Izvor: Klix.ba

Kako se leto bliži, svi traže sledeću destinaciju za odmor, a ostrva su uvek najbolji izbor.

Ostrva nude pravi beg od svakodnevnog života, kao i priliku da se povežemo sa prirodom.

Međutim, popularna evropska ostrva preplavljena su  turistima tokom letnjih meseci. Masovni turizam može razvodniti lokalni šarm ostrva, ali može povećati i cene. ,

Ipak, ima lepih ostrva koji nisu toliko popularni, a lista koju je priredila turistička stranica Big 7 Travel predstavlja one koji su nepravedno zanemareni.

Prvi na listi najpotcenjenijih je Anafi u Grčkoj, ostrvo koje je vizija belih kuća sa ravnim krovovima  koji su grupisani na litici, kupolastih crkvi koje se nalaze na vrhovima brda i netaknutih plaža. Postoji neotkrivena magija na Anafiju, grčkom ostrvu na koje masovni turizam ne utiče, ali lokalni život napreduje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Šoban (@igorsoban)

Drugi na listi je ostrvo Ile d'Yeu u Francuskoj, a treće mesto zauzelo je ostrvo Lastovo. Ova suncem okupana destinacija je skriveni dragulj Mediterana.

Ostrvo opisuju kao raj za ljubitelje prirode, sa preko 70 odsto ostrva prekrivenog bujnom šumom. Kristalno čista obala je predivno raznolika te se možete opustiti na plaži sa mekim peskom, uroniti u penušavu vodu krševite uvale ili roniti iznad koralnog grebena.

Izolacija ostrva pomaže da raste i jedinstvena flora i fauna. Uz prekrasan krajolik, Lastovo je dom drevnih kamenih sela. To je pogled na Hrvatsku iz prošlosti, a ovde je sačuvan jedinstven način života.

Celu listu najpotcenjenijih ostrva Evrope možete pogledati na linku.

Podeli: