Izvor: B92.net

Šarmantni skriveni dragulj u Grčkoj došao je u centar pažnje nakon premijere popularne serije "One Day" na Netfliksu, koja je prikazala prelepe lokacije na ostrvu.

U pitanju je Paros koji može da se pohvali šarmom i prijatnom atmosferom, ali bez gužvi i visokih cena, posebno leti.

Međutim, to bi moglo da se promeni zahvaljujući hit seriji od 14 epizoda koja prati ljubavnu priču između dvoje prijatelja, Eme Morlej i Dekstera Majheva - smeštenu u osamdesete i devedesete godine.

Par iz serije provodi odmor na Parosu,  a u tim epizodama prikazane su slikoviti pejzaži ostrva.

Iako ostrvo nikada nije bilo skriveno, svakako nije toliko popularno kao što su Santorini, Krit i Kos.

Paros se često potcenjuje, ali sa svojim belim mermerom i zadivljujućim plažama, to je destinacija koju ne sme da zaobiđete.

Nalazi se u srcu Egejskog mora, a ovo ostrvo obuhvata mnoge od ključnih karakteristika koje su istorijski privlačile posetioce u druge delove Grčke. To uključuje slikovita sela, prostrane plaže i uvale, slobodne koze koje pasu, drevne manastire: spoj tople gostoljubivosti, opuštenog šarma i prirodne lepote, navodi express.co.uk.

Shutterstock/leoks

Podaci Airbnb-a pokazuju da su pretrage za Parosom povećane za gotovo trećinu (32 posto) od emitovanja TV serije.

Ovo slikovito ostrvo nudi mnoštvo aktivnosti koje možete raditi tokom odmora. Plaža Santa Maria je poznata po surfovanju.

Na ostrvu se nalazi nekoliko prelepim sela koja možete posetiti. Šarmantne kuće od belog kamena sa plavim vratima i prozorima će vas ostaviti bez daha.

Jedno od sela, zvano Lefkes, je posebno lepo. Nalazi se na brdu, okruženo borovima, i pogled je neverovatan.

Ljudi vole da šetaju ovim selima, da se fotografišu i uživaju u lokalnoj hrani.

Podeli: