Nova vest
Atletika

Nedelja, 20.08.2023.

16:00

Držali smo fige i osvojila je sve – Ivana Vuleta je šampion sveta!

Srpska skakačica udalj Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Izvor: B92

Autor:B92

Držali smo fige i osvojila je sve – Ivana Vuleta je šampion sveta!
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Najavila je u izjavi za B92.net da će napasti zlato i zamolila da joj "držimo fige", što smo mi i učinili, kao i cela Srbija. Na kraju se obilato isplatilo!

Vuleta je u Budimpešti dominirala kroz svih šest finalnih serija, a čak dva puta je preskočila granicu od sedam metara koja je bila nedostižna za sve konkurentkinje.

Ivana je u prvoj seriji prestupila, a onda je u drugoj preskočila 7,05 metara što je bio njen rekord sezone posle 6,86 u Dijamantskoj ligi u Monaku..

Potom je još jednom prestupila, pa letela 6,91 metara, da bi u petoj seriji potpuno razbila konkurenciju, a šokirala i samu sebe!

Skočila je izvanredno, a onda besno ustala iz peska i pognula glavu na reklamu. U sledećem trenutku je pogledala u semafor i videla da je skok ispravan, a tamo je pisalo – 7,14 metara!

To je novi rekord Srbije i skok koji će se prepričavati još dugo.

Ivana Španović tako je kompletirala sve evropske i svetske titule, pošto joj je do ovog 20. avgusta 2023. godine nedostajalo samo svetsko zlato na otvorenom.

Vredi reći da je srebro u Budimpešti osvojila Tara Dejvis-Vudhol iz SAD, a bronzana je u poslednoj seriji postala Rumunka Alina Rotaru-Kotman.

Sva dešavanja sa Nacionalnog atletskog centra možete pratiti u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu