Jedna plaža u Grčkoj u potpunosti se razlikuje od svega što ste do sada videli.

Porede je sa mesecom zbog njenih jedinstvenih stenovitih pejzaža. Međutim, vredi je posetiti zbog mnogo više stvari od lunarnog pejzaža, a tu pre svega mislimo na tirkizno more.

Milos je ostrvo u grupaciji Kiklada u Grčkoj, a jedna je od najpopularnijih destinacija za ljude koji traže autentično ostrvsko iskustvo.

Poznatje i kao nalazište jedne od najlepših statua iz vremena stare Grčke, Miloskoj Veneri, koja se danas nalazi u pariskom Luvru.

Plaža kao na Mesecu

Na njemu se nalazi plaža Sarakiniko, jedinstveno mesto koje pruža sasvim drugačiji doživljaj na moru.

Talasi koje pokreću severni vetrovi oblikovali su sivkasto-belu vulkansku stenu u neverovatne oblike, zbog čega se ova plaža često poredi sa mesečevim pejzažom.

Nastala je mešavinom fosilnih slojeva i vulkanskih erupcija, a ova plaža ima svoje neobične karakteristike baš zbog erozije vulkanske stene sa vetrom i talasima.

Shutterstock/proslgn

Za one kojima je to važno, moramo da pomenemo da je plaža Sarakiniko jedna od najfotogeničnijih u čitacvoj Grčkoj.

Dok zapadna strana Sarakinika pruža pejzaž sličan lunarnom, istočna strana je pustinja, sa suvim biljkama i kamenitim terenima, a ova takođe je i dom olupine broda koji posetioci mogu da vide kada se talasi povuku.

Sedenje na belim liticama Sarakinika tokom kasnih popodnevnih sati garantuje vam savršen pogled na horizont i zalazak Sunca.
 

 

Cene na ostrvu

U junu se mogu naći apartmani za dve osobe za oko 70 evra, dok cene očekivano rastu u julu i avgustu pa je tako tada najjeftinije noćenje za dve osobe oko 100 evra.

U restoranima i kafićima možete da ručate za oko 10 evra, dok se cene pića kreću od 2 evra. Cena girosa je oko 5 evra.

Shutterstock/proslgn

Kako do Milosa?

Do Milosa se najčešće dolazi trajektom iz Atine, ali postoje i druge opcije, poput trajekta sa Sifnosa ili Kimolosa.

Možete da idete avionom do Atine sa letom koji traje oko sat ipo vremena. Ukoliko se odlučite da putujete kolima do Atine, a potom odatle na trajekt pogledajte mapu ispod.


 

Podeli: