Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 17.08.2009.

13:28

Ninković:Samo učešće je velika čast

Petostruki pobednik Cerskog maratona Sreten Ninković istakao je da je za njega samo učešće na ovoj atletskoj manifestaciji izuzetna čast.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Cerski maraton se tradicionalno održava u znak sećanja na Cersku bitku, jednu od najznačajnijih pobeda Srbije i saveznika u Prvom svetskom ratu. "Za mene je učešće u Cerkom maratonu izuzetna čast, jer se ova trka održava u čast pobede naših predaka u odbrani otadžbine", izjavio je Ninković koji je u nedelju peti put trijumfovao na stazi Cerskog maratona.

Organizatori Cerskog maratona istakli su da bi ta trka, uz Beogradski maraton, trebala da postane sportsko znamenje Srbije. Jedan od osnivača ove atletske manifestacije Milorad Živanović uveren je da bi maraton u budućnosti mogao da dobije još veći značaj.

"Cerski maraton ima značajno mesto u negovanju fizičkog zdravlja mladih, što bi trebalo da bude i jedan od nacionalnih prioriteta", izjavio je Živanović.

Gradonacelnik Loznice Petar Ekmeščić istakao je da Cerski maraton ima potencijal da postane prvorazredno svetsko takmičenje.

"Organizatori su spremni da se povodom obeležavanja stogodišnjice bitke na Ceru 2014. godine ostvari projekat održavanja svetskog vojnog atletskog prvenstva", izjavio je Ekmeščić i dodao da bi za taj poduhvat bila neophodna podrška Vlade Srbije, Ministarstva odbrane, kao i Ministarstva omladine i sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu