Ponedeljak, 15.01.2018.

18:00

Gej parada, sudijska zloba i Britanci koji "mrze" Đokovića

Melburn ponovo nije ostavio dobar prvi utisak, barem ne onakav kakav sam očekivao.

Izvor: B92

Gej parada, sudijska zloba i Britanci koji "mrze" Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Перица

pre 6 godina

Ради се о парама. Тенисери добијају 7% од прихода за разлику од NBA кошаркаша који добијају 50%. Вероватно су Британци власници на овај или онај начин већине тениских турнира. Њихови новинари бране њихове интересе.

Моје мишљење је да су и једни и други преплаћени, као и целокупна драма око спорта, али... ако неко жели да им да паре...

Што се тиче Ђоковића, срамота је да га било ко из Србије напада. Он је најбоља реклама за нас!

bot92 heaven

pre 6 godina

Zabole Britance ona stvar za Đokovića a mi mrzimo i Nadala i Federera i Mareja i Kirjosa i svakog ko je nekad pobedio ili rekao nešto loše o "svetoj srpskoj kravi" prepodobnom Đokoviću.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djoka iz NY, 15. januar 2018 21:34)
Ne lupetaraj Dr Roddick, ti mrzis vise je nego jasno koga.

dominus

pre 6 godina

@ antidebil

Sve si dobro rekao u vezi poređenja nas i Britanaca. Jeste da sada (pa i poslednjih 100 godina) izgleda da se na zapadu pitaju Amerikanci, ali to je samo prividno. GBR je bila i ostala najmoćnija imperija. Ali, bez obzira na životni standard stanovništva, reći da su njihovi mediji nezavisni i slobodni (u svetu gotovo da ne postoje slobodni mediji tipa - javni servis države), nije tačno. Ne treba biti naivan pa reći da isti ti Britanci nisu pod kontrolom njihove elite. Iako oni po glavi stanovnika žive i više nego dobro (ne možemo se porediti sa njima), ta kontrola je mnogo veća nego bilo gde.

Јабучило

pre 6 godina

Novaka ne mrze zato što je Srbin već zato što je folirant.
(trn u oku, 15. januar 2018 18:24)

Мислим да су оба разлога по среди.

Krsta

pre 6 godina

Srbi nemaju pravo nikoga da kritikuju. Mi nismo na nivou da razumemo, a kamo li da procenjujemo druge kulture. Srbija nije bastion znanja. Suviše malo mi znamo o svetu.

Pekar iz Londona

pre 6 godina

Volim engleze!! 
(pop, 15. januar 2018 18:24) # Link komentara 

Ti ocigledno nikad nisi bio u Engleskoj.
(Ceca, 15. januar 2018 19:52)

I ja volim Engleze! Živim u Engleskoj. Malo drugačiji mentalitet od nas, ali odlični!!

Magnus

pre 6 godina

Dal je moguce da dodjes na kraj sveta, vidis LGBT zastave i cak ni ne pitas, nego zakljucis da je neka parada ili nesto slicno? :))

Ljudi izabrali ma referendumu gay prava, legalizirali prosli tjedan gay brakove, stupilo na snagu, velika festa u cijeloj zemlji... "neki pride ili nesto slicno, al bmk, ja sam tu zbog tenisa" :)))

Kakav lik :))

LazarL

pre 6 godina

Nikajo ne volim sto moji sunarodnici Srbi tako mrze druge narode, a naročito one koji su od njih uspešniji. A Englezi su NEUPOREDIVO uspešniji.

Ivana

pre 6 godina

Daily Mail mrzi svakoga, nevezeano za nacionalnost i popularnost. I ne razumem šta Vam smeta LGBT populacija? Novak nema ništa protiv njih - rođen je u 20. veku ali nije ostao u njemu.

djoka iz NY

pre 6 godina

Zabole Britance ona stvar za Đokovića a mi mrzimo i Nadala i Federera i Mareja i Kirjosa i svakog ko je nekad pobedio ili rekao nešto loše o "svetoj srpskoj kravi" prepodobnom Đokoviću.

Tennis lover

pre 6 godina

HAHAHA, Britanija trecerazredna sila.Klasicno Srpsko neznanje geopolitike, London je i dalje centar svetske finansije.Klasicno Srpsko neznanje na delu, Britanije je i dalje defakto svetska sila zeleo to ti da priznas ili ne, malo citaj ucenije ljude od sebe, poput Kisindzera, ili Bzezinskog, pa ces nesto i razumeti.Ako je Britanija trecerazredna sila, Srbija je zemlja ne treceg , nego dvadesetog sveta.To da Britanci nestaju, okaci mackom o rep.Demografska karta cele Evrope je u blagom padu, to sto ti je Dejan Lucic utupio da ce Britanci naprasno nestat, to prodaj maglu nekom drugom.Ne da nece nestatim nego ce i isterati islamske migrante, zivi bili pa videli.Ponavljam da citas iole ozbiljnija geopoliticka stiva, ne bi odvalio glupost da Britanija nije bitan faktor za svetsku politiku.Ako cemo ici tvojim rezonom, onda niko osim Kine i Amerike, sustinski nije bitan za odlucivanje o sudbini sveta, pa ni Rusija(izuzev vojne snage).Manje lupetanja, citaj strucna stiva,ako ce Britanci nestati, onda ce i Srbi, zar ne , logicno?I Srba ima polako , manje u svojoj zemlji.Za kraj , cu reci Britanska kruna, ona itekako ima moc , ako i to ne verujes, onda nema tebi spasa.Medju hijerarhijom najmocnijih vladara sveta, Britanska kruna je na vrhu piramide.

Sloba iz Haga

pre 6 godina

Da je Đoković tražio da se smanji raspon nagrada izmedju prvog kola i finala ili da se povećaju fondovi nagrada na turnirima 250 na uštrb ogromnih nagrada na GS turnirima sve bi bilo u redu. Ovako zvuči jako loše.

adriano_galliani

pre 6 godina

Englezi vole tenis, ali im nije toliko vazan kao propalim narodima i gledaju ga samo kao sport.

(antiDebil, 15. januar 2018 19:41)

Тенис скупи 300-500 коментара само када играју Федерер и Надал на Daily Mailu. Вести о утакмици Ливерпул-Сити лагано пребаци 2-3 хиљаде. Тенис тамо гледају снобови, фудбал сви остали. Енглезима је фудбал све и први су започели традицију да толико воле фудбал да су спремни и да се потуку због тога.

Ми мрзимо спорт, ми волимо само победе у спорту у којој учествују и богате Западне државе јер желимо да им докажемо да није све у парама, иако јако добро знамо да је све у парама. То посебно добри знамо ми.

Иако стоји да су најбоље ствари бесплатне и да се не може купити љубав али може нешто прилично слично.

adriano_galliani

pre 6 godina

ako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)


Богами, то је можда што се тиче овог снобовског спорта тиче (а тенис је управо то, разонода енглеске аристократије). Спорт поносне и већинске радничке класе је фудбал а о животу и смрти би могли да говоре навијачи Ливерпула, Милвола чији су најпознатији примерци на вишедеценијским робијама због низа страхота које су починили на игралиштама.

Навијачи Ливерпула су само у другој половини `80-их убили преко 100 невиних људи директно на трибинама, на заказаним тучама питај Бога колики је то салдо био.

autošovinizam - level pro

pre 6 godina

@(Britanski uspon na geopolitickoj sceni, Srbende na aparatima., 15. januar 2018 19:58)
Umalo zaista ne završih na aparatima kad sam pročitao ovaj komentar. MI izdali Britance?!?!? Kad??? 27. marta 1941. možda? Pre će biti obrnuto, mi zbog njih ušli u rat s Hitlerom, a oni 1943. okrenuli ćurak. Oni podržali Turke zato što smo mi "šurovali" s Rusima da bi se oslobodili Turaka? pa da smo čekali Britance i danas bi bili pod Turcima, da se nisu oni možda pretrgli da nas pomognu da se oslobodimo pre toga? Celi 19. vek su nas minirali u borbi za oslobođenje, gori su prema nama bili nego Austrougarska. A kakve veze ima odnos bivših kolonija prema Britaniji sa nama? Ovo je stvarno "bomba". Što se tiče kakva je sila Britanija, nije drugorazredna nego trećerazredna - bedni, skoro neprimetni, privezak Amerike. Nikad više neće biti ni senka onog što su bili, jer i Britanci kao narod polako nestaju, već su manjina u Londonu, nekad ponosnoj metropoli "Imperije". Nije mi nimalo drago zbog toga, ali da su zaslužili - zaslužili su.

Britanski uspon na geopolitickoj sceni, Srbende na aparatima.

pre 6 godina

Britanija , ne da nece propasti ekonomski, da li ce biti konsekvenci po privredu nakon Bregzita, DA.Ali dugorocno, trziste sa Kinom, Japanom, Amerikom, i Komonveltom ce nekadasnjoj imperiji obezbediti stabilnost, koja je potrebna ekonomiji.Britanije, nema vojni uticaj kao Rusija ili Amerika, ali itekako ima uticaja na globalnom planu, ona sa Kinom, Rusijom , i Amerikom, predstavlja osovinu glavnih sila danasnjice.Drugi rang su Indija, Juzna Koreja, Japan, Nemacka, Francuska.Srpski animozitet prema Britaniji je mozda opravdan, ali daleko od toga da Srbija nije kriva za to sto joj se dogadjalo.Naime, Srbija je mogla kao i vecina danasnjih bivsih kolonija, uspostaviti normalne odnose sa Britanijom, ali surovanje sa Rusijom, ju je kostalo toga da Britanska kruna podrzi Tursku u Balkanskom ratu, a onda i Komunizam u Ex Yu.Englezi su pragmaticni, i ne prastaju izdaje.Britanci su pametni, i proracunati, nemaju ni priblizno najjacu vojsku, ali ce pre oni opstati , nego Nemacka kao sila Evrope.Ne, Englezi i Briti se ni najmanje ne potresaju oko tenisa, niti Britanija kolektivno mrzi Srbe , tako da manite se nacionalisticke propagande, nije ni cudo sto smo na dnu Evrope u svim parametrima.

City Girl

pre 6 godina

Tacno je da se Englezi loze na Endija, kao sto se loze na svaki uspeh svojih sportista. Ali da mrze Noleta zato sto je Srbin vec nije tacno. Kao prvo, veliki broj Engleza ni ne zna gde je Srbija ili zna otprilike (negde na Balkanu ili u Istocnoj Evropi). Kao drugo, u Engleskoj se zna koji je nivo Daily Mail-a. Oni se bave tračevima, bombastičnim naslovima i izvrnutim činjenicama. Kada se za nekoga kaze da je Daily Mail reader, zna se na koga se misli.

NenadPO

pre 6 godina

Ne sirite dezinformacije i mrznju i ne pravite zrtve od nas.Znaju dobro britanci koje smece je dejli mejl. Procitajte komentare na tim novinama pa videcete da su usmerene protiv tog tabloida i protiv novinara... prestanite mrzeti celu naciju zbog glupih pojedinaca samo pravite budale od sebe to je oduvek bio nas problem ne znamo da odreagujemo nego odmah komentari protiv svih britanaca i cudimo se posle sto nas mrze.

antiDebil

pre 6 godina

@Nebojsa
Opet ne razmisljas. Zasto onda ne mrze Samprasa, Federera, Nadala? Nego im samo Nolo
smeta? Sampras je unistio Tima Henmana koji je bio njihova nada za osvajanje Vimbdlona, pa
ga nisu mrzeli. Federer, Svajcarac NEMAC im 8 puta osvaja Vimbldon pa ga ne mrze. Igra finale protiv Mareja i publika navija za njega vise nego za Mareja! Nadal, Spanac, osvaja 2 puta i ne mrze ga. Procitaj malo nesto o istorijskim odnosima Engleza sa Nemcima i Spancima pre nego sto krenes sa pricom da je to zavera “zapada”. Protiv Nemaca su vodili 2 svetska rata, protiv Spanaca vise ratova, narocito posto su Englezi usli u sukom sa Katolickom Crkvom, a jedna od najbitnijih epizoda njihove istorije je pobeda nad spanskom armadom. I opet ne mrze njihove sportiste.
Amerikancima Federer srusi sve rekorde AMERIKANCA Samprasa i opet ga ne mrze. Nadal srusi i Samprasa i kao i RF sve ostale americke tenisere, pa ga docekuju ovacijama.
Englezi vole tenis, ali im nije toliko vazan kao propalim narodima i gledaju ga samo kao sport.
Ti to ne razumes jer ne mozes da shvatis da je njima mnogo vaznije gde ce na letovanje/zimovanje od toga ko ce osvojiti AO ili Vimbldon. To je neki visi nivo.
Sport je za tebe i ostale iskompleksirane kojima su isprali mozak, rat, nacin da sebe ubedite da ste i vi mocni i da vam drzava nije za sprdnju ako neki vas sportista pobedi nekog “njihovog”.
Decace, prosecan grad u Britaniji ima vecu ekonomiju i veci BDP od citave Srbije. To je njima prioritet, a ne prebacivanje loptice.
Tome trebaju da te nauce nastavnici, a ne mrznji prema naciji na koju bi trebao da se ugledas.

GOD SAVE OUR GRACIOUS QUEEN

pre 6 godina

Nebojsa, Britanija je, ako nisi znao sad cu ti reci drzala drugu najvecu imperiju u istoriji.Danas , iako geografski manji, Britanija ima isti ako ne i veci uticaj na svet, od Amerike i Rusije, i sa Kinom sklapaju interesne ekonomske sporazume.Britanije ce malo ispastat zbog Bregzita, ali do 2030 Britanija ce biti druga ekonomija Evrope, sa tendencijom rasta navise.Neki nesrecnik je danas napisao, da li Kraja, da Amerike i Britanija su finansijski slabe.Ne, to sto vi nemate elementarnog predznanja o statusu Britanije, to je vasa sramota.I na kraju, hajde da se delic Britanaca nervira, to ne menja cinjenicu da je 80 % Britanaca, gleda sport iz RAZONODE.Ne iz licne, obesti za osvetom zlom Zapadu, vec iz razonode.Tehnicki, tenis je nastao na Francuskom dvoru, ali je Britanija prva kolevka pretece danasnje igre.Britanija je mnogo toga uradila, moze se reci diskutabilnog kroz istoriju, ali koja sila nije gledala svoje interese.Srbija, je uvek bila, i uvek ce biti za Britansku krunu nistavna zemlja treceg sveta.Osim toga, Britanija je sa svim kolonihjama ostala u dobrom odnosu, toliko da Kanada zeli da je Britanija opet kolonizuje(Britanska Kruna).Od Britanaca mozete mnogo nauciti, kako se cuva nacionalni interes, i status sile, i posle velikih gubitaka, Britanci su pametni, proracunati, i znaju sta zele..Ali, se narodu u Srbistanu ne svidja kad Britanac objektivno analizira Novakovu psihu i njegove izlive besa, kao svojevrsnu osvetu naroda treceg sveta Britanskoj imperiji.

antiDebil

pre 6 godina

@mag
Hahaha, finansijski ce bas da ih slomi :) Imaju vecu ekonomiju nego Rusija, Spanija i CITAV Balkan ZAJEDNO. Al ce Nolo finansijski da ih urnise :)

slaviša šmigič

pre 6 godina

ma britanci mrze noleta sigurno mrzeli ga još dok je bio veoma mlad,nebojša nepravi se pametan engleska sada nije ali je uvek bila poznata po žestokim huliganstvu u sportu a što se tiče tenis prate oni itekako grend slemove,britanci imaju tu zapadnu zlobu čak i u nemačkoj nole prolazi dobro englezi su tu najgori,španci više to zbog nadala ali englezi ti kruha nebi dali,da jim dođeš u goste.pozdrav iz slovenije

Komunalac

pre 6 godina

@Antidebil...pali sta cekas? Sve to sto si nabrojao, imala bi i Srbija da je ostala kraljevina kada je trebalo! Ali mi smo izabrali komunizam, Tita i bratstvo i jedinstvo...

sanja

pre 6 godina

Ajmo malo edukacije. Guglujte Midsuma i biće vam puno jasnije. I da. Britanci apsolutno ne mrze Djokovica. On im ne pada na pamet. Za razliku od Srbije u VB je sport razonoda, ništa više.

antiDebil

pre 6 godina

@Nebojsa
Slabo ti razumes. Velika Britanija je drzava ciji godisnji BDP iznosi 2 600 MILIJARDI dolara, dakle, jedna od najbogatijih drzava planete. To je vojna i ekonomska velesila, ciji narod ima standard koji je medju najvisim na svetu. Narod koji vekovima vlada svetom i koji je stvorio drzavu o kakvoj takvi kao ti mogu samo da sanjaju. Njima je sport samo razonoda, ne potresaju njih Nolove pobede nad Marejem, jer oni zive svoje zivote, a ne zivote sportista. To je drzava koja je u vrhu Olimpijskih Igara po osvojenim medaljama, drzava koja ima svetskog sampiona u teskoj kategoriji, ima Mancester Junajted, Liverpul, Arsenal, Celzi, Siti... njima je Marej samo kap u moru.
E sada, tvoj problem je sto si klinac kojem su isprali mozak i koji misli da je jedan takav narod ljubomoran na neku siromasnu drzavicu, ciji narod jedva spaja kraj s krajem, koja ne zna gde su joj granice, cija deca umesto da uce, salju idiotske komentare i bore se za Nolove milione. Britanci u proseku za mesec dana zarade vise nego Srbin za 6 meseci, imaju kucu i dva NOVA automobila, imaju dobro placen posao, ne lece se SMS porukama, mediji su im nezavisni i slobodni, vojska mocna, politicari imaju odgovornost prema narodu i ne kupuju im tetke stanove, a sportisti, pevaljke, starlete i slicno su im na samom dnu prioriteta. Kada odrastes, mozda i shvatis to, ali cisto sumnjam, tebe vaspitavaju rijalitiji i starlete.

mag

pre 6 godina

E zato Djokovic treba da ih guzi bas zbog ovakvih sudija koji misle da je Lajovic indijanac. Digni ih nole na 300 milionapa nek onda glume vrh i ludilo. A ne tu se sire sa smesna3,4 miliona haha. Ma brate digni na 500 da vidis kako ce Kirjos da se uozbilji odmah

Nebojša

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)

Da im je tenis samo razbribriga nebi ga toliko napadali ipak su oni nacija gde je nastao tenis i krivo im je što im neko uzima titule nema to veze sa Srbijom ne bi tu bila prevelika razlika i da je Novak recimo Mađar i tada bi ga gledali sa visine zato je meni još draže kada osvoji pehar najbolji primer je finale us opena 2015 i ona publika i trenutak kada ih je utišao.

Nebojša

pre 6 godina

Razumem ja zašto neki Britanci ne vole Novaka pet puta Australian open od čega četiri finala pa finale Roland garrosa pored ostalih turnira nije im lako bilo sve ove godine biću veći čovek od njih želim brz i uspešan oporavak Endiju pa uz sreće i zdravlja da on i Novak igraju finale wimbldona.

bari

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)

I te kako dotice , zivim u Britaniji, Andy je idol . Porodica je dobila kraljevske tirule OBE (majka, brat i sam Andy) zahvaljujuci njegovom uspehu u tenisu. Zamilite da je vlasnik 12 GS titula, bio bi popularniji od Rogera Federera

LINKIN PARK

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.

Vračarac

pre 6 godina

Prvih 8 komentara, nema jedne normalne izjave. Samo frustracije i prepucavanja, uz naravno geografa koji nas podseća da je u Australiji zima... hvala druže, a gde je autor teksta napisao da nije? Cela nacija za kolektivnu dijagnozu!

LINKIN PARK

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.

antiDebil

pre 6 godina

@Nebojsa
Slabo ti razumes. Velika Britanija je drzava ciji godisnji BDP iznosi 2 600 MILIJARDI dolara, dakle, jedna od najbogatijih drzava planete. To je vojna i ekonomska velesila, ciji narod ima standard koji je medju najvisim na svetu. Narod koji vekovima vlada svetom i koji je stvorio drzavu o kakvoj takvi kao ti mogu samo da sanjaju. Njima je sport samo razonoda, ne potresaju njih Nolove pobede nad Marejem, jer oni zive svoje zivote, a ne zivote sportista. To je drzava koja je u vrhu Olimpijskih Igara po osvojenim medaljama, drzava koja ima svetskog sampiona u teskoj kategoriji, ima Mancester Junajted, Liverpul, Arsenal, Celzi, Siti... njima je Marej samo kap u moru.
E sada, tvoj problem je sto si klinac kojem su isprali mozak i koji misli da je jedan takav narod ljubomoran na neku siromasnu drzavicu, ciji narod jedva spaja kraj s krajem, koja ne zna gde su joj granice, cija deca umesto da uce, salju idiotske komentare i bore se za Nolove milione. Britanci u proseku za mesec dana zarade vise nego Srbin za 6 meseci, imaju kucu i dva NOVA automobila, imaju dobro placen posao, ne lece se SMS porukama, mediji su im nezavisni i slobodni, vojska mocna, politicari imaju odgovornost prema narodu i ne kupuju im tetke stanove, a sportisti, pevaljke, starlete i slicno su im na samom dnu prioriteta. Kada odrastes, mozda i shvatis to, ali cisto sumnjam, tebe vaspitavaju rijalitiji i starlete.

Nebojša

pre 6 godina

Razumem ja zašto neki Britanci ne vole Novaka pet puta Australian open od čega četiri finala pa finale Roland garrosa pored ostalih turnira nije im lako bilo sve ove godine biću veći čovek od njih želim brz i uspešan oporavak Endiju pa uz sreće i zdravlja da on i Novak igraju finale wimbldona.

NenadPO

pre 6 godina

Ne sirite dezinformacije i mrznju i ne pravite zrtve od nas.Znaju dobro britanci koje smece je dejli mejl. Procitajte komentare na tim novinama pa videcete da su usmerene protiv tog tabloida i protiv novinara... prestanite mrzeti celu naciju zbog glupih pojedinaca samo pravite budale od sebe to je oduvek bio nas problem ne znamo da odreagujemo nego odmah komentari protiv svih britanaca i cudimo se posle sto nas mrze.

antiDebil

pre 6 godina

@Nebojsa
Opet ne razmisljas. Zasto onda ne mrze Samprasa, Federera, Nadala? Nego im samo Nolo
smeta? Sampras je unistio Tima Henmana koji je bio njihova nada za osvajanje Vimbdlona, pa
ga nisu mrzeli. Federer, Svajcarac NEMAC im 8 puta osvaja Vimbldon pa ga ne mrze. Igra finale protiv Mareja i publika navija za njega vise nego za Mareja! Nadal, Spanac, osvaja 2 puta i ne mrze ga. Procitaj malo nesto o istorijskim odnosima Engleza sa Nemcima i Spancima pre nego sto krenes sa pricom da je to zavera “zapada”. Protiv Nemaca su vodili 2 svetska rata, protiv Spanaca vise ratova, narocito posto su Englezi usli u sukom sa Katolickom Crkvom, a jedna od najbitnijih epizoda njihove istorije je pobeda nad spanskom armadom. I opet ne mrze njihove sportiste.
Amerikancima Federer srusi sve rekorde AMERIKANCA Samprasa i opet ga ne mrze. Nadal srusi i Samprasa i kao i RF sve ostale americke tenisere, pa ga docekuju ovacijama.
Englezi vole tenis, ali im nije toliko vazan kao propalim narodima i gledaju ga samo kao sport.
Ti to ne razumes jer ne mozes da shvatis da je njima mnogo vaznije gde ce na letovanje/zimovanje od toga ko ce osvojiti AO ili Vimbldon. To je neki visi nivo.
Sport je za tebe i ostale iskompleksirane kojima su isprali mozak, rat, nacin da sebe ubedite da ste i vi mocni i da vam drzava nije za sprdnju ako neki vas sportista pobedi nekog “njihovog”.
Decace, prosecan grad u Britaniji ima vecu ekonomiju i veci BDP od citave Srbije. To je njima prioritet, a ne prebacivanje loptice.
Tome trebaju da te nauce nastavnici, a ne mrznji prema naciji na koju bi trebao da se ugledas.

adriano_galliani

pre 6 godina

Englezi vole tenis, ali im nije toliko vazan kao propalim narodima i gledaju ga samo kao sport.

(antiDebil, 15. januar 2018 19:41)

Тенис скупи 300-500 коментара само када играју Федерер и Надал на Daily Mailu. Вести о утакмици Ливерпул-Сити лагано пребаци 2-3 хиљаде. Тенис тамо гледају снобови, фудбал сви остали. Енглезима је фудбал све и први су започели традицију да толико воле фудбал да су спремни и да се потуку због тога.

Ми мрзимо спорт, ми волимо само победе у спорту у којој учествују и богате Западне државе јер желимо да им докажемо да није све у парама, иако јако добро знамо да је све у парама. То посебно добри знамо ми.

Иако стоји да су најбоље ствари бесплатне и да се не може купити љубав али може нешто прилично слично.

City Girl

pre 6 godina

Tacno je da se Englezi loze na Endija, kao sto se loze na svaki uspeh svojih sportista. Ali da mrze Noleta zato sto je Srbin vec nije tacno. Kao prvo, veliki broj Engleza ni ne zna gde je Srbija ili zna otprilike (negde na Balkanu ili u Istocnoj Evropi). Kao drugo, u Engleskoj se zna koji je nivo Daily Mail-a. Oni se bave tračevima, bombastičnim naslovima i izvrnutim činjenicama. Kada se za nekoga kaze da je Daily Mail reader, zna se na koga se misli.

sanja

pre 6 godina

Ajmo malo edukacije. Guglujte Midsuma i biće vam puno jasnije. I da. Britanci apsolutno ne mrze Djokovica. On im ne pada na pamet. Za razliku od Srbije u VB je sport razonoda, ništa više.

bari

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)

I te kako dotice , zivim u Britaniji, Andy je idol . Porodica je dobila kraljevske tirule OBE (majka, brat i sam Andy) zahvaljujuci njegovom uspehu u tenisu. Zamilite da je vlasnik 12 GS titula, bio bi popularniji od Rogera Federera

Vračarac

pre 6 godina

Prvih 8 komentara, nema jedne normalne izjave. Samo frustracije i prepucavanja, uz naravno geografa koji nas podseća da je u Australiji zima... hvala druže, a gde je autor teksta napisao da nije? Cela nacija za kolektivnu dijagnozu!

autošovinizam - level pro

pre 6 godina

@(Britanski uspon na geopolitickoj sceni, Srbende na aparatima., 15. januar 2018 19:58)
Umalo zaista ne završih na aparatima kad sam pročitao ovaj komentar. MI izdali Britance?!?!? Kad??? 27. marta 1941. možda? Pre će biti obrnuto, mi zbog njih ušli u rat s Hitlerom, a oni 1943. okrenuli ćurak. Oni podržali Turke zato što smo mi "šurovali" s Rusima da bi se oslobodili Turaka? pa da smo čekali Britance i danas bi bili pod Turcima, da se nisu oni možda pretrgli da nas pomognu da se oslobodimo pre toga? Celi 19. vek su nas minirali u borbi za oslobođenje, gori su prema nama bili nego Austrougarska. A kakve veze ima odnos bivših kolonija prema Britaniji sa nama? Ovo je stvarno "bomba". Što se tiče kakva je sila Britanija, nije drugorazredna nego trećerazredna - bedni, skoro neprimetni, privezak Amerike. Nikad više neće biti ni senka onog što su bili, jer i Britanci kao narod polako nestaju, već su manjina u Londonu, nekad ponosnoj metropoli "Imperije". Nije mi nimalo drago zbog toga, ali da su zaslužili - zaslužili su.

mag

pre 6 godina

E zato Djokovic treba da ih guzi bas zbog ovakvih sudija koji misle da je Lajovic indijanac. Digni ih nole na 300 milionapa nek onda glume vrh i ludilo. A ne tu se sire sa smesna3,4 miliona haha. Ma brate digni na 500 da vidis kako ce Kirjos da se uozbilji odmah

Nebojša

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)

Da im je tenis samo razbribriga nebi ga toliko napadali ipak su oni nacija gde je nastao tenis i krivo im je što im neko uzima titule nema to veze sa Srbijom ne bi tu bila prevelika razlika i da je Novak recimo Mađar i tada bi ga gledali sa visine zato je meni još draže kada osvoji pehar najbolji primer je finale us opena 2015 i ona publika i trenutak kada ih je utišao.

antiDebil

pre 6 godina

@mag
Hahaha, finansijski ce bas da ih slomi :) Imaju vecu ekonomiju nego Rusija, Spanija i CITAV Balkan ZAJEDNO. Al ce Nolo finansijski da ih urnise :)

GOD SAVE OUR GRACIOUS QUEEN

pre 6 godina

Nebojsa, Britanija je, ako nisi znao sad cu ti reci drzala drugu najvecu imperiju u istoriji.Danas , iako geografski manji, Britanija ima isti ako ne i veci uticaj na svet, od Amerike i Rusije, i sa Kinom sklapaju interesne ekonomske sporazume.Britanije ce malo ispastat zbog Bregzita, ali do 2030 Britanija ce biti druga ekonomija Evrope, sa tendencijom rasta navise.Neki nesrecnik je danas napisao, da li Kraja, da Amerike i Britanija su finansijski slabe.Ne, to sto vi nemate elementarnog predznanja o statusu Britanije, to je vasa sramota.I na kraju, hajde da se delic Britanaca nervira, to ne menja cinjenicu da je 80 % Britanaca, gleda sport iz RAZONODE.Ne iz licne, obesti za osvetom zlom Zapadu, vec iz razonode.Tehnicki, tenis je nastao na Francuskom dvoru, ali je Britanija prva kolevka pretece danasnje igre.Britanija je mnogo toga uradila, moze se reci diskutabilnog kroz istoriju, ali koja sila nije gledala svoje interese.Srbija, je uvek bila, i uvek ce biti za Britansku krunu nistavna zemlja treceg sveta.Osim toga, Britanija je sa svim kolonihjama ostala u dobrom odnosu, toliko da Kanada zeli da je Britanija opet kolonizuje(Britanska Kruna).Od Britanaca mozete mnogo nauciti, kako se cuva nacionalni interes, i status sile, i posle velikih gubitaka, Britanci su pametni, proracunati, i znaju sta zele..Ali, se narodu u Srbistanu ne svidja kad Britanac objektivno analizira Novakovu psihu i njegove izlive besa, kao svojevrsnu osvetu naroda treceg sveta Britanskoj imperiji.

Britanski uspon na geopolitickoj sceni, Srbende na aparatima.

pre 6 godina

Britanija , ne da nece propasti ekonomski, da li ce biti konsekvenci po privredu nakon Bregzita, DA.Ali dugorocno, trziste sa Kinom, Japanom, Amerikom, i Komonveltom ce nekadasnjoj imperiji obezbediti stabilnost, koja je potrebna ekonomiji.Britanije, nema vojni uticaj kao Rusija ili Amerika, ali itekako ima uticaja na globalnom planu, ona sa Kinom, Rusijom , i Amerikom, predstavlja osovinu glavnih sila danasnjice.Drugi rang su Indija, Juzna Koreja, Japan, Nemacka, Francuska.Srpski animozitet prema Britaniji je mozda opravdan, ali daleko od toga da Srbija nije kriva za to sto joj se dogadjalo.Naime, Srbija je mogla kao i vecina danasnjih bivsih kolonija, uspostaviti normalne odnose sa Britanijom, ali surovanje sa Rusijom, ju je kostalo toga da Britanska kruna podrzi Tursku u Balkanskom ratu, a onda i Komunizam u Ex Yu.Englezi su pragmaticni, i ne prastaju izdaje.Britanci su pametni, i proracunati, nemaju ni priblizno najjacu vojsku, ali ce pre oni opstati , nego Nemacka kao sila Evrope.Ne, Englezi i Briti se ni najmanje ne potresaju oko tenisa, niti Britanija kolektivno mrzi Srbe , tako da manite se nacionalisticke propagande, nije ni cudo sto smo na dnu Evrope u svim parametrima.

djoka iz NY

pre 6 godina

Zabole Britance ona stvar za Đokovića a mi mrzimo i Nadala i Federera i Mareja i Kirjosa i svakog ko je nekad pobedio ili rekao nešto loše o "svetoj srpskoj kravi" prepodobnom Đokoviću.

Magnus

pre 6 godina

Dal je moguce da dodjes na kraj sveta, vidis LGBT zastave i cak ni ne pitas, nego zakljucis da je neka parada ili nesto slicno? :))

Ljudi izabrali ma referendumu gay prava, legalizirali prosli tjedan gay brakove, stupilo na snagu, velika festa u cijeloj zemlji... "neki pride ili nesto slicno, al bmk, ja sam tu zbog tenisa" :)))

Kakav lik :))

Komunalac

pre 6 godina

@Antidebil...pali sta cekas? Sve to sto si nabrojao, imala bi i Srbija da je ostala kraljevina kada je trebalo! Ali mi smo izabrali komunizam, Tita i bratstvo i jedinstvo...

Ivana

pre 6 godina

Daily Mail mrzi svakoga, nevezeano za nacionalnost i popularnost. I ne razumem šta Vam smeta LGBT populacija? Novak nema ništa protiv njih - rođen je u 20. veku ali nije ostao u njemu.

LazarL

pre 6 godina

Nikajo ne volim sto moji sunarodnici Srbi tako mrze druge narode, a naročito one koji su od njih uspešniji. A Englezi su NEUPOREDIVO uspešniji.

Tennis lover

pre 6 godina

HAHAHA, Britanija trecerazredna sila.Klasicno Srpsko neznanje geopolitike, London je i dalje centar svetske finansije.Klasicno Srpsko neznanje na delu, Britanije je i dalje defakto svetska sila zeleo to ti da priznas ili ne, malo citaj ucenije ljude od sebe, poput Kisindzera, ili Bzezinskog, pa ces nesto i razumeti.Ako je Britanija trecerazredna sila, Srbija je zemlja ne treceg , nego dvadesetog sveta.To da Britanci nestaju, okaci mackom o rep.Demografska karta cele Evrope je u blagom padu, to sto ti je Dejan Lucic utupio da ce Britanci naprasno nestat, to prodaj maglu nekom drugom.Ne da nece nestatim nego ce i isterati islamske migrante, zivi bili pa videli.Ponavljam da citas iole ozbiljnija geopoliticka stiva, ne bi odvalio glupost da Britanija nije bitan faktor za svetsku politiku.Ako cemo ici tvojim rezonom, onda niko osim Kine i Amerike, sustinski nije bitan za odlucivanje o sudbini sveta, pa ni Rusija(izuzev vojne snage).Manje lupetanja, citaj strucna stiva,ako ce Britanci nestati, onda ce i Srbi, zar ne , logicno?I Srba ima polako , manje u svojoj zemlji.Za kraj , cu reci Britanska kruna, ona itekako ima moc , ako i to ne verujes, onda nema tebi spasa.Medju hijerarhijom najmocnijih vladara sveta, Britanska kruna je na vrhu piramide.

Krsta

pre 6 godina

Srbi nemaju pravo nikoga da kritikuju. Mi nismo na nivou da razumemo, a kamo li da procenjujemo druge kulture. Srbija nije bastion znanja. Suviše malo mi znamo o svetu.

adriano_galliani

pre 6 godina

ako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)


Богами, то је можда што се тиче овог снобовског спорта тиче (а тенис је управо то, разонода енглеске аристократије). Спорт поносне и већинске радничке класе је фудбал а о животу и смрти би могли да говоре навијачи Ливерпула, Милвола чији су најпознатији примерци на вишедеценијским робијама због низа страхота које су починили на игралиштама.

Навијачи Ливерпула су само у другој половини `80-их убили преко 100 невиних људи директно на трибинама, на заказаним тучама питај Бога колики је то салдо био.

slaviša šmigič

pre 6 godina

ma britanci mrze noleta sigurno mrzeli ga još dok je bio veoma mlad,nebojša nepravi se pametan engleska sada nije ali je uvek bila poznata po žestokim huliganstvu u sportu a što se tiče tenis prate oni itekako grend slemove,britanci imaju tu zapadnu zlobu čak i u nemačkoj nole prolazi dobro englezi su tu najgori,španci više to zbog nadala ali englezi ti kruha nebi dali,da jim dođeš u goste.pozdrav iz slovenije

dominus

pre 6 godina

@ antidebil

Sve si dobro rekao u vezi poređenja nas i Britanaca. Jeste da sada (pa i poslednjih 100 godina) izgleda da se na zapadu pitaju Amerikanci, ali to je samo prividno. GBR je bila i ostala najmoćnija imperija. Ali, bez obzira na životni standard stanovništva, reći da su njihovi mediji nezavisni i slobodni (u svetu gotovo da ne postoje slobodni mediji tipa - javni servis države), nije tačno. Ne treba biti naivan pa reći da isti ti Britanci nisu pod kontrolom njihove elite. Iako oni po glavi stanovnika žive i više nego dobro (ne možemo se porediti sa njima), ta kontrola je mnogo veća nego bilo gde.

Pekar iz Londona

pre 6 godina

Volim engleze!! 
(pop, 15. januar 2018 18:24) # Link komentara 

Ti ocigledno nikad nisi bio u Engleskoj.
(Ceca, 15. januar 2018 19:52)

I ja volim Engleze! Živim u Engleskoj. Malo drugačiji mentalitet od nas, ali odlični!!

bot92 heaven

pre 6 godina

Zabole Britance ona stvar za Đokovića a mi mrzimo i Nadala i Federera i Mareja i Kirjosa i svakog ko je nekad pobedio ili rekao nešto loše o "svetoj srpskoj kravi" prepodobnom Đokoviću.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djoka iz NY, 15. januar 2018 21:34)
Ne lupetaraj Dr Roddick, ti mrzis vise je nego jasno koga.

Перица

pre 6 godina

Ради се о парама. Тенисери добијају 7% од прихода за разлику од NBA кошаркаша који добијају 50%. Вероватно су Британци власници на овај или онај начин већине тениских турнира. Њихови новинари бране њихове интересе.

Моје мишљење је да су и једни и други преплаћени, као и целокупна драма око спорта, али... ако неко жели да им да паре...

Што се тиче Ђоковића, срамота је да га било ко из Србије напада. Он је најбоља реклама за нас!

Sloba iz Haga

pre 6 godina

Da je Đoković tražio da se smanji raspon nagrada izmedju prvog kola i finala ili da se povećaju fondovi nagrada na turnirima 250 na uštrb ogromnih nagrada na GS turnirima sve bi bilo u redu. Ovako zvuči jako loše.

Јабучило

pre 6 godina

Novaka ne mrze zato što je Srbin već zato što je folirant.
(trn u oku, 15. januar 2018 18:24)

Мислим да су оба разлога по среди.

LINKIN PARK

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.

antiDebil

pre 6 godina

@Nebojsa
Slabo ti razumes. Velika Britanija je drzava ciji godisnji BDP iznosi 2 600 MILIJARDI dolara, dakle, jedna od najbogatijih drzava planete. To je vojna i ekonomska velesila, ciji narod ima standard koji je medju najvisim na svetu. Narod koji vekovima vlada svetom i koji je stvorio drzavu o kakvoj takvi kao ti mogu samo da sanjaju. Njima je sport samo razonoda, ne potresaju njih Nolove pobede nad Marejem, jer oni zive svoje zivote, a ne zivote sportista. To je drzava koja je u vrhu Olimpijskih Igara po osvojenim medaljama, drzava koja ima svetskog sampiona u teskoj kategoriji, ima Mancester Junajted, Liverpul, Arsenal, Celzi, Siti... njima je Marej samo kap u moru.
E sada, tvoj problem je sto si klinac kojem su isprali mozak i koji misli da je jedan takav narod ljubomoran na neku siromasnu drzavicu, ciji narod jedva spaja kraj s krajem, koja ne zna gde su joj granice, cija deca umesto da uce, salju idiotske komentare i bore se za Nolove milione. Britanci u proseku za mesec dana zarade vise nego Srbin za 6 meseci, imaju kucu i dva NOVA automobila, imaju dobro placen posao, ne lece se SMS porukama, mediji su im nezavisni i slobodni, vojska mocna, politicari imaju odgovornost prema narodu i ne kupuju im tetke stanove, a sportisti, pevaljke, starlete i slicno su im na samom dnu prioriteta. Kada odrastes, mozda i shvatis to, ali cisto sumnjam, tebe vaspitavaju rijalitiji i starlete.

Nebojša

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)

Da im je tenis samo razbribriga nebi ga toliko napadali ipak su oni nacija gde je nastao tenis i krivo im je što im neko uzima titule nema to veze sa Srbijom ne bi tu bila prevelika razlika i da je Novak recimo Mađar i tada bi ga gledali sa visine zato je meni još draže kada osvoji pehar najbolji primer je finale us opena 2015 i ona publika i trenutak kada ih je utišao.

Nebojša

pre 6 godina

Razumem ja zašto neki Britanci ne vole Novaka pet puta Australian open od čega četiri finala pa finale Roland garrosa pored ostalih turnira nije im lako bilo sve ove godine biću veći čovek od njih želim brz i uspešan oporavak Endiju pa uz sreće i zdravlja da on i Novak igraju finale wimbldona.

Britanski uspon na geopolitickoj sceni, Srbende na aparatima.

pre 6 godina

Britanija , ne da nece propasti ekonomski, da li ce biti konsekvenci po privredu nakon Bregzita, DA.Ali dugorocno, trziste sa Kinom, Japanom, Amerikom, i Komonveltom ce nekadasnjoj imperiji obezbediti stabilnost, koja je potrebna ekonomiji.Britanije, nema vojni uticaj kao Rusija ili Amerika, ali itekako ima uticaja na globalnom planu, ona sa Kinom, Rusijom , i Amerikom, predstavlja osovinu glavnih sila danasnjice.Drugi rang su Indija, Juzna Koreja, Japan, Nemacka, Francuska.Srpski animozitet prema Britaniji je mozda opravdan, ali daleko od toga da Srbija nije kriva za to sto joj se dogadjalo.Naime, Srbija je mogla kao i vecina danasnjih bivsih kolonija, uspostaviti normalne odnose sa Britanijom, ali surovanje sa Rusijom, ju je kostalo toga da Britanska kruna podrzi Tursku u Balkanskom ratu, a onda i Komunizam u Ex Yu.Englezi su pragmaticni, i ne prastaju izdaje.Britanci su pametni, i proracunati, nemaju ni priblizno najjacu vojsku, ali ce pre oni opstati , nego Nemacka kao sila Evrope.Ne, Englezi i Briti se ni najmanje ne potresaju oko tenisa, niti Britanija kolektivno mrzi Srbe , tako da manite se nacionalisticke propagande, nije ni cudo sto smo na dnu Evrope u svim parametrima.

antiDebil

pre 6 godina

@Nebojsa
Opet ne razmisljas. Zasto onda ne mrze Samprasa, Federera, Nadala? Nego im samo Nolo
smeta? Sampras je unistio Tima Henmana koji je bio njihova nada za osvajanje Vimbdlona, pa
ga nisu mrzeli. Federer, Svajcarac NEMAC im 8 puta osvaja Vimbldon pa ga ne mrze. Igra finale protiv Mareja i publika navija za njega vise nego za Mareja! Nadal, Spanac, osvaja 2 puta i ne mrze ga. Procitaj malo nesto o istorijskim odnosima Engleza sa Nemcima i Spancima pre nego sto krenes sa pricom da je to zavera “zapada”. Protiv Nemaca su vodili 2 svetska rata, protiv Spanaca vise ratova, narocito posto su Englezi usli u sukom sa Katolickom Crkvom, a jedna od najbitnijih epizoda njihove istorije je pobeda nad spanskom armadom. I opet ne mrze njihove sportiste.
Amerikancima Federer srusi sve rekorde AMERIKANCA Samprasa i opet ga ne mrze. Nadal srusi i Samprasa i kao i RF sve ostale americke tenisere, pa ga docekuju ovacijama.
Englezi vole tenis, ali im nije toliko vazan kao propalim narodima i gledaju ga samo kao sport.
Ti to ne razumes jer ne mozes da shvatis da je njima mnogo vaznije gde ce na letovanje/zimovanje od toga ko ce osvojiti AO ili Vimbldon. To je neki visi nivo.
Sport je za tebe i ostale iskompleksirane kojima su isprali mozak, rat, nacin da sebe ubedite da ste i vi mocni i da vam drzava nije za sprdnju ako neki vas sportista pobedi nekog “njihovog”.
Decace, prosecan grad u Britaniji ima vecu ekonomiju i veci BDP od citave Srbije. To je njima prioritet, a ne prebacivanje loptice.
Tome trebaju da te nauce nastavnici, a ne mrznji prema naciji na koju bi trebao da se ugledas.

sanja

pre 6 godina

Ajmo malo edukacije. Guglujte Midsuma i biće vam puno jasnije. I da. Britanci apsolutno ne mrze Djokovica. On im ne pada na pamet. Za razliku od Srbije u VB je sport razonoda, ništa više.

GOD SAVE OUR GRACIOUS QUEEN

pre 6 godina

Nebojsa, Britanija je, ako nisi znao sad cu ti reci drzala drugu najvecu imperiju u istoriji.Danas , iako geografski manji, Britanija ima isti ako ne i veci uticaj na svet, od Amerike i Rusije, i sa Kinom sklapaju interesne ekonomske sporazume.Britanije ce malo ispastat zbog Bregzita, ali do 2030 Britanija ce biti druga ekonomija Evrope, sa tendencijom rasta navise.Neki nesrecnik je danas napisao, da li Kraja, da Amerike i Britanija su finansijski slabe.Ne, to sto vi nemate elementarnog predznanja o statusu Britanije, to je vasa sramota.I na kraju, hajde da se delic Britanaca nervira, to ne menja cinjenicu da je 80 % Britanaca, gleda sport iz RAZONODE.Ne iz licne, obesti za osvetom zlom Zapadu, vec iz razonode.Tehnicki, tenis je nastao na Francuskom dvoru, ali je Britanija prva kolevka pretece danasnje igre.Britanija je mnogo toga uradila, moze se reci diskutabilnog kroz istoriju, ali koja sila nije gledala svoje interese.Srbija, je uvek bila, i uvek ce biti za Britansku krunu nistavna zemlja treceg sveta.Osim toga, Britanija je sa svim kolonihjama ostala u dobrom odnosu, toliko da Kanada zeli da je Britanija opet kolonizuje(Britanska Kruna).Od Britanaca mozete mnogo nauciti, kako se cuva nacionalni interes, i status sile, i posle velikih gubitaka, Britanci su pametni, proracunati, i znaju sta zele..Ali, se narodu u Srbistanu ne svidja kad Britanac objektivno analizira Novakovu psihu i njegove izlive besa, kao svojevrsnu osvetu naroda treceg sveta Britanskoj imperiji.

Komunalac

pre 6 godina

@Antidebil...pali sta cekas? Sve to sto si nabrojao, imala bi i Srbija da je ostala kraljevina kada je trebalo! Ali mi smo izabrali komunizam, Tita i bratstvo i jedinstvo...

mag

pre 6 godina

E zato Djokovic treba da ih guzi bas zbog ovakvih sudija koji misle da je Lajovic indijanac. Digni ih nole na 300 milionapa nek onda glume vrh i ludilo. A ne tu se sire sa smesna3,4 miliona haha. Ma brate digni na 500 da vidis kako ce Kirjos da se uozbilji odmah

LazarL

pre 6 godina

Nikajo ne volim sto moji sunarodnici Srbi tako mrze druge narode, a naročito one koji su od njih uspešniji. A Englezi su NEUPOREDIVO uspešniji.

slaviša šmigič

pre 6 godina

ma britanci mrze noleta sigurno mrzeli ga još dok je bio veoma mlad,nebojša nepravi se pametan engleska sada nije ali je uvek bila poznata po žestokim huliganstvu u sportu a što se tiče tenis prate oni itekako grend slemove,britanci imaju tu zapadnu zlobu čak i u nemačkoj nole prolazi dobro englezi su tu najgori,španci više to zbog nadala ali englezi ti kruha nebi dali,da jim dođeš u goste.pozdrav iz slovenije

bari

pre 6 godina

Nebojsa, ocigledno si neznalica sto se geopolitike tice.Britanija je uvek bila, i bice bitan, fundamentalan faktor u svetu, i finansija, i politickih zbivanja.To sto ti imas iskrivljenu sliku, zahvaljujuci Milosevicevskoj propagandi, da svi zele jadnu, malu Srbiju unistiti, i da su svi protiv, vecina ljudi na Zapadu se ne bi slozila.Tako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)

I te kako dotice , zivim u Britaniji, Andy je idol . Porodica je dobila kraljevske tirule OBE (majka, brat i sam Andy) zahvaljujuci njegovom uspehu u tenisu. Zamilite da je vlasnik 12 GS titula, bio bi popularniji od Rogera Federera

autošovinizam - level pro

pre 6 godina

@(Britanski uspon na geopolitickoj sceni, Srbende na aparatima., 15. januar 2018 19:58)
Umalo zaista ne završih na aparatima kad sam pročitao ovaj komentar. MI izdali Britance?!?!? Kad??? 27. marta 1941. možda? Pre će biti obrnuto, mi zbog njih ušli u rat s Hitlerom, a oni 1943. okrenuli ćurak. Oni podržali Turke zato što smo mi "šurovali" s Rusima da bi se oslobodili Turaka? pa da smo čekali Britance i danas bi bili pod Turcima, da se nisu oni možda pretrgli da nas pomognu da se oslobodimo pre toga? Celi 19. vek su nas minirali u borbi za oslobođenje, gori su prema nama bili nego Austrougarska. A kakve veze ima odnos bivših kolonija prema Britaniji sa nama? Ovo je stvarno "bomba". Što se tiče kakva je sila Britanija, nije drugorazredna nego trećerazredna - bedni, skoro neprimetni, privezak Amerike. Nikad više neće biti ni senka onog što su bili, jer i Britanci kao narod polako nestaju, već su manjina u Londonu, nekad ponosnoj metropoli "Imperije". Nije mi nimalo drago zbog toga, ali da su zaslužili - zaslužili su.

antiDebil

pre 6 godina

@mag
Hahaha, finansijski ce bas da ih slomi :) Imaju vecu ekonomiju nego Rusija, Spanija i CITAV Balkan ZAJEDNO. Al ce Nolo finansijski da ih urnise :)

djoka iz NY

pre 6 godina

Zabole Britance ona stvar za Đokovića a mi mrzimo i Nadala i Federera i Mareja i Kirjosa i svakog ko je nekad pobedio ili rekao nešto loše o "svetoj srpskoj kravi" prepodobnom Đokoviću.

Tennis lover

pre 6 godina

HAHAHA, Britanija trecerazredna sila.Klasicno Srpsko neznanje geopolitike, London je i dalje centar svetske finansije.Klasicno Srpsko neznanje na delu, Britanije je i dalje defakto svetska sila zeleo to ti da priznas ili ne, malo citaj ucenije ljude od sebe, poput Kisindzera, ili Bzezinskog, pa ces nesto i razumeti.Ako je Britanija trecerazredna sila, Srbija je zemlja ne treceg , nego dvadesetog sveta.To da Britanci nestaju, okaci mackom o rep.Demografska karta cele Evrope je u blagom padu, to sto ti je Dejan Lucic utupio da ce Britanci naprasno nestat, to prodaj maglu nekom drugom.Ne da nece nestatim nego ce i isterati islamske migrante, zivi bili pa videli.Ponavljam da citas iole ozbiljnija geopoliticka stiva, ne bi odvalio glupost da Britanija nije bitan faktor za svetsku politiku.Ako cemo ici tvojim rezonom, onda niko osim Kine i Amerike, sustinski nije bitan za odlucivanje o sudbini sveta, pa ni Rusija(izuzev vojne snage).Manje lupetanja, citaj strucna stiva,ako ce Britanci nestati, onda ce i Srbi, zar ne , logicno?I Srba ima polako , manje u svojoj zemlji.Za kraj , cu reci Britanska kruna, ona itekako ima moc , ako i to ne verujes, onda nema tebi spasa.Medju hijerarhijom najmocnijih vladara sveta, Britanska kruna je na vrhu piramide.

Sloba iz Haga

pre 6 godina

Da je Đoković tražio da se smanji raspon nagrada izmedju prvog kola i finala ili da se povećaju fondovi nagrada na turnirima 250 na uštrb ogromnih nagrada na GS turnirima sve bi bilo u redu. Ovako zvuči jako loše.

Јабучило

pre 6 godina

Novaka ne mrze zato što je Srbin već zato što je folirant.
(trn u oku, 15. januar 2018 18:24)

Мислим да су оба разлога по среди.

Vračarac

pre 6 godina

Prvih 8 komentara, nema jedne normalne izjave. Samo frustracije i prepucavanja, uz naravno geografa koji nas podseća da je u Australiji zima... hvala druže, a gde je autor teksta napisao da nije? Cela nacija za kolektivnu dijagnozu!

adriano_galliani

pre 6 godina

Englezi vole tenis, ali im nije toliko vazan kao propalim narodima i gledaju ga samo kao sport.

(antiDebil, 15. januar 2018 19:41)

Тенис скупи 300-500 коментара само када играју Федерер и Надал на Daily Mailu. Вести о утакмици Ливерпул-Сити лагано пребаци 2-3 хиљаде. Тенис тамо гледају снобови, фудбал сви остали. Енглезима је фудбал све и први су започели традицију да толико воле фудбал да су спремни и да се потуку због тога.

Ми мрзимо спорт, ми волимо само победе у спорту у којој учествују и богате Западне државе јер желимо да им докажемо да није све у парама, иако јако добро знамо да је све у парама. То посебно добри знамо ми.

Иако стоји да су најбоље ствари бесплатне и да се не може купити љубав али може нешто прилично слично.

NenadPO

pre 6 godina

Ne sirite dezinformacije i mrznju i ne pravite zrtve od nas.Znaju dobro britanci koje smece je dejli mejl. Procitajte komentare na tim novinama pa videcete da su usmerene protiv tog tabloida i protiv novinara... prestanite mrzeti celu naciju zbog glupih pojedinaca samo pravite budale od sebe to je oduvek bio nas problem ne znamo da odreagujemo nego odmah komentari protiv svih britanaca i cudimo se posle sto nas mrze.

adriano_galliani

pre 6 godina

ako da, ne samo sto obicnog Britanca, poraz Endija ne dotice, kao Srpske stanovnike, vec im sport predstavljava razonodu, a ne pitanje zivota i smrti kao u Srbistanu.
(LINKIN PARK, 15. januar 2018 18:26)


Богами, то је можда што се тиче овог снобовског спорта тиче (а тенис је управо то, разонода енглеске аристократије). Спорт поносне и већинске радничке класе је фудбал а о животу и смрти би могли да говоре навијачи Ливерпула, Милвола чији су најпознатији примерци на вишедеценијским робијама због низа страхота које су починили на игралиштама.

Навијачи Ливерпула су само у другој половини `80-их убили преко 100 невиних људи директно на трибинама, на заказаним тучама питај Бога колики је то салдо био.

Krsta

pre 6 godina

Srbi nemaju pravo nikoga da kritikuju. Mi nismo na nivou da razumemo, a kamo li da procenjujemo druge kulture. Srbija nije bastion znanja. Suviše malo mi znamo o svetu.

bot92 heaven

pre 6 godina

Zabole Britance ona stvar za Đokovića a mi mrzimo i Nadala i Federera i Mareja i Kirjosa i svakog ko je nekad pobedio ili rekao nešto loše o "svetoj srpskoj kravi" prepodobnom Đokoviću.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djoka iz NY, 15. januar 2018 21:34)
Ne lupetaraj Dr Roddick, ti mrzis vise je nego jasno koga.

Ivana

pre 6 godina

Daily Mail mrzi svakoga, nevezeano za nacionalnost i popularnost. I ne razumem šta Vam smeta LGBT populacija? Novak nema ništa protiv njih - rođen je u 20. veku ali nije ostao u njemu.

Magnus

pre 6 godina

Dal je moguce da dodjes na kraj sveta, vidis LGBT zastave i cak ni ne pitas, nego zakljucis da je neka parada ili nesto slicno? :))

Ljudi izabrali ma referendumu gay prava, legalizirali prosli tjedan gay brakove, stupilo na snagu, velika festa u cijeloj zemlji... "neki pride ili nesto slicno, al bmk, ja sam tu zbog tenisa" :)))

Kakav lik :))

Pekar iz Londona

pre 6 godina

Volim engleze!! 
(pop, 15. januar 2018 18:24) # Link komentara 

Ti ocigledno nikad nisi bio u Engleskoj.
(Ceca, 15. januar 2018 19:52)

I ja volim Engleze! Živim u Engleskoj. Malo drugačiji mentalitet od nas, ali odlični!!

City Girl

pre 6 godina

Tacno je da se Englezi loze na Endija, kao sto se loze na svaki uspeh svojih sportista. Ali da mrze Noleta zato sto je Srbin vec nije tacno. Kao prvo, veliki broj Engleza ni ne zna gde je Srbija ili zna otprilike (negde na Balkanu ili u Istocnoj Evropi). Kao drugo, u Engleskoj se zna koji je nivo Daily Mail-a. Oni se bave tračevima, bombastičnim naslovima i izvrnutim činjenicama. Kada se za nekoga kaze da je Daily Mail reader, zna se na koga se misli.

dominus

pre 6 godina

@ antidebil

Sve si dobro rekao u vezi poređenja nas i Britanaca. Jeste da sada (pa i poslednjih 100 godina) izgleda da se na zapadu pitaju Amerikanci, ali to je samo prividno. GBR je bila i ostala najmoćnija imperija. Ali, bez obzira na životni standard stanovništva, reći da su njihovi mediji nezavisni i slobodni (u svetu gotovo da ne postoje slobodni mediji tipa - javni servis države), nije tačno. Ne treba biti naivan pa reći da isti ti Britanci nisu pod kontrolom njihove elite. Iako oni po glavi stanovnika žive i više nego dobro (ne možemo se porediti sa njima), ta kontrola je mnogo veća nego bilo gde.

Перица

pre 6 godina

Ради се о парама. Тенисери добијају 7% од прихода за разлику од NBA кошаркаша који добијају 50%. Вероватно су Британци власници на овај или онај начин већине тениских турнира. Њихови новинари бране њихове интересе.

Моје мишљење је да су и једни и други преплаћени, као и целокупна драма око спорта, али... ако неко жели да им да паре...

Што се тиче Ђоковића, срамота је да га било ко из Србије напада. Он је најбоља реклама за нас!