Sreda, 24.01.2018.

15:30

Novače, a da probaš levom?

Nekoliko puta je tokom treninga u Melburnu Novak Đoković pokušavao da udarce odigra levom rukom, posebno kada se šalio na račun trenera Andrea Agasija.

Izvor: B92

Novaèe, a da probaš levom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

176 Komentari

Sortiraj po:

Alex

pre 6 godina

@ dominus @ jova
„veliko je pitanje da li on i koliko ima dodira sa svojom web stranicom.“
To baš potvrđuje, ono što sam napisao o „krugovima“, koji se ne mogu „probiti“.
„Novak je definitivno najveća misterija.“
Da smanjimo misteriju. Što od naše štampe, što od kolega, što od oca su mu nametnuti nerealni ciljevi, a to je da bude najbolji i najveći svih vremena. Pa i da osvoji najviše trofeja, opet će neko da to osporava. Cilj da budeš najvoljeniji, sa najviše navijača, da te publika najviše voli. Nerealno. Jedan od najboljih tenisera krajem 80-tih (9GS titula) je imao naziv Ivan Grozni. Zamerali su mu igru, pretežno sa osnovne linije, što nikada nije osvojio Wimbldon. Na šta je on uzvratio „trava je dobra samo za krave“. Nikada mu Englezi nisu oprostili. Setimo se slučaja Monike Seleš i mučkog napada. Povreda nije bila toliko teška, ali je ostavila dubok trag na Monikinu psihu. Za zapadni svet, „mi (Novak, Monika, Lendl, Simona…) dolazimo sa nevoljenih teritorija. I ne možemo očekivati da dobijamo bilo kakve povlastice. Jer biznis je u pitanju, što bi rekao Mekinro.
A Federer. Možemo da ga ne volimo, ali realno najveći. Potpuno druga dimenzija. Naravno i „kockice“ su mu se poklopile da su Novak, Nadal i Endi povređeni.
Na kraju da završim. Nadajmo se da će se Novak vratiti, sa desnom ili levom rukom, u punoj snazi, strasti i sreći. Ako se i ne vrati imali smo neverovatno sreću, da nas čovek bude jedan od najboljih, u vremenu, kojem mi pripadamo.

dominus

pre 6 godina

@ alex
veliko je pitanje da li on i koliko ima dodira sa svojom web stranicom. Veruj da nisi jedini koji mu je pisao :)
Veliko je pitanje i koliko je on sam srećan u svojoj koži, odnosno glavi. Kao što napisah u prethodnom komentaru (nadam se da će biti objavljeno :) ) dečko je je velika misterija. Neke detalje ćemo (nadam se, Bože zdravlja) saznati za deceniju i više, a možda i nikad.
NJegov prvi trener - Jelena Genčić, svojevremeno je rekla kako je Novaku karijera pogrešno vođena. Čak se u vreme njegove prve dominacije, kritički osvrtala na neke stvari. Samo što njen glas nije dopirao do Novaka (može se reći da je dosta i marginalizovana od strane medija, pa i samog Novaka).

dominus

pre 6 godina

@Jova u poslednjih godinu i više, teško je pronaći prave komentare i pročitati nešto, a da nije obični navijački i "kojekakav" još. Zbog Vas i Vama sličnih, ovde je vredelo često dolaziti.
@alex @Gajetano, slobodno mogu reći i @znanje-imanje
Novak je definitivno najveća misterija. Bar za nas (a možda i za njegove navijače širom sveta). Ono u što sam gotovo siguran, jeste da (zvuči previše blesavo) se sve u vezi sporta namešta. Naročito u poslednjih 15-20 godina. Ipak je to jedan biznis. Isto tako, doping je itekako prisutan ( još '70ih bio široko rasprostranjen, a tek danas, možemo samo da slutimo na kom nivou)
Ono što je sigurno, ništa nije slučajno.
Srdačan pozdrav gore navedenima.

Jova

pre 6 godina

@Alex

Nije uvijek razlog neigranja povreda. Sjećam se da je Nadal te godine, do sezone šljake izgledao kao izduvan balon ali je odjednom podigao formu ( i kilažu – noge su mu imale pola metra u promjeru, lijeva ruka upola veća od desne a vena na istoj tako izražena ). Istina je i da je tenis zadnjih godina zlatna jama a popularnost je vladavinom Novaka polako opadala. Poznajem par Federerovih i Nadalovih navijača – braća Slovenci nisu baš naklonjeni Novaku – i mogu reći da su polako počeli očajavati. Ne šalim se. Mogu zamisliti kakva je situacija bila drugdje. Kad se na kraju podvuče crta a “gazde” pogledaju brojke mnogo toga postaje jasnije.

E zato je Mari, barem na kratko, bio prvi, Novaku su se ispunili snovi osvajanjem RG a Privilegovani i glavni mu konkurent doživljavaju renesansu. Kud ćeš bolje…A kola se uvjek na nekome moraju slomiti. Kad štimanje žreba, satnice igranja, spremne mine i ostali sitni trikovi ne pomažu pribjegava se drugim sredstvima. Baš bih voljela vidjeti Federera u nepovlaščenom položaju ( npr. Verdaska ili Momfisa u prvim kolima, na vrelom suncu i sporednom terenu ), bez tapšanja po ramenu i ugađanja na svakom koraku. Da ga izmore do četvrt finala, pitanje da li bi bilo plesa kasnije.

Pravi Novak mi strašno nedostaje ali nije mu zamjeriti ako mu je konačno dosta svega. I ako osjeća fizički odpor do spartanstva i posvećenosti samo jednoj stvari, tenisu, u kojem nikada neće biti u ravnopravnom položaju u odnosu na direktne rivale.

Pozdrav

Alex

pre 6 godina

@gajetano @jova
Oko nečega se možemo saglasiti. To je RG 2016, finale. To je bilo vraćanje dugova za USO2012 i Wimb2013. Uz to je bilo ispijanje šampanjca (majki). Dogovor ispoštovan.
@jova ne mogu se složiti za Nadalovo odustajanje RG 2016, zbog povrede. Povreda je bila stvarna. Nadal nije igrao ni Wimbldon te godine.

Mr. Privilegovani. Slažem se donekle. Sve mu se servira, ne bi li osvojio još neki GS. Ali sa druge strane, igra trenutno najbolji tenis u karijeri. Bekhend, koji mu je bio slaba tačka, sada je monstruozan. Ekstremno racionalno troši energiju. Briljantan servis, briljantan ritern (nisam njegov fan, samo uočavan činjenice). Izmena ritma zbunjujuća za bilo kog protivnika. Savršen sklad u porodici. Nikada nije imao problem sa finansijama, jer živi u uređenoj državi.
Novak nije imao sređene finansije. Sećam se kada je kao omladinac trenirao u jednom teniskom klubu, kada je vlasnik rekao da ne može više da trenira, dok otac ne plati dugove. Sve to ostavlja traga. Psiha prsne. Tražiš izlaz. Zar se nije Bjorn Borg penzionisao u 26-toj, sa osvojenih 11 GS titula, pri čemu je samo jednom nastupao u Australiji.
@dominus
I još nešto o „krugovima“. Posle fantastične 2011-te, počeli su problemi u 2012-toj, stavio sam komentar, preporuku, krajnje dobronamernu na web strani naše legende. Posle 2 sata je komentar obrisan. Toliko.

Gajetano

pre 6 godina

Jova,

Toliko nam nedostajes na ovom forumu!

RG2016? Apsolutno sumnjiv, finale posebno. Marej je superiorno osvojio 1. set, a onda nestao sa scene u sledeca tri. Mnogo me to podsetilo na meceve koje je Novak sumnjivo gubio. Cudna stvar i nakon finala: mama Dzudi, Srdjan i Dijana ispijaju sampanjac u Novakovom boksu. Jos cudnije stvari nakon toga, dve naizgled "nespretno" izjavljene zelje mame Dzudi i Maestra su se u potpunosti obistinile. Pa onda ona cuvena Novakova "shvatio sam da ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od tenisa". Lele...

Najverovatnije da mu jesu rekli "decko, ajde oladi", ali da su mu pre toga izasli u susret za taj nesretni Rolan Garos. Ne moze i NE SME sve da se osvoji, osim ako nisi glavom i bradom Mr. Privilegovani, za kojim (iz meni nepoznatih razloga, vrlo antipatican lik) ceo svet sizi.

Veliki pozdrav,

Jova

pre 6 godina

Da je meni čarobni štapić, već bih znala kako ga upotrebiti.

Ako je povreda, ozbiljna je, ako je Holivud još je ozbiljniji. Odbacila bih drugu opciju da famozni, osvojeni RG nije bio ( bar u mojim očima ) krajnje čudan.

1. Nadal, posle par kola ( ne da mi se guglati, sve je po sjećanju ) u kojima gazi protivnike odustaje zbog povrede, u cjeloj sezoni šljake nevidljive – baš je počeo lijepo dizati formu i postao ponovo zastašujući – tuga pri saopšatvanju odluke je posebna priča -.

2. Novak neobjašnjivo nervozan, takođe u prvim kolima – hvala sudiji na brzim refleksima, inače bi bio diskfalikovan .

3. Kontradiktorne izjave ( i ponašanje ) posle četiri u nizu, tj. zaokruživanje karijere, rekla bih.

PS: najezda »kojekakvih« me skoro potpuno udaljila od ovog foruma ali navike su navike, redovno sam zirkala i tražila »moje«.

Pozdrav svima, znanje-imanju i Gajetanu poseban

Gajetano

pre 6 godina

@Alex
Da, "pijavice" treba nahraniti. Slicno kao kad bi neki mafiozo, nakon stvaranja imperije za koju je eto morao da "zrtvuje" par desetina ljudi i njihovih familija, rekao: "Umoran sam, idem u penziju da cuvam unuke (sto mi ovo poznato), a biznis ostavljam mladjima". E, nece da mogne bas, mnogo je zainteresovanih strana preostalo.

Mene je Novak sokirao kada je samo par dana nakon osvajanja teniskog Mont Everesta (4 GS za redom) izjavio: "Mene tenis vise ne zanima, sada imam druge prioritete u zivotu"!? Pa slede redom Imas, veganstvo, povreda... Deluje kao da se covek vec tada odjavio, ali sta ce sa brojnim ugovorima koji su vazeci i koje jos par godina mora da ispunjava, a penali za prekid su verovatno basnoslovni. Ili su mu pak, videci da vec ozbiljno ugrozava Mr. Privilegovanog na GOAT listi, Moguli teniskog biznisa rekli: "Decko, ajde oladi". Ako je tako, onda neka se sprda sa njima sve igrajuci tenis sa obe ruke do svoje 40. i pokusa da stvori sto rece znanje-imanje prototip "teorijskog igraca - obe serve kao đus a sa obe strane forhend". Hehe, kakav je svestran, ne bi me cudilo da mu i to podje za rukom:)

Pozdrav,

Alex

pre 6 godina

@Gajetano
Luke Jensen je jedan krajnje specifican lik i teniska pojava. Iako najbolji junior i u singlu i u dublu, odlucio se za studije. Tek nakon toga je počeo profesionalnu tenisku karijeru. Retko je igrao singl mečeve. Imao je zapazene uspehe u dublu. Osvajac je RG, sa bratom Marfijem. Ima školu tenisa za obolele od Daunovog sindroma.
Što se tiče prekida Novakove teniske karijere, verovatno je i ta opcija. Ali. „pijavice“ treba nahraniti. Zbog toga, mislim da je angazovanje Agasija (bez ugovora, kako kazu i stalnog angazovanja), samo „maska“ za sponzore.

znanje-imanje

pre 6 godina

@Alex - ne, ima video gde Nadal i serivra i igra desnom (tanjom!) rukom. Ima, i on je izvesno dešnjak. Inače mislim da - realno ili ne - Novak skoro da i nema izbor. Nije otišao samo lakat - to je otišlo najviše. Ali poznat je i problem sa ramenom (sa kojim je u stvari i počelo popuštanje dominacije!), kuk povremeno (na način na koji je Mariju skoro skroz) a čini se ponekad i zglob. Dakle - nazire se kompletna izakanost "desnosti" da tako kažem.
Inače treći link koji sam dao predstavlja pokušaj da se stvore "teorijski" igrači - obe serve kao đus a sa obe strane forhend.
U odbojci svaki dizač brzo bude i dešnjak i levak, bez velike drame. Njemu je pored akta volje preduslov i da je izvorno levak.
@Dominus, Gajetano - pozdrav, i nikakva ljutnja. Ali npr. kako to može da izgleda? Odeš kod roditelja Ane I. i kažeš "znate ćerka vam je super - ali je malo i kreten; nego vi pauzu 6 meseci, da se neuro reprogramira. Neće ovako, mnogo je princeza stakleno-neurozna. Vežbanje podbacivanja, nema povratka dok ne valja. Jeste izgubiće i ranking i formu i milione. Ali (ako, veliko ako) se tu ispravi biće 3-4 puta uspešnija - majke mi"
Kao što vidiš, iako sada znamo da u stvari jeste to sve tako - u realnosti to neće da oće ni gde je baš jasno. A tek ne za Novaka gde je vrlo nejasno. A iako to "stručnajci" i tim itd. ne znači mnogo - zamisli samo da mu svako ko misli da ima nešto pametno da kaže uzme i 5 minuta... Mora sam da vidi putanju, ako je uopšte ima, a naročito ako je ova.

Gajetano

pre 6 godina

@Alex

Ubitacni forhendi sa obe strane, mislim odlicna ideja. Takodje, servis moze da bira hoce li sa djus ili ad strane:) Teniska pravila to svakako ne brane, ali taj lik je verovatno jedan jedini koji je to ikada primenjivao. Ali bas nesto i nisam cuo za njega, jel' osvajao taj neke turnire, masterse, gren slemove, bilo sta? E, jos da su mu dozvolili da igra sa dva reketa, u svakoj ruci po jedan, gde bi mu bio kraj...

Mislim, iako je ideja u biti "genijalna", meni to sve izgleda suludo. Zar nije jednostavnije da Novak, ako je vec toliko potrosen (a zaradio je novaca za narednih 10 generacija svojih potomaka), jednostavno okaci reket o klin? Ko mu ista moze zameriti?

Pozdrav,

Alex

pre 6 godina

@znanje-imanje
Ovaj video sa Nadalom, gde on servira desnom rukom nije „stvaran“, to je „mirror“. Mozete videti po reklamama  . Ima dosta takvih videa, na Youtube
@Gajetano
Luke Jensen je, gledao sam par njegovih singl mečeva, krajem osamdesetih, je rodjen 1966-te, to znaci da je imao oko 23-24 godine. Što znači da je krenuo vrlo rano, da koristi obe ruke. Iskreno bio sam šokiran, kada sam to video.
Kada se pojavi prvi teniser, koji će koristiti obe ruke, u takmičarskom tenisu, to će možda doneti revoluciju o ovom sportu. Imate protivnika, koji ima samo forhende i to ubitačne.

dominus

pre 6 godina

@ alex

Jeste pobegao u svet meditacije. Meditacijom se čovek može izlečiti. Međutim, pravo pitanje jeste, koliko je on istinski u tome? Među "duhovnicima" ima mnogo prevaranata, pa je lako moguće da ga neko navuče na pogrešan put. On je još pre desetak godina promovisao kundalini jogu. Svako ko ozbiljno praktikuje jogu i meditaciju, zna koliko može pomoći, ali i odmoći ako navodi na pogrešno. Lako se može ispostaviti da je Imaz veći prevarant od "ostalih pijavica", a može biti i njegov "spasilac".

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Nemoj me pogrešno shvatiti. Komentar sam pisao sa najboljom namerom. Očigledno je da se razumeš u tenis. Nisam ni mislio na klasično cimanje, već kontakt tipa ličnog upoznavanja (nešto kao onaj dr Cetojevic). Siguran sam da bi imao koristi, pa me čudi da ranijih godina nisi upoznao Novaka. Srdačan pozdrav.

Alex

pre 6 godina

@znanje-imanje
"Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu." Pa i prepoznato je pre godinu i po. Ali je tada već bilo verovatno kasno. Zašto sam Novak nije prepoznao? Razlog 1. Imao je veliki cilj. Osvojiti RG. I ući u besmrtnike, koji su osvojili godišnji Grand Slam. Razlog 2 (verovatan). Dobijao je frizirane medicinske izveštaje i analize. Ubeđivan da je to prolazna povreda. Povreda je skrivana od njega, od konkurencije i od novih investitora (ugovori sa Lacoste, Asics…). Razlog 3. Oko tebe su razni agenti, koji svog klijenta „štite“. Ogromna lova je u igri. I velike provizije agenata. Talentovani i uspešni ljudi su ogroman izvor prihoda, za gomilu „pijavica“, koji ih okružuju. Ko će takvim ljudima da „podvikne“? Dobronamerni su odavno marginalizovani i izbačeni iz kruga, uopšte ne mogu da im priđu. Zašto je u svetu umetnika, uspešnih sportista toliki broj depresija, pa i samoubistava? Koliko često slušamo da su umrli iznenada, pod uticajem razne kombinacije lekova, antidepresiva i painkillera? Vrlo često. Eto odgovora. Zato se Novak prebacio u svet meditacije, gurua. Da pokuša, nadam se i uspe da nađe mir i ozdravljenje. Ko smo mi, da uopšte njemu postavljamo ciljeve? Da li to radimo, kao dobronamerni ljudi? Da li to radimo, zbog sebe i naših neostvarenih ciljeva? Da li naše neuspehe, pokušavamo da „zamaskiramo“ njegovim vrhunskim dostignućima? To je pitanje za nas, kao pojedince i kao narod.

cemu se trudis?

pre 6 godina

@a za tvoju informaciju Novakov djed se zvao Vladimir, Tesla je itekako bio u Srbiji, pa to su sve informacije koje se daju proveriti - ovako ispadas neverovatno glup, plus Kisova majka je Srpkinja...

znanje-imanje

pre 6 godina

@Alex - e da! i Luke, both hands serve 130MPH! hvala vrlo!
https://www.youtube.com/watch?v=ZqmRN4cgIns najjače je brat na 1:30, 1. servis desnom a 2. servis levom!
@Gajetano - nit ikakvu priču prodajem niti ikoga išta ubeđujem pa da titram nekom verodostojnost
@dominus - da ga neko cima tipa "e da ti objasnim..."? i još "a kad smo već tu i ono mentolisanje batali..." ?? Ne, a i sve ovo sam već pisao pre godinu i po, ako ima PRa...
Rezime: najbolje da povreda prođe. Ali ako ne? Možda je i nadajmo se leva nepotrebna - a potrebna ili ne verovatno nije moguća (da se unapredi na vrhunski nivo). Ali nije sigurno da je tako! Retkima je moguće, pogotovu ako i inače imaju te naznake - a on ih ima. Dok ne proba neće ni on znati 100%. To što "normalni" ne mogu to ni da pojme...
Nadal desnom: https://www.youtube.com/results?search_query=nadal+right+serve
Mnogo je primera: https://www.youtube.com/watch?v=J_FuSihamHE ovi sa obe oduvek
Ko bi ih znao sve? generalno većina se opredeli dosta rano, ali kako ko. O'Saliven je iz zezanja i arogancije dodavao levu, pa ih skoro i izjednačio...
Ukoliko Novak nije izvorno levak (makar igrao fudbal levom) to je cenim 0-10% realno. Ukoliko jeste izvorno levak ili ambi onda je to realno 10-30%. To zahteva cenim godinu dana - koju nažalost možda "ima" i ovako i onako. A nije Nadal, razlike mišićne mase ruku skoro nema. I da, tada bi tek morao normalno da jede. Ne gubi ništa da proba dok još desnu mora čuvati, ionako je tada tako logičan trening.

malo manje slobodne dalmacije

pre 6 godina

@a , mozes ti pisati i dalje ali za pocetak cinjenice ,a ne lazi, kao prvo Novakov deda se zvao Vladimir , kao drugo Tesla je bio u Srbiji.... pa ti sad natavi dalje, prvo s edukovanjem , a onda eventualno mozes da ostavis komentar isprike sto si zavidan na Srbe

dobro ste se izvinili sto su vas tukli

pre 6 godina

@b , Srbi ti bas kroz istoriju nisu bili podanici i poltroni, to mozes u svoje ime pisati, recimo ako si Crnogorac ,pa ovo slizanje s NATO-om samo par godina nakon bombardovanja

bolje ti je da ne komentiras

pre 6 godina

@a , jos jedan lazljivac , Nikola Tesla je bio u Srbiji ne samo to vec je u Srbiji postavljena prva elektrana u Evropi u Uzicu na osnovu njegovih nacrta, a tu su mu i posmrtni ostaci , ali nikad nije bio u Hrvatskoj jer tada nije ni postojala, Danilo Kisu majka je Srpkinja, Novak Djokovic je Srbin kojemu familija vuce korene s Kosova i stare Hercegovine, Andric je hrvat ,ali ima utjecaj na srpsku knjizevnost , kao sto recimo Srbi Petar Prerarodvic ili Grigor Vitez imaju na hrvatsku ili Aleksandar Petrovic na Madjarsku , ja za razliku od tebe mogu jos i dalje ,ali samim time bih samo pokazao koliko ti pojma nemas i koliko te kompleksi peru, a posebno je degutantno spominjati Teslu kojemu ste vi Hrvati ubili 11 clanova familije i 2 puta rusili kucu (zadnji put 1991.) - zato ti je bolje da cutis

jos jedan milogorac

pre 6 godina

@a , koji si ti lazov , Novakov deda je Vladimir , Tesla ne samo da je bio u Srbiji vec je po njegovim nacrtima izgradjena prva elektrana u Europi, Kisova mama je Srpkinja, Vanjina mama je Srpkinja , a Andrija Prlainovic je svoje ime stekao trenirajuci u Partizanu, a osim toga Herceg Novi je nadaleko poznat kao "srpski grad" u CG kao i mnogi dijlovi Cg jer tamo jos zivi 30 odsto Srba, trebam li dalje?

pisi u svoje ime, nacionalisto

pre 6 godina

@b , to sto si napisao se odnosi na vas milogorce koji jedva cekate da pljunete po Djokovicu, Srbi za razliku od vas nikada nisu bili podanici

b

pre 6 godina

Kad se vrati iz ‘penzije’, bice vam zao sto ste ga u istu ovako bedno i prerano poslali.
(mozda, 25. januar 2018 01:13
Neće , mnogo je zlih. Nažalost videlo se puno puta tokom istorije kakvi smo podanici i poltroni ,bratoubice..

b

pre 6 godina

Mislim da je potrebno da ga polako skinete sa naslovnih strana, jer je došao čas za onu narodnu SVIRAJ, SVIRAJ, PA ZA POJAS ZADENI!
(Šta me boli lakat za njegov lakat)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 24. januar 2018 22:36)
Ali te boli trula dusa zbog toga sta je postigao. Crv gamize 10 godina po buskackom sajtu , ne postoji vect na kojoj nisi cvileo za bilo sto , uspeh ili neuspeh. Nesreco opterecena

a

pre 6 godina

Andrija Prlainovic nije nikad u zivotu nogom krocio u Srbiju kad je odlucio da zaigra za srpsku reprezentaciju. Nikola Tesla nije nikad u zivotu nogom krocio u Srbiju. Ivo Andric je etnicki Hrvat, od oca Hrvata i majke Hrvatice. Danilo Kis je sin oca jevreja i majke Crnogorske s Cetinja. Ime po rodjenju Vanje Udovicica je Franjo. Ime djeda po ocu Novaka Djokovica je Neđeljko. Ne Nedeljko, Ne Nedjeljko. Treba li dalje?

ali ajde ti valjda moras da lazes

pre 6 godina

@beobrad ,inace je kao dete ziveo na relaciji Bg - Zlatibor, sagradio je srpski manastir, i bome je u CG sveukupno bio 3 puta , i od ovih sportista koje si nabrojao , Jasna Sekaric se moze staviti u recenicu s njim , ali realno Novak je jedan od 5 najvecih svih vremena u sportu koji je dalkeo popularniji ,tako da je on najveci srpski sportista svih vremena, znam da te boli ta cinjenica ,ali moj savjet ti je da prebolis

to uopste nije tesko provjeriti

pre 6 godina

@beobrad ,apsolutno netocno , jedino je tacno za zenidbu ,a kao klinc je ziveo na relaciji Beograd - Kopaonik , jedino ako si ti jedan od onih koji misli da su i to dijelovi CG, inace dijelovi Cg gdje je Jasenovo Polje je dio Stare Hercegovine, koji je pripojen Cg tek 1921. g , i danas ti delovi su vecinom nastanjeni Srbima

alex

pre 6 godina

@Gajetano
Kao sto sam napisao "Iako deluje nerealno, postoji potencijal da Novak koristi levu ruku", pre svega na servisu.
I zadrzao bih se samo na primeru Luke Jensena, koji je istovremeno koristio obe ruke. Slucajevi, kada je neki teniser/teniserka "promenio" ruku, u pocetku bavljenja tenisom nisu merodavni

Koliko pratim, Novakove konferencije, mislim da je spomenuo, da mu je vec predlozeno da pocne da igra levom rukom. Na sta se on nasmejao. Mi, koji volimo tenis, svakako ne treba da se mnogo brinemo. Dolaze novi, Kecmanovic i Miladinovic. Kecmanovic je na turniru u Njuportu pobedio i Tiafoa i Kozlova, sto se rezultati za postovanje. Jer su to najbolji u njegovoj generaciji.

Beobrad

pre 6 godina

@nauci sta su slave
Inace, ziveo u CG kao dete jedno vreme, ozenio se tamo, sagradio manastir, usidrio jahtu i svako leto provodi tamo.

sokolovo oko

pre 6 godina

Ono što je meni zanimljivo je, da li bi vegani i dalje bili vegani da ne postoji plansko uzgajanje životinja za prehranu? Da li bi i dalje bili vegani da recimo moram ići da ulovim klopu? Ili, da recimo, moram da ulovim lava da preživim koji bi mene isto tako ulovio da se nađem tu a on siroma' gladan? Da li bi mi onda vegan rekao ej čekaj, nemoj ubiti tu životinju, crkni od gladi bolje ili se evo napasi ovih bobica pa kako bude? Dragane sine, voleo bih da mi odgovoriš na ovo pitanje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čvarex - bombone od svinje, 24. januar 2018 20:20)

Najjače zivotinje koje hodaju ovom planetom su bas biljojedi,slon,bizon i bik, konj,kamila,zirafa,gorila, itd......

Labud

pre 6 godina

Po pitanju teme najbolji sportista Srbije. Javila se Jasna Šekarić sa molbom za savet! Pita, kako i gde da smesti onih 30 medalja za Srbiju od kojih su 13 ZLATNIH, osim bezbroj svetskih i evropskih rekorda nema više ni jednu i opet sve za Srbiju. Nema ona pojma da je Nolo osvojio jednu i to bronzanu !!!

pozdravljaju te Ivanisevic i Petrovic

pre 6 godina

@ss , a kako molim te Srbin ,rodjen u Srbiji koji nastupa za Srbiju moze biti Crni gorac, jesi to na Slobodnoj dalmaciji procitao?

novica

pre 6 godina

Mislim da je potrebno da ga polako skinete sa naslovnih strana, jer je došao čas za onu narodnu SVIRAJ, SVIRAJ, PA ZA POJAS ZADENI!
(Šta me boli lakat za njegov lakat)

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Da li imaš mogućnost da kontaktiraš Novaka?

p.s. molim vas, objavite mi komentar. na ovu vest sam već poslao komentar koji mi nije objavljen.

Ložač

pre 6 godina

Covek sa jedva zavrsenom osnovnom skolom koji nikada nista nije radio da nam bude Predsednik? Pa da li si ti normalan?!?!
(Kopaonik, 24. januar 2018 20:42)

Pa bistriji je od Tome bar milion puta. Eto i Toma je nešto završio, pa šta. Pusti se ti mali zavisti.

Ako on nije Srbin , onda je Janica Kostelic

pre 6 godina

@ss ,ahahhahahahaha ,Covjek Srbin ,rodjen u Srbiji , nastupa za Srbiju a u Crnoj Gori bio 3 puta turisticki, ajde zakopaj se u misju rupu iz koje si izgmizao

Siki

pre 6 godina

Djokovic nije najbolji srpski sportista! Utuvite to u glavu i ne smarajte vise vestima o njemu! Ovo je patologija..
 (E, 24. januar 2018 16:46) # Link komentara

U redu, ako nije on, onda je najbolji srpski sportista....?

PR

pre 6 godina

N01e je božanstvo! On je najbolji u istoriji tenisa kada se sabere i oduzme CELA karijera, a ne samo slemovi. Beskrajno verujem da je Australian Open samo zagrevanje i da će se do leta vratiti u mod BRUTALNE DOMINACIJE. Živi bili, pa videli! Korak po korak... GO N01e! Yes, he can! Yes, we believe!

Marko Kralj

pre 6 godina

Ja sam u godinama i čitanje svih komentara mi je napor. Ne znam da li je neko pomenuo Dr Kovačević koja je izlečila mnoge sportiste i brzo i uspešno. Mislim da se radi o regenerisanju tkiva matičnim ćelijama. Ja nešto verujem ovoj našoj doktorki. Neka neko ovo prenese našem Noletu. Srećno.

###

pre 6 godina

Evo moj predlog: nek pocne i forhend i bekhend da igra dvorucno, a servis neka pocne da vezba sa levom rukom (pa na mecu moze da servira malo levom malo desnom da zbuni protivnika i smanji opterecenje desne ruke).
Takodje, postoji metod (iako nisam doktor) kojim se lece mesta do kojih ne dolazi krv (poput lakta, kolena itd) a to je da se izvadi krv pacijenta i ubrizga na ta mesta, i krv zaceljuje ta mesta lakse.
Mozda su ova dva predloga glupost, ali ce novinar sigurno da ih procita i mogao bi da ih dostavi Novaku, kojem zelim sve najbolje.

Pjer

pre 6 godina

Lep tekst, ali moram reći da su mi ova naklapanja dosadila. On ima mnogo para imože sebi da ugodi, ionako je sport pistao nameštaljka.

nauci sto su Slave

pre 6 godina

@ss , po cemu je on crnogorac ? Sto objavljujete ove fake provokatore? Ako cemo istinu taj je bio mozda 3 puta u Crnoj Gori

jel jasno ?

pre 6 godina

@ss , alo susjed , to sto tebe uce u skoli prosipaj na indeksu , ako vec brojis krvna zrnca broji ih Petrovicu ili Ivanisevicu ,Srbina Djokovica ostavi na miru

Dr. Brone

pre 6 godina

Mislim da je obim nadlaktice u direktnoj vezi sa vremenom igre na vrhunskom nivou. Ako se odbiju pauze i nedostatak aminokiselina (koje se nalaze samo u mesu) tetive su izložene povredama. Nisam doktor, ovo sa wikipedie.

lobotom

pre 6 godina

Ah, opet ogroman broj komentara o ishrani i mesu. Inace je poznato da Federer prije meca mazne desetku u somunu a Nadal kilu janjetine s mladim lukom. Opametite se ljudi i nesto procitajte na tu temu.

siki

pre 6 godina

@(Icarus, 24. januar 2018 18:17)

Ti imaš očnjake? Ahahaha! :))) Šta je onda ono gorili? Sablje? I? Da nećeš možda da se pošibaš sa tim biljojedom? Na komentar se samo nasmejati. Potpuno nepoznavanje bazičnog nutricionizma. Gomila laži u koje ovaj narod, koji se klanja slanini i čvarcima i koji zatrpava kardiološke i onkološke institute, jedva čeka da poveruje. Samo verujte...

Kopaonik

pre 6 godina

@Prorok Milentije
Covek sa jedva zavrsenom osnovnom skolom koji nikada nista nije radio da nam bude Predsednik? Pa da li si ti normalan?!?!

dostojevski

pre 6 godina

Novače,batali tenis, počni da razmišljaš o budućnosti, evo, predlažem ti da pomogneš građnima SRbije tako što ćeš se pripremati za sledeće predsedničke izbore, jer ako ga ti ne pobediš, onda nam sa ovim nema spasa....
(Prorok Milentije, 24. januar 2018 18:24)

pa on je na njegovoj strani...

Oliver

pre 6 godina

@Sistem te laze
Objasnjenje je prosto: mala konkurencija.Ko se jos bavi ultramaratonom,lako je biti prvi u necemu cime se retko ko bavi.Nego ti reci koji teniser iz prvih 100 na listi ne jede meso? Samo Djokovic.Pa nisu njih 99 valjda ludi.Procitaj sta jede Majkl Felps,plivac,preko 4000 kalorija dnevno siba,jede omlete od desetak jaja.Van pameti je biti vegan u ozbiljnom sportu tipa tenisa,fudbala ili kosarke.Mani me egzoticnih gluposti tipa "ultramaratona".

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Nolo nije king Rafa Nadal pa da moze da igra suprotnom rukom, jer kao sto je poznato Rafa je desnjak ali ga stric Toni naucio da igra levom rukom, iako i dan danas ne shvatam zasto.
Ali to Nolu nece pomoci jer je istrosen i sve je skloniji povredama. Ako ga boli lakat desne ruke nece biti u stanju da tapka lopticu niti da je baca u vis.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Novak Đoković je ispao sa AO, zašto još uvek pišete o njemu?
(marko, 24. januar 2018 17:15)

Bravo majstore. Najbolji komentar na ovu vest.

Dimi Dotcom

pre 6 godina

Sve ima svoj kraj pa cak i minimax cuvena odjava Milovana Ilica.Sve ima svoj kraj pa nazalost vecine nas i Novakova karijera.Bilo je lijepo dok je trajalo.Pravi uzroci mozda mo jednog dana saznamo .Pozdrav

SimkeS

pre 6 godina

Zašto Nole živi u Monaku? Ako neće da živi u Srbiji jer bi ga stalno smarali i tražili mu pare na zajam, zašto ne živi u nekom drugom gradu?. :-)

disnotor

pre 6 godina

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.
(Gaston, 24. januar 2018 18:10)

Koja to vecina zivotinja ne bi postojala da ne sluze za hranu? Navedi jednu jedinu. Da li mislis na SORTE nastale ukrstanjem i odabirom ili na kloniranu ovcu Doli?

Čvarex - bombone od svinje

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite? 
(dragan, 24. januar 2018 17:23) 

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.
(Gaston, 24. januar 2018 18:10)

Ono što je meni zanimljivo je, da li bi vegani i dalje bili vegani da ne postoji plansko uzgajanje životinja za prehranu? Da li bi i dalje bili vegani da recimo moram ići da ulovim klopu? Ili, da recimo, moram da ulovim lava da preživim koji bi mene isto tako ulovio da se nađem tu a on siroma' gladan? Da li bi mi onda vegan rekao ej čekaj, nemoj ubiti tu životinju, crkni od gladi bolje ili se evo napasi ovih bobica pa kako bude? Dragane sine, voleo bih da mi odgovoriš na ovo pitanje

zastitar97

pre 6 godina

A zasto se cudimo? Ne jede meso, zivi na biljke i zitarice? Ima ruku mrsavu kao viljusku. Gde je tu snaga? Masivnost i muskost? Ali ipak kad pogledas, sto bi pa ima vise razloga da igra,osvojio je sve moguce, nek uziva.

Draža

pre 6 godina

Čuj “retko ko od navijača prihvatio novi način ishrane”. Prvo to nisu navijači, jer navijače se apsolutno ne tiče bilo čija ishrana, a drugo koga briga dal se nešto što ih se ne tiče nekome sviđa ili ne.
Ne nazivajte navijačima te hejtere, vređate prave navijače.

Gajetano

pre 6 godina

@Alex, znanje-imanje

U kom delu svoje karijere su se doticni likovi "opredelili" koju ce ruku da koriste? Na pocetku, kad su poceli da se bave svojim sportom, ili u 30. godini kad im je druga ruka zaribala?

Odgovor na ovo pitanje jako je bitan za verodostojnost vase price.

Pozdrav,

Mladen

pre 6 godina

Boze hocete li vise prestati pisati o Novaku, ispao sa turnira, ne igra kao pre i sta sad... Ovo je odeljak za pisanje o gren slemu, ne o teniseru koji je ispao. Tako da lrezalite svi i gledajte tenis, ako ga gledate zbog igre a ne zbog Novaka.

chemistry

pre 6 godina

Svet totalnog hedonizma. Ljudi masovno uzivaju u primitivnim zadovoljstvima i ruse svoje psihicko i fizicko zdravlje. Nikad necete da razumete Novaka. Tenis nije bitan, bitan je zivot.

mix

pre 6 godina

Otpisivali su i Federera,covek se vratio.Tako ce i Novak.Ko ne razume uspone i padove,ne bi trebalo da se bavi sportom,pogotovu ne profesionalno.

zoran ivkovic

pre 6 godina

zaista su lakost i asiks napravili super opremu za novaka prava steta sto nije prosao dalje ....sve pohvale za lakost i asiks

merlin

pre 6 godina

@Aleksandar I
Jasna Sekaric,zena je osvojila 5 Olimpijskih medalja,primera radi komplet nas olimpijski tim je tek u Riu premasio brojku od 4 medalje po Olimpijadi pa vi vidite.Da ne govorimo da je zvanicno najbolja u svom sportu svih vremena,dok je Novak u svom peti-sesti.Ili streljastvo nije sport posto ne donosi lovu kao tenis.

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Pitanje ponavljam još jednom, u nadi da ćeš pročitati. Da li možeš ikako stupiti u kontakt sa Novakom? Jer bi bila velika šteta (naravno, ako si u pravu) da mu ne ponudiš pomoć, ako možeš (pa ako posluša).

Samo kazem

pre 6 godina

Yoga moze da doprinese povredi lakta zajedno sa vegetarijanskom ishranom, uz velike napore koje donosi tenis, a guru mozga.

Volim Novaka i postujem BTW. Zao mi je sto vise ne pobedjuje sve redom, ali mi je drago zato sto nije odlepio kao neki drugi superstarovi, recimo Beker.

Sistem te laze

pre 6 godina

Za (milan, 24. januar 2018 17:26)
Za vasu informaciju vezano za ishranu sportista nas najbolju ultramaratonac je vegan.... a trci po 1000 km, po Aljasci, dzungli, pustinji ,himalajima... i to su sve trke po 200km i duze u nenormalnim uslovima.... i pobedjuje na njima.... i voleo bih da mi neki strucnjak objasni kako to uspeva bez mesa.....

Gaston

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.

kemki

pre 6 godina

nema se tu što pričati.. nikakva lijeva ruka,,,tko prestane jesti meso i delicije od njega, taj je opasno zastranio.. Naravno Rodžer jede sve umjereno i zato je šapion neslućenih visina. Rodžer je monarh apsolutnih vrijednosti, drugo ime i motiv za dogmu, aksiom sporta .

bili andol

pre 6 godina

@Prorok Milentije
Tog istog on podrzava,setimo se Feketica,Srdjan svako malo u drustvu naprednjaka,da udje u politiku bilo bi isto kao i sa Udovicicem,Novak jednostavno nije savremenik sa ovim narodom i njemu ce trebati dugo vremena kad se penzionise da se vrati u normalu,kakva bre politika

Alex

pre 6 godina

@Gajetano
Da, Znanje-imanje je pre par dana promovisao tu ideju. 60-to sam godiste i dobar poznavalac tenisa, moj je omiljeni sport. Pratim ga od 70-tih iz vremena Jovanovica, Pilica, Speara, Franulovica, Ilina, pa onda sledi početak uspona. Dolazak Zivojinovica, Oresara, Ivanisevica. Ideja sa korišćenjem leve ruke izgleda nerealna, nije bas nemoguce. Novak poseduje potencijal, da koristi levu ruku. Smatram da je on prirodno levoruk. Tvrdim iz ličnog iskustva. I ja sam u fudbalu bolje koristio levu nogu, prirodni sam tu levak. To vazi i za Novaka. Pogledati https://www.youtube.com/watch?v=rDxFu7VI2eQ i https://www.youtube.com/watch?v=b6RpqnjzxmI
Iz ovih linkova, treba uporediti Novakovu konstituciju, nekad i sad. Očigledan je značajan gubitak mišićne mase. Što je dovelo do povrede lakta. Uz fantasticne rezultate u 2015-toj, i kao posledicu neprestano učešće na turnirima, sledi i enormno opterećenje lakta, koje nije imalo dovoljno vremena za prirodni oporavak. Na to se nadovezao i iscrpljujući meč, protiv Kukuskina, u martu 2016-te. Da rezimiram. Iako deluje nerealno, dobro je poznat americki teniser Luke Jensen, Davis Cup reprezentativac i osvajac RG u dublu, https://en.wikipedia.org/wiki/Luke_Jensen, koji je koristio obe ruke prilikom servisa. Licno mislim, ako Novak zeli da nastavi karijeru, mora da se vrati na staru misicnu masu, da ubrza igru (servis/volej), kako bi sacuvao telo. Pre 12 godina je imao vrlo snazan servis i bar po 10 aseva tokom meca (na 2 dobijena seta).

Neidiot

pre 6 godina

Jel moze neko da kaze ljudima da je Novak prestao da jede meso godinu dana pre nego sto je osvojio Wimbledon pa zatim jos 3 GS zaredom? Ne lupajte gluposti forma dodje i prodje, ima covek povredu ne smarajte sa glupostima, naucite nesto...

Icarus

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Ne možemo Dragane... Ne možemo! Nije lav kralj životinja zato što pase travu. A Novak nije slon pa da moze da prebije svaku hijenu koja ga napadne.
I životinje služe nama, kao najrazvijenijoj vrsti na planeti. Ne obrnuto. Mi smo po svom digestivnom sistemu svastojedi. Imamo očnjake, imamo enzime pepsin, tripsin i hemotripsin za varenje mesa. Nemamo želudac kao krave od 5 delova za varenje trave. Ne mora on da jede cvarke i slaninu, ima dovoljno novca za najkvalitetniju mesnu ishranu, da poveća nivo hemoglobina i gvožđa. Proteine iz mesa možete da zamenite Whey proteinima koji se mnogo bolje iskorišćavaju nego iz mesa, ugljene hidrate za energiju iz drugih izvora, ali hemoglobin i gvožđe nikada nećete moći da nadoknadite iz biljne ishrane

znanje-imanje

pre 6 godina

(bar) 50% da je kao dešnjak Novak završio baš-vrhunsku karijeru. Super ako nije! Ali 6 meseci oporavka nije dovoljno? - verovatno je i baš obimna povreda i ima isuviše ožiljačnog tkiva te možda više nema vrhunsko sredstvo koje vrhunski sport zahteva. Svež ne može ni 4 meča? - ili novo ozdravljenje u potpunosti više nije moguće i/ili ne može do intenzivnog treninga potrebnog za top formu.
Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu. Jer iako je u stvari i tada možda već bio kraj - možda i nije a sigurno nije za ovakav pad. Plus mogao je sve pustiti Mariju itd. a on oporavljen lupiti kontru Nadalu i Federeru.
Kada je davno b92 pozvao da se postavi pitanje Novaku na opštu radost a moj užas pobedilo je "da li zimi nosiš duge gaće"?! Zašto bi nosio duge gaće zimi - u sred Australijskog leta? A ako b92 ima backup naći će tamo i moje pitanje: "da li si ti (u stvari) (izvorno) levoruk?"
To mi je bilo objašnjenje mučenja sa servom i biomehanički prirodnim udarcima slajs i volej.
"Normalnim" (tj. većini) prelaz na drugu ruku nije moguć. Ali nekima jeste a sport ih je pun. U tenisu ne samo Nadal već i trener mu Moja, Melcer kojeg je isto trenirao Gebhard, Bartoli i Kerber i večita Kimiko a pre svega najbolja - Margaret Kort. Najbolji golfer Mikelson je "lefty" iako je dešnjak, Roni OSaliven ali i iznenađujuće - Lary Bird, kao i Le Bron!
Jeste to malo verovatno - ali ako druge nema a ionako pauziraće...

ss

pre 6 godina

u pravu si nije srpski vec balkanski...
jel mozes mi reci ko je najbolji srpski sporista da bi znao.Hvala unapred
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar I, 24. januar 2018 18:05) #
Pa i nije srpski jer je Crnogorac!!

Tereza

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Neka jede one koje su umrle prirodnom smrću.

Prorok Milentije

pre 6 godina

Novače,batali tenis, počni da razmišljaš o budućnosti, evo, predlažem ti da pomogneš građnima SRbije tako što ćeš se pripremati za sledeće predsedničke izbore, jer ako ga ti ne pobediš, onda nam sa ovim nema spasa....

Mara

pre 6 godina

Sjajan predlog. I onda da zaigra sa dva reketa. Jedino je mali problem kako bi bacao lopticu prilikom servisa. Ali našao bi se već neki flafer da mu pomogne. Okanite se više njegove glave, jer samo on zna kako mu je.

bg leprikoni

pre 6 godina

Kljuc svega jeste glava i treninzi,a ovo drugo se nadovezuje na prvo.Jednostavno kada je osvojen RG tada je omrazeni Vilander rekao cinjenicnu stvar,ta titula nema tezinu bez najboljih tenisera,a sem Mareja svi drugi su odsustvovali i Novak je istu osvojio jednom rukom,zmureci i praveci selfi.I da je to tada shvatio i jos vise radio jer se takva situacija tesko moze ponoviti on je poceo da uziva u statusu boga(setimo se naslova u domacoj stampi,euforije u narodu,analiza strucnjala gde mu je predvidjana dominacija do 2020-te,Armenulic bese).Od coveka cvrsto na zemlji poceo je da lebdi u oblacima,na najvaznije sportsko takmicenje ide da se slika i zeza u olimpijskom selu,medijski se eksponira bez mere i ukusa,i naravno sve manje trenira verujuci da ce ostali sami predati mec cim ga ugledaju.I logicno,desava se sve ovo,gubitak samopouzdanja koje kod njegovih protivnika raste i pad je neminovan.Ostali faktori nisu toliko vazni,Pepe je bio tu i kada je dominirao,mrsav je bio takodje dok je jos pobedjivao,nenosenje krsta je iluzorno i spominjati,dakle samo glava i mentalni sklop koji ipak nije stoprocentno sampionski,zapravo njemu je najveca mana u tenisu psiha,tako tipicna za dobar deo nasih sportista,naravno novinari i strucnjaci su tu stvar potiskivali,cak su ga nazivali mentalnom gromadom iako je jasno da je titule osvajao na suvi kvalitet,savrsene za tenis fizicke performanse i srecu da do skora nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Pele

pre 6 godina

@ dragan, 24. januar 2018 17:23

"Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?"

Prihvatam i shvatam. ali, u tom slucaju mora se prihvatiti da bez mesa u ishrani nema ni velikih dometa u sportu. Ili - ili.

iskusni mravojed

pre 6 godina

Pa i ovako vec igra ko neki levi. Slanina dobri moj Nolo, cvarci, kavurme i bureci, samo se tako moze uci u red vitezova srpskog sporta ko cica Gurovic, Bodiroga, Danilovic, vaterpolisti, odbojkasice i slicni. Odakle snaga Tiani Boskovic, ma ceo svet to vidi. Federer sigurno ne drzi dijete, krka covek sta god shvaje krkaju, prosle godine mu ovde komentarisali stomacic pred no sto je GS osvojio. Zna se u sta snaga ulazi, pa nisu nam djedovi i babe bili ludi, da jesu ne bi nas ni bilo

bg leprikoni

pre 6 godina

@Veljoni
Novak celu karijeru do skora bio kao dren,sa druge strane Nadal pola karijere povredjen pa opet ima vise trofeja od njega,to je cinjenica,e sad sto ste vi toliko zaslepljeni Novakom da je to dijagnoza to je nesto drugo,recimo niko nece reci da je npr.Vidic bolji od Kanavara,iako je nas cinjenice su cinjenice,i to ce svi prihvatiti.samo u slucaju Novaka prestaje svaka objektivnost a krece histerija i vredjanje neistomisljenika bez argumenata

Veljoni

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da je zdrav Novak u optimalnim teniskim uslovima nepobediv i najbolji na svetu! Svako ko to osporava je ostrašćen i zaslepljen mržnjom jer ne moze da podnese uspeh bliznjeg svog!

Labud

pre 6 godina

Čorba od prevejane prepelice sa dodatkom shiu miu drevne Kineske biljke......2 puta našte i to posle svake molitve kako bi univerzum bio kompletan !!! Molim vas prenesite čoveku recept....dok nije prekasno !

znanje-imanje

pre 6 godina

(bar) 50% da je kao dešnjak Novak završio baš-vrhunsku karijeru. Super ako nije! Ali 6 meseci oporavka nije dovoljno? - verovatno je i baš obimna povreda i ima isuviše ožiljačnog tkiva te možda više nema vrhunsko sredstvo koje vrhunski sport zahteva. Svež ne može ni 4 meča? - ili novo ozdravljenje u potpunosti više nije moguće i/ili ne može do intenzivnog treninga potrebnog za top formu.
Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu. Jer iako je u stvari i tada možda već bio kraj - možda i nije a sigurno nije za ovakav pad. Plus mogao je sve pustiti Mariju itd. a on oporavljen lupiti kontru Nadalu i Federeru.
Kada je davno b92 pozvao da se postavi pitanje Novaku na opštu radost a moj užas pobedilo je "da li zimi nosiš duge gaće"?! Zašto bi nosio duge gaće zimi - u sred Australijskog leta? A ako b92 ima backup naći će tamo i moje pitanje: "da li si ti (u stvari) (izvorno) levoruk?"
To mi je bilo objašnjenje mučenja sa servom i biomehanički prirodnim udarcima slajs i volej.
"Normalnim" (tj. većini) prelaz na drugu ruku nije moguć. Ali nekima jeste a sport ih je pun. U tenisu ne samo Nadal već i trener mu Moja, Melcer kojeg je isto trenirao Gebhard, Bartoli i Kerber i večita Kimiko a pre svega najbolja - Margaret Kort. Najbolji golfer Mikelson je "lefty" iako je dešnjak, Roni OSaliven ali i iznenađujuće - Lary Bird, kao i Le Bron!
Jeste to malo verovatno - ali ako druge nema a ionako pauziraće...

Aleksandar I

pre 6 godina

Djokovic nije najbolji srpski sportista! Utuvite to u glavu i ne smarajte vise vestima o njemu! Ovo je patologija..
(E, 24. januar 2018 16:46)

u pravu si nije srpski vec balkanski...
jel mozes mi reci ko je najbolji srpski sporista da bi znao.Hvala unapred

Sale

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Jelena,
ti li si?

zex

pre 6 godina

Novak je pre par meseci rekao da jede meso, neznam odakle vam ideja da je on Vegan a i da jeste to nema veze sa njegovom fizickom spremom.Covek je godinama imao strucne ljude oko sebe isprobao je razne nacine ishrane.Znaci on zna sta mu prija i kako se oseca.Meso nije toliko zdravo i to nema veze sa snagom.Odakle vi znate da je Novak slab?On aki zeli za mesec dana rada u teretani moze vratiti masu uz adekvatnu ishranu ali on je hteo da sacuva telo.Izbacio je iz ishrane sve ono sto negativno utice na njegovo telo, hrani se sa hranom koja mu ne pravi probleme.Njegova ishran je ista vec 3-4godina nesto nisam primetio da je bilo lose.

šeač

pre 6 godina

Novak jeste levonog ali u 30 da počne da igra desnom rukom, teško i smešno. On je desnoruk jako jako retka kombinacija ali eto zato je izuzetan.

my way

pre 6 godina

Људи, шта је вама, у питању је шала Новаковог тима. Нико озбиљно не предлаже да Новак игра левом руком, то је просто немогуће.

sima

pre 6 godina

Novak sad može šta hoće, ne igra za nikog, osvojio je sve što se može osvojiti, postavio standarde, nije imao niti jedan incident ili pogrešnu izjavu, tako da ako hoće može i mrave da jede, a ljudi mogu samo da mu skinu kapu kad ga vide, od Matsa pa do lokalnih forum stručnjaka.

nesa

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

a biljke moze da ubija i jede, sram ga bilo...

mrki

pre 6 godina

Levak je nole, postao od dešnjaka. Ne znam zašto se forsira vest o povredi kada čovek nije povređen.
Novak ima dovoljno novca da kupi privatni kliniku i da mu ugrade novu ruku, a on kao čeka da prođe samo. Ne pravite od njega neznalicu, njemu je povređeno nešto drugo.

dragan

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?

nemanja

pre 6 godina

Svi mi manje ili vise volimo da se pravimo pametni, ali ne moze niko da ospori cinjenicu da otkad je Pepe Imaz započeo da se pojavljuje u Noletovom boksu, tad su poceli losi rezultati. Zao mi je Novaka, nikada ga necu vređati, imao je sjajnu karijeru, ostaje jedino zal sto znamo da je mogao vise. A razlozi pada? To on sam najbolje zna.

Govedarica

pre 6 godina

Uvijek se pitam kakav je mentalni sklop komentatora koji onako sav siguran u svoje tvrdnje ,,savjetuje" Novaka da jede cvarke i kavurmu. Dzabe ti Novace svi doktori ovoga svijeta dok ne krenes da listas komentare na b92. Tu ti je spas, znaju oni !

Vreme je

pre 6 godina

Vreme je da se povuče kao i mnogi slavni do sada. Nije vreme da se ide po svaku cenu. Ima se para, mo¿e i da se ništa ne radi do kraja života. Bio je jednom na topu i to je dosta.

Mihovil miš

pre 6 godina

Veganstvo može biti samo prednost. Atletičar Karl Luis vam je dao sve odgovore u vezi veganstva, damo treba prebrojati njegove zlatne medalje. Američki NFL Fudbaleri, najbolji ultramaratonci...Mediokritet ne može bez mesa, a vrhunski sportista je bolji bez mesa.

kraja

pre 6 godina

...jedno je izvesno...
...veliki broj pacijenata ce ostati bez svoje dnevne terapije mrznje...
...dobro je sto ce "ljubitelji" federera moci konacno da se vrate na pravo mesto i da komentarisu igru svog ljubimca, a ne da vise na svakoj vesti o novaku i istresaju svoje frustracije...
...dobar vetar novace...

trenercina

pre 6 godina

trenutno se celokupna javnost ponasa kao da je ovaj "neuspeh" djokovica veliki udarac na integritet cele srbije i svakog pojedinca koji se oseca kao srbin. ljudi, shvatite da niko od nas nece ziveti bolje cak i da novak osvoji 30 grend slemova i srbija bude prvak sveta u fudbalu. svi smo mi ljubitelji sporta ali sport je igra a ne politika, rat ili sta god drugo. smanjite dozivljaj i posvetite se malo vise sebi i svom zivotu a manje se sekirajte oko necega sto treba da sluzi zabavi

Stefan

pre 6 godina

Braca Diaz, MMA borci, su vegetarijanci pa ih to ne sprecava da budu jedni od najboljih u svom sportu. Legendarni Bodi Miler takodje. Tako da treba da prestanemo sa izigravanjem strucnjaka i pustimo coveka da sam prodje kroz ovo, jer ne verujem da su ga saveti sa interneta doveli do statuse jednog od najvecih u istoriji.

Zucchero

pre 6 godina

T.Enkvist za Rogera."Mislim da je ključ što on istinski voli tenis i sve oko njega, mnogo to voli. Ta strast ga uvek gura i, koliko god da je vrhunski teniser, bez te strasti ne bi mogao toliko dugo da traje na samom vrhu. Srećni smo što živimo u njegovoj eri".Mozda kad bi i Nole volio tenis istinski, sig. ne bi imao ovakvih problema, usao je duboku u neku bzv psihologiju.

002

pre 6 godina

Pa kad ti hoces u vegane .....Normalno je da si izgubio misicnu masu a udaras kao u najboljim danaima. Zato si se povredio . Samo ti slusaj te sto te.sad okruzuju i mozes u penziju. Mislio sam da ces da pregazis onog nadobudnog Federera ....ali je on ipak broj jedan svih vremena......

drmr

pre 6 godina

A da probaš da treniraš?
Čuj povreda? Imao je pola godine da se zaleči.
Zalečio se tako što ne može više od tri meča da odigra, nema snage, kondicije.
Ko još veruje u povredu?
Naleteo na mlađeg, bržeg, snažnijeg, i izgubio naravno.
Svaki viner koji je napravio samo se prebacio na drugu stranu za servis ili ritern.žSvaku grešku koju je napravio mahinalno se hvatao za lakat.

Šta dalje da pišemo?

Pleymejker

pre 6 godina

E neko prati tenis od pre nekoliko godina a neko od pre Federera Rafe Novaka. odmoji ljudi... Ako je lakat tesko ce biti Novaku u nastavku karijere a da igra levom jos teze. Setite se del potra i opetacija zgloba na ruci do tad je bio top 5 a posle??? Setite se sta su nadalu rekli za njegov stil igranja i bili su u pravu... Novak je od 2011 igrao na vrlo visokom nivou u tom periodu je bio samo jedan teniser a sada... nemozes vecno. Ako se vrati i dalje cu ga gledati ako ne pricacu ljudima ko je bio Novak i nsravno o igrama drugih pre i posle Novaka. Hvala ti sto si nas uveseljavao ljudino. Drzi se braco. Glavu gore zivi uzivaj. A tenisu si dosta toga dao i ponosan sam Srbin jer sam te gledo dok igras

dejan

pre 6 godina

Treba u ovaj tekst dodati i one koji ne veruju da ga "boli lakat", nego tvrde da to radi jer zna da ce da bude porazen. Sigurno je i servu promenio da bi izgledalo kao da ga boli lakat.
Jedno je sigurno, Nole je postavio neke rekorde koje ce tesko ko srusiti, cak ni federer, ni Nadal. 4 turnira za redom, 43 meca za redom bez poraza, bolji skor u medjosobnim susretima sa dva najveca tenisera sveta i istorije, Federerom i Nadalom. Najvcei broj osvojenih masters turnira, itd itd. Igrao je svemiriski tenis 5 godina. takva igra kostala ga je zdravlja. Nikom nije vise zao nego njemu sto ne moze da igra. Mozda mu je vreme za politiku, da se kandiduje za predsednika? To bi mu bila najveca pobeda nakon svega ovoga, a i radio bi taj posao casno i posteno, kao sto je igrao i tenis. Nole je veliki svetski covek, i kao Teniser, a pre svega kao covek koji voli svet oko sebe.

boris

pre 6 godina

Ne znam zasto ne projektuju nekog igrača od malih nogu da igra sa obe ruke, plus da servira neki slajs servis blizu mreze.Mislim da bi to bila nova dimenzija tenisa.

moralni gmizavac

pre 6 godina

Pa dobro gospodine novinare ako već imaš obraza da kritikuješ čitaoce tj. one koji te plaćaju, jer sajt živi od posjetioca a ne od No14eta (da je do njegovog dobročinstva brzo biste katanac stavili), onda se umjesto da praviš idola naciji raspitaj malo o dugu od 100.000 dinara za komunalije prema opštini Stari grad, raspitaj se o dugu od 170e dubrovačkim lučkim vlastima, raspitaj se o traženju besplatnog veza za jahtu u CG, raspitaj se o plata mzaposlenih u restoranu itd. Pa nam onda morališite zajedno i ti i on. A mi ćemo "s ostrva" i dalje da kljucamo. Ali oklop laži i mita.

SF

pre 6 godina

Звучи као SF,човек од своје 4 година игра десном руком, значи 26 година и сад да пребацује рекет у леву? И да то да резултате? Можда на егзибиционим турнирима, кад би се зезали.

Car je go

pre 6 godina

Problem naseg najuspenijeg sportiste ikad , koji nam je poklonio toliko navijacke radosti , je anoreksija .Bez mesa nema vrhunskog sportiste .Ona pravi i fizicku i metalnu stetu . Steta je ucinjena i povratka tesko da bude.
Ostaje nada da ce naci snage da se iskoprca iz te bolesti i zivot prozivi zdrav ( i mentalno i fizicki).

milan

pre 6 godina

Tvrdim. Nikad vegan nece biti shampion u bilo kom sportu! Tvrdim. Ne mozes da budes filozof i sportista. Mora to agresivno, mora do kraja, mora besno kad treba. Vazna je i smirrnost i umerenoortoms. Ali ne mozes kao zen vegan da dominiras sportom.

kk

pre 6 godina

Federer je ispratio generaciju Samprasa i Agasija u mirovinu (igrao je finale Us opena sa Agasijem), ispratio je svoju generaciju (Hewitt Safin, Roddick )kako stvari stoje ispratit ce i ovu generaciju Nadala, Djokovica i Mureya, i onda se covjek bori s generacijom Zverev Thiem, Chung ljudi koji su od njeg mladji 17-18 godina NEVJEROJATNO!

ajde

pre 6 godina

Promena ishrane i pad forme nisu slučajnost, ne mora se ironično pisati o tome. Neuspesi, povrede, nastali su nakon trošenja zglobova bez potpore, bez dovoljno mišića.

Pepe je posebna priča.

Jedno je sigurno, molitva slabo pomaže, samo ishrana i trening.

Ako je naš Nole nažalost "zastranio", jede biljke, grli drveće, šalje srca, prima energiju i savete od univerzuma, Bože moj, onda smanjimo očekivanja. Dovoljno je postigao dok je bio u elementu, nažalost nije više onaj isti.

Ende. Drago mi je što sam živeo dok je trajala petogodišnja apsolutna dominacija i u njegovom petogodišnjem usponu pre toga, uz glad, treniranje, nerviranje. Hvala Nole. Tek sam danas shvatio - gotovo je. A ti opet preokreni karijeru i navike ako možeš.

milan

pre 6 godina

Tvrdim. Nikad vegan nece biti shampion u bilo kom sportu! Tvrdim. Ne mozes da budes filozof i sportista. Mora to agresivno, mora do kraja, mora besno kad treba. Vazna je i smirrnost i umerenoortoms. Ali ne mozes kao zen vegan da dominiras sportom.

ajde

pre 6 godina

Promena ishrane i pad forme nisu slučajnost, ne mora se ironično pisati o tome. Neuspesi, povrede, nastali su nakon trošenja zglobova bez potpore, bez dovoljno mišića.

Pepe je posebna priča.

Jedno je sigurno, molitva slabo pomaže, samo ishrana i trening.

Ako je naš Nole nažalost "zastranio", jede biljke, grli drveće, šalje srca, prima energiju i savete od univerzuma, Bože moj, onda smanjimo očekivanja. Dovoljno je postigao dok je bio u elementu, nažalost nije više onaj isti.

Ende. Drago mi je što sam živeo dok je trajala petogodišnja apsolutna dominacija i u njegovom petogodišnjem usponu pre toga, uz glad, treniranje, nerviranje. Hvala Nole. Tek sam danas shvatio - gotovo je. A ti opet preokreni karijeru i navike ako možeš.

nemanja

pre 6 godina

Svi mi manje ili vise volimo da se pravimo pametni, ali ne moze niko da ospori cinjenicu da otkad je Pepe Imaz započeo da se pojavljuje u Noletovom boksu, tad su poceli losi rezultati. Zao mi je Novaka, nikada ga necu vređati, imao je sjajnu karijeru, ostaje jedino zal sto znamo da je mogao vise. A razlozi pada? To on sam najbolje zna.

SF

pre 6 godina

Звучи као SF,човек од своје 4 година игра десном руком, значи 26 година и сад да пребацује рекет у леву? И да то да резултате? Можда на егзибиционим турнирима, кад би се зезали.

Icarus

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Ne možemo Dragane... Ne možemo! Nije lav kralj životinja zato što pase travu. A Novak nije slon pa da moze da prebije svaku hijenu koja ga napadne.
I životinje služe nama, kao najrazvijenijoj vrsti na planeti. Ne obrnuto. Mi smo po svom digestivnom sistemu svastojedi. Imamo očnjake, imamo enzime pepsin, tripsin i hemotripsin za varenje mesa. Nemamo želudac kao krave od 5 delova za varenje trave. Ne mora on da jede cvarke i slaninu, ima dovoljno novca za najkvalitetniju mesnu ishranu, da poveća nivo hemoglobina i gvožđa. Proteine iz mesa možete da zamenite Whey proteinima koji se mnogo bolje iskorišćavaju nego iz mesa, ugljene hidrate za energiju iz drugih izvora, ali hemoglobin i gvožđe nikada nećete moći da nadoknadite iz biljne ishrane

kraja

pre 6 godina

...jedno je izvesno...
...veliki broj pacijenata ce ostati bez svoje dnevne terapije mrznje...
...dobro je sto ce "ljubitelji" federera moci konacno da se vrate na pravo mesto i da komentarisu igru svog ljubimca, a ne da vise na svakoj vesti o novaku i istresaju svoje frustracije...
...dobar vetar novace...

Tereza

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Neka jede one koje su umrle prirodnom smrću.

Car je go

pre 6 godina

Problem naseg najuspenijeg sportiste ikad , koji nam je poklonio toliko navijacke radosti , je anoreksija .Bez mesa nema vrhunskog sportiste .Ona pravi i fizicku i metalnu stetu . Steta je ucinjena i povratka tesko da bude.
Ostaje nada da ce naci snage da se iskoprca iz te bolesti i zivot prozivi zdrav ( i mentalno i fizicki).

kk

pre 6 godina

Federer je ispratio generaciju Samprasa i Agasija u mirovinu (igrao je finale Us opena sa Agasijem), ispratio je svoju generaciju (Hewitt Safin, Roddick )kako stvari stoje ispratit ce i ovu generaciju Nadala, Djokovica i Mureya, i onda se covjek bori s generacijom Zverev Thiem, Chung ljudi koji su od njeg mladji 17-18 godina NEVJEROJATNO!

Pele

pre 6 godina

@ dragan, 24. januar 2018 17:23

"Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?"

Prihvatam i shvatam. ali, u tom slucaju mora se prihvatiti da bez mesa u ishrani nema ni velikih dometa u sportu. Ili - ili.

Prorok Milentije

pre 6 godina

Novače,batali tenis, počni da razmišljaš o budućnosti, evo, predlažem ti da pomogneš građnima SRbije tako što ćeš se pripremati za sledeće predsedničke izbore, jer ako ga ti ne pobediš, onda nam sa ovim nema spasa....

Sale

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Jelena,
ti li si?

nesa

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

a biljke moze da ubija i jede, sram ga bilo...

my way

pre 6 godina

Људи, шта је вама, у питању је шала Новаковог тима. Нико озбиљно не предлаже да Новак игра левом руком, то је просто немогуће.

Veljoni

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da je zdrav Novak u optimalnim teniskim uslovima nepobediv i najbolji na svetu! Svako ko to osporava je ostrašćen i zaslepljen mržnjom jer ne moze da podnese uspeh bliznjeg svog!

sima

pre 6 godina

Novak sad može šta hoće, ne igra za nikog, osvojio je sve što se može osvojiti, postavio standarde, nije imao niti jedan incident ili pogrešnu izjavu, tako da ako hoće može i mrave da jede, a ljudi mogu samo da mu skinu kapu kad ga vide, od Matsa pa do lokalnih forum stručnjaka.

trenercina

pre 6 godina

trenutno se celokupna javnost ponasa kao da je ovaj "neuspeh" djokovica veliki udarac na integritet cele srbije i svakog pojedinca koji se oseca kao srbin. ljudi, shvatite da niko od nas nece ziveti bolje cak i da novak osvoji 30 grend slemova i srbija bude prvak sveta u fudbalu. svi smo mi ljubitelji sporta ali sport je igra a ne politika, rat ili sta god drugo. smanjite dozivljaj i posvetite se malo vise sebi i svom zivotu a manje se sekirajte oko necega sto treba da sluzi zabavi

dragan

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?

Govedarica

pre 6 godina

Uvijek se pitam kakav je mentalni sklop komentatora koji onako sav siguran u svoje tvrdnje ,,savjetuje" Novaka da jede cvarke i kavurmu. Dzabe ti Novace svi doktori ovoga svijeta dok ne krenes da listas komentare na b92. Tu ti je spas, znaju oni !

bg leprikoni

pre 6 godina

Kljuc svega jeste glava i treninzi,a ovo drugo se nadovezuje na prvo.Jednostavno kada je osvojen RG tada je omrazeni Vilander rekao cinjenicnu stvar,ta titula nema tezinu bez najboljih tenisera,a sem Mareja svi drugi su odsustvovali i Novak je istu osvojio jednom rukom,zmureci i praveci selfi.I da je to tada shvatio i jos vise radio jer se takva situacija tesko moze ponoviti on je poceo da uziva u statusu boga(setimo se naslova u domacoj stampi,euforije u narodu,analiza strucnjala gde mu je predvidjana dominacija do 2020-te,Armenulic bese).Od coveka cvrsto na zemlji poceo je da lebdi u oblacima,na najvaznije sportsko takmicenje ide da se slika i zeza u olimpijskom selu,medijski se eksponira bez mere i ukusa,i naravno sve manje trenira verujuci da ce ostali sami predati mec cim ga ugledaju.I logicno,desava se sve ovo,gubitak samopouzdanja koje kod njegovih protivnika raste i pad je neminovan.Ostali faktori nisu toliko vazni,Pepe je bio tu i kada je dominirao,mrsav je bio takodje dok je jos pobedjivao,nenosenje krsta je iluzorno i spominjati,dakle samo glava i mentalni sklop koji ipak nije stoprocentno sampionski,zapravo njemu je najveca mana u tenisu psiha,tako tipicna za dobar deo nasih sportista,naravno novinari i strucnjaci su tu stvar potiskivali,cak su ga nazivali mentalnom gromadom iako je jasno da je titule osvajao na suvi kvalitet,savrsene za tenis fizicke performanse i srecu da do skora nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Gaston

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.

Pleymejker

pre 6 godina

E neko prati tenis od pre nekoliko godina a neko od pre Federera Rafe Novaka. odmoji ljudi... Ako je lakat tesko ce biti Novaku u nastavku karijere a da igra levom jos teze. Setite se del potra i opetacija zgloba na ruci do tad je bio top 5 a posle??? Setite se sta su nadalu rekli za njegov stil igranja i bili su u pravu... Novak je od 2011 igrao na vrlo visokom nivou u tom periodu je bio samo jedan teniser a sada... nemozes vecno. Ako se vrati i dalje cu ga gledati ako ne pricacu ljudima ko je bio Novak i nsravno o igrama drugih pre i posle Novaka. Hvala ti sto si nas uveseljavao ljudino. Drzi se braco. Glavu gore zivi uzivaj. A tenisu si dosta toga dao i ponosan sam Srbin jer sam te gledo dok igras

ss

pre 6 godina

u pravu si nije srpski vec balkanski...
jel mozes mi reci ko je najbolji srpski sporista da bi znao.Hvala unapred
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar I, 24. januar 2018 18:05) #
Pa i nije srpski jer je Crnogorac!!

Neidiot

pre 6 godina

Jel moze neko da kaze ljudima da je Novak prestao da jede meso godinu dana pre nego sto je osvojio Wimbledon pa zatim jos 3 GS zaredom? Ne lupajte gluposti forma dodje i prodje, ima covek povredu ne smarajte sa glupostima, naucite nesto...

bg leprikoni

pre 6 godina

@Veljoni
Novak celu karijeru do skora bio kao dren,sa druge strane Nadal pola karijere povredjen pa opet ima vise trofeja od njega,to je cinjenica,e sad sto ste vi toliko zaslepljeni Novakom da je to dijagnoza to je nesto drugo,recimo niko nece reci da je npr.Vidic bolji od Kanavara,iako je nas cinjenice su cinjenice,i to ce svi prihvatiti.samo u slucaju Novaka prestaje svaka objektivnost a krece histerija i vredjanje neistomisljenika bez argumenata

moralni gmizavac

pre 6 godina

Pa dobro gospodine novinare ako već imaš obraza da kritikuješ čitaoce tj. one koji te plaćaju, jer sajt živi od posjetioca a ne od No14eta (da je do njegovog dobročinstva brzo biste katanac stavili), onda se umjesto da praviš idola naciji raspitaj malo o dugu od 100.000 dinara za komunalije prema opštini Stari grad, raspitaj se o dugu od 170e dubrovačkim lučkim vlastima, raspitaj se o traženju besplatnog veza za jahtu u CG, raspitaj se o plata mzaposlenih u restoranu itd. Pa nam onda morališite zajedno i ti i on. A mi ćemo "s ostrva" i dalje da kljucamo. Ali oklop laži i mita.

Aleksandar I

pre 6 godina

Djokovic nije najbolji srpski sportista! Utuvite to u glavu i ne smarajte vise vestima o njemu! Ovo je patologija..
(E, 24. januar 2018 16:46)

u pravu si nije srpski vec balkanski...
jel mozes mi reci ko je najbolji srpski sporista da bi znao.Hvala unapred

Labud

pre 6 godina

Čorba od prevejane prepelice sa dodatkom shiu miu drevne Kineske biljke......2 puta našte i to posle svake molitve kako bi univerzum bio kompletan !!! Molim vas prenesite čoveku recept....dok nije prekasno !

Alex

pre 6 godina

@Gajetano
Da, Znanje-imanje je pre par dana promovisao tu ideju. 60-to sam godiste i dobar poznavalac tenisa, moj je omiljeni sport. Pratim ga od 70-tih iz vremena Jovanovica, Pilica, Speara, Franulovica, Ilina, pa onda sledi početak uspona. Dolazak Zivojinovica, Oresara, Ivanisevica. Ideja sa korišćenjem leve ruke izgleda nerealna, nije bas nemoguce. Novak poseduje potencijal, da koristi levu ruku. Smatram da je on prirodno levoruk. Tvrdim iz ličnog iskustva. I ja sam u fudbalu bolje koristio levu nogu, prirodni sam tu levak. To vazi i za Novaka. Pogledati https://www.youtube.com/watch?v=rDxFu7VI2eQ i https://www.youtube.com/watch?v=b6RpqnjzxmI
Iz ovih linkova, treba uporediti Novakovu konstituciju, nekad i sad. Očigledan je značajan gubitak mišićne mase. Što je dovelo do povrede lakta. Uz fantasticne rezultate u 2015-toj, i kao posledicu neprestano učešće na turnirima, sledi i enormno opterećenje lakta, koje nije imalo dovoljno vremena za prirodni oporavak. Na to se nadovezao i iscrpljujući meč, protiv Kukuskina, u martu 2016-te. Da rezimiram. Iako deluje nerealno, dobro je poznat americki teniser Luke Jensen, Davis Cup reprezentativac i osvajac RG u dublu, https://en.wikipedia.org/wiki/Luke_Jensen, koji je koristio obe ruke prilikom servisa. Licno mislim, ako Novak zeli da nastavi karijeru, mora da se vrati na staru misicnu masu, da ubrza igru (servis/volej), kako bi sacuvao telo. Pre 12 godina je imao vrlo snazan servis i bar po 10 aseva tokom meca (na 2 dobijena seta).

Sistem te laze

pre 6 godina

Za (milan, 24. januar 2018 17:26)
Za vasu informaciju vezano za ishranu sportista nas najbolju ultramaratonac je vegan.... a trci po 1000 km, po Aljasci, dzungli, pustinji ,himalajima... i to su sve trke po 200km i duze u nenormalnim uslovima.... i pobedjuje na njima.... i voleo bih da mi neki strucnjak objasni kako to uspeva bez mesa.....

Mihovil miš

pre 6 godina

Veganstvo može biti samo prednost. Atletičar Karl Luis vam je dao sve odgovore u vezi veganstva, damo treba prebrojati njegove zlatne medalje. Američki NFL Fudbaleri, najbolji ultramaratonci...Mediokritet ne može bez mesa, a vrhunski sportista je bolji bez mesa.

dejan

pre 6 godina

Treba u ovaj tekst dodati i one koji ne veruju da ga "boli lakat", nego tvrde da to radi jer zna da ce da bude porazen. Sigurno je i servu promenio da bi izgledalo kao da ga boli lakat.
Jedno je sigurno, Nole je postavio neke rekorde koje ce tesko ko srusiti, cak ni federer, ni Nadal. 4 turnira za redom, 43 meca za redom bez poraza, bolji skor u medjosobnim susretima sa dva najveca tenisera sveta i istorije, Federerom i Nadalom. Najvcei broj osvojenih masters turnira, itd itd. Igrao je svemiriski tenis 5 godina. takva igra kostala ga je zdravlja. Nikom nije vise zao nego njemu sto ne moze da igra. Mozda mu je vreme za politiku, da se kandiduje za predsednika? To bi mu bila najveca pobeda nakon svega ovoga, a i radio bi taj posao casno i posteno, kao sto je igrao i tenis. Nole je veliki svetski covek, i kao Teniser, a pre svega kao covek koji voli svet oko sebe.

iskusni mravojed

pre 6 godina

Pa i ovako vec igra ko neki levi. Slanina dobri moj Nolo, cvarci, kavurme i bureci, samo se tako moze uci u red vitezova srpskog sporta ko cica Gurovic, Bodiroga, Danilovic, vaterpolisti, odbojkasice i slicni. Odakle snaga Tiani Boskovic, ma ceo svet to vidi. Federer sigurno ne drzi dijete, krka covek sta god shvaje krkaju, prosle godine mu ovde komentarisali stomacic pred no sto je GS osvojio. Zna se u sta snaga ulazi, pa nisu nam djedovi i babe bili ludi, da jesu ne bi nas ni bilo

drmr

pre 6 godina

A da probaš da treniraš?
Čuj povreda? Imao je pola godine da se zaleči.
Zalečio se tako što ne može više od tri meča da odigra, nema snage, kondicije.
Ko još veruje u povredu?
Naleteo na mlađeg, bržeg, snažnijeg, i izgubio naravno.
Svaki viner koji je napravio samo se prebacio na drugu stranu za servis ili ritern.žSvaku grešku koju je napravio mahinalno se hvatao za lakat.

Šta dalje da pišemo?

Siki

pre 6 godina

Djokovic nije najbolji srpski sportista! Utuvite to u glavu i ne smarajte vise vestima o njemu! Ovo je patologija..
 (E, 24. januar 2018 16:46) # Link komentara

U redu, ako nije on, onda je najbolji srpski sportista....?

Mara

pre 6 godina

Sjajan predlog. I onda da zaigra sa dva reketa. Jedino je mali problem kako bi bacao lopticu prilikom servisa. Ali našao bi se već neki flafer da mu pomogne. Okanite se više njegove glave, jer samo on zna kako mu je.

mrki

pre 6 godina

Levak je nole, postao od dešnjaka. Ne znam zašto se forsira vest o povredi kada čovek nije povređen.
Novak ima dovoljno novca da kupi privatni kliniku i da mu ugrade novu ruku, a on kao čeka da prođe samo. Ne pravite od njega neznalicu, njemu je povređeno nešto drugo.

bili andol

pre 6 godina

@Prorok Milentije
Tog istog on podrzava,setimo se Feketica,Srdjan svako malo u drustvu naprednjaka,da udje u politiku bilo bi isto kao i sa Udovicicem,Novak jednostavno nije savremenik sa ovim narodom i njemu ce trebati dugo vremena kad se penzionise da se vrati u normalu,kakva bre politika

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Novak Đoković je ispao sa AO, zašto još uvek pišete o njemu?
(marko, 24. januar 2018 17:15)

Bravo majstore. Najbolji komentar na ovu vest.

znanje-imanje

pre 6 godina

(bar) 50% da je kao dešnjak Novak završio baš-vrhunsku karijeru. Super ako nije! Ali 6 meseci oporavka nije dovoljno? - verovatno je i baš obimna povreda i ima isuviše ožiljačnog tkiva te možda više nema vrhunsko sredstvo koje vrhunski sport zahteva. Svež ne može ni 4 meča? - ili novo ozdravljenje u potpunosti više nije moguće i/ili ne može do intenzivnog treninga potrebnog za top formu.
Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu. Jer iako je u stvari i tada možda već bio kraj - možda i nije a sigurno nije za ovakav pad. Plus mogao je sve pustiti Mariju itd. a on oporavljen lupiti kontru Nadalu i Federeru.
Kada je davno b92 pozvao da se postavi pitanje Novaku na opštu radost a moj užas pobedilo je "da li zimi nosiš duge gaće"?! Zašto bi nosio duge gaće zimi - u sred Australijskog leta? A ako b92 ima backup naći će tamo i moje pitanje: "da li si ti (u stvari) (izvorno) levoruk?"
To mi je bilo objašnjenje mučenja sa servom i biomehanički prirodnim udarcima slajs i volej.
"Normalnim" (tj. većini) prelaz na drugu ruku nije moguć. Ali nekima jeste a sport ih je pun. U tenisu ne samo Nadal već i trener mu Moja, Melcer kojeg je isto trenirao Gebhard, Bartoli i Kerber i večita Kimiko a pre svega najbolja - Margaret Kort. Najbolji golfer Mikelson je "lefty" iako je dešnjak, Roni OSaliven ali i iznenađujuće - Lary Bird, kao i Le Bron!
Jeste to malo verovatno - ali ako druge nema a ionako pauziraće...

Kopaonik

pre 6 godina

@Prorok Milentije
Covek sa jedva zavrsenom osnovnom skolom koji nikada nista nije radio da nam bude Predsednik? Pa da li si ti normalan?!?!

Marko Kralj

pre 6 godina

Ja sam u godinama i čitanje svih komentara mi je napor. Ne znam da li je neko pomenuo Dr Kovačević koja je izlečila mnoge sportiste i brzo i uspešno. Mislim da se radi o regenerisanju tkiva matičnim ćelijama. Ja nešto verujem ovoj našoj doktorki. Neka neko ovo prenese našem Noletu. Srećno.

002

pre 6 godina

Pa kad ti hoces u vegane .....Normalno je da si izgubio misicnu masu a udaras kao u najboljim danaima. Zato si se povredio . Samo ti slusaj te sto te.sad okruzuju i mozes u penziju. Mislio sam da ces da pregazis onog nadobudnog Federera ....ali je on ipak broj jedan svih vremena......

kemki

pre 6 godina

nema se tu što pričati.. nikakva lijeva ruka,,,tko prestane jesti meso i delicije od njega, taj je opasno zastranio.. Naravno Rodžer jede sve umjereno i zato je šapion neslućenih visina. Rodžer je monarh apsolutnih vrijednosti, drugo ime i motiv za dogmu, aksiom sporta .

Stefan

pre 6 godina

Braca Diaz, MMA borci, su vegetarijanci pa ih to ne sprecava da budu jedni od najboljih u svom sportu. Legendarni Bodi Miler takodje. Tako da treba da prestanemo sa izigravanjem strucnjaka i pustimo coveka da sam prodje kroz ovo, jer ne verujem da su ga saveti sa interneta doveli do statuse jednog od najvecih u istoriji.

zex

pre 6 godina

Novak je pre par meseci rekao da jede meso, neznam odakle vam ideja da je on Vegan a i da jeste to nema veze sa njegovom fizickom spremom.Covek je godinama imao strucne ljude oko sebe isprobao je razne nacine ishrane.Znaci on zna sta mu prija i kako se oseca.Meso nije toliko zdravo i to nema veze sa snagom.Odakle vi znate da je Novak slab?On aki zeli za mesec dana rada u teretani moze vratiti masu uz adekvatnu ishranu ali on je hteo da sacuva telo.Izbacio je iz ishrane sve ono sto negativno utice na njegovo telo, hrani se sa hranom koja mu ne pravi probleme.Njegova ishran je ista vec 3-4godina nesto nisam primetio da je bilo lose.

Gajetano

pre 6 godina

@Alex, znanje-imanje

U kom delu svoje karijere su se doticni likovi "opredelili" koju ce ruku da koriste? Na pocetku, kad su poceli da se bave svojim sportom, ili u 30. godini kad im je druga ruka zaribala?

Odgovor na ovo pitanje jako je bitan za verodostojnost vase price.

Pozdrav,

dostojevski

pre 6 godina

Novače,batali tenis, počni da razmišljaš o budućnosti, evo, predlažem ti da pomogneš građnima SRbije tako što ćeš se pripremati za sledeće predsedničke izbore, jer ako ga ti ne pobediš, onda nam sa ovim nema spasa....
(Prorok Milentije, 24. januar 2018 18:24)

pa on je na njegovoj strani...

lobotom

pre 6 godina

Ah, opet ogroman broj komentara o ishrani i mesu. Inace je poznato da Federer prije meca mazne desetku u somunu a Nadal kilu janjetine s mladim lukom. Opametite se ljudi i nesto procitajte na tu temu.

Zucchero

pre 6 godina

T.Enkvist za Rogera."Mislim da je ključ što on istinski voli tenis i sve oko njega, mnogo to voli. Ta strast ga uvek gura i, koliko god da je vrhunski teniser, bez te strasti ne bi mogao toliko dugo da traje na samom vrhu. Srećni smo što živimo u njegovoj eri".Mozda kad bi i Nole volio tenis istinski, sig. ne bi imao ovakvih problema, usao je duboku u neku bzv psihologiju.

Dimi Dotcom

pre 6 godina

Sve ima svoj kraj pa cak i minimax cuvena odjava Milovana Ilica.Sve ima svoj kraj pa nazalost vecine nas i Novakova karijera.Bilo je lijepo dok je trajalo.Pravi uzroci mozda mo jednog dana saznamo .Pozdrav

Labud

pre 6 godina

Po pitanju teme najbolji sportista Srbije. Javila se Jasna Šekarić sa molbom za savet! Pita, kako i gde da smesti onih 30 medalja za Srbiju od kojih su 13 ZLATNIH, osim bezbroj svetskih i evropskih rekorda nema više ni jednu i opet sve za Srbiju. Nema ona pojma da je Nolo osvojio jednu i to bronzanu !!!

Vreme je

pre 6 godina

Vreme je da se povuče kao i mnogi slavni do sada. Nije vreme da se ide po svaku cenu. Ima se para, mo¿e i da se ništa ne radi do kraja života. Bio je jednom na topu i to je dosta.

boris

pre 6 godina

Ne znam zasto ne projektuju nekog igrača od malih nogu da igra sa obe ruke, plus da servira neki slajs servis blizu mreze.Mislim da bi to bila nova dimenzija tenisa.

Ložač

pre 6 godina

Covek sa jedva zavrsenom osnovnom skolom koji nikada nista nije radio da nam bude Predsednik? Pa da li si ti normalan?!?!
(Kopaonik, 24. januar 2018 20:42)

Pa bistriji je od Tome bar milion puta. Eto i Toma je nešto završio, pa šta. Pusti se ti mali zavisti.

ali ajde ti valjda moras da lazes

pre 6 godina

@beobrad ,inace je kao dete ziveo na relaciji Bg - Zlatibor, sagradio je srpski manastir, i bome je u CG sveukupno bio 3 puta , i od ovih sportista koje si nabrojao , Jasna Sekaric se moze staviti u recenicu s njim , ali realno Novak je jedan od 5 najvecih svih vremena u sportu koji je dalkeo popularniji ,tako da je on najveci srpski sportista svih vremena, znam da te boli ta cinjenica ,ali moj savjet ti je da prebolis

siki

pre 6 godina

@(Icarus, 24. januar 2018 18:17)

Ti imaš očnjake? Ahahaha! :))) Šta je onda ono gorili? Sablje? I? Da nećeš možda da se pošibaš sa tim biljojedom? Na komentar se samo nasmejati. Potpuno nepoznavanje bazičnog nutricionizma. Gomila laži u koje ovaj narod, koji se klanja slanini i čvarcima i koji zatrpava kardiološke i onkološke institute, jedva čeka da poveruje. Samo verujte...

Oliver

pre 6 godina

@Sistem te laze
Objasnjenje je prosto: mala konkurencija.Ko se jos bavi ultramaratonom,lako je biti prvi u necemu cime se retko ko bavi.Nego ti reci koji teniser iz prvih 100 na listi ne jede meso? Samo Djokovic.Pa nisu njih 99 valjda ludi.Procitaj sta jede Majkl Felps,plivac,preko 4000 kalorija dnevno siba,jede omlete od desetak jaja.Van pameti je biti vegan u ozbiljnom sportu tipa tenisa,fudbala ili kosarke.Mani me egzoticnih gluposti tipa "ultramaratona".

Čvarex - bombone od svinje

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite? 
(dragan, 24. januar 2018 17:23) 

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.
(Gaston, 24. januar 2018 18:10)

Ono što je meni zanimljivo je, da li bi vegani i dalje bili vegani da ne postoji plansko uzgajanje životinja za prehranu? Da li bi i dalje bili vegani da recimo moram ići da ulovim klopu? Ili, da recimo, moram da ulovim lava da preživim koji bi mene isto tako ulovio da se nađem tu a on siroma' gladan? Da li bi mi onda vegan rekao ej čekaj, nemoj ubiti tu životinju, crkni od gladi bolje ili se evo napasi ovih bobica pa kako bude? Dragane sine, voleo bih da mi odgovoriš na ovo pitanje

novica

pre 6 godina

Mislim da je potrebno da ga polako skinete sa naslovnih strana, jer je došao čas za onu narodnu SVIRAJ, SVIRAJ, PA ZA POJAS ZADENI!
(Šta me boli lakat za njegov lakat)

znanje-imanje

pre 6 godina

(bar) 50% da je kao dešnjak Novak završio baš-vrhunsku karijeru. Super ako nije! Ali 6 meseci oporavka nije dovoljno? - verovatno je i baš obimna povreda i ima isuviše ožiljačnog tkiva te možda više nema vrhunsko sredstvo koje vrhunski sport zahteva. Svež ne može ni 4 meča? - ili novo ozdravljenje u potpunosti više nije moguće i/ili ne može do intenzivnog treninga potrebnog za top formu.
Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu. Jer iako je u stvari i tada možda već bio kraj - možda i nije a sigurno nije za ovakav pad. Plus mogao je sve pustiti Mariju itd. a on oporavljen lupiti kontru Nadalu i Federeru.
Kada je davno b92 pozvao da se postavi pitanje Novaku na opštu radost a moj užas pobedilo je "da li zimi nosiš duge gaće"?! Zašto bi nosio duge gaće zimi - u sred Australijskog leta? A ako b92 ima backup naći će tamo i moje pitanje: "da li si ti (u stvari) (izvorno) levoruk?"
To mi je bilo objašnjenje mučenja sa servom i biomehanički prirodnim udarcima slajs i volej.
"Normalnim" (tj. većini) prelaz na drugu ruku nije moguć. Ali nekima jeste a sport ih je pun. U tenisu ne samo Nadal već i trener mu Moja, Melcer kojeg je isto trenirao Gebhard, Bartoli i Kerber i večita Kimiko a pre svega najbolja - Margaret Kort. Najbolji golfer Mikelson je "lefty" iako je dešnjak, Roni OSaliven ali i iznenađujuće - Lary Bird, kao i Le Bron!
Jeste to malo verovatno - ali ako druge nema a ionako pauziraće...

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Nolo nije king Rafa Nadal pa da moze da igra suprotnom rukom, jer kao sto je poznato Rafa je desnjak ali ga stric Toni naucio da igra levom rukom, iako i dan danas ne shvatam zasto.
Ali to Nolu nece pomoci jer je istrosen i sve je skloniji povredama. Ako ga boli lakat desne ruke nece biti u stanju da tapka lopticu niti da je baca u vis.

Dr. Brone

pre 6 godina

Mislim da je obim nadlaktice u direktnoj vezi sa vremenom igre na vrhunskom nivou. Ako se odbiju pauze i nedostatak aminokiselina (koje se nalaze samo u mesu) tetive su izložene povredama. Nisam doktor, ovo sa wikipedie.

jel jasno ?

pre 6 godina

@ss , alo susjed , to sto tebe uce u skoli prosipaj na indeksu , ako vec brojis krvna zrnca broji ih Petrovicu ili Ivanisevicu ,Srbina Djokovica ostavi na miru

SimkeS

pre 6 godina

Zašto Nole živi u Monaku? Ako neće da živi u Srbiji jer bi ga stalno smarali i tražili mu pare na zajam, zašto ne živi u nekom drugom gradu?. :-)

Ako on nije Srbin , onda je Janica Kostelic

pre 6 godina

@ss ,ahahhahahahaha ,Covjek Srbin ,rodjen u Srbiji , nastupa za Srbiju a u Crnoj Gori bio 3 puta turisticki, ajde zakopaj se u misju rupu iz koje si izgmizao

šeač

pre 6 godina

Novak jeste levonog ali u 30 da počne da igra desnom rukom, teško i smešno. On je desnoruk jako jako retka kombinacija ali eto zato je izuzetan.

disnotor

pre 6 godina

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.
(Gaston, 24. januar 2018 18:10)

Koja to vecina zivotinja ne bi postojala da ne sluze za hranu? Navedi jednu jedinu. Da li mislis na SORTE nastale ukrstanjem i odabirom ili na kloniranu ovcu Doli?

PR

pre 6 godina

N01e je božanstvo! On je najbolji u istoriji tenisa kada se sabere i oduzme CELA karijera, a ne samo slemovi. Beskrajno verujem da je Australian Open samo zagrevanje i da će se do leta vratiti u mod BRUTALNE DOMINACIJE. Živi bili, pa videli! Korak po korak... GO N01e! Yes, he can! Yes, we believe!

sokolovo oko

pre 6 godina

Ono što je meni zanimljivo je, da li bi vegani i dalje bili vegani da ne postoji plansko uzgajanje životinja za prehranu? Da li bi i dalje bili vegani da recimo moram ići da ulovim klopu? Ili, da recimo, moram da ulovim lava da preživim koji bi mene isto tako ulovio da se nađem tu a on siroma' gladan? Da li bi mi onda vegan rekao ej čekaj, nemoj ubiti tu životinju, crkni od gladi bolje ili se evo napasi ovih bobica pa kako bude? Dragane sine, voleo bih da mi odgovoriš na ovo pitanje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čvarex - bombone od svinje, 24. januar 2018 20:20)

Najjače zivotinje koje hodaju ovom planetom su bas biljojedi,slon,bizon i bik, konj,kamila,zirafa,gorila, itd......

Alex

pre 6 godina

@znanje-imanje
"Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu." Pa i prepoznato je pre godinu i po. Ali je tada već bilo verovatno kasno. Zašto sam Novak nije prepoznao? Razlog 1. Imao je veliki cilj. Osvojiti RG. I ući u besmrtnike, koji su osvojili godišnji Grand Slam. Razlog 2 (verovatan). Dobijao je frizirane medicinske izveštaje i analize. Ubeđivan da je to prolazna povreda. Povreda je skrivana od njega, od konkurencije i od novih investitora (ugovori sa Lacoste, Asics…). Razlog 3. Oko tebe su razni agenti, koji svog klijenta „štite“. Ogromna lova je u igri. I velike provizije agenata. Talentovani i uspešni ljudi su ogroman izvor prihoda, za gomilu „pijavica“, koji ih okružuju. Ko će takvim ljudima da „podvikne“? Dobronamerni su odavno marginalizovani i izbačeni iz kruga, uopšte ne mogu da im priđu. Zašto je u svetu umetnika, uspešnih sportista toliki broj depresija, pa i samoubistava? Koliko često slušamo da su umrli iznenada, pod uticajem razne kombinacije lekova, antidepresiva i painkillera? Vrlo često. Eto odgovora. Zato se Novak prebacio u svet meditacije, gurua. Da pokuša, nadam se i uspe da nađe mir i ozdravljenje. Ko smo mi, da uopšte njemu postavljamo ciljeve? Da li to radimo, kao dobronamerni ljudi? Da li to radimo, zbog sebe i naših neostvarenih ciljeva? Da li naše neuspehe, pokušavamo da „zamaskiramo“ njegovim vrhunskim dostignućima? To je pitanje za nas, kao pojedince i kao narod.

mix

pre 6 godina

Otpisivali su i Federera,covek se vratio.Tako ce i Novak.Ko ne razume uspone i padove,ne bi trebalo da se bavi sportom,pogotovu ne profesionalno.

chemistry

pre 6 godina

Svet totalnog hedonizma. Ljudi masovno uzivaju u primitivnim zadovoljstvima i ruse svoje psihicko i fizicko zdravlje. Nikad necete da razumete Novaka. Tenis nije bitan, bitan je zivot.

Alex

pre 6 godina

@Gajetano
Luke Jensen je jedan krajnje specifican lik i teniska pojava. Iako najbolji junior i u singlu i u dublu, odlucio se za studije. Tek nakon toga je počeo profesionalnu tenisku karijeru. Retko je igrao singl mečeve. Imao je zapazene uspehe u dublu. Osvajac je RG, sa bratom Marfijem. Ima školu tenisa za obolele od Daunovog sindroma.
Što se tiče prekida Novakove teniske karijere, verovatno je i ta opcija. Ali. „pijavice“ treba nahraniti. Zbog toga, mislim da je angazovanje Agasija (bez ugovora, kako kazu i stalnog angazovanja), samo „maska“ za sponzore.

Gajetano

pre 6 godina

Jova,

Toliko nam nedostajes na ovom forumu!

RG2016? Apsolutno sumnjiv, finale posebno. Marej je superiorno osvojio 1. set, a onda nestao sa scene u sledeca tri. Mnogo me to podsetilo na meceve koje je Novak sumnjivo gubio. Cudna stvar i nakon finala: mama Dzudi, Srdjan i Dijana ispijaju sampanjac u Novakovom boksu. Jos cudnije stvari nakon toga, dve naizgled "nespretno" izjavljene zelje mame Dzudi i Maestra su se u potpunosti obistinile. Pa onda ona cuvena Novakova "shvatio sam da ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od tenisa". Lele...

Najverovatnije da mu jesu rekli "decko, ajde oladi", ali da su mu pre toga izasli u susret za taj nesretni Rolan Garos. Ne moze i NE SME sve da se osvoji, osim ako nisi glavom i bradom Mr. Privilegovani, za kojim (iz meni nepoznatih razloga, vrlo antipatican lik) ceo svet sizi.

Veliki pozdrav,

Jova

pre 6 godina

@Alex

Nije uvijek razlog neigranja povreda. Sjećam se da je Nadal te godine, do sezone šljake izgledao kao izduvan balon ali je odjednom podigao formu ( i kilažu – noge su mu imale pola metra u promjeru, lijeva ruka upola veća od desne a vena na istoj tako izražena ). Istina je i da je tenis zadnjih godina zlatna jama a popularnost je vladavinom Novaka polako opadala. Poznajem par Federerovih i Nadalovih navijača – braća Slovenci nisu baš naklonjeni Novaku – i mogu reći da su polako počeli očajavati. Ne šalim se. Mogu zamisliti kakva je situacija bila drugdje. Kad se na kraju podvuče crta a “gazde” pogledaju brojke mnogo toga postaje jasnije.

E zato je Mari, barem na kratko, bio prvi, Novaku su se ispunili snovi osvajanjem RG a Privilegovani i glavni mu konkurent doživljavaju renesansu. Kud ćeš bolje…A kola se uvjek na nekome moraju slomiti. Kad štimanje žreba, satnice igranja, spremne mine i ostali sitni trikovi ne pomažu pribjegava se drugim sredstvima. Baš bih voljela vidjeti Federera u nepovlaščenom položaju ( npr. Verdaska ili Momfisa u prvim kolima, na vrelom suncu i sporednom terenu ), bez tapšanja po ramenu i ugađanja na svakom koraku. Da ga izmore do četvrt finala, pitanje da li bi bilo plesa kasnije.

Pravi Novak mi strašno nedostaje ali nije mu zamjeriti ako mu je konačno dosta svega. I ako osjeća fizički odpor do spartanstva i posvećenosti samo jednoj stvari, tenisu, u kojem nikada neće biti u ravnopravnom položaju u odnosu na direktne rivale.

Pozdrav

pozdravljaju te Ivanisevic i Petrovic

pre 6 godina

@ss , a kako molim te Srbin ,rodjen u Srbiji koji nastupa za Srbiju moze biti Crni gorac, jesi to na Slobodnoj dalmaciji procitao?

b

pre 6 godina

Kad se vrati iz ‘penzije’, bice vam zao sto ste ga u istu ovako bedno i prerano poslali.
(mozda, 25. januar 2018 01:13
Neće , mnogo je zlih. Nažalost videlo se puno puta tokom istorije kakvi smo podanici i poltroni ,bratoubice..

bolje ti je da ne komentiras

pre 6 godina

@a , jos jedan lazljivac , Nikola Tesla je bio u Srbiji ne samo to vec je u Srbiji postavljena prva elektrana u Evropi u Uzicu na osnovu njegovih nacrta, a tu su mu i posmrtni ostaci , ali nikad nije bio u Hrvatskoj jer tada nije ni postojala, Danilo Kisu majka je Srpkinja, Novak Djokovic je Srbin kojemu familija vuce korene s Kosova i stare Hercegovine, Andric je hrvat ,ali ima utjecaj na srpsku knjizevnost , kao sto recimo Srbi Petar Prerarodvic ili Grigor Vitez imaju na hrvatsku ili Aleksandar Petrovic na Madjarsku , ja za razliku od tebe mogu jos i dalje ,ali samim time bih samo pokazao koliko ti pojma nemas i koliko te kompleksi peru, a posebno je degutantno spominjati Teslu kojemu ste vi Hrvati ubili 11 clanova familije i 2 puta rusili kucu (zadnji put 1991.) - zato ti je bolje da cutis

Gajetano

pre 6 godina

@Alex
Da, "pijavice" treba nahraniti. Slicno kao kad bi neki mafiozo, nakon stvaranja imperije za koju je eto morao da "zrtvuje" par desetina ljudi i njihovih familija, rekao: "Umoran sam, idem u penziju da cuvam unuke (sto mi ovo poznato), a biznis ostavljam mladjima". E, nece da mogne bas, mnogo je zainteresovanih strana preostalo.

Mene je Novak sokirao kada je samo par dana nakon osvajanja teniskog Mont Everesta (4 GS za redom) izjavio: "Mene tenis vise ne zanima, sada imam druge prioritete u zivotu"!? Pa slede redom Imas, veganstvo, povreda... Deluje kao da se covek vec tada odjavio, ali sta ce sa brojnim ugovorima koji su vazeci i koje jos par godina mora da ispunjava, a penali za prekid su verovatno basnoslovni. Ili su mu pak, videci da vec ozbiljno ugrozava Mr. Privilegovanog na GOAT listi, Moguli teniskog biznisa rekli: "Decko, ajde oladi". Ako je tako, onda neka se sprda sa njima sve igrajuci tenis sa obe ruke do svoje 40. i pokusa da stvori sto rece znanje-imanje prototip "teorijskog igraca - obe serve kao đus a sa obe strane forhend". Hehe, kakav je svestran, ne bi me cudilo da mu i to podje za rukom:)

Pozdrav,

merlin

pre 6 godina

@Aleksandar I
Jasna Sekaric,zena je osvojila 5 Olimpijskih medalja,primera radi komplet nas olimpijski tim je tek u Riu premasio brojku od 4 medalje po Olimpijadi pa vi vidite.Da ne govorimo da je zvanicno najbolja u svom sportu svih vremena,dok je Novak u svom peti-sesti.Ili streljastvo nije sport posto ne donosi lovu kao tenis.

Pjer

pre 6 godina

Lep tekst, ali moram reći da su mi ova naklapanja dosadila. On ima mnogo para imože sebi da ugodi, ionako je sport pistao nameštaljka.

to uopste nije tesko provjeriti

pre 6 godina

@beobrad ,apsolutno netocno , jedino je tacno za zenidbu ,a kao klinc je ziveo na relaciji Beograd - Kopaonik , jedino ako si ti jedan od onih koji misli da su i to dijelovi CG, inace dijelovi Cg gdje je Jasenovo Polje je dio Stare Hercegovine, koji je pripojen Cg tek 1921. g , i danas ti delovi su vecinom nastanjeni Srbima

zastitar97

pre 6 godina

A zasto se cudimo? Ne jede meso, zivi na biljke i zitarice? Ima ruku mrsavu kao viljusku. Gde je tu snaga? Masivnost i muskost? Ali ipak kad pogledas, sto bi pa ima vise razloga da igra,osvojio je sve moguce, nek uziva.

Beobrad

pre 6 godina

@nauci sta su slave
Inace, ziveo u CG kao dete jedno vreme, ozenio se tamo, sagradio manastir, usidrio jahtu i svako leto provodi tamo.

Jova

pre 6 godina

Da je meni čarobni štapić, već bih znala kako ga upotrebiti.

Ako je povreda, ozbiljna je, ako je Holivud još je ozbiljniji. Odbacila bih drugu opciju da famozni, osvojeni RG nije bio ( bar u mojim očima ) krajnje čudan.

1. Nadal, posle par kola ( ne da mi se guglati, sve je po sjećanju ) u kojima gazi protivnike odustaje zbog povrede, u cjeloj sezoni šljake nevidljive – baš je počeo lijepo dizati formu i postao ponovo zastašujući – tuga pri saopšatvanju odluke je posebna priča -.

2. Novak neobjašnjivo nervozan, takođe u prvim kolima – hvala sudiji na brzim refleksima, inače bi bio diskfalikovan .

3. Kontradiktorne izjave ( i ponašanje ) posle četiri u nizu, tj. zaokruživanje karijere, rekla bih.

PS: najezda »kojekakvih« me skoro potpuno udaljila od ovog foruma ali navike su navike, redovno sam zirkala i tražila »moje«.

Pozdrav svima, znanje-imanju i Gajetanu poseban

Alex

pre 6 godina

@gajetano @jova
Oko nečega se možemo saglasiti. To je RG 2016, finale. To je bilo vraćanje dugova za USO2012 i Wimb2013. Uz to je bilo ispijanje šampanjca (majki). Dogovor ispoštovan.
@jova ne mogu se složiti za Nadalovo odustajanje RG 2016, zbog povrede. Povreda je bila stvarna. Nadal nije igrao ni Wimbldon te godine.

Mr. Privilegovani. Slažem se donekle. Sve mu se servira, ne bi li osvojio još neki GS. Ali sa druge strane, igra trenutno najbolji tenis u karijeri. Bekhend, koji mu je bio slaba tačka, sada je monstruozan. Ekstremno racionalno troši energiju. Briljantan servis, briljantan ritern (nisam njegov fan, samo uočavan činjenice). Izmena ritma zbunjujuća za bilo kog protivnika. Savršen sklad u porodici. Nikada nije imao problem sa finansijama, jer živi u uređenoj državi.
Novak nije imao sređene finansije. Sećam se kada je kao omladinac trenirao u jednom teniskom klubu, kada je vlasnik rekao da ne može više da trenira, dok otac ne plati dugove. Sve to ostavlja traga. Psiha prsne. Tražiš izlaz. Zar se nije Bjorn Borg penzionisao u 26-toj, sa osvojenih 11 GS titula, pri čemu je samo jednom nastupao u Australiji.
@dominus
I još nešto o „krugovima“. Posle fantastične 2011-te, počeli su problemi u 2012-toj, stavio sam komentar, preporuku, krajnje dobronamernu na web strani naše legende. Posle 2 sata je komentar obrisan. Toliko.

nauci sto su Slave

pre 6 godina

@ss , po cemu je on crnogorac ? Sto objavljujete ove fake provokatore? Ako cemo istinu taj je bio mozda 3 puta u Crnoj Gori

###

pre 6 godina

Evo moj predlog: nek pocne i forhend i bekhend da igra dvorucno, a servis neka pocne da vezba sa levom rukom (pa na mecu moze da servira malo levom malo desnom da zbuni protivnika i smanji opterecenje desne ruke).
Takodje, postoji metod (iako nisam doktor) kojim se lece mesta do kojih ne dolazi krv (poput lakta, kolena itd) a to je da se izvadi krv pacijenta i ubrizga na ta mesta, i krv zaceljuje ta mesta lakse.
Mozda su ova dva predloga glupost, ali ce novinar sigurno da ih procita i mogao bi da ih dostavi Novaku, kojem zelim sve najbolje.

b

pre 6 godina

Mislim da je potrebno da ga polako skinete sa naslovnih strana, jer je došao čas za onu narodnu SVIRAJ, SVIRAJ, PA ZA POJAS ZADENI!
(Šta me boli lakat za njegov lakat)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 24. januar 2018 22:36)
Ali te boli trula dusa zbog toga sta je postigao. Crv gamize 10 godina po buskackom sajtu , ne postoji vect na kojoj nisi cvileo za bilo sto , uspeh ili neuspeh. Nesreco opterecena

Alex

pre 6 godina

@znanje-imanje
Ovaj video sa Nadalom, gde on servira desnom rukom nije „stvaran“, to je „mirror“. Mozete videti po reklamama  . Ima dosta takvih videa, na Youtube
@Gajetano
Luke Jensen je, gledao sam par njegovih singl mečeva, krajem osamdesetih, je rodjen 1966-te, to znaci da je imao oko 23-24 godine. Što znači da je krenuo vrlo rano, da koristi obe ruke. Iskreno bio sam šokiran, kada sam to video.
Kada se pojavi prvi teniser, koji će koristiti obe ruke, u takmičarskom tenisu, to će možda doneti revoluciju o ovom sportu. Imate protivnika, koji ima samo forhende i to ubitačne.

znanje-imanje

pre 6 godina

@Alex - ne, ima video gde Nadal i serivra i igra desnom (tanjom!) rukom. Ima, i on je izvesno dešnjak. Inače mislim da - realno ili ne - Novak skoro da i nema izbor. Nije otišao samo lakat - to je otišlo najviše. Ali poznat je i problem sa ramenom (sa kojim je u stvari i počelo popuštanje dominacije!), kuk povremeno (na način na koji je Mariju skoro skroz) a čini se ponekad i zglob. Dakle - nazire se kompletna izakanost "desnosti" da tako kažem.
Inače treći link koji sam dao predstavlja pokušaj da se stvore "teorijski" igrači - obe serve kao đus a sa obe strane forhend.
U odbojci svaki dizač brzo bude i dešnjak i levak, bez velike drame. Njemu je pored akta volje preduslov i da je izvorno levak.
@Dominus, Gajetano - pozdrav, i nikakva ljutnja. Ali npr. kako to može da izgleda? Odeš kod roditelja Ane I. i kažeš "znate ćerka vam je super - ali je malo i kreten; nego vi pauzu 6 meseci, da se neuro reprogramira. Neće ovako, mnogo je princeza stakleno-neurozna. Vežbanje podbacivanja, nema povratka dok ne valja. Jeste izgubiće i ranking i formu i milione. Ali (ako, veliko ako) se tu ispravi biće 3-4 puta uspešnija - majke mi"
Kao što vidiš, iako sada znamo da u stvari jeste to sve tako - u realnosti to neće da oće ni gde je baš jasno. A tek ne za Novaka gde je vrlo nejasno. A iako to "stručnajci" i tim itd. ne znači mnogo - zamisli samo da mu svako ko misli da ima nešto pametno da kaže uzme i 5 minuta... Mora sam da vidi putanju, ako je uopšte ima, a naročito ako je ova.

dominus

pre 6 godina

@Jova u poslednjih godinu i više, teško je pronaći prave komentare i pročitati nešto, a da nije obični navijački i "kojekakav" još. Zbog Vas i Vama sličnih, ovde je vredelo često dolaziti.
@alex @Gajetano, slobodno mogu reći i @znanje-imanje
Novak je definitivno najveća misterija. Bar za nas (a možda i za njegove navijače širom sveta). Ono u što sam gotovo siguran, jeste da (zvuči previše blesavo) se sve u vezi sporta namešta. Naročito u poslednjih 15-20 godina. Ipak je to jedan biznis. Isto tako, doping je itekako prisutan ( još '70ih bio široko rasprostranjen, a tek danas, možemo samo da slutimo na kom nivou)
Ono što je sigurno, ništa nije slučajno.
Srdačan pozdrav gore navedenima.

dominus

pre 6 godina

@ alex
veliko je pitanje da li on i koliko ima dodira sa svojom web stranicom. Veruj da nisi jedini koji mu je pisao :)
Veliko je pitanje i koliko je on sam srećan u svojoj koži, odnosno glavi. Kao što napisah u prethodnom komentaru (nadam se da će biti objavljeno :) ) dečko je je velika misterija. Neke detalje ćemo (nadam se, Bože zdravlja) saznati za deceniju i više, a možda i nikad.
NJegov prvi trener - Jelena Genčić, svojevremeno je rekla kako je Novaku karijera pogrešno vođena. Čak se u vreme njegove prve dominacije, kritički osvrtala na neke stvari. Samo što njen glas nije dopirao do Novaka (može se reći da je dosta i marginalizovana od strane medija, pa i samog Novaka).

Mladen

pre 6 godina

Boze hocete li vise prestati pisati o Novaku, ispao sa turnira, ne igra kao pre i sta sad... Ovo je odeljak za pisanje o gren slemu, ne o teniseru koji je ispao. Tako da lrezalite svi i gledajte tenis, ako ga gledate zbog igre a ne zbog Novaka.

Draža

pre 6 godina

Čuj “retko ko od navijača prihvatio novi način ishrane”. Prvo to nisu navijači, jer navijače se apsolutno ne tiče bilo čija ishrana, a drugo koga briga dal se nešto što ih se ne tiče nekome sviđa ili ne.
Ne nazivajte navijačima te hejtere, vređate prave navijače.

a

pre 6 godina

Andrija Prlainovic nije nikad u zivotu nogom krocio u Srbiju kad je odlucio da zaigra za srpsku reprezentaciju. Nikola Tesla nije nikad u zivotu nogom krocio u Srbiju. Ivo Andric je etnicki Hrvat, od oca Hrvata i majke Hrvatice. Danilo Kis je sin oca jevreja i majke Crnogorske s Cetinja. Ime po rodjenju Vanje Udovicica je Franjo. Ime djeda po ocu Novaka Djokovica je Neđeljko. Ne Nedeljko, Ne Nedjeljko. Treba li dalje?

malo manje slobodne dalmacije

pre 6 godina

@a , mozes ti pisati i dalje ali za pocetak cinjenice ,a ne lazi, kao prvo Novakov deda se zvao Vladimir , kao drugo Tesla je bio u Srbiji.... pa ti sad natavi dalje, prvo s edukovanjem , a onda eventualno mozes da ostavis komentar isprike sto si zavidan na Srbe

Gajetano

pre 6 godina

@Alex

Ubitacni forhendi sa obe strane, mislim odlicna ideja. Takodje, servis moze da bira hoce li sa djus ili ad strane:) Teniska pravila to svakako ne brane, ali taj lik je verovatno jedan jedini koji je to ikada primenjivao. Ali bas nesto i nisam cuo za njega, jel' osvajao taj neke turnire, masterse, gren slemove, bilo sta? E, jos da su mu dozvolili da igra sa dva reketa, u svakoj ruci po jedan, gde bi mu bio kraj...

Mislim, iako je ideja u biti "genijalna", meni to sve izgleda suludo. Zar nije jednostavnije da Novak, ako je vec toliko potrosen (a zaradio je novaca za narednih 10 generacija svojih potomaka), jednostavno okaci reket o klin? Ko mu ista moze zameriti?

