Četvrtak, 04.02.2016.

11:45

"Beker pravi veliku razliku u korist Novaka"

Džon Lojd, bivši finalista Australijan opena, rekao je da je Boris Beker karika koja je situaciju drastično preokrenula u korist Novaka Đokovića.

Izvor: ÐN

"Beker pravi veliku razliku u korist Novaka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

znamo vas dobro

pre 8 godina

da mu nije boris trener ne bi ni red napisali o novaku! ko vas ne zna! ej bre nemci ne pomenuse ni jednim tekstom da je bilo evropsko prvenstvo u vaterpolu, da je bilo evropsko prvenstvo za zene u kosarci... tako da, ovo sve nije zbog novaka!

stradivari

pre 8 godina

Dzon Lojd,Mark Peci,Pet Kes...ovih dana u zizi...Dajte nadjite jos nekog ko analizira Noletovu igru,manite vise ove britance koji ce uskoro izjaviti i da sam ja doprineo da se Federer i Marej poremete pred duel sa Djokovicem

rookie

pre 8 godina

Beker je Nemac, German. U velikoj anglo-američkoj igri protiv Slovena Đokovića, izuzetno ga je teško napasti pored njegovog "arijevskog" trenera, za razliku od Vajde.

neko iz gomile

pre 8 godina

Ne razumem?! Pa Rodzer je imao Edberga, Marej Lendla... I? Malo vise je i do Djokovica. ;)
(Veljmir, 04. februar 2016 14:17)

U pravu si, ali.... Moze Beker da trenira Mareja ali dzabe,ne vredi..hihihi. Verovatno da jedan drugom leze kao licnosti,drugari i tako to pa izvlace ono najbolje iz sebe sto nije bio slucaj kod Mareja i Lendla. Mogli su da nastave (dobro su radili)ali nisu, sto znaci da nesto nije stimalo. Edberg je u startu rekao da ne moze da radi na duze a da je saradnja bila ok nastavili bi sigurno. Zato i ja mislim da su njih dvojca odlican spoj (naknada pamet to sad vide svi) ali hocu jos da kazem da za vrhunski uspeh potrebno i malkice srece,da se sve kockice sloze a Djovakov tim je upravo to sve zato ih uvek i spominje,iskreno,sto se i vidi prilikom radovanja.

pp

pre 8 godina

Posle 1. seta u polufinalu se mogao na Federerovom licu videti ogroman strah. To je bilo toliko ocigledno i jako primetno da odudara od Federerovog samouverenja na svim ranijim mecevima. Verujem da je imao taj strah i pre pocetka meca i zato ne cudi 6:1 u 1. setu. Nece Federer nikad vise imati to samopouzdanje protiv novaka koje je imao pre nekoliko godina. Eto, ove godine mu nije pomoglo ni "Treba svi da pritisnemo Djokovica da bi pao." A i to je pokazatelj njegove nesigurnosti i straha, taj poziv da svi pritiskaju Novaka. Da veruje u sebe, svoju igru i svoje teniske vestine u susretima protiv Djokovica tada sigurno ne bi pozivao "sve" u pomoc.

ATG

pre 8 godina

2011 bez Bekera osvoji sve i svasta. Kada su Federer i Nadal bili mnogo bolji. Onda 2014. Osvoji sam jedan GS? Znaci Bekeru je trebalo 14 meseci za sta? Bio je nepoediv i 2011. Kod Djokovica je sad problem u praznom hodu izmedju 2011 i 2015 tu je u tri godine trebao osvojiti par GS-ova vise.

zvezdan

pre 8 godina

Ljudi, bre! Bata Jovan Smederevac:) izrazava, svojim komentarom, stav o vladajucoj garnituri. Ironican je, polako s' ti komentari gramaticki xaxa

vladimir r.

pre 8 godina

Nemac je Nemac. Intelektualno sa Rusima najjača nacija na planeti, najveći umovi, filozofi, psihoanalitičari...
dakle ako malo bolje razmislite jasno je kao dan: Beker je Novaku usadio mentalnu snagu, volju koju poseduje nemačka nacija, u tome je kvaka, plus slavenska lucidnost.Miks koji je od Novaka stvorio najdominantniju figuru tenisa i sporta današnjice. Osim toga, Lendl, Edberg i drugi ne mogu se porediti po harizmi koju poseduje Beker, iako su ovi osvajali više titula.
Možemo samo poželiti da saradnja sa Bekerom potraje do kraja karijere najboljeg na svetu, a onda o zaslugama ko je najviše oblikovao šampionski put najvećeg tenisera u istoriji ovog sporta.

boreks

pre 8 godina

Boris je doveden, između ostalog, baš zbog ovakvih pritisaka koji su ove godine vršeni na Novaka. Jer sad svako ko omalovažava, iliti po Srpski "pljuje", Novaka istovremeno omalovažava i Bekera a to se već ne može raditi tek tako.
Zato se tutosport i dotakao meče od pre x godina kad Beker nije bio tu. Sad se vidi da je to ubačeno kao čista provokacija jer se cela istraga vodo oko mečeva pre godinu dve.
Idemo dalje.

stiven k.

pre 8 godina

E moj Jovane iz Smedereva, jadno li je tvoje obrazovanjei pismenost, kad kažeš da je ispravno reći - SUMLJAM, a ne SUMNJAM. A pišeš pothitno, a ispravno je da se kaže i napiše - pod hitno. Ne javljaj se čoveče, sramotiš se.

Nekad je Hendriks svirao na Fenderu, a sad mu imenjak svira uz tamburu

pre 8 godina

@Jimi Hendrix

Molim te, na kojim si ti to tribinama video polupijanog Bekera???

Velež Mostar

pre 8 godina

Nije bilo tako davno kad se po Bekeru bacalo i drvlje i kamenje.
Mislim da su novak i beker super kompatibilni, a vidjeti Bekera na novakovoj strani na mene ostavlja dojam i jos vise doprinosi da Novak izgleda bolje i jace. Treneri ostalih igraca mi se cine kao da su tu da popune mjesto da im nose torbe i tapsu po ramenu. Bezlicni su i neprimjetni.
i bez obzira na novac koji Beker prima za svoj posao, vidi se koliko on voli Novaka i koliko mu je stalo. Nadam se da ce skupa u penziju kad Novak vec debelo bude GOAT.

dragan

pre 8 godina

Ne kaze se sumnja, nego sumlja i sumljam. Zahtevam da pothitno ispravite ovu pravopisnu gresku!
(Jovan K - Smederevo SNS, 04. februar 2016 13:22)
Maleni naprednjaku, mislim da grdno GREŠIŠ...

Schone

pre 8 godina

Ne kaze se sumnja, nego sumlja i sumljam. Zahtevam da pothitno ispravite ovu pravopisnu gresku!
(Jovan K - Smederevo SNS, 04. februar 2016 13:22)

Samo ti nastavi da SUMLJAŠ !!!

iz Nem.

pre 8 godina

Svidja mi se BB,dobar i jako naivan decko.Zene su ga izradile,za nesto malo utaje poreza zamalo zatvor,...Svi su se pitali sta to on Noletu moze pomoci? Pomoc je obostrana, iskustvo BBa ali i image ovde Novaka.Nemci nas ne vole,to znamo i prilicno su ignorisali Noleta(vidimo Britance),no od kada mu je BB "trainer" drugaciji ima ovde tretman.
Simpatican im je cak,ali uvek i uvek prvo pomenu BB pa tek onda njegovog pulena Noleta! Smeta,ali i to je bolje nego sta rade Britanci! Dakle,pametan potez Noletovog staba!

Stojko

pre 8 godina

Gluposti.
Novaka je mentalno ojacala porodicna situacija i rodjenje njegovog sina. To je razlog zbog koga je Novak mentalno jaci i stabilniji i nista drugo. Nikakvi treneri i timovi. Jednostavno zivot.

Nebojša

pre 8 godina

Sa vajdom je Novak tukao konkurenciju a sa bekerom je dotakao a realno se vidi razlika sa bekerom zrelija igra pogotovo u završnici grenslemova bolji servis bolji voleji a i psihička stabilnost nikad jača Novak je i pre bio jak ali sada je još jači i fokusiraniji nego pre i na dobrom putu ka najboljem ikad.

bikkojisedi

pre 8 godina

Nole bio prvi na tabeli i pre i posle Bekera. O kojoj razlici ovaj prica. Nije osvojio rolan garos ni pre ni posle Bekera. nikakvu druze razliku Beker ne pravi...

Milenko

pre 8 godina

U timu se zna sta ko radi i da je lanac najslabiji tamo gde je najslabija karika.Zna se da ja Nole je najjaca karika i bez njega sve ostalo bi bilo nepotrebno.I jos nesto.
Kao trener Beker nije postojao da ga Nole nije angazovao a Nole bi i dalje bio Nole da mu je trener ostao Vajda.Tek da se zna.

v

pre 8 godina

Kakva slika. Meni je ovo najjaci utisak iz finala. Mir, ljubav i ona prijateljska komponenta u odnosu sa Bekerom je to sto Novaka cini jakim. Jer onda svi daju 100%. Svi disu kao jedan.

Mik

pre 8 godina

Ipak je sto se trenera tice za Novaka bio i ostao najvazniji Marijan Vajda,Sa Vajdom je postao broj jedan 2011 godine,sa Vajdom je uzeo 6gs titula ...ali i izgubio 5gs finala i to je bio signal da se angazuje neko ko ce pomoci Noletu da u finalima velikij turnira dobije onaj mali komadic samopouzdanja koji je verovatno falio a cini mi se da je upravo na Vajdin predlog angazovan Beker (uz to je Vajda za sebe trazio vise slobodnog vremena da bi se povetio pirodici) i evo ispostavilo se da je to bio pun pogodak...dakle sto se trenera tice Novaka je otkrila Jelena Gencic,Vajda ga napravio br1 a Beker odneo na neki drugi nivo na kojem je Nole zasad sam jer nema konkurenciju i u naredne dve tri godine ako ga povrede zaobidju i nedodje momenat zasicenje nece ga niko skloniti sa br1,naravno doci ce tu i tamo neki poraz tokom sezone ali nedovoljno da bi ga neki od aktivnih tenisera ugrozio,za to ce biti potrebno da dodje neko iz mladje garde

Milenko

pre 8 godina

Odličan komentar, verujem da je Džon Lojd pogodio suštinu!
Novak puno trenira, stalno unapređuje igru, potpuno je predan i željan pobeda. Odabirom Bekera, i uspostavljanjem te saradnje napravili su "savršenu mašinu" sa kojom trenutno niko ne može izaći na kraj.
Beker jednostavnu Novaku daje "Final touch", čime njegove pobede postaju još ubedljivije, a i Novak čini mi se sve više uživa u igri.
Nadam se da ovu saradnju neće ništa prekinuti bar još 2-3 godine.

v

pre 8 godina

Sve se javljaju neki bivsi teniseri,eksperti i svi kazu sto se vec zna.Sta je sa DZONOM MEKINROOM?Nema coveka nigde,a znamo koliko ceni Djokovica.Meni je zanimljivo kad taj "stari lisac"nesto izjavi za naseg majstora.
(raske, 04. februar 2016 12:04)

Neko rece pre neki dan da se povredio na turniru i da nije komentarisao za ESPN.

Jole

pre 8 godina

Moram da priznam da sam bio pomalo skeptican povodom Bekerovog dolaska za Noletovog trenera, pogotovo sto je Nole u pocetku njihove saradnje imao slabije rezulate. Ipak se to ispostavilo kao dobro. Njegovim dolaskom Nole je popravio servis, izlaske na mrezu, i voleje, a najvise mu je pomogao na psiholoskom planu.

levicar nikad kapitalista

pre 8 godina

Naglasio je "Federer se u polufinalu poprilicno mucio sa N.Dj."Ako je dobro preneta vest onda, hahaha.Kao da je F. pobedio a u stvari bilo je brutalno ciscenje od strane Nola.

Beobrad

pre 8 godina

Vecina, ukljucujuci i mene smo pljuvali Bekerov dolazak, sad se vidi da nismo bili u pravu!
On je doneo Novaku jos vecu sigurnost i samopouzdanje!

Marko

pre 8 godina

Pa postoji sumnja kod Federera kad igra protiv Novaka, iako to nece on nikad da prizna, a ni drugi nece da priznaju. Federer do duela sa Novakom igra odlicno, ali cim vidi Novaka sa druge strane zadrhti mu ruka. Zna da mora da gadja uglove, da bude jos vise agresivniji, da udarci budu jaci i brzi , jer Nole sve vraca. Koliko je samo "jednostavnih" voleja poslao u mrezu. Sa druge strane, Nole kad izadje protiv Federera odigra fantasticno, koliko puta ga prodje na mrezi, nadigra sa osnovne linije. Federer moze da se nada protiv Noleta jedino ako pogadja prvi servis u velikom procentu, jer u igri iz polja nema vise sta da trazi, bekend ne moze da izdrzi. Ipak Federer nije tako hladnokrvan kako se cini i kako mnogi pricaju. Ne zelim da omalovazavam Federera, bolji je igrac nego covek, uradio je dosta za tenis, ali mislim da je doslo vreme za promenu. Zelim mu brz oporavak!

Melenci

pre 8 godina

naravno da je doprineo Noletovoj igri,zato ga je Nole i angazovao,Boris je pun pogodak,ali mi nikada ne mozemo da zaboravimo Vajdu.Njegov doprinos je mozda nemerljiv.On ga je formirao kao igraca.Ali,mislim da je trenerima"lako"da rade sa Noletom jer je igrac koji obozava da uci,napreduje,da slusa,da upija svaki savet!Samo neka je Nole zadovoljan i neka napreduje,to je najbitnije.Da se oseca lagodno i da je svestan koliko vredi,koliko zna.

miodrag

pre 8 godina

Mnogo vise Novak znaci Bekeru nego obratno! On je bio na potpunoj zivotnoj stranputici kad ga je Novak pozvao za trenera. Prosto ne mogu da verujem da na menatalnom planu on moze da pomogne Novaku, pa Novak je duplo mentalno jaci od njega. Sve bi on to postigao i sa Vajdom, sve je zavislio I zavisi od Novaka!

jablan

pre 8 godina

Evo ovako stoje stvari,sto se tice Novakovog sadasnjeg strucnog tima sve je u redu.Ovomtimu bih ja jos dodao Gorana Ivanisevica.Novak bi sa ovakvim strucni timom dominirao u tenisu sedam u do osam godina.jablan

marko

pre 8 godina

Ali suze koje je pustio Beker kada je Novak pobedio, car.

Meni je takođe jak utisak ostavila atmosfera i publika sa australijskog balkona, neverovatna podrška Novaku, svaka čast našim ljudima tamo, verujem da mu je to baš puno znacilo

dusan

pre 8 godina

Daa, da, uopste se ne vidi na Federerovom licu. Videli smo sad u polufinalu taj izraz, pa ne znam ni kako bih ga opisao - skup frustracije, neverice, ponizenja, nemoci, anksioznosti, a mozda najvise POSTOVANJA prema Noletu... Nikad Rodzera nisam na TVu video takvog. Hteo je da zaplace. :)

Jimi Hendrix

pre 8 godina

Volim kad vidim na tribinama Bekera kako polu pijan i onako opusteno gleda Novaka a ovaj dole ko mašina melje protivnika. Ako jos ima i onaj karakteristican ubilacki pogled znam da ce bilo koji sa ATP toura tesko da skupi vise od 6 gemova ukupno... Dominacija se nastavlja!!!

pera

pre 8 godina

pre par godina ovde svi upljuvase bekera kako ce da upropasti novaka, pa novak budala, pa sta ce mu taj pijani drogirani svaba koji pojma nema, pa novak je bolji od njega 100 puta, pa neki ludak pisao "novaku treba vajda, dusa slovenska, ovaj german ga nece razumeti", blablabla. sve teniski strucnjaci koji bolje od novaka znaju da li je beker dobar trener za njega. koja patologija. novak je svojim radom sve ovo zaradio, ali kad sam kaze koliko mu beker znaci, onda kako neki fotelja-poznavalac tenisa moze da pametuje o tome. uostalom, da novak misli da mu beker ne znaci ne bi ga sigurno placao. umesto sto delite savete teniskim i ostalim sampionima putem komentara, bolje probajte od njih nesto da naucite

raske

pre 8 godina

Sve se javljaju neki bivsi teniseri,eksperti i svi kazu sto se vec zna.Sta je sa DZONOM MEKINROOM?Nema coveka nigde,a znamo koliko ceni Djokovica.Meni je zanimljivo kad taj "stari lisac"nesto izjavi za naseg majstora.

anica

pre 8 godina

Beker mnogo znaci Noletu. Vezani su poprilicno, pune mu oci suza bile i kada je dobio Federera i posle finala. Unosi stabilnost i sigurnost, dovoljno je samo da ga pogleda.

anica

pre 8 godina

Beker mnogo znaci Noletu. Vezani su poprilicno, pune mu oci suza bile i kada je dobio Federera i posle finala. Unosi stabilnost i sigurnost, dovoljno je samo da ga pogleda.

Marko

pre 8 godina

Pa postoji sumnja kod Federera kad igra protiv Novaka, iako to nece on nikad da prizna, a ni drugi nece da priznaju. Federer do duela sa Novakom igra odlicno, ali cim vidi Novaka sa druge strane zadrhti mu ruka. Zna da mora da gadja uglove, da bude jos vise agresivniji, da udarci budu jaci i brzi , jer Nole sve vraca. Koliko je samo "jednostavnih" voleja poslao u mrezu. Sa druge strane, Nole kad izadje protiv Federera odigra fantasticno, koliko puta ga prodje na mrezi, nadigra sa osnovne linije. Federer moze da se nada protiv Noleta jedino ako pogadja prvi servis u velikom procentu, jer u igri iz polja nema vise sta da trazi, bekend ne moze da izdrzi. Ipak Federer nije tako hladnokrvan kako se cini i kako mnogi pricaju. Ne zelim da omalovazavam Federera, bolji je igrac nego covek, uradio je dosta za tenis, ali mislim da je doslo vreme za promenu. Zelim mu brz oporavak!

marko

pre 8 godina

Ali suze koje je pustio Beker kada je Novak pobedio, car.

Meni je takođe jak utisak ostavila atmosfera i publika sa australijskog balkona, neverovatna podrška Novaku, svaka čast našim ljudima tamo, verujem da mu je to baš puno znacilo

pera

pre 8 godina

pre par godina ovde svi upljuvase bekera kako ce da upropasti novaka, pa novak budala, pa sta ce mu taj pijani drogirani svaba koji pojma nema, pa novak je bolji od njega 100 puta, pa neki ludak pisao "novaku treba vajda, dusa slovenska, ovaj german ga nece razumeti", blablabla. sve teniski strucnjaci koji bolje od novaka znaju da li je beker dobar trener za njega. koja patologija. novak je svojim radom sve ovo zaradio, ali kad sam kaze koliko mu beker znaci, onda kako neki fotelja-poznavalac tenisa moze da pametuje o tome. uostalom, da novak misli da mu beker ne znaci ne bi ga sigurno placao. umesto sto delite savete teniskim i ostalim sampionima putem komentara, bolje probajte od njih nesto da naucite

Jimi Hendrix

pre 8 godina

Volim kad vidim na tribinama Bekera kako polu pijan i onako opusteno gleda Novaka a ovaj dole ko mašina melje protivnika. Ako jos ima i onaj karakteristican ubilacki pogled znam da ce bilo koji sa ATP toura tesko da skupi vise od 6 gemova ukupno... Dominacija se nastavlja!!!

raske

pre 8 godina

Sve se javljaju neki bivsi teniseri,eksperti i svi kazu sto se vec zna.Sta je sa DZONOM MEKINROOM?Nema coveka nigde,a znamo koliko ceni Djokovica.Meni je zanimljivo kad taj "stari lisac"nesto izjavi za naseg majstora.

dusan

pre 8 godina

Daa, da, uopste se ne vidi na Federerovom licu. Videli smo sad u polufinalu taj izraz, pa ne znam ni kako bih ga opisao - skup frustracije, neverice, ponizenja, nemoci, anksioznosti, a mozda najvise POSTOVANJA prema Noletu... Nikad Rodzera nisam na TVu video takvog. Hteo je da zaplace. :)

levicar nikad kapitalista

pre 8 godina

Naglasio je "Federer se u polufinalu poprilicno mucio sa N.Dj."Ako je dobro preneta vest onda, hahaha.Kao da je F. pobedio a u stvari bilo je brutalno ciscenje od strane Nola.

Melenci

pre 8 godina

naravno da je doprineo Noletovoj igri,zato ga je Nole i angazovao,Boris je pun pogodak,ali mi nikada ne mozemo da zaboravimo Vajdu.Njegov doprinos je mozda nemerljiv.On ga je formirao kao igraca.Ali,mislim da je trenerima"lako"da rade sa Noletom jer je igrac koji obozava da uci,napreduje,da slusa,da upija svaki savet!Samo neka je Nole zadovoljan i neka napreduje,to je najbitnije.Da se oseca lagodno i da je svestan koliko vredi,koliko zna.

Velež Mostar

pre 8 godina

Nije bilo tako davno kad se po Bekeru bacalo i drvlje i kamenje.
Mislim da su novak i beker super kompatibilni, a vidjeti Bekera na novakovoj strani na mene ostavlja dojam i jos vise doprinosi da Novak izgleda bolje i jace. Treneri ostalih igraca mi se cine kao da su tu da popune mjesto da im nose torbe i tapsu po ramenu. Bezlicni su i neprimjetni.
i bez obzira na novac koji Beker prima za svoj posao, vidi se koliko on voli Novaka i koliko mu je stalo. Nadam se da ce skupa u penziju kad Novak vec debelo bude GOAT.

iz Nem.

pre 8 godina

Svidja mi se BB,dobar i jako naivan decko.Zene su ga izradile,za nesto malo utaje poreza zamalo zatvor,...Svi su se pitali sta to on Noletu moze pomoci? Pomoc je obostrana, iskustvo BBa ali i image ovde Novaka.Nemci nas ne vole,to znamo i prilicno su ignorisali Noleta(vidimo Britance),no od kada mu je BB "trainer" drugaciji ima ovde tretman.
Simpatican im je cak,ali uvek i uvek prvo pomenu BB pa tek onda njegovog pulena Noleta! Smeta,ali i to je bolje nego sta rade Britanci! Dakle,pametan potez Noletovog staba!

v

pre 8 godina

Kakva slika. Meni je ovo najjaci utisak iz finala. Mir, ljubav i ona prijateljska komponenta u odnosu sa Bekerom je to sto Novaka cini jakim. Jer onda svi daju 100%. Svi disu kao jedan.

Schone

pre 8 godina

Ne kaze se sumnja, nego sumlja i sumljam. Zahtevam da pothitno ispravite ovu pravopisnu gresku!
(Jovan K - Smederevo SNS, 04. februar 2016 13:22)

Samo ti nastavi da SUMLJAŠ !!!

pp

pre 8 godina

Posle 1. seta u polufinalu se mogao na Federerovom licu videti ogroman strah. To je bilo toliko ocigledno i jako primetno da odudara od Federerovog samouverenja na svim ranijim mecevima. Verujem da je imao taj strah i pre pocetka meca i zato ne cudi 6:1 u 1. setu. Nece Federer nikad vise imati to samopouzdanje protiv novaka koje je imao pre nekoliko godina. Eto, ove godine mu nije pomoglo ni "Treba svi da pritisnemo Djokovica da bi pao." A i to je pokazatelj njegove nesigurnosti i straha, taj poziv da svi pritiskaju Novaka. Da veruje u sebe, svoju igru i svoje teniske vestine u susretima protiv Djokovica tada sigurno ne bi pozivao "sve" u pomoc.

Mik

pre 8 godina

Ipak je sto se trenera tice za Novaka bio i ostao najvazniji Marijan Vajda,Sa Vajdom je postao broj jedan 2011 godine,sa Vajdom je uzeo 6gs titula ...ali i izgubio 5gs finala i to je bio signal da se angazuje neko ko ce pomoci Noletu da u finalima velikij turnira dobije onaj mali komadic samopouzdanja koji je verovatno falio a cini mi se da je upravo na Vajdin predlog angazovan Beker (uz to je Vajda za sebe trazio vise slobodnog vremena da bi se povetio pirodici) i evo ispostavilo se da je to bio pun pogodak...dakle sto se trenera tice Novaka je otkrila Jelena Gencic,Vajda ga napravio br1 a Beker odneo na neki drugi nivo na kojem je Nole zasad sam jer nema konkurenciju i u naredne dve tri godine ako ga povrede zaobidju i nedodje momenat zasicenje nece ga niko skloniti sa br1,naravno doci ce tu i tamo neki poraz tokom sezone ali nedovoljno da bi ga neki od aktivnih tenisera ugrozio,za to ce biti potrebno da dodje neko iz mladje garde

rookie

pre 8 godina

Beker je Nemac, German. U velikoj anglo-američkoj igri protiv Slovena Đokovića, izuzetno ga je teško napasti pored njegovog "arijevskog" trenera, za razliku od Vajde.

vladimir r.

pre 8 godina

Nemac je Nemac. Intelektualno sa Rusima najjača nacija na planeti, najveći umovi, filozofi, psihoanalitičari...
dakle ako malo bolje razmislite jasno je kao dan: Beker je Novaku usadio mentalnu snagu, volju koju poseduje nemačka nacija, u tome je kvaka, plus slavenska lucidnost.Miks koji je od Novaka stvorio najdominantniju figuru tenisa i sporta današnjice. Osim toga, Lendl, Edberg i drugi ne mogu se porediti po harizmi koju poseduje Beker, iako su ovi osvajali više titula.
Možemo samo poželiti da saradnja sa Bekerom potraje do kraja karijere najboljeg na svetu, a onda o zaslugama ko je najviše oblikovao šampionski put najvećeg tenisera u istoriji ovog sporta.

Milenko

pre 8 godina

Odličan komentar, verujem da je Džon Lojd pogodio suštinu!
Novak puno trenira, stalno unapređuje igru, potpuno je predan i željan pobeda. Odabirom Bekera, i uspostavljanjem te saradnje napravili su "savršenu mašinu" sa kojom trenutno niko ne može izaći na kraj.
Beker jednostavnu Novaku daje "Final touch", čime njegove pobede postaju još ubedljivije, a i Novak čini mi se sve više uživa u igri.
Nadam se da ovu saradnju neće ništa prekinuti bar još 2-3 godine.

stiven k.

pre 8 godina

E moj Jovane iz Smedereva, jadno li je tvoje obrazovanjei pismenost, kad kažeš da je ispravno reći - SUMLJAM, a ne SUMNJAM. A pišeš pothitno, a ispravno je da se kaže i napiše - pod hitno. Ne javljaj se čoveče, sramotiš se.

boreks

pre 8 godina

Boris je doveden, između ostalog, baš zbog ovakvih pritisaka koji su ove godine vršeni na Novaka. Jer sad svako ko omalovažava, iliti po Srpski "pljuje", Novaka istovremeno omalovažava i Bekera a to se već ne može raditi tek tako.
Zato se tutosport i dotakao meče od pre x godina kad Beker nije bio tu. Sad se vidi da je to ubačeno kao čista provokacija jer se cela istraga vodo oko mečeva pre godinu dve.
Idemo dalje.

dragan

pre 8 godina

Ne kaze se sumnja, nego sumlja i sumljam. Zahtevam da pothitno ispravite ovu pravopisnu gresku!
(Jovan K - Smederevo SNS, 04. februar 2016 13:22)
Maleni naprednjaku, mislim da grdno GREŠIŠ...

Jole

pre 8 godina

Moram da priznam da sam bio pomalo skeptican povodom Bekerovog dolaska za Noletovog trenera, pogotovo sto je Nole u pocetku njihove saradnje imao slabije rezulate. Ipak se to ispostavilo kao dobro. Njegovim dolaskom Nole je popravio servis, izlaske na mrezu, i voleje, a najvise mu je pomogao na psiholoskom planu.

neko iz gomile

pre 8 godina

Ne razumem?! Pa Rodzer je imao Edberga, Marej Lendla... I? Malo vise je i do Djokovica. ;)
(Veljmir, 04. februar 2016 14:17)

U pravu si, ali.... Moze Beker da trenira Mareja ali dzabe,ne vredi..hihihi. Verovatno da jedan drugom leze kao licnosti,drugari i tako to pa izvlace ono najbolje iz sebe sto nije bio slucaj kod Mareja i Lendla. Mogli su da nastave (dobro su radili)ali nisu, sto znaci da nesto nije stimalo. Edberg je u startu rekao da ne moze da radi na duze a da je saradnja bila ok nastavili bi sigurno. Zato i ja mislim da su njih dvojca odlican spoj (naknada pamet to sad vide svi) ali hocu jos da kazem da za vrhunski uspeh potrebno i malkice srece,da se sve kockice sloze a Djovakov tim je upravo to sve zato ih uvek i spominje,iskreno,sto se i vidi prilikom radovanja.

Beobrad

pre 8 godina

Vecina, ukljucujuci i mene smo pljuvali Bekerov dolazak, sad se vidi da nismo bili u pravu!
On je doneo Novaku jos vecu sigurnost i samopouzdanje!

Nebojša

pre 8 godina

Sa vajdom je Novak tukao konkurenciju a sa bekerom je dotakao a realno se vidi razlika sa bekerom zrelija igra pogotovo u završnici grenslemova bolji servis bolji voleji a i psihička stabilnost nikad jača Novak je i pre bio jak ali sada je još jači i fokusiraniji nego pre i na dobrom putu ka najboljem ikad.

miodrag

pre 8 godina

Mnogo vise Novak znaci Bekeru nego obratno! On je bio na potpunoj zivotnoj stranputici kad ga je Novak pozvao za trenera. Prosto ne mogu da verujem da na menatalnom planu on moze da pomogne Novaku, pa Novak je duplo mentalno jaci od njega. Sve bi on to postigao i sa Vajdom, sve je zavislio I zavisi od Novaka!

v

pre 8 godina

Sve se javljaju neki bivsi teniseri,eksperti i svi kazu sto se vec zna.Sta je sa DZONOM MEKINROOM?Nema coveka nigde,a znamo koliko ceni Djokovica.Meni je zanimljivo kad taj "stari lisac"nesto izjavi za naseg majstora.
(raske, 04. februar 2016 12:04)

Neko rece pre neki dan da se povredio na turniru i da nije komentarisao za ESPN.

Milenko

pre 8 godina

U timu se zna sta ko radi i da je lanac najslabiji tamo gde je najslabija karika.Zna se da ja Nole je najjaca karika i bez njega sve ostalo bi bilo nepotrebno.I jos nesto.
Kao trener Beker nije postojao da ga Nole nije angazovao a Nole bi i dalje bio Nole da mu je trener ostao Vajda.Tek da se zna.

stradivari

pre 8 godina

Dzon Lojd,Mark Peci,Pet Kes...ovih dana u zizi...Dajte nadjite jos nekog ko analizira Noletovu igru,manite vise ove britance koji ce uskoro izjaviti i da sam ja doprineo da se Federer i Marej poremete pred duel sa Djokovicem

Nekad je Hendriks svirao na Fenderu, a sad mu imenjak svira uz tamburu

pre 8 godina

@Jimi Hendrix

Molim te, na kojim si ti to tribinama video polupijanog Bekera???

zvezdan

pre 8 godina

Ljudi, bre! Bata Jovan Smederevac:) izrazava, svojim komentarom, stav o vladajucoj garnituri. Ironican je, polako s' ti komentari gramaticki xaxa

Stojko

pre 8 godina

Gluposti.
Novaka je mentalno ojacala porodicna situacija i rodjenje njegovog sina. To je razlog zbog koga je Novak mentalno jaci i stabilniji i nista drugo. Nikakvi treneri i timovi. Jednostavno zivot.

ATG

pre 8 godina

2011 bez Bekera osvoji sve i svasta. Kada su Federer i Nadal bili mnogo bolji. Onda 2014. Osvoji sam jedan GS? Znaci Bekeru je trebalo 14 meseci za sta? Bio je nepoediv i 2011. Kod Djokovica je sad problem u praznom hodu izmedju 2011 i 2015 tu je u tri godine trebao osvojiti par GS-ova vise.

jablan

pre 8 godina

Evo ovako stoje stvari,sto se tice Novakovog sadasnjeg strucnog tima sve je u redu.Ovomtimu bih ja jos dodao Gorana Ivanisevica.Novak bi sa ovakvim strucni timom dominirao u tenisu sedam u do osam godina.jablan

bikkojisedi

pre 8 godina

Nole bio prvi na tabeli i pre i posle Bekera. O kojoj razlici ovaj prica. Nije osvojio rolan garos ni pre ni posle Bekera. nikakvu druze razliku Beker ne pravi...

znamo vas dobro

pre 8 godina

da mu nije boris trener ne bi ni red napisali o novaku! ko vas ne zna! ej bre nemci ne pomenuse ni jednim tekstom da je bilo evropsko prvenstvo u vaterpolu, da je bilo evropsko prvenstvo za zene u kosarci... tako da, ovo sve nije zbog novaka!

jablan

pre 8 godina

Evo ovako stoje stvari,sto se tice Novakovog sadasnjeg strucnog tima sve je u redu.Ovomtimu bih ja jos dodao Gorana Ivanisevica.Novak bi sa ovakvim strucni timom dominirao u tenisu sedam u do osam godina.jablan

miodrag

pre 8 godina

Mnogo vise Novak znaci Bekeru nego obratno! On je bio na potpunoj zivotnoj stranputici kad ga je Novak pozvao za trenera. Prosto ne mogu da verujem da na menatalnom planu on moze da pomogne Novaku, pa Novak je duplo mentalno jaci od njega. Sve bi on to postigao i sa Vajdom, sve je zavislio I zavisi od Novaka!

bikkojisedi

pre 8 godina

Nole bio prvi na tabeli i pre i posle Bekera. O kojoj razlici ovaj prica. Nije osvojio rolan garos ni pre ni posle Bekera. nikakvu druze razliku Beker ne pravi...

ATG

pre 8 godina

2011 bez Bekera osvoji sve i svasta. Kada su Federer i Nadal bili mnogo bolji. Onda 2014. Osvoji sam jedan GS? Znaci Bekeru je trebalo 14 meseci za sta? Bio je nepoediv i 2011. Kod Djokovica je sad problem u praznom hodu izmedju 2011 i 2015 tu je u tri godine trebao osvojiti par GS-ova vise.

Stojko

pre 8 godina

Gluposti.
Novaka je mentalno ojacala porodicna situacija i rodjenje njegovog sina. To je razlog zbog koga je Novak mentalno jaci i stabilniji i nista drugo. Nikakvi treneri i timovi. Jednostavno zivot.

Jimi Hendrix

pre 8 godina

Volim kad vidim na tribinama Bekera kako polu pijan i onako opusteno gleda Novaka a ovaj dole ko mašina melje protivnika. Ako jos ima i onaj karakteristican ubilacki pogled znam da ce bilo koji sa ATP toura tesko da skupi vise od 6 gemova ukupno... Dominacija se nastavlja!!!

stiven k.

pre 8 godina

E moj Jovane iz Smedereva, jadno li je tvoje obrazovanjei pismenost, kad kažeš da je ispravno reći - SUMLJAM, a ne SUMNJAM. A pišeš pothitno, a ispravno je da se kaže i napiše - pod hitno. Ne javljaj se čoveče, sramotiš se.

vladimir r.

pre 8 godina

Nemac je Nemac. Intelektualno sa Rusima najjača nacija na planeti, najveći umovi, filozofi, psihoanalitičari...
dakle ako malo bolje razmislite jasno je kao dan: Beker je Novaku usadio mentalnu snagu, volju koju poseduje nemačka nacija, u tome je kvaka, plus slavenska lucidnost.Miks koji je od Novaka stvorio najdominantniju figuru tenisa i sporta današnjice. Osim toga, Lendl, Edberg i drugi ne mogu se porediti po harizmi koju poseduje Beker, iako su ovi osvajali više titula.
Možemo samo poželiti da saradnja sa Bekerom potraje do kraja karijere najboljeg na svetu, a onda o zaslugama ko je najviše oblikovao šampionski put najvećeg tenisera u istoriji ovog sporta.

Marko

pre 8 godina

Pa postoji sumnja kod Federera kad igra protiv Novaka, iako to nece on nikad da prizna, a ni drugi nece da priznaju. Federer do duela sa Novakom igra odlicno, ali cim vidi Novaka sa druge strane zadrhti mu ruka. Zna da mora da gadja uglove, da bude jos vise agresivniji, da udarci budu jaci i brzi , jer Nole sve vraca. Koliko je samo "jednostavnih" voleja poslao u mrezu. Sa druge strane, Nole kad izadje protiv Federera odigra fantasticno, koliko puta ga prodje na mrezi, nadigra sa osnovne linije. Federer moze da se nada protiv Noleta jedino ako pogadja prvi servis u velikom procentu, jer u igri iz polja nema vise sta da trazi, bekend ne moze da izdrzi. Ipak Federer nije tako hladnokrvan kako se cini i kako mnogi pricaju. Ne zelim da omalovazavam Federera, bolji je igrac nego covek, uradio je dosta za tenis, ali mislim da je doslo vreme za promenu. Zelim mu brz oporavak!

Milenko

pre 8 godina

U timu se zna sta ko radi i da je lanac najslabiji tamo gde je najslabija karika.Zna se da ja Nole je najjaca karika i bez njega sve ostalo bi bilo nepotrebno.I jos nesto.
Kao trener Beker nije postojao da ga Nole nije angazovao a Nole bi i dalje bio Nole da mu je trener ostao Vajda.Tek da se zna.

rookie

pre 8 godina

Beker je Nemac, German. U velikoj anglo-američkoj igri protiv Slovena Đokovića, izuzetno ga je teško napasti pored njegovog "arijevskog" trenera, za razliku od Vajde.

dragan

pre 8 godina

Ne kaze se sumnja, nego sumlja i sumljam. Zahtevam da pothitno ispravite ovu pravopisnu gresku!
(Jovan K - Smederevo SNS, 04. februar 2016 13:22)
Maleni naprednjaku, mislim da grdno GREŠIŠ...

anica

pre 8 godina

Beker mnogo znaci Noletu. Vezani su poprilicno, pune mu oci suza bile i kada je dobio Federera i posle finala. Unosi stabilnost i sigurnost, dovoljno je samo da ga pogleda.

Schone

pre 8 godina

Ne kaze se sumnja, nego sumlja i sumljam. Zahtevam da pothitno ispravite ovu pravopisnu gresku!
(Jovan K - Smederevo SNS, 04. februar 2016 13:22)

Samo ti nastavi da SUMLJAŠ !!!

raske

pre 8 godina

Sve se javljaju neki bivsi teniseri,eksperti i svi kazu sto se vec zna.Sta je sa DZONOM MEKINROOM?Nema coveka nigde,a znamo koliko ceni Djokovica.Meni je zanimljivo kad taj "stari lisac"nesto izjavi za naseg majstora.

dusan

pre 8 godina

Daa, da, uopste se ne vidi na Federerovom licu. Videli smo sad u polufinalu taj izraz, pa ne znam ni kako bih ga opisao - skup frustracije, neverice, ponizenja, nemoci, anksioznosti, a mozda najvise POSTOVANJA prema Noletu... Nikad Rodzera nisam na TVu video takvog. Hteo je da zaplace. :)

pera

pre 8 godina

pre par godina ovde svi upljuvase bekera kako ce da upropasti novaka, pa novak budala, pa sta ce mu taj pijani drogirani svaba koji pojma nema, pa novak je bolji od njega 100 puta, pa neki ludak pisao "novaku treba vajda, dusa slovenska, ovaj german ga nece razumeti", blablabla. sve teniski strucnjaci koji bolje od novaka znaju da li je beker dobar trener za njega. koja patologija. novak je svojim radom sve ovo zaradio, ali kad sam kaze koliko mu beker znaci, onda kako neki fotelja-poznavalac tenisa moze da pametuje o tome. uostalom, da novak misli da mu beker ne znaci ne bi ga sigurno placao. umesto sto delite savete teniskim i ostalim sampionima putem komentara, bolje probajte od njih nesto da naucite

iz Nem.

pre 8 godina

Svidja mi se BB,dobar i jako naivan decko.Zene su ga izradile,za nesto malo utaje poreza zamalo zatvor,...Svi su se pitali sta to on Noletu moze pomoci? Pomoc je obostrana, iskustvo BBa ali i image ovde Novaka.Nemci nas ne vole,to znamo i prilicno su ignorisali Noleta(vidimo Britance),no od kada mu je BB "trainer" drugaciji ima ovde tretman.
Simpatican im je cak,ali uvek i uvek prvo pomenu BB pa tek onda njegovog pulena Noleta! Smeta,ali i to je bolje nego sta rade Britanci! Dakle,pametan potez Noletovog staba!

neko iz gomile

pre 8 godina

Ne razumem?! Pa Rodzer je imao Edberga, Marej Lendla... I? Malo vise je i do Djokovica. ;)
(Veljmir, 04. februar 2016 14:17)

U pravu si, ali.... Moze Beker da trenira Mareja ali dzabe,ne vredi..hihihi. Verovatno da jedan drugom leze kao licnosti,drugari i tako to pa izvlace ono najbolje iz sebe sto nije bio slucaj kod Mareja i Lendla. Mogli su da nastave (dobro su radili)ali nisu, sto znaci da nesto nije stimalo. Edberg je u startu rekao da ne moze da radi na duze a da je saradnja bila ok nastavili bi sigurno. Zato i ja mislim da su njih dvojca odlican spoj (naknada pamet to sad vide svi) ali hocu jos da kazem da za vrhunski uspeh potrebno i malkice srece,da se sve kockice sloze a Djovakov tim je upravo to sve zato ih uvek i spominje,iskreno,sto se i vidi prilikom radovanja.

Melenci

pre 8 godina

naravno da je doprineo Noletovoj igri,zato ga je Nole i angazovao,Boris je pun pogodak,ali mi nikada ne mozemo da zaboravimo Vajdu.Njegov doprinos je mozda nemerljiv.On ga je formirao kao igraca.Ali,mislim da je trenerima"lako"da rade sa Noletom jer je igrac koji obozava da uci,napreduje,da slusa,da upija svaki savet!Samo neka je Nole zadovoljan i neka napreduje,to je najbitnije.Da se oseca lagodno i da je svestan koliko vredi,koliko zna.

Beobrad

pre 8 godina

Vecina, ukljucujuci i mene smo pljuvali Bekerov dolazak, sad se vidi da nismo bili u pravu!
On je doneo Novaku jos vecu sigurnost i samopouzdanje!

Nekad je Hendriks svirao na Fenderu, a sad mu imenjak svira uz tamburu

pre 8 godina

@Jimi Hendrix

Molim te, na kojim si ti to tribinama video polupijanog Bekera???

pp

pre 8 godina

Posle 1. seta u polufinalu se mogao na Federerovom licu videti ogroman strah. To je bilo toliko ocigledno i jako primetno da odudara od Federerovog samouverenja na svim ranijim mecevima. Verujem da je imao taj strah i pre pocetka meca i zato ne cudi 6:1 u 1. setu. Nece Federer nikad vise imati to samopouzdanje protiv novaka koje je imao pre nekoliko godina. Eto, ove godine mu nije pomoglo ni "Treba svi da pritisnemo Djokovica da bi pao." A i to je pokazatelj njegove nesigurnosti i straha, taj poziv da svi pritiskaju Novaka. Da veruje u sebe, svoju igru i svoje teniske vestine u susretima protiv Djokovica tada sigurno ne bi pozivao "sve" u pomoc.

marko

pre 8 godina

Ali suze koje je pustio Beker kada je Novak pobedio, car.

Meni je takođe jak utisak ostavila atmosfera i publika sa australijskog balkona, neverovatna podrška Novaku, svaka čast našim ljudima tamo, verujem da mu je to baš puno znacilo

Nebojša

pre 8 godina

Sa vajdom je Novak tukao konkurenciju a sa bekerom je dotakao a realno se vidi razlika sa bekerom zrelija igra pogotovo u završnici grenslemova bolji servis bolji voleji a i psihička stabilnost nikad jača Novak je i pre bio jak ali sada je još jači i fokusiraniji nego pre i na dobrom putu ka najboljem ikad.

Mik

pre 8 godina

Ipak je sto se trenera tice za Novaka bio i ostao najvazniji Marijan Vajda,Sa Vajdom je postao broj jedan 2011 godine,sa Vajdom je uzeo 6gs titula ...ali i izgubio 5gs finala i to je bio signal da se angazuje neko ko ce pomoci Noletu da u finalima velikij turnira dobije onaj mali komadic samopouzdanja koji je verovatno falio a cini mi se da je upravo na Vajdin predlog angazovan Beker (uz to je Vajda za sebe trazio vise slobodnog vremena da bi se povetio pirodici) i evo ispostavilo se da je to bio pun pogodak...dakle sto se trenera tice Novaka je otkrila Jelena Gencic,Vajda ga napravio br1 a Beker odneo na neki drugi nivo na kojem je Nole zasad sam jer nema konkurenciju i u naredne dve tri godine ako ga povrede zaobidju i nedodje momenat zasicenje nece ga niko skloniti sa br1,naravno doci ce tu i tamo neki poraz tokom sezone ali nedovoljno da bi ga neki od aktivnih tenisera ugrozio,za to ce biti potrebno da dodje neko iz mladje garde

zvezdan

pre 8 godina

Ljudi, bre! Bata Jovan Smederevac:) izrazava, svojim komentarom, stav o vladajucoj garnituri. Ironican je, polako s' ti komentari gramaticki xaxa

levicar nikad kapitalista

pre 8 godina

Naglasio je "Federer se u polufinalu poprilicno mucio sa N.Dj."Ako je dobro preneta vest onda, hahaha.Kao da je F. pobedio a u stvari bilo je brutalno ciscenje od strane Nola.

Milenko

pre 8 godina

Odličan komentar, verujem da je Džon Lojd pogodio suštinu!
Novak puno trenira, stalno unapređuje igru, potpuno je predan i željan pobeda. Odabirom Bekera, i uspostavljanjem te saradnje napravili su "savršenu mašinu" sa kojom trenutno niko ne može izaći na kraj.
Beker jednostavnu Novaku daje "Final touch", čime njegove pobede postaju još ubedljivije, a i Novak čini mi se sve više uživa u igri.
Nadam se da ovu saradnju neće ništa prekinuti bar još 2-3 godine.

Velež Mostar

pre 8 godina

Nije bilo tako davno kad se po Bekeru bacalo i drvlje i kamenje.
Mislim da su novak i beker super kompatibilni, a vidjeti Bekera na novakovoj strani na mene ostavlja dojam i jos vise doprinosi da Novak izgleda bolje i jace. Treneri ostalih igraca mi se cine kao da su tu da popune mjesto da im nose torbe i tapsu po ramenu. Bezlicni su i neprimjetni.
i bez obzira na novac koji Beker prima za svoj posao, vidi se koliko on voli Novaka i koliko mu je stalo. Nadam se da ce skupa u penziju kad Novak vec debelo bude GOAT.

Jole

pre 8 godina

Moram da priznam da sam bio pomalo skeptican povodom Bekerovog dolaska za Noletovog trenera, pogotovo sto je Nole u pocetku njihove saradnje imao slabije rezulate. Ipak se to ispostavilo kao dobro. Njegovim dolaskom Nole je popravio servis, izlaske na mrezu, i voleje, a najvise mu je pomogao na psiholoskom planu.

v

pre 8 godina

Kakva slika. Meni je ovo najjaci utisak iz finala. Mir, ljubav i ona prijateljska komponenta u odnosu sa Bekerom je to sto Novaka cini jakim. Jer onda svi daju 100%. Svi disu kao jedan.

boreks

pre 8 godina

Boris je doveden, između ostalog, baš zbog ovakvih pritisaka koji su ove godine vršeni na Novaka. Jer sad svako ko omalovažava, iliti po Srpski "pljuje", Novaka istovremeno omalovažava i Bekera a to se već ne može raditi tek tako.
Zato se tutosport i dotakao meče od pre x godina kad Beker nije bio tu. Sad se vidi da je to ubačeno kao čista provokacija jer se cela istraga vodo oko mečeva pre godinu dve.
Idemo dalje.

stradivari

pre 8 godina

Dzon Lojd,Mark Peci,Pet Kes...ovih dana u zizi...Dajte nadjite jos nekog ko analizira Noletovu igru,manite vise ove britance koji ce uskoro izjaviti i da sam ja doprineo da se Federer i Marej poremete pred duel sa Djokovicem

v

pre 8 godina

Sve se javljaju neki bivsi teniseri,eksperti i svi kazu sto se vec zna.Sta je sa DZONOM MEKINROOM?Nema coveka nigde,a znamo koliko ceni Djokovica.Meni je zanimljivo kad taj "stari lisac"nesto izjavi za naseg majstora.
(raske, 04. februar 2016 12:04)

Neko rece pre neki dan da se povredio na turniru i da nije komentarisao za ESPN.

znamo vas dobro

pre 8 godina

da mu nije boris trener ne bi ni red napisali o novaku! ko vas ne zna! ej bre nemci ne pomenuse ni jednim tekstom da je bilo evropsko prvenstvo u vaterpolu, da je bilo evropsko prvenstvo za zene u kosarci... tako da, ovo sve nije zbog novaka!