Izvor: B92.net

Najduža evropska plaža ima mekani, sitan pesak i jeftine hotele

U Prevezi, u Grčkoj, nalazi se plaža duga 22 kilometara, prošarane štandovima za vodene sportove, barovima, tavernama, pekarama i kafićima.

Turisti koji traže sunce, pesak i more mogu da uživaju u odmoru na jednoj od najdužih plaža u Evropi koja se može pohvaliti zlatnim, sitnim šljunkom i često sa malo turista.

Plaža Monoliti u Prevezi toliko je ogromna da jedva možete reći gde se završava. Dugačka je preko 20 kilometara, a kristalno čista, tirkizna voda iz Jonskog mora se stapa sa njom.

Lepa plaža je okružena stenovitim, kamenim formacijama koje doprinose šarmu i drvećem koje nudi hlad kada postane prevruće.

Svi navedeni faktori čine je idealnom destinacijom za sunčanje, plivanje i razne vodene sportove.


Kajaci su još jedan odličan izbor jer možete veslati prema osamljenim uvalama u okolini, dok stalan vetar čini plažu vrhunskim mestom za jedrenje. Možete iznajmiti i skutere.

Jedan od najboljih aspekata ove slavne grčke plaže je to što se zbog svoje veličine retko oseća pretrpanom od turista kao neka druga, popularna žarišta.

Shutterstock/kostasgr

Duž obale često ćete naći šarmantne taverne i kafiće koji nude tradicionalnu grčku kuhinju poput ukusne lokalne ribe, hobotnice i mesa sa roštilja ili grčke salate. Barovi na plaži imaju opuštenu atmosferu i obilje koktela i laganih zalogaja, kao i živu muziku.

Taverne na obali nude ukusnu grčku hranu u domaćem stilu kao što su musaka, suvlaki i spanakopita, giros, a tu su i pekare koje nude slatke poslastice i kafu.


Na TripAdvisoru, jedan posetilac je prokomentarisao: "Voda je bila čista, topla, bilo je besplatnih tuševa preko puta, a ležaljke na plaži su bile besplatne."

Dok je drugi turista primetio da ga je plaža "osvojila" svojom "toplom vodom, beach barovima sa dobrom muzikom, jastucima i mekim dušecima na plaži".

Najbolje mesto za boravak i pristup plaži Monoliti je grad Preveza koji je udaljen oko 15 minuta automobilom. Može se pohvaliti lepim ulicama sa kafićima, restoranima, prodavnicama i istorijskim mestima, kao što je zamak Preveza, i svakako je vredan istraživanja, piše dailystar.co.uk.

Ljubitelji istorije će takođe imati lak pristup arheološkim nalazištima Nikopolisa i drevnog Kasopija.

Podeli: