Na nedavno završenom Sajmu turizma u Beogradu, koji je već tradicionalno okupio izlagače iz regiona ali i iz sveta, posebnu pažnju privukao je štand turističke organizacije Herceg Novi.

U kontekstu trenutne ekonomske situacije koja pogađa globalno tržište, predstavnici ove turističke destinacije najavili su povećanje cena aranžmana za predstojeću sezonu za oko 20% u poređenju sa prošlogodišnjim cenama.

"Kao ceo svet, tako je i Crna Gora suočena sa globalnim ekonomskim izazovima koji nisu zaobišli ni turistički sektor, povećanje cena je odraz rastućih operativnih troškova. Iako smo svesni da će ovo možda uticati na odluku pojedinih turista, trudimo se da unapredimo kvalitet naših usluga", izjavio je predstavnik TO Herceg Novi za 92putovanja.

Takođe, naglasak je stavljen na strategiju privlačenja što većeg broja stranih turista, pored očekivanog velikog broja turista iz Srbije, koji svakako "održavaju" uspeh letnje sezone u Crnoj Gori.

"Aktivno radimo i na promociji Crne Gore i Herceg Novog na međunarodnom tržištu, naš cilj je da privučemo turiste iz različitih delova sveta, a posebno smo ponosni na vidljiv porast broja gostiju iz Kine, Ukrajine, Mađarske itd.", istakao je predstavnik.

Pored toga, predstavnici izražavaju optimizam kada je reč o predstojećoj sezoni, verujući da će visokokvalitetna usluga i gostoprimstvo nadoknaditi nešto veći porast cena.

"Cilj nam je da svaki gost odnese nezaboravna iskustva iz našeg grada i zemlje, te da se rado vrati. Radimo na poboljšanju ponude i usluga, a sve u cilju zadovoljstva naših gostiju", zaključio je predstavnik za naš sajt.

Pored navedenih promena, predstavnik turističke organizacije Herceg Novi navodi da će prosečna cena noćenja za četvoročlanu porodicu biti oko 70 evra po danu, što i dalje predstavlja konkurentnu ponudu u odnosu na slične destinacije poput Hrvatske i Grčke.

Podeli: