Nova vest
Atletika

Petak, 29.07.2022.

10:20

Srbija sa 12 juniora na Svetskom prvenstvu

Srbija će imati 12 predstavnika na Svetskom juniorskom atletskom prvenstvu koje se održava u kolumbijskom gradu Kaliju 1-6. avgusta.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija sa 12 juniora na Svetskom prvenstvu
Foto: SAS

Kako je saopštio Srpski atletski savez, Srbiju će predstvaljati sedam atletičarki i pet atletičara.

Kali, poznatiji kao "La Sucursal del Cielo" ili "Ogranak neba", je treći po veličini grad u Kolumbiji, sa nadimkom koji je stekao zahvaljujući veselim i prijateljskim ljudima.

Kali će od 1. do 6. avgusta biti domaćin Svetskog atletskog prvenstva za takmičare do 20 godina. Tokom šest dana trajanja takmičenja Olimpijski stadion "Paskal Gerero" primiće preko 1.500 takmičara iz 158 zemalja.

Predvodnica naše reprezentacije biće svetska juniorska šampionka, Adriana Vilagoš, koja će braniti svoju titulu u bacanju koplja osvojenu prošle godine u Najrobiju (61,46 m)trenutno je najbolja na svetskoj rang listi što daje za parvo da se nadamo odbrani titule osvojene prošle godine.

Kao i nacionalna i evropska rekorderka (U18, 196cm) u skoku uvis, Angelina Topić je primarni cilj ostvarila u Jerusalimu, gde je postala šampionka Evrope za mlađe juniorke, trenutno je, kao i Adriana najbolja na svetskim rang listama i ulazi u krug favorita za osvajanje medalje.

Još jednu takmičarku imaćemo u skoku uvis, a to je Zorana Rokavec.

U našem timu nalazi se i vicešampionka Evrope za mladje juniorke u troskoku, Teodora Boberić, trenutno četvrta na rang listama u troskoku, koja će takmičiti u dve discipline: troskok i skok udalj, a njoj će se pridružiti Jana Dragutinović koja ima lični rekord u troskoku od 12.94 m.

Anastasija Miča ima ostvarene dve norme za Svetsko juniorsko prvenstvo, a to su 400 m prepone i 100 m, dok će Milica Poznanović bacati disk.

Na spisku učesnika za planetarni šampionat nalazi se državni prvak na 110 m prepone, Bogdan Vidojković kao i Strahinja Radaković u istoj disciplini.

Aleksa Tomić trčaće na 800 m, dok će Jovan Stranić bacati kladivo.

I u muškoj konkurenciji na 400 m prepone će takmičiti Nikola Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu