Izvor: Metro.co.uk.

Najnovija rang lista koju je objavio britanski portal Metro navodi prestižno grčko ostrvo kao broj jedan opuštajuću destinaciju za letnji odmor.

Grčki Mikonos proglašen je broj jedan opuštajućom destinacijom za odmor.

Izabran zbog svoje "male populacije i broja dostupnih velnes mogućnosti od pešačkih staza do veganskih i vegetarijanskih restorana", podaci su takođe otkrili da je Mikonos dom mnogih spa i velnes centara.

Sa odmaralištima sa pet zvezdica, lukom punom jahti i blistavom klijentelom, neverovatnih dva miliona turista hrli na Mikonos svake godine, piše Metro.co.uk.

Ipak grčko ostrvo je takođe žrtva sopstvene popularnosti, a posetioci se žale na cene koje su precenjene, preveliki turizam i neautentična iskustva.

Shutterstock/Svetlana Ryajentseva

Turistička kritičarka za Telegraf, Hajdi Fuler Lav, opisala je to kao "zamku bezobraznog novca", dok su obim izgradnje novih objekata širom ostrva grčki sudovi nazvali "jadnim".

Takođe, ni turisti ne ostavljaju sve pozitivne kritike o tom mestu.

Ostrvski restoran DK Oister isto se redovno nalazi na naslovnim stranama novina i to zahvaljujući cenama koje šokiraju. U avgustu 2022, kanadski par na medenom mesecu rekao je da im je naplaćeno 400 evra (335 funti) za pivo, Aperol spritz i desetak ostriga.

Ako više volite mirniji (i jeftiniji) odmor, postoji još jedna lokacija u Grčkoj sa sličnim pogledom i lepim vremenom.

Naime, na Egejskom primorju nalazi se grčko ostrvo Paros. Sa svojim prekrasnim plažama i kristalno čistim morem na koje se gleda prekrasan pejzaž, Paros se često zanemaruje, a ipak ima sve što želite od odmora okupanog suncem. Ovde se nalazi niz šarmantnih sela okruženih prirodom, kao što je Parikija, lučki grad i glavni grad ostrva.

Na ostrvu postoji veliki broj plaža, a najbolje ocenjena na Tripadvisoru je plaža Kolimbitres.

Podeli: