Nedelja, 28.01.2018.

18:25

Vilander: Federer je nešto najbolje u profesionalnom sportu

Mats Vilander, nekada najbolji teniser sveta, na zanimljiv način je prokomentarisao osvajanje 20. Grend slem titule Rodžera Federera.

Izvor: B92

Vilander: Federer je nešto najbolje u profesionalnom sportu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

VUK

pre 6 godina

@Beobrad...ja ne znam ništa o tenisu..priznajem...samo znam da gledam snimak finala AO Nadal - Novak , Wimbldona Nadal- Đoković ..i tri lepa razbijanja ..2 finala Federer - Đoković na Wimbldonu i finale USA O Federer - Đoković uz jauk i plakanje prisutne publike kada ga je Novak počistio..Ja pojma nemam o tenisu..ali mi je dosta da je samo po jednom u pomenutim finalima GS , dečko sa Banjice pobedio Nadala i Federera...a bilo je toga više puta. Tako da su uz svu eleganciju , gospodstvo, enormne pare i čisto poreklo..velikani više puta držali tacne i gledali u leđa Đokovića dok je držao pobednički govor. Ja stvarno ne znam da li se to stvarno desilo ..postoje snimci tih finala , ili se to nikada nije desilo..to su filmovi iz Avala filma..kao Amstrong na mesecu tj. u Holivudu. Lutko moja .. Beobrade..kao što za Vas , uspeh Đokovića je bio nevidljiv ( pamtite samo poraze) tako i za mene su nevidljivi uspesi Vašeg Boga . Jak je on GOAT kada ga je Novak pobedio tiliko puta. I to u finalima GS!! Čak na GS turnirima tri puta po 3:0. Meni je bilo dosta i da je samo jedno finale dobio. Više poštujem Ivaniševićev 1 GS nego Federerovih 20. Iza Gorana i Novaka nije stojao osim roditelja niko.Iza Federera stoji cela teniska svetska organizacija sa svim sponzorima. I koje znanje treba čoveku da navija za Bolta , Mesija, Federera ..Samo se pustiš niz maticu i ploviš uz većinu..ustvari prolaziš u mimohodu.

Beobrad

pre 6 godina

@VUK
Pa sta hoces da kazes? I nikada nije dobio mec na travi protiv Marija! Sta onda? Izgubio 2 finala o Marija i jos dva od Vavrinke! Ej! Kakva su ti to glupa prozivanja! Nista ne znas, samo si ljubomoran!

BB

pre 6 godina

@Torrente,
Novak je snagator bas kao Nadal. Nemaju oni onu eleganciju ni kvalitet kao Federer. Osim toga Federer ima mentalnu snagu i u poredjenju sa rivalima gospodin covek. Za razliku od njega ona dvojica samo udaraju lopticu.

Torrente

pre 6 godina

Zahvalite se ti i Rođa se Pepeu i gospođi na zadnje dve godine, jer da oni nisu stupili na scenu, Novak bi sa 12 GS-a komotno došao da 16, a Rođu ostavio na 18.

...Ali Šta je tu je.

Drago mi je što je pod stare dane došao do 20 GS-a.

Čestitke.

Statistika je kao bikini

pre 6 godina

Ono sto je Konkurencija nabrojao su svi Noletovi porazi? Pa to je strava onda s obzirom da samo jedan Cilic gubio od Noleta vise puta nego sve nabrojano.

Konkurencija

pre 6 godina

Slaba konkurencija od 2007 do 2010.
2007 - nole osvaja Masters , igra polufinale RG, polufinale W, finale Us Open.
2008 -osvaja AO Tsonga, RG gubi od Nadala, W gubi od Safina, UsOpen gubi od Federera
2009- AO gubi od Rodika, RG gubi od Kolsrajbera, W gubi od Hasa,US open gubi od Federera, usput u toj godini gubi na Mastersima od Rodika, Hasa, Davidenka, ne prolazi grupu na zavrsnom Mastersu (davidenko, soderling)
2010-AO gubi odTsonge, RG od Melzera, W od Berdiha, US open gubi od Nadala, usput jos gubi na mastersima od Ljubicica , verdaska Rokus itd... ove 4 godine najbolje da se ne racunaju. Da se racuna januar 2007 pa od 2011 do 2016.to je validno. Isto takone racuna se 2017 i 2018. ...Tek kad su dosli velikani tenisa Marej, Vavrinka, nisikori( cak i njih Nole nije mogao glat uzimat, uzeli su mu i oni 4 5 GS) i kad se Roger i Rafa malo zasitili i poceli povrjedjivati nakupljeno je 10 tak GS i to je to.

Blunt

pre 6 godina

Predlazem da se sutra proglasi dan zalosti da se ovi nolebotovi i teoreticari zavjera malo izkuliraju.
(Blunt, 28. januar 2018 20:23)

BluntU, pa ti si idol pristalica srpskog jezika i pravopisa, ne samo idol, SAMPION. Svaki dan covek svakakvu nepismenost moze da procita, ali tvoja veceras je za anale.
I sta kazes, da SE iZkuliraju.
(Mozda sam i ja nekada ZZZZZ, 28. januar 2018 20:49)

Ma izkuliraj se, breee!

JAZZ

pre 6 godina

Najbolji sportista svih vremena, idol dece sirom sveta, za vreme nasih zivota bolji se nece roditi.
(Fedex20, 28. januar 2018 18:22)

Jedan od najboljih svakako ali reci najbolji svih vremena?
Michael Jordan Aleksandar Karelin Ed Moses Luis Nazario da Lima...

???

pre 6 godina

@Srbijanac
A Nolo pre 2010? Gde je bio? Nije mogao nista da osvoji. Nadal je osvajao na svim podlogama, Nolo ne bas. Za Noloa su prejaki bili Rodik, Safin, Gonzales, Bagdatis, Davidenko, Del Potro... Jednostavno, Federer realno i nema konkurenciju, svi su za dve klase slabiji, narocito ovi koji gube od Cunga.

musa from usa

pre 6 godina

Ako je i od ljubitelja R.F-a,mnogo je!Svaka njemu cast,al da se toliko plljuje Novak mnogo je!Onako usput,predlazem da se nekoj ulici u centru Beograda da ime Rodzera Federera,a na predlog njegovih mnogobrojnih srpskih fanova!Ipak je toliko zaduzio Srbiju!To smo mi,sve je bolje u tudjem dvoristu!

Petar Nikolic

pre 6 godina

Ako je Federer ubedljivo najbolji u istoriji, to znači da bi Federer na vrhuncu ubedljivo dobijao Novaka i Rafu na vrhuncu. Čak i najzagriženiji navijači RF znaju da se to ne bi desilo. Prema tome, jeste najtrofejni, ali nije najbolji.

eh

pre 6 godina

Anice
Na cemu si ti tacno? Daj malo i nama da nam svima bude lepo kao tebi. Na nekom tekstu o Federeru, tamo gde ima malo komentara ti ga hvalis, sve najbolje o njemu. Tekst o Rafi, opet malo komentara, ti sve pozitivno. Onda dodju tekstovi o Novaku tu si vec imala egzibicije, malo pozotivno, malo negativno. Onda dodju tekstovi gde ima preko 100 komentara i ti obavezno izazivas, trazis da sa nekim pricas, da se izduvas. Pritom kazes da si fakultetski obrazovana, a vokabular ti se svodi na nekoliko reci. Provociras ljude namerno, kako bi mogla da spustis. Bar ti mislis da spustas. U cemu je tvoj problem? Zasto radis to sto radis? Ako postoji neka svrha, da dokazes sebi kako ti to mozes ok, ali imaj u vidu da je ovo virtuelni svet i da nikoga ne poznajes. Ovde nisi ni jaka, ni slaba, ovde si samo jedna od mnogih.

uf

pre 6 godina

Srbijanac ti ne odustajes. Nadal je osvajao i W i AO i US ,ne samo RG. Nije samo da to ne znas nego ti ni brojevi ne idu od ruke. Rafa je 2010. osvojio RG, W, US, falio mu je samo AO, koji je osvojio Federer. Dakle neke brojke brkas, da te ispravim kad sledeci put budes pisao.
Od 2010.-2017.
Federer 4GS
Rafa 10GS
Novak 11GS
Endi 3GS
Vavrinka 3GS
Čilić 1GS.
Ovo su ti tacni podaci, ako vec zbog necega izbegavas godine pre toga. Mozes ti da ih brises, oni koji su bitni za ovo ne brisu.

???

pre 6 godina

@Petar Nikolic
Federer sa 36 ubedljivo dobija SVE! A daleko je od vrhunca. Znaci, Federer sa 26 bi osvajao sva 4 GS godisnje i ne bi imao poraz.

boki

pre 6 godina

@???
Izvinjavmo se Bervic ,Berdych to ti dodje isto -predaja u svlaćionici !!
AO 2017 Rodjer najbolji takodje mezimac organizatora !! Pobjedi se ne gleda u zube !!! Nemam ja ništa protiv njega ali ali da je mezimac jeste da ima najviše titula jeste I da ce da pišu o njemu danima ,a kad je Novak držao sve 4 titule na 4 podloge dugo se nisu sjetili a i nebi da nije bilo Borisa Bekera !! Da je mezimac jeste !!!Zamisli da je Rodjer imao sve ćetiri titule u isto vreme auuuuu sto bi se pisalo !!

???

pre 6 godina

@boki
Kako je 2017 bio mezimac? Pa zamisli da je Nolo dobio za protivnike Nisikorija, Berdiha, Vavrinku i Nadala na jednom turniru? Jos bi se pricalo o zaveri. Uzivaj u pobedi Federera, 20 GS, to je istorija!

m

pre 6 godina

Grof, 28. januar 2018 18:35) #
Pa zasto tu lopticu ne udara lepo u vise od tri udarca sa Nadalom i Djokovicem kad je toliki majstor. Majstorstvo je kad se mozes odupreti ovom majstoru i preci u ofanzivu i pobediti ga vis eputa nego on tebe/

robin hud

pre 6 godina

Sve je to u redu, ogroman uspeh Federera, ali šta će im te sitne igrice, da osiguraju pobedu sponzorima?
Čilić nije tip igrača koji je to mogao da izdrži, da nisu bile te igrice ne bi Čilić možda ušao tako nervozno u prvi set.
Bez obzira na rezultat u 5 setu ovo je zamalo dobijeno i pitanje je da nije tog spinovanja kako bi se sve završilo.
Čestitke Rogeru ali ogroman minus organizatorima i teniskom sportu koji je postao da ne kažem šta.

Gong

pre 6 godina

Iz Medicine sporta - Preforsiran CNS (nakon iscrpljivanja na 69 stepeni na terenu (i to ne jednom, nego dva puta)), da bi zaštitio sebe i organizam u celosti, "šalje" povredu (Noletu i Rafi)! Dok mezimac igra u večernjim terminima, a dnevni dobija kada je T pala na 20 i nešto stepeni! I na ostalim GS je privilegovan! Da ne bude zabune, on nije najbolji zato što je najbolji, nego zato što mu je omogućeno! Elegancija je neosporna, ali nije mogla da parira onim "ubilačkim" tenisom koji su furali Nole i Rafa!

boki

pre 6 godina

Ne mrzim Federera ali kritiziram cijeli taj medijski aparat . Organizatori ćine sve baš sve ü u njegovu korist i to drsko !!
Kad se radi o njemu prekršavaju sva sopstvena pravila !! Naravno lova je u pitanju reklame statitika . Npr. danjski meć +40 ne zatvaraš krov , naravno neigra Rodjer !! Gle ćuda većernji termin, igra Rodjer zatvara se krov klima ....!! Predla¿em da se ukinu svi zemljan turniri ubuduće zamjene za brze podloge trava beton , zar Vilander nema pravo ?? Budite sigurni ide Rodjer onda do 30etog GS.
Nadalu trebaju da se oduzmu sve zemljane titule kad se već ukida zemlja .
Uh al će biti minusa ???
Nema veze Federer će još100 godina uzimati GS turnire lova zagarantovana svi zadovoljni
vuci siti a ovce povredjene uh na broju !!!

sportista

pre 6 godina

Diplomirani difovac, sve je to ok sto kazes i to na kraju, ali decko kad izjavi to sto jeste rekao na kraju RG 2016. i ne zasluzuje ista vise u daljnem sportskom zivotu. Kazem opet svaka cast na postignutom (naravno navijao za njega, nekad se kladio - vise gubio nego dobijao i to dok je svi kazu dominirao, samo ne znam gde nadjose da je dominirao pet godina), samo sto izbegavam hvalospeve (cuj junak, znate li vi Srbadijo koga mozete nazvati junakom) o radostima u nasim zivotima, domovima, ali decko je isto tako jedna velika farsa.

???

pre 6 godina

@anica
Kako nisi? Pa ti si ovde pisala da treba da otera zenu! Sto znaci da treba da otera i decu! Ili da otera zenu, a decu zadrzi i razdvoji ih od majke. Koja ti je opcija vise odgovarala?
Da unisti zivot deci i zeni, samo da bi anica bila zadovoljna, to je tvoja zelja!

Srbijanac

pre 6 godina

Do 2010 ne postoji konkurencija Federeru osim Nadala kome je karijera pocela 2005 i koji je osvajao samo RG.

Od 2010 do 2017.

Federer 2gs
Cilic 1gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 8gs
Novak 11gs

Od 2017 ne postoji konkurencija Federeru.

Toliko od mene.

Mozda sam i ja nekada ZZZZZ

pre 6 godina

Predlazem da se sutra proglasi dan zalosti da se ovi nolebotovi i teoreticari zavjera malo izkuliraju.
(Blunt, 28. januar 2018 20:23)

BluntU, pa ti si idol pristalica srpskog jezika i pravopisa, ne samo idol, SAMPION. Svaki dan covek svakakvu nepismenost moze da procita, ali tvoja veceras je za anale.
I sta kazes, da SE iZkuliraju.

moki

pre 6 godina

@trex nolo je samo prosek?? Sa 12 GS prosek?? U covece ala si ti bolestan! 12 GS nemaju zajedno Vilander, Lendl i Beker a ti kazes da je Novak prosek?

filipo

pre 6 godina

Vilander izgleda nije čuo za Džordana,Roj Džonsa Juniora,Jana Železnog,Sebastijana Loeba,Usaina Bolta...Vilander izgleda ne zna ni za jedan drugi sport osim tenisa.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Federer je jedinstven,nevjerovatan.Ali po mom misljenju,Lionel Messi je nesto najbolje sto je sport ikada imao.Neki ljudi jednostavno nisu svjesni Messijeve velicne i ne shvataju koliko je zapravo podigao fudbal do neslucenih visina.
(Sinisa, 28. januar 2018 18:42)
Neki ljudi, ukljucujuci mene, a i oni milioni mu sunarodnika.
I mnogo je teze biti sampion u tenisu sa 37 nego u vecini sportova. Tako da kad Mesi sa 37 uradi nesto u fudbalu...

???

pre 6 godina

@stiven k.
Kako koga? Pa pripadnike “zlatne ere”, Berdiha i Cilica, kao i mocnog Cunga koji je nalupao Noloa! Pamti se 20 GS, ostalo su sitnice!

The player

pre 6 godina

Smiješan nivo tenisa u finalu GS. Samo udri po servisu,neiznuđenih more i to je to.Ali biznis je biznis pa se mora ispuniti biznis plan.Ne pamtim da se ikada desilo da kada gledam neke mečeve od prije 6-7g ovaj današnji Federerov tenis izgleda smiješno obično je u istoriji tenisa bilo obratno.Što starije smješnije izgleda igra u odnosu na aktuelnu.Ali mora deka da uzme još trofeja do pemzije.Nole i Rafa bi ga počistili s terena sa svojih 60% tenisa od prije 6-7g čak bi i on sam sebe pičistio s terena.Samo poltroni i teniske neznalice mogu da uživaju u ovome.Pa on nikada na jednom turniru nije dobio Noleta i Rafu dok su ova dvijica to činila više puta.Najbolji samo za neznalice.Najtrofejniji što se tiče GS za sada da.

Samu sebe si "ukanalila"

pre 6 godina

Ajde nebitni covece skloni se vise iz medija.
(anica, 28. januar 2018 18:25)

Kako misliš da Vilander, koji godinama radi kao novinar "Evrosporta" kao nebitni čovek "da se skloni iz medija"? Zar ceo svet mora da zna da jedna "srbijanska dama" nema domaće vaspitanje? Kakav ti je ovo provincijalni ton?

StoleNS

pre 6 godina

Respekt za sportske rezultate, ali jednostavno mi je Federer odbojan i antipatičan. Deluje mi pakosno, nadmeno i izveštačeno.
Nisam ostrašćeni Novakov fan, volim Nadala, voleo sam i Agasija više od Samprasa, ali mi nikad Sampras nije bio odbojan kao Federer.

stiven k.

pre 6 godina

Koga je on to pobedio do finala ?
Da li ima iko među njima da je osvojio značajniji turnir?
Plus favorizovanje tokom turnira.
Setite se u kojim uslovima je baš tog manekena pobedio Nole na US OPENU ?!
Pamtimo da Nole ima pozitivan skor u međusobnim mečevima i sa Nadalom i sa Federerom, u najvećem broju međusobno odigranih mečeva u istoriji tenisa.

Đorđe

pre 6 godina

Razumem da je neko počeo da gleda tenis zbog Đokovića, naš je čovek, dođe mu logično, ali ne razumem da se ti isti javljaju i ostavljaju tzv stručne komentare na temu sportu koji prate 5-6 godina.
Odakle vi znate kakva je bila konkurencija u vreme kada je Federer dominirao, kada niste pratili tenis?
Potcenjujete Rodika, Safina, Hjuita, koji su bili odlični igrači, ništa slabiji od Mareja, Vavrinke... Protiv Rodika na vrhuncu, na podlozi Vimbldona u to vreme, Đoković i Nadal teško da bi došli do seta. Verovatno ne znate, ali Federer je na Vimbldonu dobio Samprasa, kada je ovaj imao 30 godina.
A i u eri Nadala i Đokovića, da je računamo od 2008 pa do danas, Federer je osvojio 8 GS. Imajući u vidu godine, povrede i logičan i prirodan pad forme posle dugogodišnje dominacije, to je izuzetan rezultat.
2013 i 2014 su njegove najslabije godine, 2015 kreću problemi sa kolenom i leđima, pa nije bio u stanju fizički da parira Đokoviću, ali uprkos tome nije se predavao i spektakularno se vratio.
I sad neko tvrdi da je Đoković bolji igrač od njega?! Naš je, ali budimo realni. To vam je kao da tvrdite da je u maratonskoj trci od prvog, bolji drugi, ili treći zato što je na nekoj deonici postigao najveću brzinu, kakvu ovaj prvi nije tokom cele trke. Ne ide zo tako. Računa se ko ima najbolje vreme na celoj stazi. A 20 GS i preko 300 nedelja na prvom mestu su sigurno najbolji rezultat ikada.

Iva Jovanovic

pre 6 godina

@sramota 20-12, Nolo izgubljen u zaboravu. Ne znam hoce li neko Federera sustici za 10, 20 ili 100 godina, ali Noloa hoce sigurno, sa njegovih smesnih 12 gs
(???, 28. januar 2018 18:54)Pa koliko zaista mora da si glup da napišeš ovakav komentar ??? Da li ti uopšte imaš predstavu koliko je 12GS - Borg, Beker, Wilander, Lendl, Edberg....itd svi imaju manje od "tih smešnih 12GS"!!!

diplomirani difovac

pre 6 godina

Sve do danas odbijao sam da prihvatim da je jedan igrač na turu apsolutno favorizovan na račun svih drugih.Izjava ovog uvlakača je samo to potvrdila.Mene,ali i svakog časnog čoveka bilo bi sramota da sudije u ovako važnom meču 6 puta(brojao sam) donose odluke na štetu mog protivnika a nijednom na moju štetu.
Zadnje dve nedelje pokazale su da fed. favorizuju svi:Tv,ATP,organizatori, sudije,navijači.
Sada mi je još jasnije,KOLIKI JE USPEH NOVAK POSTIGAO U SPORTU GDE JE SVE PODREĐENO JEDNOM JEDINOM SPORTISTI.
Iako sam često bio kritičan prema njemu zbog kojekakvih razloga posle ove dve nedelje mogu samo da kažem:
NOVAČE ČESTITAM TI NA SVEMU ŠTO SI POSTIGAO U BORBI SAM PROTIV SVIH I HVALA ŠTO SI NAM DONEO TOLIKO RADOSTI NA SVOM PUTU DO BESMRTNOSTI!
NAKLON DO PODA ZEMLJAČE NAŠ!!!

anica

pre 6 godina

Samu sebe si "ukanalila", 28. januar 2018 19:45)
Postovani, nikad sebe nisam smatrala damom, tako da mi je lakse, doticni je zaposlen na ES kao komentator, bivsi solidni teniser, a ne subjektivni udvarac I strucnjak koga iko slusa. Moj vokabular je moja stvar.

Zana

pre 6 godina

Sve čestitke za Rodzera Federera
Volim Vašu disciplinu kako s početka meča tako i kraj meča.
Takođe Vašu jaku psihogenu komponentu za uspehom.Imam utisak da je to genetski s obzirom da potičete iz Švajcarske.
Kad igrate uvek navijam za Vas samo ne kad igrate sa Vama sličnim Novakom Đakovicem.
Želim Vam svaku sreću i uvek pobedu .Želim da Vas uvek pobeđuje Nole. Vraća se i on na scenu. Ima uspehe i padove baš kao i Vi Rodzere.....

Mitar Mitrovic

pre 6 godina

Direktor turnira se ljutio kad su ga pitali za uslove Djokovica i Monfilsa.A danas su zatvorili krov,da Fedji ne bude vruce.Tek sad vidim koliko je NOVAKU trebalo snage da izdrzi sve provokacije i pobijedi ga dva puta na Wimbldonu,Australiji i Americi.Isto su pricali da igra tenis zivota.

Bardami

pre 6 godina

Evo Federerovog potparola. Je li ti srce puno, Mats?! Ajd sad zajedno na roštilj i u saunu. Ali, zasijaće opet Sunce i našem Nolu. Samo strpljivo.

boki

pre 6 godina

Do pulufinala nijedan teži meć !! Polufinale stara mušterija Bervic izgubio još u svlaćionici !!! Finale dobri Ćilić ali isto otprilike jak mentalno kao Bervić!!
Samo jedan meć dnevni termin ,a protivnik nula !!! Zanima me jedno da je imao prije jedan duži imeč kao ovaj poslednji Kako bi igrao naredni ?? A da neprićam da se igrao na +40!! Pobjeda se samo pamti !! Hvalite ga do neba naravno isplatiti će se !! O.K. dobar je on ali prvilegiran!!! Mediji su ćudo !! Dobro nije on kriv zbog povreda drugih ,ali ako igraš na +40 možda dobiješ žuljeve isrcpiš se itd. 20 slemova ima sada a ako jedan Ćilić stoji na trećem mestu uz sve povredjene osvoiti će još najmanje tri!! Naravno igrati ce uvijek većernji termin na najboljem terenu !! Nadam se da ću dobiti puno minusa !! Mediji su moćni , zar ne ??

bane

pre 6 godina

Eto, i takva glupost je najzad izgovorena. Ko bi drugi nego ograničeni Vilander. Da se Federeru omogući da igra na posebnom terenu i uvek sa Fuksovićima, Čilićem i sličnima. I da ide direktno u finale.
Sramota me tog Vilandera, fala bogu da nije odavde.

Jumko

pre 6 godina

Kad Novak ozdravi pa uzme još 10 GS u sledećih 5 godina biće plakanja. Govorili su i za Rodju da je gotov, a on i ne pomišlja da stane.
(Nikola Avramović, 28. januar 2018 19:43)

Ahahahahahahahhaha nolobotoviiiiiiiiii boraniiiiiiiijoooooooooooo da vas nema trebalo bi vas izmisliti, ahahahahahahahahahahahahah!! 10 gren slemova za 5 godina od 31 do 36 godine života a 12 je osvojio za 12 godina koliko igra, ahaahhaahahahahahahahahah!!

???

pre 6 godina

@Mitar Mitrovic
Pa Nolo je sam trazio da igra po vrucini! Uostalom, to ga je i izvuklo. Da Monfis nije poceo da se prenemaze zbog vrucine, Nolo bi vec tada ispao. Ili se pravimo da ga Monfis nije oducio od tenisa u prvom setu, dok je bio zdrav?
Inace, ovo je finale, nece valjda isto tretman da imaju finalisti i neka boranija koja nije ni medju 10 na svetu?!

anica

pre 6 godina

???, 28. januar 2018 19:14)
U zivotu nikad nisam pomenula decu, to sto sam misljenja da ona nije zena za njega, ne znaci da mene neko slusa, ali imam pravo da kazem. Kako god okrenes, Novak je usao u istoriju kao jedan od tri najjaca igraca u istoriji, a ti ostade botina koja ni palacinke nece da isprzi.

zapad je truo

pre 6 godina

da se federer ne preziva tako nego federic , i da nije iz svice nego sa balkana imao bi max 8 gs , a ovaj ne bi ni video , kako bi ispao i skapao u trecem kolu od vrucine na +37 .mislite o tome .

mare

pre 6 godina

Istina da je Federer sada neprikosnoven, ali vrlo lako Nadal moze da osvoji vise titula, ako ne bude imao nekih vecih povreda moze narednih 5 godina da igra na vrhunskom nivou, sto za Noleta ne mogu da kazem. Novak mora da sanira povredu lakta ako je to uopste moguce, a onda da krene da jede i da popravi servis. I naravno Federer moze da osvoji jos grend slam titula, jer danasnji klinci ne mogu da mu pariraju. Jedva cekam ostatak sezona...

Kralj roger

pre 6 godina

20!!! 20, 21, 22....pa dokle stane. Termini, toplota, krovovi, tereni, raspored,sampras star agasi star, rodik samo servira, safin lud, nole ostario i povrjedjen Rafa ne znam sta je njemu, H2H Cila se prepo, marej sta je on.. sta ono kazete..kme kme kme...20!!! Idemo stici Serenu...oleeee 20! 20! Tesko je znam ali tako je kako je! Realnost...20!

misa

pre 6 godina

pokusavam da shvatim tu mrznju prema nasem Novaku,al nemogu,za sve ove koji pljuju i koji se razumeju u tenis,nek dodu na jedan rekreativni duel obicnih pionira i nek pokusaju da im uzmu gem,pa posle nek pisu

Makedonce

pre 6 godina

"Da sam ja direktor turnira, povećao bih brzinu terena kako bi Federer mogao da igra još tri ili četiri godine.

Evo danas su mu napravili uslugu pa su zatvorili teren, a nigde oblaka..
AO se ne igra u zatvorenom prostoru..

Nikola Avramović

pre 6 godina

Kad Novak ozdravi pa uzme još 10 GS u sledećih 5 godina biće plakanja. Govorili su i za Rodju da je gotov, a on i ne pomišlja da stane.

???

pre 6 godina

@anica
Nista on nije izabrao, dzaba se tesis. Prevazidjen je. Ili si ponovo u fazi u kojoj mu preporucujes da napusti zenu i decu, jer ti mislis da mu oni smetaju? Sram te bilo.
Ti se nasla da ucis jednog Vilandera kako da radi svoj posao :)

???

pre 6 godina

@boki
Prvo, ko je Bervic!?
Drugo, ako te zanima kako bi igrao posle napornog meca, pogledaj lepo AO 2017. 3 meca u 5 setova, sve pobedio.
Trece, ne blamiraj se covece.

anica

pre 6 godina

???, 28. januar 2018 18:49
Sta boli? Svako bira svoj put, I Novak je izabrao svoj. Federeru svaka cast na svemu, niko njega ne pominje vec me nervira kad neko ne zna da ceni svoj posao vec se namece...niko normalan ne voli ulizice.

dragan

pre 6 godina

Pred pocetak meca bilo je 38°,
normalno Federer je zahtevao krov i dobio, Cilic nije bio konsultovan.Fed se zagrevao u dvoranskim uslovima, a Cilic na otvorenom.
Ovo su rekli Rusedski i Kes, kako je sad odjednom AO postao dvoranski turnir?!
A kad Nole i Rafa igraju na 40+, onda LICEMERNI organizatori kazu da je AO po tradiciji turnir na otvorenom
Mislite o tome.....

pera

pre 6 godina

igrali su pod spustenim krovom, jer je temperatura bila 36C. cilica su poslali napolje da se zagrava , a Federera u klimatizovani prostor. Nikad uocljivije namestanje rezultata od strane organizatora. Placeni hor slavopevaca moze da prica sta hoce, ali cak i neki od njih rekli da je to nisu smeli da urade, pogotovu zbog svih prica o vrucini i povlascenom odnosu u korist Federera, tokom prve nedelje.

Herceg-bosna

pre 6 godina

Srbi ocito misle da se tenis igrao samo od 2010-2016.tenis za njih nije postojao ni prije a ni poslije. Stvarno..... bez komentara...

???

pre 6 godina

@anica
Stvarno ne znam zasto se ne skloni i pusti tebe toliko bitnu i strucnu da dominiras medijima! Boli bote, mnogo te boli sve ovo, priznaj!

hipokrat

pre 6 godina

Ajde nebitni covece skloni se vise iz medija.
(anica, 28. januar 2018 18:25)

Vazno je da bitna anica ima misljenje koje svi hoce da procitaju.
Oh, wait...

Enriko KieZa

pre 6 godina

Najveći sportista svih vremena! Nacin na koji je uspeo da poploča svoj abnormalni talenat ogromnim radom je nesto neverovatno. Onaj forhend koji je pokupio trceci unazad je personifikacija svega toga. Nacin na koji je igrao je veci i od rekorda koje je postavio i koje ce nastaviti da postavlja. Ono sto je meni neizostavno je takodje pored velikog humanitarnog rada i davanja primera milionima mladih sirom sveta, jeste i njegov odnos prema porodici koja je uvek sa njim, kao i njihov prema njemu. Za duboko postovanje!

sramota

pre 6 godina

"Da sam ja direktor turnira, povećao bih brzinu terena kako bi Federer mogao da igra još tri ili četiri godine. On (Rodžer Federer) je verovatno nešto najbolje u profesionalnom sportu", rekao je Vilander."

Da li ljudi shvataju koliko je ovo skandalozna izjava? Cak je i Barbara zacudjeno pitala, uradio bi to samo zbog Federera? Pa to je ono sto upravo vecina ljudi potencira godinama, da smo svi jednaki samo sto su neki malo "jednakiji". Federeru se povlascuje na svakom koraku i ima "jaca ledja" nego svi ostali teniseri zajedno. Ja nemam reci na ovu izjavu, tenis definitivno vise nije sport, barem ne onaj sto je bio pre 10,20 i vise godina, vec samo show biznis gde se gura onaj ko donosi najvise profita. Mislite da niko nece prestici Federera u narednih 100 godina? Evo ja kucu stavljam da ce se pojaviti neko ko ce ga prestici vec u narednih 10-20 godina, ako pre toga ne odluce da malo poguraju Nadala zbog pada popularnosti sporta nakon penzionisanja "kralja". Ko bi i zasto pratio sport koji je izgubio draz takmicenja, znajuci da postoji jedan jedini ciji su rezultati nedostizni? Skoro pa niko, i u svakom slucaju mnogo mnogo manje ljudi nego sto prati trenutno, a to znaci i manje profita. Ne ne, to se ne sme desiti!

Sandzak

pre 6 godina

Najveći svih vremena nezaustavljivo juri ka teniskoj besmrtnosti. Odavno nema nikakve dvojbe da je Roger Federer najveći tenisač svijeta. Ne samo zbog svih Grand Slam i ATP naslova koje je spremio u svoju riznicu, ne samo zbog rekordna 302 tjedna na 1. mjestu ATP ljestvice, ne samo zbog fantastičnog omjera pobjeda i poraza...Federer je najveći i zbog svog karaktera, svoje osobnosti, odnosa prema sportu i suparnicima, životne i sportske filozofije... Moglo bi se unedogled nabrajati sve što krasi ovog Švicarca koji suvereno gazi 37. ljetom svoga života i usput po teniskim terenima diljem svijeta iznova oduševljava svoje vjerne fanove, koji od njega žele još.

Бата Стојковић

pre 6 godina

(Sandzak, 28. januar 2018 18:39)
Слободно се потпишу као Хрватска. Судећи по коментару Санџак ти видео ниси.

Maxim

pre 6 godina

12 slemova je dobio sa igracima,koji su bili od četvrtog,do petestog mesta.Toliko o njegovoj velicini.Novak je morao sve najbolje igrace da pobedjuje,da bi uzeo titulu!

Blue Moon 725

pre 6 godina

Da sam ja direktor turnira odmah bih prebacio Federera u finale, uvek bi igrao u večernjem terminu sa krovom, uvek na centralnom terenu, a za ostale me baš briga, neka se kuvaju na 70 stepeni.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Ма шта да убрзају терен нека и сваком противнику окаче по једну куглу за ногу па да Федерер може да осваја АО и у деведестим годинама, ако поживи дотле.

lifeisgood

pre 6 godina

voleli federera ili ne covek je najveci u ovom sportu,djokovic cim je kompletirao 4 grem slema odmah povrede,nadal je zivotinja,najspremniji u ovom sportu,marej je defanzivac sa osnovne linije ali osim par nedelja na prvom mestu ATP liste nista znacajno nije uradio itd....

???

pre 6 godina

@sramota
20-12, Nolo izgubljen u zaboravu. Ne znam hoce li neko Federera sustici za 10, 20 ili 100 godina, ali Noloa hoce sigurno, sa njegovih smesnih 12 gs

Sinisa

pre 6 godina

Federer je jedinstven,nevjerovatan.Ali po mom misljenju,Lionel Messi je nesto najbolje sto je sport ikada imao.Neki ljudi jednostavno nisu svjesni Messijeve velicne i ne shvataju koliko je zapravo podigao fudbal do neslucenih visina.

hahahaha

pre 6 godina

Paja
Ti zaista imas zanimljiv pogled na stvari. Covek koji ima 7GS titula hvali coveka koji ima 20 GS, kaze da je on nesto najbolje u tenisu i da treba da mu stvore uslove da igra sto duze. Mozda ne znas sta znaci rec kompleks pa si je zato upotrebio. Ako ovo sto je rekao Vilander dozivljavas kao kompleks, onda je tvoja stvarnost stvarno iskrivljena. Ovo je divljenje, uvazavanje, postovanje...

kimiko

pre 6 godina

Mora da se i Rodja smeje ovom predlogu. Pa nije ovo igrica g-dine Vilander :)
Lako je uhvatiti taj mikrofon, pa pricati...ovako, onako...Uzmi ti reket u ruke, pa se onda igraj igrica, ubrzavaj, usporavaj :)

Danijel

pre 6 godina

ljudi tipa Federear su dobar primer za bilo sta.. profesionalno, disciplinovano, sa voljom.. sa stilom.. koliko ljudi danas igra tenis zahvaljuci federeru novaku i nadalu.. a to je sve ZDRAVLJE.. oni daju veliki doprinos mi nismo svesni..

tesko je opisati kolika je to lakoca

pre 6 godina

Ovakav majstor se jednom radja. Tesko je opisati kakvom lakocom i elegancijom se krece po terenu .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sima, 28. januar 2018 18:27)

Jos kada naprave specijalan teren za njega, pa ima da se krece sa takvom elegancijom i lakocom kao Jay Kay iz Jamiroquai.

Grof

pre 6 godina

Neverovatno je da neko gleda i prati tenis a da osporava Federera. Tenis je prelepa igra kada taj covek uzme reket u ruke. Sve ostslo je udaranje i prebacivanje loptice uz besomucno trcanje i klizanje po terenu.

sramota

pre 6 godina

"Da sam ja direktor turnira, povećao bih brzinu terena kako bi Federer mogao da igra još tri ili četiri godine. On (Rodžer Federer) je verovatno nešto najbolje u profesionalnom sportu", rekao je Vilander."

Da li ljudi shvataju koliko je ovo skandalozna izjava? Cak je i Barbara zacudjeno pitala, uradio bi to samo zbog Federera? Pa to je ono sto upravo vecina ljudi potencira godinama, da smo svi jednaki samo sto su neki malo "jednakiji". Federeru se povlascuje na svakom koraku i ima "jaca ledja" nego svi ostali teniseri zajedno. Ja nemam reci na ovu izjavu, tenis definitivno vise nije sport, barem ne onaj sto je bio pre 10,20 i vise godina, vec samo show biznis gde se gura onaj ko donosi najvise profita. Mislite da niko nece prestici Federera u narednih 100 godina? Evo ja kucu stavljam da ce se pojaviti neko ko ce ga prestici vec u narednih 10-20 godina, ako pre toga ne odluce da malo poguraju Nadala zbog pada popularnosti sporta nakon penzionisanja "kralja". Ko bi i zasto pratio sport koji je izgubio draz takmicenja, znajuci da postoji jedan jedini ciji su rezultati nedostizni? Skoro pa niko, i u svakom slucaju mnogo mnogo manje ljudi nego sto prati trenutno, a to znaci i manje profita. Ne ne, to se ne sme desiti!

Maxim

pre 6 godina

12 slemova je dobio sa igracima,koji su bili od četvrtog,do petestog mesta.Toliko o njegovoj velicini.Novak je morao sve najbolje igrace da pobedjuje,da bi uzeo titulu!

Blue Moon 725

pre 6 godina

Da sam ja direktor turnira odmah bih prebacio Federera u finale, uvek bi igrao u večernjem terminu sa krovom, uvek na centralnom terenu, a za ostale me baš briga, neka se kuvaju na 70 stepeni.

diplomirani difovac

pre 6 godina

Sve do danas odbijao sam da prihvatim da je jedan igrač na turu apsolutno favorizovan na račun svih drugih.Izjava ovog uvlakača je samo to potvrdila.Mene,ali i svakog časnog čoveka bilo bi sramota da sudije u ovako važnom meču 6 puta(brojao sam) donose odluke na štetu mog protivnika a nijednom na moju štetu.
Zadnje dve nedelje pokazale su da fed. favorizuju svi:Tv,ATP,organizatori, sudije,navijači.
Sada mi je još jasnije,KOLIKI JE USPEH NOVAK POSTIGAO U SPORTU GDE JE SVE PODREĐENO JEDNOM JEDINOM SPORTISTI.
Iako sam često bio kritičan prema njemu zbog kojekakvih razloga posle ove dve nedelje mogu samo da kažem:
NOVAČE ČESTITAM TI NA SVEMU ŠTO SI POSTIGAO U BORBI SAM PROTIV SVIH I HVALA ŠTO SI NAM DONEO TOLIKO RADOSTI NA SVOM PUTU DO BESMRTNOSTI!
NAKLON DO PODA ZEMLJAČE NAŠ!!!

dragan

pre 6 godina

Pred pocetak meca bilo je 38°,
normalno Federer je zahtevao krov i dobio, Cilic nije bio konsultovan.Fed se zagrevao u dvoranskim uslovima, a Cilic na otvorenom.
Ovo su rekli Rusedski i Kes, kako je sad odjednom AO postao dvoranski turnir?!
A kad Nole i Rafa igraju na 40+, onda LICEMERNI organizatori kazu da je AO po tradiciji turnir na otvorenom
Mislite o tome.....

Mitar Mitrovic

pre 6 godina

Direktor turnira se ljutio kad su ga pitali za uslove Djokovica i Monfilsa.A danas su zatvorili krov,da Fedji ne bude vruce.Tek sad vidim koliko je NOVAKU trebalo snage da izdrzi sve provokacije i pobijedi ga dva puta na Wimbldonu,Australiji i Americi.Isto su pricali da igra tenis zivota.

Grof

pre 6 godina

Neverovatno je da neko gleda i prati tenis a da osporava Federera. Tenis je prelepa igra kada taj covek uzme reket u ruke. Sve ostslo je udaranje i prebacivanje loptice uz besomucno trcanje i klizanje po terenu.

Makedonce

pre 6 godina

"Da sam ja direktor turnira, povećao bih brzinu terena kako bi Federer mogao da igra još tri ili četiri godine.

Evo danas su mu napravili uslugu pa su zatvorili teren, a nigde oblaka..
AO se ne igra u zatvorenom prostoru..

Бата Стојковић

pre 6 godina

Ма шта да убрзају терен нека и сваком противнику окаче по једну куглу за ногу па да Федерер може да осваја АО и у деведестим годинама, ако поживи дотле.

hipokrat

pre 6 godina

Ajde nebitni covece skloni se vise iz medija.
(anica, 28. januar 2018 18:25)

Vazno je da bitna anica ima misljenje koje svi hoce da procitaju.
Oh, wait...

StoleNS

pre 6 godina

Respekt za sportske rezultate, ali jednostavno mi je Federer odbojan i antipatičan. Deluje mi pakosno, nadmeno i izveštačeno.
Nisam ostrašćeni Novakov fan, volim Nadala, voleo sam i Agasija više od Samprasa, ali mi nikad Sampras nije bio odbojan kao Federer.

Đorđe

pre 6 godina

Razumem da je neko počeo da gleda tenis zbog Đokovića, naš je čovek, dođe mu logično, ali ne razumem da se ti isti javljaju i ostavljaju tzv stručne komentare na temu sportu koji prate 5-6 godina.
Odakle vi znate kakva je bila konkurencija u vreme kada je Federer dominirao, kada niste pratili tenis?
Potcenjujete Rodika, Safina, Hjuita, koji su bili odlični igrači, ništa slabiji od Mareja, Vavrinke... Protiv Rodika na vrhuncu, na podlozi Vimbldona u to vreme, Đoković i Nadal teško da bi došli do seta. Verovatno ne znate, ali Federer je na Vimbldonu dobio Samprasa, kada je ovaj imao 30 godina.
A i u eri Nadala i Đokovića, da je računamo od 2008 pa do danas, Federer je osvojio 8 GS. Imajući u vidu godine, povrede i logičan i prirodan pad forme posle dugogodišnje dominacije, to je izuzetan rezultat.
2013 i 2014 su njegove najslabije godine, 2015 kreću problemi sa kolenom i leđima, pa nije bio u stanju fizički da parira Đokoviću, ali uprkos tome nije se predavao i spektakularno se vratio.
I sad neko tvrdi da je Đoković bolji igrač od njega?! Naš je, ali budimo realni. To vam je kao da tvrdite da je u maratonskoj trci od prvog, bolji drugi, ili treći zato što je na nekoj deonici postigao najveću brzinu, kakvu ovaj prvi nije tokom cele trke. Ne ide zo tako. Računa se ko ima najbolje vreme na celoj stazi. A 20 GS i preko 300 nedelja na prvom mestu su sigurno najbolji rezultat ikada.

Danijel

pre 6 godina

ljudi tipa Federear su dobar primer za bilo sta.. profesionalno, disciplinovano, sa voljom.. sa stilom.. koliko ljudi danas igra tenis zahvaljuci federeru novaku i nadalu.. a to je sve ZDRAVLJE.. oni daju veliki doprinos mi nismo svesni..

tesko je opisati kolika je to lakoca

pre 6 godina

Ovakav majstor se jednom radja. Tesko je opisati kakvom lakocom i elegancijom se krece po terenu .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sima, 28. januar 2018 18:27)

Jos kada naprave specijalan teren za njega, pa ima da se krece sa takvom elegancijom i lakocom kao Jay Kay iz Jamiroquai.

Enriko KieZa

pre 6 godina

Najveći sportista svih vremena! Nacin na koji je uspeo da poploča svoj abnormalni talenat ogromnim radom je nesto neverovatno. Onaj forhend koji je pokupio trceci unazad je personifikacija svega toga. Nacin na koji je igrao je veci i od rekorda koje je postavio i koje ce nastaviti da postavlja. Ono sto je meni neizostavno je takodje pored velikog humanitarnog rada i davanja primera milionima mladih sirom sveta, jeste i njegov odnos prema porodici koja je uvek sa njim, kao i njihov prema njemu. Za duboko postovanje!

Sandzak

pre 6 godina

Najveći svih vremena nezaustavljivo juri ka teniskoj besmrtnosti. Odavno nema nikakve dvojbe da je Roger Federer najveći tenisač svijeta. Ne samo zbog svih Grand Slam i ATP naslova koje je spremio u svoju riznicu, ne samo zbog rekordna 302 tjedna na 1. mjestu ATP ljestvice, ne samo zbog fantastičnog omjera pobjeda i poraza...Federer je najveći i zbog svog karaktera, svoje osobnosti, odnosa prema sportu i suparnicima, životne i sportske filozofije... Moglo bi se unedogled nabrajati sve što krasi ovog Švicarca koji suvereno gazi 37. ljetom svoga života i usput po teniskim terenima diljem svijeta iznova oduševljava svoje vjerne fanove, koji od njega žele još.

Herceg-bosna

pre 6 godina

Srbi ocito misle da se tenis igrao samo od 2010-2016.tenis za njih nije postojao ni prije a ni poslije. Stvarno..... bez komentara...

Samu sebe si "ukanalila"

pre 6 godina

Ajde nebitni covece skloni se vise iz medija.
(anica, 28. januar 2018 18:25)

Kako misliš da Vilander, koji godinama radi kao novinar "Evrosporta" kao nebitni čovek "da se skloni iz medija"? Zar ceo svet mora da zna da jedna "srbijanska dama" nema domaće vaspitanje? Kakav ti je ovo provincijalni ton?

pera

pre 6 godina

igrali su pod spustenim krovom, jer je temperatura bila 36C. cilica su poslali napolje da se zagrava , a Federera u klimatizovani prostor. Nikad uocljivije namestanje rezultata od strane organizatora. Placeni hor slavopevaca moze da prica sta hoce, ali cak i neki od njih rekli da je to nisu smeli da urade, pogotovu zbog svih prica o vrucini i povlascenom odnosu u korist Federera, tokom prve nedelje.

Jumko

pre 6 godina

Kad Novak ozdravi pa uzme još 10 GS u sledećih 5 godina biće plakanja. Govorili su i za Rodju da je gotov, a on i ne pomišlja da stane.
(Nikola Avramović, 28. januar 2018 19:43)

Ahahahahahahahhaha nolobotoviiiiiiiiii boraniiiiiiiijoooooooooooo da vas nema trebalo bi vas izmisliti, ahahahahahahahahahahahahah!! 10 gren slemova za 5 godina od 31 do 36 godine života a 12 je osvojio za 12 godina koliko igra, ahaahhaahahahahahahahahah!!

Petar Nikolic

pre 6 godina

Ako je Federer ubedljivo najbolji u istoriji, to znači da bi Federer na vrhuncu ubedljivo dobijao Novaka i Rafu na vrhuncu. Čak i najzagriženiji navijači RF znaju da se to ne bi desilo. Prema tome, jeste najtrofejni, ali nije najbolji.

bane

pre 6 godina

Eto, i takva glupost je najzad izgovorena. Ko bi drugi nego ograničeni Vilander. Da se Federeru omogući da igra na posebnom terenu i uvek sa Fuksovićima, Čilićem i sličnima. I da ide direktno u finale.
Sramota me tog Vilandera, fala bogu da nije odavde.

Bardami

pre 6 godina

Evo Federerovog potparola. Je li ti srce puno, Mats?! Ajd sad zajedno na roštilj i u saunu. Ali, zasijaće opet Sunce i našem Nolu. Samo strpljivo.

hahahaha

pre 6 godina

Paja
Ti zaista imas zanimljiv pogled na stvari. Covek koji ima 7GS titula hvali coveka koji ima 20 GS, kaze da je on nesto najbolje u tenisu i da treba da mu stvore uslove da igra sto duze. Mozda ne znas sta znaci rec kompleks pa si je zato upotrebio. Ako ovo sto je rekao Vilander dozivljavas kao kompleks, onda je tvoja stvarnost stvarno iskrivljena. Ovo je divljenje, uvazavanje, postovanje...

Iva Jovanovic

pre 6 godina

@sramota 20-12, Nolo izgubljen u zaboravu. Ne znam hoce li neko Federera sustici za 10, 20 ili 100 godina, ali Noloa hoce sigurno, sa njegovih smesnih 12 gs
(???, 28. januar 2018 18:54)Pa koliko zaista mora da si glup da napišeš ovakav komentar ??? Da li ti uopšte imaš predstavu koliko je 12GS - Borg, Beker, Wilander, Lendl, Edberg....itd svi imaju manje od "tih smešnih 12GS"!!!

boki

pre 6 godina

Do pulufinala nijedan teži meć !! Polufinale stara mušterija Bervic izgubio još u svlaćionici !!! Finale dobri Ćilić ali isto otprilike jak mentalno kao Bervić!!
Samo jedan meć dnevni termin ,a protivnik nula !!! Zanima me jedno da je imao prije jedan duži imeč kao ovaj poslednji Kako bi igrao naredni ?? A da neprićam da se igrao na +40!! Pobjeda se samo pamti !! Hvalite ga do neba naravno isplatiti će se !! O.K. dobar je on ali prvilegiran!!! Mediji su ćudo !! Dobro nije on kriv zbog povreda drugih ,ali ako igraš na +40 možda dobiješ žuljeve isrcpiš se itd. 20 slemova ima sada a ako jedan Ćilić stoji na trećem mestu uz sve povredjene osvoiti će još najmanje tri!! Naravno igrati ce uvijek većernji termin na najboljem terenu !! Nadam se da ću dobiti puno minusa !! Mediji su moćni , zar ne ??

zapad je truo

pre 6 godina

da se federer ne preziva tako nego federic , i da nije iz svice nego sa balkana imao bi max 8 gs , a ovaj ne bi ni video , kako bi ispao i skapao u trecem kolu od vrucine na +37 .mislite o tome .

???

pre 6 godina

@boki
Kako je 2017 bio mezimac? Pa zamisli da je Nolo dobio za protivnike Nisikorija, Berdiha, Vavrinku i Nadala na jednom turniru? Jos bi se pricalo o zaveri. Uzivaj u pobedi Federera, 20 GS, to je istorija!

Srbijanac

pre 6 godina

Do 2010 ne postoji konkurencija Federeru osim Nadala kome je karijera pocela 2005 i koji je osvajao samo RG.

Od 2010 do 2017.

Federer 2gs
Cilic 1gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 8gs
Novak 11gs

Od 2017 ne postoji konkurencija Federeru.

Toliko od mene.

stiven k.

pre 6 godina

Koga je on to pobedio do finala ?
Da li ima iko među njima da je osvojio značajniji turnir?
Plus favorizovanje tokom turnira.
Setite se u kojim uslovima je baš tog manekena pobedio Nole na US OPENU ?!
Pamtimo da Nole ima pozitivan skor u međusobnim mečevima i sa Nadalom i sa Federerom, u najvećem broju međusobno odigranih mečeva u istoriji tenisa.

Gong

pre 6 godina

Iz Medicine sporta - Preforsiran CNS (nakon iscrpljivanja na 69 stepeni na terenu (i to ne jednom, nego dva puta)), da bi zaštitio sebe i organizam u celosti, "šalje" povredu (Noletu i Rafi)! Dok mezimac igra u večernjim terminima, a dnevni dobija kada je T pala na 20 i nešto stepeni! I na ostalim GS je privilegovan! Da ne bude zabune, on nije najbolji zato što je najbolji, nego zato što mu je omogućeno! Elegancija je neosporna, ali nije mogla da parira onim "ubilačkim" tenisom koji su furali Nole i Rafa!

misa

pre 6 godina

pokusavam da shvatim tu mrznju prema nasem Novaku,al nemogu,za sve ove koji pljuju i koji se razumeju u tenis,nek dodu na jedan rekreativni duel obicnih pionira i nek pokusaju da im uzmu gem,pa posle nek pisu

???

pre 6 godina

@anica
Stvarno ne znam zasto se ne skloni i pusti tebe toliko bitnu i strucnu da dominiras medijima! Boli bote, mnogo te boli sve ovo, priznaj!

lifeisgood

pre 6 godina

voleli federera ili ne covek je najveci u ovom sportu,djokovic cim je kompletirao 4 grem slema odmah povrede,nadal je zivotinja,najspremniji u ovom sportu,marej je defanzivac sa osnovne linije ali osim par nedelja na prvom mestu ATP liste nista znacajno nije uradio itd....

Kralj roger

pre 6 godina

20!!! 20, 21, 22....pa dokle stane. Termini, toplota, krovovi, tereni, raspored,sampras star agasi star, rodik samo servira, safin lud, nole ostario i povrjedjen Rafa ne znam sta je njemu, H2H Cila se prepo, marej sta je on.. sta ono kazete..kme kme kme...20!!! Idemo stici Serenu...oleeee 20! 20! Tesko je znam ali tako je kako je! Realnost...20!

???

pre 6 godina

@sramota
20-12, Nolo izgubljen u zaboravu. Ne znam hoce li neko Federera sustici za 10, 20 ili 100 godina, ali Noloa hoce sigurno, sa njegovih smesnih 12 gs

???

pre 6 godina

@Petar Nikolic
Federer sa 36 ubedljivo dobija SVE! A daleko je od vrhunca. Znaci, Federer sa 26 bi osvajao sva 4 GS godisnje i ne bi imao poraz.

???

pre 6 godina

@Mitar Mitrovic
Pa Nolo je sam trazio da igra po vrucini! Uostalom, to ga je i izvuklo. Da Monfis nije poceo da se prenemaze zbog vrucine, Nolo bi vec tada ispao. Ili se pravimo da ga Monfis nije oducio od tenisa u prvom setu, dok je bio zdrav?
Inace, ovo je finale, nece valjda isto tretman da imaju finalisti i neka boranija koja nije ni medju 10 na svetu?!

mare

pre 6 godina

Istina da je Federer sada neprikosnoven, ali vrlo lako Nadal moze da osvoji vise titula, ako ne bude imao nekih vecih povreda moze narednih 5 godina da igra na vrhunskom nivou, sto za Noleta ne mogu da kazem. Novak mora da sanira povredu lakta ako je to uopste moguce, a onda da krene da jede i da popravi servis. I naravno Federer moze da osvoji jos grend slam titula, jer danasnji klinci ne mogu da mu pariraju. Jedva cekam ostatak sezona...

The player

pre 6 godina

Smiješan nivo tenisa u finalu GS. Samo udri po servisu,neiznuđenih more i to je to.Ali biznis je biznis pa se mora ispuniti biznis plan.Ne pamtim da se ikada desilo da kada gledam neke mečeve od prije 6-7g ovaj današnji Federerov tenis izgleda smiješno obično je u istoriji tenisa bilo obratno.Što starije smješnije izgleda igra u odnosu na aktuelnu.Ali mora deka da uzme još trofeja do pemzije.Nole i Rafa bi ga počistili s terena sa svojih 60% tenisa od prije 6-7g čak bi i on sam sebe pičistio s terena.Samo poltroni i teniske neznalice mogu da uživaju u ovome.Pa on nikada na jednom turniru nije dobio Noleta i Rafu dok su ova dvijica to činila više puta.Najbolji samo za neznalice.Najtrofejniji što se tiče GS za sada da.

musa from usa

pre 6 godina

Ako je i od ljubitelja R.F-a,mnogo je!Svaka njemu cast,al da se toliko plljuje Novak mnogo je!Onako usput,predlazem da se nekoj ulici u centru Beograda da ime Rodzera Federera,a na predlog njegovih mnogobrojnih srpskih fanova!Ipak je toliko zaduzio Srbiju!To smo mi,sve je bolje u tudjem dvoristu!

???

pre 6 godina

@Srbijanac
A Nolo pre 2010? Gde je bio? Nije mogao nista da osvoji. Nadal je osvajao na svim podlogama, Nolo ne bas. Za Noloa su prejaki bili Rodik, Safin, Gonzales, Bagdatis, Davidenko, Del Potro... Jednostavno, Federer realno i nema konkurenciju, svi su za dve klase slabiji, narocito ovi koji gube od Cunga.

boki

pre 6 godina

Ne mrzim Federera ali kritiziram cijeli taj medijski aparat . Organizatori ćine sve baš sve ü u njegovu korist i to drsko !!
Kad se radi o njemu prekršavaju sva sopstvena pravila !! Naravno lova je u pitanju reklame statitika . Npr. danjski meć +40 ne zatvaraš krov , naravno neigra Rodjer !! Gle ćuda većernji termin, igra Rodjer zatvara se krov klima ....!! Predla¿em da se ukinu svi zemljan turniri ubuduće zamjene za brze podloge trava beton , zar Vilander nema pravo ?? Budite sigurni ide Rodjer onda do 30etog GS.
Nadalu trebaju da se oduzmu sve zemljane titule kad se već ukida zemlja .
Uh al će biti minusa ???
Nema veze Federer će još100 godina uzimati GS turnire lova zagarantovana svi zadovoljni
vuci siti a ovce povredjene uh na broju !!!

uf

pre 6 godina

Srbijanac ti ne odustajes. Nadal je osvajao i W i AO i US ,ne samo RG. Nije samo da to ne znas nego ti ni brojevi ne idu od ruke. Rafa je 2010. osvojio RG, W, US, falio mu je samo AO, koji je osvojio Federer. Dakle neke brojke brkas, da te ispravim kad sledeci put budes pisao.
Od 2010.-2017.
Federer 4GS
Rafa 10GS
Novak 11GS
Endi 3GS
Vavrinka 3GS
Čilić 1GS.
Ovo su ti tacni podaci, ako vec zbog necega izbegavas godine pre toga. Mozes ti da ih brises, oni koji su bitni za ovo ne brisu.

eh

pre 6 godina

Anice
Na cemu si ti tacno? Daj malo i nama da nam svima bude lepo kao tebi. Na nekom tekstu o Federeru, tamo gde ima malo komentara ti ga hvalis, sve najbolje o njemu. Tekst o Rafi, opet malo komentara, ti sve pozitivno. Onda dodju tekstovi o Novaku tu si vec imala egzibicije, malo pozotivno, malo negativno. Onda dodju tekstovi gde ima preko 100 komentara i ti obavezno izazivas, trazis da sa nekim pricas, da se izduvas. Pritom kazes da si fakultetski obrazovana, a vokabular ti se svodi na nekoliko reci. Provociras ljude namerno, kako bi mogla da spustis. Bar ti mislis da spustas. U cemu je tvoj problem? Zasto radis to sto radis? Ako postoji neka svrha, da dokazes sebi kako ti to mozes ok, ali imaj u vidu da je ovo virtuelni svet i da nikoga ne poznajes. Ovde nisi ni jaka, ni slaba, ovde si samo jedna od mnogih.

moki

pre 6 godina

@trex nolo je samo prosek?? Sa 12 GS prosek?? U covece ala si ti bolestan! 12 GS nemaju zajedno Vilander, Lendl i Beker a ti kazes da je Novak prosek?

robin hud

pre 6 godina

Sve je to u redu, ogroman uspeh Federera, ali šta će im te sitne igrice, da osiguraju pobedu sponzorima?
Čilić nije tip igrača koji je to mogao da izdrži, da nisu bile te igrice ne bi Čilić možda ušao tako nervozno u prvi set.
Bez obzira na rezultat u 5 setu ovo je zamalo dobijeno i pitanje je da nije tog spinovanja kako bi se sve završilo.
Čestitke Rogeru ali ogroman minus organizatorima i teniskom sportu koji je postao da ne kažem šta.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Federer je jedinstven,nevjerovatan.Ali po mom misljenju,Lionel Messi je nesto najbolje sto je sport ikada imao.Neki ljudi jednostavno nisu svjesni Messijeve velicne i ne shvataju koliko je zapravo podigao fudbal do neslucenih visina.
(Sinisa, 28. januar 2018 18:42)
Neki ljudi, ukljucujuci mene, a i oni milioni mu sunarodnika.
I mnogo je teze biti sampion u tenisu sa 37 nego u vecini sportova. Tako da kad Mesi sa 37 uradi nesto u fudbalu...

filipo

pre 6 godina

Vilander izgleda nije čuo za Džordana,Roj Džonsa Juniora,Jana Železnog,Sebastijana Loeba,Usaina Bolta...Vilander izgleda ne zna ni za jedan drugi sport osim tenisa.

anica

pre 6 godina

???, 28. januar 2018 18:49
Sta boli? Svako bira svoj put, I Novak je izabrao svoj. Federeru svaka cast na svemu, niko njega ne pominje vec me nervira kad neko ne zna da ceni svoj posao vec se namece...niko normalan ne voli ulizice.

Бата Стојковић

pre 6 godina

(Sandzak, 28. januar 2018 18:39)
Слободно се потпишу као Хрватска. Судећи по коментару Санџак ти видео ниси.

anica

pre 6 godina

???, 28. januar 2018 19:14)
U zivotu nikad nisam pomenula decu, to sto sam misljenja da ona nije zena za njega, ne znaci da mene neko slusa, ali imam pravo da kazem. Kako god okrenes, Novak je usao u istoriju kao jedan od tri najjaca igraca u istoriji, a ti ostade botina koja ni palacinke nece da isprzi.

???

pre 6 godina

@anica
Nista on nije izabrao, dzaba se tesis. Prevazidjen je. Ili si ponovo u fazi u kojoj mu preporucujes da napusti zenu i decu, jer ti mislis da mu oni smetaju? Sram te bilo.
Ti se nasla da ucis jednog Vilandera kako da radi svoj posao :)

sportista

pre 6 godina

Diplomirani difovac, sve je to ok sto kazes i to na kraju, ali decko kad izjavi to sto jeste rekao na kraju RG 2016. i ne zasluzuje ista vise u daljnem sportskom zivotu. Kazem opet svaka cast na postignutom (naravno navijao za njega, nekad se kladio - vise gubio nego dobijao i to dok je svi kazu dominirao, samo ne znam gde nadjose da je dominirao pet godina), samo sto izbegavam hvalospeve (cuj junak, znate li vi Srbadijo koga mozete nazvati junakom) o radostima u nasim zivotima, domovima, ali decko je isto tako jedna velika farsa.

???

pre 6 godina

@stiven k.
Kako koga? Pa pripadnike “zlatne ere”, Berdiha i Cilica, kao i mocnog Cunga koji je nalupao Noloa! Pamti se 20 GS, ostalo su sitnice!

kimiko

pre 6 godina

Mora da se i Rodja smeje ovom predlogu. Pa nije ovo igrica g-dine Vilander :)
Lako je uhvatiti taj mikrofon, pa pricati...ovako, onako...Uzmi ti reket u ruke, pa se onda igraj igrica, ubrzavaj, usporavaj :)

Sinisa

pre 6 godina

Federer je jedinstven,nevjerovatan.Ali po mom misljenju,Lionel Messi je nesto najbolje sto je sport ikada imao.Neki ljudi jednostavno nisu svjesni Messijeve velicne i ne shvataju koliko je zapravo podigao fudbal do neslucenih visina.

???

pre 6 godina

@boki
Prvo, ko je Bervic!?
Drugo, ako te zanima kako bi igrao posle napornog meca, pogledaj lepo AO 2017. 3 meca u 5 setova, sve pobedio.
Trece, ne blamiraj se covece.

???

pre 6 godina

@anica
Kako nisi? Pa ti si ovde pisala da treba da otera zenu! Sto znaci da treba da otera i decu! Ili da otera zenu, a decu zadrzi i razdvoji ih od majke. Koja ti je opcija vise odgovarala?
Da unisti zivot deci i zeni, samo da bi anica bila zadovoljna, to je tvoja zelja!

boki

pre 6 godina

@???
Izvinjavmo se Bervic ,Berdych to ti dodje isto -predaja u svlaćionici !!
AO 2017 Rodjer najbolji takodje mezimac organizatora !! Pobjedi se ne gleda u zube !!! Nemam ja ništa protiv njega ali ali da je mezimac jeste da ima najviše titula jeste I da ce da pišu o njemu danima ,a kad je Novak držao sve 4 titule na 4 podloge dugo se nisu sjetili a i nebi da nije bilo Borisa Bekera !! Da je mezimac jeste !!!Zamisli da je Rodjer imao sve ćetiri titule u isto vreme auuuuu sto bi se pisalo !!

Konkurencija

pre 6 godina

Slaba konkurencija od 2007 do 2010.
2007 - nole osvaja Masters , igra polufinale RG, polufinale W, finale Us Open.
2008 -osvaja AO Tsonga, RG gubi od Nadala, W gubi od Safina, UsOpen gubi od Federera
2009- AO gubi od Rodika, RG gubi od Kolsrajbera, W gubi od Hasa,US open gubi od Federera, usput u toj godini gubi na Mastersima od Rodika, Hasa, Davidenka, ne prolazi grupu na zavrsnom Mastersu (davidenko, soderling)
2010-AO gubi odTsonge, RG od Melzera, W od Berdiha, US open gubi od Nadala, usput jos gubi na mastersima od Ljubicica , verdaska Rokus itd... ove 4 godine najbolje da se ne racunaju. Da se racuna januar 2007 pa od 2011 do 2016.to je validno. Isto takone racuna se 2017 i 2018. ...Tek kad su dosli velikani tenisa Marej, Vavrinka, nisikori( cak i njih Nole nije mogao glat uzimat, uzeli su mu i oni 4 5 GS) i kad se Roger i Rafa malo zasitili i poceli povrjedjivati nakupljeno je 10 tak GS i to je to.

Nikola Avramović

pre 6 godina

Kad Novak ozdravi pa uzme još 10 GS u sledećih 5 godina biće plakanja. Govorili su i za Rodju da je gotov, a on i ne pomišlja da stane.

m

pre 6 godina

Grof, 28. januar 2018 18:35) #
Pa zasto tu lopticu ne udara lepo u vise od tri udarca sa Nadalom i Djokovicem kad je toliki majstor. Majstorstvo je kad se mozes odupreti ovom majstoru i preci u ofanzivu i pobediti ga vis eputa nego on tebe/

anica

pre 6 godina

Samu sebe si "ukanalila", 28. januar 2018 19:45)
Postovani, nikad sebe nisam smatrala damom, tako da mi je lakse, doticni je zaposlen na ES kao komentator, bivsi solidni teniser, a ne subjektivni udvarac I strucnjak koga iko slusa. Moj vokabular je moja stvar.

Mozda sam i ja nekada ZZZZZ

pre 6 godina

Predlazem da se sutra proglasi dan zalosti da se ovi nolebotovi i teoreticari zavjera malo izkuliraju.
(Blunt, 28. januar 2018 20:23)

BluntU, pa ti si idol pristalica srpskog jezika i pravopisa, ne samo idol, SAMPION. Svaki dan covek svakakvu nepismenost moze da procita, ali tvoja veceras je za anale.
I sta kazes, da SE iZkuliraju.

Zana

pre 6 godina

Sve čestitke za Rodzera Federera
Volim Vašu disciplinu kako s početka meča tako i kraj meča.
Takođe Vašu jaku psihogenu komponentu za uspehom.Imam utisak da je to genetski s obzirom da potičete iz Švajcarske.
Kad igrate uvek navijam za Vas samo ne kad igrate sa Vama sličnim Novakom Đakovicem.
Želim Vam svaku sreću i uvek pobedu .Želim da Vas uvek pobeđuje Nole. Vraća se i on na scenu. Ima uspehe i padove baš kao i Vi Rodzere.....

JAZZ

pre 6 godina

Najbolji sportista svih vremena, idol dece sirom sveta, za vreme nasih zivota bolji se nece roditi.
(Fedex20, 28. januar 2018 18:22)

Jedan od najboljih svakako ali reci najbolji svih vremena?
Michael Jordan Aleksandar Karelin Ed Moses Luis Nazario da Lima...

BB

pre 6 godina

@Torrente,
Novak je snagator bas kao Nadal. Nemaju oni onu eleganciju ni kvalitet kao Federer. Osim toga Federer ima mentalnu snagu i u poredjenju sa rivalima gospodin covek. Za razliku od njega ona dvojica samo udaraju lopticu.

Blunt

pre 6 godina

Predlazem da se sutra proglasi dan zalosti da se ovi nolebotovi i teoreticari zavjera malo izkuliraju.
(Blunt, 28. januar 2018 20:23)

BluntU, pa ti si idol pristalica srpskog jezika i pravopisa, ne samo idol, SAMPION. Svaki dan covek svakakvu nepismenost moze da procita, ali tvoja veceras je za anale.
I sta kazes, da SE iZkuliraju.
(Mozda sam i ja nekada ZZZZZ, 28. januar 2018 20:49)

Ma izkuliraj se, breee!

Torrente

pre 6 godina

Zahvalite se ti i Rođa se Pepeu i gospođi na zadnje dve godine, jer da oni nisu stupili na scenu, Novak bi sa 12 GS-a komotno došao da 16, a Rođu ostavio na 18.

...Ali Šta je tu je.

Drago mi je što je pod stare dane došao do 20 GS-a.

Čestitke.

Statistika je kao bikini

pre 6 godina

Ono sto je Konkurencija nabrojao su svi Noletovi porazi? Pa to je strava onda s obzirom da samo jedan Cilic gubio od Noleta vise puta nego sve nabrojano.

VUK

pre 6 godina

@Beobrad...ja ne znam ništa o tenisu..priznajem...samo znam da gledam snimak finala AO Nadal - Novak , Wimbldona Nadal- Đoković ..i tri lepa razbijanja ..2 finala Federer - Đoković na Wimbldonu i finale USA O Federer - Đoković uz jauk i plakanje prisutne publike kada ga je Novak počistio..Ja pojma nemam o tenisu..ali mi je dosta da je samo po jednom u pomenutim finalima GS , dečko sa Banjice pobedio Nadala i Federera...a bilo je toga više puta. Tako da su uz svu eleganciju , gospodstvo, enormne pare i čisto poreklo..velikani više puta držali tacne i gledali u leđa Đokovića dok je držao pobednički govor. Ja stvarno ne znam da li se to stvarno desilo ..postoje snimci tih finala , ili se to nikada nije desilo..to su filmovi iz Avala filma..kao Amstrong na mesecu tj. u Holivudu. Lutko moja .. Beobrade..kao što za Vas , uspeh Đokovića je bio nevidljiv ( pamtite samo poraze) tako i za mene su nevidljivi uspesi Vašeg Boga . Jak je on GOAT kada ga je Novak pobedio tiliko puta. I to u finalima GS!! Čak na GS turnirima tri puta po 3:0. Meni je bilo dosta i da je samo jedno finale dobio. Više poštujem Ivaniševićev 1 GS nego Federerovih 20. Iza Gorana i Novaka nije stojao osim roditelja niko.Iza Federera stoji cela teniska svetska organizacija sa svim sponzorima. I koje znanje treba čoveku da navija za Bolta , Mesija, Federera ..Samo se pustiš niz maticu i ploviš uz većinu..ustvari prolaziš u mimohodu.

Beobrad

pre 6 godina

@VUK
Pa sta hoces da kazes? I nikada nije dobio mec na travi protiv Marija! Sta onda? Izgubio 2 finala o Marija i jos dva od Vavrinke! Ej! Kakva su ti to glupa prozivanja! Nista ne znas, samo si ljubomoran!

Maxim

pre 6 godina

12 slemova je dobio sa igracima,koji su bili od četvrtog,do petestog mesta.Toliko o njegovoj velicini.Novak je morao sve najbolje igrace da pobedjuje,da bi uzeo titulu!

hipokrat

pre 6 godina

Ajde nebitni covece skloni se vise iz medija.
(anica, 28. januar 2018 18:25)

Vazno je da bitna anica ima misljenje koje svi hoce da procitaju.
Oh, wait...

???

pre 6 godina

@sramota
20-12, Nolo izgubljen u zaboravu. Ne znam hoce li neko Federera sustici za 10, 20 ili 100 godina, ali Noloa hoce sigurno, sa njegovih smesnih 12 gs

Blue Moon 725

pre 6 godina

Da sam ja direktor turnira odmah bih prebacio Federera u finale, uvek bi igrao u večernjem terminu sa krovom, uvek na centralnom terenu, a za ostale me baš briga, neka se kuvaju na 70 stepeni.

Đorđe

pre 6 godina

Razumem da je neko počeo da gleda tenis zbog Đokovića, naš je čovek, dođe mu logično, ali ne razumem da se ti isti javljaju i ostavljaju tzv stručne komentare na temu sportu koji prate 5-6 godina.
Odakle vi znate kakva je bila konkurencija u vreme kada je Federer dominirao, kada niste pratili tenis?
Potcenjujete Rodika, Safina, Hjuita, koji su bili odlični igrači, ništa slabiji od Mareja, Vavrinke... Protiv Rodika na vrhuncu, na podlozi Vimbldona u to vreme, Đoković i Nadal teško da bi došli do seta. Verovatno ne znate, ali Federer je na Vimbldonu dobio Samprasa, kada je ovaj imao 30 godina.
A i u eri Nadala i Đokovića, da je računamo od 2008 pa do danas, Federer je osvojio 8 GS. Imajući u vidu godine, povrede i logičan i prirodan pad forme posle dugogodišnje dominacije, to je izuzetan rezultat.
2013 i 2014 su njegove najslabije godine, 2015 kreću problemi sa kolenom i leđima, pa nije bio u stanju fizički da parira Đokoviću, ali uprkos tome nije se predavao i spektakularno se vratio.
I sad neko tvrdi da je Đoković bolji igrač od njega?! Naš je, ali budimo realni. To vam je kao da tvrdite da je u maratonskoj trci od prvog, bolji drugi, ili treći zato što je na nekoj deonici postigao najveću brzinu, kakvu ovaj prvi nije tokom cele trke. Ne ide zo tako. Računa se ko ima najbolje vreme na celoj stazi. A 20 GS i preko 300 nedelja na prvom mestu su sigurno najbolji rezultat ikada.

sramota

pre 6 godina

"Da sam ja direktor turnira, povećao bih brzinu terena kako bi Federer mogao da igra još tri ili četiri godine. On (Rodžer Federer) je verovatno nešto najbolje u profesionalnom sportu", rekao je Vilander."

Da li ljudi shvataju koliko je ovo skandalozna izjava? Cak je i Barbara zacudjeno pitala, uradio bi to samo zbog Federera? Pa to je ono sto upravo vecina ljudi potencira godinama, da smo svi jednaki samo sto su neki malo "jednakiji". Federeru se povlascuje na svakom koraku i ima "jaca ledja" nego svi ostali teniseri zajedno. Ja nemam reci na ovu izjavu, tenis definitivno vise nije sport, barem ne onaj sto je bio pre 10,20 i vise godina, vec samo show biznis gde se gura onaj ko donosi najvise profita. Mislite da niko nece prestici Federera u narednih 100 godina? Evo ja kucu stavljam da ce se pojaviti neko ko ce ga prestici vec u narednih 10-20 godina, ako pre toga ne odluce da malo poguraju Nadala zbog pada popularnosti sporta nakon penzionisanja "kralja". Ko bi i zasto pratio sport koji je izgubio draz takmicenja, znajuci da postoji jedan jedini ciji su rezultati nedostizni? Skoro pa niko, i u svakom slucaju mnogo mnogo manje ljudi nego sto prati trenutno, a to znaci i manje profita. Ne ne, to se ne sme desiti!

Jumko

pre 6 godina

Kad Novak ozdravi pa uzme još 10 GS u sledećih 5 godina biće plakanja. Govorili su i za Rodju da je gotov, a on i ne pomišlja da stane.
(Nikola Avramović, 28. januar 2018 19:43)

Ahahahahahahahhaha nolobotoviiiiiiiiii boraniiiiiiiijoooooooooooo da vas nema trebalo bi vas izmisliti, ahahahahahahahahahahahahah!! 10 gren slemova za 5 godina od 31 do 36 godine života a 12 je osvojio za 12 godina koliko igra, ahaahhaahahahahahahahahah!!

???

pre 6 godina

@Srbijanac
A Nolo pre 2010? Gde je bio? Nije mogao nista da osvoji. Nadal je osvajao na svim podlogama, Nolo ne bas. Za Noloa su prejaki bili Rodik, Safin, Gonzales, Bagdatis, Davidenko, Del Potro... Jednostavno, Federer realno i nema konkurenciju, svi su za dve klase slabiji, narocito ovi koji gube od Cunga.

Sandzak

pre 6 godina

Najveći svih vremena nezaustavljivo juri ka teniskoj besmrtnosti. Odavno nema nikakve dvojbe da je Roger Federer najveći tenisač svijeta. Ne samo zbog svih Grand Slam i ATP naslova koje je spremio u svoju riznicu, ne samo zbog rekordna 302 tjedna na 1. mjestu ATP ljestvice, ne samo zbog fantastičnog omjera pobjeda i poraza...Federer je najveći i zbog svog karaktera, svoje osobnosti, odnosa prema sportu i suparnicima, životne i sportske filozofije... Moglo bi se unedogled nabrajati sve što krasi ovog Švicarca koji suvereno gazi 37. ljetom svoga života i usput po teniskim terenima diljem svijeta iznova oduševljava svoje vjerne fanove, koji od njega žele još.

Grof

pre 6 godina

Neverovatno je da neko gleda i prati tenis a da osporava Federera. Tenis je prelepa igra kada taj covek uzme reket u ruke. Sve ostslo je udaranje i prebacivanje loptice uz besomucno trcanje i klizanje po terenu.

StoleNS

pre 6 godina

Respekt za sportske rezultate, ali jednostavno mi je Federer odbojan i antipatičan. Deluje mi pakosno, nadmeno i izveštačeno.
Nisam ostrašćeni Novakov fan, volim Nadala, voleo sam i Agasija više od Samprasa, ali mi nikad Sampras nije bio odbojan kao Federer.

diplomirani difovac

pre 6 godina

Sve do danas odbijao sam da prihvatim da je jedan igrač na turu apsolutno favorizovan na račun svih drugih.Izjava ovog uvlakača je samo to potvrdila.Mene,ali i svakog časnog čoveka bilo bi sramota da sudije u ovako važnom meču 6 puta(brojao sam) donose odluke na štetu mog protivnika a nijednom na moju štetu.
Zadnje dve nedelje pokazale su da fed. favorizuju svi:Tv,ATP,organizatori, sudije,navijači.
Sada mi je još jasnije,KOLIKI JE USPEH NOVAK POSTIGAO U SPORTU GDE JE SVE PODREĐENO JEDNOM JEDINOM SPORTISTI.
Iako sam često bio kritičan prema njemu zbog kojekakvih razloga posle ove dve nedelje mogu samo da kažem:
NOVAČE ČESTITAM TI NA SVEMU ŠTO SI POSTIGAO U BORBI SAM PROTIV SVIH I HVALA ŠTO SI NAM DONEO TOLIKO RADOSTI NA SVOM PUTU DO BESMRTNOSTI!
NAKLON DO PODA ZEMLJAČE NAŠ!!!

Sinisa

pre 6 godina

Federer je jedinstven,nevjerovatan.Ali po mom misljenju,Lionel Messi je nesto najbolje sto je sport ikada imao.Neki ljudi jednostavno nisu svjesni Messijeve velicne i ne shvataju koliko je zapravo podigao fudbal do neslucenih visina.

Herceg-bosna

pre 6 godina

Srbi ocito misle da se tenis igrao samo od 2010-2016.tenis za njih nije postojao ni prije a ni poslije. Stvarno..... bez komentara...

???

pre 6 godina

@Petar Nikolic
Federer sa 36 ubedljivo dobija SVE! A daleko je od vrhunca. Znaci, Federer sa 26 bi osvajao sva 4 GS godisnje i ne bi imao poraz.

dragan

pre 6 godina

Pred pocetak meca bilo je 38°,
normalno Federer je zahtevao krov i dobio, Cilic nije bio konsultovan.Fed se zagrevao u dvoranskim uslovima, a Cilic na otvorenom.
Ovo su rekli Rusedski i Kes, kako je sad odjednom AO postao dvoranski turnir?!
A kad Nole i Rafa igraju na 40+, onda LICEMERNI organizatori kazu da je AO po tradiciji turnir na otvorenom
Mislite o tome.....

???

pre 6 godina

@boki
Kako je 2017 bio mezimac? Pa zamisli da je Nolo dobio za protivnike Nisikorija, Berdiha, Vavrinku i Nadala na jednom turniru? Jos bi se pricalo o zaveri. Uzivaj u pobedi Federera, 20 GS, to je istorija!

Nikola Avramović

pre 6 godina

Kad Novak ozdravi pa uzme još 10 GS u sledećih 5 godina biće plakanja. Govorili su i za Rodju da je gotov, a on i ne pomišlja da stane.

???

pre 6 godina

@Mitar Mitrovic
Pa Nolo je sam trazio da igra po vrucini! Uostalom, to ga je i izvuklo. Da Monfis nije poceo da se prenemaze zbog vrucine, Nolo bi vec tada ispao. Ili se pravimo da ga Monfis nije oducio od tenisa u prvom setu, dok je bio zdrav?
Inace, ovo je finale, nece valjda isto tretman da imaju finalisti i neka boranija koja nije ni medju 10 na svetu?!

stiven k.

pre 6 godina

Koga je on to pobedio do finala ?
Da li ima iko među njima da je osvojio značajniji turnir?
Plus favorizovanje tokom turnira.
Setite se u kojim uslovima je baš tog manekena pobedio Nole na US OPENU ?!
Pamtimo da Nole ima pozitivan skor u međusobnim mečevima i sa Nadalom i sa Federerom, u najvećem broju međusobno odigranih mečeva u istoriji tenisa.

The player

pre 6 godina

Smiješan nivo tenisa u finalu GS. Samo udri po servisu,neiznuđenih more i to je to.Ali biznis je biznis pa se mora ispuniti biznis plan.Ne pamtim da se ikada desilo da kada gledam neke mečeve od prije 6-7g ovaj današnji Federerov tenis izgleda smiješno obično je u istoriji tenisa bilo obratno.Što starije smješnije izgleda igra u odnosu na aktuelnu.Ali mora deka da uzme još trofeja do pemzije.Nole i Rafa bi ga počistili s terena sa svojih 60% tenisa od prije 6-7g čak bi i on sam sebe pičistio s terena.Samo poltroni i teniske neznalice mogu da uživaju u ovome.Pa on nikada na jednom turniru nije dobio Noleta i Rafu dok su ova dvijica to činila više puta.Najbolji samo za neznalice.Najtrofejniji što se tiče GS za sada da.

???

pre 6 godina

@anica
Stvarno ne znam zasto se ne skloni i pusti tebe toliko bitnu i strucnu da dominiras medijima! Boli bote, mnogo te boli sve ovo, priznaj!

???

pre 6 godina

@anica
Nista on nije izabrao, dzaba se tesis. Prevazidjen je. Ili si ponovo u fazi u kojoj mu preporucujes da napusti zenu i decu, jer ti mislis da mu oni smetaju? Sram te bilo.
Ti se nasla da ucis jednog Vilandera kako da radi svoj posao :)

Petar Nikolic

pre 6 godina

Ako je Federer ubedljivo najbolji u istoriji, to znači da bi Federer na vrhuncu ubedljivo dobijao Novaka i Rafu na vrhuncu. Čak i najzagriženiji navijači RF znaju da se to ne bi desilo. Prema tome, jeste najtrofejni, ali nije najbolji.

Enriko KieZa

pre 6 godina

Najveći sportista svih vremena! Nacin na koji je uspeo da poploča svoj abnormalni talenat ogromnim radom je nesto neverovatno. Onaj forhend koji je pokupio trceci unazad je personifikacija svega toga. Nacin na koji je igrao je veci i od rekorda koje je postavio i koje ce nastaviti da postavlja. Ono sto je meni neizostavno je takodje pored velikog humanitarnog rada i davanja primera milionima mladih sirom sveta, jeste i njegov odnos prema porodici koja je uvek sa njim, kao i njihov prema njemu. Za duboko postovanje!

tesko je opisati kolika je to lakoca

pre 6 godina

Ovakav majstor se jednom radja. Tesko je opisati kakvom lakocom i elegancijom se krece po terenu .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sima, 28. januar 2018 18:27)

Jos kada naprave specijalan teren za njega, pa ima da se krece sa takvom elegancijom i lakocom kao Jay Kay iz Jamiroquai.

boki

pre 6 godina

Do pulufinala nijedan teži meć !! Polufinale stara mušterija Bervic izgubio još u svlaćionici !!! Finale dobri Ćilić ali isto otprilike jak mentalno kao Bervić!!
Samo jedan meć dnevni termin ,a protivnik nula !!! Zanima me jedno da je imao prije jedan duži imeč kao ovaj poslednji Kako bi igrao naredni ?? A da neprićam da se igrao na +40!! Pobjeda se samo pamti !! Hvalite ga do neba naravno isplatiti će se !! O.K. dobar je on ali prvilegiran!!! Mediji su ćudo !! Dobro nije on kriv zbog povreda drugih ,ali ako igraš na +40 možda dobiješ žuljeve isrcpiš se itd. 20 slemova ima sada a ako jedan Ćilić stoji na trećem mestu uz sve povredjene osvoiti će još najmanje tri!! Naravno igrati ce uvijek većernji termin na najboljem terenu !! Nadam se da ću dobiti puno minusa !! Mediji su moćni , zar ne ??

Gong

pre 6 godina

Iz Medicine sporta - Preforsiran CNS (nakon iscrpljivanja na 69 stepeni na terenu (i to ne jednom, nego dva puta)), da bi zaštitio sebe i organizam u celosti, "šalje" povredu (Noletu i Rafi)! Dok mezimac igra u večernjim terminima, a dnevni dobija kada je T pala na 20 i nešto stepeni! I na ostalim GS je privilegovan! Da ne bude zabune, on nije najbolji zato što je najbolji, nego zato što mu je omogućeno! Elegancija je neosporna, ali nije mogla da parira onim "ubilačkim" tenisom koji su furali Nole i Rafa!

Бата Стојковић

pre 6 godina

Ма шта да убрзају терен нека и сваком противнику окаче по једну куглу за ногу па да Федерер може да осваја АО и у деведестим годинама, ако поживи дотле.

JAZZ

pre 6 godina

Najbolji sportista svih vremena, idol dece sirom sveta, za vreme nasih zivota bolji se nece roditi.
(Fedex20, 28. januar 2018 18:22)

Jedan od najboljih svakako ali reci najbolji svih vremena?
Michael Jordan Aleksandar Karelin Ed Moses Luis Nazario da Lima...

bane

pre 6 godina

Eto, i takva glupost je najzad izgovorena. Ko bi drugi nego ograničeni Vilander. Da se Federeru omogući da igra na posebnom terenu i uvek sa Fuksovićima, Čilićem i sličnima. I da ide direktno u finale.
Sramota me tog Vilandera, fala bogu da nije odavde.

pera

pre 6 godina

igrali su pod spustenim krovom, jer je temperatura bila 36C. cilica su poslali napolje da se zagrava , a Federera u klimatizovani prostor. Nikad uocljivije namestanje rezultata od strane organizatora. Placeni hor slavopevaca moze da prica sta hoce, ali cak i neki od njih rekli da je to nisu smeli da urade, pogotovu zbog svih prica o vrucini i povlascenom odnosu u korist Federera, tokom prve nedelje.

m

pre 6 godina

Grof, 28. januar 2018 18:35) #
Pa zasto tu lopticu ne udara lepo u vise od tri udarca sa Nadalom i Djokovicem kad je toliki majstor. Majstorstvo je kad se mozes odupreti ovom majstoru i preci u ofanzivu i pobediti ga vis eputa nego on tebe/

filipo

pre 6 godina

Vilander izgleda nije čuo za Džordana,Roj Džonsa Juniora,Jana Železnog,Sebastijana Loeba,Usaina Bolta...Vilander izgleda ne zna ni za jedan drugi sport osim tenisa.

Mitar Mitrovic

pre 6 godina

Direktor turnira se ljutio kad su ga pitali za uslove Djokovica i Monfilsa.A danas su zatvorili krov,da Fedji ne bude vruce.Tek sad vidim koliko je NOVAKU trebalo snage da izdrzi sve provokacije i pobijedi ga dva puta na Wimbldonu,Australiji i Americi.Isto su pricali da igra tenis zivota.

???

pre 6 godina

@boki
Prvo, ko je Bervic!?
Drugo, ako te zanima kako bi igrao posle napornog meca, pogledaj lepo AO 2017. 3 meca u 5 setova, sve pobedio.
Trece, ne blamiraj se covece.

eh

pre 6 godina

Anice
Na cemu si ti tacno? Daj malo i nama da nam svima bude lepo kao tebi. Na nekom tekstu o Federeru, tamo gde ima malo komentara ti ga hvalis, sve najbolje o njemu. Tekst o Rafi, opet malo komentara, ti sve pozitivno. Onda dodju tekstovi o Novaku tu si vec imala egzibicije, malo pozotivno, malo negativno. Onda dodju tekstovi gde ima preko 100 komentara i ti obavezno izazivas, trazis da sa nekim pricas, da se izduvas. Pritom kazes da si fakultetski obrazovana, a vokabular ti se svodi na nekoliko reci. Provociras ljude namerno, kako bi mogla da spustis. Bar ti mislis da spustas. U cemu je tvoj problem? Zasto radis to sto radis? Ako postoji neka svrha, da dokazes sebi kako ti to mozes ok, ali imaj u vidu da je ovo virtuelni svet i da nikoga ne poznajes. Ovde nisi ni jaka, ni slaba, ovde si samo jedna od mnogih.

zapad je truo

pre 6 godina

da se federer ne preziva tako nego federic , i da nije iz svice nego sa balkana imao bi max 8 gs , a ovaj ne bi ni video , kako bi ispao i skapao u trecem kolu od vrucine na +37 .mislite o tome .

kimiko

pre 6 godina

Mora da se i Rodja smeje ovom predlogu. Pa nije ovo igrica g-dine Vilander :)
Lako je uhvatiti taj mikrofon, pa pricati...ovako, onako...Uzmi ti reket u ruke, pa se onda igraj igrica, ubrzavaj, usporavaj :)

Kralj roger

pre 6 godina

20!!! 20, 21, 22....pa dokle stane. Termini, toplota, krovovi, tereni, raspored,sampras star agasi star, rodik samo servira, safin lud, nole ostario i povrjedjen Rafa ne znam sta je njemu, H2H Cila se prepo, marej sta je on.. sta ono kazete..kme kme kme...20!!! Idemo stici Serenu...oleeee 20! 20! Tesko je znam ali tako je kako je! Realnost...20!

Zana

pre 6 godina

Sve čestitke za Rodzera Federera
Volim Vašu disciplinu kako s početka meča tako i kraj meča.
Takođe Vašu jaku psihogenu komponentu za uspehom.Imam utisak da je to genetski s obzirom da potičete iz Švajcarske.
Kad igrate uvek navijam za Vas samo ne kad igrate sa Vama sličnim Novakom Đakovicem.
Želim Vam svaku sreću i uvek pobedu .Želim da Vas uvek pobeđuje Nole. Vraća se i on na scenu. Ima uspehe i padove baš kao i Vi Rodzere.....

anica

pre 6 godina

???, 28. januar 2018 19:14)
U zivotu nikad nisam pomenula decu, to sto sam misljenja da ona nije zena za njega, ne znaci da mene neko slusa, ali imam pravo da kazem. Kako god okrenes, Novak je usao u istoriju kao jedan od tri najjaca igraca u istoriji, a ti ostade botina koja ni palacinke nece da isprzi.

Srbijanac

pre 6 godina

Do 2010 ne postoji konkurencija Federeru osim Nadala kome je karijera pocela 2005 i koji je osvajao samo RG.

Od 2010 do 2017.

Federer 2gs
Cilic 1gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 8gs
Novak 11gs

Od 2017 ne postoji konkurencija Federeru.

Toliko od mene.

Makedonce

pre 6 godina

"Da sam ja direktor turnira, povećao bih brzinu terena kako bi Federer mogao da igra još tri ili četiri godine.

Evo danas su mu napravili uslugu pa su zatvorili teren, a nigde oblaka..
AO se ne igra u zatvorenom prostoru..

Bardami

pre 6 godina

Evo Federerovog potparola. Je li ti srce puno, Mats?! Ajd sad zajedno na roštilj i u saunu. Ali, zasijaće opet Sunce i našem Nolu. Samo strpljivo.

???

pre 6 godina

@stiven k.
Kako koga? Pa pripadnike “zlatne ere”, Berdiha i Cilica, kao i mocnog Cunga koji je nalupao Noloa! Pamti se 20 GS, ostalo su sitnice!

anica

pre 6 godina

Samu sebe si "ukanalila", 28. januar 2018 19:45)
Postovani, nikad sebe nisam smatrala damom, tako da mi je lakse, doticni je zaposlen na ES kao komentator, bivsi solidni teniser, a ne subjektivni udvarac I strucnjak koga iko slusa. Moj vokabular je moja stvar.

???

pre 6 godina

@anica
Kako nisi? Pa ti si ovde pisala da treba da otera zenu! Sto znaci da treba da otera i decu! Ili da otera zenu, a decu zadrzi i razdvoji ih od majke. Koja ti je opcija vise odgovarala?
Da unisti zivot deci i zeni, samo da bi anica bila zadovoljna, to je tvoja zelja!

Samu sebe si "ukanalila"

pre 6 godina

Ajde nebitni covece skloni se vise iz medija.
(anica, 28. januar 2018 18:25)

Kako misliš da Vilander, koji godinama radi kao novinar "Evrosporta" kao nebitni čovek "da se skloni iz medija"? Zar ceo svet mora da zna da jedna "srbijanska dama" nema domaće vaspitanje? Kakav ti je ovo provincijalni ton?

hahahaha

pre 6 godina

Paja
Ti zaista imas zanimljiv pogled na stvari. Covek koji ima 7GS titula hvali coveka koji ima 20 GS, kaze da je on nesto najbolje u tenisu i da treba da mu stvore uslove da igra sto duze. Mozda ne znas sta znaci rec kompleks pa si je zato upotrebio. Ako ovo sto je rekao Vilander dozivljavas kao kompleks, onda je tvoja stvarnost stvarno iskrivljena. Ovo je divljenje, uvazavanje, postovanje...

musa from usa

pre 6 godina

Ako je i od ljubitelja R.F-a,mnogo je!Svaka njemu cast,al da se toliko plljuje Novak mnogo je!Onako usput,predlazem da se nekoj ulici u centru Beograda da ime Rodzera Federera,a na predlog njegovih mnogobrojnih srpskih fanova!Ipak je toliko zaduzio Srbiju!To smo mi,sve je bolje u tudjem dvoristu!

boki

pre 6 godina

Ne mrzim Federera ali kritiziram cijeli taj medijski aparat . Organizatori ćine sve baš sve ü u njegovu korist i to drsko !!
Kad se radi o njemu prekršavaju sva sopstvena pravila !! Naravno lova je u pitanju reklame statitika . Npr. danjski meć +40 ne zatvaraš krov , naravno neigra Rodjer !! Gle ćuda većernji termin, igra Rodjer zatvara se krov klima ....!! Predla¿em da se ukinu svi zemljan turniri ubuduće zamjene za brze podloge trava beton , zar Vilander nema pravo ?? Budite sigurni ide Rodjer onda do 30etog GS.
Nadalu trebaju da se oduzmu sve zemljane titule kad se već ukida zemlja .
Uh al će biti minusa ???
Nema veze Federer će još100 godina uzimati GS turnire lova zagarantovana svi zadovoljni
vuci siti a ovce povredjene uh na broju !!!

boki

pre 6 godina

@???
Izvinjavmo se Bervic ,Berdych to ti dodje isto -predaja u svlaćionici !!
AO 2017 Rodjer najbolji takodje mezimac organizatora !! Pobjedi se ne gleda u zube !!! Nemam ja ništa protiv njega ali ali da je mezimac jeste da ima najviše titula jeste I da ce da pišu o njemu danima ,a kad je Novak držao sve 4 titule na 4 podloge dugo se nisu sjetili a i nebi da nije bilo Borisa Bekera !! Da je mezimac jeste !!!Zamisli da je Rodjer imao sve ćetiri titule u isto vreme auuuuu sto bi se pisalo !!

Danijel

pre 6 godina

ljudi tipa Federear su dobar primer za bilo sta.. profesionalno, disciplinovano, sa voljom.. sa stilom.. koliko ljudi danas igra tenis zahvaljuci federeru novaku i nadalu.. a to je sve ZDRAVLJE.. oni daju veliki doprinos mi nismo svesni..

misa

pre 6 godina

pokusavam da shvatim tu mrznju prema nasem Novaku,al nemogu,za sve ove koji pljuju i koji se razumeju u tenis,nek dodu na jedan rekreativni duel obicnih pionira i nek pokusaju da im uzmu gem,pa posle nek pisu

robin hud

pre 6 godina

Sve je to u redu, ogroman uspeh Federera, ali šta će im te sitne igrice, da osiguraju pobedu sponzorima?
Čilić nije tip igrača koji je to mogao da izdrži, da nisu bile te igrice ne bi Čilić možda ušao tako nervozno u prvi set.
Bez obzira na rezultat u 5 setu ovo je zamalo dobijeno i pitanje je da nije tog spinovanja kako bi se sve završilo.
Čestitke Rogeru ali ogroman minus organizatorima i teniskom sportu koji je postao da ne kažem šta.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Federer je jedinstven,nevjerovatan.Ali po mom misljenju,Lionel Messi je nesto najbolje sto je sport ikada imao.Neki ljudi jednostavno nisu svjesni Messijeve velicne i ne shvataju koliko je zapravo podigao fudbal do neslucenih visina.
(Sinisa, 28. januar 2018 18:42)
Neki ljudi, ukljucujuci mene, a i oni milioni mu sunarodnika.
I mnogo je teze biti sampion u tenisu sa 37 nego u vecini sportova. Tako da kad Mesi sa 37 uradi nesto u fudbalu...

anica

pre 6 godina

???, 28. januar 2018 18:49
Sta boli? Svako bira svoj put, I Novak je izabrao svoj. Federeru svaka cast na svemu, niko njega ne pominje vec me nervira kad neko ne zna da ceni svoj posao vec se namece...niko normalan ne voli ulizice.

Iva Jovanovic

pre 6 godina

@sramota 20-12, Nolo izgubljen u zaboravu. Ne znam hoce li neko Federera sustici za 10, 20 ili 100 godina, ali Noloa hoce sigurno, sa njegovih smesnih 12 gs
(???, 28. januar 2018 18:54)Pa koliko zaista mora da si glup da napišeš ovakav komentar ??? Da li ti uopšte imaš predstavu koliko je 12GS - Borg, Beker, Wilander, Lendl, Edberg....itd svi imaju manje od "tih smešnih 12GS"!!!

Бата Стојковић

pre 6 godina

(Sandzak, 28. januar 2018 18:39)
Слободно се потпишу као Хрватска. Судећи по коментару Санџак ти видео ниси.

Torrente

pre 6 godina

Zahvalite se ti i Rođa se Pepeu i gospođi na zadnje dve godine, jer da oni nisu stupili na scenu, Novak bi sa 12 GS-a komotno došao da 16, a Rođu ostavio na 18.

...Ali Šta je tu je.

Drago mi je što je pod stare dane došao do 20 GS-a.

Čestitke.

mare

pre 6 godina

Istina da je Federer sada neprikosnoven, ali vrlo lako Nadal moze da osvoji vise titula, ako ne bude imao nekih vecih povreda moze narednih 5 godina da igra na vrhunskom nivou, sto za Noleta ne mogu da kazem. Novak mora da sanira povredu lakta ako je to uopste moguce, a onda da krene da jede i da popravi servis. I naravno Federer moze da osvoji jos grend slam titula, jer danasnji klinci ne mogu da mu pariraju. Jedva cekam ostatak sezona...

moki

pre 6 godina

@trex nolo je samo prosek?? Sa 12 GS prosek?? U covece ala si ti bolestan! 12 GS nemaju zajedno Vilander, Lendl i Beker a ti kazes da je Novak prosek?

Mozda sam i ja nekada ZZZZZ

pre 6 godina

Predlazem da se sutra proglasi dan zalosti da se ovi nolebotovi i teoreticari zavjera malo izkuliraju.
(Blunt, 28. januar 2018 20:23)

BluntU, pa ti si idol pristalica srpskog jezika i pravopisa, ne samo idol, SAMPION. Svaki dan covek svakakvu nepismenost moze da procita, ali tvoja veceras je za anale.
I sta kazes, da SE iZkuliraju.

lifeisgood

pre 6 godina

voleli federera ili ne covek je najveci u ovom sportu,djokovic cim je kompletirao 4 grem slema odmah povrede,nadal je zivotinja,najspremniji u ovom sportu,marej je defanzivac sa osnovne linije ali osim par nedelja na prvom mestu ATP liste nista znacajno nije uradio itd....

Konkurencija

pre 6 godina

Slaba konkurencija od 2007 do 2010.
2007 - nole osvaja Masters , igra polufinale RG, polufinale W, finale Us Open.
2008 -osvaja AO Tsonga, RG gubi od Nadala, W gubi od Safina, UsOpen gubi od Federera
2009- AO gubi od Rodika, RG gubi od Kolsrajbera, W gubi od Hasa,US open gubi od Federera, usput u toj godini gubi na Mastersima od Rodika, Hasa, Davidenka, ne prolazi grupu na zavrsnom Mastersu (davidenko, soderling)
2010-AO gubi odTsonge, RG od Melzera, W od Berdiha, US open gubi od Nadala, usput jos gubi na mastersima od Ljubicica , verdaska Rokus itd... ove 4 godine najbolje da se ne racunaju. Da se racuna januar 2007 pa od 2011 do 2016.to je validno. Isto takone racuna se 2017 i 2018. ...Tek kad su dosli velikani tenisa Marej, Vavrinka, nisikori( cak i njih Nole nije mogao glat uzimat, uzeli su mu i oni 4 5 GS) i kad se Roger i Rafa malo zasitili i poceli povrjedjivati nakupljeno je 10 tak GS i to je to.

uf

pre 6 godina

Srbijanac ti ne odustajes. Nadal je osvajao i W i AO i US ,ne samo RG. Nije samo da to ne znas nego ti ni brojevi ne idu od ruke. Rafa je 2010. osvojio RG, W, US, falio mu je samo AO, koji je osvojio Federer. Dakle neke brojke brkas, da te ispravim kad sledeci put budes pisao.
Od 2010.-2017.
Federer 4GS
Rafa 10GS
Novak 11GS
Endi 3GS
Vavrinka 3GS
Čilić 1GS.
Ovo su ti tacni podaci, ako vec zbog necega izbegavas godine pre toga. Mozes ti da ih brises, oni koji su bitni za ovo ne brisu.

sportista

pre 6 godina

Diplomirani difovac, sve je to ok sto kazes i to na kraju, ali decko kad izjavi to sto jeste rekao na kraju RG 2016. i ne zasluzuje ista vise u daljnem sportskom zivotu. Kazem opet svaka cast na postignutom (naravno navijao za njega, nekad se kladio - vise gubio nego dobijao i to dok je svi kazu dominirao, samo ne znam gde nadjose da je dominirao pet godina), samo sto izbegavam hvalospeve (cuj junak, znate li vi Srbadijo koga mozete nazvati junakom) o radostima u nasim zivotima, domovima, ali decko je isto tako jedna velika farsa.

Blunt

pre 6 godina

Predlazem da se sutra proglasi dan zalosti da se ovi nolebotovi i teoreticari zavjera malo izkuliraju.
(Blunt, 28. januar 2018 20:23)

BluntU, pa ti si idol pristalica srpskog jezika i pravopisa, ne samo idol, SAMPION. Svaki dan covek svakakvu nepismenost moze da procita, ali tvoja veceras je za anale.
I sta kazes, da SE iZkuliraju.
(Mozda sam i ja nekada ZZZZZ, 28. januar 2018 20:49)

Ma izkuliraj se, breee!

BB

pre 6 godina

@Torrente,
Novak je snagator bas kao Nadal. Nemaju oni onu eleganciju ni kvalitet kao Federer. Osim toga Federer ima mentalnu snagu i u poredjenju sa rivalima gospodin covek. Za razliku od njega ona dvojica samo udaraju lopticu.

VUK

pre 6 godina

@Beobrad...ja ne znam ništa o tenisu..priznajem...samo znam da gledam snimak finala AO Nadal - Novak , Wimbldona Nadal- Đoković ..i tri lepa razbijanja ..2 finala Federer - Đoković na Wimbldonu i finale USA O Federer - Đoković uz jauk i plakanje prisutne publike kada ga je Novak počistio..Ja pojma nemam o tenisu..ali mi je dosta da je samo po jednom u pomenutim finalima GS , dečko sa Banjice pobedio Nadala i Federera...a bilo je toga više puta. Tako da su uz svu eleganciju , gospodstvo, enormne pare i čisto poreklo..velikani više puta držali tacne i gledali u leđa Đokovića dok je držao pobednički govor. Ja stvarno ne znam da li se to stvarno desilo ..postoje snimci tih finala , ili se to nikada nije desilo..to su filmovi iz Avala filma..kao Amstrong na mesecu tj. u Holivudu. Lutko moja .. Beobrade..kao što za Vas , uspeh Đokovića je bio nevidljiv ( pamtite samo poraze) tako i za mene su nevidljivi uspesi Vašeg Boga . Jak je on GOAT kada ga je Novak pobedio tiliko puta. I to u finalima GS!! Čak na GS turnirima tri puta po 3:0. Meni je bilo dosta i da je samo jedno finale dobio. Više poštujem Ivaniševićev 1 GS nego Federerovih 20. Iza Gorana i Novaka nije stojao osim roditelja niko.Iza Federera stoji cela teniska svetska organizacija sa svim sponzorima. I koje znanje treba čoveku da navija za Bolta , Mesija, Federera ..Samo se pustiš niz maticu i ploviš uz većinu..ustvari prolaziš u mimohodu.

Statistika je kao bikini

pre 6 godina

Ono sto je Konkurencija nabrojao su svi Noletovi porazi? Pa to je strava onda s obzirom da samo jedan Cilic gubio od Noleta vise puta nego sve nabrojano.

Beobrad

pre 6 godina

@VUK
Pa sta hoces da kazes? I nikada nije dobio mec na travi protiv Marija! Sta onda? Izgubio 2 finala o Marija i jos dva od Vavrinke! Ej! Kakva su ti to glupa prozivanja! Nista ne znas, samo si ljubomoran!