Ponedeljak, 22.01.2018.

18:00

Novak je ponovo udario u zid

Teško je bilo šta pametno reći kada se doživi ovakav poraz.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Novak je ponovo udario u zid IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Al

pre 6 godina

Jednoatavno presao je 30 ,a ni ova gradja mu nesto puno ne pomaze ,i on vise ne moze da igra onaj tenis koji je bio zasnovan dosza na fantasticnoj fizickoj spremi i atletizmu .Uz sve to vuce i tu povredu lakta ,al mislim da i to kad sanirau potpunosti opet nece moci da igrao kao ranije to je sasvim ocigledno .Veci je problem sto on mora da igra jos barem 4 godine jer mora da ispostuje te ogromne sponzorake ugovore ,u suprotnom nece dobiti taj novac a u zavisnosti kakav je ugovor mozda se placaju i neki penali .Pritom covek je kupio dosta nekrstnina u poslednje vreme na najskupljim lokacijama na svetu a to nekako treba odrzavati .

Posmatrač

pre 6 godina

Ovo što se dešava Novaku je rezultat nekoliko stvari:
a) protivnici više ne gube mečeve protiv Novaka "već u svlačionici", jer su shvatili da je njegova mentalna stabilnost upitna,
b) s obzirom na a) Novak ne može bez "punog gasa" da dobija mečeve, a njegova opuštena neodgvornost u kritčnim momentima je zabrinjavajuća i
c) godine, povreda i pad snage (ishrana?) i dolazak novih snaga koje ne respektuju staru slavu su značajan faktor.
c)

no name

pre 6 godina

Cinjenica je da nesto debelo ne stima ,sta je u pitanju to samo on zna ,al obo je zestokomucenje postalo .Ili je nedovoljna angazovsnost u radu ,ili je ta povreda u pitsnju,a mozda i to veganstvo ko ce mu ga znati vise,al slika govori vise od hiljadu rjeci.

sasa jokic

pre 6 godina

Povreda lakta je posledica, treba se baviti i uzrokom. Pre toga treba stvarno reci da je Nole juce imao prilican broj zicera za brejk, ukljucujuci onaj kljucni na mrezi u trecem setu koji je po meni odlucio pobednika.
Prica o uzroku je vrlo komplikovana, duboka, i zato sam ja pomalo pesimista, i mislim da ce se isti tesko resiti.
Strucno medicinski je prilicno lako objasniti. Naglo gubljenje misicne mase, prouzrokovalo je vece napore prilikom udarca, kada nema dovoljno misica, stradaju terive i hrskavica. Tako da je samo taj uzrok u pitanju, bilo bi ga prilicno lako otkloniti, pojacan unos proteina i stvar bi bila resena za mesec, dva.
Ako idemo dalje sa uzrokom, sta je ili ko, razlog prelaska na vegan i ovaj novi holisticki pristup zivotu, koji je (sada je to ocigledno) Noleta doveo na 77 kila i u situaciju da je stradao lakat?
Naravno da niko nema pravo da mu se mesa u privatni zivot, i da je to njegova licna stvar, ja samo razmisljam, ok ako ti se svidja takav nacin zivota, ako ti prija, ali valjda je i njemu sada jasno da to ne ide sa profesionalnim bavljenjem tenisa i vrhunskim rezultatima.
Danas je u problemu lakat, ali vrlo je moguce da ce stradati i nesto drugo, jer svi znamo da mozak da bi zastitio povredjeni deo tela, automatski opterecuje drugi (zdravi).
Ici dalje sa uzrocima, bilo bi mesanje u njegov privatni zivot, to ne zelim, ali on je dosao do tacke kada stvarno mora da se odluci, povratak na staru ishranu, ili reket o klin. Ne vredi njemu ni operacija, koja ce otkloniti problem sa laktom, ali sa ovom kilazom i nedostatkom misicne mase, pojavice se drugi problemi. Da ne pricam da sa intenzitetom udaraca koje sada moze da postigne, nema sanse da bude u vrhu, pa ce se izgubiti i volja za daljim takmicenjem. U neku ruku izgleda jednostavno, ali mislim da mu nije lako da se vrati na stari nacin ishrane, iz vise razloga, a nije samo do njega.

monvi

pre 6 godina

i minimalana povreda u profi sportu odvlaci fokus a kamoli povreda lakta , iako nole uspijeva i s tom povredom slabije igrace dobiti nastaje problem kad naidje na kako kaze i sam ZID!
tada se i ozljeda povecava jer je glava automatski slabija
pad samopuzdanja itd. ipak mislim da ce potpunim zaljecenjem lakta Nole opet biti onaj stari sto mu zelim od srca !!! Slavite ga ne hejtajte ga ne znate sta imate!!!

sauron

pre 6 godina

evidentno je da je premrsav zato nema snage..lako se povređuje...pa ako hocete i mentalno nije jak. kakvog smo ga navikli gledati..e sad je pitanje ko ga nagovori da jede ko ptica...i zašto on to oberučke prihvati??? vidi li on to. ovo o cemu ja govorim kad se pogleda u ogledalo? ili neko bar iz njegovog okruzenja?

Brka

pre 6 godina

Kao I svaki vrhunski sportista posle povrede, NIKAD NECE BITI ISTI.. svedocili smo necemu spektakularnom, I sad je vreme da mu odate priznanje za najbolju seeriju I sezonu ikad!!! Ko se ikad bavio sportom te vrednosti je prepoznao i postuje ovog coveka. A hejteri, hejteri ce uvek da hejtuju jer im je tako lakse da opravdaju svoje neuspehe I postojanje.

jeza u bocku

pre 6 godina

Ova mocvara ne zasluzuje sportistu tog kalibra. Komarci, komarci i gmizavci koji jos misle da je zemlja ravna ploca, a jedini sport kojim se bave je zavist

Cemu takvo lupetanje?

pre 6 godina

...dostupni su mu svi resursi za moralnu, intelektualnu, individualnu, finansijsku i svaku drugu nadgradnju čoveka i ega koji nam svima služi.
(lg)

Mora da si studirao filozofiju na Megatrendu.

bice bolje

pre 6 godina

Vazno da je engleskim novinarima ,, zapusio" usta.Salu na stranu, pobede i porazi su sastavni deo sporta i zivota.Nole nije zaboravio da igra, samo subi drugi napredovali.

Mare

pre 6 godina

@Ivan, sve cestitke na komentaru. Apsolutno se slazem sa tvojim misljenjem. Samo bih jos dodao da je rezultat izgladnjivanja ova povreda.
Nole, vrati Vajdu, oca, majku, Ćetojevića, Amanovića, Obradovića u tim jer oni su ti koji ti zele najbolje. Rezultati ce doci.

Burgiba

pre 6 godina

Sve je krenulo naopako od poraza od Del Potra u Riju!
(dragan, 22. januar 2018 22:00)

Upravo tako, jer je otisao na OI kao veliki favorit za zlato i izneverio je i sebe i naciju... Kako se kod nas porazi tesko podnose to je bio okidac za sve probleme koji su posle izasli na povrsinu.
Druga stvar je sto Novak nije u stanju da se 'resetuje' da prihvati da nikada nece biti onaj stari jer mu nedostaje taj osecaj da je najbolji. On treba da shvati da je trenutno #14 i treba mu malo skromnosti da bi poceo da se vraca na staru slavu. Ali koliko sam ja pratio na AO on je odmah poceo da rabacuje izjavama kako misli da moze da ide do kraja i to je vecina vas komentatora ovde podrzala.
Nadal i Federer nikada tako nesto ne bi izjavili, pogotovo nakon 7 meseci odsustovanja.

the

pre 6 godina

sasvim je normalno da svaki igrac ima uspon, zenit i pad u karijeri koja vodi zavrsetku. Ana je nekada bila prva, danas se bavi porodicom. sve je to normalno. Nole je puno uradio i za tenis i za ovu zemlju, to ne treba zaboraviti nikada.

nebitan

pre 6 godina

Novak sada i pre...slika govori bolje od bilo kog teksta...

[link]
(zoran,
Bravo za sliku, ovo je samo nemiran san mogao da napravi sto
potvrdjuje i odnos organizatora AO prema Novaku. Jednostavno
nesto je debelo zabrljo.

sch.one

pre 6 godina

Ja imam sa visinom od 174 i tezinom 60 savrseno kretanje jako sam brz,okretljiv i skocan. Ovo sto pojedini pricaju da mu treba masa ne pije vodu sve je u glavi i treningu. Nole se jednostavno uneo u tu neku filozofiju da promeni svest ,svakako lepa prica ali ne i ako zeli da bude kralj ovog sporta . Svakako ako u bilo cemu od ova dva uspe on je GOAT za sva vremena. Jelenu ne treba mesati kao i ostalu porodicu ,covek se ozenio dobio decu sve to utice malo na promenu stila zivota. Ne znam sta tu nije jasno ?

Brade

pre 6 godina

Au koliko hejtera. Ne mogu da verujem da neko mrzi i napada profesionalnog sportistu. Ako vam nesto ne valja, demonstrirajte protiv političara... Pogledajte Grke i Rumune.

Larry

pre 6 godina

Uporedite na prvoj slici ruku ovog fizioterapeuta i Noleta i sve ce vam biti jasno. Usled nedostatka misica, dolaze do preteranog opterecenja tetiva, sto vodi do povreda.

vlado

pre 6 godina

prvo sto bi trebao da uradi da otera onog guruA.kakav guru kakvi bakrači.da počne da jede ko konj.reket u ruke i treniraj.ako ne mozes to reket o klin i idi bavi se biznisom.

miki

pre 6 godina

mentalna gromada produvala, steta, mogao je biti najbolji svih vremena. Treba prvo mesu da se vrati, da prestane da se slihta po turnirima i da se vrati Srbiji i porodici, to je put za uspeh...

Ivan

pre 6 godina

Jednostavno je, sam je kriv za ovo svoje tenisko posrnuće, sam je doslovce izjavio posle osvajanja Rolan Garosa 2016.godine da mu "tenis više nije prioritet". Posle tog istorijskog osvajanja jedine Gren Slem titule koja mu je do tada nedostajala sam je krenuo ovim putem, promenio čitav tim s kojim je do tada veoma uspešno sarađivao i s kojim je uz obostrano veliko zalaganje ostvario velike rezultate, umesto tog tima za svog glavnog "savetnika" je angažovao nekog gurua, počeo da meditira, počeo da se bavi nekim stvarima koje nimalo veza sa tenisom nemaju, promenio i način pristupa svojim obavezama, promenio životne navike, krenuo u te sulude i sasvim nepotrebne dijete, i rezultat svega toga je ovo, ovi rezultati koje sada postiže. Što se te povrede tiče, to je tek velika neodgovornost sa njegove strane i strane njegovog sadašnjeg tima, jednostavno nedopustivo je da i posle 6 meseci on i dalje vuče tu povredu a da je nimalo nije sanirao a stručnjaci za te stvari postoje, on ima para da ih angažuje i zaista je suludo da za svo ovo vreme pauze nije uradio ništa konkretno na saniranju te povrede. Na kraju, da dobronamerno poručim i ovima koji ga brane rekao bih i od njega samog a i ovima koji ga sumanuto patološki mrze, džaba to radite, džaba se upinjete sa bezbroj komentara "branjenja" ili mržnje, on je sam ovo odabrao i nije ga apsolutno briga šta ko o njemu misli. Njegov život njegova stvar. Sa moje strane želim mu sve najbolje ma šta rešio da radi sa svojom teniskom karijerom.

GT

pre 6 godina

Lako je biti kritican i ubadati prst u oko posle poraza. Ceo svet zna da je problem u glavi. Ipak, borio se do kraja, uporno i na tome mu treba cestitati. Bolje je prosao na AO18 nego na AO17. Ima tu dosta pozitiva...

gricko

pre 6 godina

@Sasa
Iskazivanje cinjenicnog stanja-mrznja?Vi botovi neverovatno podsecate na okruzenje jednog drugog coveka koji u svemu vide licnu mrznju,ne bi me iznenadilo da ste njegovi verni glasaci,to je ta ista matrica kao ovo sa Djokovicem

Dule

pre 6 godina

Najveći mit navijača je da je Novak vladao tenisom pet godina!
To je potpuno netačno!
Novak je dominirao 2011. kada je uzeo tri slema i gomilu mastersa, 2012. je uzeo 1 slem i više od pola godine nije bio prvi, doduše završio je godinu kao prvi, ali ne dominantno! 2013. , takodje jedan slem, a Rafa završava godinu na prvom mestu! 2014. jedan slem, ali završava godinu na prvom mestu! 2015. zaista dominira, uzima tri slema i to se produžava i na 2016. do Garosa, još dva slema...
i tu je kraj za sada...
To vam je dominacija od dve i po sezone realno i još par odličnih sezona!
Dodajte još i slem osvojen 2008.
Odlični rezultati naravno, ali ne znam zašto se pišu neistine, nije to dominacija od pet godina kako se piše!

djule

pre 6 godina

Jaki treninzi i adekvatna ishrana. Stvari su jednostavne. Novak nije na zemlji. Nema on snage u udarcima, bez svezine iako mesrcima nije igrao.

tsunami

pre 6 godina

Da se napravi protest ispred skupstine sa temom ‘’izbaciti Pepe Imasa iz Noletovog tima’’
To je strani placenik kome je posao da sputava Noleta. Poz

Dragan

pre 6 godina

Novace zasto rizikijes svoj zivot i karijeru.Ocigledno je da nisi sanirao povredu.Ne igraj dok ne budes 100% spreman.Pozdrav veliki za legendu belog sporta.

pragmatic

pre 6 godina

Ključni problem je prelazak na vegansku hranu krajem 2015 godine.
Tada je Jelena objavila da je srećna što je partner prati u načinu ishrane.
Počeo je da gubi mišićnu masu, telo je izdržalo do juna meseca, istopio se, a onda je prešao u fazu uništenja zglobova.
Slično kao trudnica koja nema adekvatnu ishranu u trudnoći.
Uvek prvo i najviše strada onaj deo koji je najslabiji i opterećeniji. A to je kod njega desni lakat.
Šteta u zglobu je verovatno nepopravljiva - nikad više na 100%.
Jedini spas je povratak na pravilnu ishranu profesionalnog sportiste.

cetnici sever

pre 6 godina

Brateeeeee udari po piletini i ribi tu ti je najvise proteina...bez misicne mase nema teorije da se vratis na nivo nepobedivog...nemas snage vise u udarcima zato je Cung sve stizao i vracao...mani se sekte i meditiranju i ostalim nebulozama...ne moze ti svemir pomoci samo ti Bog moze pomoci ali ako radis namerno protiv sebe onda ti ni Bog pomoci nece...trgni se brate vise jer steta bi velika bila da propustis priliku da postanes najbolji svih vremena...ako izadjes iz sekte operises se i pocnes da jedes meso i jako da treniras vracas se 99% na stari nivo i rudis sve moguce rekorde...ali kome ja sve ovo pisem kad znam da ne citas komemtare ali eto kako god...nada poslednja umire...AJDE BREEE

Sasa

pre 6 godina

Dali je moguce da masa Novakovih navijaca i dalje slepo veruje u Novakovu povredu?
(Vragolan, 22. januar 2018 18:28)

Da li je moguce da postoji ovoliko mrzitelja sportiste koji je proslavio svoju zemlju?

Torrente

pre 6 godina

Pepe i naopaka ishrana i dalje zabranjene teme.
Biće još udaranja u zid Novače; navikni se na to.

U loži mu očigledno mnogo fale otac, majka, Beker i Vajda.
Svi iz vrha imaju podršku porodice, što je neophodan preduslov za uspeh.

Neverovatno je koliko ima nezdravo okruženje, a tu ne milslim na Agasija i Štepaneka koji pod ovim okolnostima ne mogu apsolutno ništa da mu pomognu.

Милош

pre 6 godina

Оставите човека на миру, сутра да престане да игра урадио је у свом послу више него 99,999% људи на свету. Који год да су разлози лоше игре, није лепо черечити човека.

Kulja

pre 6 godina

Povreda je posledica maksimuma kog je bio dostigao, ali da nije bilo tog majsimuna nebi bilo ovoliko pobeda i trofeja. Jednostavno posledica njegove igre i dominacije u periodu 2011-2016. Nole samo napred.

sava

pre 6 godina

Nole, u maju puniš 31 godinu, ako ti tenis teško pada, idi ti lepo u igračku penziju nemoj mučiti sebe, možeš ostati u tenisu kao trener, imaš ogromno iskustvo pa prenesi to na mlađe igrače.

antiDebil

pre 6 godina

Lepo je neko napisao, njegov tenis je prevazidjen i on nema kvalitet da igra na danasnjem nivou. Jednostavno, Nolo igra najbolji tenis u svom zivotu ali to nije dovoljno

Maja

pre 6 godina

On sada ima problem da se suoči da nije više tako dobar. Ko u taj lakat još veruje? Šest meseci terapije, i onda kada te protivnik nadigra, kriv lakat.Treba prihvatiti realnost i krenuti dalje. Pogledajmo samo ta imena koja su ga pobedila u poslednjih dve godine. To sve govori. Izabrao je život za koji treba jako puno para, a zapostavio je posao. Kda krene na posao kao i svako od nas, od 9 do 17, mislim da će biti sve u redu.

fenomen

pre 6 godina

Nazalost, Novak je u poslednjih nekoliko meseci donosio pogresne odluke sve u zelji da on ispadne pametan a svi drugi glupi. Verovatno jedna od vecih gresaka je sto je otpustio tim koji pobedjuje. Vajda, Beker, Grič i Amanovic su mu toliko pomogli svako na svoj nacin a on ih je bukvalno oterao i doveo ljude koji mu ne mogu ili ne zele posvetiti dovoljno paznje. Druga velika greska je u tome sto njegova porodica nije uz njega u boksu kao nekada. Niti sam upucen niti je to moj problem ali je ocigledno da tu nesto ne štima. Trece je da su uz njega neki ljudi koji mu nanose vise stete nego koristi. Tu mislim na gurua i Maju Volk. Necu pisati o duhovnosti i ishrani jer su mnogi drugi mnogo toga napisali o tome a ja bih se slozio sa njima. Podsetio bih vas na reci Bekera kada je izjavio da Novak ne trenira kao nekada. To je mozda i kljuc za resenje ove trenutne situacije. Jak trening povlaci za sobom odgovarajucu ishranu i prave ljude u strucnom stabu a koliko osecam Agasi ce brzo da digne ruke od Novaka. Zasto bi covek gubio svoje vreme i to gratis za nekoga kome nije stalo. E sad da li tu postoje i neke dodatne igre koje mi ne znamo od strane nekih mocnih ljudi iz sveta tenisa, sponzora i atp ostace verovatno zauvek nepoznato. Hvala Bogu da imam svoj zivot kojim sam zadovoljan i tenis posmatram kao sport a Novaka kao sportistu za kojeg navijam iz svog srca od danas ne dajem vise ni 5 para ni gram svojih nerava. Ako hoce i dalje da igra nek igra. Nek pauzira koliko kod hoce. Ako nekad opet zaigra i budem imao vremena pogledacu na tv njegov mec ali onako bez ikakvih emocija. Samo znam da kad Novak prestane da Srbija u narednih najmanje 20 godina nece imati GS sampiona. Viktor, Tipsa, Duci, Fića, Aleks i ovi sto dolaze iza njih Miomir i Olga su daleko od Novaka. Steta protracene sanse alu to je nazalost nas mentalitet. Steta sto se Novak nije rodio kao Nemac. Poz

oxydant

pre 6 godina

Odličan tekst N.Đ.Korektan,suzdržan iz poštovanja prema bašem najvećem sportisti.Nažalost,Novak je posle osvajanja Rolan Garosa 2016.krenuo pogrešnim
putem i zapostavio svoju profesiju.

db wonder

pre 6 godina

Taj lakat boli dugo i nema te pauze koja ce da mu skrati oporavak. Ako je rec o epikondilitisu treba da igra i bol ce isceznuti tako reci izgori ce.

Ko je ocekivao rezultatski vise od Novaka taj je nerealan.

Zaric

pre 6 godina

Neverovatno pametovanje u tekstu, ocigledno da autor zna tacno sta treba uraditi i koji tretman je najdelotvorniji u ovom slucaju samo ostaje misterija da li je u pitanju vidovitost ili insajderske informacije.

Sumla

pre 6 godina

Ne vjerujem u povredu. Bio je arogantan, kao obicno i potcijenio protivnika.
Zaboravio je da svi tesko rade i spreaju se za turnire. Ipak Chung je devet
godina mladji. Ima i to uticaja. Nije se truddio i razocarao me. Zelim njemu i
njegovoj familiji sretnu Novu godinu.
Zasluzeno je izgubio!!!

pedja

pre 6 godina

Moze da ne osvoji niti jedan turnir do kraja karijere, on je za mene car. Danas sam ponovo uzivao u gledanju tenisa, ti stresovi i napete situacije su mi bas falili. Ipak nemamo niti jednog vise osim Novaka koji moze da dogura daleko na grand semovima. Nadam se da su i ostali Noletovi navijaci uzivali. Priznajte da je vredelo, pobrdice sl put.

vlada

pre 6 godina

Novak je veliki teniser i sam je ostvario sve svoje uspehe u sportu i životu.Sam će i prevazići svoje sportske neuspehe(ako je neuspeh posle pola godine pauze ući među 16 najboljih na GS).

Berovic

pre 6 godina

Tudje rane najmanje bole,zao mi je samo sto nisi otisao na operaciju i zalecio tu ranu na pravi nacin al nadam se da ces na kraju doneti takvu odluku i da cemo te ponovo gledati u najjacem svetlu al ako do toga nedidje hvala ti za sve sto si ucinio da smo ovoliko ponosni na tebe u svakom smislu te reci.Kapa do poda majstore.

garavi

pre 6 godina

Nole brate nemaš masti u laktovima tj zglobovima. Suvi su to zglobovi, laktovi, kolena... od zeninih travcica iz indokine, bobica sa anda, lisca iz amazona i salate iz indijskog okeana. jedi brate mesine, luka, kobaje.... snaga na usta ulazi. Osusio si se kao... da ne lajem u etar.

Ig

pre 6 godina

Iskreno, što se Novaka tiče, za mene su samo 2 stvari razočaravajuće i zbunjujuće. Prva je to što priznaje da ne voli da popije lek i očigledno pravi otklon od savremene medicine, a druga što godinama ide u crkvu i pokazuje naklonost ljudima koji u njoj rade. Za mene je nejasno da ove dve stvari dolaze od čoveka kojem je svet na dlanu i kreće se među svetskim veličinama, dostupni su mu svi resursi za moralnu, intelektualnu, individualnu, finansijsku i svaku drugu nadgradnju čoveka i ega koji nam svima služi. Ovo oko odbijanja lekova mi je kao da čitam tvitove naših poznatih ličnosti koje pametuju o vakcinama i medicini. I to me ne čudi od "srpskog džet seta", ali me čudi od Novaka. Niko od nas ne voli da pije lekove i ne treba fanatično uvek slediti sve upute lekara, ali postoje situacije kada su lekovi i savremena medicina jedino moguće i najbolje rešenje, barem za određeni period. Takođe, ti odlasci u crkvu, čemu to? Svaka crkva, religija, sekta i grupa koja propoveda "uputstva" o praktikovanju vere, suštinski čoveka udaljava od Boga, ako u njega verujete, jer je Bog u nama. Svaki jak karakter to zna i pronalazi odgovore u samom sebi, kroz savest, unutrašnji glas, moralni kodeks, ali i razum, snagu svog karaktera i srce. Ja sam siguran da je Novak karakterno jaka i stabilna osoba, samo je negde malo zapelo. A sve ostalo je sasvim normalno - i povrede i gubitak motivacije i privatni problemi, sve se to dešava svima i prolaznog je karaktera. Novaku sve najbolje.

Tiimmy Turner

pre 6 godina

ruka ko čačaklica...kao da je čovek iz logora izašao ne daj Bože...Novače dozovi se sebi, kad karijeru već jesi upropastio nemoj i zdravlje svoje

boki

pre 6 godina

Mnogi sumnjaju u Novakovu povredu , ali ne treba !!!
Povredjen je i to nezgodno !! Pokušaće on sve da to sanira ima on još volje . Nadajmo se boljem jer kad je podpuno zdrav igra dominantno bez obzira koje sa suprotne strane !!Probao je sve normalno bez operacije ,što je takodje normalno !!!
Nije još kasno za povratak malo strpljenja i ne gledati šta Rodjer radi !!
Bitno je sada samo zdravlje , i molim navijaći strpite se !!

Djordje

pre 6 godina

Njegov sam veliki navijac, bubreg bi mu dao ako treba, ali mislim da se vece sanse da bude upamcen kao folirant nego sampion. To me onako najvise boli.

Bg

pre 6 godina

Dosta vise! Molim vas prestanite svaki dan da pisete o njemu. Cinite mu medvedju uslugu iritirate narod i okrecete ga protiv Novaka. Narocito tekstovi ko je sta rekao i pogotovo ne spominjite njegovu zenu.

Kek

pre 6 godina

Ne razumem zasto je odlucio da igra kad nije sanirao povredu i bio spreman za turnir? Otkazao je one turnire jer lakat nije bio spreman i odluci da igra 2 nedelje kasnije, tad je ozdravio kao. Da li je pritisak od sponzora ili cega vec da se pojavi i igra, ne znam.
Sve mu najbolje zelim, da se oporavi i igra pod svojim uslovima.

SoLiLaC

pre 6 godina

Mnogo mi je zao Noleta ovo je za mene bio veliki udarac za coveka koji voli srpski tenis i Novaka kojeg sam pratio od samog pocetka njegove karijere. Nadam se da cemo ga ponovo gledati u skorije vreme, ali sve za sada ukazuje da cemo na to nesto duze cekati..

ring of fire

pre 6 godina

Taman kad smo se svi ponadali da se Novak vratio na sampionske staze, udari smo i mi u zid. Razocarenje je veliko tako da je tesko sad nesto dublje analizirati mec. Ono sto je meni bilo ocigledno a istovremeno me to najvise i brine- Novak je bio nadigran od ovog mladog Korejanca. Ranije kad izgubi uvek je Novak bio faktor .Ovoga puta je Novak zeleo pobedu cak uopste nije lose igrao na trenutke cak odlicno ali Cung je imao odgovor na sve.

Bojim se da ovim porazom polako se zavrsava blistava karijera NDj.Tesko je zamisliti da moze da osvoji jos neki GS uzimajuci u obzir i ovu povredu koja ga muci vise nego sto je bilo ko mogao da pretpostavi.

dostojevski

pre 6 godina

Dali je moguce da masa Novakovih navijaca i dalje slepo veruje u Novakovu povredu?
(Vragolan, 22. januar 2018 18:28)

placeni su da veruju u to

dragutin

pre 6 godina

Više sam se umorio mozgajući šta je sa Novakom Đokovićem.
Povreda, Pepe, Jelena, zamor, sponzori, Srđan, godine, depresija, zabrana, doping,
sekta, ishrana, atp, englezi... ???
Ja mislim da više ni Novak ne zna šta je problem.
Taman se ponadaš, vratio se, a on opet padne.
Hvalospevi, pljuvanje, mediji... ??
Zašto smo toliko krvno i genetski vezani za tog momka?
Zašto toliko bole porazi iako je već postao legenda i jedan od najboljih?
Kao da njegove pobede povećavaju platu u Srbiji, ili ih bar mi prihvatamo
lakše kad je Nole na vrhu?
Živimo u diktaturi, medijskom mraku, robujemo ljudi moji, robujemo
za šaku dolara; i sve što nam je važno jeste da li će Novak da podigne pehar?
Ovom narodu treba jedan ozbiljan restart!
Da se iskristališe šta je najbitnije u životu, da se za pravdu bori na ulicama, za budućnost dece i unuka, za sebe same.
A tenis? j*** bre tenis!

???

pre 6 godina

Njegov tenis je prevazidjen i to je to. Namerno bezi od susreta sa Federerom da ga ovaj ne bi ponizio. Ali nece ni to moci vecno, sponzori su se unervozili.
Ali sta ima veze, bar ste dobili vecernji termin koji ste toliko trazili!

Boston

pre 6 godina

Novinar, kada ces da pitas Noloa, zasto je otpustio sve saradnike ako je razlog za slabije igre “povreda”. Kako to da se povreda uvek “javi” protiv protivnika koji je spremniji i bolji? Kako to da juce ne oseca povredu, a danas je strasno povredjen? Kako to da uvek uspe da se “povredi” pre meca sa Federerom ili Nadalom?
Nesto mi nije logicno da povredjen covek otpusti sve one sa kojima je godinama saradjivao?
Udarace on u zid sve dok mu budete titrali, hvalili ga i pitali i pisali samo ono sto tata Srki kaze da smete!

charlotte sometimes

pre 6 godina

Porazavajuce. Cinjenica da je Novak stao kada je bio najjaci i evo vec propustio da na sedam GS turnira uzme koju titulu je meni za igraca takvog kalibra porazavajuca. Bilo da he to povreda, glava ili nesto trece. Pocinjem da se pitam da li ce ikada igrati priblizno dobar tenis onom atomskom tenisu koji je ostavljao bez daha. Nije dobro, nadajmo se najboljem.

marko

pre 6 godina

Opet sam šokiran uvredama Srpskog naroda prema jednom od najvećih, zapravo najvećeg svjetskog sportaša Novaka Djokovica koji je izgubio jedan meč u svojoj karijeri a dao Vam je nezamislivo više. Pa kakvi smo mi to ljudi??? Imamo pametne telefone i dajemo si za pravo da omolažavamo sve oko nas ako nam nije po volji. Očigledno je to naš balkanski mentalitet koji je u najmanju ruku dvoličan... Ista stvar u Hrvatskoj jer sada je Rukomet IN i hrvati izgubili, te opći kaos na portalima gdje se svima njima bacaju uvrede najvećih razmjera a kada pobijede onda su "heroji".... E pa fala lijepa ja od svog naroda ne želim takvu podršku.

Boki

pre 6 godina

Ne razumem Štepaneka u timu, čovek je jako los teniser, a pre svega jako los covek, Novak od njega može da primi samo lošu energiju, treba da vrati Vajdu što pre, čoveka koji ga je stvorio i koji zna kako da vrati Novaka da opet bude onaj stari

pragmatic

pre 6 godina

Ključni problem je prelazak na vegansku hranu krajem 2015 godine.
Tada je Jelena objavila da je srećna što je partner prati u načinu ishrane.
Počeo je da gubi mišićnu masu, telo je izdržalo do juna meseca, istopio se, a onda je prešao u fazu uništenja zglobova.
Slično kao trudnica koja nema adekvatnu ishranu u trudnoći.
Uvek prvo i najviše strada onaj deo koji je najslabiji i opterećeniji. A to je kod njega desni lakat.
Šteta u zglobu je verovatno nepopravljiva - nikad više na 100%.
Jedini spas je povratak na pravilnu ishranu profesionalnog sportiste.

Ig

pre 6 godina

Iskreno, što se Novaka tiče, za mene su samo 2 stvari razočaravajuće i zbunjujuće. Prva je to što priznaje da ne voli da popije lek i očigledno pravi otklon od savremene medicine, a druga što godinama ide u crkvu i pokazuje naklonost ljudima koji u njoj rade. Za mene je nejasno da ove dve stvari dolaze od čoveka kojem je svet na dlanu i kreće se među svetskim veličinama, dostupni su mu svi resursi za moralnu, intelektualnu, individualnu, finansijsku i svaku drugu nadgradnju čoveka i ega koji nam svima služi. Ovo oko odbijanja lekova mi je kao da čitam tvitove naših poznatih ličnosti koje pametuju o vakcinama i medicini. I to me ne čudi od "srpskog džet seta", ali me čudi od Novaka. Niko od nas ne voli da pije lekove i ne treba fanatično uvek slediti sve upute lekara, ali postoje situacije kada su lekovi i savremena medicina jedino moguće i najbolje rešenje, barem za određeni period. Takođe, ti odlasci u crkvu, čemu to? Svaka crkva, religija, sekta i grupa koja propoveda "uputstva" o praktikovanju vere, suštinski čoveka udaljava od Boga, ako u njega verujete, jer je Bog u nama. Svaki jak karakter to zna i pronalazi odgovore u samom sebi, kroz savest, unutrašnji glas, moralni kodeks, ali i razum, snagu svog karaktera i srce. Ja sam siguran da je Novak karakterno jaka i stabilna osoba, samo je negde malo zapelo. A sve ostalo je sasvim normalno - i povrede i gubitak motivacije i privatni problemi, sve se to dešava svima i prolaznog je karaktera. Novaku sve najbolje.

dragutin

pre 6 godina

Više sam se umorio mozgajući šta je sa Novakom Đokovićem.
Povreda, Pepe, Jelena, zamor, sponzori, Srđan, godine, depresija, zabrana, doping,
sekta, ishrana, atp, englezi... ???
Ja mislim da više ni Novak ne zna šta je problem.
Taman se ponadaš, vratio se, a on opet padne.
Hvalospevi, pljuvanje, mediji... ??
Zašto smo toliko krvno i genetski vezani za tog momka?
Zašto toliko bole porazi iako je već postao legenda i jedan od najboljih?
Kao da njegove pobede povećavaju platu u Srbiji, ili ih bar mi prihvatamo
lakše kad je Nole na vrhu?
Živimo u diktaturi, medijskom mraku, robujemo ljudi moji, robujemo
za šaku dolara; i sve što nam je važno jeste da li će Novak da podigne pehar?
Ovom narodu treba jedan ozbiljan restart!
Da se iskristališe šta je najbitnije u životu, da se za pravdu bori na ulicama, za budućnost dece i unuka, za sebe same.
A tenis? j*** bre tenis!

Torrente

pre 6 godina

Pepe i naopaka ishrana i dalje zabranjene teme.
Biće još udaranja u zid Novače; navikni se na to.

U loži mu očigledno mnogo fale otac, majka, Beker i Vajda.
Svi iz vrha imaju podršku porodice, što je neophodan preduslov za uspeh.

Neverovatno je koliko ima nezdravo okruženje, a tu ne milslim na Agasija i Štepaneka koji pod ovim okolnostima ne mogu apsolutno ništa da mu pomognu.

Милош

pre 6 godina

Оставите човека на миру, сутра да престане да игра урадио је у свом послу више него 99,999% људи на свету. Који год да су разлози лоше игре, није лепо черечити човека.

fenomen

pre 6 godina

Nazalost, Novak je u poslednjih nekoliko meseci donosio pogresne odluke sve u zelji da on ispadne pametan a svi drugi glupi. Verovatno jedna od vecih gresaka je sto je otpustio tim koji pobedjuje. Vajda, Beker, Grič i Amanovic su mu toliko pomogli svako na svoj nacin a on ih je bukvalno oterao i doveo ljude koji mu ne mogu ili ne zele posvetiti dovoljno paznje. Druga velika greska je u tome sto njegova porodica nije uz njega u boksu kao nekada. Niti sam upucen niti je to moj problem ali je ocigledno da tu nesto ne štima. Trece je da su uz njega neki ljudi koji mu nanose vise stete nego koristi. Tu mislim na gurua i Maju Volk. Necu pisati o duhovnosti i ishrani jer su mnogi drugi mnogo toga napisali o tome a ja bih se slozio sa njima. Podsetio bih vas na reci Bekera kada je izjavio da Novak ne trenira kao nekada. To je mozda i kljuc za resenje ove trenutne situacije. Jak trening povlaci za sobom odgovarajucu ishranu i prave ljude u strucnom stabu a koliko osecam Agasi ce brzo da digne ruke od Novaka. Zasto bi covek gubio svoje vreme i to gratis za nekoga kome nije stalo. E sad da li tu postoje i neke dodatne igre koje mi ne znamo od strane nekih mocnih ljudi iz sveta tenisa, sponzora i atp ostace verovatno zauvek nepoznato. Hvala Bogu da imam svoj zivot kojim sam zadovoljan i tenis posmatram kao sport a Novaka kao sportistu za kojeg navijam iz svog srca od danas ne dajem vise ni 5 para ni gram svojih nerava. Ako hoce i dalje da igra nek igra. Nek pauzira koliko kod hoce. Ako nekad opet zaigra i budem imao vremena pogledacu na tv njegov mec ali onako bez ikakvih emocija. Samo znam da kad Novak prestane da Srbija u narednih najmanje 20 godina nece imati GS sampiona. Viktor, Tipsa, Duci, Fića, Aleks i ovi sto dolaze iza njih Miomir i Olga su daleko od Novaka. Steta protracene sanse alu to je nazalost nas mentalitet. Steta sto se Novak nije rodio kao Nemac. Poz

Dule

pre 6 godina

Najveći mit navijača je da je Novak vladao tenisom pet godina!
To je potpuno netačno!
Novak je dominirao 2011. kada je uzeo tri slema i gomilu mastersa, 2012. je uzeo 1 slem i više od pola godine nije bio prvi, doduše završio je godinu kao prvi, ali ne dominantno! 2013. , takodje jedan slem, a Rafa završava godinu na prvom mestu! 2014. jedan slem, ali završava godinu na prvom mestu! 2015. zaista dominira, uzima tri slema i to se produžava i na 2016. do Garosa, još dva slema...
i tu je kraj za sada...
To vam je dominacija od dve i po sezone realno i još par odličnih sezona!
Dodajte još i slem osvojen 2008.
Odlični rezultati naravno, ali ne znam zašto se pišu neistine, nije to dominacija od pet godina kako se piše!

oxydant

pre 6 godina

Odličan tekst N.Đ.Korektan,suzdržan iz poštovanja prema bašem najvećem sportisti.Nažalost,Novak je posle osvajanja Rolan Garosa 2016.krenuo pogrešnim
putem i zapostavio svoju profesiju.

Sasa

pre 6 godina

Dali je moguce da masa Novakovih navijaca i dalje slepo veruje u Novakovu povredu?
(Vragolan, 22. januar 2018 18:28)

Da li je moguce da postoji ovoliko mrzitelja sportiste koji je proslavio svoju zemlju?

tsunami

pre 6 godina

Da se napravi protest ispred skupstine sa temom ‘’izbaciti Pepe Imasa iz Noletovog tima’’
To je strani placenik kome je posao da sputava Noleta. Poz

djule

pre 6 godina

Jaki treninzi i adekvatna ishrana. Stvari su jednostavne. Novak nije na zemlji. Nema on snage u udarcima, bez svezine iako mesrcima nije igrao.

Larry

pre 6 godina

Uporedite na prvoj slici ruku ovog fizioterapeuta i Noleta i sve ce vam biti jasno. Usled nedostatka misica, dolaze do preteranog opterecenja tetiva, sto vodi do povreda.

Dragan

pre 6 godina

Novace zasto rizikijes svoj zivot i karijeru.Ocigledno je da nisi sanirao povredu.Ne igraj dok ne budes 100% spreman.Pozdrav veliki za legendu belog sporta.

vlado

pre 6 godina

prvo sto bi trebao da uradi da otera onog guruA.kakav guru kakvi bakrači.da počne da jede ko konj.reket u ruke i treniraj.ako ne mozes to reket o klin i idi bavi se biznisom.

Ivan

pre 6 godina

Jednostavno je, sam je kriv za ovo svoje tenisko posrnuće, sam je doslovce izjavio posle osvajanja Rolan Garosa 2016.godine da mu "tenis više nije prioritet". Posle tog istorijskog osvajanja jedine Gren Slem titule koja mu je do tada nedostajala sam je krenuo ovim putem, promenio čitav tim s kojim je do tada veoma uspešno sarađivao i s kojim je uz obostrano veliko zalaganje ostvario velike rezultate, umesto tog tima za svog glavnog "savetnika" je angažovao nekog gurua, počeo da meditira, počeo da se bavi nekim stvarima koje nimalo veza sa tenisom nemaju, promenio i način pristupa svojim obavezama, promenio životne navike, krenuo u te sulude i sasvim nepotrebne dijete, i rezultat svega toga je ovo, ovi rezultati koje sada postiže. Što se te povrede tiče, to je tek velika neodgovornost sa njegove strane i strane njegovog sadašnjeg tima, jednostavno nedopustivo je da i posle 6 meseci on i dalje vuče tu povredu a da je nimalo nije sanirao a stručnjaci za te stvari postoje, on ima para da ih angažuje i zaista je suludo da za svo ovo vreme pauze nije uradio ništa konkretno na saniranju te povrede. Na kraju, da dobronamerno poručim i ovima koji ga brane rekao bih i od njega samog a i ovima koji ga sumanuto patološki mrze, džaba to radite, džaba se upinjete sa bezbroj komentara "branjenja" ili mržnje, on je sam ovo odabrao i nije ga apsolutno briga šta ko o njemu misli. Njegov život njegova stvar. Sa moje strane želim mu sve najbolje ma šta rešio da radi sa svojom teniskom karijerom.

Djordje

pre 6 godina

Njegov sam veliki navijac, bubreg bi mu dao ako treba, ali mislim da se vece sanse da bude upamcen kao folirant nego sampion. To me onako najvise boli.

Boston

pre 6 godina

Novinar, kada ces da pitas Noloa, zasto je otpustio sve saradnike ako je razlog za slabije igre “povreda”. Kako to da se povreda uvek “javi” protiv protivnika koji je spremniji i bolji? Kako to da juce ne oseca povredu, a danas je strasno povredjen? Kako to da uvek uspe da se “povredi” pre meca sa Federerom ili Nadalom?
Nesto mi nije logicno da povredjen covek otpusti sve one sa kojima je godinama saradjivao?
Udarace on u zid sve dok mu budete titrali, hvalili ga i pitali i pisali samo ono sto tata Srki kaze da smete!

gricko

pre 6 godina

@Sasa
Iskazivanje cinjenicnog stanja-mrznja?Vi botovi neverovatno podsecate na okruzenje jednog drugog coveka koji u svemu vide licnu mrznju,ne bi me iznenadilo da ste njegovi verni glasaci,to je ta ista matrica kao ovo sa Djokovicem

Sumla

pre 6 godina

Ne vjerujem u povredu. Bio je arogantan, kao obicno i potcijenio protivnika.
Zaboravio je da svi tesko rade i spreaju se za turnire. Ipak Chung je devet
godina mladji. Ima i to uticaja. Nije se truddio i razocarao me. Zelim njemu i
njegovoj familiji sretnu Novu godinu.
Zasluzeno je izgubio!!!

Kulja

pre 6 godina

Povreda je posledica maksimuma kog je bio dostigao, ali da nije bilo tog majsimuna nebi bilo ovoliko pobeda i trofeja. Jednostavno posledica njegove igre i dominacije u periodu 2011-2016. Nole samo napred.

Tiimmy Turner

pre 6 godina

ruka ko čačaklica...kao da je čovek iz logora izašao ne daj Bože...Novače dozovi se sebi, kad karijeru već jesi upropastio nemoj i zdravlje svoje

pedja

pre 6 godina

Moze da ne osvoji niti jedan turnir do kraja karijere, on je za mene car. Danas sam ponovo uzivao u gledanju tenisa, ti stresovi i napete situacije su mi bas falili. Ipak nemamo niti jednog vise osim Novaka koji moze da dogura daleko na grand semovima. Nadam se da su i ostali Noletovi navijaci uzivali. Priznajte da je vredelo, pobrdice sl put.

sava

pre 6 godina

Nole, u maju puniš 31 godinu, ako ti tenis teško pada, idi ti lepo u igračku penziju nemoj mučiti sebe, možeš ostati u tenisu kao trener, imaš ogromno iskustvo pa prenesi to na mlađe igrače.

Brade

pre 6 godina

Au koliko hejtera. Ne mogu da verujem da neko mrzi i napada profesionalnog sportistu. Ako vam nesto ne valja, demonstrirajte protiv političara... Pogledajte Grke i Rumune.

marko

pre 6 godina

Opet sam šokiran uvredama Srpskog naroda prema jednom od najvećih, zapravo najvećeg svjetskog sportaša Novaka Djokovica koji je izgubio jedan meč u svojoj karijeri a dao Vam je nezamislivo više. Pa kakvi smo mi to ljudi??? Imamo pametne telefone i dajemo si za pravo da omolažavamo sve oko nas ako nam nije po volji. Očigledno je to naš balkanski mentalitet koji je u najmanju ruku dvoličan... Ista stvar u Hrvatskoj jer sada je Rukomet IN i hrvati izgubili, te opći kaos na portalima gdje se svima njima bacaju uvrede najvećih razmjera a kada pobijede onda su "heroji".... E pa fala lijepa ja od svog naroda ne želim takvu podršku.

garavi

pre 6 godina

Nole brate nemaš masti u laktovima tj zglobovima. Suvi su to zglobovi, laktovi, kolena... od zeninih travcica iz indokine, bobica sa anda, lisca iz amazona i salate iz indijskog okeana. jedi brate mesine, luka, kobaje.... snaga na usta ulazi. Osusio si se kao... da ne lajem u etar.

Maja

pre 6 godina

On sada ima problem da se suoči da nije više tako dobar. Ko u taj lakat još veruje? Šest meseci terapije, i onda kada te protivnik nadigra, kriv lakat.Treba prihvatiti realnost i krenuti dalje. Pogledajmo samo ta imena koja su ga pobedila u poslednjih dve godine. To sve govori. Izabrao je život za koji treba jako puno para, a zapostavio je posao. Kda krene na posao kao i svako od nas, od 9 do 17, mislim da će biti sve u redu.

Bg

pre 6 godina

Dosta vise! Molim vas prestanite svaki dan da pisete o njemu. Cinite mu medvedju uslugu iritirate narod i okrecete ga protiv Novaka. Narocito tekstovi ko je sta rekao i pogotovo ne spominjite njegovu zenu.

cetnici sever

pre 6 godina

Brateeeeee udari po piletini i ribi tu ti je najvise proteina...bez misicne mase nema teorije da se vratis na nivo nepobedivog...nemas snage vise u udarcima zato je Cung sve stizao i vracao...mani se sekte i meditiranju i ostalim nebulozama...ne moze ti svemir pomoci samo ti Bog moze pomoci ali ako radis namerno protiv sebe onda ti ni Bog pomoci nece...trgni se brate vise jer steta bi velika bila da propustis priliku da postanes najbolji svih vremena...ako izadjes iz sekte operises se i pocnes da jedes meso i jako da treniras vracas se 99% na stari nivo i rudis sve moguce rekorde...ali kome ja sve ovo pisem kad znam da ne citas komemtare ali eto kako god...nada poslednja umire...AJDE BREEE

the

pre 6 godina

sasvim je normalno da svaki igrac ima uspon, zenit i pad u karijeri koja vodi zavrsetku. Ana je nekada bila prva, danas se bavi porodicom. sve je to normalno. Nole je puno uradio i za tenis i za ovu zemlju, to ne treba zaboraviti nikada.

???

pre 6 godina

Njegov tenis je prevazidjen i to je to. Namerno bezi od susreta sa Federerom da ga ovaj ne bi ponizio. Ali nece ni to moci vecno, sponzori su se unervozili.
Ali sta ima veze, bar ste dobili vecernji termin koji ste toliko trazili!

Burgiba

pre 6 godina

Sve je krenulo naopako od poraza od Del Potra u Riju!
(dragan, 22. januar 2018 22:00)

Upravo tako, jer je otisao na OI kao veliki favorit za zlato i izneverio je i sebe i naciju... Kako se kod nas porazi tesko podnose to je bio okidac za sve probleme koji su posle izasli na povrsinu.
Druga stvar je sto Novak nije u stanju da se 'resetuje' da prihvati da nikada nece biti onaj stari jer mu nedostaje taj osecaj da je najbolji. On treba da shvati da je trenutno #14 i treba mu malo skromnosti da bi poceo da se vraca na staru slavu. Ali koliko sam ja pratio na AO on je odmah poceo da rabacuje izjavama kako misli da moze da ide do kraja i to je vecina vas komentatora ovde podrzala.
Nadal i Federer nikada tako nesto ne bi izjavili, pogotovo nakon 7 meseci odsustovanja.

ring of fire

pre 6 godina

Taman kad smo se svi ponadali da se Novak vratio na sampionske staze, udari smo i mi u zid. Razocarenje je veliko tako da je tesko sad nesto dublje analizirati mec. Ono sto je meni bilo ocigledno a istovremeno me to najvise i brine- Novak je bio nadigran od ovog mladog Korejanca. Ranije kad izgubi uvek je Novak bio faktor .Ovoga puta je Novak zeleo pobedu cak uopste nije lose igrao na trenutke cak odlicno ali Cung je imao odgovor na sve.

Bojim se da ovim porazom polako se zavrsava blistava karijera NDj.Tesko je zamisliti da moze da osvoji jos neki GS uzimajuci u obzir i ovu povredu koja ga muci vise nego sto je bilo ko mogao da pretpostavi.

Boki

pre 6 godina

Ne razumem Štepaneka u timu, čovek je jako los teniser, a pre svega jako los covek, Novak od njega može da primi samo lošu energiju, treba da vrati Vajdu što pre, čoveka koji ga je stvorio i koji zna kako da vrati Novaka da opet bude onaj stari

charlotte sometimes

pre 6 godina

Porazavajuce. Cinjenica da je Novak stao kada je bio najjaci i evo vec propustio da na sedam GS turnira uzme koju titulu je meni za igraca takvog kalibra porazavajuca. Bilo da he to povreda, glava ili nesto trece. Pocinjem da se pitam da li ce ikada igrati priblizno dobar tenis onom atomskom tenisu koji je ostavljao bez daha. Nije dobro, nadajmo se najboljem.

Zaric

pre 6 godina

Neverovatno pametovanje u tekstu, ocigledno da autor zna tacno sta treba uraditi i koji tretman je najdelotvorniji u ovom slucaju samo ostaje misterija da li je u pitanju vidovitost ili insajderske informacije.

Kek

pre 6 godina

Ne razumem zasto je odlucio da igra kad nije sanirao povredu i bio spreman za turnir? Otkazao je one turnire jer lakat nije bio spreman i odluci da igra 2 nedelje kasnije, tad je ozdravio kao. Da li je pritisak od sponzora ili cega vec da se pojavi i igra, ne znam.
Sve mu najbolje zelim, da se oporavi i igra pod svojim uslovima.

db wonder

pre 6 godina

Taj lakat boli dugo i nema te pauze koja ce da mu skrati oporavak. Ako je rec o epikondilitisu treba da igra i bol ce isceznuti tako reci izgori ce.

Ko je ocekivao rezultatski vise od Novaka taj je nerealan.

vlada

pre 6 godina

Novak je veliki teniser i sam je ostvario sve svoje uspehe u sportu i životu.Sam će i prevazići svoje sportske neuspehe(ako je neuspeh posle pola godine pauze ući među 16 najboljih na GS).

dostojevski

pre 6 godina

Dali je moguce da masa Novakovih navijaca i dalje slepo veruje u Novakovu povredu?
(Vragolan, 22. januar 2018 18:28)

placeni su da veruju u to

sasa jokic

pre 6 godina

Povreda lakta je posledica, treba se baviti i uzrokom. Pre toga treba stvarno reci da je Nole juce imao prilican broj zicera za brejk, ukljucujuci onaj kljucni na mrezi u trecem setu koji je po meni odlucio pobednika.
Prica o uzroku je vrlo komplikovana, duboka, i zato sam ja pomalo pesimista, i mislim da ce se isti tesko resiti.
Strucno medicinski je prilicno lako objasniti. Naglo gubljenje misicne mase, prouzrokovalo je vece napore prilikom udarca, kada nema dovoljno misica, stradaju terive i hrskavica. Tako da je samo taj uzrok u pitanju, bilo bi ga prilicno lako otkloniti, pojacan unos proteina i stvar bi bila resena za mesec, dva.
Ako idemo dalje sa uzrokom, sta je ili ko, razlog prelaska na vegan i ovaj novi holisticki pristup zivotu, koji je (sada je to ocigledno) Noleta doveo na 77 kila i u situaciju da je stradao lakat?
Naravno da niko nema pravo da mu se mesa u privatni zivot, i da je to njegova licna stvar, ja samo razmisljam, ok ako ti se svidja takav nacin zivota, ako ti prija, ali valjda je i njemu sada jasno da to ne ide sa profesionalnim bavljenjem tenisa i vrhunskim rezultatima.
Danas je u problemu lakat, ali vrlo je moguce da ce stradati i nesto drugo, jer svi znamo da mozak da bi zastitio povredjeni deo tela, automatski opterecuje drugi (zdravi).
Ici dalje sa uzrocima, bilo bi mesanje u njegov privatni zivot, to ne zelim, ali on je dosao do tacke kada stvarno mora da se odluci, povratak na staru ishranu, ili reket o klin. Ne vredi njemu ni operacija, koja ce otkloniti problem sa laktom, ali sa ovom kilazom i nedostatkom misicne mase, pojavice se drugi problemi. Da ne pricam da sa intenzitetom udaraca koje sada moze da postigne, nema sanse da bude u vrhu, pa ce se izgubiti i volja za daljim takmicenjem. U neku ruku izgleda jednostavno, ali mislim da mu nije lako da se vrati na stari nacin ishrane, iz vise razloga, a nije samo do njega.

miki

pre 6 godina

mentalna gromada produvala, steta, mogao je biti najbolji svih vremena. Treba prvo mesu da se vrati, da prestane da se slihta po turnirima i da se vrati Srbiji i porodici, to je put za uspeh...

GT

pre 6 godina

Lako je biti kritican i ubadati prst u oko posle poraza. Ceo svet zna da je problem u glavi. Ipak, borio se do kraja, uporno i na tome mu treba cestitati. Bolje je prosao na AO18 nego na AO17. Ima tu dosta pozitiva...

Berovic

pre 6 godina

Tudje rane najmanje bole,zao mi je samo sto nisi otisao na operaciju i zalecio tu ranu na pravi nacin al nadam se da ces na kraju doneti takvu odluku i da cemo te ponovo gledati u najjacem svetlu al ako do toga nedidje hvala ti za sve sto si ucinio da smo ovoliko ponosni na tebe u svakom smislu te reci.Kapa do poda majstore.

jeza u bocku

pre 6 godina

Ova mocvara ne zasluzuje sportistu tog kalibra. Komarci, komarci i gmizavci koji jos misle da je zemlja ravna ploca, a jedini sport kojim se bave je zavist

antiDebil

pre 6 godina

Lepo je neko napisao, njegov tenis je prevazidjen i on nema kvalitet da igra na danasnjem nivou. Jednostavno, Nolo igra najbolji tenis u svom zivotu ali to nije dovoljno

Brka

pre 6 godina

Kao I svaki vrhunski sportista posle povrede, NIKAD NECE BITI ISTI.. svedocili smo necemu spektakularnom, I sad je vreme da mu odate priznanje za najbolju seeriju I sezonu ikad!!! Ko se ikad bavio sportom te vrednosti je prepoznao i postuje ovog coveka. A hejteri, hejteri ce uvek da hejtuju jer im je tako lakse da opravdaju svoje neuspehe I postojanje.

sauron

pre 6 godina

evidentno je da je premrsav zato nema snage..lako se povređuje...pa ako hocete i mentalno nije jak. kakvog smo ga navikli gledati..e sad je pitanje ko ga nagovori da jede ko ptica...i zašto on to oberučke prihvati??? vidi li on to. ovo o cemu ja govorim kad se pogleda u ogledalo? ili neko bar iz njegovog okruzenja?

SoLiLaC

pre 6 godina

Mnogo mi je zao Noleta ovo je za mene bio veliki udarac za coveka koji voli srpski tenis i Novaka kojeg sam pratio od samog pocetka njegove karijere. Nadam se da cemo ga ponovo gledati u skorije vreme, ali sve za sada ukazuje da cemo na to nesto duze cekati..

sch.one

pre 6 godina

Ja imam sa visinom od 174 i tezinom 60 savrseno kretanje jako sam brz,okretljiv i skocan. Ovo sto pojedini pricaju da mu treba masa ne pije vodu sve je u glavi i treningu. Nole se jednostavno uneo u tu neku filozofiju da promeni svest ,svakako lepa prica ali ne i ako zeli da bude kralj ovog sporta . Svakako ako u bilo cemu od ova dva uspe on je GOAT za sva vremena. Jelenu ne treba mesati kao i ostalu porodicu ,covek se ozenio dobio decu sve to utice malo na promenu stila zivota. Ne znam sta tu nije jasno ?

Mare

pre 6 godina

@Ivan, sve cestitke na komentaru. Apsolutno se slazem sa tvojim misljenjem. Samo bih jos dodao da je rezultat izgladnjivanja ova povreda.
Nole, vrati Vajdu, oca, majku, Ćetojevića, Amanovića, Obradovića u tim jer oni su ti koji ti zele najbolje. Rezultati ce doci.

bice bolje

pre 6 godina

Vazno da je engleskim novinarima ,, zapusio" usta.Salu na stranu, pobede i porazi su sastavni deo sporta i zivota.Nole nije zaboravio da igra, samo subi drugi napredovali.

Cemu takvo lupetanje?

pre 6 godina

...dostupni su mu svi resursi za moralnu, intelektualnu, individualnu, finansijsku i svaku drugu nadgradnju čoveka i ega koji nam svima služi.
(lg)

Mora da si studirao filozofiju na Megatrendu.

boki

pre 6 godina

Mnogi sumnjaju u Novakovu povredu , ali ne treba !!!
Povredjen je i to nezgodno !! Pokušaće on sve da to sanira ima on još volje . Nadajmo se boljem jer kad je podpuno zdrav igra dominantno bez obzira koje sa suprotne strane !!Probao je sve normalno bez operacije ,što je takodje normalno !!!
Nije još kasno za povratak malo strpljenja i ne gledati šta Rodjer radi !!
Bitno je sada samo zdravlje , i molim navijaći strpite se !!

nebitan

pre 6 godina

Novak sada i pre...slika govori bolje od bilo kog teksta...

[link]
(zoran,
Bravo za sliku, ovo je samo nemiran san mogao da napravi sto
potvrdjuje i odnos organizatora AO prema Novaku. Jednostavno
nesto je debelo zabrljo.

Posmatrač

pre 6 godina

Ovo što se dešava Novaku je rezultat nekoliko stvari:
a) protivnici više ne gube mečeve protiv Novaka "već u svlačionici", jer su shvatili da je njegova mentalna stabilnost upitna,
b) s obzirom na a) Novak ne može bez "punog gasa" da dobija mečeve, a njegova opuštena neodgvornost u kritčnim momentima je zabrinjavajuća i
c) godine, povreda i pad snage (ishrana?) i dolazak novih snaga koje ne respektuju staru slavu su značajan faktor.
c)

no name

pre 6 godina

Cinjenica je da nesto debelo ne stima ,sta je u pitanju to samo on zna ,al obo je zestokomucenje postalo .Ili je nedovoljna angazovsnost u radu ,ili je ta povreda u pitsnju,a mozda i to veganstvo ko ce mu ga znati vise,al slika govori vise od hiljadu rjeci.

Al

pre 6 godina

Jednoatavno presao je 30 ,a ni ova gradja mu nesto puno ne pomaze ,i on vise ne moze da igra onaj tenis koji je bio zasnovan dosza na fantasticnoj fizickoj spremi i atletizmu .Uz sve to vuce i tu povredu lakta ,al mislim da i to kad sanirau potpunosti opet nece moci da igrao kao ranije to je sasvim ocigledno .Veci je problem sto on mora da igra jos barem 4 godine jer mora da ispostuje te ogromne sponzorake ugovore ,u suprotnom nece dobiti taj novac a u zavisnosti kakav je ugovor mozda se placaju i neki penali .Pritom covek je kupio dosta nekrstnina u poslednje vreme na najskupljim lokacijama na svetu a to nekako treba odrzavati .

monvi

pre 6 godina

i minimalana povreda u profi sportu odvlaci fokus a kamoli povreda lakta , iako nole uspijeva i s tom povredom slabije igrace dobiti nastaje problem kad naidje na kako kaze i sam ZID!
tada se i ozljeda povecava jer je glava automatski slabija
pad samopuzdanja itd. ipak mislim da ce potpunim zaljecenjem lakta Nole opet biti onaj stari sto mu zelim od srca !!! Slavite ga ne hejtajte ga ne znate sta imate!!!

Dule

pre 6 godina

Najveći mit navijača je da je Novak vladao tenisom pet godina!
To je potpuno netačno!
Novak je dominirao 2011. kada je uzeo tri slema i gomilu mastersa, 2012. je uzeo 1 slem i više od pola godine nije bio prvi, doduše završio je godinu kao prvi, ali ne dominantno! 2013. , takodje jedan slem, a Rafa završava godinu na prvom mestu! 2014. jedan slem, ali završava godinu na prvom mestu! 2015. zaista dominira, uzima tri slema i to se produžava i na 2016. do Garosa, još dva slema...
i tu je kraj za sada...
To vam je dominacija od dve i po sezone realno i još par odličnih sezona!
Dodajte još i slem osvojen 2008.
Odlični rezultati naravno, ali ne znam zašto se pišu neistine, nije to dominacija od pet godina kako se piše!

Ig

pre 6 godina

Iskreno, što se Novaka tiče, za mene su samo 2 stvari razočaravajuće i zbunjujuće. Prva je to što priznaje da ne voli da popije lek i očigledno pravi otklon od savremene medicine, a druga što godinama ide u crkvu i pokazuje naklonost ljudima koji u njoj rade. Za mene je nejasno da ove dve stvari dolaze od čoveka kojem je svet na dlanu i kreće se među svetskim veličinama, dostupni su mu svi resursi za moralnu, intelektualnu, individualnu, finansijsku i svaku drugu nadgradnju čoveka i ega koji nam svima služi. Ovo oko odbijanja lekova mi je kao da čitam tvitove naših poznatih ličnosti koje pametuju o vakcinama i medicini. I to me ne čudi od "srpskog džet seta", ali me čudi od Novaka. Niko od nas ne voli da pije lekove i ne treba fanatično uvek slediti sve upute lekara, ali postoje situacije kada su lekovi i savremena medicina jedino moguće i najbolje rešenje, barem za određeni period. Takođe, ti odlasci u crkvu, čemu to? Svaka crkva, religija, sekta i grupa koja propoveda "uputstva" o praktikovanju vere, suštinski čoveka udaljava od Boga, ako u njega verujete, jer je Bog u nama. Svaki jak karakter to zna i pronalazi odgovore u samom sebi, kroz savest, unutrašnji glas, moralni kodeks, ali i razum, snagu svog karaktera i srce. Ja sam siguran da je Novak karakterno jaka i stabilna osoba, samo je negde malo zapelo. A sve ostalo je sasvim normalno - i povrede i gubitak motivacije i privatni problemi, sve se to dešava svima i prolaznog je karaktera. Novaku sve najbolje.

Sasa

pre 6 godina

Dali je moguce da masa Novakovih navijaca i dalje slepo veruje u Novakovu povredu?
(Vragolan, 22. januar 2018 18:28)

Da li je moguce da postoji ovoliko mrzitelja sportiste koji je proslavio svoju zemlju?

Милош

pre 6 godina

Оставите човека на миру, сутра да престане да игра урадио је у свом послу више него 99,999% људи на свету. Који год да су разлози лоше игре, није лепо черечити човека.

marko

pre 6 godina

Opet sam šokiran uvredama Srpskog naroda prema jednom od najvećih, zapravo najvećeg svjetskog sportaša Novaka Djokovica koji je izgubio jedan meč u svojoj karijeri a dao Vam je nezamislivo više. Pa kakvi smo mi to ljudi??? Imamo pametne telefone i dajemo si za pravo da omolažavamo sve oko nas ako nam nije po volji. Očigledno je to naš balkanski mentalitet koji je u najmanju ruku dvoličan... Ista stvar u Hrvatskoj jer sada je Rukomet IN i hrvati izgubili, te opći kaos na portalima gdje se svima njima bacaju uvrede najvećih razmjera a kada pobijede onda su "heroji".... E pa fala lijepa ja od svog naroda ne želim takvu podršku.

antiDebil

pre 6 godina

Lepo je neko napisao, njegov tenis je prevazidjen i on nema kvalitet da igra na danasnjem nivou. Jednostavno, Nolo igra najbolji tenis u svom zivotu ali to nije dovoljno

sch.one

pre 6 godina

Ja imam sa visinom od 174 i tezinom 60 savrseno kretanje jako sam brz,okretljiv i skocan. Ovo sto pojedini pricaju da mu treba masa ne pije vodu sve je u glavi i treningu. Nole se jednostavno uneo u tu neku filozofiju da promeni svest ,svakako lepa prica ali ne i ako zeli da bude kralj ovog sporta . Svakako ako u bilo cemu od ova dva uspe on je GOAT za sva vremena. Jelenu ne treba mesati kao i ostalu porodicu ,covek se ozenio dobio decu sve to utice malo na promenu stila zivota. Ne znam sta tu nije jasno ?

???

pre 6 godina

Njegov tenis je prevazidjen i to je to. Namerno bezi od susreta sa Federerom da ga ovaj ne bi ponizio. Ali nece ni to moci vecno, sponzori su se unervozili.
Ali sta ima veze, bar ste dobili vecernji termin koji ste toliko trazili!

Dragan

pre 6 godina

Novace zasto rizikijes svoj zivot i karijeru.Ocigledno je da nisi sanirao povredu.Ne igraj dok ne budes 100% spreman.Pozdrav veliki za legendu belog sporta.

dostojevski

pre 6 godina

Dali je moguce da masa Novakovih navijaca i dalje slepo veruje u Novakovu povredu?
(Vragolan, 22. januar 2018 18:28)

placeni su da veruju u to

Zaric

pre 6 godina

Neverovatno pametovanje u tekstu, ocigledno da autor zna tacno sta treba uraditi i koji tretman je najdelotvorniji u ovom slucaju samo ostaje misterija da li je u pitanju vidovitost ili insajderske informacije.

cetnici sever

pre 6 godina

Brateeeeee udari po piletini i ribi tu ti je najvise proteina...bez misicne mase nema teorije da se vratis na nivo nepobedivog...nemas snage vise u udarcima zato je Cung sve stizao i vracao...mani se sekte i meditiranju i ostalim nebulozama...ne moze ti svemir pomoci samo ti Bog moze pomoci ali ako radis namerno protiv sebe onda ti ni Bog pomoci nece...trgni se brate vise jer steta bi velika bila da propustis priliku da postanes najbolji svih vremena...ako izadjes iz sekte operises se i pocnes da jedes meso i jako da treniras vracas se 99% na stari nivo i rudis sve moguce rekorde...ali kome ja sve ovo pisem kad znam da ne citas komemtare ali eto kako god...nada poslednja umire...AJDE BREEE

pedja

pre 6 godina

Moze da ne osvoji niti jedan turnir do kraja karijere, on je za mene car. Danas sam ponovo uzivao u gledanju tenisa, ti stresovi i napete situacije su mi bas falili. Ipak nemamo niti jednog vise osim Novaka koji moze da dogura daleko na grand semovima. Nadam se da su i ostali Noletovi navijaci uzivali. Priznajte da je vredelo, pobrdice sl put.

boki

pre 6 godina

Mnogi sumnjaju u Novakovu povredu , ali ne treba !!!
Povredjen je i to nezgodno !! Pokušaće on sve da to sanira ima on još volje . Nadajmo se boljem jer kad je podpuno zdrav igra dominantno bez obzira koje sa suprotne strane !!Probao je sve normalno bez operacije ,što je takodje normalno !!!
Nije još kasno za povratak malo strpljenja i ne gledati šta Rodjer radi !!
Bitno je sada samo zdravlje , i molim navijaći strpite se !!

Sumla

pre 6 godina

Ne vjerujem u povredu. Bio je arogantan, kao obicno i potcijenio protivnika.
Zaboravio je da svi tesko rade i spreaju se za turnire. Ipak Chung je devet
godina mladji. Ima i to uticaja. Nije se truddio i razocarao me. Zelim njemu i
njegovoj familiji sretnu Novu godinu.
Zasluzeno je izgubio!!!

Kulja

pre 6 godina

Povreda je posledica maksimuma kog je bio dostigao, ali da nije bilo tog majsimuna nebi bilo ovoliko pobeda i trofeja. Jednostavno posledica njegove igre i dominacije u periodu 2011-2016. Nole samo napred.

Maja

pre 6 godina

On sada ima problem da se suoči da nije više tako dobar. Ko u taj lakat još veruje? Šest meseci terapije, i onda kada te protivnik nadigra, kriv lakat.Treba prihvatiti realnost i krenuti dalje. Pogledajmo samo ta imena koja su ga pobedila u poslednjih dve godine. To sve govori. Izabrao je život za koji treba jako puno para, a zapostavio je posao. Kda krene na posao kao i svako od nas, od 9 do 17, mislim da će biti sve u redu.

gricko

pre 6 godina

@Sasa
Iskazivanje cinjenicnog stanja-mrznja?Vi botovi neverovatno podsecate na okruzenje jednog drugog coveka koji u svemu vide licnu mrznju,ne bi me iznenadilo da ste njegovi verni glasaci,to je ta ista matrica kao ovo sa Djokovicem

Brade

pre 6 godina

Au koliko hejtera. Ne mogu da verujem da neko mrzi i napada profesionalnog sportistu. Ako vam nesto ne valja, demonstrirajte protiv političara... Pogledajte Grke i Rumune.

oxydant

pre 6 godina

Odličan tekst N.Đ.Korektan,suzdržan iz poštovanja prema bašem najvećem sportisti.Nažalost,Novak je posle osvajanja Rolan Garosa 2016.krenuo pogrešnim
putem i zapostavio svoju profesiju.

tsunami

pre 6 godina

Da se napravi protest ispred skupstine sa temom ‘’izbaciti Pepe Imasa iz Noletovog tima’’
To je strani placenik kome je posao da sputava Noleta. Poz

pragmatic

pre 6 godina

Ključni problem je prelazak na vegansku hranu krajem 2015 godine.
Tada je Jelena objavila da je srećna što je partner prati u načinu ishrane.
Počeo je da gubi mišićnu masu, telo je izdržalo do juna meseca, istopio se, a onda je prešao u fazu uništenja zglobova.
Slično kao trudnica koja nema adekvatnu ishranu u trudnoći.
Uvek prvo i najviše strada onaj deo koji je najslabiji i opterećeniji. A to je kod njega desni lakat.
Šteta u zglobu je verovatno nepopravljiva - nikad više na 100%.
Jedini spas je povratak na pravilnu ishranu profesionalnog sportiste.

fenomen

pre 6 godina

Nazalost, Novak je u poslednjih nekoliko meseci donosio pogresne odluke sve u zelji da on ispadne pametan a svi drugi glupi. Verovatno jedna od vecih gresaka je sto je otpustio tim koji pobedjuje. Vajda, Beker, Grič i Amanovic su mu toliko pomogli svako na svoj nacin a on ih je bukvalno oterao i doveo ljude koji mu ne mogu ili ne zele posvetiti dovoljno paznje. Druga velika greska je u tome sto njegova porodica nije uz njega u boksu kao nekada. Niti sam upucen niti je to moj problem ali je ocigledno da tu nesto ne štima. Trece je da su uz njega neki ljudi koji mu nanose vise stete nego koristi. Tu mislim na gurua i Maju Volk. Necu pisati o duhovnosti i ishrani jer su mnogi drugi mnogo toga napisali o tome a ja bih se slozio sa njima. Podsetio bih vas na reci Bekera kada je izjavio da Novak ne trenira kao nekada. To je mozda i kljuc za resenje ove trenutne situacije. Jak trening povlaci za sobom odgovarajucu ishranu i prave ljude u strucnom stabu a koliko osecam Agasi ce brzo da digne ruke od Novaka. Zasto bi covek gubio svoje vreme i to gratis za nekoga kome nije stalo. E sad da li tu postoje i neke dodatne igre koje mi ne znamo od strane nekih mocnih ljudi iz sveta tenisa, sponzora i atp ostace verovatno zauvek nepoznato. Hvala Bogu da imam svoj zivot kojim sam zadovoljan i tenis posmatram kao sport a Novaka kao sportistu za kojeg navijam iz svog srca od danas ne dajem vise ni 5 para ni gram svojih nerava. Ako hoce i dalje da igra nek igra. Nek pauzira koliko kod hoce. Ako nekad opet zaigra i budem imao vremena pogledacu na tv njegov mec ali onako bez ikakvih emocija. Samo znam da kad Novak prestane da Srbija u narednih najmanje 20 godina nece imati GS sampiona. Viktor, Tipsa, Duci, Fića, Aleks i ovi sto dolaze iza njih Miomir i Olga su daleko od Novaka. Steta protracene sanse alu to je nazalost nas mentalitet. Steta sto se Novak nije rodio kao Nemac. Poz

jeza u bocku

pre 6 godina

Ova mocvara ne zasluzuje sportistu tog kalibra. Komarci, komarci i gmizavci koji jos misle da je zemlja ravna ploca, a jedini sport kojim se bave je zavist

Djordje

pre 6 godina

Njegov sam veliki navijac, bubreg bi mu dao ako treba, ali mislim da se vece sanse da bude upamcen kao folirant nego sampion. To me onako najvise boli.

Mare

pre 6 godina

@Ivan, sve cestitke na komentaru. Apsolutno se slazem sa tvojim misljenjem. Samo bih jos dodao da je rezultat izgladnjivanja ova povreda.
Nole, vrati Vajdu, oca, majku, Ćetojevića, Amanovića, Obradovića u tim jer oni su ti koji ti zele najbolje. Rezultati ce doci.

dragutin

pre 6 godina

Više sam se umorio mozgajući šta je sa Novakom Đokovićem.
Povreda, Pepe, Jelena, zamor, sponzori, Srđan, godine, depresija, zabrana, doping,
sekta, ishrana, atp, englezi... ???
Ja mislim da više ni Novak ne zna šta je problem.
Taman se ponadaš, vratio se, a on opet padne.
Hvalospevi, pljuvanje, mediji... ??
Zašto smo toliko krvno i genetski vezani za tog momka?
Zašto toliko bole porazi iako je već postao legenda i jedan od najboljih?
Kao da njegove pobede povećavaju platu u Srbiji, ili ih bar mi prihvatamo
lakše kad je Nole na vrhu?
Živimo u diktaturi, medijskom mraku, robujemo ljudi moji, robujemo
za šaku dolara; i sve što nam je važno jeste da li će Novak da podigne pehar?
Ovom narodu treba jedan ozbiljan restart!
Da se iskristališe šta je najbitnije u životu, da se za pravdu bori na ulicama, za budućnost dece i unuka, za sebe same.
A tenis? j*** bre tenis!

db wonder

pre 6 godina

Taj lakat boli dugo i nema te pauze koja ce da mu skrati oporavak. Ako je rec o epikondilitisu treba da igra i bol ce isceznuti tako reci izgori ce.

Ko je ocekivao rezultatski vise od Novaka taj je nerealan.

vlada

pre 6 godina

Novak je veliki teniser i sam je ostvario sve svoje uspehe u sportu i životu.Sam će i prevazići svoje sportske neuspehe(ako je neuspeh posle pola godine pauze ući među 16 najboljih na GS).

Torrente

pre 6 godina

Pepe i naopaka ishrana i dalje zabranjene teme.
Biće još udaranja u zid Novače; navikni se na to.

U loži mu očigledno mnogo fale otac, majka, Beker i Vajda.
Svi iz vrha imaju podršku porodice, što je neophodan preduslov za uspeh.

Neverovatno je koliko ima nezdravo okruženje, a tu ne milslim na Agasija i Štepaneka koji pod ovim okolnostima ne mogu apsolutno ništa da mu pomognu.

the

pre 6 godina

sasvim je normalno da svaki igrac ima uspon, zenit i pad u karijeri koja vodi zavrsetku. Ana je nekada bila prva, danas se bavi porodicom. sve je to normalno. Nole je puno uradio i za tenis i za ovu zemlju, to ne treba zaboraviti nikada.

miki

pre 6 godina

mentalna gromada produvala, steta, mogao je biti najbolji svih vremena. Treba prvo mesu da se vrati, da prestane da se slihta po turnirima i da se vrati Srbiji i porodici, to je put za uspeh...

Boston

pre 6 godina

Novinar, kada ces da pitas Noloa, zasto je otpustio sve saradnike ako je razlog za slabije igre “povreda”. Kako to da se povreda uvek “javi” protiv protivnika koji je spremniji i bolji? Kako to da juce ne oseca povredu, a danas je strasno povredjen? Kako to da uvek uspe da se “povredi” pre meca sa Federerom ili Nadalom?
Nesto mi nije logicno da povredjen covek otpusti sve one sa kojima je godinama saradjivao?
Udarace on u zid sve dok mu budete titrali, hvalili ga i pitali i pisali samo ono sto tata Srki kaze da smete!

Bg

pre 6 godina

Dosta vise! Molim vas prestanite svaki dan da pisete o njemu. Cinite mu medvedju uslugu iritirate narod i okrecete ga protiv Novaka. Narocito tekstovi ko je sta rekao i pogotovo ne spominjite njegovu zenu.

Berovic

pre 6 godina

Tudje rane najmanje bole,zao mi je samo sto nisi otisao na operaciju i zalecio tu ranu na pravi nacin al nadam se da ces na kraju doneti takvu odluku i da cemo te ponovo gledati u najjacem svetlu al ako do toga nedidje hvala ti za sve sto si ucinio da smo ovoliko ponosni na tebe u svakom smislu te reci.Kapa do poda majstore.

GT

pre 6 godina

Lako je biti kritican i ubadati prst u oko posle poraza. Ceo svet zna da je problem u glavi. Ipak, borio se do kraja, uporno i na tome mu treba cestitati. Bolje je prosao na AO18 nego na AO17. Ima tu dosta pozitiva...

garavi

pre 6 godina

Nole brate nemaš masti u laktovima tj zglobovima. Suvi su to zglobovi, laktovi, kolena... od zeninih travcica iz indokine, bobica sa anda, lisca iz amazona i salate iz indijskog okeana. jedi brate mesine, luka, kobaje.... snaga na usta ulazi. Osusio si se kao... da ne lajem u etar.

sava

pre 6 godina

Nole, u maju puniš 31 godinu, ako ti tenis teško pada, idi ti lepo u igračku penziju nemoj mučiti sebe, možeš ostati u tenisu kao trener, imaš ogromno iskustvo pa prenesi to na mlađe igrače.

Boki

pre 6 godina

Ne razumem Štepaneka u timu, čovek je jako los teniser, a pre svega jako los covek, Novak od njega može da primi samo lošu energiju, treba da vrati Vajdu što pre, čoveka koji ga je stvorio i koji zna kako da vrati Novaka da opet bude onaj stari

djule

pre 6 godina

Jaki treninzi i adekvatna ishrana. Stvari su jednostavne. Novak nije na zemlji. Nema on snage u udarcima, bez svezine iako mesrcima nije igrao.

Burgiba

pre 6 godina

Sve je krenulo naopako od poraza od Del Potra u Riju!
(dragan, 22. januar 2018 22:00)

Upravo tako, jer je otisao na OI kao veliki favorit za zlato i izneverio je i sebe i naciju... Kako se kod nas porazi tesko podnose to je bio okidac za sve probleme koji su posle izasli na povrsinu.
Druga stvar je sto Novak nije u stanju da se 'resetuje' da prihvati da nikada nece biti onaj stari jer mu nedostaje taj osecaj da je najbolji. On treba da shvati da je trenutno #14 i treba mu malo skromnosti da bi poceo da se vraca na staru slavu. Ali koliko sam ja pratio na AO on je odmah poceo da rabacuje izjavama kako misli da moze da ide do kraja i to je vecina vas komentatora ovde podrzala.
Nadal i Federer nikada tako nesto ne bi izjavili, pogotovo nakon 7 meseci odsustovanja.

monvi

pre 6 godina

i minimalana povreda u profi sportu odvlaci fokus a kamoli povreda lakta , iako nole uspijeva i s tom povredom slabije igrace dobiti nastaje problem kad naidje na kako kaze i sam ZID!
tada se i ozljeda povecava jer je glava automatski slabija
pad samopuzdanja itd. ipak mislim da ce potpunim zaljecenjem lakta Nole opet biti onaj stari sto mu zelim od srca !!! Slavite ga ne hejtajte ga ne znate sta imate!!!

nebitan

pre 6 godina

Novak sada i pre...slika govori bolje od bilo kog teksta...

[link]
(zoran,
Bravo za sliku, ovo je samo nemiran san mogao da napravi sto
potvrdjuje i odnos organizatora AO prema Novaku. Jednostavno
nesto je debelo zabrljo.

bice bolje

pre 6 godina

Vazno da je engleskim novinarima ,, zapusio" usta.Salu na stranu, pobede i porazi su sastavni deo sporta i zivota.Nole nije zaboravio da igra, samo subi drugi napredovali.

Brka

pre 6 godina

Kao I svaki vrhunski sportista posle povrede, NIKAD NECE BITI ISTI.. svedocili smo necemu spektakularnom, I sad je vreme da mu odate priznanje za najbolju seeriju I sezonu ikad!!! Ko se ikad bavio sportom te vrednosti je prepoznao i postuje ovog coveka. A hejteri, hejteri ce uvek da hejtuju jer im je tako lakse da opravdaju svoje neuspehe I postojanje.

Tiimmy Turner

pre 6 godina

ruka ko čačaklica...kao da je čovek iz logora izašao ne daj Bože...Novače dozovi se sebi, kad karijeru već jesi upropastio nemoj i zdravlje svoje

SoLiLaC

pre 6 godina

Mnogo mi je zao Noleta ovo je za mene bio veliki udarac za coveka koji voli srpski tenis i Novaka kojeg sam pratio od samog pocetka njegove karijere. Nadam se da cemo ga ponovo gledati u skorije vreme, ali sve za sada ukazuje da cemo na to nesto duze cekati..

vlado

pre 6 godina

prvo sto bi trebao da uradi da otera onog guruA.kakav guru kakvi bakrači.da počne da jede ko konj.reket u ruke i treniraj.ako ne mozes to reket o klin i idi bavi se biznisom.

ring of fire

pre 6 godina

Taman kad smo se svi ponadali da se Novak vratio na sampionske staze, udari smo i mi u zid. Razocarenje je veliko tako da je tesko sad nesto dublje analizirati mec. Ono sto je meni bilo ocigledno a istovremeno me to najvise i brine- Novak je bio nadigran od ovog mladog Korejanca. Ranije kad izgubi uvek je Novak bio faktor .Ovoga puta je Novak zeleo pobedu cak uopste nije lose igrao na trenutke cak odlicno ali Cung je imao odgovor na sve.

Bojim se da ovim porazom polako se zavrsava blistava karijera NDj.Tesko je zamisliti da moze da osvoji jos neki GS uzimajuci u obzir i ovu povredu koja ga muci vise nego sto je bilo ko mogao da pretpostavi.

Ivan

pre 6 godina

Jednostavno je, sam je kriv za ovo svoje tenisko posrnuće, sam je doslovce izjavio posle osvajanja Rolan Garosa 2016.godine da mu "tenis više nije prioritet". Posle tog istorijskog osvajanja jedine Gren Slem titule koja mu je do tada nedostajala sam je krenuo ovim putem, promenio čitav tim s kojim je do tada veoma uspešno sarađivao i s kojim je uz obostrano veliko zalaganje ostvario velike rezultate, umesto tog tima za svog glavnog "savetnika" je angažovao nekog gurua, počeo da meditira, počeo da se bavi nekim stvarima koje nimalo veza sa tenisom nemaju, promenio i način pristupa svojim obavezama, promenio životne navike, krenuo u te sulude i sasvim nepotrebne dijete, i rezultat svega toga je ovo, ovi rezultati koje sada postiže. Što se te povrede tiče, to je tek velika neodgovornost sa njegove strane i strane njegovog sadašnjeg tima, jednostavno nedopustivo je da i posle 6 meseci on i dalje vuče tu povredu a da je nimalo nije sanirao a stručnjaci za te stvari postoje, on ima para da ih angažuje i zaista je suludo da za svo ovo vreme pauze nije uradio ništa konkretno na saniranju te povrede. Na kraju, da dobronamerno poručim i ovima koji ga brane rekao bih i od njega samog a i ovima koji ga sumanuto patološki mrze, džaba to radite, džaba se upinjete sa bezbroj komentara "branjenja" ili mržnje, on je sam ovo odabrao i nije ga apsolutno briga šta ko o njemu misli. Njegov život njegova stvar. Sa moje strane želim mu sve najbolje ma šta rešio da radi sa svojom teniskom karijerom.

Cemu takvo lupetanje?

pre 6 godina

...dostupni su mu svi resursi za moralnu, intelektualnu, individualnu, finansijsku i svaku drugu nadgradnju čoveka i ega koji nam svima služi.
(lg)

Mora da si studirao filozofiju na Megatrendu.

Larry

pre 6 godina

Uporedite na prvoj slici ruku ovog fizioterapeuta i Noleta i sve ce vam biti jasno. Usled nedostatka misica, dolaze do preteranog opterecenja tetiva, sto vodi do povreda.

sasa jokic

pre 6 godina

Povreda lakta je posledica, treba se baviti i uzrokom. Pre toga treba stvarno reci da je Nole juce imao prilican broj zicera za brejk, ukljucujuci onaj kljucni na mrezi u trecem setu koji je po meni odlucio pobednika.
Prica o uzroku je vrlo komplikovana, duboka, i zato sam ja pomalo pesimista, i mislim da ce se isti tesko resiti.
Strucno medicinski je prilicno lako objasniti. Naglo gubljenje misicne mase, prouzrokovalo je vece napore prilikom udarca, kada nema dovoljno misica, stradaju terive i hrskavica. Tako da je samo taj uzrok u pitanju, bilo bi ga prilicno lako otkloniti, pojacan unos proteina i stvar bi bila resena za mesec, dva.
Ako idemo dalje sa uzrokom, sta je ili ko, razlog prelaska na vegan i ovaj novi holisticki pristup zivotu, koji je (sada je to ocigledno) Noleta doveo na 77 kila i u situaciju da je stradao lakat?
Naravno da niko nema pravo da mu se mesa u privatni zivot, i da je to njegova licna stvar, ja samo razmisljam, ok ako ti se svidja takav nacin zivota, ako ti prija, ali valjda je i njemu sada jasno da to ne ide sa profesionalnim bavljenjem tenisa i vrhunskim rezultatima.
Danas je u problemu lakat, ali vrlo je moguce da ce stradati i nesto drugo, jer svi znamo da mozak da bi zastitio povredjeni deo tela, automatski opterecuje drugi (zdravi).
Ici dalje sa uzrocima, bilo bi mesanje u njegov privatni zivot, to ne zelim, ali on je dosao do tacke kada stvarno mora da se odluci, povratak na staru ishranu, ili reket o klin. Ne vredi njemu ni operacija, koja ce otkloniti problem sa laktom, ali sa ovom kilazom i nedostatkom misicne mase, pojavice se drugi problemi. Da ne pricam da sa intenzitetom udaraca koje sada moze da postigne, nema sanse da bude u vrhu, pa ce se izgubiti i volja za daljim takmicenjem. U neku ruku izgleda jednostavno, ali mislim da mu nije lako da se vrati na stari nacin ishrane, iz vise razloga, a nije samo do njega.

Kek

pre 6 godina

Ne razumem zasto je odlucio da igra kad nije sanirao povredu i bio spreman za turnir? Otkazao je one turnire jer lakat nije bio spreman i odluci da igra 2 nedelje kasnije, tad je ozdravio kao. Da li je pritisak od sponzora ili cega vec da se pojavi i igra, ne znam.
Sve mu najbolje zelim, da se oporavi i igra pod svojim uslovima.

charlotte sometimes

pre 6 godina

Porazavajuce. Cinjenica da je Novak stao kada je bio najjaci i evo vec propustio da na sedam GS turnira uzme koju titulu je meni za igraca takvog kalibra porazavajuca. Bilo da he to povreda, glava ili nesto trece. Pocinjem da se pitam da li ce ikada igrati priblizno dobar tenis onom atomskom tenisu koji je ostavljao bez daha. Nije dobro, nadajmo se najboljem.

sauron

pre 6 godina

evidentno je da je premrsav zato nema snage..lako se povređuje...pa ako hocete i mentalno nije jak. kakvog smo ga navikli gledati..e sad je pitanje ko ga nagovori da jede ko ptica...i zašto on to oberučke prihvati??? vidi li on to. ovo o cemu ja govorim kad se pogleda u ogledalo? ili neko bar iz njegovog okruzenja?

Al

pre 6 godina

Jednoatavno presao je 30 ,a ni ova gradja mu nesto puno ne pomaze ,i on vise ne moze da igra onaj tenis koji je bio zasnovan dosza na fantasticnoj fizickoj spremi i atletizmu .Uz sve to vuce i tu povredu lakta ,al mislim da i to kad sanirau potpunosti opet nece moci da igrao kao ranije to je sasvim ocigledno .Veci je problem sto on mora da igra jos barem 4 godine jer mora da ispostuje te ogromne sponzorake ugovore ,u suprotnom nece dobiti taj novac a u zavisnosti kakav je ugovor mozda se placaju i neki penali .Pritom covek je kupio dosta nekrstnina u poslednje vreme na najskupljim lokacijama na svetu a to nekako treba odrzavati .

Posmatrač

pre 6 godina

Ovo što se dešava Novaku je rezultat nekoliko stvari:
a) protivnici više ne gube mečeve protiv Novaka "već u svlačionici", jer su shvatili da je njegova mentalna stabilnost upitna,
b) s obzirom na a) Novak ne može bez "punog gasa" da dobija mečeve, a njegova opuštena neodgvornost u kritčnim momentima je zabrinjavajuća i
c) godine, povreda i pad snage (ishrana?) i dolazak novih snaga koje ne respektuju staru slavu su značajan faktor.
c)

no name

pre 6 godina

Cinjenica je da nesto debelo ne stima ,sta je u pitanju to samo on zna ,al obo je zestokomucenje postalo .Ili je nedovoljna angazovsnost u radu ,ili je ta povreda u pitsnju,a mozda i to veganstvo ko ce mu ga znati vise,al slika govori vise od hiljadu rjeci.