Utorak, 02.02.2016.

15:20

Fereira za B92: Rafa odsvirao svoje, Novak je neprikosnoven

Agasi je trebalo uvek da pobeđuje Samprasa, Nadal je “gotov“, Novak teško može da bude zaustavljen, a Ćorić se neće boriti za prvo mesto na svetu.

Izvor: Saša Ozmo

Fereira za B92: Rafa odsvirao svoje, Novak je neprikosnoven IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

anica

pre 8 godina

(dominus, 2. februar 2016 23:59)
Kako nam vreme dozvoljavalo da se ukljucimo tako smo i pratili. Ja doticnog gospodina ne pamtim, sto ne znaci da ne postujem sta je rekao. Kada je on osvajao slemove imala sam 4 godine, tad se secam samo da mi baka pravila poparicu. Evo ima jedan iz 2003, tada sam imala 14 godina. Postovani gospodine, prilagodjavamo se vremenu u kom sazrevamo, a ne od pojave Novaka.

Hrvat

pre 8 godina

Ovaj naš ć0ra nije ni do koljena Novaku! Nikad ništa od njega. Pimpler običan prebacivač loptice, antitenisač. Nole je za njega umjetnik. To moram realno reć iako je naš.

gluperdo

pre 8 godina

Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu. 
Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce
(Dr.Roddick, 2. februar 2016 15:49)

Pa promeniće taktiku he he...

Vlajko 011

pre 8 godina

Jos malo statistike.
Na GS u polufinalima 6-4 za Novaka, u finalima 3-1 za istog, na zavrsnom turniru 3-0 za Novaka u finalima (ne racunajuci jedno Federerovo odustajanje) i samo jedna Federerova pobeda u polufinalu. Pa sta dalje da se razglaba.

logic?

pre 8 godina

Ne razumem ljude sto pisu da je bio samo 6. na svetu i da ne sme da komentarise Nadala ili bilo koga. Pa vi niste bili na ATP listi pa komentarisete sve tenisere u top 10.

logic?

pre 8 godina

Ne razumem ljude sto pisu da je bio samo 6. na svetu i da ne sme da komentarise Nadala ili bilo koga. Pa vi niste bili na ATP listi pa komentarisete sve tenisere u top 10.

dominus

pre 8 godina

Ovde i jeste problem što dosta onih koji, kao prate tenis - prate ga od pojave Novaka. Što napisa @ znanje-imanje, bilo je tenisa i pre, a biće i nakon Novaka. Ono, istina, najkompletniji ikad, reče Boltijeri (80+godina), koji je gledao i velikane starih vremena Panča, Lejvera, Rozvelta itd. Za Lejvera, mnogi kažu, bio igračina.
Pamtim Samprasa, ali sa kraja karijere (imao 15, kada je odigrao poslednju sezonu), s tim da ozbiljnije praćenje tenisa kreće od Federera (tokom 2004). Novak kasnije dolazi na red. On je trenutno pretedent na presto, kojim zasad vlada Federer. Da je Safin bio iole ozbiljniji, ne bi ono bila "weak" era.
Novak tenis jeste neverovatan, najbolji, ali kad odigra kao protiv Federera nedavno. Ako uzme sva 4 i olimpijadu ove godine, TO JE TO, bez obzira na konačan broj mejdzora. A imaće ih koliko i Federer, možda i više, samo zdravlja i sreće.

ehhhh

pre 8 godina

Ne želim da omalovažim bilo koga ko analizira današnji tenis i igrače, ali bih voleo da čujem šta Ivan Lendl, Andre Agasi, Pit Sampras i ostali koji su bili istinski šampioni (ne pominjem Mekinroa i Bekera :-) misle o Novaku Djokoviću...sada, ranije...

Randja 92

pre 8 godina

Ljudi sta vas briga koliko Novak,Nadal,Federer i Marej imaju godine to je tako i nista se tu ne moze promeniti!!!
svako ce da igra dok on misli da treba da igra!!!
sta ako Federer ima 5
godine vise od nadala a 6 o Novaka i Mareja pa da li su oni krivi za to???? sta vise hejtujete sa tim godinama??? smarate vise!!! gledajte kako igraju i navijajte za svog igraca!!! a kad budu svi oni u penziji onda podvucite crtu i recite :
1. ovaj je osvojio ovoliko gs
2. ovaj je osvojio ovoliko mastersa
3. osvojio zavrsni masters kup
4. proveo br nedelja na 1 mesto
5. medjusoban skor sa najvecim rivalima
6. broj titula
7. najbolji na odredjenoj podlozi
8 i ta GOAT lista ako treba i nju gledajte!!!!
pa dajte vise smarate sa mrznju. UZIVAJTE U TENISU

Schone

pre 8 godina

Ne vidim razlog da se omalovazava ono sto je Fereira postigao u svojoj karijeri. Zar je malo biti sesti igrac, osvojiti 15 turnira (mnogi poznatiji ne osvoje ni priblizno), igrati polufinala na GS i imati skoro pozitivan bilans (7-6) protiv Samprasa koji se smatra jednim od najboljih igraca. Mozda vise objektivnosti ne bi bilo na odmet. Fereira je itekako kompetentan da komentarise zbivanja u tenisu. U svakom slucaju je strucniji nego bilo ko od nas koji ovde pametuju.

Vartolomej

pre 8 godina

Koja bre zlatna era tenisa, ovo je najslabija konkurencija ikad, zato NĐ dominira... a što nije dominirao u vreme Federerovo i Nadalovo? Pa Nadal ga tri godine od 2012. do 2014. u tri finala! I to Nadal u padu. Sad imamo istrošenog Nadala i Matorog Federera. Zato je lako Noletu da dominira. Oni će uvek biti za klasu ispred njega, nema Nole taj kvalitet on je prosečan teniser. he he

drago

pre 8 godina

Po naslovu bi rekao da Coric nece doci ni blizu a on kaze da ce biti u vrhu.
Glupost je u vezi Agassija i Samprasa, Raonic bio mogao do Slama a Rafa je vjerovatno gotov.

bannee44

pre 8 godina

@Anđela
A da bi Nadal bio kao Novak mora da osvoji 1 wimbledon, zatim jos 5 puta Australian Open....
Uostalom, sabirace se utisci za jedno 5-6godina, a vec sledece godine u mozda vec ovo vreme Nadal ce gledati u ledja Novaku sto se tice GS... Cinjenica je ta da Novak ima vise sanse da osvoji svaki naredni GS nego Nadal da dodje do 1/4 finala....

nole

pre 8 godina

Ali vrh su ovi sto verovatno i navijaju za Nadala kad igra protiv Novaka.Pa gospodo blizu je Nole po broju gren-slemova.Inace,pozitivan skor ima i protiv Nadala i protiv RF.Ne postoji teniser koji ima bolji skor u medjusobnim duelima sa Noletom.Od poslednjih 5 slemova osvojio 4.Na ATP listi ima poena koliko RF i Mari zajedno.I opet ga neko naziva folirantom.Usudjuje se.Oprosti im Boze.NOLE IS KING!!!

anders

pre 8 godina

Andjela moze i obrnuto...u svakom slucaju Nadala ce stici.i.prestici po broju GS titula,po mastersima ga je pretekao vec..a jos ce to da ucvrsti..i na kraju u inat zapadu prestize i dedicu RF

nole

pre 8 godina

Za mene je merilo izadjemo na teren,oci u oci,i vidimo ko je bolji...Ako sam ja tebe dobio 23 puta a ti mene 22...pa ko je onda bolji teniser?!Ti?RF ne moze biti najbolji teniser u istoriji dokle god ima negativan skor i protiv Noleta i protiv Nadala!!!

znanje-imanje

pre 8 godina

Komentatori koji preziru Fereiru su zaista samo za podsmeh i prezir! I tu takođe nema nikakvog mesta političkoj korektnosti!
Vejn nije bio vrhunski igrač, bio je malo "stif". Ranking možda ali baš nikakve sličnost sa Gaskeom ili Monfilsom! - no bio je vrlo solidne i konstante, duge profesionalne karijere.
Dakle
1. baš je logično pitati nekog ko se ne samo apsolutno razume nego baš ima izbliza uvid u realnost tenisa; ma odlično što hoće da odvoji vreme i još bolje što priča šta misli, a ne standard fraze!
2. komentari "koji je ovaj levak" su baš ono skorojevićko nezaustavljivo istrčavanje. Tenis ne počinje i ne prestaje sa Novakom. Još manje tenis niti počinje niti će prestati sa onima koji ga prate jer Srbin pobeđuje a ne zato što vole tenis.
Najzad namačinjanje da je Novak ipak (već) najbolji je em besmisleno em netačno.
Ako pretpostavmo da je Rozvelt ipak imao preslabu konkurenciju najdominantniji ikada bio je Rod Lejver, kojeg je suludi sukob oko profesionalizma sprečio da postane rezultatima nedostižan. Ipak realno, za sada, i najatraktivniji i najuspešniji igrač ikada je Rodžer Federer. Novak se približava što je super, ali kad bude ako bude biće, a dotada - nije. Ono Nole je dobijao jaču konkurenciju iliti gušći špic koji je pobeđivao - ne stoji. Radi se o većoj raznovrsnosti podloga i specijalista ranije za Federera. Kada (ako) uzme još 3-4 Slama i poveća H2H biće izjednačen sa Rodžerom a kada (ako) stigne do 15-16-17 a Rodžer više ne - biće i najbolji ikada.

drago

pre 8 godina

Sto i ti nisi bio politicki nekorektan pa napisao da u Muzeju Wimbledona ima prijevod na - hrvatski!
Ta bi crtica mnoge zanimala, na ovaj ili onaj nacin.

Max

pre 8 godina

Ovaj nema pojma - ajd da je osvojio dva-tri slema pa da njegove reči imaju neku težinu. Omalovažava Samprasa koji jeste bio servis volej igrače, ali osim nestvarnih voleja imao je i odličan forhend. Ako je prevod dobar, reći za bilo kog legendarnog tenisera, a Nadal to jeste sa 14 slemova "odsvirao svoje" prostački zvuči. I nije Nadala prevazišao današnji tenis - nije se igra promenila od 2013. pa i 2014. nego je Nadal mnogo pao.

veni vidi vici

pre 8 godina

Vraca se jaci nego ikad... vamosss najveci ratnice od kad je sporta da pometes ove folirante..a ti Fereira idi igraj golf..nije daleko bila 2103 i finale us opena kad je ispegla Djokovica i to komotno 6:2 3:6 6:4 6:1 lagano moj Fereira.. Covjek je uzeo 14 grend slemova legendiceeeee i jos ce 2 najmanje zivi bili pa vidjeli!!!!ratnik je ratnik!!!

povredjenn

pre 8 godina

Svaka generacija kroz istoriju tenisa je podizala igru na veci nivo, sa 20ak godina su se probijali u vrh, i to je normalno i ocekivano. Novakova, Rodzerova, Samprasova, Bekerova, Edbergova i tako unazad (pogledajte sa koliko god. su se osvajali slemovi). Ono sto zaboravljate je da iza Novakove generacije, koja je makar fizicki podigla nivo tenisa, ima jos par generacija, a oni nisu ni dostigli, a kamoli prestigli nivo tenisa predhodnika. 2009, pre 7 godina!, je poslednji mladi igrac osvojio GS, Del Potro sa 20g.

Perhan

pre 8 godina

Čorić se naslikava sa curom manekenkom po instagramu i od toga nema ništa. Čim god se danas bavio moraš biti 100% u tome za uspijeh, kao šta je Novak jutro nakon svoje svadbe odletio na trening. Sam tako mozes steci sigurnost u forhendu. Čorić je izabrao nešto drugo a mogao je do vrha. Al takvih prica kod nas na tone. Svaka ulica ima jednog svjetskog potencijala koji je mogao da nije bilo alkohola, žena, bmwa i separea u diskačima.

oglo

pre 8 godina

i dalje je marvi glavni protivnik. inace meni se od klinaca najvise svidja neki mrsavi rus ima jedno 17 godina al trebace mu bar jos 3 da dobije na snazi.

mile

pre 8 godina

Ćorić izgubio danas u Monpeljeu od 121 na listi. Šta se Hrvati lože nije mi jasno? Možda jednog dana i iznenadi ali Novak je jedan i neponovljiv.

max

pre 8 godina

Evo upravo sam odgledao Corica, i zapazio isto sto je ovaj rekao: -da decko ne veruje dovoljno u sebe, tj. svoje udarce..
Izgubio je od Berera, koji mu je odrzao javni cas tenisa. Borna je zapoceo tako sto je u prvom gemu (imao je pocetni servis) ziheraski ispogadjao oko T-linije, skoro svaki servis je isao tu, zatim je odmah napravio brejk dok je Berer nastimavao svoje nisanske sprave.. a onda je vratio brejk i isprobijao ga pasing sutevima i iz forhenda i iz bekhenda.. Prosto je oduvao malog un nastavku koji je do kraja nastavio samo da chokira!

danix

pre 8 godina

Covjek je iznio svoje misljenje koje moze,a ne mora biti tacno,koje se nekome svidja a nekome ne,sve je za diskusiju,a jedina istina se nalazi na semaforu,matematika nikada ne laze.
Ja ne bih jos otpisivao ni Rafu,ni Fedexa,Raonic je odlican igrac ali,kao prvo,on nije gradjen za sampiona,nezgrapan je i sklon povredama a i vec ima 26 god,Borna Coric ce biti dobar,ali sacekajmo da odraste,vidjeli smo Ezeni Busar,malu Kanadjanku,bila je najbolja juniorka,prvu godinu je igrala fantasticno,a onda se prosula,eno je na 56 mjestu WTA.Dakle,veliki sampion moze biti samo kompletna licnost,a od aktuelnih to su Novak i Fedex,a o Rafi ne bih jos pricao,Mari je tu negdje,fali mu samo psihicka stabilnost,a Stan je k'o vrijeme,nestabilan.
Mladjih jos nema na vidiku.Kriza mladih talenata.
Medjutim,svi se slazemo,osim bijednih mrzitelja,da je Novak ta kompletna licnost i sampion,da Novak obiljezava ovu Zlatnu eru tenisa,da tenis podize na visi nivo.
Uzivajmo u Zlatnoj eri tenisa.

mrmoney

pre 8 godina

Iskreno govoreci danas je Novak najbolji teniser na svetu i skoro pa niko ne moze da mu pripreti. Sto se tice konkurencije tu se ne moze reci da je Federerova bila losija samo je Federer bio za klasu bolji njih, kao sto je sada Novak. Kao sledeci igrac koji ce se boriti za GS vidim Kirijosa, znam da svi govore kako je indijanac ovo ono ali ono sto ja vidim jeste da je on u tenisu kao Luis Hamilton u Formuli 1 i zato mislim da ce doci cas kada ce uspeti!!

nevski

pre 8 godina

Vejn Fereira je bio sasvim solidan teniser,slobodno mogu reci,sadasnji pandam bi.mu bili Monfis ili Gaske,po rezultatima naravno. Sto se Rafe tice,vratice se,voleo bih,ali,GS,bice pakleno tesko doci do titule,da ne kazem nemoguce. Mlade nade,Raonic ima jako brze udarce,ali,nema ostrinu i dubinu ni forhenda a bekenda pogotovo,moze jos da napreduje,ali,ne nesto spektakularno. Mali Hrvat Borna,ukoliko resi da batali slikanje za magazine i zivot kakvim zivi,a,mislim da mu tenis nije prioritet broj jedan trenutno,ima potencijal da bude najbolji hrvatski teniser svih vremena. Treba da ojaca,da sazri fizicki,psihicki pogotovo,ali,licno mislim da je veci talenat od Raonica,i to meni kao Srbinu ne predstavlja problem,bicu srecan zbog obojice.....Ipak,ukoliko sredi glavu,Nik Kirijos je buduca dominantna figura u tenisu,ko to vec sad ne vidi,ili ne zeli da vidi,ili blage veze sa tenisom nema....Ali,srediti glavu je tesko,ponekad i pretesko...
Ono sto nas najvise interesuje,naredne dve tri sezone,jedini igrac koji bi iole mogao da realno zapreti Novaku,ali,najranije za recimo godinu dana,Huan Martin Del Potro,fenomenalni sportista i pre svega covek,limitiran silnim povredama,ali covek ciji forhendi ubijaju,vidim da je na putu povratka,i,verujte,ako se vrati,bice Novaku rival broj jedan,vec sledece godine.....taman toliko Novaku treba da svrgne dedu jednom za svagda.

Igor

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
… +
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016
(Igor, 2. februar 2016 15:51)

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.
(b92 najbolji, 2. februar 2016 16:47)
Roger je posle osvajanja Wimbledona 2012 ponovo postao broj 1 tako da ovih 5 pobeda pre toga govore u prilog tome da je on bio u vrhunskoj fizičkoj formi.
Moje misljenje je da je on i danas u vrhunskoj formi jer da nije nema šanse da bi prošle godine mogao da pobedi igrače kao što su Stan, Andy, Novak, Rafa ili Berdih.
Razlika je u tome da je Novak mentalno iznad svih i da je podigao lestvicu suviše visoko.
Pozdrav

antiDebil

pre 8 godina

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.
(b92 najbolji, 2. februar 2016 16:47)

Sta po tebi predstavlja trideseta ???

Beobrad

pre 8 godina

U svemu se slazem s Fereirom, osim za duele Agasija i Samprasa!
Pistol Pit je bio opasno dobar teniser!
Ipak, mozda on zna nesto sto mi ne znamo.
Dobar intervju, Vejn iskren i direktan.

Dragana

pre 8 godina

Do pre neki dan ste se pitali ko je on pa ste ga nazivali "lokalac" a sada je "sve lepo objasnio".Čim pohvali Djokovića odmah menjate mišljenje.

pribil

pre 8 godina

Pratim tenis od 1985 i zivojinovicevog uspona, mogu da kazem da je federer najtalentovaniji teniser koga sam gledao i mozda mekinro, ali najkompletniji je nole, a to znaci i najbolji.

Kum

pre 8 godina

Bio si sesti na ATP i nasao si da komentarises Nadala? Ha ha.

Ali evo recu ti ja, naseg n0la ce uskoro da zaustave godine, i i mladji teniseri. Blizi se trideseta i odavde ima samo downhill baby, svaki mesec ce biti sporiji za par mm-a, sto ce biti taman dosta da ne stigne one lopte koje je do sada stizao.
Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu.



Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce
(Dr.Roddick, 2. februar 2016 15:49)


Komentar ti odise samo frustracijama, a ne poznavanjem tenisa...

Novosadjanin.

pre 8 godina

Borna ima talenat, ima idealnu visinu za tenis 185-188 ( U tom rasponu su Djokovic, Nadal, Federer, Marej), ali nema dovoljno kg, samim tim nema snagu u udarcima. Decko mora da nabaci 5-6 kg misicne mase ako planira da bude konkurentan za neki GS trofej. Naravno ovo sve kada Novak napuni 33-34 godine.
Nacin na koji Djokovic cuva svoje telo (odigra 16-17 turnira, za razliku od recimo Ferera koji odigra 30), kako pristupa pripremi, ishrani verujem da uz jos bolje uslove koje ce imati sportisti u buducnosti, mozemo ocekivati da igra jos 6-7 god na vrhunskom nivou (Federer).
Zamislite izjavu 2022 : ''Igram najbolji tenis u zivotu''.
To je sasvim moguce. Jer ko je ocekivao da tako nesto izjavi Federer 2007-2008. A on je to izjavio 2015.

Svete

pre 8 godina

Novak je svakako dominantan i tek ce to pokazati, Nadal je verovatno odsvirao svoje a to se najbolje vidi po njegovom fizickom izgledu - deluje izmučeno, Coric ce biti dobar - danas je mnogo jaca konkurencija i teze je tinejdzerima da se probiju u vrh za razliku recimo kada su to radili Nadal i Djokovic, veliki je takmicar i cini mi se da ima ono nesto i to mu dovoljno da nadoknadi trenutne igracke nedostatke a i vremenom ce sve popravljati.
Sa druge strane nije mi jasno toliko pominjanje Kirjosa, svako ga provuce kroz usta, kao da je uslov za dobijanje akreditacije za turnir bio pominjanje Kirjosa potpuno nejasno, decko, lik, covek kako god je stopostotna dileja i on sa takvim ponasanjem ne moze daleko da dogura i da uradi bilo sta konkretnije, mada i Rodzer je bio divalj ali cini mi se da je ovaj posebna prica, dovoljno je pogledati njegovu konferenciju cini mi se posle poslednje pobede na ovom turniru i taj izraz lica i govor tela...
Potpuna suprotnost od njega je Zverev a njega retko ko pominje, on ce najverovatnije biti najbolji od svih njih naravno kada Novak bude rekao dosta je bilo sad ja odoh....!

braman

pre 8 godina

Federer je najbolji tenis igrao u 34oj... po sopstvenom priznanju.
Novak još uvek nije dostigao svoj pik. On još uči. Još važnije, sam je sebi mera, kontroliše i poznaje svoj um i telo, disciplinovan način života, dobar tim, motivisanost...
Njegov cilj je da bude najbolji svih vremena. I čini se izvesnim.
A posle toga... da l' će juriti samog sebe, ko zna?
Njegove reakcije nakon titula, njegov pogled na konferencijama nakon turnira... govore da će postići. Sve što želi.
Rivali? Više se tu niko nista ne pita. Pogotovo ne u konkurenciji Raonića, Zvereva, Kirjosa... Ima da ih mlati do 38.
Tad ce se i povuci. Kao prvi.

b92 najbolji

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
… +
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016
(Igor, 2. februar 2016 15:51)

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.

Scholes

pre 8 godina

Neko ko je u celoj karijeri osvojio 15 titula ce da prica nesto o drugom po broju gren slem titula u istoriji. Niko ne zna sta nosi sutra, tako da te "vilander" komentare svi trebaju da zadrze za sebe umesto sto lupetaju. Nadal kad je uhvatio onaj zamah svi govorili samo je pitanje vremena kada ce preskociti Federera, i onda jedna povreda, druga povreda i nista za sad od toga, ali niko ne moze da prica sta ce biti kroz sest ili dvanaest meseci. Isto Novak kad je predavao meceve, pa te se razboljevao.. isto svi govorili kako nece dostici svoj potencijal i kako nikad nece biti u rangu Rogera i Rafe, a sad ih mlati k'o nista.. Dani Pedrosa je rekao, ima trenutka kad je sve savrseno, i kad taj trenutak prodje samo ponovo juris za njim.. Nista nije sigurno.

anica

pre 8 godina

(veliki strumf, 2. februar 2016 15:57)
Tenis pratim od 2007, ne secam se njega, niti sam ga ikad videla u medijima, mozda mi je promaklo. Ne vidim u cemu je problem.

bannee44

pre 8 godina

Jel to isti onaj Fereira koji je najavljivao pobedu Federera u polufinalu? hahah... sve sami strucnjaci, ne znam samo ko im daje medijski prostor...

veliki strumf

pre 8 godina

@anica Ostavljas ovoliko komentara, a nisi cula za Vejna Fereiru? Ili si dosta mlada, ili tenis pratis tek par godina. Bio je odlican igrac u eri kada je bilo dosta dobrih igraca, ne samo pomenuti Sampras, Agasi i Ceng. Inace, jedan od boljih intervjua - volim kad covek ima jasan stav i ne boji se da ga iznese, ne poltronise i ne izjavljuje sta bi voleo (kao Vilander, Bjorkman i ekipa), vec realno komentarise. Bravo za Vejna.

Djole

pre 8 godina

Nevjerovatno je to da su Novaku maltene jedine opasnosti Svajcarci. Ja ne znam kako je Marej 2 na svijetu, a redovno gubi od Djokovica, od Federera da ne pricam. Rodje na 2 dobijena seta i Stana na GS-u se treba paziti, a ostalo jedno veliko NISTA.

Igor

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
+
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016

Milosss

pre 8 godina

Novakova finala i titule na Gren Slemovima i rang njegovih protivnika:

USO 2007 finale : Federer (1) / Nole (3)
AO 2008 titula : Conga (38) / (3)
USO 2010 finale : Nadal (1) / (3)
AO 2011 titula : Marej (5) / (3)
W 2011 titula : Nadal (1) / (2)
USO 2011 titula : Nadal (2) / (1)
AO 2012 titula : Nadal (2) / (1)
RG 2012 finale : Nadal (2) / (1)
USO 2012 finale : Marej (4) / (2)
AO 2013 titula : Marej (3) / (1)
W 2013 finale : Marej (2) / (1)
USO 2013 finale : Nadal (2) / (1)
RG 2014 finale : Nadal (1) / (2)
W 2014 titula : Federer (4) / (1)
AO 2015 titula : Marej (6) / (1)
RG 2015 finale : Vavrinka (9) / (1)
W 2015 titula : Federer (2) / (1)
USO 2015 titula : Federer (2) / (1)
AO 2016 titula : Marej (2) / (1)
(plus na vecini slemova u polufinalu morao da igra sa Nadalom ili Federerom ili Marejem dok ga je u finalu vec cekao neko od njih)

Federerovi protivnici u finalima slemova: W 2003 : Filipusis (48), Safin, Rodik, Hjuit, Rodik, Agasi, Bagdatis, Nadal, Nadal, Rodik, Gonzales, Nadal, Nadal, Djokovic, Nadal, Nadal, Marej, Nadal, Soderling, Rodik, Del Potro, Marej, Nadal, Marej, Djokovic, Djokovic, Djokovic

TOLIKO! Mislim da je vise nego ocigledno ko je na tezi nacin dolazio do svojih tofeja i ko je bolji teniser

kimiko

pre 8 godina

E sto ne volim ovakve tonove, pa bez obzira o kome se radi i sta taj radi.Ko je bre odsvirao svoje? Rafu sam uvek veoma cenio i smatram ga jednim od najvecih.Voleo bih da se vrati i ubedjen sam da nije sve rekao.
A sta ce biti pametnjakovicu ako Rafa uzme jos koji GS? Hoces li imati bar malo obraza i casti tada,ako je sada nemas.

prof.

pre 8 godina

Реално, сем Вавринке, ја бих се плашио Раонића. Раније га нисам волео јер је био само бомбардер, али дечко је стварно маестрално играо АО и мислим да ће бити тешко ако Ноле налети на њега. Испао је само зато што је имао повреду.

Dr.Roddick

pre 8 godina

Bio si sesti na ATP i nasao si da komentarises Nadala? Ha ha.

Ali evo recu ti ja, naseg n0la ce uskoro da zaustave godine, i i mladji teniseri. Blizi se trideseta i odavde ima samo downhill baby, svaki mesec ce biti sporiji za par mm-a, sto ce biti taman dosta da ne stigne one lopte koje je do sada stizao.
Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu.



Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce

Djole

pre 8 godina

Nevjerovatno je to da su Novaku maltene jedine opasnosti Svajcarci. Ja ne znam kako je Marej 2 na svijetu, a redovno gubi od Djokovica, od Federera da ne pricam. Rodje na 2 dobijena seta i Stana na GS-u se treba paziti, a ostalo jedno veliko NISTA.

Milosss

pre 8 godina

Novakova finala i titule na Gren Slemovima i rang njegovih protivnika:

USO 2007 finale : Federer (1) / Nole (3)
AO 2008 titula : Conga (38) / (3)
USO 2010 finale : Nadal (1) / (3)
AO 2011 titula : Marej (5) / (3)
W 2011 titula : Nadal (1) / (2)
USO 2011 titula : Nadal (2) / (1)
AO 2012 titula : Nadal (2) / (1)
RG 2012 finale : Nadal (2) / (1)
USO 2012 finale : Marej (4) / (2)
AO 2013 titula : Marej (3) / (1)
W 2013 finale : Marej (2) / (1)
USO 2013 finale : Nadal (2) / (1)
RG 2014 finale : Nadal (1) / (2)
W 2014 titula : Federer (4) / (1)
AO 2015 titula : Marej (6) / (1)
RG 2015 finale : Vavrinka (9) / (1)
W 2015 titula : Federer (2) / (1)
USO 2015 titula : Federer (2) / (1)
AO 2016 titula : Marej (2) / (1)
(plus na vecini slemova u polufinalu morao da igra sa Nadalom ili Federerom ili Marejem dok ga je u finalu vec cekao neko od njih)

Federerovi protivnici u finalima slemova: W 2003 : Filipusis (48), Safin, Rodik, Hjuit, Rodik, Agasi, Bagdatis, Nadal, Nadal, Rodik, Gonzales, Nadal, Nadal, Djokovic, Nadal, Nadal, Marej, Nadal, Soderling, Rodik, Del Potro, Marej, Nadal, Marej, Djokovic, Djokovic, Djokovic

TOLIKO! Mislim da je vise nego ocigledno ko je na tezi nacin dolazio do svojih tofeja i ko je bolji teniser

Novosadjanin.

pre 8 godina

Borna ima talenat, ima idealnu visinu za tenis 185-188 ( U tom rasponu su Djokovic, Nadal, Federer, Marej), ali nema dovoljno kg, samim tim nema snagu u udarcima. Decko mora da nabaci 5-6 kg misicne mase ako planira da bude konkurentan za neki GS trofej. Naravno ovo sve kada Novak napuni 33-34 godine.
Nacin na koji Djokovic cuva svoje telo (odigra 16-17 turnira, za razliku od recimo Ferera koji odigra 30), kako pristupa pripremi, ishrani verujem da uz jos bolje uslove koje ce imati sportisti u buducnosti, mozemo ocekivati da igra jos 6-7 god na vrhunskom nivou (Federer).
Zamislite izjavu 2022 : ''Igram najbolji tenis u zivotu''.
To je sasvim moguce. Jer ko je ocekivao da tako nesto izjavi Federer 2007-2008. A on je to izjavio 2015.

bannee44

pre 8 godina

Jel to isti onaj Fereira koji je najavljivao pobedu Federera u polufinalu? hahah... sve sami strucnjaci, ne znam samo ko im daje medijski prostor...

pribil

pre 8 godina

Pratim tenis od 1985 i zivojinovicevog uspona, mogu da kazem da je federer najtalentovaniji teniser koga sam gledao i mozda mekinro, ali najkompletniji je nole, a to znaci i najbolji.

Svete

pre 8 godina

Novak je svakako dominantan i tek ce to pokazati, Nadal je verovatno odsvirao svoje a to se najbolje vidi po njegovom fizickom izgledu - deluje izmučeno, Coric ce biti dobar - danas je mnogo jaca konkurencija i teze je tinejdzerima da se probiju u vrh za razliku recimo kada su to radili Nadal i Djokovic, veliki je takmicar i cini mi se da ima ono nesto i to mu dovoljno da nadoknadi trenutne igracke nedostatke a i vremenom ce sve popravljati.
Sa druge strane nije mi jasno toliko pominjanje Kirjosa, svako ga provuce kroz usta, kao da je uslov za dobijanje akreditacije za turnir bio pominjanje Kirjosa potpuno nejasno, decko, lik, covek kako god je stopostotna dileja i on sa takvim ponasanjem ne moze daleko da dogura i da uradi bilo sta konkretnije, mada i Rodzer je bio divalj ali cini mi se da je ovaj posebna prica, dovoljno je pogledati njegovu konferenciju cini mi se posle poslednje pobede na ovom turniru i taj izraz lica i govor tela...
Potpuna suprotnost od njega je Zverev a njega retko ko pominje, on ce najverovatnije biti najbolji od svih njih naravno kada Novak bude rekao dosta je bilo sad ja odoh....!

Scholes

pre 8 godina

Neko ko je u celoj karijeri osvojio 15 titula ce da prica nesto o drugom po broju gren slem titula u istoriji. Niko ne zna sta nosi sutra, tako da te "vilander" komentare svi trebaju da zadrze za sebe umesto sto lupetaju. Nadal kad je uhvatio onaj zamah svi govorili samo je pitanje vremena kada ce preskociti Federera, i onda jedna povreda, druga povreda i nista za sad od toga, ali niko ne moze da prica sta ce biti kroz sest ili dvanaest meseci. Isto Novak kad je predavao meceve, pa te se razboljevao.. isto svi govorili kako nece dostici svoj potencijal i kako nikad nece biti u rangu Rogera i Rafe, a sad ih mlati k'o nista.. Dani Pedrosa je rekao, ima trenutka kad je sve savrseno, i kad taj trenutak prodje samo ponovo juris za njim.. Nista nije sigurno.

Igor

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
… +
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016
(Igor, 2. februar 2016 15:51)

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.
(b92 najbolji, 2. februar 2016 16:47)
Roger je posle osvajanja Wimbledona 2012 ponovo postao broj 1 tako da ovih 5 pobeda pre toga govore u prilog tome da je on bio u vrhunskoj fizičkoj formi.
Moje misljenje je da je on i danas u vrhunskoj formi jer da nije nema šanse da bi prošle godine mogao da pobedi igrače kao što su Stan, Andy, Novak, Rafa ili Berdih.
Razlika je u tome da je Novak mentalno iznad svih i da je podigao lestvicu suviše visoko.
Pozdrav

veliki strumf

pre 8 godina

@anica Ostavljas ovoliko komentara, a nisi cula za Vejna Fereiru? Ili si dosta mlada, ili tenis pratis tek par godina. Bio je odlican igrac u eri kada je bilo dosta dobrih igraca, ne samo pomenuti Sampras, Agasi i Ceng. Inace, jedan od boljih intervjua - volim kad covek ima jasan stav i ne boji se da ga iznese, ne poltronise i ne izjavljuje sta bi voleo (kao Vilander, Bjorkman i ekipa), vec realno komentarise. Bravo za Vejna.

prof.

pre 8 godina

Реално, сем Вавринке, ја бих се плашио Раонића. Раније га нисам волео јер је био само бомбардер, али дечко је стварно маестрално играо АО и мислим да ће бити тешко ако Ноле налети на њега. Испао је само зато што је имао повреду.

Igor

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
+
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016

Kum

pre 8 godina

Bio si sesti na ATP i nasao si da komentarises Nadala? Ha ha.

Ali evo recu ti ja, naseg n0la ce uskoro da zaustave godine, i i mladji teniseri. Blizi se trideseta i odavde ima samo downhill baby, svaki mesec ce biti sporiji za par mm-a, sto ce biti taman dosta da ne stigne one lopte koje je do sada stizao.
Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu.



Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce
(Dr.Roddick, 2. februar 2016 15:49)


Komentar ti odise samo frustracijama, a ne poznavanjem tenisa...

Beobrad

pre 8 godina

U svemu se slazem s Fereirom, osim za duele Agasija i Samprasa!
Pistol Pit je bio opasno dobar teniser!
Ipak, mozda on zna nesto sto mi ne znamo.
Dobar intervju, Vejn iskren i direktan.

danix

pre 8 godina

Covjek je iznio svoje misljenje koje moze,a ne mora biti tacno,koje se nekome svidja a nekome ne,sve je za diskusiju,a jedina istina se nalazi na semaforu,matematika nikada ne laze.
Ja ne bih jos otpisivao ni Rafu,ni Fedexa,Raonic je odlican igrac ali,kao prvo,on nije gradjen za sampiona,nezgrapan je i sklon povredama a i vec ima 26 god,Borna Coric ce biti dobar,ali sacekajmo da odraste,vidjeli smo Ezeni Busar,malu Kanadjanku,bila je najbolja juniorka,prvu godinu je igrala fantasticno,a onda se prosula,eno je na 56 mjestu WTA.Dakle,veliki sampion moze biti samo kompletna licnost,a od aktuelnih to su Novak i Fedex,a o Rafi ne bih jos pricao,Mari je tu negdje,fali mu samo psihicka stabilnost,a Stan je k'o vrijeme,nestabilan.
Mladjih jos nema na vidiku.Kriza mladih talenata.
Medjutim,svi se slazemo,osim bijednih mrzitelja,da je Novak ta kompletna licnost i sampion,da Novak obiljezava ovu Zlatnu eru tenisa,da tenis podize na visi nivo.
Uzivajmo u Zlatnoj eri tenisa.

logic?

pre 8 godina

Ne razumem ljude sto pisu da je bio samo 6. na svetu i da ne sme da komentarise Nadala ili bilo koga. Pa vi niste bili na ATP listi pa komentarisete sve tenisere u top 10.

mile

pre 8 godina

Ćorić izgubio danas u Monpeljeu od 121 na listi. Šta se Hrvati lože nije mi jasno? Možda jednog dana i iznenadi ali Novak je jedan i neponovljiv.

antiDebil

pre 8 godina

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.
(b92 najbolji, 2. februar 2016 16:47)

Sta po tebi predstavlja trideseta ???

nevski

pre 8 godina

Vejn Fereira je bio sasvim solidan teniser,slobodno mogu reci,sadasnji pandam bi.mu bili Monfis ili Gaske,po rezultatima naravno. Sto se Rafe tice,vratice se,voleo bih,ali,GS,bice pakleno tesko doci do titule,da ne kazem nemoguce. Mlade nade,Raonic ima jako brze udarce,ali,nema ostrinu i dubinu ni forhenda a bekenda pogotovo,moze jos da napreduje,ali,ne nesto spektakularno. Mali Hrvat Borna,ukoliko resi da batali slikanje za magazine i zivot kakvim zivi,a,mislim da mu tenis nije prioritet broj jedan trenutno,ima potencijal da bude najbolji hrvatski teniser svih vremena. Treba da ojaca,da sazri fizicki,psihicki pogotovo,ali,licno mislim da je veci talenat od Raonica,i to meni kao Srbinu ne predstavlja problem,bicu srecan zbog obojice.....Ipak,ukoliko sredi glavu,Nik Kirijos je buduca dominantna figura u tenisu,ko to vec sad ne vidi,ili ne zeli da vidi,ili blage veze sa tenisom nema....Ali,srediti glavu je tesko,ponekad i pretesko...
Ono sto nas najvise interesuje,naredne dve tri sezone,jedini igrac koji bi iole mogao da realno zapreti Novaku,ali,najranije za recimo godinu dana,Huan Martin Del Potro,fenomenalni sportista i pre svega covek,limitiran silnim povredama,ali covek ciji forhendi ubijaju,vidim da je na putu povratka,i,verujte,ako se vrati,bice Novaku rival broj jedan,vec sledece godine.....taman toliko Novaku treba da svrgne dedu jednom za svagda.

povredjenn

pre 8 godina

Svaka generacija kroz istoriju tenisa je podizala igru na veci nivo, sa 20ak godina su se probijali u vrh, i to je normalno i ocekivano. Novakova, Rodzerova, Samprasova, Bekerova, Edbergova i tako unazad (pogledajte sa koliko god. su se osvajali slemovi). Ono sto zaboravljate je da iza Novakove generacije, koja je makar fizicki podigla nivo tenisa, ima jos par generacija, a oni nisu ni dostigli, a kamoli prestigli nivo tenisa predhodnika. 2009, pre 7 godina!, je poslednji mladi igrac osvojio GS, Del Potro sa 20g.

Schone

pre 8 godina

Ne vidim razlog da se omalovazava ono sto je Fereira postigao u svojoj karijeri. Zar je malo biti sesti igrac, osvojiti 15 turnira (mnogi poznatiji ne osvoje ni priblizno), igrati polufinala na GS i imati skoro pozitivan bilans (7-6) protiv Samprasa koji se smatra jednim od najboljih igraca. Mozda vise objektivnosti ne bi bilo na odmet. Fereira je itekako kompetentan da komentarise zbivanja u tenisu. U svakom slucaju je strucniji nego bilo ko od nas koji ovde pametuju.

nole

pre 8 godina

Za mene je merilo izadjemo na teren,oci u oci,i vidimo ko je bolji...Ako sam ja tebe dobio 23 puta a ti mene 22...pa ko je onda bolji teniser?!Ti?RF ne moze biti najbolji teniser u istoriji dokle god ima negativan skor i protiv Noleta i protiv Nadala!!!

oglo

pre 8 godina

i dalje je marvi glavni protivnik. inace meni se od klinaca najvise svidja neki mrsavi rus ima jedno 17 godina al trebace mu bar jos 3 da dobije na snazi.

kimiko

pre 8 godina

E sto ne volim ovakve tonove, pa bez obzira o kome se radi i sta taj radi.Ko je bre odsvirao svoje? Rafu sam uvek veoma cenio i smatram ga jednim od najvecih.Voleo bih da se vrati i ubedjen sam da nije sve rekao.
A sta ce biti pametnjakovicu ako Rafa uzme jos koji GS? Hoces li imati bar malo obraza i casti tada,ako je sada nemas.

max

pre 8 godina

Evo upravo sam odgledao Corica, i zapazio isto sto je ovaj rekao: -da decko ne veruje dovoljno u sebe, tj. svoje udarce..
Izgubio je od Berera, koji mu je odrzao javni cas tenisa. Borna je zapoceo tako sto je u prvom gemu (imao je pocetni servis) ziheraski ispogadjao oko T-linije, skoro svaki servis je isao tu, zatim je odmah napravio brejk dok je Berer nastimavao svoje nisanske sprave.. a onda je vratio brejk i isprobijao ga pasing sutevima i iz forhenda i iz bekhenda.. Prosto je oduvao malog un nastavku koji je do kraja nastavio samo da chokira!

Randja 92

pre 8 godina

Ljudi sta vas briga koliko Novak,Nadal,Federer i Marej imaju godine to je tako i nista se tu ne moze promeniti!!!
svako ce da igra dok on misli da treba da igra!!!
sta ako Federer ima 5
godine vise od nadala a 6 o Novaka i Mareja pa da li su oni krivi za to???? sta vise hejtujete sa tim godinama??? smarate vise!!! gledajte kako igraju i navijajte za svog igraca!!! a kad budu svi oni u penziji onda podvucite crtu i recite :
1. ovaj je osvojio ovoliko gs
2. ovaj je osvojio ovoliko mastersa
3. osvojio zavrsni masters kup
4. proveo br nedelja na 1 mesto
5. medjusoban skor sa najvecim rivalima
6. broj titula
7. najbolji na odredjenoj podlozi
8 i ta GOAT lista ako treba i nju gledajte!!!!
pa dajte vise smarate sa mrznju. UZIVAJTE U TENISU

Perhan

pre 8 godina

Čorić se naslikava sa curom manekenkom po instagramu i od toga nema ništa. Čim god se danas bavio moraš biti 100% u tome za uspijeh, kao šta je Novak jutro nakon svoje svadbe odletio na trening. Sam tako mozes steci sigurnost u forhendu. Čorić je izabrao nešto drugo a mogao je do vrha. Al takvih prica kod nas na tone. Svaka ulica ima jednog svjetskog potencijala koji je mogao da nije bilo alkohola, žena, bmwa i separea u diskačima.

braman

pre 8 godina

Federer je najbolji tenis igrao u 34oj... po sopstvenom priznanju.
Novak još uvek nije dostigao svoj pik. On još uči. Još važnije, sam je sebi mera, kontroliše i poznaje svoj um i telo, disciplinovan način života, dobar tim, motivisanost...
Njegov cilj je da bude najbolji svih vremena. I čini se izvesnim.
A posle toga... da l' će juriti samog sebe, ko zna?
Njegove reakcije nakon titula, njegov pogled na konferencijama nakon turnira... govore da će postići. Sve što želi.
Rivali? Više se tu niko nista ne pita. Pogotovo ne u konkurenciji Raonića, Zvereva, Kirjosa... Ima da ih mlati do 38.
Tad ce se i povuci. Kao prvi.

nole

pre 8 godina

Ali vrh su ovi sto verovatno i navijaju za Nadala kad igra protiv Novaka.Pa gospodo blizu je Nole po broju gren-slemova.Inace,pozitivan skor ima i protiv Nadala i protiv RF.Ne postoji teniser koji ima bolji skor u medjusobnim duelima sa Noletom.Od poslednjih 5 slemova osvojio 4.Na ATP listi ima poena koliko RF i Mari zajedno.I opet ga neko naziva folirantom.Usudjuje se.Oprosti im Boze.NOLE IS KING!!!

dominus

pre 8 godina

Ovde i jeste problem što dosta onih koji, kao prate tenis - prate ga od pojave Novaka. Što napisa @ znanje-imanje, bilo je tenisa i pre, a biće i nakon Novaka. Ono, istina, najkompletniji ikad, reče Boltijeri (80+godina), koji je gledao i velikane starih vremena Panča, Lejvera, Rozvelta itd. Za Lejvera, mnogi kažu, bio igračina.
Pamtim Samprasa, ali sa kraja karijere (imao 15, kada je odigrao poslednju sezonu), s tim da ozbiljnije praćenje tenisa kreće od Federera (tokom 2004). Novak kasnije dolazi na red. On je trenutno pretedent na presto, kojim zasad vlada Federer. Da je Safin bio iole ozbiljniji, ne bi ono bila "weak" era.
Novak tenis jeste neverovatan, najbolji, ali kad odigra kao protiv Federera nedavno. Ako uzme sva 4 i olimpijadu ove godine, TO JE TO, bez obzira na konačan broj mejdzora. A imaće ih koliko i Federer, možda i više, samo zdravlja i sreće.

logic?

pre 8 godina

Ne razumem ljude sto pisu da je bio samo 6. na svetu i da ne sme da komentarise Nadala ili bilo koga. Pa vi niste bili na ATP listi pa komentarisete sve tenisere u top 10.

Dr.Roddick

pre 8 godina

Bio si sesti na ATP i nasao si da komentarises Nadala? Ha ha.

Ali evo recu ti ja, naseg n0la ce uskoro da zaustave godine, i i mladji teniseri. Blizi se trideseta i odavde ima samo downhill baby, svaki mesec ce biti sporiji za par mm-a, sto ce biti taman dosta da ne stigne one lopte koje je do sada stizao.
Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu.



Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce

bannee44

pre 8 godina

@Anđela
A da bi Nadal bio kao Novak mora da osvoji 1 wimbledon, zatim jos 5 puta Australian Open....
Uostalom, sabirace se utisci za jedno 5-6godina, a vec sledece godine u mozda vec ovo vreme Nadal ce gledati u ledja Novaku sto se tice GS... Cinjenica je ta da Novak ima vise sanse da osvoji svaki naredni GS nego Nadal da dodje do 1/4 finala....

anders

pre 8 godina

Andjela moze i obrnuto...u svakom slucaju Nadala ce stici.i.prestici po broju GS titula,po mastersima ga je pretekao vec..a jos ce to da ucvrsti..i na kraju u inat zapadu prestize i dedicu RF

znanje-imanje

pre 8 godina

Komentatori koji preziru Fereiru su zaista samo za podsmeh i prezir! I tu takođe nema nikakvog mesta političkoj korektnosti!
Vejn nije bio vrhunski igrač, bio je malo "stif". Ranking možda ali baš nikakve sličnost sa Gaskeom ili Monfilsom! - no bio je vrlo solidne i konstante, duge profesionalne karijere.
Dakle
1. baš je logično pitati nekog ko se ne samo apsolutno razume nego baš ima izbliza uvid u realnost tenisa; ma odlično što hoće da odvoji vreme i još bolje što priča šta misli, a ne standard fraze!
2. komentari "koji je ovaj levak" su baš ono skorojevićko nezaustavljivo istrčavanje. Tenis ne počinje i ne prestaje sa Novakom. Još manje tenis niti počinje niti će prestati sa onima koji ga prate jer Srbin pobeđuje a ne zato što vole tenis.
Najzad namačinjanje da je Novak ipak (već) najbolji je em besmisleno em netačno.
Ako pretpostavmo da je Rozvelt ipak imao preslabu konkurenciju najdominantniji ikada bio je Rod Lejver, kojeg je suludi sukob oko profesionalizma sprečio da postane rezultatima nedostižan. Ipak realno, za sada, i najatraktivniji i najuspešniji igrač ikada je Rodžer Federer. Novak se približava što je super, ali kad bude ako bude biće, a dotada - nije. Ono Nole je dobijao jaču konkurenciju iliti gušći špic koji je pobeđivao - ne stoji. Radi se o većoj raznovrsnosti podloga i specijalista ranije za Federera. Kada (ako) uzme još 3-4 Slama i poveća H2H biće izjednačen sa Rodžerom a kada (ako) stigne do 15-16-17 a Rodžer više ne - biće i najbolji ikada.

veni vidi vici

pre 8 godina

Vraca se jaci nego ikad... vamosss najveci ratnice od kad je sporta da pometes ove folirante..a ti Fereira idi igraj golf..nije daleko bila 2103 i finale us opena kad je ispegla Djokovica i to komotno 6:2 3:6 6:4 6:1 lagano moj Fereira.. Covjek je uzeo 14 grend slemova legendiceeeee i jos ce 2 najmanje zivi bili pa vidjeli!!!!ratnik je ratnik!!!

mrmoney

pre 8 godina

Iskreno govoreci danas je Novak najbolji teniser na svetu i skoro pa niko ne moze da mu pripreti. Sto se tice konkurencije tu se ne moze reci da je Federerova bila losija samo je Federer bio za klasu bolji njih, kao sto je sada Novak. Kao sledeci igrac koji ce se boriti za GS vidim Kirijosa, znam da svi govore kako je indijanac ovo ono ali ono sto ja vidim jeste da je on u tenisu kao Luis Hamilton u Formuli 1 i zato mislim da ce doci cas kada ce uspeti!!

b92 najbolji

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
… +
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016
(Igor, 2. februar 2016 15:51)

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.

gluperdo

pre 8 godina

Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu. 
Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce
(Dr.Roddick, 2. februar 2016 15:49)

Pa promeniće taktiku he he...

Vlajko 011

pre 8 godina

Jos malo statistike.
Na GS u polufinalima 6-4 za Novaka, u finalima 3-1 za istog, na zavrsnom turniru 3-0 za Novaka u finalima (ne racunajuci jedno Federerovo odustajanje) i samo jedna Federerova pobeda u polufinalu. Pa sta dalje da se razglaba.

anica

pre 8 godina

(veliki strumf, 2. februar 2016 15:57)
Tenis pratim od 2007, ne secam se njega, niti sam ga ikad videla u medijima, mozda mi je promaklo. Ne vidim u cemu je problem.

Hrvat

pre 8 godina

Ovaj naš ć0ra nije ni do koljena Novaku! Nikad ništa od njega. Pimpler običan prebacivač loptice, antitenisač. Nole je za njega umjetnik. To moram realno reć iako je naš.

Dragana

pre 8 godina

Do pre neki dan ste se pitali ko je on pa ste ga nazivali "lokalac" a sada je "sve lepo objasnio".Čim pohvali Djokovića odmah menjate mišljenje.

drago

pre 8 godina

Po naslovu bi rekao da Coric nece doci ni blizu a on kaze da ce biti u vrhu.
Glupost je u vezi Agassija i Samprasa, Raonic bio mogao do Slama a Rafa je vjerovatno gotov.

Vartolomej

pre 8 godina

Koja bre zlatna era tenisa, ovo je najslabija konkurencija ikad, zato NĐ dominira... a što nije dominirao u vreme Federerovo i Nadalovo? Pa Nadal ga tri godine od 2012. do 2014. u tri finala! I to Nadal u padu. Sad imamo istrošenog Nadala i Matorog Federera. Zato je lako Noletu da dominira. Oni će uvek biti za klasu ispred njega, nema Nole taj kvalitet on je prosečan teniser. he he

Max

pre 8 godina

Ovaj nema pojma - ajd da je osvojio dva-tri slema pa da njegove reči imaju neku težinu. Omalovažava Samprasa koji jeste bio servis volej igrače, ali osim nestvarnih voleja imao je i odličan forhend. Ako je prevod dobar, reći za bilo kog legendarnog tenisera, a Nadal to jeste sa 14 slemova "odsvirao svoje" prostački zvuči. I nije Nadala prevazišao današnji tenis - nije se igra promenila od 2013. pa i 2014. nego je Nadal mnogo pao.

anica

pre 8 godina

(dominus, 2. februar 2016 23:59)
Kako nam vreme dozvoljavalo da se ukljucimo tako smo i pratili. Ja doticnog gospodina ne pamtim, sto ne znaci da ne postujem sta je rekao. Kada je on osvajao slemove imala sam 4 godine, tad se secam samo da mi baka pravila poparicu. Evo ima jedan iz 2003, tada sam imala 14 godina. Postovani gospodine, prilagodjavamo se vremenu u kom sazrevamo, a ne od pojave Novaka.

drago

pre 8 godina

Sto i ti nisi bio politicki nekorektan pa napisao da u Muzeju Wimbledona ima prijevod na - hrvatski!
Ta bi crtica mnoge zanimala, na ovaj ili onaj nacin.

ehhhh

pre 8 godina

Ne želim da omalovažim bilo koga ko analizira današnji tenis i igrače, ali bih voleo da čujem šta Ivan Lendl, Andre Agasi, Pit Sampras i ostali koji su bili istinski šampioni (ne pominjem Mekinroa i Bekera :-) misle o Novaku Djokoviću...sada, ranije...

Dr.Roddick

pre 8 godina

Bio si sesti na ATP i nasao si da komentarises Nadala? Ha ha.

Ali evo recu ti ja, naseg n0la ce uskoro da zaustave godine, i i mladji teniseri. Blizi se trideseta i odavde ima samo downhill baby, svaki mesec ce biti sporiji za par mm-a, sto ce biti taman dosta da ne stigne one lopte koje je do sada stizao.
Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu.



Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce

veni vidi vici

pre 8 godina

Vraca se jaci nego ikad... vamosss najveci ratnice od kad je sporta da pometes ove folirante..a ti Fereira idi igraj golf..nije daleko bila 2103 i finale us opena kad je ispegla Djokovica i to komotno 6:2 3:6 6:4 6:1 lagano moj Fereira.. Covjek je uzeo 14 grend slemova legendiceeeee i jos ce 2 najmanje zivi bili pa vidjeli!!!!ratnik je ratnik!!!

b92 najbolji

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
… +
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016
(Igor, 2. februar 2016 15:51)

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.

Vartolomej

pre 8 godina

Koja bre zlatna era tenisa, ovo je najslabija konkurencija ikad, zato NĐ dominira... a što nije dominirao u vreme Federerovo i Nadalovo? Pa Nadal ga tri godine od 2012. do 2014. u tri finala! I to Nadal u padu. Sad imamo istrošenog Nadala i Matorog Federera. Zato je lako Noletu da dominira. Oni će uvek biti za klasu ispred njega, nema Nole taj kvalitet on je prosečan teniser. he he

kimiko

pre 8 godina

E sto ne volim ovakve tonove, pa bez obzira o kome se radi i sta taj radi.Ko je bre odsvirao svoje? Rafu sam uvek veoma cenio i smatram ga jednim od najvecih.Voleo bih da se vrati i ubedjen sam da nije sve rekao.
A sta ce biti pametnjakovicu ako Rafa uzme jos koji GS? Hoces li imati bar malo obraza i casti tada,ako je sada nemas.

Milosss

pre 8 godina

Novakova finala i titule na Gren Slemovima i rang njegovih protivnika:

USO 2007 finale : Federer (1) / Nole (3)
AO 2008 titula : Conga (38) / (3)
USO 2010 finale : Nadal (1) / (3)
AO 2011 titula : Marej (5) / (3)
W 2011 titula : Nadal (1) / (2)
USO 2011 titula : Nadal (2) / (1)
AO 2012 titula : Nadal (2) / (1)
RG 2012 finale : Nadal (2) / (1)
USO 2012 finale : Marej (4) / (2)
AO 2013 titula : Marej (3) / (1)
W 2013 finale : Marej (2) / (1)
USO 2013 finale : Nadal (2) / (1)
RG 2014 finale : Nadal (1) / (2)
W 2014 titula : Federer (4) / (1)
AO 2015 titula : Marej (6) / (1)
RG 2015 finale : Vavrinka (9) / (1)
W 2015 titula : Federer (2) / (1)
USO 2015 titula : Federer (2) / (1)
AO 2016 titula : Marej (2) / (1)
(plus na vecini slemova u polufinalu morao da igra sa Nadalom ili Federerom ili Marejem dok ga je u finalu vec cekao neko od njih)

Federerovi protivnici u finalima slemova: W 2003 : Filipusis (48), Safin, Rodik, Hjuit, Rodik, Agasi, Bagdatis, Nadal, Nadal, Rodik, Gonzales, Nadal, Nadal, Djokovic, Nadal, Nadal, Marej, Nadal, Soderling, Rodik, Del Potro, Marej, Nadal, Marej, Djokovic, Djokovic, Djokovic

TOLIKO! Mislim da je vise nego ocigledno ko je na tezi nacin dolazio do svojih tofeja i ko je bolji teniser

Scholes

pre 8 godina

Neko ko je u celoj karijeri osvojio 15 titula ce da prica nesto o drugom po broju gren slem titula u istoriji. Niko ne zna sta nosi sutra, tako da te "vilander" komentare svi trebaju da zadrze za sebe umesto sto lupetaju. Nadal kad je uhvatio onaj zamah svi govorili samo je pitanje vremena kada ce preskociti Federera, i onda jedna povreda, druga povreda i nista za sad od toga, ali niko ne moze da prica sta ce biti kroz sest ili dvanaest meseci. Isto Novak kad je predavao meceve, pa te se razboljevao.. isto svi govorili kako nece dostici svoj potencijal i kako nikad nece biti u rangu Rogera i Rafe, a sad ih mlati k'o nista.. Dani Pedrosa je rekao, ima trenutka kad je sve savrseno, i kad taj trenutak prodje samo ponovo juris za njim.. Nista nije sigurno.

bannee44

pre 8 godina

Jel to isti onaj Fereira koji je najavljivao pobedu Federera u polufinalu? hahah... sve sami strucnjaci, ne znam samo ko im daje medijski prostor...

Djole

pre 8 godina

Nevjerovatno je to da su Novaku maltene jedine opasnosti Svajcarci. Ja ne znam kako je Marej 2 na svijetu, a redovno gubi od Djokovica, od Federera da ne pricam. Rodje na 2 dobijena seta i Stana na GS-u se treba paziti, a ostalo jedno veliko NISTA.

Dragana

pre 8 godina

Do pre neki dan ste se pitali ko je on pa ste ga nazivali "lokalac" a sada je "sve lepo objasnio".Čim pohvali Djokovića odmah menjate mišljenje.

prof.

pre 8 godina

Реално, сем Вавринке, ја бих се плашио Раонића. Раније га нисам волео јер је био само бомбардер, али дечко је стварно маестрално играо АО и мислим да ће бити тешко ако Ноле налети на њега. Испао је само зато што је имао повреду.

Max

pre 8 godina

Ovaj nema pojma - ajd da je osvojio dva-tri slema pa da njegove reči imaju neku težinu. Omalovažava Samprasa koji jeste bio servis volej igrače, ali osim nestvarnih voleja imao je i odličan forhend. Ako je prevod dobar, reći za bilo kog legendarnog tenisera, a Nadal to jeste sa 14 slemova "odsvirao svoje" prostački zvuči. I nije Nadala prevazišao današnji tenis - nije se igra promenila od 2013. pa i 2014. nego je Nadal mnogo pao.

nole

pre 8 godina

Za mene je merilo izadjemo na teren,oci u oci,i vidimo ko je bolji...Ako sam ja tebe dobio 23 puta a ti mene 22...pa ko je onda bolji teniser?!Ti?RF ne moze biti najbolji teniser u istoriji dokle god ima negativan skor i protiv Noleta i protiv Nadala!!!

anica

pre 8 godina

(veliki strumf, 2. februar 2016 15:57)
Tenis pratim od 2007, ne secam se njega, niti sam ga ikad videla u medijima, mozda mi je promaklo. Ne vidim u cemu je problem.

drago

pre 8 godina

Sto i ti nisi bio politicki nekorektan pa napisao da u Muzeju Wimbledona ima prijevod na - hrvatski!
Ta bi crtica mnoge zanimala, na ovaj ili onaj nacin.

nevski

pre 8 godina

Vejn Fereira je bio sasvim solidan teniser,slobodno mogu reci,sadasnji pandam bi.mu bili Monfis ili Gaske,po rezultatima naravno. Sto se Rafe tice,vratice se,voleo bih,ali,GS,bice pakleno tesko doci do titule,da ne kazem nemoguce. Mlade nade,Raonic ima jako brze udarce,ali,nema ostrinu i dubinu ni forhenda a bekenda pogotovo,moze jos da napreduje,ali,ne nesto spektakularno. Mali Hrvat Borna,ukoliko resi da batali slikanje za magazine i zivot kakvim zivi,a,mislim da mu tenis nije prioritet broj jedan trenutno,ima potencijal da bude najbolji hrvatski teniser svih vremena. Treba da ojaca,da sazri fizicki,psihicki pogotovo,ali,licno mislim da je veci talenat od Raonica,i to meni kao Srbinu ne predstavlja problem,bicu srecan zbog obojice.....Ipak,ukoliko sredi glavu,Nik Kirijos je buduca dominantna figura u tenisu,ko to vec sad ne vidi,ili ne zeli da vidi,ili blage veze sa tenisom nema....Ali,srediti glavu je tesko,ponekad i pretesko...
Ono sto nas najvise interesuje,naredne dve tri sezone,jedini igrac koji bi iole mogao da realno zapreti Novaku,ali,najranije za recimo godinu dana,Huan Martin Del Potro,fenomenalni sportista i pre svega covek,limitiran silnim povredama,ali covek ciji forhendi ubijaju,vidim da je na putu povratka,i,verujte,ako se vrati,bice Novaku rival broj jedan,vec sledece godine.....taman toliko Novaku treba da svrgne dedu jednom za svagda.

mrmoney

pre 8 godina

Iskreno govoreci danas je Novak najbolji teniser na svetu i skoro pa niko ne moze da mu pripreti. Sto se tice konkurencije tu se ne moze reci da je Federerova bila losija samo je Federer bio za klasu bolji njih, kao sto je sada Novak. Kao sledeci igrac koji ce se boriti za GS vidim Kirijosa, znam da svi govore kako je indijanac ovo ono ali ono sto ja vidim jeste da je on u tenisu kao Luis Hamilton u Formuli 1 i zato mislim da ce doci cas kada ce uspeti!!

Novosadjanin.

pre 8 godina

Borna ima talenat, ima idealnu visinu za tenis 185-188 ( U tom rasponu su Djokovic, Nadal, Federer, Marej), ali nema dovoljno kg, samim tim nema snagu u udarcima. Decko mora da nabaci 5-6 kg misicne mase ako planira da bude konkurentan za neki GS trofej. Naravno ovo sve kada Novak napuni 33-34 godine.
Nacin na koji Djokovic cuva svoje telo (odigra 16-17 turnira, za razliku od recimo Ferera koji odigra 30), kako pristupa pripremi, ishrani verujem da uz jos bolje uslove koje ce imati sportisti u buducnosti, mozemo ocekivati da igra jos 6-7 god na vrhunskom nivou (Federer).
Zamislite izjavu 2022 : ''Igram najbolji tenis u zivotu''.
To je sasvim moguce. Jer ko je ocekivao da tako nesto izjavi Federer 2007-2008. A on je to izjavio 2015.

Igor

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
+
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016

antiDebil

pre 8 godina

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.
(b92 najbolji, 2. februar 2016 16:47)

Sta po tebi predstavlja trideseta ???

drago

pre 8 godina

Po naslovu bi rekao da Coric nece doci ni blizu a on kaze da ce biti u vrhu.
Glupost je u vezi Agassija i Samprasa, Raonic bio mogao do Slama a Rafa je vjerovatno gotov.

anders

pre 8 godina

Andjela moze i obrnuto...u svakom slucaju Nadala ce stici.i.prestici po broju GS titula,po mastersima ga je pretekao vec..a jos ce to da ucvrsti..i na kraju u inat zapadu prestize i dedicu RF

nole

pre 8 godina

Ali vrh su ovi sto verovatno i navijaju za Nadala kad igra protiv Novaka.Pa gospodo blizu je Nole po broju gren-slemova.Inace,pozitivan skor ima i protiv Nadala i protiv RF.Ne postoji teniser koji ima bolji skor u medjusobnim duelima sa Noletom.Od poslednjih 5 slemova osvojio 4.Na ATP listi ima poena koliko RF i Mari zajedno.I opet ga neko naziva folirantom.Usudjuje se.Oprosti im Boze.NOLE IS KING!!!

Svete

pre 8 godina

Novak je svakako dominantan i tek ce to pokazati, Nadal je verovatno odsvirao svoje a to se najbolje vidi po njegovom fizickom izgledu - deluje izmučeno, Coric ce biti dobar - danas je mnogo jaca konkurencija i teze je tinejdzerima da se probiju u vrh za razliku recimo kada su to radili Nadal i Djokovic, veliki je takmicar i cini mi se da ima ono nesto i to mu dovoljno da nadoknadi trenutne igracke nedostatke a i vremenom ce sve popravljati.
Sa druge strane nije mi jasno toliko pominjanje Kirjosa, svako ga provuce kroz usta, kao da je uslov za dobijanje akreditacije za turnir bio pominjanje Kirjosa potpuno nejasno, decko, lik, covek kako god je stopostotna dileja i on sa takvim ponasanjem ne moze daleko da dogura i da uradi bilo sta konkretnije, mada i Rodzer je bio divalj ali cini mi se da je ovaj posebna prica, dovoljno je pogledati njegovu konferenciju cini mi se posle poslednje pobede na ovom turniru i taj izraz lica i govor tela...
Potpuna suprotnost od njega je Zverev a njega retko ko pominje, on ce najverovatnije biti najbolji od svih njih naravno kada Novak bude rekao dosta je bilo sad ja odoh....!

ehhhh

pre 8 godina

Ne želim da omalovažim bilo koga ko analizira današnji tenis i igrače, ali bih voleo da čujem šta Ivan Lendl, Andre Agasi, Pit Sampras i ostali koji su bili istinski šampioni (ne pominjem Mekinroa i Bekera :-) misle o Novaku Djokoviću...sada, ranije...

dominus

pre 8 godina

Ovde i jeste problem što dosta onih koji, kao prate tenis - prate ga od pojave Novaka. Što napisa @ znanje-imanje, bilo je tenisa i pre, a biće i nakon Novaka. Ono, istina, najkompletniji ikad, reče Boltijeri (80+godina), koji je gledao i velikane starih vremena Panča, Lejvera, Rozvelta itd. Za Lejvera, mnogi kažu, bio igračina.
Pamtim Samprasa, ali sa kraja karijere (imao 15, kada je odigrao poslednju sezonu), s tim da ozbiljnije praćenje tenisa kreće od Federera (tokom 2004). Novak kasnije dolazi na red. On je trenutno pretedent na presto, kojim zasad vlada Federer. Da je Safin bio iole ozbiljniji, ne bi ono bila "weak" era.
Novak tenis jeste neverovatan, najbolji, ali kad odigra kao protiv Federera nedavno. Ako uzme sva 4 i olimpijadu ove godine, TO JE TO, bez obzira na konačan broj mejdzora. A imaće ih koliko i Federer, možda i više, samo zdravlja i sreće.

pribil

pre 8 godina

Pratim tenis od 1985 i zivojinovicevog uspona, mogu da kazem da je federer najtalentovaniji teniser koga sam gledao i mozda mekinro, ali najkompletniji je nole, a to znaci i najbolji.

danix

pre 8 godina

Covjek je iznio svoje misljenje koje moze,a ne mora biti tacno,koje se nekome svidja a nekome ne,sve je za diskusiju,a jedina istina se nalazi na semaforu,matematika nikada ne laze.
Ja ne bih jos otpisivao ni Rafu,ni Fedexa,Raonic je odlican igrac ali,kao prvo,on nije gradjen za sampiona,nezgrapan je i sklon povredama a i vec ima 26 god,Borna Coric ce biti dobar,ali sacekajmo da odraste,vidjeli smo Ezeni Busar,malu Kanadjanku,bila je najbolja juniorka,prvu godinu je igrala fantasticno,a onda se prosula,eno je na 56 mjestu WTA.Dakle,veliki sampion moze biti samo kompletna licnost,a od aktuelnih to su Novak i Fedex,a o Rafi ne bih jos pricao,Mari je tu negdje,fali mu samo psihicka stabilnost,a Stan je k'o vrijeme,nestabilan.
Mladjih jos nema na vidiku.Kriza mladih talenata.
Medjutim,svi se slazemo,osim bijednih mrzitelja,da je Novak ta kompletna licnost i sampion,da Novak obiljezava ovu Zlatnu eru tenisa,da tenis podize na visi nivo.
Uzivajmo u Zlatnoj eri tenisa.

mile

pre 8 godina

Ćorić izgubio danas u Monpeljeu od 121 na listi. Šta se Hrvati lože nije mi jasno? Možda jednog dana i iznenadi ali Novak je jedan i neponovljiv.

znanje-imanje

pre 8 godina

Komentatori koji preziru Fereiru su zaista samo za podsmeh i prezir! I tu takođe nema nikakvog mesta političkoj korektnosti!
Vejn nije bio vrhunski igrač, bio je malo "stif". Ranking možda ali baš nikakve sličnost sa Gaskeom ili Monfilsom! - no bio je vrlo solidne i konstante, duge profesionalne karijere.
Dakle
1. baš je logično pitati nekog ko se ne samo apsolutno razume nego baš ima izbliza uvid u realnost tenisa; ma odlično što hoće da odvoji vreme i još bolje što priča šta misli, a ne standard fraze!
2. komentari "koji je ovaj levak" su baš ono skorojevićko nezaustavljivo istrčavanje. Tenis ne počinje i ne prestaje sa Novakom. Još manje tenis niti počinje niti će prestati sa onima koji ga prate jer Srbin pobeđuje a ne zato što vole tenis.
Najzad namačinjanje da je Novak ipak (već) najbolji je em besmisleno em netačno.
Ako pretpostavmo da je Rozvelt ipak imao preslabu konkurenciju najdominantniji ikada bio je Rod Lejver, kojeg je suludi sukob oko profesionalizma sprečio da postane rezultatima nedostižan. Ipak realno, za sada, i najatraktivniji i najuspešniji igrač ikada je Rodžer Federer. Novak se približava što je super, ali kad bude ako bude biće, a dotada - nije. Ono Nole je dobijao jaču konkurenciju iliti gušći špic koji je pobeđivao - ne stoji. Radi se o većoj raznovrsnosti podloga i specijalista ranije za Federera. Kada (ako) uzme još 3-4 Slama i poveća H2H biće izjednačen sa Rodžerom a kada (ako) stigne do 15-16-17 a Rodžer više ne - biće i najbolji ikada.

Igor

pre 8 godina

Za eve one koji uporno ponavljaju kako je Federer star i da zato Novak pobedjuje. Ovo je samo sa grand slamova. Mrzelo me da ispisujem druge turnire.
AO 2008 - 3:0 u polufinaliu - Roger 26 godina 5 meseci
AO 2011 - 3:0 u polufinalu - Roger 27 godina 5 meseci
USO 2010 - 3:2 u polufinalu - Roger 29 godina
USO 2011 - 3:2 u polufinalu - Roger 30 godina
RG 2012 - 3:0 u polufinalu - Roger 30 godina 10 meseci
… +
WIMB 2014
WIMB 2015
USO 2015
AO 2016
(Igor, 2. februar 2016 15:51)

Pa ovim komentarom si upravo dokazao da je Novak dobijao Federera u godinama. Od tih 9 Novakovih pobeda, na 6 je Federer presao tridesetu. Od 2011. kada je Rodzer usao u tridesetu, on i Novak su odigrali 26 meceva, a pre toga 19. Samo prosle godine su odigrali cak 8 meceva.
(b92 najbolji, 2. februar 2016 16:47)
Roger je posle osvajanja Wimbledona 2012 ponovo postao broj 1 tako da ovih 5 pobeda pre toga govore u prilog tome da je on bio u vrhunskoj fizičkoj formi.
Moje misljenje je da je on i danas u vrhunskoj formi jer da nije nema šanse da bi prošle godine mogao da pobedi igrače kao što su Stan, Andy, Novak, Rafa ili Berdih.
Razlika je u tome da je Novak mentalno iznad svih i da je podigao lestvicu suviše visoko.
Pozdrav

bannee44

pre 8 godina

@Anđela
A da bi Nadal bio kao Novak mora da osvoji 1 wimbledon, zatim jos 5 puta Australian Open....
Uostalom, sabirace se utisci za jedno 5-6godina, a vec sledece godine u mozda vec ovo vreme Nadal ce gledati u ledja Novaku sto se tice GS... Cinjenica je ta da Novak ima vise sanse da osvoji svaki naredni GS nego Nadal da dodje do 1/4 finala....

Schone

pre 8 godina

Ne vidim razlog da se omalovazava ono sto je Fereira postigao u svojoj karijeri. Zar je malo biti sesti igrac, osvojiti 15 turnira (mnogi poznatiji ne osvoje ni priblizno), igrati polufinala na GS i imati skoro pozitivan bilans (7-6) protiv Samprasa koji se smatra jednim od najboljih igraca. Mozda vise objektivnosti ne bi bilo na odmet. Fereira je itekako kompetentan da komentarise zbivanja u tenisu. U svakom slucaju je strucniji nego bilo ko od nas koji ovde pametuju.

veliki strumf

pre 8 godina

@anica Ostavljas ovoliko komentara, a nisi cula za Vejna Fereiru? Ili si dosta mlada, ili tenis pratis tek par godina. Bio je odlican igrac u eri kada je bilo dosta dobrih igraca, ne samo pomenuti Sampras, Agasi i Ceng. Inace, jedan od boljih intervjua - volim kad covek ima jasan stav i ne boji se da ga iznese, ne poltronise i ne izjavljuje sta bi voleo (kao Vilander, Bjorkman i ekipa), vec realno komentarise. Bravo za Vejna.

Kum

pre 8 godina

Bio si sesti na ATP i nasao si da komentarises Nadala? Ha ha.

Ali evo recu ti ja, naseg n0la ce uskoro da zaustave godine, i i mladji teniseri. Blizi se trideseta i odavde ima samo downhill baby, svaki mesec ce biti sporiji za par mm-a, sto ce biti taman dosta da ne stigne one lopte koje je do sada stizao.
Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu.



Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce
(Dr.Roddick, 2. februar 2016 15:49)


Komentar ti odise samo frustracijama, a ne poznavanjem tenisa...

Beobrad

pre 8 godina

U svemu se slazem s Fereirom, osim za duele Agasija i Samprasa!
Pistol Pit je bio opasno dobar teniser!
Ipak, mozda on zna nesto sto mi ne znamo.
Dobar intervju, Vejn iskren i direktan.

oglo

pre 8 godina

i dalje je marvi glavni protivnik. inace meni se od klinaca najvise svidja neki mrsavi rus ima jedno 17 godina al trebace mu bar jos 3 da dobije na snazi.

Randja 92

pre 8 godina

Ljudi sta vas briga koliko Novak,Nadal,Federer i Marej imaju godine to je tako i nista se tu ne moze promeniti!!!
svako ce da igra dok on misli da treba da igra!!!
sta ako Federer ima 5
godine vise od nadala a 6 o Novaka i Mareja pa da li su oni krivi za to???? sta vise hejtujete sa tim godinama??? smarate vise!!! gledajte kako igraju i navijajte za svog igraca!!! a kad budu svi oni u penziji onda podvucite crtu i recite :
1. ovaj je osvojio ovoliko gs
2. ovaj je osvojio ovoliko mastersa
3. osvojio zavrsni masters kup
4. proveo br nedelja na 1 mesto
5. medjusoban skor sa najvecim rivalima
6. broj titula
7. najbolji na odredjenoj podlozi
8 i ta GOAT lista ako treba i nju gledajte!!!!
pa dajte vise smarate sa mrznju. UZIVAJTE U TENISU

max

pre 8 godina

Evo upravo sam odgledao Corica, i zapazio isto sto je ovaj rekao: -da decko ne veruje dovoljno u sebe, tj. svoje udarce..
Izgubio je od Berera, koji mu je odrzao javni cas tenisa. Borna je zapoceo tako sto je u prvom gemu (imao je pocetni servis) ziheraski ispogadjao oko T-linije, skoro svaki servis je isao tu, zatim je odmah napravio brejk dok je Berer nastimavao svoje nisanske sprave.. a onda je vratio brejk i isprobijao ga pasing sutevima i iz forhenda i iz bekhenda.. Prosto je oduvao malog un nastavku koji je do kraja nastavio samo da chokira!

povredjenn

pre 8 godina

Svaka generacija kroz istoriju tenisa je podizala igru na veci nivo, sa 20ak godina su se probijali u vrh, i to je normalno i ocekivano. Novakova, Rodzerova, Samprasova, Bekerova, Edbergova i tako unazad (pogledajte sa koliko god. su se osvajali slemovi). Ono sto zaboravljate je da iza Novakove generacije, koja je makar fizicki podigla nivo tenisa, ima jos par generacija, a oni nisu ni dostigli, a kamoli prestigli nivo tenisa predhodnika. 2009, pre 7 godina!, je poslednji mladi igrac osvojio GS, Del Potro sa 20g.

anica

pre 8 godina

(dominus, 2. februar 2016 23:59)
Kako nam vreme dozvoljavalo da se ukljucimo tako smo i pratili. Ja doticnog gospodina ne pamtim, sto ne znaci da ne postujem sta je rekao. Kada je on osvajao slemove imala sam 4 godine, tad se secam samo da mi baka pravila poparicu. Evo ima jedan iz 2003, tada sam imala 14 godina. Postovani gospodine, prilagodjavamo se vremenu u kom sazrevamo, a ne od pojave Novaka.

braman

pre 8 godina

Federer je najbolji tenis igrao u 34oj... po sopstvenom priznanju.
Novak još uvek nije dostigao svoj pik. On još uči. Još važnije, sam je sebi mera, kontroliše i poznaje svoj um i telo, disciplinovan način života, dobar tim, motivisanost...
Njegov cilj je da bude najbolji svih vremena. I čini se izvesnim.
A posle toga... da l' će juriti samog sebe, ko zna?
Njegove reakcije nakon titula, njegov pogled na konferencijama nakon turnira... govore da će postići. Sve što želi.
Rivali? Više se tu niko nista ne pita. Pogotovo ne u konkurenciji Raonića, Zvereva, Kirjosa... Ima da ih mlati do 38.
Tad ce se i povuci. Kao prvi.

logic?

pre 8 godina

Ne razumem ljude sto pisu da je bio samo 6. na svetu i da ne sme da komentarise Nadala ili bilo koga. Pa vi niste bili na ATP listi pa komentarisete sve tenisere u top 10.

Vlajko 011

pre 8 godina

Jos malo statistike.
Na GS u polufinalima 6-4 za Novaka, u finalima 3-1 za istog, na zavrsnom turniru 3-0 za Novaka u finalima (ne racunajuci jedno Federerovo odustajanje) i samo jedna Federerova pobeda u polufinalu. Pa sta dalje da se razglaba.

Hrvat

pre 8 godina

Ovaj naš ć0ra nije ni do koljena Novaku! Nikad ništa od njega. Pimpler običan prebacivač loptice, antitenisač. Nole je za njega umjetnik. To moram realno reć iako je naš.

gluperdo

pre 8 godina

Tako da ce taktika trci "levo-desno-levo- prebaci dok protivniku ne dosadi" pasti u vodu. 
Pravi poznavaoci tenisa znaju o cemu pricam, a n0letovci ce da dobiju hladan tus sve cesce
(Dr.Roddick, 2. februar 2016 15:49)

Pa promeniće taktiku he he...

Perhan

pre 8 godina

Čorić se naslikava sa curom manekenkom po instagramu i od toga nema ništa. Čim god se danas bavio moraš biti 100% u tome za uspijeh, kao šta je Novak jutro nakon svoje svadbe odletio na trening. Sam tako mozes steci sigurnost u forhendu. Čorić je izabrao nešto drugo a mogao je do vrha. Al takvih prica kod nas na tone. Svaka ulica ima jednog svjetskog potencijala koji je mogao da nije bilo alkohola, žena, bmwa i separea u diskačima.

logic?

pre 8 godina

Ne razumem ljude sto pisu da je bio samo 6. na svetu i da ne sme da komentarise Nadala ili bilo koga. Pa vi niste bili na ATP listi pa komentarisete sve tenisere u top 10.