Izvor: B92.net

Mikonos i Santorini možda su neka od popularnijih grčkih ostrva, ali postoji jedan predivan skriveni dragulj koji je jednako lep.

Grčka ostrva su decenijama omiljena destinacija zahvaljujući svojim predivnim plažama, živahnim letovalištima i restoranima koje morate posetiti.

Međutim, postoji jedno ostrvo koje se takmiči sa Mikonosom i Santorinijem svojim neverovatnim pejzažem, luksuznim odmaralištima i primamljivom hranom, ali često prolazi neprimećeno od strane turista u korist drugih destinacija.

U pitanju je ostrvo Alonisos.

Ovo ostrvo nije za one koji traže žurke i prepune klubove, njegov noćni život je više usredsređena na šarmantne barove i restorane u kojima možete satima uživati u svetski poznatoj grčkoj kuhinji.

To ne znači da nema šta da se vidi i radi na ostrvu.

Predivni zeleni pejzaži idealni su za one koji žele da istraže neke od planinarskih staza, a pronaći ćete i mnoge muzeje i istorijske lokacije, dok stari grad ima popločane ulice pune taverni i prodavnica koje će vam ostaviti utisak kao da ste zakoračili na set filma Mamma Mia!

Shutterstock/Georgios Tsichlis

Međutim, jedan od glavnih razloga posete Alonisosa su plaže.

Prema TUI-u neke od najčistijih voda u Egejskom moru zapljuskuju obalu Alonisosa, a ljubitelji ronjenja trebalo bi da posete plaže Steni Vala, Glifa ili Votsi - sve imaju kristalno čiste plićake, i jata sitnih riba koje plivaju ispod.

Jedna od najpopularnijih lokacija je plaža Agios Dimitrios sa kamenitom obalom, koja uvek oduševljava posetioce, ističe Miror.

Shutterstock/Pit Stock

Jedan zadovoljni turista napisao je na Tripadvisoru: "Ova velika plaža, često pominjana u mnogim reklamama i na društvenim mrežama, opravdava velika očekivanja".

"Voda je kristalno čista i lako dostupna zbog malih kamenčića koji formiraju plažu. Dovoljno je besplatnog parkinga i dva dobra izbora za jelo sa objektima na licu mesta. Ležaljke i suncobrani koštaju 8 evra. Odličan kvalitet i svetska klasa. Postoje i posebni delovi zabavni za decu", napisao je.

Podeli: