Subota, 30.01.2016.

21:00

Osvrt na 2015. godinu: Nepoverljivi Mari i sramota novinara

Novak Đoković i Endi Mari igraće u nedelju četvrto međusobno finale Australijan opena.

Izvor: ÐN

Osvrt na 2015. godinu: Nepoverljivi Mari i sramota novinara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Xxx

pre 8 godina

Ovo,po mom skromnom misljenju,nije bila novinarska nego Marejeva sramota. Novinari su samo reagovali na njegovo:"uvijek to radi".Bilo mi je smjesno sto se bas on nasao da prica o tome. Novak ga je izvukao iz te price na jedan bas fin i prijateljski nacin.

slusaj rokija

pre 8 godina

Step by step, punch by punch, round by round, što bi reko Roki. Kad bi se Nole primao na novinarske fazone ko mi sto se primamo, ne bi bio to sto jeste, Majkl Džordan tenisa. Alo bre, rastaviće ga danas ko klinac automobilčić, znaju to i on i Andi i Keš i Bjorkman i novinari. Ali: step by step..., ko i uvek. Ajmo carino!

Dule

pre 8 godina

@XXL Novak i Mari će igrati međusobno finale. A kakvo bi bilo nego međusobno?

-Medjusobno je kada igraju jedan protiv drugog. A u tenisu pstoji i dubl kada su obojica sa jedne strane. Samo da se zna...gosp. XXL.

x

pre 8 godina

Novak i Mari će igrati međusobno finale. A kakvo bi bilo nego međusobno?
(XXL, 30. januar 2016 21:37)

Pa lepo kaze u tekstu cetvrto medjusobno. Inace, Djokovicu je ovo 6. a Mariju 5. finale!

Joc@

pre 8 godina

Nedostojno sportiste je bilo kakvo nečasno ponašanje.
*
Ali se dešavalo (2x) i može se opet svašta neočekivano desiti.
Npr. da Nole odjednom, iz neobjašnjivih razloga posustane,
pa se nešto kliza, promašuje linije, vraća lopte upravo
na forhend Mareju. I tako... HOP! Marej pobedi.

Kika

pre 8 godina

Zaboravi na drugarstvo, prijateljstvo, novinare i sve druge stvari. Hladno i nemilosrdno kao protiv Federera. Publika će biti samo malo bolja nego na Artur Ashu. Znači fokus od prvog poena i ne slušaj ono jaukanje i stenjanje. Sam protiv svih, jer i sada je Sparta.

mike

pre 8 godina

Britanski novinari se pominju u tekstu... Oni su zakuvali sve ovo, a isti su i autori priče o nameštanju koja je isto bila usmerena na Novaka... Jer prva vest je bila o nameštanju, pa sledeće su bile kao u pitanju su i top 10 igrači i to oni iz istočne evrope...ako vidiš da se dve ribe svađaju na dnu mora, mora da je englez u blizini... Indijska poslovica

Maja

pre 8 godina

Nepotrebno je dizati tenziju, ništa nije neizvesno. Novak rutinski dobija, jednostavno je u životnoj formi. Toga je svestan i Marej, to ste mogli primetiti po izjavi koju je dao na terenu posle meča sa Raonićem. Rekao je uz osmeh pun neverice, Novak je predobar, ja ću pokušati.

Рајко четник

pre 8 godina

Сутра за ручак спремам јањетину па молим Нолета да ми пошаље из Мелбурна кромпире чуо сам да су добри. Молио бих такође да ми их лично испоручи Енди, частићу га пивом.
Уживам сутра свакако, машала.

danix

pre 8 godina

Ko se bavio sportom zna da moze doci do slabosti organizma koja,poslije par minuta,nestane.
Jeste li culi kako maratonac kaze da je imao krizu na 10-tom kilometru,da je imao strasne bolove i da je mislio odustati,a onda kada je bol prosla nastavio je trcati do cetrdesetog kilometra.Isto tako,slabosti organizma se javljaju kod plivanja na duge staze,kriza dodje i brzo prodje.Najcesce bolovi dolaze iz predjela stomaka,kao nervni sok stomaka,pojavi se strasni grc i gubitak vazduha i cim se moze udahnuti punim plucima to znaci da je kriza prosla.
Mrdjutim,vazno je da je sve u ovirima dozvoljenih pravila,a gubitnici to uvijek tumace na svoj nacin nastojeci da opravdaju svoj poraz,to je poznato i to ce se uvijek tako desavati.U svijetu sporta postoje dobri i losi gubitnici.Ako Mari i njegovi novinari mogu opravdati rezultat od 6:0 iz cetvrtog seta,onda im svaka cast.

Mhm`

pre 8 godina

Uz dužno poštovanje i ljubav prema ovom sportu, moram reći da su teniseri ponekad takvi njanjavci. Znam, znam, takav je sport na tom nivou, ali malo vrisne ovaj, malo kihne onaj, malo ovog nešto boli...i odmah-poremetilo me. Pa svašta. Kako li je NBA košarkašima kad trebaju izvesti slobodno bacanje na 100+ decibela! I njima treba koncentracije.

Nego, rastavljajte Anicu i Svete.

Kole

pre 8 godina

Javio Nole da će malo odugovlačiti sa serviranjem da bi ovi što nedeljom spavaju duže stigli da gledaju dodelu pehara. Kaže ne sme da Marija pusti ni jedan set jer ovi već sumnjaju.

Marko

pre 8 godina

@fff Pa Vilander kao Vilander... Rekao je kako ce Mareju tesko da bude, mora da miksuje igru i tako moze da pobedi. Sutra pre meca ce sigurno da kaze kako Marej ima vece sanse, kao sto obicno kaze.

Melenci

pre 8 godina

sta na sve ove pokvarenosti covek da pise,a da ne bude dno kulture i sportskog fer pleja?Zaista je nas Nole velik,sama cinjenica da je tako kulturno biranim recima i sa velikim postovanjem odgovarao na svaku namernu provokaciju,Ko tebe kamenom,ti njega hlebom,e to je Nole uradio.To je svakako hriscanski i Bogu milo ponasanje,ali ne bi bilo nista lose da je uzvratio istom merom.Bojim se da oni koriste miroljubiv stav,da takve ljude urnisu.I zbog ovog korisnog prisecanja bi volela da Nole pobedi.I to,jako da pobedi.

Darko

pre 8 godina

Čuo sam se maločas sa Noletom (da, opet...) i delovao je prilično zabrinuto. Kaže, biće veoma neizvesno! Jer, kako kaže, nije još odlučio da li će mu se igrati 3 ili 4 seta.

Žalosna sova

pre 8 godina

@Oleg
Pogledajte na sajtu stevegtennis.com head-to-head Djokovic i Murray i videcete da je Djokovic vec izgubio sutrasnji meč, jos samo da upisu rezultat..
Otišla, pogledala, zaista piše da je pobednik Endi a meč je upcoming. Šta je bre ovo, ljudi, pa ovi nitkovi će baciti atomsku na Novaka?! Posle, mi paranoici?!

Dragan

pre 8 godina

Upravo Marej kad mu ne ide izgleda kao da ga je pregazio voz i da će svakog časa da se sruši. A onda nakon toga trči kao lud sa kraja na kraj terena i udara lopticu svom snagom. Ne znam o čemu pričate. Ako neko glumi povredu i iscrpljenost onda je to sigurno Marej.

Žile(Kad porastem bicu kengur)

pre 8 godina

Ma kvaran je Endi kao mućak. Samo kada se setim polufinala RG te godine, koliko je samo puta podbacivao lopticu i onda se izvini i ponovo servira. To je bogami bilo sa namerom da dezorijentise Novaka tada, cak je i Novak nekoliko puta gestikulirao i psovao zbog toga. Sutra očekujte sve od ovog momka, prvo ce da jauče dok bude jurio teške lopte ( to uvek radi), onda ce da radi ovu foru sa podbacivanjem i naravno da psuje kao kočijaš. Za razliku od Endija koji reaguje na bilo kakvo "psiho" ometanje (svi znamo da je Endi zrtva u psiholokom smislu, preživeo je masakr), Novak je jak kao stena, i prirediće Endiju hladan tuš. Pa samo se zapitajte kako bi Endi reagovao da je ceo Artur Ash stadion navio protiv njega u finalu US opena... Raspao bi se u atome.
Biće mozda monotoniji meč u pitanju, ali pravi rat će biti u glavi. Služiće se Endi svakakvim forama, dobar je on momak ali ima i malo tu britanske škole ponašanja, bez obzira što je Škot... Sutra ako krene foru sa podbacivanjem loptice, setite se mog komentara! :)

Boki

pre 8 godina

Nole sutra ga oderi molim te,neverovatna je kolicina mrznje prema momku koji samo zeli da bude najbolji,razmontiraj ga Nole brate nas!!!Srecno junace!

Realan

pre 8 godina

Auuu čoveče... pa sve i da se pretvarao, pa šta.. šta je to uticalo na tebe... Kako te je poremetilo, bilo ti je glupo da udaraš jako i da se trudiš... ma daj molim te...

kofein

pre 8 godina

@marion
us open 2011 - u cetvrtom setu je novak potpuno promenio stil gotovo i da se nije kretao samo ja besomucno udarao uglavnom forhende. ulazilo je skoro sve i zato je dobio 6-1 inace je mogao da ga izgubi glat. a i nadal se do tad umorio pa je bilo malo lakse, kao uostalom i sa marejem prosle godine.

Stojko

pre 8 godina

Mari je prosečan igrač. Bolje rečeno, Mari je mentalno vrlo slab, iskompleksiran, bez samopouzdanja ali je u tom pogledu sve jači i jači. Djoković to dobro zna i da mu nije njega, pitanje je kako bi Mari napredovao. Zato što ga je Djoković u mečevima sa njim često gurkao, hrabrio i podizao mu samopouzdanje, zato je i na predlog novinara BBC-a dobio nagradu BBC-a naj sportiste. U tome je i prava veličina Djokovića kao igrača, čoveka i sportiste.
Djoković kadgod hoće može da pregazi Maria i da ga stapka kao nitnu, ali on to ne želi jer su odlični prijatelji od malena. UBEDLJIVA POBEDA DJOKOVIĆA. Naravno ako se nešto ne otme kontroli pošto Djoković kad igra sa njim on vrlo često i glumi dostojnog rivala u Mariu. Englezi su to. Sa njima nikad nisi načisto kad je prijateljstvo u pitanju. Očas ti zabiju nož u ledja ako nemaju interes.

Mare,NS

pre 8 godina

Novak je vec zaboravio da je izbacio RF u polufinalu,a kamoli sta se desavalo prosle godine.
Ne postoji juce,postoji samo ono sto ga ceka sutra.
Ne sumnjam da se `resetovao` i da ce biti spreman.
U svakom smislu,recimo,nesto slicno finalu Dohe.
Bude li tako,a hoce i ishod ce biti slican.
`Namestice` i protiv Endija.
Ali ne mec,nego nisanske sprave!

Moracu da razocaram neke,koje ocekuju laku i brzu pobedu.
Protiv Endija treba strpljenje.
Ne znam da li ste primetili,ali Endi mnogo vise gresi na laganim loptama u telo,nego kada ga terate da spasava nemoguce i udara iz trka.
Novak ce biti agresivan samo kada dobije dobru priliku za napad,ali nikako po svaku cenu.
Mec sa Simonom je dobra lekcija,mada je ulog sada mnogo veci!

Ne vidim kako Marej moze do pobede,posebno zbog labilnosti na mentalnom planu.
Pre ili kasnije pocece samodestruktivni monolog(dijalog sa sobom),a to ne mora biti zbog Novakove dobre igre.
Covek se na momente izgubi i nestane sa terena,a to je na ovom nivou nedopustivo,jer se surovo kaznjava.
I Novak je to video u polufinalu,jedan,jedini gem je podbacio i izgubio set od vec dotucenog Rodzera!

Nadam se da sutra oscilacija nece biti,a i Endi nije Rodzer,bar ne na mentalnom planu!

IDEEMO po 11.!

Mairon

pre 8 godina

Ponašanje novinara u ovom slučaju jeste bilo zlonamerno, ali Britanska štampa posebno je poznata po fabrikaciji skandala, i tome se ne treba čuditi.
Međutim, zašto je toliko teško objektivno sagledati situaciju? Zaista je delovalo čudno da igrač koji se oseća dosta loše kao što je bio slučaj sa Novakom dobije poslednji set sa 6:0 i to bez ikakvih vidljivih posledica.
Takođe se dobro sećam finala US Opena 2011 sa Rafom gde je pri kraju trećeg seta koji je igubio, Novak delovao kao da se jedva kreće. A ipak je prilično rutinski osvojio četvrti.
Naravno, ne kažem da se radi o namernom glumljenju povrede ali svakako jeste čudno.

anica

pre 8 godina

Stavite neku sliku gde se Svrca ne hvata za glavu.
Znam da je sutra dan D za njega, ali postace tata, to je bitnije.
Sto se tice toga sto se desilo, iskreno nisam ispratila proslogodsnji AO ne znam sta je tacno bilo, ali sam sigurna da je to reakcija "krompira" iz petog seta, nije to nista zlonamerno bilo, samo posledica frustracije.

SRECNO NOVACE SUTRA!

Svete

pre 8 godina

@anica
Ako nisi pratila AO 2015 onda i ne trebas da komentarises. Samo dosadjujes sa svojim piskaranjem, ne znas o cemu se radi, pises gluposti i generalno smaras.

Realan

pre 8 godina

Auuu čoveče... pa sve i da se pretvarao, pa šta.. šta je to uticalo na tebe... Kako te je poremetilo, bilo ti je glupo da udaraš jako i da se trudiš... ma daj molim te...

Dragan

pre 8 godina

Upravo Marej kad mu ne ide izgleda kao da ga je pregazio voz i da će svakog časa da se sruši. A onda nakon toga trči kao lud sa kraja na kraj terena i udara lopticu svom snagom. Ne znam o čemu pričate. Ako neko glumi povredu i iscrpljenost onda je to sigurno Marej.

Žile(Kad porastem bicu kengur)

pre 8 godina

Ma kvaran je Endi kao mućak. Samo kada se setim polufinala RG te godine, koliko je samo puta podbacivao lopticu i onda se izvini i ponovo servira. To je bogami bilo sa namerom da dezorijentise Novaka tada, cak je i Novak nekoliko puta gestikulirao i psovao zbog toga. Sutra očekujte sve od ovog momka, prvo ce da jauče dok bude jurio teške lopte ( to uvek radi), onda ce da radi ovu foru sa podbacivanjem i naravno da psuje kao kočijaš. Za razliku od Endija koji reaguje na bilo kakvo "psiho" ometanje (svi znamo da je Endi zrtva u psiholokom smislu, preživeo je masakr), Novak je jak kao stena, i prirediće Endiju hladan tuš. Pa samo se zapitajte kako bi Endi reagovao da je ceo Artur Ash stadion navio protiv njega u finalu US opena... Raspao bi se u atome.
Biće mozda monotoniji meč u pitanju, ali pravi rat će biti u glavi. Služiće se Endi svakakvim forama, dobar je on momak ali ima i malo tu britanske škole ponašanja, bez obzira što je Škot... Sutra ako krene foru sa podbacivanjem loptice, setite se mog komentara! :)

mike

pre 8 godina

Britanski novinari se pominju u tekstu... Oni su zakuvali sve ovo, a isti su i autori priče o nameštanju koja je isto bila usmerena na Novaka... Jer prva vest je bila o nameštanju, pa sledeće su bile kao u pitanju su i top 10 igrači i to oni iz istočne evrope...ako vidiš da se dve ribe svađaju na dnu mora, mora da je englez u blizini... Indijska poslovica

Boki

pre 8 godina

Nole sutra ga oderi molim te,neverovatna je kolicina mrznje prema momku koji samo zeli da bude najbolji,razmontiraj ga Nole brate nas!!!Srecno junace!

Stojko

pre 8 godina

Mari je prosečan igrač. Bolje rečeno, Mari je mentalno vrlo slab, iskompleksiran, bez samopouzdanja ali je u tom pogledu sve jači i jači. Djoković to dobro zna i da mu nije njega, pitanje je kako bi Mari napredovao. Zato što ga je Djoković u mečevima sa njim često gurkao, hrabrio i podizao mu samopouzdanje, zato je i na predlog novinara BBC-a dobio nagradu BBC-a naj sportiste. U tome je i prava veličina Djokovića kao igrača, čoveka i sportiste.
Djoković kadgod hoće može da pregazi Maria i da ga stapka kao nitnu, ali on to ne želi jer su odlični prijatelji od malena. UBEDLJIVA POBEDA DJOKOVIĆA. Naravno ako se nešto ne otme kontroli pošto Djoković kad igra sa njim on vrlo često i glumi dostojnog rivala u Mariu. Englezi su to. Sa njima nikad nisi načisto kad je prijateljstvo u pitanju. Očas ti zabiju nož u ledja ako nemaju interes.

Žalosna sova

pre 8 godina

@Oleg
Pogledajte na sajtu stevegtennis.com head-to-head Djokovic i Murray i videcete da je Djokovic vec izgubio sutrasnji meč, jos samo da upisu rezultat..
Otišla, pogledala, zaista piše da je pobednik Endi a meč je upcoming. Šta je bre ovo, ljudi, pa ovi nitkovi će baciti atomsku na Novaka?! Posle, mi paranoici?!

Mare,NS

pre 8 godina

Novak je vec zaboravio da je izbacio RF u polufinalu,a kamoli sta se desavalo prosle godine.
Ne postoji juce,postoji samo ono sto ga ceka sutra.
Ne sumnjam da se `resetovao` i da ce biti spreman.
U svakom smislu,recimo,nesto slicno finalu Dohe.
Bude li tako,a hoce i ishod ce biti slican.
`Namestice` i protiv Endija.
Ali ne mec,nego nisanske sprave!

Moracu da razocaram neke,koje ocekuju laku i brzu pobedu.
Protiv Endija treba strpljenje.
Ne znam da li ste primetili,ali Endi mnogo vise gresi na laganim loptama u telo,nego kada ga terate da spasava nemoguce i udara iz trka.
Novak ce biti agresivan samo kada dobije dobru priliku za napad,ali nikako po svaku cenu.
Mec sa Simonom je dobra lekcija,mada je ulog sada mnogo veci!

Ne vidim kako Marej moze do pobede,posebno zbog labilnosti na mentalnom planu.
Pre ili kasnije pocece samodestruktivni monolog(dijalog sa sobom),a to ne mora biti zbog Novakove dobre igre.
Covek se na momente izgubi i nestane sa terena,a to je na ovom nivou nedopustivo,jer se surovo kaznjava.
I Novak je to video u polufinalu,jedan,jedini gem je podbacio i izgubio set od vec dotucenog Rodzera!

Nadam se da sutra oscilacija nece biti,a i Endi nije Rodzer,bar ne na mentalnom planu!

IDEEMO po 11.!

Darko

pre 8 godina

Čuo sam se maločas sa Noletom (da, opet...) i delovao je prilično zabrinuto. Kaže, biće veoma neizvesno! Jer, kako kaže, nije još odlučio da li će mu se igrati 3 ili 4 seta.

Marko

pre 8 godina

@fff Pa Vilander kao Vilander... Rekao je kako ce Mareju tesko da bude, mora da miksuje igru i tako moze da pobedi. Sutra pre meca ce sigurno da kaze kako Marej ima vece sanse, kao sto obicno kaze.

Kole

pre 8 godina

Javio Nole da će malo odugovlačiti sa serviranjem da bi ovi što nedeljom spavaju duže stigli da gledaju dodelu pehara. Kaže ne sme da Marija pusti ni jedan set jer ovi već sumnjaju.

Kika

pre 8 godina

Zaboravi na drugarstvo, prijateljstvo, novinare i sve druge stvari. Hladno i nemilosrdno kao protiv Federera. Publika će biti samo malo bolja nego na Artur Ashu. Znači fokus od prvog poena i ne slušaj ono jaukanje i stenjanje. Sam protiv svih, jer i sada je Sparta.

Melenci

pre 8 godina

sta na sve ove pokvarenosti covek da pise,a da ne bude dno kulture i sportskog fer pleja?Zaista je nas Nole velik,sama cinjenica da je tako kulturno biranim recima i sa velikim postovanjem odgovarao na svaku namernu provokaciju,Ko tebe kamenom,ti njega hlebom,e to je Nole uradio.To je svakako hriscanski i Bogu milo ponasanje,ali ne bi bilo nista lose da je uzvratio istom merom.Bojim se da oni koriste miroljubiv stav,da takve ljude urnisu.I zbog ovog korisnog prisecanja bi volela da Nole pobedi.I to,jako da pobedi.

anica

pre 8 godina

Stavite neku sliku gde se Svrca ne hvata za glavu.
Znam da je sutra dan D za njega, ali postace tata, to je bitnije.
Sto se tice toga sto se desilo, iskreno nisam ispratila proslogodsnji AO ne znam sta je tacno bilo, ali sam sigurna da je to reakcija "krompira" iz petog seta, nije to nista zlonamerno bilo, samo posledica frustracije.

SRECNO NOVACE SUTRA!

danix

pre 8 godina

Ko se bavio sportom zna da moze doci do slabosti organizma koja,poslije par minuta,nestane.
Jeste li culi kako maratonac kaze da je imao krizu na 10-tom kilometru,da je imao strasne bolove i da je mislio odustati,a onda kada je bol prosla nastavio je trcati do cetrdesetog kilometra.Isto tako,slabosti organizma se javljaju kod plivanja na duge staze,kriza dodje i brzo prodje.Najcesce bolovi dolaze iz predjela stomaka,kao nervni sok stomaka,pojavi se strasni grc i gubitak vazduha i cim se moze udahnuti punim plucima to znaci da je kriza prosla.
Mrdjutim,vazno je da je sve u ovirima dozvoljenih pravila,a gubitnici to uvijek tumace na svoj nacin nastojeci da opravdaju svoj poraz,to je poznato i to ce se uvijek tako desavati.U svijetu sporta postoje dobri i losi gubitnici.Ako Mari i njegovi novinari mogu opravdati rezultat od 6:0 iz cetvrtog seta,onda im svaka cast.

Maja

pre 8 godina

Nepotrebno je dizati tenziju, ništa nije neizvesno. Novak rutinski dobija, jednostavno je u životnoj formi. Toga je svestan i Marej, to ste mogli primetiti po izjavi koju je dao na terenu posle meča sa Raonićem. Rekao je uz osmeh pun neverice, Novak je predobar, ja ću pokušati.

Mhm`

pre 8 godina

Uz dužno poštovanje i ljubav prema ovom sportu, moram reći da su teniseri ponekad takvi njanjavci. Znam, znam, takav je sport na tom nivou, ali malo vrisne ovaj, malo kihne onaj, malo ovog nešto boli...i odmah-poremetilo me. Pa svašta. Kako li je NBA košarkašima kad trebaju izvesti slobodno bacanje na 100+ decibela! I njima treba koncentracije.

Nego, rastavljajte Anicu i Svete.

Рајко четник

pre 8 godina

Сутра за ручак спремам јањетину па молим Нолета да ми пошаље из Мелбурна кромпире чуо сам да су добри. Молио бих такође да ми их лично испоручи Енди, частићу га пивом.
Уживам сутра свакако, машала.

kofein

pre 8 godina

@marion
us open 2011 - u cetvrtom setu je novak potpuno promenio stil gotovo i da se nije kretao samo ja besomucno udarao uglavnom forhende. ulazilo je skoro sve i zato je dobio 6-1 inace je mogao da ga izgubi glat. a i nadal se do tad umorio pa je bilo malo lakse, kao uostalom i sa marejem prosle godine.

x

pre 8 godina

Novak i Mari će igrati međusobno finale. A kakvo bi bilo nego međusobno?
(XXL, 30. januar 2016 21:37)

Pa lepo kaze u tekstu cetvrto medjusobno. Inace, Djokovicu je ovo 6. a Mariju 5. finale!

Svete

pre 8 godina

@anica
Ako nisi pratila AO 2015 onda i ne trebas da komentarises. Samo dosadjujes sa svojim piskaranjem, ne znas o cemu se radi, pises gluposti i generalno smaras.

Mairon

pre 8 godina

Ponašanje novinara u ovom slučaju jeste bilo zlonamerno, ali Britanska štampa posebno je poznata po fabrikaciji skandala, i tome se ne treba čuditi.
Međutim, zašto je toliko teško objektivno sagledati situaciju? Zaista je delovalo čudno da igrač koji se oseća dosta loše kao što je bio slučaj sa Novakom dobije poslednji set sa 6:0 i to bez ikakvih vidljivih posledica.
Takođe se dobro sećam finala US Opena 2011 sa Rafom gde je pri kraju trećeg seta koji je igubio, Novak delovao kao da se jedva kreće. A ipak je prilično rutinski osvojio četvrti.
Naravno, ne kažem da se radi o namernom glumljenju povrede ali svakako jeste čudno.

Xxx

pre 8 godina

Ovo,po mom skromnom misljenju,nije bila novinarska nego Marejeva sramota. Novinari su samo reagovali na njegovo:"uvijek to radi".Bilo mi je smjesno sto se bas on nasao da prica o tome. Novak ga je izvukao iz te price na jedan bas fin i prijateljski nacin.

slusaj rokija

pre 8 godina

Step by step, punch by punch, round by round, što bi reko Roki. Kad bi se Nole primao na novinarske fazone ko mi sto se primamo, ne bi bio to sto jeste, Majkl Džordan tenisa. Alo bre, rastaviće ga danas ko klinac automobilčić, znaju to i on i Andi i Keš i Bjorkman i novinari. Ali: step by step..., ko i uvek. Ajmo carino!

Joc@

pre 8 godina

Nedostojno sportiste je bilo kakvo nečasno ponašanje.
*
Ali se dešavalo (2x) i može se opet svašta neočekivano desiti.
Npr. da Nole odjednom, iz neobjašnjivih razloga posustane,
pa se nešto kliza, promašuje linije, vraća lopte upravo
na forhend Mareju. I tako... HOP! Marej pobedi.

Dule

pre 8 godina

@XXL Novak i Mari će igrati međusobno finale. A kakvo bi bilo nego međusobno?

-Medjusobno je kada igraju jedan protiv drugog. A u tenisu pstoji i dubl kada su obojica sa jedne strane. Samo da se zna...gosp. XXL.

Mairon

pre 8 godina

Ponašanje novinara u ovom slučaju jeste bilo zlonamerno, ali Britanska štampa posebno je poznata po fabrikaciji skandala, i tome se ne treba čuditi.
Međutim, zašto je toliko teško objektivno sagledati situaciju? Zaista je delovalo čudno da igrač koji se oseća dosta loše kao što je bio slučaj sa Novakom dobije poslednji set sa 6:0 i to bez ikakvih vidljivih posledica.
Takođe se dobro sećam finala US Opena 2011 sa Rafom gde je pri kraju trećeg seta koji je igubio, Novak delovao kao da se jedva kreće. A ipak je prilično rutinski osvojio četvrti.
Naravno, ne kažem da se radi o namernom glumljenju povrede ali svakako jeste čudno.

Joc@

pre 8 godina

Nedostojno sportiste je bilo kakvo nečasno ponašanje.
*
Ali se dešavalo (2x) i može se opet svašta neočekivano desiti.
Npr. da Nole odjednom, iz neobjašnjivih razloga posustane,
pa se nešto kliza, promašuje linije, vraća lopte upravo
na forhend Mareju. I tako... HOP! Marej pobedi.

Svete

pre 8 godina

@anica
Ako nisi pratila AO 2015 onda i ne trebas da komentarises. Samo dosadjujes sa svojim piskaranjem, ne znas o cemu se radi, pises gluposti i generalno smaras.

Stojko

pre 8 godina

Mari je prosečan igrač. Bolje rečeno, Mari je mentalno vrlo slab, iskompleksiran, bez samopouzdanja ali je u tom pogledu sve jači i jači. Djoković to dobro zna i da mu nije njega, pitanje je kako bi Mari napredovao. Zato što ga je Djoković u mečevima sa njim često gurkao, hrabrio i podizao mu samopouzdanje, zato je i na predlog novinara BBC-a dobio nagradu BBC-a naj sportiste. U tome je i prava veličina Djokovića kao igrača, čoveka i sportiste.
Djoković kadgod hoće može da pregazi Maria i da ga stapka kao nitnu, ali on to ne želi jer su odlični prijatelji od malena. UBEDLJIVA POBEDA DJOKOVIĆA. Naravno ako se nešto ne otme kontroli pošto Djoković kad igra sa njim on vrlo često i glumi dostojnog rivala u Mariu. Englezi su to. Sa njima nikad nisi načisto kad je prijateljstvo u pitanju. Očas ti zabiju nož u ledja ako nemaju interes.

anica

pre 8 godina

Stavite neku sliku gde se Svrca ne hvata za glavu.
Znam da je sutra dan D za njega, ali postace tata, to je bitnije.
Sto se tice toga sto se desilo, iskreno nisam ispratila proslogodsnji AO ne znam sta je tacno bilo, ali sam sigurna da je to reakcija "krompira" iz petog seta, nije to nista zlonamerno bilo, samo posledica frustracije.

SRECNO NOVACE SUTRA!

Realan

pre 8 godina

Auuu čoveče... pa sve i da se pretvarao, pa šta.. šta je to uticalo na tebe... Kako te je poremetilo, bilo ti je glupo da udaraš jako i da se trudiš... ma daj molim te...

Boki

pre 8 godina

Nole sutra ga oderi molim te,neverovatna je kolicina mrznje prema momku koji samo zeli da bude najbolji,razmontiraj ga Nole brate nas!!!Srecno junace!

Mhm`

pre 8 godina

Uz dužno poštovanje i ljubav prema ovom sportu, moram reći da su teniseri ponekad takvi njanjavci. Znam, znam, takav je sport na tom nivou, ali malo vrisne ovaj, malo kihne onaj, malo ovog nešto boli...i odmah-poremetilo me. Pa svašta. Kako li je NBA košarkašima kad trebaju izvesti slobodno bacanje na 100+ decibela! I njima treba koncentracije.

Nego, rastavljajte Anicu i Svete.

Žalosna sova

pre 8 godina

@Oleg
Pogledajte na sajtu stevegtennis.com head-to-head Djokovic i Murray i videcete da je Djokovic vec izgubio sutrasnji meč, jos samo da upisu rezultat..
Otišla, pogledala, zaista piše da je pobednik Endi a meč je upcoming. Šta je bre ovo, ljudi, pa ovi nitkovi će baciti atomsku na Novaka?! Posle, mi paranoici?!

Žile(Kad porastem bicu kengur)

pre 8 godina

Ma kvaran je Endi kao mućak. Samo kada se setim polufinala RG te godine, koliko je samo puta podbacivao lopticu i onda se izvini i ponovo servira. To je bogami bilo sa namerom da dezorijentise Novaka tada, cak je i Novak nekoliko puta gestikulirao i psovao zbog toga. Sutra očekujte sve od ovog momka, prvo ce da jauče dok bude jurio teške lopte ( to uvek radi), onda ce da radi ovu foru sa podbacivanjem i naravno da psuje kao kočijaš. Za razliku od Endija koji reaguje na bilo kakvo "psiho" ometanje (svi znamo da je Endi zrtva u psiholokom smislu, preživeo je masakr), Novak je jak kao stena, i prirediće Endiju hladan tuš. Pa samo se zapitajte kako bi Endi reagovao da je ceo Artur Ash stadion navio protiv njega u finalu US opena... Raspao bi se u atome.
Biće mozda monotoniji meč u pitanju, ali pravi rat će biti u glavi. Služiće se Endi svakakvim forama, dobar je on momak ali ima i malo tu britanske škole ponašanja, bez obzira što je Škot... Sutra ako krene foru sa podbacivanjem loptice, setite se mog komentara! :)

Dragan

pre 8 godina

Upravo Marej kad mu ne ide izgleda kao da ga je pregazio voz i da će svakog časa da se sruši. A onda nakon toga trči kao lud sa kraja na kraj terena i udara lopticu svom snagom. Ne znam o čemu pričate. Ako neko glumi povredu i iscrpljenost onda je to sigurno Marej.

Darko

pre 8 godina

Čuo sam se maločas sa Noletom (da, opet...) i delovao je prilično zabrinuto. Kaže, biće veoma neizvesno! Jer, kako kaže, nije još odlučio da li će mu se igrati 3 ili 4 seta.

Melenci

pre 8 godina

sta na sve ove pokvarenosti covek da pise,a da ne bude dno kulture i sportskog fer pleja?Zaista je nas Nole velik,sama cinjenica da je tako kulturno biranim recima i sa velikim postovanjem odgovarao na svaku namernu provokaciju,Ko tebe kamenom,ti njega hlebom,e to je Nole uradio.To je svakako hriscanski i Bogu milo ponasanje,ali ne bi bilo nista lose da je uzvratio istom merom.Bojim se da oni koriste miroljubiv stav,da takve ljude urnisu.I zbog ovog korisnog prisecanja bi volela da Nole pobedi.I to,jako da pobedi.

Mare,NS

pre 8 godina

Novak je vec zaboravio da je izbacio RF u polufinalu,a kamoli sta se desavalo prosle godine.
Ne postoji juce,postoji samo ono sto ga ceka sutra.
Ne sumnjam da se `resetovao` i da ce biti spreman.
U svakom smislu,recimo,nesto slicno finalu Dohe.
Bude li tako,a hoce i ishod ce biti slican.
`Namestice` i protiv Endija.
Ali ne mec,nego nisanske sprave!

Moracu da razocaram neke,koje ocekuju laku i brzu pobedu.
Protiv Endija treba strpljenje.
Ne znam da li ste primetili,ali Endi mnogo vise gresi na laganim loptama u telo,nego kada ga terate da spasava nemoguce i udara iz trka.
Novak ce biti agresivan samo kada dobije dobru priliku za napad,ali nikako po svaku cenu.
Mec sa Simonom je dobra lekcija,mada je ulog sada mnogo veci!

Ne vidim kako Marej moze do pobede,posebno zbog labilnosti na mentalnom planu.
Pre ili kasnije pocece samodestruktivni monolog(dijalog sa sobom),a to ne mora biti zbog Novakove dobre igre.
Covek se na momente izgubi i nestane sa terena,a to je na ovom nivou nedopustivo,jer se surovo kaznjava.
I Novak je to video u polufinalu,jedan,jedini gem je podbacio i izgubio set od vec dotucenog Rodzera!

Nadam se da sutra oscilacija nece biti,a i Endi nije Rodzer,bar ne na mentalnom planu!

IDEEMO po 11.!

kofein

pre 8 godina

@marion
us open 2011 - u cetvrtom setu je novak potpuno promenio stil gotovo i da se nije kretao samo ja besomucno udarao uglavnom forhende. ulazilo je skoro sve i zato je dobio 6-1 inace je mogao da ga izgubi glat. a i nadal se do tad umorio pa je bilo malo lakse, kao uostalom i sa marejem prosle godine.

Рајко четник

pre 8 godina

Сутра за ручак спремам јањетину па молим Нолета да ми пошаље из Мелбурна кромпире чуо сам да су добри. Молио бих такође да ми их лично испоручи Енди, частићу га пивом.
Уживам сутра свакако, машала.

mike

pre 8 godina

Britanski novinari se pominju u tekstu... Oni su zakuvali sve ovo, a isti su i autori priče o nameštanju koja je isto bila usmerena na Novaka... Jer prva vest je bila o nameštanju, pa sledeće su bile kao u pitanju su i top 10 igrači i to oni iz istočne evrope...ako vidiš da se dve ribe svađaju na dnu mora, mora da je englez u blizini... Indijska poslovica

Kole

pre 8 godina

Javio Nole da će malo odugovlačiti sa serviranjem da bi ovi što nedeljom spavaju duže stigli da gledaju dodelu pehara. Kaže ne sme da Marija pusti ni jedan set jer ovi već sumnjaju.

x

pre 8 godina

Novak i Mari će igrati međusobno finale. A kakvo bi bilo nego međusobno?
(XXL, 30. januar 2016 21:37)

Pa lepo kaze u tekstu cetvrto medjusobno. Inace, Djokovicu je ovo 6. a Mariju 5. finale!

Marko

pre 8 godina

@fff Pa Vilander kao Vilander... Rekao je kako ce Mareju tesko da bude, mora da miksuje igru i tako moze da pobedi. Sutra pre meca ce sigurno da kaze kako Marej ima vece sanse, kao sto obicno kaze.

danix

pre 8 godina

Ko se bavio sportom zna da moze doci do slabosti organizma koja,poslije par minuta,nestane.
Jeste li culi kako maratonac kaze da je imao krizu na 10-tom kilometru,da je imao strasne bolove i da je mislio odustati,a onda kada je bol prosla nastavio je trcati do cetrdesetog kilometra.Isto tako,slabosti organizma se javljaju kod plivanja na duge staze,kriza dodje i brzo prodje.Najcesce bolovi dolaze iz predjela stomaka,kao nervni sok stomaka,pojavi se strasni grc i gubitak vazduha i cim se moze udahnuti punim plucima to znaci da je kriza prosla.
Mrdjutim,vazno je da je sve u ovirima dozvoljenih pravila,a gubitnici to uvijek tumace na svoj nacin nastojeci da opravdaju svoj poraz,to je poznato i to ce se uvijek tako desavati.U svijetu sporta postoje dobri i losi gubitnici.Ako Mari i njegovi novinari mogu opravdati rezultat od 6:0 iz cetvrtog seta,onda im svaka cast.

Kika

pre 8 godina

Zaboravi na drugarstvo, prijateljstvo, novinare i sve druge stvari. Hladno i nemilosrdno kao protiv Federera. Publika će biti samo malo bolja nego na Artur Ashu. Znači fokus od prvog poena i ne slušaj ono jaukanje i stenjanje. Sam protiv svih, jer i sada je Sparta.

Maja

pre 8 godina

Nepotrebno je dizati tenziju, ništa nije neizvesno. Novak rutinski dobija, jednostavno je u životnoj formi. Toga je svestan i Marej, to ste mogli primetiti po izjavi koju je dao na terenu posle meča sa Raonićem. Rekao je uz osmeh pun neverice, Novak je predobar, ja ću pokušati.

Dule

pre 8 godina

@XXL Novak i Mari će igrati međusobno finale. A kakvo bi bilo nego međusobno?

-Medjusobno je kada igraju jedan protiv drugog. A u tenisu pstoji i dubl kada su obojica sa jedne strane. Samo da se zna...gosp. XXL.

slusaj rokija

pre 8 godina

Step by step, punch by punch, round by round, što bi reko Roki. Kad bi se Nole primao na novinarske fazone ko mi sto se primamo, ne bi bio to sto jeste, Majkl Džordan tenisa. Alo bre, rastaviće ga danas ko klinac automobilčić, znaju to i on i Andi i Keš i Bjorkman i novinari. Ali: step by step..., ko i uvek. Ajmo carino!

Xxx

pre 8 godina

Ovo,po mom skromnom misljenju,nije bila novinarska nego Marejeva sramota. Novinari su samo reagovali na njegovo:"uvijek to radi".Bilo mi je smjesno sto se bas on nasao da prica o tome. Novak ga je izvukao iz te price na jedan bas fin i prijateljski nacin.