Pozdrav,

Alex

pre 6 godina

@ dominus @ jova
„veliko je pitanje da li on i koliko ima dodira sa svojom web stranicom.“
To baš potvrđuje, ono što sam napisao o „krugovima“, koji se ne mogu „probiti“.
„Novak je definitivno najveća misterija.“
Da smanjimo misteriju. Što od naše štampe, što od kolega, što od oca su mu nametnuti nerealni ciljevi, a to je da bude najbolji i najveći svih vremena. Pa i da osvoji najviše trofeja, opet će neko da to osporava. Cilj da budeš najvoljeniji, sa najviše navijača, da te publika najviše voli. Nerealno. Jedan od najboljih tenisera krajem 80-tih (9GS titula) je imao naziv Ivan Grozni. Zamerali su mu igru, pretežno sa osnovne linije, što nikada nije osvojio Wimbldon. Na šta je on uzvratio „trava je dobra samo za krave“. Nikada mu Englezi nisu oprostili. Setimo se slučaja Monike Seleš i mučkog napada. Povreda nije bila toliko teška, ali je ostavila dubok trag na Monikinu psihu. Za zapadni svet, „mi (Novak, Monika, Lendl, Simona…) dolazimo sa nevoljenih teritorija. I ne možemo očekivati da dobijamo bilo kakve povlastice. Jer biznis je u pitanju, što bi rekao Mekinro.
A Federer. Možemo da ga ne volimo, ali realno najveći. Potpuno druga dimenzija. Naravno i „kockice“ su mu se poklopile da su Novak, Nadal i Endi povređeni.
Na kraju da završim. Nadajmo se da će se Novak vratiti, sa desnom ili levom rukom, u punoj snazi, strasti i sreći. Ako se i ne vrati imali smo neverovatno sreću, da nas čovek bude jedan od najboljih, u vremenu, kojem mi pripadamo.

zoran ivkovic

pre 6 godina

zaista su lakost i asiks napravili super opremu za novaka prava steta sto nije prosao dalje ....sve pohvale za lakost i asiks

alex

pre 6 godina

@Gajetano
Kao sto sam napisao "Iako deluje nerealno, postoji potencijal da Novak koristi levu ruku", pre svega na servisu.
I zadrzao bih se samo na primeru Luke Jensena, koji je istovremeno koristio obe ruke. Slucajevi, kada je neki teniser/teniserka "promenio" ruku, u pocetku bavljenja tenisom nisu merodavni

Koliko pratim, Novakove konferencije, mislim da je spomenuo, da mu je vec predlozeno da pocne da igra levom rukom. Na sta se on nasmejao. Mi, koji volimo tenis, svakako ne treba da se mnogo brinemo. Dolaze novi, Kecmanovic i Miladinovic. Kecmanovic je na turniru u Njuportu pobedio i Tiafoa i Kozlova, sto se rezultati za postovanje. Jer su to najbolji u njegovoj generaciji.

dobro ste se izvinili sto su vas tukli

pre 6 godina

@b , Srbi ti bas kroz istoriju nisu bili podanici i poltroni, to mozes u svoje ime pisati, recimo ako si Crnogorac ,pa ovo slizanje s NATO-om samo par godina nakon bombardovanja

znanje-imanje

pre 6 godina

@Alex - e da! i Luke, both hands serve 130MPH! hvala vrlo!
https://www.youtube.com/watch?v=ZqmRN4cgIns najjače je brat na 1:30, 1. servis desnom a 2. servis levom!
@Gajetano - nit ikakvu priču prodajem niti ikoga išta ubeđujem pa da titram nekom verodostojnost
@dominus - da ga neko cima tipa "e da ti objasnim..."? i još "a kad smo već tu i ono mentolisanje batali..." ?? Ne, a i sve ovo sam već pisao pre godinu i po, ako ima PRa...
Rezime: najbolje da povreda prođe. Ali ako ne? Možda je i nadajmo se leva nepotrebna - a potrebna ili ne verovatno nije moguća (da se unapredi na vrhunski nivo). Ali nije sigurno da je tako! Retkima je moguće, pogotovu ako i inače imaju te naznake - a on ih ima. Dok ne proba neće ni on znati 100%. To što "normalni" ne mogu to ni da pojme...
Nadal desnom: https://www.youtube.com/results?search_query=nadal+right+serve
Mnogo je primera: https://www.youtube.com/watch?v=J_FuSihamHE ovi sa obe oduvek
Ko bi ih znao sve? generalno većina se opredeli dosta rano, ali kako ko. O'Saliven je iz zezanja i arogancije dodavao levu, pa ih skoro i izjednačio...
Ukoliko Novak nije izvorno levak (makar igrao fudbal levom) to je cenim 0-10% realno. Ukoliko jeste izvorno levak ili ambi onda je to realno 10-30%. To zahteva cenim godinu dana - koju nažalost možda "ima" i ovako i onako. A nije Nadal, razlike mišićne mase ruku skoro nema. I da, tada bi tek morao normalno da jede. Ne gubi ništa da proba dok još desnu mora čuvati, ionako je tada tako logičan trening.

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Nemoj me pogrešno shvatiti. Komentar sam pisao sa najboljom namerom. Očigledno je da se razumeš u tenis. Nisam ni mislio na klasično cimanje, već kontakt tipa ličnog upoznavanja (nešto kao onaj dr Cetojevic). Siguran sam da bi imao koristi, pa me čudi da ranijih godina nisi upoznao Novaka. Srdačan pozdrav.

dominus

pre 6 godina

@ alex

Jeste pobegao u svet meditacije. Meditacijom se čovek može izlečiti. Međutim, pravo pitanje jeste, koliko je on istinski u tome? Među "duhovnicima" ima mnogo prevaranata, pa je lako moguće da ga neko navuče na pogrešan put. On je još pre desetak godina promovisao kundalini jogu. Svako ko ozbiljno praktikuje jogu i meditaciju, zna koliko može pomoći, ali i odmoći ako navodi na pogrešno. Lako se može ispostaviti da je Imaz veći prevarant od "ostalih pijavica", a može biti i njegov "spasilac".

jos jedan milogorac

pre 6 godina

@a , koji si ti lazov , Novakov deda je Vladimir , Tesla ne samo da je bio u Srbiji vec je po njegovim nacrtima izgradjena prva elektrana u Europi, Kisova mama je Srpkinja, Vanjina mama je Srpkinja , a Andrija Prlainovic je svoje ime stekao trenirajuci u Partizanu, a osim toga Herceg Novi je nadaleko poznat kao "srpski grad" u CG kao i mnogi dijlovi Cg jer tamo jos zivi 30 odsto Srba, trebam li dalje?

pisi u svoje ime, nacionalisto

pre 6 godina

@b , to sto si napisao se odnosi na vas milogorce koji jedva cekate da pljunete po Djokovicu, Srbi za razliku od vas nikada nisu bili podanici

cemu se trudis?

pre 6 godina

@a za tvoju informaciju Novakov djed se zvao Vladimir, Tesla je itekako bio u Srbiji, pa to su sve informacije koje se daju proveriti - ovako ispadas neverovatno glup, plus Kisova majka je Srpkinja...

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Pitanje ponavljam još jednom, u nadi da ćeš pročitati. Da li možeš ikako stupiti u kontakt sa Novakom? Jer bi bila velika šteta (naravno, ako si u pravu) da mu ne ponudiš pomoć, ako možeš (pa ako posluša).

Samo kazem

pre 6 godina

Yoga moze da doprinese povredi lakta zajedno sa vegetarijanskom ishranom, uz velike napore koje donosi tenis, a guru mozga.

Volim Novaka i postujem BTW. Zao mi je sto vise ne pobedjuje sve redom, ali mi je drago zato sto nije odlepio kao neki drugi superstarovi, recimo Beker.

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Da li imaš mogućnost da kontaktiraš Novaka?

p.s. molim vas, objavite mi komentar. na ovu vest sam već poslao komentar koji mi nije objavljen.

dragan

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?

milan

pre 6 godina

Tvrdim. Nikad vegan nece biti shampion u bilo kom sportu! Tvrdim. Ne mozes da budes filozof i sportista. Mora to agresivno, mora do kraja, mora besno kad treba. Vazna je i smirrnost i umerenoortoms. Ali ne mozes kao zen vegan da dominiras sportom.

ss

pre 6 godina

u pravu si nije srpski vec balkanski...
jel mozes mi reci ko je najbolji srpski sporista da bi znao.Hvala unapred
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar I, 24. januar 2018 18:05) #
Pa i nije srpski jer je Crnogorac!!

kraja

pre 6 godina

...jedno je izvesno...
...veliki broj pacijenata ce ostati bez svoje dnevne terapije mrznje...
...dobro je sto ce "ljubitelji" federera moci konacno da se vrate na pravo mesto i da komentarisu igru svog ljubimca, a ne da vise na svakoj vesti o novaku i istresaju svoje frustracije...
...dobar vetar novace...

Neidiot

pre 6 godina

Jel moze neko da kaze ljudima da je Novak prestao da jede meso godinu dana pre nego sto je osvojio Wimbledon pa zatim jos 3 GS zaredom? Ne lupajte gluposti forma dodje i prodje, ima covek povredu ne smarajte sa glupostima, naucite nesto...

Veljoni

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna, a to je da je zdrav Novak u optimalnim teniskim uslovima nepobediv i najbolji na svetu! Svako ko to osporava je ostrašćen i zaslepljen mržnjom jer ne moze da podnese uspeh bliznjeg svog!

ajde

pre 6 godina

Promena ishrane i pad forme nisu slučajnost, ne mora se ironično pisati o tome. Neuspesi, povrede, nastali su nakon trošenja zglobova bez potpore, bez dovoljno mišića.

Pepe je posebna priča.

Jedno je sigurno, molitva slabo pomaže, samo ishrana i trening.

Ako je naš Nole nažalost "zastranio", jede biljke, grli drveće, šalje srca, prima energiju i savete od univerzuma, Bože moj, onda smanjimo očekivanja. Dovoljno je postigao dok je bio u elementu, nažalost nije više onaj isti.

Ende. Drago mi je što sam živeo dok je trajala petogodišnja apsolutna dominacija i u njegovom petogodišnjem usponu pre toga, uz glad, treniranje, nerviranje. Hvala Nole. Tek sam danas shvatio - gotovo je. A ti opet preokreni karijeru i navike ako možeš.

Prorok Milentije

pre 6 godina

Novače,batali tenis, počni da razmišljaš o budućnosti, evo, predlažem ti da pomogneš građnima SRbije tako što ćeš se pripremati za sledeće predsedničke izbore, jer ako ga ti ne pobediš, onda nam sa ovim nema spasa....

Mihovil miš

pre 6 godina

Veganstvo može biti samo prednost. Atletičar Karl Luis vam je dao sve odgovore u vezi veganstva, damo treba prebrojati njegove zlatne medalje. Američki NFL Fudbaleri, najbolji ultramaratonci...Mediokritet ne može bez mesa, a vrhunski sportista je bolji bez mesa.

Sistem te laze

pre 6 godina

Za (milan, 24. januar 2018 17:26)
Za vasu informaciju vezano za ishranu sportista nas najbolju ultramaratonac je vegan.... a trci po 1000 km, po Aljasci, dzungli, pustinji ,himalajima... i to su sve trke po 200km i duze u nenormalnim uslovima.... i pobedjuje na njima.... i voleo bih da mi neki strucnjak objasni kako to uspeva bez mesa.....

Car je go

pre 6 godina

Problem naseg najuspenijeg sportiste ikad , koji nam je poklonio toliko navijacke radosti , je anoreksija .Bez mesa nema vrhunskog sportiste .Ona pravi i fizicku i metalnu stetu . Steta je ucinjena i povratka tesko da bude.
Ostaje nada da ce naci snage da se iskoprca iz te bolesti i zivot prozivi zdrav ( i mentalno i fizicki).

bg leprikoni

pre 6 godina

@Veljoni
Novak celu karijeru do skora bio kao dren,sa druge strane Nadal pola karijere povredjen pa opet ima vise trofeja od njega,to je cinjenica,e sad sto ste vi toliko zaslepljeni Novakom da je to dijagnoza to je nesto drugo,recimo niko nece reci da je npr.Vidic bolji od Kanavara,iako je nas cinjenice su cinjenice,i to ce svi prihvatiti.samo u slucaju Novaka prestaje svaka objektivnost a krece histerija i vredjanje neistomisljenika bez argumenata

Aleksandar I

pre 6 godina

Djokovic nije najbolji srpski sportista! Utuvite to u glavu i ne smarajte vise vestima o njemu! Ovo je patologija..
(E, 24. januar 2018 16:46)

u pravu si nije srpski vec balkanski...
jel mozes mi reci ko je najbolji srpski sporista da bi znao.Hvala unapred

Icarus

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Ne možemo Dragane... Ne možemo! Nije lav kralj životinja zato što pase travu. A Novak nije slon pa da moze da prebije svaku hijenu koja ga napadne.
I životinje služe nama, kao najrazvijenijoj vrsti na planeti. Ne obrnuto. Mi smo po svom digestivnom sistemu svastojedi. Imamo očnjake, imamo enzime pepsin, tripsin i hemotripsin za varenje mesa. Nemamo želudac kao krave od 5 delova za varenje trave. Ne mora on da jede cvarke i slaninu, ima dovoljno novca za najkvalitetniju mesnu ishranu, da poveća nivo hemoglobina i gvožđa. Proteine iz mesa možete da zamenite Whey proteinima koji se mnogo bolje iskorišćavaju nego iz mesa, ugljene hidrate za energiju iz drugih izvora, ali hemoglobin i gvožđe nikada nećete moći da nadoknadite iz biljne ishrane

iskusni mravojed

pre 6 godina

Pa i ovako vec igra ko neki levi. Slanina dobri moj Nolo, cvarci, kavurme i bureci, samo se tako moze uci u red vitezova srpskog sporta ko cica Gurovic, Bodiroga, Danilovic, vaterpolisti, odbojkasice i slicni. Odakle snaga Tiani Boskovic, ma ceo svet to vidi. Federer sigurno ne drzi dijete, krka covek sta god shvaje krkaju, prosle godine mu ovde komentarisali stomacic pred no sto je GS osvojio. Zna se u sta snaga ulazi, pa nisu nam djedovi i babe bili ludi, da jesu ne bi nas ni bilo

Gaston

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.

zex

pre 6 godina

Novak je pre par meseci rekao da jede meso, neznam odakle vam ideja da je on Vegan a i da jeste to nema veze sa njegovom fizickom spremom.Covek je godinama imao strucne ljude oko sebe isprobao je razne nacine ishrane.Znaci on zna sta mu prija i kako se oseca.Meso nije toliko zdravo i to nema veze sa snagom.Odakle vi znate da je Novak slab?On aki zeli za mesec dana rada u teretani moze vratiti masu uz adekvatnu ishranu ali on je hteo da sacuva telo.Izbacio je iz ishrane sve ono sto negativno utice na njegovo telo, hrani se sa hranom koja mu ne pravi probleme.Njegova ishran je ista vec 3-4godina nesto nisam primetio da je bilo lose.

SF

pre 6 godina

Звучи као SF,човек од своје 4 година игра десном руком, значи 26 година и сад да пребацује рекет у леву? И да то да резултате? Можда на егзибиционим турнирима, кад би се зезали.

nemanja

pre 6 godina

Svi mi manje ili vise volimo da se pravimo pametni, ali ne moze niko da ospori cinjenicu da otkad je Pepe Imaz započeo da se pojavljuje u Noletovom boksu, tad su poceli losi rezultati. Zao mi je Novaka, nikada ga necu vređati, imao je sjajnu karijeru, ostaje jedino zal sto znamo da je mogao vise. A razlozi pada? To on sam najbolje zna.

dejan

pre 6 godina

Treba u ovaj tekst dodati i one koji ne veruju da ga "boli lakat", nego tvrde da to radi jer zna da ce da bude porazen. Sigurno je i servu promenio da bi izgledalo kao da ga boli lakat.
Jedno je sigurno, Nole je postavio neke rekorde koje ce tesko ko srusiti, cak ni federer, ni Nadal. 4 turnira za redom, 43 meca za redom bez poraza, bolji skor u medjosobnim susretima sa dva najveca tenisera sveta i istorije, Federerom i Nadalom. Najvcei broj osvojenih masters turnira, itd itd. Igrao je svemiriski tenis 5 godina. takva igra kostala ga je zdravlja. Nikom nije vise zao nego njemu sto ne moze da igra. Mozda mu je vreme za politiku, da se kandiduje za predsednika? To bi mu bila najveca pobeda nakon svega ovoga, a i radio bi taj posao casno i posteno, kao sto je igrao i tenis. Nole je veliki svetski covek, i kao Teniser, a pre svega kao covek koji voli svet oko sebe.

Pele

pre 6 godina

@ dragan, 24. januar 2018 17:23

"Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?"

Prihvatam i shvatam. ali, u tom slucaju mora se prihvatiti da bez mesa u ishrani nema ni velikih dometa u sportu. Ili - ili.

Stefan

pre 6 godina

Braca Diaz, MMA borci, su vegetarijanci pa ih to ne sprecava da budu jedni od najboljih u svom sportu. Legendarni Bodi Miler takodje. Tako da treba da prestanemo sa izigravanjem strucnjaka i pustimo coveka da sam prodje kroz ovo, jer ne verujem da su ga saveti sa interneta doveli do statuse jednog od najvecih u istoriji.

kemki

pre 6 godina

nema se tu što pričati.. nikakva lijeva ruka,,,tko prestane jesti meso i delicije od njega, taj je opasno zastranio.. Naravno Rodžer jede sve umjereno i zato je šapion neslućenih visina. Rodžer je monarh apsolutnih vrijednosti, drugo ime i motiv za dogmu, aksiom sporta .

moralni gmizavac

pre 6 godina

Pa dobro gospodine novinare ako već imaš obraza da kritikuješ čitaoce tj. one koji te plaćaju, jer sajt živi od posjetioca a ne od No14eta (da je do njegovog dobročinstva brzo biste katanac stavili), onda se umjesto da praviš idola naciji raspitaj malo o dugu od 100.000 dinara za komunalije prema opštini Stari grad, raspitaj se o dugu od 170e dubrovačkim lučkim vlastima, raspitaj se o traženju besplatnog veza za jahtu u CG, raspitaj se o plata mzaposlenih u restoranu itd. Pa nam onda morališite zajedno i ti i on. A mi ćemo "s ostrva" i dalje da kljucamo. Ali oklop laži i mita.

mrki

pre 6 godina

Levak je nole, postao od dešnjaka. Ne znam zašto se forsira vest o povredi kada čovek nije povređen.
Novak ima dovoljno novca da kupi privatni kliniku i da mu ugrade novu ruku, a on kao čeka da prođe samo. Ne pravite od njega neznalicu, njemu je povređeno nešto drugo.

Siki

pre 6 godina

Djokovic nije najbolji srpski sportista! Utuvite to u glavu i ne smarajte vise vestima o njemu! Ovo je patologija..
 (E, 24. januar 2018 16:46) # Link komentara

U redu, ako nije on, onda je najbolji srpski sportista....?

Govedarica

pre 6 godina

Uvijek se pitam kakav je mentalni sklop komentatora koji onako sav siguran u svoje tvrdnje ,,savjetuje" Novaka da jede cvarke i kavurmu. Dzabe ti Novace svi doktori ovoga svijeta dok ne krenes da listas komentare na b92. Tu ti je spas, znaju oni !

bg leprikoni

pre 6 godina

Kljuc svega jeste glava i treninzi,a ovo drugo se nadovezuje na prvo.Jednostavno kada je osvojen RG tada je omrazeni Vilander rekao cinjenicnu stvar,ta titula nema tezinu bez najboljih tenisera,a sem Mareja svi drugi su odsustvovali i Novak je istu osvojio jednom rukom,zmureci i praveci selfi.I da je to tada shvatio i jos vise radio jer se takva situacija tesko moze ponoviti on je poceo da uziva u statusu boga(setimo se naslova u domacoj stampi,euforije u narodu,analiza strucnjala gde mu je predvidjana dominacija do 2020-te,Armenulic bese).Od coveka cvrsto na zemlji poceo je da lebdi u oblacima,na najvaznije sportsko takmicenje ide da se slika i zeza u olimpijskom selu,medijski se eksponira bez mere i ukusa,i naravno sve manje trenira verujuci da ce ostali sami predati mec cim ga ugledaju.I logicno,desava se sve ovo,gubitak samopouzdanja koje kod njegovih protivnika raste i pad je neminovan.Ostali faktori nisu toliko vazni,Pepe je bio tu i kada je dominirao,mrsav je bio takodje dok je jos pobedjivao,nenosenje krsta je iluzorno i spominjati,dakle samo glava i mentalni sklop koji ipak nije stoprocentno sampionski,zapravo njemu je najveca mana u tenisu psiha,tako tipicna za dobar deo nasih sportista,naravno novinari i strucnjaci su tu stvar potiskivali,cak su ga nazivali mentalnom gromadom iako je jasno da je titule osvajao na suvi kvalitet,savrsene za tenis fizicke performanse i srecu da do skora nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

sima

pre 6 godina

Novak sad može šta hoće, ne igra za nikog, osvojio je sve što se može osvojiti, postavio standarde, nije imao niti jedan incident ili pogrešnu izjavu, tako da ako hoće može i mrave da jede, a ljudi mogu samo da mu skinu kapu kad ga vide, od Matsa pa do lokalnih forum stručnjaka.

drmr

pre 6 godina

A da probaš da treniraš?
Čuj povreda? Imao je pola godine da se zaleči.
Zalečio se tako što ne može više od tri meča da odigra, nema snage, kondicije.
Ko još veruje u povredu?
Naleteo na mlađeg, bržeg, snažnijeg, i izgubio naravno.
Svaki viner koji je napravio samo se prebacio na drugu stranu za servis ili ritern.žSvaku grešku koju je napravio mahinalno se hvatao za lakat.

Šta dalje da pišemo?

Sale

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Jelena,
ti li si?

Tereza

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

Neka jede one koje su umrle prirodnom smrću.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Novak Đoković je ispao sa AO, zašto još uvek pišete o njemu?
(marko, 24. januar 2018 17:15)

Bravo majstore. Najbolji komentar na ovu vest.

Labud

pre 6 godina

Čorba od prevejane prepelice sa dodatkom shiu miu drevne Kineske biljke......2 puta našte i to posle svake molitve kako bi univerzum bio kompletan !!! Molim vas prenesite čoveku recept....dok nije prekasno !

znanje-imanje

pre 6 godina

(bar) 50% da je kao dešnjak Novak završio baš-vrhunsku karijeru. Super ako nije! Ali 6 meseci oporavka nije dovoljno? - verovatno je i baš obimna povreda i ima isuviše ožiljačnog tkiva te možda više nema vrhunsko sredstvo koje vrhunski sport zahteva. Svež ne može ni 4 meča? - ili novo ozdravljenje u potpunosti više nije moguće i/ili ne može do intenzivnog treninga potrebnog za top formu.
Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu. Jer iako je u stvari i tada možda već bio kraj - možda i nije a sigurno nije za ovakav pad. Plus mogao je sve pustiti Mariju itd. a on oporavljen lupiti kontru Nadalu i Federeru.
Kada je davno b92 pozvao da se postavi pitanje Novaku na opštu radost a moj užas pobedilo je "da li zimi nosiš duge gaće"?! Zašto bi nosio duge gaće zimi - u sred Australijskog leta? A ako b92 ima backup naći će tamo i moje pitanje: "da li si ti (u stvari) (izvorno) levoruk?"
To mi je bilo objašnjenje mučenja sa servom i biomehanički prirodnim udarcima slajs i volej.
"Normalnim" (tj. većini) prelaz na drugu ruku nije moguć. Ali nekima jeste a sport ih je pun. U tenisu ne samo Nadal već i trener mu Moja, Melcer kojeg je isto trenirao Gebhard, Bartoli i Kerber i večita Kimiko a pre svega najbolja - Margaret Kort. Najbolji golfer Mikelson je "lefty" iako je dešnjak, Roni OSaliven ali i iznenađujuće - Lary Bird, kao i Le Bron!
Jeste to malo verovatno - ali ako druge nema a ionako pauziraće...

Alex

pre 6 godina

@Gajetano
Da, Znanje-imanje je pre par dana promovisao tu ideju. 60-to sam godiste i dobar poznavalac tenisa, moj je omiljeni sport. Pratim ga od 70-tih iz vremena Jovanovica, Pilica, Speara, Franulovica, Ilina, pa onda sledi početak uspona. Dolazak Zivojinovica, Oresara, Ivanisevica. Ideja sa korišćenjem leve ruke izgleda nerealna, nije bas nemoguce. Novak poseduje potencijal, da koristi levu ruku. Smatram da je on prirodno levoruk. Tvrdim iz ličnog iskustva. I ja sam u fudbalu bolje koristio levu nogu, prirodni sam tu levak. To vazi i za Novaka. Pogledati https://www.youtube.com/watch?v=rDxFu7VI2eQ i https://www.youtube.com/watch?v=b6RpqnjzxmI
Iz ovih linkova, treba uporediti Novakovu konstituciju, nekad i sad. Očigledan je značajan gubitak mišićne mase. Što je dovelo do povrede lakta. Uz fantasticne rezultate u 2015-toj, i kao posledicu neprestano učešće na turnirima, sledi i enormno opterećenje lakta, koje nije imalo dovoljno vremena za prirodni oporavak. Na to se nadovezao i iscrpljujući meč, protiv Kukuskina, u martu 2016-te. Da rezimiram. Iako deluje nerealno, dobro je poznat americki teniser Luke Jensen, Davis Cup reprezentativac i osvajac RG u dublu, https://en.wikipedia.org/wiki/Luke_Jensen, koji je koristio obe ruke prilikom servisa. Licno mislim, ako Novak zeli da nastavi karijeru, mora da se vrati na staru misicnu masu, da ubrza igru (servis/volej), kako bi sacuvao telo. Pre 12 godina je imao vrlo snazan servis i bar po 10 aseva tokom meca (na 2 dobijena seta).

nesa

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite?
(dragan, 24. januar 2018 17:23)

a biljke moze da ubija i jede, sram ga bilo...

Labud

pre 6 godina

Po pitanju teme najbolji sportista Srbije. Javila se Jasna Šekarić sa molbom za savet! Pita, kako i gde da smesti onih 30 medalja za Srbiju od kojih su 13 ZLATNIH, osim bezbroj svetskih i evropskih rekorda nema više ni jednu i opet sve za Srbiju. Nema ona pojma da je Nolo osvojio jednu i to bronzanu !!!

Oliver

pre 6 godina

@Sistem te laze
Objasnjenje je prosto: mala konkurencija.Ko se jos bavi ultramaratonom,lako je biti prvi u necemu cime se retko ko bavi.Nego ti reci koji teniser iz prvih 100 na listi ne jede meso? Samo Djokovic.Pa nisu njih 99 valjda ludi.Procitaj sta jede Majkl Felps,plivac,preko 4000 kalorija dnevno siba,jede omlete od desetak jaja.Van pameti je biti vegan u ozbiljnom sportu tipa tenisa,fudbala ili kosarke.Mani me egzoticnih gluposti tipa "ultramaratona".

PR

pre 6 godina

N01e je božanstvo! On je najbolji u istoriji tenisa kada se sabere i oduzme CELA karijera, a ne samo slemovi. Beskrajno verujem da je Australian Open samo zagrevanje i da će se do leta vratiti u mod BRUTALNE DOMINACIJE. Živi bili, pa videli! Korak po korak... GO N01e! Yes, he can! Yes, we believe!

002

pre 6 godina

Pa kad ti hoces u vegane .....Normalno je da si izgubio misicnu masu a udaras kao u najboljim danaima. Zato si se povredio . Samo ti slusaj te sto te.sad okruzuju i mozes u penziju. Mislio sam da ces da pregazis onog nadobudnog Federera ....ali je on ipak broj jedan svih vremena......

znanje-imanje

pre 6 godina

(bar) 50% da je kao dešnjak Novak završio baš-vrhunsku karijeru. Super ako nije! Ali 6 meseci oporavka nije dovoljno? - verovatno je i baš obimna povreda i ima isuviše ožiljačnog tkiva te možda više nema vrhunsko sredstvo koje vrhunski sport zahteva. Svež ne može ni 4 meča? - ili novo ozdravljenje u potpunosti više nije moguće i/ili ne može do intenzivnog treninga potrebnog za top formu.
Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu. Jer iako je u stvari i tada možda već bio kraj - možda i nije a sigurno nije za ovakav pad. Plus mogao je sve pustiti Mariju itd. a on oporavljen lupiti kontru Nadalu i Federeru.
Kada je davno b92 pozvao da se postavi pitanje Novaku na opštu radost a moj užas pobedilo je "da li zimi nosiš duge gaće"?! Zašto bi nosio duge gaće zimi - u sred Australijskog leta? A ako b92 ima backup naći će tamo i moje pitanje: "da li si ti (u stvari) (izvorno) levoruk?"
To mi je bilo objašnjenje mučenja sa servom i biomehanički prirodnim udarcima slajs i volej.
"Normalnim" (tj. većini) prelaz na drugu ruku nije moguć. Ali nekima jeste a sport ih je pun. U tenisu ne samo Nadal već i trener mu Moja, Melcer kojeg je isto trenirao Gebhard, Bartoli i Kerber i večita Kimiko a pre svega najbolja - Margaret Kort. Najbolji golfer Mikelson je "lefty" iako je dešnjak, Roni OSaliven ali i iznenađujuće - Lary Bird, kao i Le Bron!
Jeste to malo verovatno - ali ako druge nema a ionako pauziraće...

Čvarex - bombone od svinje

pre 6 godina

Da li vam je ikad palo na pamet da je prestao da jede meso zato što neće da jede ubijene životinje! Jel to ne možete da prihvatite i shvatite? 
(dragan, 24. januar 2018 17:23) 

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.
(Gaston, 24. januar 2018 18:10)

Ono što je meni zanimljivo je, da li bi vegani i dalje bili vegani da ne postoji plansko uzgajanje životinja za prehranu? Da li bi i dalje bili vegani da recimo moram ići da ulovim klopu? Ili, da recimo, moram da ulovim lava da preživim koji bi mene isto tako ulovio da se nađem tu a on siroma' gladan? Da li bi mi onda vegan rekao ej čekaj, nemoj ubiti tu životinju, crkni od gladi bolje ili se evo napasi ovih bobica pa kako bude? Dragane sine, voleo bih da mi odgovoriš na ovo pitanje

disnotor

pre 6 godina

A je l' ti možeš da shvatiš da se životinje na koje misliš uzgajaju da bi bile hrana? Da većina njih ne bi nikad ni postojala da ne služe za prehranu? Napuni usta braon travuljinom i tajac. Vidiš da treba mesa da bi mozak šljakao.
(Gaston, 24. januar 2018 18:10)

Koja to vecina zivotinja ne bi postojala da ne sluze za hranu? Navedi jednu jedinu. Da li mislis na SORTE nastale ukrstanjem i odabirom ili na kloniranu ovcu Doli?

Marko Kralj

pre 6 godina

Ja sam u godinama i čitanje svih komentara mi je napor. Ne znam da li je neko pomenuo Dr Kovačević koja je izlečila mnoge sportiste i brzo i uspešno. Mislim da se radi o regenerisanju tkiva matičnim ćelijama. Ja nešto verujem ovoj našoj doktorki. Neka neko ovo prenese našem Noletu. Srećno.

Ložač

pre 6 godina

Covek sa jedva zavrsenom osnovnom skolom koji nikada nista nije radio da nam bude Predsednik? Pa da li si ti normalan?!?!
(Kopaonik, 24. januar 2018 20:42)

Pa bistriji je od Tome bar milion puta. Eto i Toma je nešto završio, pa šta. Pusti se ti mali zavisti.

šeač

pre 6 godina

Novak jeste levonog ali u 30 da počne da igra desnom rukom, teško i smešno. On je desnoruk jako jako retka kombinacija ali eto zato je izuzetan.

bili andol

pre 6 godina

@Prorok Milentije
Tog istog on podrzava,setimo se Feketica,Srdjan svako malo u drustvu naprednjaka,da udje u politiku bilo bi isto kao i sa Udovicicem,Novak jednostavno nije savremenik sa ovim narodom i njemu ce trebati dugo vremena kad se penzionise da se vrati u normalu,kakva bre politika

lobotom

pre 6 godina

Ah, opet ogroman broj komentara o ishrani i mesu. Inace je poznato da Federer prije meca mazne desetku u somunu a Nadal kilu janjetine s mladim lukom. Opametite se ljudi i nesto procitajte na tu temu.

sokolovo oko

pre 6 godina

Ono što je meni zanimljivo je, da li bi vegani i dalje bili vegani da ne postoji plansko uzgajanje životinja za prehranu? Da li bi i dalje bili vegani da recimo moram ići da ulovim klopu? Ili, da recimo, moram da ulovim lava da preživim koji bi mene isto tako ulovio da se nađem tu a on siroma' gladan? Da li bi mi onda vegan rekao ej čekaj, nemoj ubiti tu životinju, crkni od gladi bolje ili se evo napasi ovih bobica pa kako bude? Dragane sine, voleo bih da mi odgovoriš na ovo pitanje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čvarex - bombone od svinje, 24. januar 2018 20:20)

Najjače zivotinje koje hodaju ovom planetom su bas biljojedi,slon,bizon i bik, konj,kamila,zirafa,gorila, itd......

a

pre 6 godina

Andrija Prlainovic nije nikad u zivotu nogom krocio u Srbiju kad je odlucio da zaigra za srpsku reprezentaciju. Nikola Tesla nije nikad u zivotu nogom krocio u Srbiju. Ivo Andric je etnicki Hrvat, od oca Hrvata i majke Hrvatice. Danilo Kis je sin oca jevreja i majke Crnogorske s Cetinja. Ime po rodjenju Vanje Udovicica je Franjo. Ime djeda po ocu Novaka Djokovica je Neđeljko. Ne Nedeljko, Ne Nedjeljko. Treba li dalje?

my way

pre 6 godina

Људи, шта је вама, у питању је шала Новаковог тима. Нико озбиљно не предлаже да Новак игра левом руком, то је просто немогуће.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Nolo nije king Rafa Nadal pa da moze da igra suprotnom rukom, jer kao sto je poznato Rafa je desnjak ali ga stric Toni naucio da igra levom rukom, iako i dan danas ne shvatam zasto.
Ali to Nolu nece pomoci jer je istrosen i sve je skloniji povredama. Ako ga boli lakat desne ruke nece biti u stanju da tapka lopticu niti da je baca u vis.

SimkeS

pre 6 godina

Zašto Nole živi u Monaku? Ako neće da živi u Srbiji jer bi ga stalno smarali i tražili mu pare na zajam, zašto ne živi u nekom drugom gradu?. :-)

ali ajde ti valjda moras da lazes

pre 6 godina

@beobrad ,inace je kao dete ziveo na relaciji Bg - Zlatibor, sagradio je srpski manastir, i bome je u CG sveukupno bio 3 puta , i od ovih sportista koje si nabrojao , Jasna Sekaric se moze staviti u recenicu s njim , ali realno Novak je jedan od 5 najvecih svih vremena u sportu koji je dalkeo popularniji ,tako da je on najveci srpski sportista svih vremena, znam da te boli ta cinjenica ,ali moj savjet ti je da prebolis

Vreme je

pre 6 godina

Vreme je da se povuče kao i mnogi slavni do sada. Nije vreme da se ide po svaku cenu. Ima se para, mo¿e i da se ništa ne radi do kraja života. Bio je jednom na topu i to je dosta.

Mara

pre 6 godina

Sjajan predlog. I onda da zaigra sa dva reketa. Jedino je mali problem kako bi bacao lopticu prilikom servisa. Ali našao bi se već neki flafer da mu pomogne. Okanite se više njegove glave, jer samo on zna kako mu je.

Kopaonik

pre 6 godina

@Prorok Milentije
Covek sa jedva zavrsenom osnovnom skolom koji nikada nista nije radio da nam bude Predsednik? Pa da li si ti normalan?!?!

Zucchero

pre 6 godina

T.Enkvist za Rogera."Mislim da je ključ što on istinski voli tenis i sve oko njega, mnogo to voli. Ta strast ga uvek gura i, koliko god da je vrhunski teniser, bez te strasti ne bi mogao toliko dugo da traje na samom vrhu. Srećni smo što živimo u njegovoj eri".Mozda kad bi i Nole volio tenis istinski, sig. ne bi imao ovakvih problema, usao je duboku u neku bzv psihologiju.

siki

pre 6 godina

@(Icarus, 24. januar 2018 18:17)

Ti imaš očnjake? Ahahaha! :))) Šta je onda ono gorili? Sablje? I? Da nećeš možda da se pošibaš sa tim biljojedom? Na komentar se samo nasmejati. Potpuno nepoznavanje bazičnog nutricionizma. Gomila laži u koje ovaj narod, koji se klanja slanini i čvarcima i koji zatrpava kardiološke i onkološke institute, jedva čeka da poveruje. Samo verujte...

novica

pre 6 godina

Mislim da je potrebno da ga polako skinete sa naslovnih strana, jer je došao čas za onu narodnu SVIRAJ, SVIRAJ, PA ZA POJAS ZADENI!
(Šta me boli lakat za njegov lakat)

Beobrad

pre 6 godina

@nauci sta su slave
Inace, ziveo u CG kao dete jedno vreme, ozenio se tamo, sagradio manastir, usidrio jahtu i svako leto provodi tamo.

b

pre 6 godina

Mislim da je potrebno da ga polako skinete sa naslovnih strana, jer je došao čas za onu narodnu SVIRAJ, SVIRAJ, PA ZA POJAS ZADENI!
(Šta me boli lakat za njegov lakat)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 24. januar 2018 22:36)
Ali te boli trula dusa zbog toga sta je postigao. Crv gamize 10 godina po buskackom sajtu , ne postoji vect na kojoj nisi cvileo za bilo sto , uspeh ili neuspeh. Nesreco opterecena

Pleymejker

pre 6 godina

E neko prati tenis od pre nekoliko godina a neko od pre Federera Rafe Novaka. odmoji ljudi... Ako je lakat tesko ce biti Novaku u nastavku karijere a da igra levom jos teze. Setite se del potra i opetacija zgloba na ruci do tad je bio top 5 a posle??? Setite se sta su nadalu rekli za njegov stil igranja i bili su u pravu... Novak je od 2011 igrao na vrlo visokom nivou u tom periodu je bio samo jedan teniser a sada... nemozes vecno. Ako se vrati i dalje cu ga gledati ako ne pricacu ljudima ko je bio Novak i nsravno o igrama drugih pre i posle Novaka. Hvala ti sto si nas uveseljavao ljudino. Drzi se braco. Glavu gore zivi uzivaj. A tenisu si dosta toga dao i ponosan sam Srbin jer sam te gledo dok igras

dostojevski

pre 6 godina

Novače,batali tenis, počni da razmišljaš o budućnosti, evo, predlažem ti da pomogneš građnima SRbije tako što ćeš se pripremati za sledeće predsedničke izbore, jer ako ga ti ne pobediš, onda nam sa ovim nema spasa....
(Prorok Milentije, 24. januar 2018 18:24)

pa on je na njegovoj strani...

trenercina

pre 6 godina

trenutno se celokupna javnost ponasa kao da je ovaj "neuspeh" djokovica veliki udarac na integritet cele srbije i svakog pojedinca koji se oseca kao srbin. ljudi, shvatite da niko od nas nece ziveti bolje cak i da novak osvoji 30 grend slemova i srbija bude prvak sveta u fudbalu. svi smo mi ljubitelji sporta ali sport je igra a ne politika, rat ili sta god drugo. smanjite dozivljaj i posvetite se malo vise sebi i svom zivotu a manje se sekirajte oko necega sto treba da sluzi zabavi

kk

pre 6 godina

Federer je ispratio generaciju Samprasa i Agasija u mirovinu (igrao je finale Us opena sa Agasijem), ispratio je svoju generaciju (Hewitt Safin, Roddick )kako stvari stoje ispratit ce i ovu generaciju Nadala, Djokovica i Mureya, i onda se covjek bori s generacijom Zverev Thiem, Chung ljudi koji su od njeg mladji 17-18 godina NEVJEROJATNO!

merlin

pre 6 godina

@Aleksandar I
Jasna Sekaric,zena je osvojila 5 Olimpijskih medalja,primera radi komplet nas olimpijski tim je tek u Riu premasio brojku od 4 medalje po Olimpijadi pa vi vidite.Da ne govorimo da je zvanicno najbolja u svom sportu svih vremena,dok je Novak u svom peti-sesti.Ili streljastvo nije sport posto ne donosi lovu kao tenis.

Ako on nije Srbin , onda je Janica Kostelic

pre 6 godina

@ss ,ahahhahahahaha ,Covjek Srbin ,rodjen u Srbiji , nastupa za Srbiju a u Crnoj Gori bio 3 puta turisticki, ajde zakopaj se u misju rupu iz koje si izgmizao

jel jasno ?

pre 6 godina

@ss , alo susjed , to sto tebe uce u skoli prosipaj na indeksu , ako vec brojis krvna zrnca broji ih Petrovicu ili Ivanisevicu ,Srbina Djokovica ostavi na miru

alex

pre 6 godina

@Gajetano
Kao sto sam napisao "Iako deluje nerealno, postoji potencijal da Novak koristi levu ruku", pre svega na servisu.
I zadrzao bih se samo na primeru Luke Jensena, koji je istovremeno koristio obe ruke. Slucajevi, kada je neki teniser/teniserka "promenio" ruku, u pocetku bavljenja tenisom nisu merodavni

Koliko pratim, Novakove konferencije, mislim da je spomenuo, da mu je vec predlozeno da pocne da igra levom rukom. Na sta se on nasmejao. Mi, koji volimo tenis, svakako ne treba da se mnogo brinemo. Dolaze novi, Kecmanovic i Miladinovic. Kecmanovic je na turniru u Njuportu pobedio i Tiafoa i Kozlova, sto se rezultati za postovanje. Jer su to najbolji u njegovoj generaciji.

to uopste nije tesko provjeriti

pre 6 godina

@beobrad ,apsolutno netocno , jedino je tacno za zenidbu ,a kao klinc je ziveo na relaciji Beograd - Kopaonik , jedino ako si ti jedan od onih koji misli da su i to dijelovi CG, inace dijelovi Cg gdje je Jasenovo Polje je dio Stare Hercegovine, koji je pripojen Cg tek 1921. g , i danas ti delovi su vecinom nastanjeni Srbima

Alex

pre 6 godina

@znanje-imanje
"Da to sam ne prepozna pre godinu i po, a tek da ga niko od brojnih ne voli toliko da mu to podvikne - ne ide mi u glavu." Pa i prepoznato je pre godinu i po. Ali je tada već bilo verovatno kasno. Zašto sam Novak nije prepoznao? Razlog 1. Imao je veliki cilj. Osvojiti RG. I ući u besmrtnike, koji su osvojili godišnji Grand Slam. Razlog 2 (verovatan). Dobijao je frizirane medicinske izveštaje i analize. Ubeđivan da je to prolazna povreda. Povreda je skrivana od njega, od konkurencije i od novih investitora (ugovori sa Lacoste, Asics…). Razlog 3. Oko tebe su razni agenti, koji svog klijenta „štite“. Ogromna lova je u igri. I velike provizije agenata. Talentovani i uspešni ljudi su ogroman izvor prihoda, za gomilu „pijavica“, koji ih okružuju. Ko će takvim ljudima da „podvikne“? Dobronamerni su odavno marginalizovani i izbačeni iz kruga, uopšte ne mogu da im priđu. Zašto je u svetu umetnika, uspešnih sportista toliki broj depresija, pa i samoubistava? Koliko često slušamo da su umrli iznenada, pod uticajem razne kombinacije lekova, antidepresiva i painkillera? Vrlo često. Eto odgovora. Zato se Novak prebacio u svet meditacije, gurua. Da pokuša, nadam se i uspe da nađe mir i ozdravljenje. Ko smo mi, da uopšte njemu postavljamo ciljeve? Da li to radimo, kao dobronamerni ljudi? Da li to radimo, zbog sebe i naših neostvarenih ciljeva? Da li naše neuspehe, pokušavamo da „zamaskiramo“ njegovim vrhunskim dostignućima? To je pitanje za nas, kao pojedince i kao narod.

###

pre 6 godina

Evo moj predlog: nek pocne i forhend i bekhend da igra dvorucno, a servis neka pocne da vezba sa levom rukom (pa na mecu moze da servira malo levom malo desnom da zbuni protivnika i smanji opterecenje desne ruke).
Takodje, postoji metod (iako nisam doktor) kojim se lece mesta do kojih ne dolazi krv (poput lakta, kolena itd) a to je da se izvadi krv pacijenta i ubrizga na ta mesta, i krv zaceljuje ta mesta lakse.
Mozda su ova dva predloga glupost, ali ce novinar sigurno da ih procita i mogao bi da ih dostavi Novaku, kojem zelim sve najbolje.

b

pre 6 godina

Kad se vrati iz ‘penzije’, bice vam zao sto ste ga u istu ovako bedno i prerano poslali.
(mozda, 25. januar 2018 01:13
Neće , mnogo je zlih. Nažalost videlo se puno puta tokom istorije kakvi smo podanici i poltroni ,bratoubice..

boris

pre 6 godina

Ne znam zasto ne projektuju nekog igrača od malih nogu da igra sa obe ruke, plus da servira neki slajs servis blizu mreze.Mislim da bi to bila nova dimenzija tenisa.

mix

pre 6 godina

Otpisivali su i Federera,covek se vratio.Tako ce i Novak.Ko ne razume uspone i padove,ne bi trebalo da se bavi sportom,pogotovu ne profesionalno.

Dr. Brone

pre 6 godina

Mislim da je obim nadlaktice u direktnoj vezi sa vremenom igre na vrhunskom nivou. Ako se odbiju pauze i nedostatak aminokiselina (koje se nalaze samo u mesu) tetive su izložene povredama. Nisam doktor, ovo sa wikipedie.

nauci sto su Slave

pre 6 godina

@ss , po cemu je on crnogorac ? Sto objavljujete ove fake provokatore? Ako cemo istinu taj je bio mozda 3 puta u Crnoj Gori

pozdravljaju te Ivanisevic i Petrovic

pre 6 godina

@ss , a kako molim te Srbin ,rodjen u Srbiji koji nastupa za Srbiju moze biti Crni gorac, jesi to na Slobodnoj dalmaciji procitao?

znanje-imanje

pre 6 godina

@Alex - ne, ima video gde Nadal i serivra i igra desnom (tanjom!) rukom. Ima, i on je izvesno dešnjak. Inače mislim da - realno ili ne - Novak skoro da i nema izbor. Nije otišao samo lakat - to je otišlo najviše. Ali poznat je i problem sa ramenom (sa kojim je u stvari i počelo popuštanje dominacije!), kuk povremeno (na način na koji je Mariju skoro skroz) a čini se ponekad i zglob. Dakle - nazire se kompletna izakanost "desnosti" da tako kažem.
Inače treći link koji sam dao predstavlja pokušaj da se stvore "teorijski" igrači - obe serve kao đus a sa obe strane forhend.
U odbojci svaki dizač brzo bude i dešnjak i levak, bez velike drame. Njemu je pored akta volje preduslov i da je izvorno levak.
@Dominus, Gajetano - pozdrav, i nikakva ljutnja. Ali npr. kako to može da izgleda? Odeš kod roditelja Ane I. i kažeš "znate ćerka vam je super - ali je malo i kreten; nego vi pauzu 6 meseci, da se neuro reprogramira. Neće ovako, mnogo je princeza stakleno-neurozna. Vežbanje podbacivanja, nema povratka dok ne valja. Jeste izgubiće i ranking i formu i milione. Ali (ako, veliko ako) se tu ispravi biće 3-4 puta uspešnija - majke mi"
Kao što vidiš, iako sada znamo da u stvari jeste to sve tako - u realnosti to neće da oće ni gde je baš jasno. A tek ne za Novaka gde je vrlo nejasno. A iako to "stručnajci" i tim itd. ne znači mnogo - zamisli samo da mu svako ko misli da ima nešto pametno da kaže uzme i 5 minuta... Mora sam da vidi putanju, ako je uopšte ima, a naročito ako je ova.

Gajetano

pre 6 godina

@Alex
Da, "pijavice" treba nahraniti. Slicno kao kad bi neki mafiozo, nakon stvaranja imperije za koju je eto morao da "zrtvuje" par desetina ljudi i njihovih familija, rekao: "Umoran sam, idem u penziju da cuvam unuke (sto mi ovo poznato), a biznis ostavljam mladjima". E, nece da mogne bas, mnogo je zainteresovanih strana preostalo.

Mene je Novak sokirao kada je samo par dana nakon osvajanja teniskog Mont Everesta (4 GS za redom) izjavio: "Mene tenis vise ne zanima, sada imam druge prioritete u zivotu"!? Pa slede redom Imas, veganstvo, povreda... Deluje kao da se covek vec tada odjavio, ali sta ce sa brojnim ugovorima koji su vazeci i koje jos par godina mora da ispunjava, a penali za prekid su verovatno basnoslovni. Ili su mu pak, videci da vec ozbiljno ugrozava Mr. Privilegovanog na GOAT listi, Moguli teniskog biznisa rekli: "Decko, ajde oladi". Ako je tako, onda neka se sprda sa njima sve igrajuci tenis sa obe ruke do svoje 40. i pokusa da stvori sto rece znanje-imanje prototip "teorijskog igraca - obe serve kao đus a sa obe strane forhend". Hehe, kakav je svestran, ne bi me cudilo da mu i to podje za rukom:)

Pozdrav,

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Pitanje ponavljam još jednom, u nadi da ćeš pročitati. Da li možeš ikako stupiti u kontakt sa Novakom? Jer bi bila velika šteta (naravno, ako si u pravu) da mu ne ponudiš pomoć, ako možeš (pa ako posluša).

Samo kazem

pre 6 godina

Yoga moze da doprinese povredi lakta zajedno sa vegetarijanskom ishranom, uz velike napore koje donosi tenis, a guru mozga.

Volim Novaka i postujem BTW. Zao mi je sto vise ne pobedjuje sve redom, ali mi je drago zato sto nije odlepio kao neki drugi superstarovi, recimo Beker.

zoran ivkovic

pre 6 godina

zaista su lakost i asiks napravili super opremu za novaka prava steta sto nije prosao dalje ....sve pohvale za lakost i asiks

Draža

pre 6 godina

Čuj “retko ko od navijača prihvatio novi način ishrane”. Prvo to nisu navijači, jer navijače se apsolutno ne tiče bilo čija ishrana, a drugo koga briga dal se nešto što ih se ne tiče nekome sviđa ili ne.
Ne nazivajte navijačima te hejtere, vređate prave navijače.

Dimi Dotcom

pre 6 godina

Sve ima svoj kraj pa cak i minimax cuvena odjava Milovana Ilica.Sve ima svoj kraj pa nazalost vecine nas i Novakova karijera.Bilo je lijepo dok je trajalo.Pravi uzroci mozda mo jednog dana saznamo .Pozdrav

malo manje slobodne dalmacije

pre 6 godina

@a , mozes ti pisati i dalje ali za pocetak cinjenice ,a ne lazi, kao prvo Novakov deda se zvao Vladimir , kao drugo Tesla je bio u Srbiji.... pa ti sad natavi dalje, prvo s edukovanjem , a onda eventualno mozes da ostavis komentar isprike sto si zavidan na Srbe

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Nemoj me pogrešno shvatiti. Komentar sam pisao sa najboljom namerom. Očigledno je da se razumeš u tenis. Nisam ni mislio na klasično cimanje, već kontakt tipa ličnog upoznavanja (nešto kao onaj dr Cetojevic). Siguran sam da bi imao koristi, pa me čudi da ranijih godina nisi upoznao Novaka. Srdačan pozdrav.

dominus

pre 6 godina

@ alex

Jeste pobegao u svet meditacije. Meditacijom se čovek može izlečiti. Međutim, pravo pitanje jeste, koliko je on istinski u tome? Među "duhovnicima" ima mnogo prevaranata, pa je lako moguće da ga neko navuče na pogrešan put. On je još pre desetak godina promovisao kundalini jogu. Svako ko ozbiljno praktikuje jogu i meditaciju, zna koliko može pomoći, ali i odmoći ako navodi na pogrešno. Lako se može ispostaviti da je Imaz veći prevarant od "ostalih pijavica", a može biti i njegov "spasilac".

Gajetano

pre 6 godina

Jova,

Toliko nam nedostajes na ovom forumu!

RG2016? Apsolutno sumnjiv, finale posebno. Marej je superiorno osvojio 1. set, a onda nestao sa scene u sledeca tri. Mnogo me to podsetilo na meceve koje je Novak sumnjivo gubio. Cudna stvar i nakon finala: mama Dzudi, Srdjan i Dijana ispijaju sampanjac u Novakovom boksu. Jos cudnije stvari nakon toga, dve naizgled "nespretno" izjavljene zelje mame Dzudi i Maestra su se u potpunosti obistinile. Pa onda ona cuvena Novakova "shvatio sam da ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od tenisa". Lele...

Najverovatnije da mu jesu rekli "decko, ajde oladi", ali da su mu pre toga izasli u susret za taj nesretni Rolan Garos. Ne moze i NE SME sve da se osvoji, osim ako nisi glavom i bradom Mr. Privilegovani, za kojim (iz meni nepoznatih razloga, vrlo antipatican lik) ceo svet sizi.

Veliki pozdrav,

zastitar97

pre 6 godina

A zasto se cudimo? Ne jede meso, zivi na biljke i zitarice? Ima ruku mrsavu kao viljusku. Gde je tu snaga? Masivnost i muskost? Ali ipak kad pogledas, sto bi pa ima vise razloga da igra,osvojio je sve moguce, nek uziva.

chemistry

pre 6 godina

Svet totalnog hedonizma. Ljudi masovno uzivaju u primitivnim zadovoljstvima i ruse svoje psihicko i fizicko zdravlje. Nikad necete da razumete Novaka. Tenis nije bitan, bitan je zivot.

Gajetano

pre 6 godina

@Alex, znanje-imanje

U kom delu svoje karijere su se doticni likovi "opredelili" koju ce ruku da koriste? Na pocetku, kad su poceli da se bave svojim sportom, ili u 30. godini kad im je druga ruka zaribala?

Odgovor na ovo pitanje jako je bitan za verodostojnost vase price.

Pozdrav,

dominus

pre 6 godina

@ znanje-imanje

Da li imaš mogućnost da kontaktiraš Novaka?

p.s. molim vas, objavite mi komentar. na ovu vest sam već poslao komentar koji mi nije objavljen.

bolje ti je da ne komentiras

pre 6 godina

@a , jos jedan lazljivac , Nikola Tesla je bio u Srbiji ne samo to vec je u Srbiji postavljena prva elektrana u Evropi u Uzicu na osnovu njegovih nacrta, a tu su mu i posmrtni ostaci , ali nikad nije bio u Hrvatskoj jer tada nije ni postojala, Danilo Kisu majka je Srpkinja, Novak Djokovic je Srbin kojemu familija vuce korene s Kosova i stare Hercegovine, Andric je hrvat ,ali ima utjecaj na srpsku knjizevnost , kao sto recimo Srbi Petar Prerarodvic ili Grigor Vitez imaju na hrvatsku ili Aleksandar Petrovic na Madjarsku , ja za razliku od tebe mogu jos i dalje ,ali samim time bih samo pokazao koliko ti pojma nemas i koliko te kompleksi peru, a posebno je degutantno spominjati Teslu kojemu ste vi Hrvati ubili 11 clanova familije i 2 puta rusili kucu (zadnji put 1991.) - zato ti je bolje da cutis

jos jedan milogorac

pre 6 godina

@a , koji si ti lazov , Novakov deda je Vladimir , Tesla ne samo da je bio u Srbiji vec je po njegovim nacrtima izgradjena prva elektrana u Europi, Kisova mama je Srpkinja, Vanjina mama je Srpkinja , a Andrija Prlainovic je svoje ime stekao trenirajuci u Partizanu, a osim toga Herceg Novi je nadaleko poznat kao "srpski grad" u CG kao i mnogi dijlovi Cg jer tamo jos zivi 30 odsto Srba, trebam li dalje?

pisi u svoje ime, nacionalisto

pre 6 godina

@b , to sto si napisao se odnosi na vas milogorce koji jedva cekate da pljunete po Djokovicu, Srbi za razliku od vas nikada nisu bili podanici

cemu se trudis?

pre 6 godina

@a za tvoju informaciju Novakov djed se zvao Vladimir, Tesla je itekako bio u Srbiji, pa to su sve informacije koje se daju proveriti - ovako ispadas neverovatno glup, plus Kisova majka je Srpkinja...

Jova

pre 6 godina

Da je meni čarobni štapić, već bih znala kako ga upotrebiti.

Ako je povreda, ozbiljna je, ako je Holivud još je ozbiljniji. Odbacila bih drugu opciju da famozni, osvojeni RG nije bio ( bar u mojim očima ) krajnje čudan.

1. Nadal, posle par kola ( ne da mi se guglati, sve je po sjećanju ) u kojima gazi protivnike odustaje zbog povrede, u cjeloj sezoni šljake nevidljive – baš je počeo lijepo dizati formu i postao ponovo zastašujući – tuga pri saopšatvanju odluke je posebna priča -.

2. Novak neobjašnjivo nervozan, takođe u prvim kolima – hvala sudiji na brzim refleksima, inače bi bio diskfalikovan .

3. Kontradiktorne izjave ( i ponašanje ) posle četiri u nizu, tj. zaokruživanje karijere, rekla bih.

PS: najezda »kojekakvih« me skoro potpuno udaljila od ovog foruma ali navike su navike, redovno sam zirkala i tražila »moje«.

Pozdrav svima, znanje-imanju i Gajetanu poseban

Mladen

pre 6 godina

Boze hocete li vise prestati pisati o Novaku, ispao sa turnira, ne igra kao pre i sta sad... Ovo je odeljak za pisanje o gren slemu, ne o teniseru koji je ispao. Tako da lrezalite svi i gledajte tenis, ako ga gledate zbog igre a ne zbog Novaka.

Pjer

pre 6 godina

Lep tekst, ali moram reći da su mi ova naklapanja dosadila. On ima mnogo para imože sebi da ugodi, ionako je sport pistao nameštaljka.

dobro ste se izvinili sto su vas tukli

pre 6 godina

@b , Srbi ti bas kroz istoriju nisu bili podanici i poltroni, to mozes u svoje ime pisati, recimo ako si Crnogorac ,pa ovo slizanje s NATO-om samo par godina nakon bombardovanja

znanje-imanje

pre 6 godina

@Alex - e da! i Luke, both hands serve 130MPH! hvala vrlo!
https://www.youtube.com/watch?v=ZqmRN4cgIns najjače je brat na 1:30, 1. servis desnom a 2. servis levom!
@Gajetano - nit ikakvu priču prodajem niti ikoga išta ubeđujem pa da titram nekom verodostojnost
@dominus - da ga neko cima tipa "e da ti objasnim..."? i još "a kad smo već tu i ono mentolisanje batali..." ?? Ne, a i sve ovo sam već pisao pre godinu i po, ako ima PRa...
Rezime: najbolje da povreda prođe. Ali ako ne? Možda je i nadajmo se leva nepotrebna - a potrebna ili ne verovatno nije moguća (da se unapredi na vrhunski nivo). Ali nije sigurno da je tako! Retkima je moguće, pogotovu ako i inače imaju te naznake - a on ih ima. Dok ne proba neće ni on znati 100%. To što "normalni" ne mogu to ni da pojme...
Nadal desnom: https://www.youtube.com/results?search_query=nadal+right+serve
Mnogo je primera: https://www.youtube.com/watch?v=J_FuSihamHE ovi sa obe oduvek
Ko bi ih znao sve? generalno većina se opredeli dosta rano, ali kako ko. O'Saliven je iz zezanja i arogancije dodavao levu, pa ih skoro i izjednačio...
Ukoliko Novak nije izvorno levak (makar igrao fudbal levom) to je cenim 0-10% realno. Ukoliko jeste izvorno levak ili ambi onda je to realno 10-30%. To zahteva cenim godinu dana - koju nažalost možda "ima" i ovako i onako. A nije Nadal, razlike mišićne mase ruku skoro nema. I da, tada bi tek morao normalno da jede. Ne gubi ništa da proba dok još desnu mora čuvati, ionako je tada tako logičan trening.

Alex

pre 6 godina

@znanje-imanje
Ovaj video sa Nadalom, gde on servira desnom rukom nije „stvaran“, to je „mirror“. Mozete videti po reklamama  . Ima dosta takvih videa, na Youtube
@Gajetano
Luke Jensen je, gledao sam par njegovih singl mečeva, krajem osamdesetih, je rodjen 1966-te, to znaci da je imao oko 23-24 godine. Što znači da je krenuo vrlo rano, da koristi obe ruke. Iskreno bio sam šokiran, kada sam to video.
Kada se pojavi prvi teniser, koji će koristiti obe ruke, u takmičarskom tenisu, to će možda doneti revoluciju o ovom sportu. Imate protivnika, koji ima samo forhende i to ubitačne.

Gajetano

pre 6 godina

@Alex

Ubitacni forhendi sa obe strane, mislim odlicna ideja. Takodje, servis moze da bira hoce li sa djus ili ad strane:) Teniska pravila to svakako ne brane, ali taj lik je verovatno jedan jedini koji je to ikada primenjivao. Ali bas nesto i nisam cuo za njega, jel' osvajao taj neke turnire, masterse, gren slemove, bilo sta? E, jos da su mu dozvolili da igra sa dva reketa, u svakoj ruci po jedan, gde bi mu bio kraj...

Mislim, iako je ideja u biti "genijalna", meni to sve izgleda suludo. Zar nije jednostavnije da Novak, ako je vec toliko potrosen (a zaradio je novaca za narednih 10 generacija svojih potomaka), jednostavno okaci reket o klin? Ko mu ista moze zameriti?

Pozdrav,

Jova

pre 6 godina

@Alex

Nije uvijek razlog neigranja povreda. Sjećam se da je Nadal te godine, do sezone šljake izgledao kao izduvan balon ali je odjednom podigao formu ( i kilažu – noge su mu imale pola metra u promjeru, lijeva ruka upola veća od desne a vena na istoj tako izražena ). Istina je i da je tenis zadnjih godina zlatna jama a popularnost je vladavinom Novaka polako opadala. Poznajem par Federerovih i Nadalovih navijača – braća Slovenci nisu baš naklonjeni Novaku – i mogu reći da su polako počeli očajavati. Ne šalim se. Mogu zamisliti kakva je situacija bila drugdje. Kad se na kraju podvuče crta a “gazde” pogledaju brojke mnogo toga postaje jasnije.

E zato je Mari, barem na kratko, bio prvi, Novaku su se ispunili snovi osvajanjem RG a Privilegovani i glavni mu konkurent doživljavaju renesansu. Kud ćeš bolje…A kola se uvjek na nekome moraju slomiti. Kad štimanje žreba, satnice igranja, spremne mine i ostali sitni trikovi ne pomažu pribjegava se drugim sredstvima. Baš bih voljela vidjeti Federera u nepovlaščenom položaju ( npr. Verdaska ili Momfisa u prvim kolima, na vrelom suncu i sporednom terenu ), bez tapšanja po ramenu i ugađanja na svakom koraku. Da ga izmore do četvrt finala, pitanje da li bi bilo plesa kasnije.

Pravi Novak mi strašno nedostaje ali nije mu zamjeriti ako mu je konačno dosta svega. I ako osjeća fizički odpor do spartanstva i posvećenosti samo jednoj stvari, tenisu, u kojem nikada neće biti u ravnopravnom položaju u odnosu na direktne rivale.

Pozdrav

Alex

pre 6 godina

@Gajetano
Luke Jensen je jedan krajnje specifican lik i teniska pojava. Iako najbolji junior i u singlu i u dublu, odlucio se za studije. Tek nakon toga je počeo profesionalnu tenisku karijeru. Retko je igrao singl mečeve. Imao je zapazene uspehe u dublu. Osvajac je RG, sa bratom Marfijem. Ima školu tenisa za obolele od Daunovog sindroma.
Što se tiče prekida Novakove teniske karijere, verovatno je i ta opcija. Ali. „pijavice“ treba nahraniti. Zbog toga, mislim da je angazovanje Agasija (bez ugovora, kako kazu i stalnog angazovanja), samo „maska“ za sponzore.

Alex

pre 6 godina

@gajetano @jova
Oko nečega se možemo saglasiti. To je RG 2016, finale. To je bilo vraćanje dugova za USO2012 i Wimb2013. Uz to je bilo ispijanje šampanjca (majki). Dogovor ispoštovan.
@jova ne mogu se složiti za Nadalovo odustajanje RG 2016, zbog povrede. Povreda je bila stvarna. Nadal nije igrao ni Wimbldon te godine.

Mr. Privilegovani. Slažem se donekle. Sve mu se servira, ne bi li osvojio još neki GS. Ali sa druge strane, igra trenutno najbolji tenis u karijeri. Bekhend, koji mu je bio slaba tačka, sada je monstruozan. Ekstremno racionalno troši energiju. Briljantan servis, briljantan ritern (nisam njegov fan, samo uočavan činjenice). Izmena ritma zbunjujuća za bilo kog protivnika. Savršen sklad u porodici. Nikada nije imao problem sa finansijama, jer živi u uređenoj državi.
Novak nije imao sređene finansije. Sećam se kada je kao omladinac trenirao u jednom teniskom klubu, kada je vlasnik rekao da ne može više da trenira, dok otac ne plati dugove. Sve to ostavlja traga. Psiha prsne. Tražiš izlaz. Zar se nije Bjorn Borg penzionisao u 26-toj, sa osvojenih 11 GS titula, pri čemu je samo jednom nastupao u Australiji.
@dominus
I još nešto o „krugovima“. Posle fantastične 2011-te, počeli su problemi u 2012-toj, stavio sam komentar, preporuku, krajnje dobronamernu na web strani naše legende. Posle 2 sata je komentar obrisan. Toliko.

dominus

pre 6 godina

@Jova u poslednjih godinu i više, teško je pronaći prave komentare i pročitati nešto, a da nije obični navijački i "kojekakav" još. Zbog Vas i Vama sličnih, ovde je vredelo često dolaziti.
@alex @Gajetano, slobodno mogu reći i @znanje-imanje
Novak je definitivno najveća misterija. Bar za nas (a možda i za njegove navijače širom sveta). Ono u što sam gotovo siguran, jeste da (zvuči previše blesavo) se sve u vezi sporta namešta. Naročito u poslednjih 15-20 godina. Ipak je to jedan biznis. Isto tako, doping je itekako prisutan ( još '70ih bio široko rasprostranjen, a tek danas, možemo samo da slutimo na kom nivou)
Ono što je sigurno, ništa nije slučajno.
Srdačan pozdrav gore navedenima.

dominus

pre 6 godina

@ alex
veliko je pitanje da li on i koliko ima dodira sa svojom web stranicom. Veruj da nisi jedini koji mu je pisao :)
Veliko je pitanje i koliko je on sam srećan u svojoj koži, odnosno glavi. Kao što napisah u prethodnom komentaru (nadam se da će biti objavljeno :) ) dečko je je velika misterija. Neke detalje ćemo (nadam se, Bože zdravlja) saznati za deceniju i više, a možda i nikad.
NJegov prvi trener - Jelena Genčić, svojevremeno je rekla kako je Novaku karijera pogrešno vođena. Čak se u vreme njegove prve dominacije, kritički osvrtala na neke stvari. Samo što njen glas nije dopirao do Novaka (može se reći da je dosta i marginalizovana od strane medija, pa i samog Novaka).

Alex

pre 6 godina

@ dominus @ jova
„veliko je pitanje da li on i koliko ima dodira sa svojom web stranicom.“
To baš potvrđuje, ono što sam napisao o „krugovima“, koji se ne mogu „probiti“.
„Novak je definitivno najveća misterija.“
Da smanjimo misteriju. Što od naše štampe, što od kolega, što od oca su mu nametnuti nerealni ciljevi, a to je da bude najbolji i najveći svih vremena. Pa i da osvoji najviše trofeja, opet će neko da to osporava. Cilj da budeš najvoljeniji, sa najviše navijača, da te publika najviše voli. Nerealno. Jedan od najboljih tenisera krajem 80-tih (9GS titula) je imao naziv Ivan Grozni. Zamerali su mu igru, pretežno sa osnovne linije, što nikada nije osvojio Wimbldon. Na šta je on uzvratio „trava je dobra samo za krave“. Nikada mu Englezi nisu oprostili. Setimo se slučaja Monike Seleš i mučkog napada. Povreda nije bila toliko teška, ali je ostavila dubok trag na Monikinu psihu. Za zapadni svet, „mi (Novak, Monika, Lendl, Simona…) dolazimo sa nevoljenih teritorija. I ne možemo očekivati da dobijamo bilo kakve povlastice. Jer biznis je u pitanju, što bi rekao Mekinro.
A Federer. Možemo da ga ne volimo, ali realno najveći. Potpuno druga dimenzija. Naravno i „kockice“ su mu se poklopile da su Novak, Nadal i Endi povređeni.
Na kraju da završim. Nadajmo se da će se Novak vratiti, sa desnom ili levom rukom, u punoj snazi, strasti i sreći. Ako se i ne vrati imali smo neverovatno sreću, da nas čovek bude jedan od najboljih, u vremenu, kojem mi pripadamo.