Kako se leto polako približava, ljudi užurbano rezervišu smeštaj, jer žele na vreme da obezbede svoje mesto.

Tradicionalno, omiljena destinacija većine Srba svakako je Grčka, odnosno Halkidiki.

"Halkidiki je regija koju Srbi obožavaju, a posebno mesta poput Stavrosa, Vrasne, Paralija, Asprovalta a svakako i Olimpijsku regiju, Olimpik Bič, Leptokariju, Nei Pori", rekla je za TV Prva Maja Novaković i dodala da je došlo do određenih promena:

"Ono što se promenilo ove sezone jeste poskupljenje boravišnih taksi, jer su iste poskupele svuda u Evropi, a Grčka prati Evropu, tako da se dan naplaćuje 3 evra za hotel sa tri zvezdice, 7 evra za hotel sa četiri zvezdice i 10 evra za hotel sa pet zvezdice", rekla je ona.

Ove godine su boravišne takse u Grčkoj poskupele, takođe, važiće nova pravila na plažama kada je reč o prostoru za peškire, ležaljke i suncobrane.

Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, načelnik Uprave za turizam Grčke Miltijadis Nikolau podelio je za B92.net optimistična očekivanja za predstojeću letnju sezonu, uprkos izazovima koje donosi globalna inflacija.

Ove godine Grčka očekuje rekordan broj od 35 miliona turista iz čitavog sveta, a među njima će Srbi, kako je istakao Miltijadis, biti najbrojniji.

"Ministarstvo turizma Grčke i saobraćaja preporučilo je našim turistima koji specijalno idu na Halkidiki ovog leta da idu direktno kroz Solun, jer se očekuju velike gužve oko Soluna, da ne bi stajali u redovima po 2–3 sata", zaključila je Maja Novaković za TV Prva.

Izvor: TV Prva

Podeli: