Izvor: B92.net/TV Prva

Grčku je zahvatio prvi toplotni talas ove sezone, a temperature prelaze 40 stepeni. Zbog toga građani Atine pokušavaju da se "rashlade" na okolnim plažama.

Temperatura od ranog jutra doseže do 37 stepeni, a noću je oko 33 stepena. Prisutna je i afrička prašina što još više pogoršava situaciju.

Danas se u Atini očekuje temperatura od 43 stepena, zbog čega brojni građani rashlađenje pronalaze na plažama, ali to će ih  skupo koštati.

"Plaže su pune od ranih jutarnjih sati, ljudi pokušavaju da se tamo ohlade. Međutim ići na plažu danas u Atini jako puno košta. Ulaz na plažu Alimos tokom radnje nedelje je 8 evra, ležaljka je dodatnih 3. Za vikend je taj komplet 14 evra. Tapacirane, bolje ležaljke su i do 20 evra", rekla je za TV Prva Jasmina Pavlović Stamenić, dopisnica dnevnog lista Politika.

"Ono što je mene beskrajno iznenadilo je da su i usluga, hrana i piće jako poskupeli. Malo pivo od 3 dl košta 8 evra. Za taj novac u prodavnici možete da kupite malu gajbu. Suvlaki košta 18 evra. Grčka salata je 13 evra", ističe ona.

Novi zakon je ipak regulisao ovaj problem, pa su delovi plaže oslobođeni za građane koji ne žele da plaćaju ležaljke.

Više o ovoj temi pogledajte u videu.

Izvor: prva

 

Podeli: