Nova vest
Tenis

Utorak, 15.01.2019.

17:43

Troicki: Lekari su odradili sve, na meni je bilo samo da treniram

Viktor Troicki je prošle sezone imao mnogo problema. Otuda je njegova pobeda u prvom kolu bila dvostruko važna.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Troicki: Lekari su odradili sve, na meni je bilo samo da treniram
Photo by Elsa/Getty Images

Sada ga očekuje susret sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke, a Viktor nam je pričao o svemu što ga je kočilo prethodne sezone i kako je išao ceo proces oporavka.

"Iskreno, bilo je gadno. Nisam znao ni šta da očekujem ni kako će biti ni kad ću ozdraviti, za tretmane, terapije, šta raditi, gde tražiti pomoć. Delovalo je u jednom momentu, iako sam imao dosta dugu pauzu, kad god bi se vratio na teren imao bih istih problema, vratila bi se ta povreda. Gledao sam da rešim problem kako god je to moguće, imao sam zaista sjajne doktore i išao sam na tereapije kod vrhunskih stručnjaka baš za taj problem, tako da mislim da smo odradili dobar posao. Ustvari, oni su ga odradili, a ja sam odradio posao u oporavku, treningu", poručio je teniser iz Beograda.

Oporavak je uključivao u proces veći broj ljudi.

"Bio sam sa doktorima, u inostranstvu. Naš doktor Milisav Nikolić je mnogo pomogao, išao sam kod njega više puta.On radi u Cirihu, jedan je od najboljih ortopeda. Radi teške povrede i neverovatno je kako uspeva da pomogne sportistima. Zahvalan sam što je terapija uspela i što sam se vratio, ali nije bilo lako", priznao je.

Dugo je bio na pripremama, kaže da je valjalo nadoknaditi sve što je ranije zbog povrede kolena propušteno.

"Radio sam zaista mnogo da bih se vratio nazad. Trenirao sam ceo novembar i decembar, ovde u Australiji sam od početka decembra. Pripremao sam se na ovom vremenu i mnogo truda sam uložio. Znao sam da zaostajem dosta, nisam dugo igrao. Nije bilo lako psihički, ali vratio sam se već jednom. Znao sam da me čeka težak posao, verovao sam da mogu opet da se vratim. I dalje verujem da mogu da se vratim tamo gde sam bio", uveren je Viktor.

Svestan je da protiv Cicipasa neće imati nimalo jednostavan zadatak. U pitanju je jedan od najtalentovanijih igrača novog talasa.

"Protiv Cicipasa neće biti lako. Moram definitivno da igram bolje nego u prvom kolu, ofanzivnije, sa više vere. On je sjajan igrač, napravio je par odličnih rezultata, došao do 13.ili 14. mesta. On je favorit, ali daću sve od sebe da mu otežam posao. Verujem da imam šansu."

Na kraju, pričao je i o mečevima naših igrača u Melburnu.

"Janko je imao težak žreb, praktično nije odigrao nijedan meč od US Opena 2017. Dobio je prvo kolo da igra sa Dimitrovom: Težak žreb, meč na tri dobijena seta, grend slem. Igrao je sjajno, da je imao slabijeg protivnika, možda bi i dobio meč. Kecmanović je prošao kvalifikacije, imao je teškog protivnika, Verdaska, koji igra sjajno u Australiji. Duci je imao problema sa infekcijom oka, loše se osećao pre nekoliko dana. Lepa je stvar da nas ima sve više i više, da smo se vratili Janko i ja. Znam kroz šta je sve prošao tako da mi je drago da se vratio i što veruje da može još da pruži", zaključio je Troicki.

Njegov meč sa Cicipasom prvi je na terenu broj tri i počinje u jedan čas iza ponoći po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu