole, nisam siguran kao mnogi da će Novak tek tako lako pobediti.
Nadal je menjao servis, bekend, i uopšte kretanje i izbor udaraca samo zbog Novaka.
On sa starom igrom nije imao problema ni sa jednim teniserom osim protiv Novaka.
Da li Novak ima odgovor na te izmene, male korekcije, koje mogu puno da znače,
videćemo; ali me mnogo više brine Novakova kondicija i samopouzdanje jer jeste on igrao dobar tenis, ali nije pokazao onaj s' kojim je osvojio prošle god. Wim i USopen.
Da li se štekao za Finale, ko to zna, ali mora pokazati bolju igru, ne samo što Rafa igra odlično i digao je igru na bolji nivo, već zato što ovo pokazano do sad od Novaka nije dovoljno ni za Rafu iz 2011-te, kad ga je Nole tukao uzastopno toliko puta.
Moraš biti baš Bot level PRO da kažeš kako Novak igra isto kao od sredine prošle godine.
Plaši me i to što će štekati snagu u 1/2 finalu, da ne zagine u maraton od pet setova.
Ali, ako si br 1, onda nema izgovora. Mora pokazati zašto je najbolji teniser sveta.

terza

pre 5 godina

"... cak mu je i egzekucija voleja na mrezi bila maestralna"?! Pa Nadal ima jedan od najboljih voleja na turu, kada pitaju dtuge igrace ciji bi udarac voleli da preslikaju, mnogi navedu Nadalov volej. To sto on retko izlazi na mrezu je fruga prica,, ali kad izadje, njegova egzekucija je gotovo savrsena, uvek. Pitajte uostalom Djokovica sta misli o Rafinim volejima, tu je Spanac daleko bolji od njega... Ali verujem da, uprkos svemu Djokovic osvaja ako udje u finale.

Cicko

pre 5 godina

Rafa ne igra nista specijalno. kakve je protivnike imao do finala, to je smijurija. Bez Vavrinke, Andersona, Mareja, Del Potra ,Federera,Cilica, i mnogo drugih dobrih tenisera.Novak je imao daleko tezu grupu. Mislim da ce ga Novak razvaliti u finalu. Nece mu Nvak dozvoliti da postane teniser koji je bar dva puta uzeo svaki Grem Slem . Zivi bili pa vidjeli.

Grumen

pre 5 godina

Evo da pokusam da budem u pravu. Mozda se neki secaju da je Nadal drasticno smanjio misicnu masu pre dve tri sezone da bi cuvao kolena. Sada, Nadal kapira da mu je ostalo jos dve tri sezone i opet je nabildovan i udara jako, kao kad je onomad poceo svoju nestvarnu seriju, posebno protiv Federera na svim podlogama. Mislim da to objasnjava njegov trenutni superiorni tenis. Uz takvu masu ide i veci zamor misica, tako da je pitanje kako ce protiv Novaka.

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Plasi me igra Nadala, ali opet znam koliko Novak podigne nivo igre kad igra protiv njega i to me s druge strane ohrabruje a i to da Novak ima vise ozbiljnijih meceva zadnjih meseci, Nadal nije imao pravi test

VASKEZ

pre 5 godina

Ako bude sreće, pa Novak dobije u nedjelju, onda se nema šta više pričati. Dobiti ovakvog Nadala je vrh. Dugo godina Nadal nije bio na ovakvom nivou. NOVAK, NOVAK, NOVAK.........!!!!!!!!!!!!!!!!

DRAGAN

pre 5 godina

Da se ne lazemo.Rafa
nikada nije imao laksi zreb
do finala.Da je dobio Rodzera u polufinalu, sasvim druga prica.A posto
niko nezna da parira Rafi
sem kralja belog sporta,
NOLE, uzivajmo u velikom
finalu.Neka pobedi NOLE,
kao i 2011 na istom terenu.
Sretno NOLE u epskom
FINALU.

Mare

pre 5 godina

Zasto su Federer (bar do skoro je mogao) i Djokovic jedini teniseri koji mogu da se nadigravaju i sa ovakvim Nadalom? Zato sto igraju na inteligenciju mnogo vise nego ostali teniseri. Znaju Nadala i njegove mane, koje drugi teniser mozda i ne vide. Zato verujem da Novak ako prodje u finale moze da ga dobije.

biće bolje

pre 5 godina

dobro je dok svetski tenis ima Novaka i Rafu ovi trenutni klinci nemaju kapacitet da unesu makar i malo neizvesnosti. Australija je po tradiciji Novakov turnir, ova sezona je jako bitna za oba tenisera ako misle da sustignu king Rodzera, biće neizvesno ali ako Novak uđe u ritam onda je nepobediv. Ako neko poznaje Novaka onda je to Rafa, biće zanimljivo videti ih obojcu u velikom finalu.

dragi

pre 5 godina

Nadal je fenomenalan...Ali Zver ce da mu nadje leka...zamisli kako ce Zver biti motivisan...Idem odmah sada da kupim neki dobar viski....

gradjanin

pre 5 godina

Novakov forhend je cvrst kao stena a ako mu proradi i bekhend protiv Nadala onda ce to biti igra macke i misa. Kratke dijagonale i terorisanje Rafinog forhenda. Ocekujem duge, iscrpljujuce razmene koje ce na kraju "ubiti" Rafu

buzdovan

pre 5 godina

Svaka cast Nadalu, ali je Djole bolji, narvno mec ce biti ubitacan. Ali nas Djole nosi titulu. pozdrav svim prijateljuma dobrog tenisa, uzivat cemo.

srdjan

pre 5 godina

Osim Cicipasa koji je 15ti na rang listi, Nadal nije odigrao ni jedan meč protiv tenisera iz prvih 20 na rang listi...i zato polako sa zaključcima....

Matrix Neo

pre 5 godina

Prognoza vremena za nedelju je oblačno, velika vlažnost vazduha I temperatura 16-24. Rafini forhendi sa top spinom neće biti mnogo ubitacni znaći Nole bi mogao da dobije u 4 seta.
(polupripitomljeni texasanin, 24. januar 2019 21:16)

Uz svo dužno poštovanje prema Novaku Djokoviću. I ja bi gotivio vise da igraju Nadala-Novak u finalu, kao i ceo svet sto očekuje. Ali sutra se tek igra polufinale. Ima vremena za pričanje o finalu. Pozdrav

Back in Black

pre 5 godina

Da li je brutalan moze samo protiv Novaka da se vidi.Nema Mareja,Vavrinke,Del Potra,Federera godine stizu, kada Nole i Nadal ne budu vise pravi muski tenis ce polako da se pretvori u zenski koji je nikada gori.Zenski tenis vec duze vreme nema neku veliku tenisku zvezdu i dalje one koje privlace publiku su Marija Sarapova i Serena ove druge nisu im ni blizu.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Finale ce biti spektakl kao one godine kada su jedva stajali na proglasenju pobednika.Ne sumljam da ce Novak uzeti pehar a ne tanjir.

Scania 164l 580v

pre 5 godina

Svaki mec je za sebe. Mozda se desi da mu se igra rasturi u finalu i da glatko izgubi... A s obzirom da Nole zna kako da igra sa njim, nista nije nemoguce da ga Nole dobije u 3 seta.

Eh

pre 5 godina

Filizof
Pa i Novak ima 32 godine, a ne 24. Video si i sam da se umara. Osim toga Rafa odmarao dugo, svakako fizicki nije inferioran u odnosu na Novaka. Ako Novak krene na izdrzljivost, moze se lako desiti da upadne u sopatvenu zamku.

xyd

pre 5 godina

nadal je nametnuo svoju igru i cicipas je mogao samo da gleda i da se divi, novak mu nikad ne da da se ovoliko raspuca zato ga i dobija ali cicipas nema taj nivo da obuzda bika sa majorke i ne verujem da ce ikad imati, pre ce nadal u penziju nego da cicipas dostigne njegov i noletov nivo.

DovlAa

pre 5 godina

Problem je sto je Nadal promjenio svoju igru za nijansu,Nole se odlicno nosio sa njegovim spinom ali izgleda da je Nadal smanjio spin vise udara ravno,izuzetno jako, nema dugih razmjena sto Nole voli, servis nevjerovatan, morace Nole brzo da se restartuje i odigra najbolji mec na turniru, mislim da ako mu bude dobro vracao te jake udarce da ce Rafa da se frustrira i pravi dosta gresaka.

Joe

pre 5 godina

Nadal je davno trebao da se zahvali Toniju sto ga je odveo na teniski teren i stavio mu reket u lijevu ruku i pronadje ozbiljnijeg trenera koji će da ga nauči da tenis nije forehand dijagonala i trčanje.
Mogao je da ima mnogo laksu i vjerovatno uspješniju karijeru da je pronašao čovjeka koji je mogao da ga usmjeri/nauči kako da iskoristi svoj ofanzivni potencijal , bolje servira, lakše osvaja poene...
Nadal danas igra mnogo pametnije nego prije 10 godina ali rudarenje kojem ga je naučio Toni je uzelo danak, fizički je na 80% u odnosu na početak karijere a sa 80% ne možeš na Djokovica koji je na 90% ili više.
Svaki drugi teniser, uključujući i Djokovica, danas bi bio penzioner ili igrao celendzera da je u svojoj karijeri prošao ono što je Nadal a Spanac za 2 dana igra finale GS.

Strateg

pre 5 godina

Jedini čovek koji zna sa Nadalom je Djokovic tako da ako Novaku bude dan Nadal neće imati šta da traži u tom projektovanom finalu.
(Delija, 24. januar 2019 19:42)
Nije jedini tu je bio i Nikolaj Davidenko. Razlog jasan razorni dvorucni bekhend koji ukucava top spin forhend Rafe Nadala dok je jos u penjanju i iz terena. To se jednostavno ne moze sprovesti sa jednorucnim bekhendom jer on nema moc da presretne top spin u penjanju. Rafa je decko iz epruvete strica Tonija ta njegova taktika i sistem koji je izgradio u Nadalu je neresiva Enigma za devedestposto tenisera.

Zuja

pre 5 godina

Igra glavom. Odličan "novi" servis. Završava poen u dva tri poteza a ne juri za izgubljenim loptama. Ostao je stari bik sa novim finesama. Svaka mu čast. 
Noletu neće biti lako protiv njega ako prebrodi okršaj sa Puiem.
(gologuzov, 24. januar 2019 21:03

Sve se menja kada mu loptu vracas na crtu i ond trcanje na mrezu nema wfekta.Bacas mu lopticu pid noge.Zna Novak sa takvima.Tamos Vamos Patos.Novak je teniser sa najboljim riterenom ikada.Naravno treba da udje u finale.Laksi protivnik nego da je grk u finalu

AO

pre 5 godina

Djokovic je bio dominantniji na zavrsnom mastersu igrao se sa svima i kad u finalu moša, finale je posebna prica prethodno sto se desilo nema nikakve veze sa finalom!

gologuzov

pre 5 godina

Igra glavom. Odličan "novi" servis. Završava poen u dva tri poteza a ne juri za izgubljenim loptama. Ostao je stari bik sa novim finesama. Svaka mu čast.
Noletu neće biti lako protiv njega ako prebrodi okršaj sa Puiem.

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Prognoza vremena za nedelju je oblačno, velika vlažnost vazduha I temperatura 16-24. Rafini forhendi sa top spinom neće biti mnogo ubitacni znaći Nole bi mogao da dobije u 4 seta.

Milos

pre 5 godina

Samo malo umerenije sa komentarima, ako je ikako moguće. Od opisa Rafine igre, pa sve do eventualnog novog meča sa Novakom, "epskih razmera"!

slaviša šmigič

pre 5 godina

Rafa igra najofanzivnije u karijeri, poene na svoj servis rešava u 2 do 3 udarca, servis po uspehu ko u Iznera (80% prvog, 60% drugog osvaja, bekend veliko oružje,
kad mi neko govori o tim brojkama onda sam siguran da se nadalu salju uglavnom kratke lopte koje on resava 1 udarcem iz forhenda ali kad se nadje neko poput novaka i salje dugacke lopte gotovo na crtu ti sa tim loptama nemozes ama totalno nista.jeste popravio bekend ali novak moze,da se izbori sa ovakvim bekendom.ja gledam ovako nadalov forhend je jednak novakovom bekendu a novakov forhend je za nijansu bolji od nadalovog bekenda.

Jumko

pre 5 godina

Moguce je! Zato sto ne to Rafa Nadal, talentovan, radan, uporan, ne skrece okolo, stvarno povredjen ratnik... A ne kao neki koji se "traze" 2. godine. I po ovome se vidi koliko je bolji teniser od Djokovica! Da nije i povredjen isao na megdan Djokovicu, a ovaj bezao 2. godine od njega, i skor bi bio drugaciji, pored ovih titula, mastersa, Gs kojih ima vise od Djokovica!

Robert

pre 5 godina

Da je dobio ovog Cicipasa u prvom kolu niko o ovoj pobedi ne bi ni pricao. Malo realnosti nije na odmet.
(Kasper, 24. januar 2019 19:33)

Realnost cesto izostaje i kada se pise o Novaku, pa sta da se radi.

Cune

pre 5 godina

Ako kompletira sve Slemove 2 puta, ozbiljno ističe kandidaturu za GOAT-a..
(Psycho, 24. januar 2019 19:18)
On je vać sada najuspešniji i najveći teniser ikada. Interesantno je da se olimpijska zlatna u svim drugim sportovima ceni više od svega drugog, a samo u tenisu se tretira kao titula na "Zanzibar Open", Bazel ili slično.

cvele

pre 5 godina

Nadal igra kao masina i da bi ga neko pobedio treba da se zove Novak Djokovic.Jedino on i Federer imaju recept za njegovu igru. Ja mislim jedno, dok su Federer i Nadal tu da ciste Noletu put, Nole ce osvajati slemove. Kada se njih dvojica povuku, Nole je zavrsio karijeru.

milwood

pre 5 godina

Rafa igra najofanzivnije u karijeri, poene na svoj servis rešava u 2 do 3 udarca, servis po uspehu ko u Iznera (80% prvog, 60% drugog osvaja, bekend veliko oružje, forhend, ne treba trošiti reči, odlično kretanje, dosta ravnih udaraca za promenu, uz zaštitni spin i slajz. U 6 mečeva 2 brejka pretrpeo(oba u 1.meču, bez izgubljenog seta, u proseku 8 gemova po meču gubi (skoro ko na RG-u).Protivnici, Cicipas, Tiafo, De Minaur imaju najbolje renkinge u svojim karijerama, Ebden top 50 igrač, Berdih ove sezone igra odlično, izgubio od Aguta (koji je pobedio prethodno Đokovića) u finalu Dohe.
Hoćemo punoletnu 18. titulu u nedelju, napred Rafa.

¡Vamos Rafa!

pre 5 godina

Ma, kakav crni meč epskih razmera! Nadal pobeđuje za sat i po, Nole ako ne preda Pouilleu, osvojiće u finalu 5 gemova max. Budimo realni, iako smo Srbi.

South Park

pre 5 godina

Jedini čovek koji zna sa Nadalom je Djokovic tako da ako Novaku bude dan Nadal neće imati šta da traži u tom projektovanom finalu.
(Delija, 24. januar 2019 19:42)
Naravno da je projektovano ili bi ti voleo da se prva dvojica sa atp liste sastanu u prvom kolu.

.

pre 5 godina

jednostavno Nadal. njegov sam navijac od 2002. godine, i uvek sam u moralnoj dilemi kada igra sa Djokovicem, ali ipak mislim da u tim mecevima duboko u sebi navijam za kralja sljake

King Roger

pre 5 godina

Imao lake protivnike i nista vise.Tako je i bilo na AO 2017 pa ga je Kralj Federer nadigrao a ne izmorio fizicki kao Nolo 2012 Zato je i Kralj Federer najbolji.Nego mislim da Nolo moze da pobedi Nadala jer imam osecaj da kada Nadal igra protiv Nola i Federera nekako najmanje veruje da moze da pobedi.Nekako izgubi samopouzdanje.To se videlo 2017 protiv Federera.Trebalo je Federeru da slomi Nadala u 5 setu posle brejka i tada ga je psihicki slomio da ga je posle 3 puta lagano pobedio da ovaj nije imao ni sanse.A Nole mu to redovno radi taki da itekako moze da ga pobedi.Jer ovaj jedino sto moze i sto zna jeste fizicka snaga.A posle Kralaj Federera Nole je najbolji tako da itekako ima sanse i mislim da ce da pobedi.Nadal jos moze da se nada na RG jos ove godine i to mu je to ako ovo ne uzme naravno.

slaviša šmigič

pre 5 godina

cak mu je i egzekucija voleja na mrezi bila maestralna"?! Pa Nadal ima jedan od najboljih voleja na turu, kada pitaju dtuge igrace ciji bi udarac voleli da preslikaju, mnogi navedu Nadalov volej. To sto on retko izlazi na mrezu je fruga prica,, ali kad izadje, njegova egzekucija je gotovo savrsena, uvek. Pitajte uostalom Djokovica sta misli o Rafinim volejima, tu je Spanac daleko bolji od njega... Ali verujem da, uprkos svemu Djokovic osvaja ako udje u finale.
nepricaj gluposti federer je doktor za voleje nadal nezna da odigra niske voleje a nole visoke ovde su obojica slabiji zato i neizlaze na mrezu.i molim te ko,da pita novaka da odemo u monte karlo ili ce cilic da nas obavesti komentar o voleju ti je bila totalna truba.volej nadala je nula.

Muamer

pre 5 godina

A tek kako ce igrati u nedjelju, bolje da mu niko ne izlazi na megdan, bice pociscen. IdemoRafa jos samo jedan I postajes najveci svih vremena. RAFA18

Jumko

pre 5 godina

Moguce je! Zato sto ne to Rafa Nadal, talentovan, radan, uporan, ne skrece okolo, stvarno povredjen ratnik... A ne kao neki koji se "traze" 2. godine. I po ovome se vidi koliko je bolji teniser od Djokovica! Da nije i povredjen isao na megdan Djokovicu, a ovaj bezao 2. godine od njega, i skor bi bio drugaciji, pored ovih titula, mastersa, Gs kojih ima vise od Djokovica!

¡Vamos Rafa!

pre 5 godina

Ma, kakav crni meč epskih razmera! Nadal pobeđuje za sat i po, Nole ako ne preda Pouilleu, osvojiće u finalu 5 gemova max. Budimo realni, iako smo Srbi.

King Roger

pre 5 godina

Imao lake protivnike i nista vise.Tako je i bilo na AO 2017 pa ga je Kralj Federer nadigrao a ne izmorio fizicki kao Nolo 2012 Zato je i Kralj Federer najbolji.Nego mislim da Nolo moze da pobedi Nadala jer imam osecaj da kada Nadal igra protiv Nola i Federera nekako najmanje veruje da moze da pobedi.Nekako izgubi samopouzdanje.To se videlo 2017 protiv Federera.Trebalo je Federeru da slomi Nadala u 5 setu posle brejka i tada ga je psihicki slomio da ga je posle 3 puta lagano pobedio da ovaj nije imao ni sanse.A Nole mu to redovno radi taki da itekako moze da ga pobedi.Jer ovaj jedino sto moze i sto zna jeste fizicka snaga.A posle Kralaj Federera Nole je najbolji tako da itekako ima sanse i mislim da ce da pobedi.Nadal jos moze da se nada na RG jos ove godine i to mu je to ako ovo ne uzme naravno.

Muamer

pre 5 godina

A tek kako ce igrati u nedjelju, bolje da mu niko ne izlazi na megdan, bice pociscen. IdemoRafa jos samo jedan I postajes najveci svih vremena. RAFA18

milwood

pre 5 godina

Rafa igra najofanzivnije u karijeri, poene na svoj servis rešava u 2 do 3 udarca, servis po uspehu ko u Iznera (80% prvog, 60% drugog osvaja, bekend veliko oružje, forhend, ne treba trošiti reči, odlično kretanje, dosta ravnih udaraca za promenu, uz zaštitni spin i slajz. U 6 mečeva 2 brejka pretrpeo(oba u 1.meču, bez izgubljenog seta, u proseku 8 gemova po meču gubi (skoro ko na RG-u).Protivnici, Cicipas, Tiafo, De Minaur imaju najbolje renkinge u svojim karijerama, Ebden top 50 igrač, Berdih ove sezone igra odlično, izgubio od Aguta (koji je pobedio prethodno Đokovića) u finalu Dohe.
Hoćemo punoletnu 18. titulu u nedelju, napred Rafa.

.

pre 5 godina

jednostavno Nadal. njegov sam navijac od 2002. godine, i uvek sam u moralnoj dilemi kada igra sa Djokovicem, ali ipak mislim da u tim mecevima duboko u sebi navijam za kralja sljake

slaviša šmigič

pre 5 godina

cak mu je i egzekucija voleja na mrezi bila maestralna"?! Pa Nadal ima jedan od najboljih voleja na turu, kada pitaju dtuge igrace ciji bi udarac voleli da preslikaju, mnogi navedu Nadalov volej. To sto on retko izlazi na mrezu je fruga prica,, ali kad izadje, njegova egzekucija je gotovo savrsena, uvek. Pitajte uostalom Djokovica sta misli o Rafinim volejima, tu je Spanac daleko bolji od njega... Ali verujem da, uprkos svemu Djokovic osvaja ako udje u finale.
nepricaj gluposti federer je doktor za voleje nadal nezna da odigra niske voleje a nole visoke ovde su obojica slabiji zato i neizlaze na mrezu.i molim te ko,da pita novaka da odemo u monte karlo ili ce cilic da nas obavesti komentar o voleju ti je bila totalna truba.volej nadala je nula.

cvele

pre 5 godina

Nadal igra kao masina i da bi ga neko pobedio treba da se zove Novak Djokovic.Jedino on i Federer imaju recept za njegovu igru. Ja mislim jedno, dok su Federer i Nadal tu da ciste Noletu put, Nole ce osvajati slemove. Kada se njih dvojica povuku, Nole je zavrsio karijeru.

Cune

pre 5 godina

Ako kompletira sve Slemove 2 puta, ozbiljno ističe kandidaturu za GOAT-a..
(Psycho, 24. januar 2019 19:18)
On je vać sada najuspešniji i najveći teniser ikada. Interesantno je da se olimpijska zlatna u svim drugim sportovima ceni više od svega drugog, a samo u tenisu se tretira kao titula na "Zanzibar Open", Bazel ili slično.

Cicko

pre 5 godina

Rafa ne igra nista specijalno. kakve je protivnike imao do finala, to je smijurija. Bez Vavrinke, Andersona, Mareja, Del Potra ,Federera,Cilica, i mnogo drugih dobrih tenisera.Novak je imao daleko tezu grupu. Mislim da ce ga Novak razvaliti u finalu. Nece mu Nvak dozvoliti da postane teniser koji je bar dva puta uzeo svaki Grem Slem . Zivi bili pa vidjeli.

South Park

pre 5 godina

Jedini čovek koji zna sa Nadalom je Djokovic tako da ako Novaku bude dan Nadal neće imati šta da traži u tom projektovanom finalu.
(Delija, 24. januar 2019 19:42)
Naravno da je projektovano ili bi ti voleo da se prva dvojica sa atp liste sastanu u prvom kolu.

Mihael

pre 5 godina

Ja se vise bojim sutra za Novaka nego eventualne nedelje. Kakav ljudi Nadal pa nemojte se lozit na igru danasnju i to sto radi drugim protivnicima pa to je uvjek tako bilo, niko mu nije ni blizu jel pojma nemaju kako da se nose sa spin udarcima a Novaku bas to odgovara. Plus Nadal psiholoski totalno drugacije deuje kad igra protiv Novaka

Jahač

pre 5 godina

Svo to njegovo savršenstvo igre se raspada kao kula od karata kad naleti na Noleta. Lako je biti savršen kad nemaš dostojnog protivnika. Kad je sa druge strane zid, kreće nervoza, opada igra i na kraju tropa. Sačekajmo nedelju pa da vidimo to "savršenstvo".

Filozof

pre 5 godina

Najduza razmena sa Cicipasom 9 udaraca ukupno sa obe strane, pa nece Djokovic da nabija u mrezu i aut kao ovaj, nego ce biti standardno zid, a i setnja Nadala do iznemoglosti.

DRAGAN

pre 5 godina

Da se ne lazemo.Rafa
nikada nije imao laksi zreb
do finala.Da je dobio Rodzera u polufinalu, sasvim druga prica.A posto
niko nezna da parira Rafi
sem kralja belog sporta,
NOLE, uzivajmo u velikom
finalu.Neka pobedi NOLE,
kao i 2011 na istom terenu.
Sretno NOLE u epskom
FINALU.

Uplakan

pre 5 godina

Najduza razmena sa Cicipasom 9 udaraca ukupno sa obe strane, pa nece Djokovic da nabija u mrezu i aut kao ovaj, nego ce biti standardno zid, a i setnja Nadala do iznemoglosti.
(Filozof, 24. januar 2019 19:38)

Djokovic osvaja

gradjanin

pre 5 godina

Novakov forhend je cvrst kao stena a ako mu proradi i bekhend protiv Nadala onda ce to biti igra macke i misa. Kratke dijagonale i terorisanje Rafinog forhenda. Ocekujem duge, iscrpljujuce razmene koje ce na kraju "ubiti" Rafu

Zuja

pre 5 godina

Igra glavom. Odličan "novi" servis. Završava poen u dva tri poteza a ne juri za izgubljenim loptama. Ostao je stari bik sa novim finesama. Svaka mu čast. 
Noletu neće biti lako protiv njega ako prebrodi okršaj sa Puiem.
(gologuzov, 24. januar 2019 21:03

Sve se menja kada mu loptu vracas na crtu i ond trcanje na mrezu nema wfekta.Bacas mu lopticu pid noge.Zna Novak sa takvima.Tamos Vamos Patos.Novak je teniser sa najboljim riterenom ikada.Naravno treba da udje u finale.Laksi protivnik nego da je grk u finalu

buzdovan

pre 5 godina

Svaka cast Nadalu, ali je Djole bolji, narvno mec ce biti ubitacan. Ali nas Djole nosi titulu. pozdrav svim prijateljuma dobrog tenisa, uzivat cemo.

Nikola

pre 5 godina

Nole je po mnogočemu moj idol, ali nestvarno mi deluje onih 11 Rolan Garosa u vitrinama Nadala - za to ide duboki naklon ovom neverovatnom Špancu.

sale

pre 5 godina

Dobro igra Rafa, vidi se da je spreman. Mladi Cicipas uopste nije bezazlen protivnik, pocistiti ga ovako bez i malo problema je za svaku pohvalu, posebno sto grk uopste nije lose igrao.

Mislim da je u ovom trenutku spremniji i bolji od Noleta, ocigledno njegov tim zeli da on bude taj koji ce da preskoci Federera po broju GS, i da su tako tempirali formu.

Nadam se da ce Nole da ode u finale a tamo ne bi bilo prvi put da pobedu boljeg od sebe.

Prosto par Noletovih nemogucih poteza i Rafi ce krenuti da radi crv u glavi, krenuti da se seca mnogih poraza do sad.

Marshmello

pre 5 godina

Da se razumemo, podigao je nivo forme, igra odličan tenis. Ali ništa posebno nije uradio, zato što ni jedan protivnik nije mu dorastao.

Robert

pre 5 godina

Da je dobio ovog Cicipasa u prvom kolu niko o ovoj pobedi ne bi ni pricao. Malo realnosti nije na odmet.
(Kasper, 24. januar 2019 19:33)

Realnost cesto izostaje i kada se pise o Novaku, pa sta da se radi.

Grumen

pre 5 godina

Evo da pokusam da budem u pravu. Mozda se neki secaju da je Nadal drasticno smanjio misicnu masu pre dve tri sezone da bi cuvao kolena. Sada, Nadal kapira da mu je ostalo jos dve tri sezone i opet je nabildovan i udara jako, kao kad je onomad poceo svoju nestvarnu seriju, posebno protiv Federera na svim podlogama. Mislim da to objasnjava njegov trenutni superiorni tenis. Uz takvu masu ide i veci zamor misica, tako da je pitanje kako ce protiv Novaka.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Finale ce biti spektakl kao one godine kada su jedva stajali na proglasenju pobednika.Ne sumljam da ce Novak uzeti pehar a ne tanjir.

Joe

pre 5 godina

Nadal je davno trebao da se zahvali Toniju sto ga je odveo na teniski teren i stavio mu reket u lijevu ruku i pronadje ozbiljnijeg trenera koji će da ga nauči da tenis nije forehand dijagonala i trčanje.
Mogao je da ima mnogo laksu i vjerovatno uspješniju karijeru da je pronašao čovjeka koji je mogao da ga usmjeri/nauči kako da iskoristi svoj ofanzivni potencijal , bolje servira, lakše osvaja poene...
Nadal danas igra mnogo pametnije nego prije 10 godina ali rudarenje kojem ga je naučio Toni je uzelo danak, fizički je na 80% u odnosu na početak karijere a sa 80% ne možeš na Djokovica koji je na 90% ili više.
Svaki drugi teniser, uključujući i Djokovica, danas bi bio penzioner ili igrao celendzera da je u svojoj karijeri prošao ono što je Nadal a Spanac za 2 dana igra finale GS.

Psycho

pre 5 godina

Povratak u stilu Federera 2017. Imao je mnogo vremena, preskočio je neke turnire, nije imao protivnike prave... Očigledno je trenutno nadmoćan. E sada. Jedino ga Novak može spriječiti, to je sigurno. Ako kompletira sve Slemove 2 puta, ozbiljno ističe kandidaturu za GOAT-a..

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Prognoza vremena za nedelju je oblačno, velika vlažnost vazduha I temperatura 16-24. Rafini forhendi sa top spinom neće biti mnogo ubitacni znaći Nole bi mogao da dobije u 4 seta.

srle

pre 5 godina

Gde god se pojavi Rafa je uvek favorit, tako će biti u nedelju. Ako mu protivnik bude Novak, šanse su 50:50. Verujem da će Novak pobediti. Setite se polufinala Vimbldona prošle godine, Rafa Nadal je odigrao maestralno i to na podlozi koja mu najmanje odgovara. Da nije bio Novak sa druge strane mreže, Rafa bi lagano osvojio vimbldonski pehar.

Scania 164l 580v

pre 5 godina

Svaki mec je za sebe. Mozda se desi da mu se igra rasturi u finalu i da glatko izgubi... A s obzirom da Nole zna kako da igra sa njim, nista nije nemoguce da ga Nole dobije u 3 seta.

krajisnik

pre 5 godina

Nadal igra fenomenalno, ali Djokovic mu izuzetno nezgodan rival.
Reklo bi se da je Novak igrač koji mu ne leži, pogotovo ako se vidi da ga Rafa nije dobio na betonu od 2013.

dragi

pre 5 godina

Nadal je fenomenalan...Ali Zver ce da mu nadje leka...zamisli kako ce Zver biti motivisan...Idem odmah sada da kupim neki dobar viski....

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Plasi me igra Nadala, ali opet znam koliko Novak podigne nivo igre kad igra protiv njega i to me s druge strane ohrabruje a i to da Novak ima vise ozbiljnijih meceva zadnjih meseci, Nadal nije imao pravi test

Eh

pre 5 godina

Filizof
Pa i Novak ima 32 godine, a ne 24. Video si i sam da se umara. Osim toga Rafa odmarao dugo, svakako fizicki nije inferioran u odnosu na Novaka. Ako Novak krene na izdrzljivost, moze se lako desiti da upadne u sopatvenu zamku.

xyd

pre 5 godina

nadal je nametnuo svoju igru i cicipas je mogao samo da gleda i da se divi, novak mu nikad ne da da se ovoliko raspuca zato ga i dobija ali cicipas nema taj nivo da obuzda bika sa majorke i ne verujem da ce ikad imati, pre ce nadal u penziju nego da cicipas dostigne njegov i noletov nivo.

Mare

pre 5 godina

Zasto su Federer (bar do skoro je mogao) i Djokovic jedini teniseri koji mogu da se nadigravaju i sa ovakvim Nadalom? Zato sto igraju na inteligenciju mnogo vise nego ostali teniseri. Znaju Nadala i njegove mane, koje drugi teniser mozda i ne vide. Zato verujem da Novak ako prodje u finale moze da ga dobije.

srdjan

pre 5 godina

Osim Cicipasa koji je 15ti na rang listi, Nadal nije odigrao ni jedan meč protiv tenisera iz prvih 20 na rang listi...i zato polako sa zaključcima....

DovlAa

pre 5 godina

Problem je sto je Nadal promjenio svoju igru za nijansu,Nole se odlicno nosio sa njegovim spinom ali izgleda da je Nadal smanjio spin vise udara ravno,izuzetno jako, nema dugih razmjena sto Nole voli, servis nevjerovatan, morace Nole brzo da se restartuje i odigra najbolji mec na turniru, mislim da ako mu bude dobro vracao te jake udarce da ce Rafa da se frustrira i pravi dosta gresaka.

terza

pre 5 godina

"... cak mu je i egzekucija voleja na mrezi bila maestralna"?! Pa Nadal ima jedan od najboljih voleja na turu, kada pitaju dtuge igrace ciji bi udarac voleli da preslikaju, mnogi navedu Nadalov volej. To sto on retko izlazi na mrezu je fruga prica,, ali kad izadje, njegova egzekucija je gotovo savrsena, uvek. Pitajte uostalom Djokovica sta misli o Rafinim volejima, tu je Spanac daleko bolji od njega... Ali verujem da, uprkos svemu Djokovic osvaja ako udje u finale.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Rafa igra najofanzivnije u karijeri, poene na svoj servis rešava u 2 do 3 udarca, servis po uspehu ko u Iznera (80% prvog, 60% drugog osvaja, bekend veliko oružje,
kad mi neko govori o tim brojkama onda sam siguran da se nadalu salju uglavnom kratke lopte koje on resava 1 udarcem iz forhenda ali kad se nadje neko poput novaka i salje dugacke lopte gotovo na crtu ti sa tim loptama nemozes ama totalno nista.jeste popravio bekend ali novak moze,da se izbori sa ovakvim bekendom.ja gledam ovako nadalov forhend je jednak novakovom bekendu a novakov forhend je za nijansu bolji od nadalovog bekenda.

Back in Black

pre 5 godina

Da li je brutalan moze samo protiv Novaka da se vidi.Nema Mareja,Vavrinke,Del Potra,Federera godine stizu, kada Nole i Nadal ne budu vise pravi muski tenis ce polako da se pretvori u zenski koji je nikada gori.Zenski tenis vec duze vreme nema neku veliku tenisku zvezdu i dalje one koje privlace publiku su Marija Sarapova i Serena ove druge nisu im ni blizu.

VASKEZ

pre 5 godina

Ako bude sreće, pa Novak dobije u nedjelju, onda se nema šta više pričati. Dobiti ovakvog Nadala je vrh. Dugo godina Nadal nije bio na ovakvom nivou. NOVAK, NOVAK, NOVAK.........!!!!!!!!!!!!!!!!

AO

pre 5 godina

Djokovic je bio dominantniji na zavrsnom mastersu igrao se sa svima i kad u finalu moša, finale je posebna prica prethodno sto se desilo nema nikakve veze sa finalom!

Petar

pre 5 godina

Ako dođe do finala Rafa - Nole, nisam siguran kao mnogi da će Novak tek tako lako pobediti.
Nadal je menjao servis, bekend, i uopšte kretanje i izbor udaraca samo zbog Novaka.
On sa starom igrom nije imao problema ni sa jednim teniserom osim protiv Novaka.
Da li Novak ima odgovor na te izmene, male korekcije, koje mogu puno da znače,
videćemo; ali me mnogo više brine Novakova kondicija i samopouzdanje jer jeste on igrao dobar tenis, ali nije pokazao onaj s' kojim je osvojio prošle god. Wim i USopen.
Da li se štekao za Finale, ko to zna, ali mora pokazati bolju igru, ne samo što Rafa igra odlično i digao je igru na bolji nivo, već zato što ovo pokazano do sad od Novaka nije dovoljno ni za Rafu iz 2011-te, kad ga je Nole tukao uzastopno toliko puta.
Moraš biti baš Bot level PRO da kažeš kako Novak igra isto kao od sredine prošle godine.
Plaši me i to što će štekati snagu u 1/2 finalu, da ne zagine u maraton od pet setova.
Ali, ako si br 1, onda nema izgovora. Mora pokazati zašto je najbolji teniser sveta.

Вељко

pre 5 godina

Ovako stoje stvari:Nadal zaista igra dosta dobro,možda najbolje u karijeri.Popravio je servis,bekhend(pogotovo cross-court),forhend radi kao nekada,dobro se kreće(po meni je ipak malo sporiji u situacijama kada ga protivnik razvuče po terenu).
Međutim,treba biti realan i reći da zapravo nije imao pravi test,nije imao protivnika koji bi mogao da ga ugrozi.Tu pre svega mislim na kvalitetan ritern i bekhend.,
Đoković to ima,ima glavu da bude koncentrisan sve vreme,ima samopouzdanja jer ga je mnogo puta pobeđivao.Po meni je pravi ključ koji otključava vrata pobede-kondicija! Bude li Novak mogao fizički da parira Nadalu,kao recimo 2011,ne sumnjam u njegovu pobedu!
Naravno,prvo treba pobediti nezgodnog Francuza.

Strateg

pre 5 godina

Jedini čovek koji zna sa Nadalom je Djokovic tako da ako Novaku bude dan Nadal neće imati šta da traži u tom projektovanom finalu.
(Delija, 24. januar 2019 19:42)
Nije jedini tu je bio i Nikolaj Davidenko. Razlog jasan razorni dvorucni bekhend koji ukucava top spin forhend Rafe Nadala dok je jos u penjanju i iz terena. To se jednostavno ne moze sprovesti sa jednorucnim bekhendom jer on nema moc da presretne top spin u penjanju. Rafa je decko iz epruvete strica Tonija ta njegova taktika i sistem koji je izgradio u Nadalu je neresiva Enigma za devedestposto tenisera.

gologuzov

pre 5 godina

Igra glavom. Odličan "novi" servis. Završava poen u dva tri poteza a ne juri za izgubljenim loptama. Ostao je stari bik sa novim finesama. Svaka mu čast.
Noletu neće biti lako protiv njega ako prebrodi okršaj sa Puiem.

Matrix Neo

pre 5 godina

Prognoza vremena za nedelju je oblačno, velika vlažnost vazduha I temperatura 16-24. Rafini forhendi sa top spinom neće biti mnogo ubitacni znaći Nole bi mogao da dobije u 4 seta.
(polupripitomljeni texasanin, 24. januar 2019 21:16)

Uz svo dužno poštovanje prema Novaku Djokoviću. I ja bi gotivio vise da igraju Nadala-Novak u finalu, kao i ceo svet sto očekuje. Ali sutra se tek igra polufinale. Ima vremena za pričanje o finalu. Pozdrav

Milos

pre 5 godina

Samo malo umerenije sa komentarima, ako je ikako moguće. Od opisa Rafine igre, pa sve do eventualnog novog meča sa Novakom, "epskih razmera"!

biće bolje

pre 5 godina

dobro je dok svetski tenis ima Novaka i Rafu ovi trenutni klinci nemaju kapacitet da unesu makar i malo neizvesnosti. Australija je po tradiciji Novakov turnir, ova sezona je jako bitna za oba tenisera ako misle da sustignu king Rodzera, biće neizvesno ali ako Novak uđe u ritam onda je nepobediv. Ako neko poznaje Novaka onda je to Rafa, biće zanimljivo videti ih obojcu u velikom finalu.